IK Oskarshamn - Borås 2-3, eftr straffar

IK Oskarshamn lyckades ta en liten revanch på BH:n, som Borås numera vill kalla sig, med ett oavgjort resultat efter full tid.

Pga jobb och "fel" bostadsort kunde jag ej se dagens match, så denna matchrapport baseras på onlinerapportering, sms, telefonsamtal och facebookmeddelanden jag fått!

Borås kunde efter 10:56 ta ledningen, mot ett tveksamt försvarsingripande. Den rätta gnistan tycktes inte infinna sig idag heller, i ett passivt IK Oskarshamn. Dock så hade IK oskarshamn några chanser innan målet, man kanske borde tagit. Efter målet, tar Borås över perioden.

Början på andra perioden startar mycket osäkert, och borås får snurra runt i IK Oskarshamns zon.
Men så sticker Hagelin upp, åker runt boråsmålet, skjuter, och petar in sin egen retur! Assist Rodman.
Men Borås skulle återigen få ledningen, och sätter in 1-2 i andra perioden. Skottet skall efter uppgift ej varit helt otagbart för Bengtsson...

Tredje perioden har jag i skrivande stund inte fått in så många uppgifter från ännu, men i slutminutrarna, plockar man ut målvakten i oskarshamn, och detta ger utdelning - Hagelin håller sig framme igen, och kvitterar! Assist Gibbs.
Men man är inte nöjd, de sista sekundrarna i matchen plockar man ut målvakten igen, och går för vinst. Tyvärr lyckas man ej.

lagen väljer att göra upp träningsmatchen med straffar, där bland annat Rodman och hagelin testar, men IK oskarshamn lyckas inte sätta någon straff, medans Borås lyckas göra 2...
Matchen slut, 2-3 efter straffar.

Noterbart är att IK Oskarshamn hade ännu fler namn på skadelistan idag, då bla Troy Davenport fått en hjärnskakning. Utöver honom saknades Linus Hultström, Mikael Lidhammar, martin Olsson, C-J Svensson, Valdix, och mcGrath som ej anslutit till truppen ännu... och att ytterligare back skall in i truppen...
Tunn trupp, med 7 spelare borta, det kan slita på de som varit hela de sista matcherna. Som väl var hade man tillgång till juniorerna idag...

Skotten slutade 33-26.

Då jag inte såg matchen själv kommer jag INTE risa eller rosa hur de olika delarna såg ut på planen, tycker inte det är rätt att göra till en match man ej sett.
Men enligt rapporter jag fått så var inställningen lite tveksam, och man gick ej för fullt... Jag hoppas vi får en träningsmatch, där man kan tända till, blir annars farligt om man åker omkring och är bekväm, och hoppas att någon annan gör jobbet åt en på isen...

Skönt dock att man kunde vända underläget till en kvitering i slutet!

Hagelin skall ha varit bäst på planen av alla de rapporter jag fått, och detta baseras INTE på målen, utan han var den med rätt attityd idag! Kul att se och höra hur han vuxit denna säsongen, då han även varit bra de andra matcherna också!
Men kul att han sliter och dessutom får utdelning 2 gånger om för sitt jobb!

/Räkan

Inför: IK Oskarshamn vs Borås

Nu gäller det, nu är det dax att vinna, och gärna göra detta med klara besked.
För inte allt för många dagar sedan var IK Oskarshamn i Borås, och förlorade där med 2-1.
Men sedan dess har grundspelet fungerat bättre. Man har hittat passningarna bättre, försvaret stabilare mm. Det som saknats har varit intensiteten i anfallszon, och man sökt sig ut i hörnorna. Nu är det dax att visa upp för hemmapubliken att man vill OCH att man kan!

Skadeläget har jag ingen större koll på, men Lidhammar, Valdix och C-J Svensson blir borta - samt McGrath, som ansluter till seriepremiären.
Jag har ingen info hur det är med M Ohlson, som hade ryggskott förra matchen, då laget spelade mot Tingsryd. Mycket osäkert om han är med idag...

Dock så skall Öhman vara tillbaks, och idag har man också tillgång till juniorer, för att täcka upp luckorna.

Oskarshamn har inte gjort många mål de sista matcherna, men tror/hoppas(!) att det lossnar ikväll, så låt oss säga vinst med 5-2 till våra blå krigare?!

Låt oss också hoppas på att man fått ordning på PowerPlayspelet nu! IKO har inte gjort ett enda mål i PowerPlay (närmast pp-mål var mot Djurgården, då man gjorde mål på en avvaktande utvisning, spel 6 mot 5).
Det anmärkningsvärda med at man inte gjort ett enda mål i PowerPlay, är att man hitils lyckats göra 3 mål i BoxPlay...
Skall man denna säsongen hoppas mer på BP än man skall hoppas på innefektivt PP?!

Nä nu kör vi, dax att få allt att fungera, trots spelarbortfall. Nu handlar det om att visa rätt attityd inför hemmapubliken!

Matchen startar 19:00, och är den första hemmamatchen i Arena Oskarshamn, sedan man mötte Djurgården hemma den 4/8! Hoppas abstinensen lockar fler till hallen, än vad försäsongsresultaten skrämt bort folk...

För alla de som ej tar sig till Arena Oskarshamn, liverapporterar OT. Klicka bara HÄR för att komma till liverapporteringen!

/Räkan

J20: IK Oskarshamn - Nässjö 3-3

IK Oskarshamns J20, spelade igår en träningsmatch mot Nässjö. Man spelade oavgjort, och slarvade tyväörr bort ledningen. Förra mötet i Nässjö förlorade IKO med 3-1, så till det sätt var detta ett positivt besked!
Kul att vårt "nya" J20 äntligen tog "poäng"!

Matchreferat finns att läsa, om ni klickar HÄR!

/Räkan

Martin svarar på frågorna kring medlemspuben:

Frågorna har varit många, angående blivande medlemspuben. Jag har fått många mail, och sett många olika frågor i diskussionsforum på nätet mm.
Därför kontaktade jag vår kanslichef Martin, för att reda ut frågorna för er:

För att få handla i den nya puben måste man vara medlem, räcker det med medlemsskap i Blue Front Support, eller måste man vara medlem i IK oskarshamn?
För att få handla i puben är det medlemsskap i IK oskarshamn som gäller.

Varför måste man vara medlem i IK Oskarshamn, för att få handla i puben?
Ett villkor för att få serveringstillståndet var att det skulle vara ett slutet sällskap. I detta fallet utgör våra medlemmar det slutna sällskapet.

Utskänkningstillståndet, är det bara för ett år, eller tillsvidare?
Ett utskänkningstillstånd är tillsvidare. Skulle vi missköta oss, riskeras det att dras tillbaka.

Man pratade innan om 2 pubar, men det blir bara 1?
Tanken var från början att ha 2 pubar, men i sammförstånd med kommunen, valde vi att börja med en.

Är ambitionen fortfarande att få öppna 2 pubar i hallen i framtiden?
Ja. Vi börjar med en, och ser hur det funkar. Sedan kan vi ansöka om ytterligare en pub, men då krävs lite ombyggnad.

Har bygget påbörjats av puben, och blir den klar innan seriepremiären?
Vi har idag hämtat en stor bardisk, samt stolar och bord, som jag ropade in på konkursauktion, 4 timmar innan det definitiva beskedet kom... I övrigt krävs inga direkta byggnationer, utan mer "piff". Baren kommer att vara öppen vid hemmapremiären mot Troja.

Kommunen äger arenan, är det de, eller IK oskarshamn som bekostar renoveringen?
Vi bekostar det som behövs göras i lokalen, med stöd av våra leverantörer.

Har ni räknat på vad puben kan generera i för intäkter i år?
Såklart har jag det, men håller det för mig själv just nu.

Sedan nyheten om pub i arenan, har ni sett skillnad på medlemsantalet? Dvs många nya medlemmar redan nu?
Det har inkommit ca 20 medlemsansökningar sedan i torsdags.

Tror ni den siffran kommer stiga mycket, pga puben, och isåfall kanske medlemsrekord denna säsongen?
Jag tror inte medlemsantalet kommer öka så pass mycket, eftersom antalet platser i puben är rätt så begränsat.

Finns det ambitioner om att öppna en öppen publik pub i framtiden, dvs en pub utan medlemskrav?
Den frågan styr vi inte över själva, men visst vore det att föredra.

Hur många gäster kommer puben kunna ta in?
80 personer får samtidigt vistas i lokalen.

Supportershopen försvinner nu, hur tänker man lösa denna biten?
Det kommer bli ett par andra mobila försäljningar i arenan. Dessutom jobbar vi på att få ut grejerna i handeln, samt sätta upp en ordentlig webbshop, och styra försäljningen dit.

Vad har ni för krav och villkor på er, för att få driva denna puben?
Samma krav som vanliga krogar som serverar alkohol. Ett krav är att man måste tillhandahålla lagad mat. Så det betyder att man kan komma till puben innan match och ta sig en bit mat och något att dricka till.
Extra krav som vi har, är att säkerställa så att gästerna är medlemmar, över 20 år och att det inte är fler än 80 personer sammtidigt.

Vad är arbetsnamnet på puben?
Vi kallar den för medlemspuben, men kom gärna med förslag!

Inredningen/designen på puben, kommer det att vara "klassisk engelsk pub" eller kommer den gå mer i stil med arenan och/eller klubbens färger?
Det blir ett successivt arbete. Vi siktar till att börja med att få igång försäljningen. Men därefter ser jag en typisk sportbar, med tröjor och foton mm på väggarna.

Tack för dina svar Martin!

* * * * *

Någon som vet hur J20:s match mot Nässjö slutade idag (Tisdag)? Meddela gärna!

* * * * *

I morgon, onsdagen den 31/8, kl 19:00 spelar A-laget träningsmatch.
IK Oskarshamn tar emot Borås i Arena Oskarshamn.
Den brukliga texten inför matchen, kommer komma upp på bloggen ca 2 timmar inan matchstart, pga av att nu måste jag sova, och jag måste hinna jobba innan jag hinner blogga i morgon (onsdag)...

/Räkan

Nostalgisk intervju, med Stephan Larsson

Skrev i början i månaden, att jag fått ett kul samtal, och att jag skulle ringa upp denne person för en intervju.
(kan läsas HÄR).
Men av tidsmässiga skäl, har jag inte hunnit med detta - förens nu!
Så här kommer den! Trevlig läsning!

Intervjun är med Stephan Larsson, eldsjäl och föredetta kassör och ordförande i IK Oskarshamn. Och som var med och slog ihop Oskarshamns AIK och IFK oskarshamn, till IK70!

Hej Stephan! Du var med från starten, berätta hur sammanslagningen av IFK och AIK gick till?!
Det började med att vi var på en match med Oskarshamns AIK, där man förlorade med 8-0, mot Mörrum. Alla gnällde och klagade, men ingen ville göra något åt saken.
Så jag och Bo Grönfelt på Sparbanken och Rolf "Kent" Andersson på Oskarshamnstidningen bildade tillsammans en stödförening för idrotten i Oskarshamn.
Jag skrev ett brev till Sondell i SSK, som även var en topp på Scania där, och bjöd hit honom för ett föredrag. Till detta föredraget bjöd vi in alla företagschefer i Oskarshamn.
Vid detta var även Lars-Åke Lagrell med i stödföreningen. Lars-Åke Lagrell var då Fritidsintendent i Oskarshamn, och idag är han ordförande i Svenska FotbollsFörbundet...
Gensvaret för Sondells föredrag gav gott gensvar, och föreningen Oskarshamns Idrottsvänner kunde börja samla in pengar, som de olika föreningarna i staden kunde ansöka om.
Oskarshamns Idrottsvänner slocknade dock, då Oskarshanms AIK och IFK Oskarshamns fotbollssektioner ej ville slås ihop.  De tyckte att de var för bra för det...
Men de som arbetade inom hockeyn tänkte annorlunda, de tänkte på hockeyns bästa. Hockeyn i Oskarshamn hade 2 klubbar, och man låg på ruinens brant, så de valde att slå ihop sig.
Man valde in Carl-Ove Steen som ordförande, då han var opartisk, och hade inte jobbat inom någon av de tidigare föreningarna. Med i styrelsen blev också 3 från AIK och 3 från IFK.
Jag valdes året därpå in som kassör.
Och Oskarshamns Idrottsvänner gick i graven.

Ja, du blev kassör i nya IK70, var detta ett enkelt val för dig?
Ja, jag blev kassör, och lotteriansvarig... hade även lite andra uppgifter. Lasse Nilsson hoppade av som kassör, och jag fick förfrågan. jag ville jobba för hockeyn, vad jobbet var spelade ingen roll, det viktiga var att jag fick hjälpa till. Men summorna var inte lika stora på den tiden, det året omsatte vi 165000, lite mindre mot vad man rör sig med för summor idag...

Hur länge var du kassör i föreningen? Och du blev också ordförande sedan?!
Ja, jag satt som kassör i 9 år. Efter detta blev jag ordförande, men jag minns ej hur länge jag satt, eller om det var under 2 perioder, då jag var sjuk denna tiden.
Jag ville inte bli ordförande, men ingen annan ville bli det, och det krävdes av länsstyrelsen att vi hade en ordförande i föreningen, så jag ställde upp! jag var en nödlösniing. Jag var dock lovad att slippa jobba så mycket, utan skulle mest vara en ordförande på pappret. Men sedan kunde man inte hålla sig borta från det, så man jobbade på i föreningen.
Jag har alltid sagt att 10 år är max att jobba i en förening, sedan behövs nytt blod och nya tankar. Efter 10 år är man förbrukad. Jag "fastnade" i 15-20 år!

Berätta lite om åren, då du var ordförande!
Det var dåliga år. Klubbens sämsta år i historien! Vi låg på 32:a plats i Småland...
Vi hade inga pengar till spelare mm, och jag var för feg för att chansa med att satsa sig ur krisen. Jag ville spara föreningen ur krisen.
Sedan måste jag nämna våra trogna spelare, som alltid ställde upp! Trots att de fick andra erbjudande, så ville de hjälpa oss, år efter år. Spelare som Göran Martinsson, som spelade 16 säsonger i A-laget, och vann skytteligan minst 5 år. Även Mikael Ekström, med sina 22 säsonger i föreningen. Jimmy Appelqvist var också en sådan lirare, 15 säsonger i A-laget. All cred till dem, som alltid ställde upp! Var är deras tröjjor i taket?!
Men efter min fega period kom Mellström. mellström kom och befriade klubben! han vågade satsa, till skillnad mot mig. Han tog oss dit vi är idag! Utan hans satsning är frågan om oskarshamn ens haft ett hockeylag idag!

Vad är du mest nöjd med, av ditt arbete som ordförande i klubben?
Det bästa var att vi fick liv i klubben! Vi var ett bra samlat gäng, som jobbade hårt i motvind.
Dessutom så hade vi en otroligt fin ungdomsverksamhet!

Du nämnde mellström, som satsade "allt" för att få upp föreningen, tankar om det, och vad det betytt för hockeyn idag?
Man kan inte komma ifrån att tack vare den satsningen hade vi inte haft någon hockey idag! All cred till mellström, som vågade! De som jobbade i föreningen då var modiga, och de gjorde helt rätt! Nästan FÖR rätt, då man satsade nästan FÖR hårt. Men detta räddade både intresset och fick upp föreningen i seriesystemet!
Jag var då med att starta en supporterklubb, för att få in pengar till de dyra spelarna. Det var då vi började sälja godis.
Men alla gillade inte satsningen, men de som gnällde förstod inte vikten av satsningen. Men näringslivet började förstå. De såg marknadsvärdet i föreningen, och nu ville de gå in och satsa också.
Men man skall ha i åtanke, att med dagens regler hade vi blivit nedflyttade då...

När ni slog ihop AIK och IFK, hur reagerade publiken på detta?
Det var just det som var roligast, att publiken köpte konceptet och följde med. Som vanligt fanns det gnällmånsar, men dessa var få.
Man hade alternativet från att lägga ner verksamheten, eller slås ihop.
På denna tiden dominerade fotbollen, och de skulle hellre dö, än att jobba ihop. Men inom hockeyn gick det bra!

Vem skulle du säga är den bästa spelaren du värvat/knutit till klubben?
Pelle Bäckamn! Men klart också Peter Ekroth och Skeeter Moore. Ekroth lyckades tom på kvällen ta sig in på sjukhuset, efter besökstid, bara för att tala om för mig, efter match, kvällens resultat!
Jag måste också nämna Torsten Larsson och den dyre Jonas Käll.

Historiskt sett, vem tycker du är den bästa spelaren som spelat i IK Oskarshamn?
Måste säga Peter Ekroth och Sketer Moore, de tog oss dit vi är idag. men måste också nämna Pelle Bäckman, denna mycket fina och trevliga människa. En av de bästa tränarna IK oskarshamn också någonsin haft.

Tack Stephan Larsson för intervjun!

Stephans och mitt samtal fortsatte en stund till efter intervjun, men här antecknade jag inte allt som sades.
Men Stephan kunde bjuda på många fina minnen och anekdoter. Bland annat första året, som han nämnde, då man endast spelade 18 matcher på den tiden. Av de 18 matcherna vann man 16 och spelade 2 oavgjorda. Man gjorde 167 mål, och släppte in 37!!
Stephan berättade också om "familjen" IK oskarshamn, som det var då. Pojklagen, med 7-åringar kände ALLA. De visste vem som var vem i styrelsen. Allt var mycket intimare på den tiden.

Återigen Tack Stephan, och tack för statistikhjälp mm jag fått av dig tidigare, då väldigt lite från de första åren finns bevarat...

/Räkan

Träningsmatcher för J20:

Vårt J20 har 2 träningsmatcher inbokade denna veckan, och som jag förstått det skall båda matcherna spelas i Arena Oskarshamn.

Tisdagen den 30/8 kl 19:00 IK Oskarshamn - Nässjö
Fredagen den 2/9 kl 19:00 Tingsryd - IK Oskarshamn
Söndagen den 4/9 kl 16:30 IK Oskarshamn - Visby

EDIT: Jag hade missat TAIF:matchen, som signaturen "H" upplyste mig om, men nu inlagd här. Tack H!

/Räkan

Web-TV och positiva besked

Som jag nämnde inför Olofströmsmatchen så sågades Tingsryd, av bland annat mörrumsfansen, som sa att Tingsryd åker ur i år...
Nu har oikbloggen.se kagt upp intervjuer från den matchen, där Olofströms tränare säger indirekt att IK Oskarshamna var bättre än Tingsryd...
Iallafall efter första matchdagen.
Söderström, som även han intervjuas är inte lika positiv.
Dvs goda besked, motståndarnas tränare såg oss som faligare motståndare, och att Söderström INTE är nöjd med matchen, trots vinst mot Olofström.
Hade Olofströmstränaren sågat IKO, och hyllat TAIF, sammtidigt som Söderström hade hyllat sitt lag, efter 2-1 vinsten mot div 1 laget Olofström, DÅ hade jag blivit orolig!

Oro finns hos mig att man spelar i kanterna även i serien, men jag både TROR och HOPPAS att man vågar kliva in på mål i serien, särskilt nu när backspelet börjat ta sig, och man visat att man har 2 duktiga målvakter (jag var ju lite kritisk mot andrekeepern efter Karlskronamatchen, men han visade igår att även han kan spika igen).

Klippet:
Efter 1:16 in i klippet är det Olofströmstränaren,  som "hyllar" IKO, och 3:04 är det Fredrik Söderström som kör snacket, men jag rekommenderar att ni lyssnar till olofströmstränarens ord!


Observera att intervjuerna gjordes efter FÖRSTA matchen i Stena Cup!!

Och på tal om intervjuerna, här har faktist något IKO att lära sig, att göra intervjuer till hemsidan, men också som kan spelas upp under periodpauserna under hockeymatcherna! De flesta allsvenska klubbarna kör detta numera, och IKO har kapaciteten för att göra det...
Olofström sände sina intervjuer i ishallen, på storbild, för publiken, inför matcherna och i pauserna...
Detta kan vara något för IKO at tänka på, för underhållningsvärdet...
Särskilt nu när man har medlemspub, att spela upp det inne i den, precis som tex Malmö gör...

/Räkan

Twitterhumor!

Lite off topic kanske, men det hände något roligt på twitter igår...

Jag var på matchen mellan olofström och IK Oskarshamn, och innan matchen spelade man ENDAST hårdrock, vilket jag uppskattade och skrev följande:


Dvs, jag uppskattade hårdrocken, och inte en massa ladyGagaTrams...
Sekunderna efter snappar en "fanclub" till lady gaga upp att jag nämnt det namnet, och skriver;Underbart, när man inte översätter... ser "sitt" namn, och tror att det är beröm, när det i själva verket var kritik mot både musiken och ishallarnas låtval!

Ja, offtopic, men jag garvade gott åt detta...
Så jag får väll passa på att tacka gaga_mega på twitter för "annonsplatsen", och att IK Oskarshamn och ikoskarshamn.blogg.se kan spridas ut i världen ;)

/Räkan

Matchanalys: IK Oskarshamn vs Tingsryd

IK Oskarshamn förlorade som bekant med 0-2, i Olofström, mot Tingsryd.
IK Oskarshamn var totalt sett det bättre laget, matchen igenom, men förvaltar inte sina chanser.

Första perioden öppnar IK oskarshamn klart starkast, och detta var IK Oskarshamns period.
IK oskarshamn borde i detta läget ryckt, men istället för att gå rakt på mål, krånglar man till det, och spelar ut i kanterna. Även i frilägen väljer man att åka mot sarghörnet?! Vågar man bara gå rakt på, så hade IK oskarshamn vunnit stort idag...
Men trots spelövertag slutar första perioden 0-0.

Andra perioden om IK oskarshamn ut som ett nytt lag, men inte till det positiva. man blev passiva och stillastående, och slutade forchecka, vilket man innan i matchen lyckats väl med!
TAIF kan då göra 1-0.
Efter målet började IK Oskarshamn röra på sig igen, men TAIF får en kontring, och lyckas "gröta" in pucken bredvid Troys benskydd.
IK Oskarshamn går till pausvila med 0-2 i baken.

Tredje perioden: IK Oskarshamn tar nu över matchen igen, mot ett försvarande TAIF. Men anfallen blev för långsamma och hamnade ute i sarghörnet. IKO hade chans på att göra flera mål, men ingen ville kasta sig in mot pucken, ta en smäll, för att göra mål...
IK oskarshamn testade de 2 sista minutrarna utan målvakt, utan framgång.
Matchen slutade 0-2, sett till spelbilden ett orättvist resultat, sett till att våga gå på mål, och förvalta sina chanser ett rättvist resultat.

Men jag måste passa på att lyfta laget efter denna förlusten. Spelet har blivit bättre de sista matcherna, särskilt vår backlinje! man går inte bort sig lika ofta som innan, och man har nu börjat hitta sina positioner.

Sedan skall vi också ha i åtanke att IK oskarshamn hade endast 15 spelare med sig till denna matchen, då Juniorerna spelade match i Växjö...

Efter matchen fick jag några ord med coach Söderström, som var nöjd med matchen, men tycker det är fördjävligt att man inte sätter sina chanser! IKO borde vunnit om man var effektivare. Söderström säger att vi spelade ju ut TAIF större delar av matchen, men förvaltar ej våra lägen. Då vinner man inte, men det kan bara bli bättre!

Mag frågade också var C-J Svensson var idag, och Söderström meddelade att han skadat knät, inget allvarligare dock, så han skall snart vara tillbaks.
Martin Ohlsson hade ryggskott.

Dvs på skadelistan; Ohlsson, Svensson, Valdix och Lidhammar. Därtill kan läggas till att Öhman ej heller var med. Likaså Mcgrath som anländer senare. Juniorer fanns ej heller att tillgå. Och backarna är inte färdigvärvade.

Att spela ut en seriekolega som man gör, med endast 15 man, och alla dessa stjärnor på listan med strukna spelare är starkt!

Och inte nog med att man bara hade 15 man i dagens trupp, de hade även en match i benen från igår, så lite träningsvärk kan de nog vänta...

Det som måste förbättras är attityden i anfallszon, att VÅGA gå rakt på mål.
PowerPlay får ej heller vara så långsamt och omständigt. man har betydligt bättre fart när man spelar 5 mot 5!

Jag ser denna förlusten som ett steg i rätt riktning, om man ser till den tunna truppen, att man för matchen och att backlinjen blir stabilare och stabilare.

Bäst i IK Oskarshamn ikväll? Hagelin och Gibbs. De visade mest hjärta, kämpade och slet. Vågade ta en smäll för laget!

Jag tor att när serien drar igång, kommer inställningen. Då hoppas jag dessutom vi kan ställa upp med fler än 15 gubbar per match! bara en "avlastningsgubbe" hade idag varit guld värt! men man fick rulla på 3 kedjor hela matchen.

Såg att många var besvikna efter dagens match. jag är besviken över resultatet, men med alla fakta bakom, och efter att ha sett matchen, så var detta inte en så tung förlust. hade vi varit utspelade däremot, då hade jag varit betydligt oroligare!

/Räkan

J20: Växjö vs IK Oskarshamn

Inte bara A-laget har spelat hockey idag, även J20 hade returmöte mot Växjö idag, efter senaste förnedringen hemma.
Resultatet idag blev inte lika förnedrande, 4-0 till Växjö. Men Växjö vann skotten med klara 58-23.

Stax kommer matchanalys från a-lagets match här på bloggen, skall bara skriva ihop den :)

/Räkan

Iko-TAIF slut 0-2

Iko förlorade med 0-2, närmre analys av matchen på bloggen runt 21:00, då jag är hemma igen... /Räkan

Andra pausen, iko-TAIF; 0-2

Iko öppnar andra akten blekt, inställningslöst och stillastående. Man släpper in TAIF i matchen, som lyckas göra 0-1. När det bara är några minuter kvar av perioden lyfter sig iko aningen, och borde kanske satt 2 av sina fina lägen. Istället slarvar man vid offensiva blå, TAIF kan kontra, och lyckas gröta in 0-2. Nä, iko måste ta tag i detta igen, våga hå mer rakt på mål, och inte ut i kanterna. Försöka placera pucken, istället för att lägga sina skott rakt i magen på TAIF-målisen... Tar iko tillbaks matchen, borde vi kunna vända detta! /Räkan

Periodpaus 1, IKO-TAIF

Iko spelar bara på 3 kedjor, men är trots allt det bättre laget, som för matchen. Tyvärr så drar man sig ut i kanterna på kontringarna. Ett pp till iko, där man körde fast i mittzonen. /Räkan

Inför: IK Oskarshamn vs TAIF

Idag drar Oskarshamn tillbaks till Stålhallen, i Olofström. Men idag är motståndet Tingsryd.

Igår pratade jag med lite supportrar, som sett matchen mellan Mörrum och Tingsryd. Alla var eniga, Tingsryd spelade katastrofalt dåligt, men lyckades med lite flyt vinna med 2-1...

Om IK Oskarshamns spel fortsätter att utvecklas, och Tingsryd fått grus i maskinerna ja då låter det lovande!

Jag åker till Olofström idag också, för att bevittna kvällens drabbning. Men idag åker jag själv, med min yngsta son. Detta innebär att han vill ha uppmärksamhet, och troligen ej accepterar att jag i pauserna knappar på mobilen, för lite bloggande...
Men jag kommer även denna matchen twittra större händelser. KANSKE att jag bloggar från någon av pauserna, men känner jag sonen rätt, så accepteras nog ej detta...'
Men korta meddelanden på twitter skall nog hinnas med som vanligt :)
Follow slemklump on Twitter

MEN, Tingsryd rapporterar matchen på everysport!, klicka bara HÄR för att komma till deras rapportering!

Nu tar vi Tingsryd!!
Mitt tips, baserat på att IKO börjat spela bättre, och att jag avskyr Tingsryd ;)
5-1 till IK Oskarshamn!

/Räkan

Matchanalys av olofström borta...

IK Oskarshamn vann som bekant borta mot Olofström med siffrorna 1-2. Ett lugnande besked, och säkert positivt för lagmoral och självförtroende.

IK oskarshamn öppnade inledningsvis starkare, mot ett ganska tamt Olofström. Olofström köttade eget försvar, och satsade på kontringar. Men IK oskarshamn stod upp bra i mittzonen, och släppte inte rikktigt igenom Olofström.
Chansen Olofström hade var under den knappa minuten de spelade 5 mot 3. Men IK oskarshamn kunde stå emot den pressen.
Det var en annan attityd i IK oskarshamn idag, än vad det varit de sista matcherna. Man spelade mer fysiskt och gjorde mer "skitjobb". Det som saknades var offerviljan att göra mål. Ingen som ville ta ett blåmärke för att sätta avsluten i lägena man skapade.

Andra perioden startar IK oskarshamn snäppet vassare, och mycket rättvist kan David rodman peta in ledningen!
Rodman som jag tycker varit lite osynlig de andra matcherna, så kul att han hamnade i målprotokollet!
Lite senare kunde Gibbs, mycket välförtjänt sätta 0-2, och det var han mycket välförtjänt!
Gibbs var nämligen bäst i IK oskarshamn - idag igen. Både deffensivt och offensivt! Kul att han också fick utdelning för sitt slit! Gibbs flyttades också upp i kedjorna idag, och tilläts mer speltid - även det välförtjänt!

Dock så kunde Olofström strax efter Gibbs mål, reducera till 1-2, via ett ganska snyggt direktskott. I stort sett otagbart för Bengtsson - som gjorde sin bästa match i IK-tröjjan!
NMen efter reduceringen levde IK oskarshamn farligt. Här slappnade man av, man slutade åka skridskor, blev stillastående och passiva. Efter reduceringen till slutsignal var andra perioden Olofströms. Så vill jag inte se IK oskarshamn göra igen. man får inte slappna av vid en liten ledning! Och man måste dessutom kunna få upp farten igen, OM det händer!

Tredje perioden hade IK oskarshamn pucken i olofströms zon under hela första halvan. men man spelade ut i kanterna, rörde sig alldeles förlite och krånglade till det för sig själva.
Men Olofström skulle vakna till i slutet, och skapa några riktigt farliga målchanser, men Bengtsson i målet fortsatte storspela!
Olofström tog ut målvakten med mer än 2 minuter kvar av sista akten, och hade riktigt farlig press ett tag, men spelade lite som IK oskarshamn då, dvs ut i kanterna och krångligt. IK oskarshamn skulle få ett läge mot den tomma buren, men åkte sig offcide.

Matchen slutade 1-2, och var ett rättvist resultat.

Klart bäst i IK Oskarshamn var som sagt var Gibbs och Bengtsson.
Det var klart ett lugnande besked att vår andremålvakt även han kan spika igen om/när det behövs!

Att jobba på till serien:
1: Man får inte bli för stillastående i anfallszon, och INTE hamna ute i kanterna.
2: Våga offra en tand för att få göra mål...
3: Träna PowerPlay! IK oskarshamn hade inte många pp-lägen idag, men man är alldeles för innefektiva i pp, och passiva! IKO har inte gjort något pp-mål på hela försäsongen va?! Idag var man bara lite nära vid ett av powerplayena...
4: Försvaret börjar hitta sina roller och positioner, men inga idiotpass framför egen målvakt tack.

IK Oskarshamn gör ingen strålande insats, men jag som åkt runt och sett dem lite nu, tycker att detta var verkligen ett steg i rätt riktning. Inställningen var BÄTTRE, men måste bli bättre än så.

Med bättre inställning - som lär komma till serien, och med våra stjärnor i laget, ja, då kan vi bli farliga i år.
men spelar man med halvtaskig attityd i serien, då kommer säsongen att bli låååång...

Och till sist, Mörrum mötte Tingsryd, innan IK:s match. Snackade lite med några goa snubbar från mörrum innan matchen, som dessutom bjöd mig och min familj på inträdet - stort tack till ER!

I morgon (lördag) möter IK Oskarshamn Tingsryd, i Olofström. Införreportage kommer på förmiddagen...

/Räkan

OIK-IKO slut, 1-2

Matchen slut, iko vann mycket rättvist! Mer om matchen efter midnatt på bloggen, då jag är hemma igen. Men härligt med en seger, och lite bättre spel och inställning idag! /Räkan

Periodpaus 2, OIK-IKO 1-2

Oskarshamn inleder starkast, och iko kan ta ledningen till 0-1. Strax senare utökar man till 0-2. Målskyttar Rodman och Gibbs! Men Olofström lyckas snyggt på ett direktskott göra 1-2. Efter det målet slappnar IKO av, och olofström fick ny energi. Slutet av andra perioden är Olofström det bättre laget. Men iko har å andra sidan fått spela betydligt mer BP... Oskarhamn har endast fått spela 1 pp i matchen, och det var blekt... Andra periodens bästa spelare är målvakten Bengtsson! Totalt sett är iko bättre, och borde ta hem detta, bara man inte slappnar av nu!!! /Räkan

OIK vs IKO, paus 0-0

IKO är klart bättre på isen och för spelet, och skapar bäst lägen! Dock så är det lite för tafatt i avsluten. Men IKO ser klart piggare ut än sist, och spelar idag en mer fysisk hockey än vad man är van att se dem spela. IKO klarade av ett 5 mot 3läge, och några till BP bra. IKO har hitils ej testats i pp. Bäst i IKO: Gibbs igen!!! Han spelar aggresivt över hela planen, och är med och skapar i stort sett alla oskarshamns lägen. Olofström kommer knappt in i offensiv zon, mest spel är i mittzonen eller i olofströms zon. Olofström satsar 100% på kontringar. Min känsla: lite mer djävlar anamma i avsluten, så vinner IKO detta lätt... /Räkan

Inför Stena Cup: Olofström vs IKO

I morgon (fredagen den 26/8) åker IK Oskarshamn till Olofström för att spela i Stena Cup.
Enligt IK Oskarshamns sida står det att matchen börjar kl 19:00, men matchen börjar kl 20:00!
Programmet är nämligen:
17:00 Tingsryd - Mörrum
19:45 Olofströms spelartrupp presenteras
20:00 Olofström - IK Oskarshamn

Jag tänkte även åka till Olofström i morgon, för att bevittna vårat lag! Jag kommer köra precis likadant som senast i Borås, nämligen använda mig av twitter vid mål eller annan större incident.
I periodpauserna bloggar jag kortare periodrapporter med mobilen.
Follow slemklump on Twitter

Matchen då?
Olofström har hittils spelat 2 matcher, där man vunnit båda. Först mötte man Kallinge, och vann med 3-0. Och senast var det Tingsryd man mötte, och den matchen slutade 2-1.
Och NU skall väll ändå IK Oskarshamn vinna?! OK, jag är inte alls insatt i hur Olofströms trupp ser ut, men nu är det dax... Spelarna behöver en vinst i ryggen, för självförtroendet. Och Olofström borde inte vara en omöjlig nöt att knäcka. Grundspelet IK oskarshamn visade upp senast i Borås var OK, men inte inställningen. Och denna match behöver man nog bättre inställning, då man möter ett Olofström som säkert gärna tänder till extra mot allsvenskt motstånd och särskilt med sin forne hyllade tränare i motståndarbåset. Dessutom hittar man Löfstedt, som också kommer närmast från OIK, som numera spelar under TryOut i IK Oskarshamn... och då har jag inte nämnt vår sportchef...

Nu hoppas jag våra krigare just vill kriga också!

Däremot hur cupspelet går till får gärna någon insatt svara mig på, då det är 4 lag, men alla lagen spelar bara 2 matcher, och det är inget finalspel eller liknande... Hur utses cupvinnaren?!

Vill också poängtera att jag använder mig av twitter, för att kunna ge er aktuellt resultat, men också för det är ett bra alternativ för mig, då jag kan se hockeyn sammtidigt. Detta innebär att jag inte läser twitter under matchen, och troligen inte hinner svara på eventuella twitterfrågor, men man vet aldrig... ;)
Jag försöker dock alltid svara på era frågor, men det blir kanske efter matchen...

Väl mött, nu tar vi en seger!
Resultatet?! Tja, ni tycks ju inte gilla min optimism, och jag antar att Olofström kommer vara heltaggade. Men klart vi vinner. Resultat: 3-5

/Räkan

Medlemspub i ishallen!

Socialnämnden har nu äntigen gett sitt uttalande, och IK Oskarshamn kommer få bedriva medlemspub i ishallen!
Medlemspuben kommer ligga där souvenirshopen tidigare legat.

Medlemsbaren har fått fulla rättigheter, och kan i och med detta sälja både Öl, vin och sprit.

För att komma in i puben måste man vara 20 år, och medlem i IK Oskarshamn!

Onödigt här av mig att dra upp snacket, men känner att jag vill retas lite nu. Ni som luftat era åsikter om att man måste vara medlem för att åka med på supporterresorna, kommer ni också klaga över att man måste vara medlem för att komma in i puben?! Lite samma sak där faktist ;)

Hur eller hur tror jag detta kommer gynna IK Oskarshamn något enormt. Man kommer få fler medlemmar, man kommer få ökade intäkter, och hockey som arrangemang och underhållning ökar arenans attraktivitet.

/Räkan

Summering: Borås vs IK Oskarshamn

Matchen slutade 2-1 till Borås. Siffrorna var inte helt rättvisa, då IK oskarshamn totalt sett över matchen var det bättre laget...
Tyvärr sätter man inte sina chanser, och Borås tilläts ta ledningen...

Första perioden startade Borås klart starkast, och IK oskarshamn såg sega ut. Troy i målet håller IK oskarshamn kvar i matchen, med storspel.
Men efter halva perioden svängde matchbilden. Då körde Borås fast, och IK Oskarshamn kunde börja leka i deras zon. Här borde dock IK oskarshamn åtminstonde satt några av de fina lägen man skapade, men utan framgång.

Andra perioden öppnar IK oskarshamn väldigt oinspirerande. man står stilla och ingen tycks vilja åka skridskor. Då lyckas också Borås göra 1-0 ganska enkelt i PowerPlay... Några minuter senare har IK oskarshamn pucken i egen zon - jag uppfattade inte vem, men ett galet pass rakt ut i banan, ger Borås friläge, och kan enkelt utöka till 2-0.
Men IK Oskarshamn svarade snabbt, Jadeland jobbar fram pucken i anfallszonen, och slår ett mycket läckert pass mot mitten, till en fri Jadeland, som distinkt slänger upp pucken i målnätet!
Efter målet får IK oskarshamn ny energi, och plötsligt börjar man åka skridskor, och föra spelet igen. Slutet av andra perioden var Borås bitvis utspelade, mot ett piggare IK Oskarshamn.

Tredje perioden är svängig och jämn. Inget lag lyckas göra fler mål i matchen, och matchen slutade också 2-1 till Borås.
Bäst i IK Oskarshamn var helt klart Gibbs! Och då menar jag både offensivt och deffensivt! Gibbs var den enda spelare i IKO idag som spelade med hjärta och glöd. Han ville, och blev den som stal tillbaks pucken, byggde upp spelet, och jobbade fram lägena. Fortsätter Gibbs utvecklas som han gjort denna försäsongen kan han bli mycket kul att få ha i IK oskarshamn denna säsongen.
Troy i målet skötte sig också bra. Även Jadeland spelade bra idag igen, då han liksom Gibbs stack ut på sina åkningar i offensiva zonen.

Annars hade inte matchen något högre underhållningsvärde i den graden, att jag tycker inte Borås spel imponerade, iallafall inte en hel match.
IK oskarshamn uppträdde oinspirerat, och ingen som ville åka skridskor eller kämpa för att vinna. Många spelare gled omkring långa stunder. MEN att med denna attityd spela jämt mot Borås är i mina ögon ett gott täcken.
När serien brakar loss har man förhoppningsvis mer hjärta och stake, och då... då borde man kunna köra över köttmuren Borås...

Backarna:
Ja, detta är ett hett diskussionsämne. Backarna fortsätter uppträda virrigt - tror de släppt förbi fler mål om det inte vore för att Troy är bra i mået och att Borås inte riktigt tog sina chanser. MEN, av de matcherna jag sett gjorde de faktist dagens insats godkänd. man släpper in 2 mål, ett i BP, och ett man bjuder på. Bjudningen är förvisso inte OK, men trots detta gick man ett litet steg i rätt riktning.
Det var inte lika förvirrat som vanligt, utan idag handlade det mer om individuella misstag!

Vi skall också ha i åtanke att våra 2 "affischnamn" McGrath (ansluter till seriestarten) och Öhman (flyttade) saknades ikväll.
Utöver detta saknade man också Valdix (skadad) och Lidhammar (skadad).
Med sig hade man istället juniorerna F.Engsund, Djerf och Eberhardsson (a-lagsdebut i oskarshamn). Juniorerna såg jag inte jättemycket av, men de gjorde inte bort sig, då de fick chansen.

Man skall också ha i åtanke att Borås målvakt spelade riktigt stabilt, klart bäst i deras lag. Alltid rätt placerad, och täcker ytorna bra.

Näe, med rätt inställning skall man vinna dessa matcher, och särskilt med komplett lag! Borås hade inga strykningar...

Men att bara Gibbs visar djävlaranamma oroar dock lite. OK, det är bara träningsmatch, men vinnarskallar?! Jag skulle inte vilja sätta ut skridskorna på isen som spelare, och ta en förlust, jag vill ALLTID vinna... DET borde spelarna också vilja!
Det är inte OK, att stå passiv och titta på, när motståndarna kommer. Inte åka omkring och hålla klubban i en hand, lite tafat, och inte visa ambition om att vilja ha pucken.
IK Oskarshamn som helhet gör trots detta en godkänd match. Men man hade kunnat spelat klart bättre om alla velat... Nästa match är på Fredag, borta mot Olofström. DÅ hoppas jag man visar upp lite mer spelglädje och offervilja.

Och till sist... Boråspubliken är en döende art, men för att vara Borås är 500 pers en OK publiksiffra. Men vad har hänt med deras klack?! Inte ett ord under hela matchen (från de 2 personerna som stod där)! Vi var totalt sett 8 Oskarshamnare på bortastå, och vi fick ha lekstuga där ikväll. Tack ni andra Oskarshamnssupportrar som åkte dit, och stöttade vårt lag. Alltid lika kul när man inte blir själv ;)

Ber också om ursäkt för att jag inte hann med att svara på alla frågorna på twitter under matchen, men de som inte fick svar på sina frågor i detta inlägget, kommer jag svara nu istället...

/Räkan

Borås-IKO slut, 2-1

Matchen är slut, och ik förlorade, trots att man var det bättre laget, av 2 omotiverade lag... Närmre analys runt midnatt, då jag är hemma igen... /Räkan

Paus Borås-IKO 2, 2-1

Ik öppnar väldigt svagt, och är riktigt stillastående. Borås kunde med iko-bjudningar dra ifrån till 2-0. Men så tillslut lägger jadeland en läcker pass till m.Ohlsson, och kan sätta 2-1! Efter målet börjar iko röra sig, å tar över matchen. Gibbs solklart bäst i laget, både framåt och bakåt! Liksom första perioden öppnar laget svagt, men avslutar klart bäst. Rätt inställning en hel period nu, så vinner vi!! /Räkan

Borås-iko paus 1, 0-0

Borås öppnade starkast, och iko spelade slarvigt. Men efter halva perioden tog iko över spelet, och borde kanske satt 3 fina lägen... Troy storspelar. Av utespelarna är det Gibbs som hittar på mest... Sätter iko sina lägen vinner iko detta, som totalt settär det bättre laget, trots stor förvirring i försvarsspelet emellanåt. /räkan

Inför: Borås vs IK Oskarshamn och twitternytt.

I morgon (11-08-24) spelar IK Oskarshamn en ny träningsmatch, och denna gången ställs de inför allsvenska konkurenten Borås.

Matchen startar 19:00. jag kommer att åka dit och hejja på mit lag.
Jag kommer dock inte ta med datorn, och erbjuda er onlinerapportering. Dock så tänkte jag göra som mot Karlskrona, och skriva lite kortare periodpausrapporter på bloggen. Detta skött via mobiltelefonen.
Inläggen blir därför fula, då man ej kan redigera texten, men också så kortfattade jag tycker det är lämpat att skriva dem ;)

Sist i Karlskrona var det många som ville ha sms vid mål mm. Men det blev ett fruktansvärt knappande, och jag missade lite spelmoment, och att hejja vid vissa tillfällen... denna gången tänkte jag lösa det som så, att jag kommer skriva in när det blir mål - men på twitter. Där slänger jag upp aktuell ställning under match.
Spelanalysen av perioden blir som sagt var på bloggen!

Följer ni inte mig på twitter kan ni göra det med ett enkelt knapptryck på länken nedan, så får ni målen i flödande text:
Follow slemklump on Twitter

Har man inte twitter, fattar inte twitter eller struntar i det av annan anledning, då får man be någon kompis med twitter slänga upp resultaten i kommentarsfälten här på bloggen, eller avvakta på periodrapporterna som kommer upp på bloggen.

Detta är sättet jag tycker är smidigast att ge er resultat, utan att missa en massa av matchen, då man inte onlinerapporterar...

Och på tal om twitter.
1: CG på OT skrev där idag att Valdix har fått en kraftig stukning, inget brutet. Blir borta ca 2 veckor.
2: Journalisten Skarpsvärd skriver idag att han pratat med sportchef Roger Jönsson. Och han är INTE nöjd med säsongsinledningen. Vissa spelare får se upp...

Det sista kan man tolka på olika sätt, dvs om Skarpsvärd anser att vissa får se upp, eller om Roger Jönsson själv skulle sagt så... tror det är Skarpsvärds ord dock...

Tillbaks till matchen då...
Detta blir Borås tredje match, och de har med sig 2 vinster i bagaget (3-2 mot Skövde och 5-1 mot Nybro).
Nu skall de testas mot jämnare motstånd, och på pappret, ett starkare lag!?!
Borås är ett av de lagen vi under serien måste vinna över, för att nå den beryktade 7:e platsen. Nu är detta dock bara en träningsmatch, men trots att det är en träningsmatch kan det nu med 2 raka förluster vara viktigt för lagmoralen att få en vinst!
Borås är också ett sådant lag som Oskarshamn inte skall behöva försvara sig en match igenom, och vänta på kontringar. nu åker vi till Borås och spelar sönder dem!
Jag vet att det är några fler än mig som kommer att åka till Borås, och jag hoppas att även fler vågar sig dit!
Resultatet? 1-5 (Oskarshamn bortalag!).

/Räkan

Intervju med Söderström & Löfstedt + lite resetankar...

Jo ni läste rätt, det är en intervju med Söderström, igen... Men denna är inte gjord av mig, utan nu är det OIK-bloggen som fått upp intervjuer på sin sida, inför Stena Cup.
Det är en videointervju med Söderström och en videointervju med Löfstedt, gjorda av IK Oskarshamns Conny Holmström...
Intervjuerna hittar ni HÄR!

* * * * *

Sedan var det lite tankar också... Inte bensintankar, utan de som virvlar runt i mitt huvud. Mina tankar, kring det som diskuteras i föregående inlägget - Resan till Bofors.
Härligt med diskussion, synpunkter och ideér.
Alla har sin rätt att säga vad de tycker, så länge man gör det på ett någorlunda trevligt sätt! Åsikter har luftats, men tonen har varit bra - tack för det!

Nu, mina synpunkter i ärendet... Jag tycker inte Blue Front Support gör något fel i att säga att man måste vara medlem för att få åka med. Jag har hört runt lite med olika supporterföreningar, och de flesta kör på denna modellen nu förtiden. De som inte gör det, tar ca 75% av summan för att bli medlem, och lägger på i resepriset till ickemedlemmar. Detta innebär att åker man på 2 resor hade man tjänat på att bli medlem...

Ex: resan plus inträde (+present) kostar 400kr. Medlemsskap för vuxen kostar 200kr. Använder man metoden jag nämnde ovan skulle priset för icke medlemmar bli 550kr! dvs 150 kr extra för ickemedlemmar.
Vill de sedan åka på en resa till, utan att bli medlem, och säg att den kostar exakt lika mycket, då har man indirekt betalat 300 kr för medlemsskap, utan att få medlemskort, utan att ha gynnat föreningen!

Jag anser att OM man i framtiden låter ickemedlemmar åka med, kör på det då, dvs 150 kr extra. Då tjänar både resenrärer och föreningen på att man blir medlem!

Sedan är det några som kikat på argumentet på hur många medlemmar BFS har NU! Det känner jag att man inte riktigt kan göra. Tanken med att bara låta medlemmar åka med, är ju för att få fler medlemmar. Min fru skall med, och hon är inte medlem, men kommer att bli det inom några dagar. Jag tror faktist att de flesta tänker så, dvs att man väntat på att bli medlem, men blir det nu...

Bara för att man är medlem i supporterföreningen säger inte det att man MÅSTE stå i klacken tex i fortsättningen.
Det man bidrar till är en ökad föreningskassa. En utökad föreningskassa innebär att man framöver kan annordna billigare resor åt oss. En större föreningskassa innebär att man kan annordna större tifon mm, och göra klacken intressantare. En intressantare klack innebär förhoppningsvis fler personer. Fler personer innebär mer pengar i föreningskassan... och så är spiralen igång.

Jag är säkret på att medlemsantalet inte stannat. Medlemsantalet kommer ticka uppåt. Både innan resan, och folk som vill bli medlemmar under resan.

Och som jag nämnde, fler medlemmar innebär att man kanske kan annordna lite "förlustresor", dvs inte att laget förlorar, utan att föreningen kan ta en ekonomisk smäll. Dessa resor skulle bli billigare än normalt, och vips har alla trogna resenärer fått tillbaks sina 200 spänn för medlemskortet, istället för att betala 200 kr extra för en resa...

Jag kan i viss mån hålla med om att resorna borde vara till för alla. En supporterklubb borde inte uteslutna några supportrar. MEN, om alla skall åka med, då bör resepriset för dessa vara samma pris för medlemmar + 75% av medlemskostnaden.

Nackdelen med detta systemet, är att man då skulle skriva ut ett resepris på 550kr, vilket de flesta skulle tycka är för dyrt, och istället avstå resa. 400kr plus medlemsskap kostar i praktiken 600kr, men låster billigare, och lockar fler. Dessutom kan man betala dessa pengar vid 2 tillfällen (medlemsskap nu, och resepengen vid resan). Och tänk på en sak, medlemsskapet är ju en engångsavgift, per år...

Jag hoppas ni kritiker förstår mitt tänk, och även förstår Blue Front Supports tänk, med att vilja ha upp medlemsantalet!

Observera att detta är MINA åsikter, tankar och ideér. Förslaget om 75% extra för ickemedlemmar är ett förslag, inget man utövar idag. Blue Front Supports regler gäller, inte det ni läste i min disskussion!

Hoppas vi ses i bussen till Bofors, och kan hjälpas åt att få till fler roliga resor och utveckla supporterföreningen!
Supporterföreningen är inte styrelsen, det är inte ens klacken - det är medlemmarna! Gillar man inte beslut mm som tas, har man som rättighet att kunna påverka dessa på årsmöten...

Väl mött, tillsammans blir vi bättre!

/Räkan

Premiärresa, följ med till Bofors!

Nu är det klart, Blue Front Support annordnar resa till premiären Lördagen den 17/9 till Bofors!
Läs mer om resan och anmäl dig HÄR!

Resan kostar 400 kr, men då INGÅR inträdesbiljetten! Dessutom så utlovas en "present" av IK Oskarshamn... vad det blir är ännu oklart, men förra årets premiärresa till Malmö fick alla resenärerna en matchtröja...

Blue Front Support meddelar också att det är förra säsongens reseregler som gäller! Dvs, beslutet om att man ej får ta med egen alkohol på bussen gäller inte denna resan...

Skynda nu att anmäla er alla, jag är redan anmäld - är du?!

Bussen avgår 10:15 från Arena Oskarshamn.
Ett stopp på vägen upp är inplanerat.
Endast medlemmar i Blue Front Support får åka med, så är ni inte medlemmar, blir man det enkelt HÄR!
Det måste bli minst 30 anmälningar för att kunna genomföra resan, men det skall väll inte vara något problem?!

/Räkan

Intervju: Mattias Gustavsson, BFS

Spelarintervjuer mm har gjorts tidigare. Denna gången riktar vi strålkastarna upp på läktaren, och intervjuar Mattias Gustavsson, styrelsemedlem i Blue Front Support. Detta för att få mer inblick i supporterföreningens arbete, och deras syn på saker och ting. Notera dock att några av frågorna är direkt riktade till Mattias, där han svarar som privatperson och inte svarar för Blue Front Support.

Hej Mattias! Du sitter med i styrelsen i Blue Front Support, vad är din roll där?
Hej, och väldigt roligt att få äran att svara på dina frågor. Jag ska försöka göra så gott jag kan!
Ja, det stämmer. Jag sitter med i styrelsen och ansvarar för ekonomin, medlemmarna och skriver lite på vår hemsida. Vi försöker hjälpa varandra inom styrelsen så mycket som det bara går med alla dess olika frågor och arbeten vilket givetvis underlättar avsevärt.

Vad exakt går det jobbet ut på?
Att ansvara för ekonomin innebär att man har hand om alla utgifter och inkomster och ser till att allt går runt. Det kan vara allt ifrån att betala fakturor, köpa in TIFO, helt enkelt att få pengarna att gå ihop. Medlemsbiten handlar om att få ut medlemskorten till alla blivande/tidigare medlemmar. Efter några ”frankeringar” och arbete med medlemsprogram besitter man sitt fantastiskt snygga kort som man kan nyttja i de olika butiker/restauranger som vi har avtal med. Man kan läsa mer om detta på vår hemsida. Men jag trycker extra hårt på att vi försöker hjälpa varandra med de flesta saker som rör föreningen.

Hur kom det sig att du fick en styrelseplats i BFS?
Jag fick faktist en förfrågan av Tobias Karlsson förra sommaren om jag ville vara med att starta upp BFS. Då var det först tänkt att vi skulle heta Radioactive Devils, men som senare blev till det vi heter idag. Jag ser det som ett fantastiskt roligt arbete när man får starta upp och utveckla supporterföreningen på alla dess plan.

Hur gick skapandet av BFS till? Hur träffades ni och bildade föreningen och styrelsen?
I och med att det var några år som det inte fanns någon klack så fick ett antal personer ett telefonsamtal från styrelsen i IKO och fick då förfrågan om vi inte kunde starta upp något igen. Så efter många ”om och men” så står vi nu här med Blue Front Support i spetsen! Redan en månad efter att föreningen hade bildats så hade vi 100 medlemmar. Och några månader senare slog vi rekord som supporterförening i stan med hela 159 medlemmar! Föreningen bildades i en lokal på Dejeatan i Oskarshamn där vi hade bestämt träff för att diskutera saken och hur vi skulle gå tillväga. Och bra blev det ju till slut.

BFS har proklamerat att ordförande Jimmy Nordén bara är tillfällig ordförande i år, och vill avsluta den rollen. Vem har man i åtanke att ge den rollen, och när kommer ordförandeskapsbytet ske?
Det stämmer att Jimmy kommer att avsluta sin roll som ordförande, men det betyder inte att han inte kommer att ha en annan roll i föreningen. Att han slutar beror på att han har svårt att få ihop tiden som ordförande med sina nya arbetsuppgifter på jobbet. Han som kommer att ta över den rollen är mer eller mindre klart och vi kommer att presentera detta inom snart framtid.

Var har du för egen erfarenhet av supporterklubbar?! Dvs har du varit medlem i tidigare, och har du suttit i någon styrelse tidigare?
Jag har aldrig varit medlem i något supporterförening tidigare och detta är då första gången jag är aktivt engagerad på heltid.

Beskriv med dina ord vad en bra supporterklubb innebär, och då menar jag både på läktaren, och allt arbete runt om!
En bra supporterklubb innebär att man ska stötta sitt lag på både hemma och bortaplan. Att stötta (i detta fall IK Oskarshamn) kan vara både med hjälpa av trummor, flaggor, ramsor och konfettibomber. Det finns egentligen hur mycket som helst man kan göra och håller det sig bara inom ramarna för vad som är lagligt så sätter bara fantasin gränserna. Man ska ha roligt tillsammans och det ser jag som en självklarhet!

Hur tycker DU att klacken kan förbättras?
Det finns alltid saker man kan förbättra i allt man gör och det är det som gör allt så intressant. Jag är nöjd med de vi har, men givetvis kan man alltid bli bättre. I början på förra säsongen när allt gick så bra var vi nog 100 personer i klacken vilket var otroligt roligt att se. När det sedan gick sämre för laget blev vi mindre folk uppe hos oss. Jag vet att det finns planer på att sätta sittplatsstolar från långsidan och lite längre mot kortsidan, så som det är på sektion K. Detta skulle kunna gynna oss! Alla förslag är varmt välkomna.

Tycker DU att styrelsemedlemmar bör (inte ska, utan bör!) stå i klacken?
Jag tycker att det är en fördel att styrelsemedlemmar ska stå uppe i klacken. Det ser bättre ut och det är alltid lika roligt att stå där. Men ibland kan det finnas anledningar att man måste stå någon annanstans. Men i de flesta fall ser jag gärna att man står uppe i klacken där man hör hemma!

Kommer man i år märka någon nyhet i BFS på läktaren? Dvs placering av klack, trummor, TIFON mm mm...
Ja, en del förändringar kommer att ske men detta till det positiva. Placeringen på klacken kommer att vara på samma plats som tidigare p.g.a att spelarna vill ha oss där så att vi syns och hörs bättre. Det har köpts in ett nytt skinn till trumman och speciella trumpinnar till detta. Det ska vad jag hört ge ett bättre ljud så vi får hoppas på det bästa. Vi håller också just nu på med att ta fram en helt ny flagga som, om allt går som vi vill, kommer att vara riktigt riktigt snygg och stor.

Hur tycker DU att man kan locka fler människor till klacken?
Jag och styrelsen vill försöka tvätta bort stämpeln av att det är ”töntigt” att stå i en klack. Det är grymt roligt med den gemenskap man har och man får så mycket tillbaka. Det är riktigt tråkigt att höra folk som har dåliga åsikter om det, trots att vi är på samma match och hejjar fram samma lag. Men det är en svår fråga och inte så lätt att svara på. Hade jag haft svaret idag så hade vi haft 100 personer i klacken varje match.

Man pratar om en resa till Bofors borta i premiären, hur kommer det sig att man ej sett någon reklam om detta på verken hemsida, under träningsmatch eller på forum?
Det beror på att vi inte har spikat denna resa på grund av flera anledningar. Dels är flera av våra resevärdar bortresta just den matchdagen och dels för att vi inte är överrens med priset. Jag är helt införstådd med att man som medlem gärna vill veta och vi ska försöka att gå ut med information så snart vi bara kan.

BFS beslutade på årsmötet att man ej få ta med alkohol i bussen, på bortaresor. Finns det någon oro att man tappar trogna bussresenärer, eller hur går tankarna där?
Ja, det stämmer. Vi tror inte att vi tappar trogna resenärer på grund av detta och vi jobbar på en lösning i alkoholärendet som förhoppningsvis ska gynna alla parter.

Är det några andra bussresor inplanerade redan nu till kommande säsong?
Vi tar en match i taget och just nu håller vi på att arbeta fram så att matchen mot Bofors blir av!

Kommer BFS enbart rikta in sig på resor inom närområdet, eller tänker man även i framtiden erbjuda ex minibussar på långresorna?
Vi kommer att försöka erbjuda resor till de orter som vi anser att vi kan och har möjlighet att arrangera. Vi vill alltid försöka vara med på alla bortamatcher, men det är inte möjligt i dagsläget. Förra året var vi nere i Malmö första bortamatchen och fyllde en hel buss en tisdag. Det visar på ett stort intresse så det finns all anledning att åka om nu möjlighet ges vill säga.

TIFON är en del av matcherna, kommer man i år även satsa på lite borta-TIFON?!
Vi vill alltid försöka att utveckla och att göra TIFO till något som ramar in matchbilden både på hemmaplan och bortaplan. Förra säsongen var vi lite dåliga på just detta under bortmatcherna på grund av flera anledningar. Nu har vi tagit in två nya TIFO ansvariga i föreningen som förhoppningsvis ska få ordning på detta.

Vilket är det snyggaste TIFOT som annordnats i Arena Oskarshamn?
Oj, det har arrangerats massor av snygga TIFON under åren i Arenan. Det första som jag tänker på är avtackningen för Fredrik Jaenssson. Den var väldigt bra gjort och all cred till Er som gjorde den! Förra året gjorde vi i BFS ett flagg-TIFO som alla 3200 i publiken skulle vifta med under introt. Det tog oss tre månader att göra dom och fint blev det!
Det roliga var att socialdemokraterna var värdar just den matchen, vilket vi inte visste om. Vi hade ju blåa flaggor vilket var väldigt roligt när vi fick reda på det där efteråt.

Vad är ditt bästa klackminne?!
Det måste vara i den gamla hallen när trumslagaren slog så hårt på trumman under en time-out så att motståndarlagets coach krävde en ny för att dom inte hörde något. Det mest tragiska var att deras krav gick igenom. Haha.

(
Matchen var mot Mora, och Mora fick en Time Out till, pga av allt "oljud". Inte blev det tystare under Time Out 2... Klacken på denna tiden stod precis bakom spelarbåsen... - Räkans anmärkn.)

Vad är ditt bästa hockeyminne, dvs inte klack nu, utan totala upplevelsen sett?
När vi gick till kvalserien och mötte storlagen i seriesammanhang. Kan det bli mycket bättre än det? Sen minns jag när vi mötte Boden under ett play-off (2001?) och ismaskinen gick sönder. Matchen spelades men isen fick ”spolas” med hjälp av isskrapor istället.

Var i tabellen tror du att IK oskarshamn kommer sluta i år?
Allt från placering 3-8. Men jag är optimist och säger 4:a.

Vilket lag i Allsvenskan tycker du har bästa hemma- respektive bortaklack?
Bästa hemmaklack är jättesvår att utse men Rögle ligger nog bra till där. Bortaklacken får jag säga Leksand. Dom har många ”fans” ute i landet och får då självklart mycket folk på bortastå. Jag hoppas och tror att BFS kommer att bli den bästa inom något år eller två. Nu kör vi så det ryker och väl mött i hallen om några veckor!

Tack till Mattias som tog sig tid att besvara mina frågor!

För mer info angående Blue Front Support: → www.bluefrontsupport.se ←

/Räkan


Juniorerna förlorade...

J18 förlorade idag hemma med 2-5 mot Nybro, och ett kortare referat finns att hitta HÄR!

Även J20 spelade match idag, men då jag ej hittat något resultat ringde jag upp tränaren Mats Johansson, för att få resulutatet.
IK Oskarshamns J20 förlorade med 3-1. Men Mats vill påpeka att matchen aldrig spelades färdigt. Redan efter 7 minuter in i sista perioden, fick matchen avbrytas, pga av trasig is... Dvs, man spelade endast 2,5 perioder...

Vem vill du lyfta från kvällens insats?
Robin Andersson i målet gjorde en bra insats! Men laget gjorde en bra kämparinsats. Vi får tänka på att vi i år har ett ungt lag, och bara 5 spelare kvar från fjolåret!

Hur tror du det kommer gå denna säsongen?
Då vi bara har 5 spelare kvar, och en ung trupp skall vi inte räkna med att hamna i topp i år igen. Vi har många 95:or, som är förstaårare. Att vi hamnar i mitten av tabellen är en rimlig gissning, men man vet aldrig!

Hur ser det ut med träningsmatchandet framöver?
Vi har Väsxjö borta på Lördag, sedan kommer vi möta Nässjö hemma också. Dubbelmöte mot Tingsryd, både hemma och bortamatch att vänta och en match mot Mölndal hemma.

Tider och datum för dessa matcher kommer komma senare på bloggen!!

/Räkan

IK Oskarshamn VS Västerås: 0-6

Första perioden:
IK Oskarshamn skall haft lite problem med siktet, och haft problem att träffa målet. Dock så skall man inte ha spelat lika defensivt idag, som de tidigare matcherna i Clas Ohlson Cup. Men efter 14:18 tar Västerås ledningen.
Oskarshamn har lite problem att få till sitt egna spel dock, detta särskilt med felpassningar, och ihopåkningar med lagkamrater. Dock när man anföll var anfallen bra, men skotten för dåligt placerade...
Skotten i första perioden 8-8

Andra perioden:
Denna perioden startade tungt. Redan efter 10 sekunder kan Västerås utöka till 0-2...
Och strax därefter, då klockan stod på 3:53 kunde Västerås utöka igen, 0-3.
Coach Söderström tar efter detta en välbehövlig Time Out.
Men bara någon minut efter Time Outen gör Västerås mål igen, 0-4 efter 6 min spelade... Oskarshamn släppte in 3 mål under 6 minuter...
I de sista spelminutrarna får IK oskarshamn en utvisning, och 19:21 kan Västerås utöka till 0-5, i PP.
Skotten: 15-10

Tredje perioden:
Även denna period skulle starta tungt, redan efter 1:35 gör VIK 0-6...
Skotten: 6-8, totalt 24-31

Matchen slutade 0-6, och jag kan bara grattulera VIk till en bra Cup! Dessutom vill jag passa på att tacka VIK:aren Samuel Bargarbriel som onlinerapporterade dagens match, men som även hoppade in och rapporterade gårdagens match! Bra jobbat och tack!

Nu kör vi med kortet, att detta var bara en träningsmatch.... Dessutom 3 matcher på 3 dagar, så trötta spelare idag. men å andra sidan borde VIK-spelarna varit lika trötta...
MEN, ha i åtanke att IK oskarshamn saknade en handfull spelare, och hade ej många backar på is idag. Detta med en back förlite i truppen, skador, och Daniel Ljungkvist som fick åka hem av privata skäl.... Sedan så saknar vi också McGrath, som ansluter i truppen till seriepremiären.

Nu har man fått lite att tänka på, och att jobba på. Synd på cupen, att IK oskarshamn inte stod upp bättre, men 3 bra motståndare, och ett skadeskjutet Oskarshamn, i träningssammanhang oroar INTE mig!

Matchens lirare i Oskarshamn blev Poulsen.

/Räkan

Inför: IK Oskarshamn vs Västerås

Snart, rättare sagt kl 13:00 möter IK Oskarshamn Västerås IK.
Matchen går att följa online på everysport, via Västerås egna rapportering. Tänk dock på att admin är hård, och tolererar inget tjafs mellan supportrar. Nolltolerans. Avstägningar utan förvarning används där. Vill man hålla på och snacka annat eller vet att man är lättprovocerad, eller bara vill hänga med Oskarshamnssupportrar, kan man välja att klicka på länken som finns upplagd där, eller klicka HÄR. Då kommer man till exakt samma liverapportering, men chatten är endast avsedd för Oskarshamnare...

Matchen då? Sett till Cupen så är dagens matcher helt avgörande, då ALLA lagen har 3 poäng. men i målskillnaden har Oskarshamn 1-, Leksand 0, Örebro 0 och Västerås 1+.
Och då oskarshamn möter just VIK, innebär det att Oskarshamn måste vinna med minst 2 mål, om LIF och Örebro spelar oavgjort... Annars måste Oskarshamn vinna med MINNST 3 mål, för att kunna vinna cupen.
Otroligt jämt dock!!

Men har nämnt det innan, trots att det är en cup så är det en träningsmatch, där utgången är omöjlig att sia om. Men på pappret är väll Västerås, av cupmotståndarna, det lättaste motståndet?! Inte sagt med detta att Västerås är lätt motstånd, men står man upp, revancherar sig från igår, då skall vi kunna vinna med 3 mål, vilket kan vara bra, för cupen sett, då LIF och Örebro möts senare ikväll...
Mitt tips: 5-2

/Räkan

Jonas Lennartsson...

Jonas Lennartsson har ej fått nytt kontrakt/förnyat med IK oskarshamn. Och ikväll presenterade Västervik honom som sitt senaste backvärv...

Detta innebär att Västervik i div 2 har lyckats plocka 4 allsvenska spelare enbart från Oskarshamn; Jonas Lennartsson (238 matcher i allsvenskan + 49 i elitserien), Elliot Gutestam (ingen a-lagsmatch på is, men i båset under a-lagssammanhang några matcher), Alexander Johansson (över 500 matcher i allsvenskan, 12 år i oskarshamn!) och Ragnar Karlsson (280 matcher i allsvenskan + 331 matcher i Elitserien).

Bara till att grattulera Västervik för många snygga värvningar, och till de tungt meriterade spelarna man roffat till sig!
Västervik får ett riktigt starkt division 2 lag helt klart!!

Tack Jonas för dina 3 säsonger i IK Oskarshamn!

/Räkan

Örebro - IK Oskarshamn 6-2

IK Oskarshamn mötte ikväll Örebro, i Clas Ohlson Cup. Matchen slutade 6-2 till örebro.

Första perioden var det tydligen Örebro som låg på, och Oskarshamn fick träna sin deffensiv. Men Örebro lyckades gå ut till paus med en 2-0 ledning.
Skotten skall ha blivit 11-1!!!

Andra perioden:
Tidigt in i perioden får IKO en utvisning. Och ni som hängde med i går vet att IK oskarshamn gjorde 2 stycken BoxPlay mål. Idag var man inte mycket smre... För efter 3:41 in i andra akten gör Jadeland mål i Box Play!
Och mot leksand spelade oskarshamn med 2 man färre på planen i över en minut. Nu skulle IK Oskarshamn få göra detsamma igen, fast "bara" i 37 sekunder. IK oskarshamn klarade sånär ut det hela, då en av spelarna hann ut på isen, men med en man mindre kunde Örebro göra 3-1, och detta med bara 2 minuter kvar av perioden..
Skotten i andra: 10-10

Tredje perioden:
Det skulle bara hinna gå 55 sekunder innan Örebro kunde utöka till 4-1, men IK Oskarshamn svarade snabbt! Bara 33 sekunder senare utjämnar Oskarshamn till 4-2.

men detta var inte Oskarshamns match. Örebro kunde göra 5-2. Sedan fick örebro ytterligare ett 5-3läge. Och samma visa igen, Oskarshamn klarade NÄSTAN ut det, då man hann få ut en spelare på isen, men Örebro lyckades sätta 6-2 i spel 5 mot 4.

Oskarshamn blev idag tillbakapressade igen, och körde deffensivt spel. man skall också haft vissa problem att komma till avslut i de lägen man hade, särskilt under PowerPlay.
Men härligt endån att Oskarshamn har under cupen gjort 6 mål, 3 av dessa är gjorda i BoxPlay! Nu får man bara träna PowerPLay också ;)

Noterbart: Olofströmslånet, som representerar Oskarshamn under denna cupen, innan han vänder hem igen, utsågs till matchens lirare...

Noterbart 2: Oskarshamn körde endast på 3 odinarie backar. Dessutom väntar vi på forwarden McGrath som ansluter i laget till serien...

Bengtsson stod i Oskarshamnsmålet ikväll, och trots siffrorna skall han ha skött sig helt OK...

Nu plockar vi Västerås i morgon! matchen börjar 13:00, och kommer liverapporteras! Länk till den mm kommer i "Inför-matchen-inlägget".

/Räkan

Första pausen...

periodpaus 1 just nu, och IKO ligger under med 2-0...
Örebro ligger tydligen på, och IKO väntar på kontringar...

Men period 2 och 3 får vi rapporterade av en Västeråsare på everysport!!

/Räkan


Periodrapporter från Örebro:

Ingen som liverapporterar idag, men NA.se delger periodrapporter.
De hittar ni HÄR!

/Räkan

Inför: Örebro vs IK Oskarshamn (COC)

Andra matchen för IK Oskarshamn i COC - Clas Olson Cup.
Igår tog vårt lag en fin skalp av leksand, där man försvarade sig fram en vinst!
jag tror inte matchbilden blir så annorlunda ikväll, Oskarshamn kommer nog jobba vidare med försvaret, och coach Söderström har tidigare proklamerat att det finns lag man kommer spela mer deffensivt mot. Örebro är ett av dessa, tror jag. Men bara man hugger sina chanser, och sätter dit dem, så fine för mig. Det gick ju bra mot Leksand som sagt var!

Örebro är ett väntat topplag i allsvenskan, då man värvat på flitigt. Men även om detta är en cup, så är det samtidigt en träningsmatch. Igår tippade jag 1-6, och blev hånad av vänner, pga av min optimism... vara bara 2 mål ifrån, då det slutade 1-4.

Jag tror på mitt lag, och likaså ikväll, jag gissar på 3-5 (Oskarshamn står som bortalag).

Jag har inte hittat någon som onlinerapporterar ännu, men om det dyker upp någon slänger jag in en länk här på bloggen...

Jag har för tillfället ingen kontakt utanför laget, som är på plats och kan ge mig information, men skall se om jag kan få tag i någon, och skriva en matchrapport efter matchen... Någon form av rapport blir det, frågan är bara vad den baseras på, någons upplevelse eller endast resultatet ;)

har ni någon på plats och jag inte hittar någon onlinerapportering, får ni gärna kommentera in lite resultat och så här på bloggen!

Matchen spelas i leksand och startar 16:00

/Räkan

LIF vs IKO: 1-4!

Oskarshamn mötte i kväll Leksand, i Clas Ohlson Cup. Oskarshamn gjorde vad man skulle, trots att leksand skall haft övertag i stora delar av matchen...
Men det som skulle rädda oskarshamn för kvällen var faktist BoxPlayspelet!
Noterbart är att IK oskarshamn har med sig 2 juniorer till Cupen i Leksand, Rasmus Djerf och Filiph Engsund.
Men vi tar matchen från början:

Första perioden slutade 0-0, och skotten blev 14-7 till Leksand. Men här skall noteras att IKO hade någre fler BP, och dessutom i slutskedet av första perioden redde ut ett 5-3 underläge!
Enligt Leksandsrapport skall Troy ha storspelat i målet. Oskarshamn hade svårt att skapa eget, mot Leksands tighta försvar, men IKO spelade även de med stabilt försvar.

Andra perioden slutade 1-2. Skotten 16-8.
Men vi tar det från början av perioden.
Leksand skapade tydligen några riktigt farliga lägen, men Troy storspelade i Oskarshamnsmålet. Liksom de tidigare träningsmatcherna, blev IK oskarshamn tillbakapressade i just andra perioden. Leksand hade klart flest lägen. Trots detta lyckas Poulsen peta in ledningesmålet, 13:45 in i andra, på retur av Jadelands skott.
Och bara 1 minut och 15 sekunder senare utökar IKO till 0-2! Målskytt Victor Löfstedt, assist av junioren Djerf.
Och i detta läget går det undan i matchen, då Leksand 1 min och 28 sekunder efter Oskarshamns andra mål, gör 1-2. Målet skall ha varit aningen märkligt, med lustig puckstuds in i mål...

Tredje perioden:
IK får Öhman utvisad tidigt i perioden, men Leksand har problem med uppspelen, och Oskarshamn försvarar sig bra. Oskarshamn tar t.om över pucken, och Valdix kan sticka upp och göra 1-3, i numerärt underläge! Tiden 2:19.
Leksand tar därefter Time Out....
Oskarshamn skall lite senare få ny utvisning... och denna gången gör Poulsen 2-4! Polsens andra mål för kvällen, och lagets andra BoxPlaymål!! Tiden 8:18.
Detta blev också matchens sista mål, och slutet av sista perioden skall bara ha spelats av. 

Summering, i första reder IKO ut ett 5-3 läge i Boxplay. I sista perioden gör man 2 mål i BoxPlay! Detta var kvällen man plötsligt gillade IK-utvisningar ;)
Trevligt att starta turneringen med en vinst, och trevligt att sätta Salos leksand på plats!
Härligt IK Oskarshamn!!

/Räkan

Inför: Leksand vs IK Oskarshamn

Ikväll möter IK Oskarshamn serierivalen Leksands IF på bortaplan, i en del av Clas Ohlson Cup.
Båda lagen har 2 förluster var i bagaget, och något av lagen kommer nu ta sin första "försäsongspoäng".

Sedan allt som hände i julas, och som hänt därefter med bland annat Salo, så har man särskilda känslor nuförtiden mot Leksand... jag hoppas IKO vinner sin första träningsmatch, jag hoppas Leksand förnedras, jag hoppas Salo får se vad det var han lämnade!
IK Oskarshamn har dock ont om backar, och har med sig Olofströmslånet, jag skrev om igår.
Målvakt ikväll blir Troy.

Matchen startar 19:30

Redan i morgon möter IK Oskarshamn Örebro (kl 16:00), och på Lördag möter IKO Västerås, kl 13:00.

Noterbart: I skrivande stund möts Örebro och Västerås, i Clas Ohlson Cup, och där leder Västerås med 4-0 in i halva matchen... träningsmatch förvisso, men något otippat faktist...

Matchen ikväll kan följas på everysport.
Nu tar vi ner Leksand på jorden i deras hemmahall!

/Räkan

Backlån till Oskarshamn...

IK Oskarshamn har lånat in backen Alexander Karlsson från Olofström.
Men, detta är bara ett tillfälligt lån. Alexander lånas endast in, för att följa med till leksand, då man har lite småskador på backarna... Efter cupen i Leksand skickas Alexander hem till Olofström igen.

Under förra säsongen snackades det om att kommunikationen mellan IK oskarshamn och fans skulle bättras - vilket den har gjort! Men detta är väll en sådan typisk sak som den officiella hemsidan kan uppdateras med?! (finns inget om lånet på oficiella i skrivande stund).
Men tur att denna bloggen då finns iallafall ;)

/Räkan

IK Oskarshamns TV-sändningar:

Viasat har nu släppt de första matcherna, man kommer sända i hockeyallsvenskan.
Som vanligt är det samma lag som visas gång på gång, och Oskarshamn hamnar utanför rutan...
Men några matcher blev det trots allt...
Viasat och S24 har släppt matcherna t.om November ut, resten av matcherna fördelas och släpps senare...

7/10: IK Oskarshamn - Leksand (S24)
10/10: Malmö - IK Oskarshamn (Viasat)
12/10: Leksand - IK Oskarshamn (Viasat)
25/10: IK Oskarshamn - Rögle (Viasat)
6/11: Västerås - IK Oskarshamn (Viasat)
11/11: Leksand - IK Oskarshamn (Viasat och TV10)
16/11: IK Oskarshamn - Malmö (S24)

Totalt sett 5 TV-sändningar, varav en av sändningarna dessutom visas på TV10.
Dock endast 2 webbsändningar på S24 hittils... Där trodde jag faktist på några fler...

Detta kan jämföras med Malmö som fått 23(!) sändningar! Likaså leksand har också fått 23(!) sändningar!
OK, dessa lag har en större och bredare publik, men inte undra på, med tanke på mediautrymmet de får... Visades Oskarshamn 23 gånger också, tror jag klubben skulle få en bredare "fanbase",  sponsorjakten skulle bli lättare, ekonomin skulle underlättas, laget skulle ha lättare att nå toppen, mer publik, mer pengar, högre intresse.. ja ni fattar spiralen...

Man blev ju inte förvånad att 5 av 7 matcher man kan se IK Oskarshamn, är mot just Malmö och Leksand...

/Räkan

Juniormatcher och lite till...

Vill börja med alla förslag mm jag fått, både i kommentarerna i föregående inlägg, men också via mail!
Jag har nu fått lite nya ideér att skriva om, men passar på att svara på några tankar:

1: Ranka tifona - vore kul att göra, men jag brukar stå i klacken, och svårt då att se hur tifona i verkligheten ser ut, och tyvärr finns det allt för få bilder och filmer för att göra en rättvis ranking... men kan hända att jag gör ett försök snart, eventuelt baserat på enbart de youtubeklipp som finns, mm...

2: Intervju med Steffe - antar att du menar Stefan P eller?! Kan bli något sådant, får se vad jag får ihop... Svårt med frågorna där bara ;)

3: jag har fått 2 mail, där man vill lista J20, och jämföra årets lag med föregående lag. Jag har tänkt göra detta, men har inte alla spelares namn i J20 ännu. När jag vet exakt vilka det blir i laget, kan det bli så att jag gör ett försök att jämföra lagen - trots att detta också är knepigt, då man inte sett så många spelare i årets upplaga - men klart en spännande tanke!

4: jag har också fått ett annat förslag via mail, som jag kanske kommer genomföra... skriver mer om detta när jag vet om jag reder ut att skriva om det... lite efterforskning krävs först...

* * * * *

Nu till annat! Äntligen är POWERPLAYER över 100.000, och enligt signaturen "T" var det Mattias Johansson i Växjö som blev donatorn som tog oss över gränsen! Men för detta är INTE kampanjen över riktigt ännu, det finns fortfarande en chans för er andra att vara med och bidra!!

* * * * *

J18 spelar träningsmatch på lördag, i Arena Oskarshamn. Motståndet är Nybro, och matchen börjar kl 14:00

Samma dag (20/8) spelar J20 en träningsmatch, fast denna på bortaplan. J20 åker till Nässjö, för att möta deras J20. Tyvärr vet jag ej matchtiden ännu.

/Räkan

...lite förslag...

Har utlovat 2 intervjuer här på bloggen, de kommer snart, men jag är ännu inte nöjd med frågorna som skall ställas, måste fila mer på dem, innan jag kontaktar mina "offer"...
Till dess, kom gärna med andra förslag som ni vill läsa om på bloggen, nu under perioden "mellan matcherna".
Och när ni önskar vad ni vill läsa, specifiera er gärna så gott ni kan, skriv tex inte bara nostalgi, utan precisera lite mer tack.

Det går också bra som vanligt att tipsa mig allt som rör IK oskarshamn på slemklump@hotmail.com, som juniorernas träningsmatcher, backlånet ochallt annat som rör IK Oskarshamn.

Avslutningsvis har JAG en fråga, vem blir personen som får supporterspelaren/POWERPLAYER att ticka ÖVER 100.000?! bara en person till som fattas för detta nu - komigen!

/Räkan

Bloggen "AVSLÖJAR", Jinghage till Köping!

Det har snackats någon vecka nu om Anders Jinghage. Dvs, att han lämnat IK Oskarshamn för spel i annan klubb, men ingen tycktes veta vart han skulle spela.
Tom folk inom IK Oskarshamn har kontaktat mig och undrat vart Jinghage skall spela!

Igår fick jag dock ett hett tips, som ledde till spåret Köping... Och strax därefter fick jag kontakt med Jinghage själv, som kunde bekräfta övergången.

Jinghage säger; "Det blir Köping kommande säsongen, men går det bra siktar jag på Arboga"
Dessutom passar Anders Jinghage på att skicka med en liten hälsning; "Jag har haft ett kanonår i IK, inte ångrat en sekund! Alla i J20 har varit de bästa grabbarna jag spelat med, både på och av isen. Önskar alla lycka till!"

Själv vill jag passa på att tacka poängmakaren Anders Jinghage för säsongen som gick! jag vill också tacka för att du Anders svarade på, och bekräftade mina frågor! Lycka till!

/Räkan

Oskarshamn korrekta syn till träningsmatcher!

Jag märker hur kritisk jag var i mitt inlägg från Karlskronamatchen . Med sin rätta. Men kom ihåg, Oskarshamn gick på fyre femmor rakt igenom, och det var en träningsmatch... Förstår besvikelsen på svenskafans forum, och tycker på ett sätt att det är härligt att man lever sig in i matcherna - det visar hjärta, på gott och ont. Men det klagas mycket från folk som inte var på plats... men å andra sidan, det klagas även från de som var på plats. OK, jag vill alltid se mitt lag vinna, men gräver inte ner mig för matchen man gjorde i Karlskrona. Många av de Oskarshamnssupportrar jag snackade med på plats, åkte mest dit för att se arenan, likaså jag... jag bockar av ishallar jag sett i hockeysverige, och Telenor arena var en av de jag ej varit i... hade det inte varit för det KANSKE jag/vi inte åkt dit. Men som supporter åker man inte omkting i sverige för att se arenor - även om det är en del av grejjen - man vill se sitt lag vinna, och man vill se sitt lag försöka vinna! Så var det inte denna gången, MEN, som sagt var, det var en träningsmatch, och alla spelare fick känna på isen lika mycket. Och detta tycker jag är bra. Det är NU man skall testa spelare, det är NU man skall testa formationer, det är NU man skall ge alla istid, det är NU man kan/får förlora.
Jag tycker det var bittert att åka dit och se mitt lag spela tamt, men KHK gick in för fullt, och Oskarshamn gjorde det man borde vid denna tidpunkten. Bra att man gör detta nu, och inte under säsongen! Alltid surt att se sitt lag spela under sin förmåga, men jag gläds med att man gör det nu! Jag gläds över coach Söderströms tankar om att "lufta" alla spelare NU! Helt rätt tänk!
OK, förluster som dessa sänker hockeytempen i Oskarshamn, men vi som verkligen älskar hockey förstår detta med träningsmatcher. Dessutom, cupen uppe i dalarna har Söderström sagt att man INTE skall köra på 4 femmor rakt igenom, utan då matcha spelare efter situationen!
Oskarshamnarna var för ovanlighetens skull nöjda med förlusten mot DIF, då Oskarshamn spelade bra, men inte lika nöjda mot förlusten mot KHK, då man spelade efter att få bästa lag till serien börjar!!
Jag tror på Söderströms tänk, om att alla skall få spela NU, och ha bästa möjliga lag på isen, och coacha det till serien startar!
Träningsmatcherna säger inget... minns när Salo tränade IKO, Oskarhamn vann alla sina träningsmatcher, med ett coachat lag, men när det gällde... då visste man inget om de bänkade spelarna mm, och laget började gå illa. Vi var farligt nära att ramla ur allsvenskan!
Satsa på seriespelet och matcha spelarna man är osäker på NU!
jag vill aldrig se mitt lag förlora, men bättre nu, än när det gäller!
OK, Oskarshamn i ren allmänhet spelade lojt i karlskrona, men varför chansa? varför dra på sig skador nu? varför toppa laget nu? laget i helhet får gärna i fortsättningen visa mer djävla annamma, både för mig, publiken och hockeytempen, men inte offra säsongen för det!

Jag är fortfarande optimist, offensivt har vi aldrig haft så bra lag som i år!! Jag tror fortfarande att IK oskarshamn hamnar ÖVER topp 7! Ok, försvaret har uppträtt lite virrigt, men det hinner förbättras, dessutom skall en back till in. Och inte nog med det, IK Oskarshamn får gärna släppa in 5 mål per match, bara man gör 6 - och i år tror jag verkligen man kan göra fler mål än man släpper in! Vi tappade många poängmakare, men i år har vi till att börja med ett LAG, och i detta laget finns många spelare som kan göra poäng!
I år har vi centrar, i år har vi målskyttar, i år har vi passningsspelare, i år har vi poänggörare! I år når vi kvalserien?!!
Träningsmatcherna är träningsmatcher, och där skall vi inte avslöjja vårt spel, där skall vi inte offra några spelare, där skall vi lufta de "orutinerade" som behöver istid - vilket vi gjort hitils! I år är vi starkare än någonsin!

/Räkan

...lite blankt...

Blev lite tomt på bloggen idag, dvs jag har ingen nyhet eller liknande att rapportera om.
Har idag suttit och knåpat på 2 intervjuer som kommer göras mycket snart - men ingen av dessa intervjuoffer spelar i IK oskarshamn, nä de är inte ens sportchef eller liknande...
Laddar efter en riktigt nostalgisk intervju, och en intervju kring dagsläget, och kommer handla lite inför kommande säsong...
Men min semester har varit slut nu en vecka, och arbetet hemsöker mig numera på vardagarna, detta gör att förberedandet av frågorna till intervjuerna dragit ut lite på tiden.
bara lite finslip kvar, sedan skall det ringas och skrivas... tror faktist att ni kommer gilla intervjuerna. 2 helt spridda intervjuer...
Får bli en cliffhanger av det hela tillsvidare!

Ville bara öka erat intresse för kommande saker, och påpeka att bloggen måste vara levande. Jag har ju sagt att mins ett inlägg om dagen måste upp på bloggen, så det måste jag hålla! :)

/Räkan

Sammanfattning: KHK vs IKO

Sådär... då är man hemkommen från Karlskrona. Men det blev inte som man förhoppats där. Matchen slutade 4-2, och resultatet är rättvist.

Men vi tar det från början:
Första perioden var jämn. Mycket jämn. Karlskrona ställde upp en köttmur på egen blå, och högg på alla kontringschanser de bara kunde. Men IK oskarshamn var laget som förde matchen aningen mer i det läget, utan att lyckas med sitt spel fullt ut.

KHK öppnade perioden ruggigt stark, eller rättare sagt, de var ruggigt tända. Trots detta var det IK oskarshamn som skapade flest lägen. Men KHK hade nästan lika många chanser de, fast de skapade de inte själva, de bjöd Oskarshamn på....
Perioden slutade 0-0, och det var rättvist.

Andra perioden:
IK oskarshamn kom ut på isen, och växlade upp. Ganska snart tog man också ledningen. Men det målet var inte så förlösande som vi tillresta supportrar hade hoppats på, utan efter målet tvärdog IK Oskarshamn. Gick inte försvaret bort sig, så stod de helt still istället. Ingen glöd ingen passion och ingen fart. KHK kunde därför väldigt snabbt kvittera. Kvitteringen väckte inte Oskarshamn, som spelade väldigt oinspirerat, och man släppte även in 2-1.
2-1målet får Löfstedt ta på sig, som passar från egen zon, en helt fri Karlskronaspelare, som passar sin kollega, som enkelt kan sätta pucken i mål.
3-1målet skulle bli ännu värre. En spelare i karlskrona tar tag i Uotilas klubba, med båda händerna. Håller fast den hårt intill magen. Sedan slänger han sig framåt. Dommaren står precis bredvid men dömmer ut Uotila för halning?! Uotila försökte få sin klubba tillbaks, och KHKspelaren filmar sig till en utvisning till Oskarshamn, istället för att få 2 min för holding och 2 in för diving!!
Klockan hinner inte ticka många sekunder innan KHK kan sätta 3-1 bakom ett passivt IK-försvar.

Oskarshamn bjuder in Karlskrona, som tacksamt tar emot bjudningen. karlskrona får dessutom mål i ett felaktigt powerplay, men trots detta är resultatet rättvist!

Tredje perioden:
Karlskrona utökar till 4-2. Oskarshamn har tom tappat ännu mer tempo. Stillastående, och få passningar som når fram. karlskrona spelar bra, helt klart, men IK oskarshamn gör dem dessutom mycket bra! karlskrona kan med sitt strikta spel hålla undan ett blekt Oskarshamn enkelt...
IK oskarshamn får dock in ett mål i sista spelminuten, av vår blivande poängkung Poulsen...

Summering:
Jag nämnde innan att Löfsted, som är på try out får ta på sig 2-1 målet, men trots detta var han en av de bättre spelarna ikväll. han slet och jobbade. men klart bäst i IK Oskarshamn ikväll var Gibbs! Gibbs har blivit mycket bättre på skridskorna, och sin klubbteknik. Dessutom var han en av få som visade hjärta och ville slita för laget.
Kan också nämna att Gibbs hamnade i ett mindre bråk med vår forne stormålvakt, Timo Leinonen. Båda dubbelutvisning. Fighten i sig kanske onödig, men Gibbs visar hjärta med den också, då han står upp för laget, och både tar och ger stryk för att laget skall komma igång lite.
Kan också nämna att Timo när han spelade i oskarshamn var väldigt hetlevrad, vilket han beviserligen är än idag! Han gjorde sitt bästa för att skapa många bråk, slogs med klubban, skrek diverse fula fraser, och trippade spelare som åkte förbi honom... Gibbs visade att det inte var ok, när han drabbades av Timos vevande klubba.

IK Oskarshamn hade idag ett lån från Mörrum, för att få spela 1 match med oskarshamn. han gjorde tyvärr en blek insats, passade en del fel, men å andra sidan, han var ej ensammen om det ikväll...

Kan också säga att fjärdelinan fick otroligt mycket istid ikväll, ok där fanns Gibbs, som glänste ikväll, men känns mer som att dagens spelupplägg var för att titta mer på lånen, och spelarna i fjärdelinan.
Dvs, man signalerade mer om att man ville TRÄNA och titta på vissa spelare, än att vinna matchen.
men det är långt ifrån en ursäkt, alla spelare måste lyfta sig i fortsättningen.

Nu märker jag att nästan allt i texten är ganska kritiskt, vilket det bör vara när det inte funkar. MEN det var en träningsmatch. Karlskrona gjorde sin första match för säsongen, inför över 2200 pers! karlskrona var supertaggade, och Oskarshamn var beviserligen inte motiverade alls. Sedan som jag nämnde innan angående kedjorna, det coachades inte för en seriematch - vilket Söderström påpekade i intervjun tidigare. Dvs, man toppade inte laget, ingen bänkades. Fjärdelinan fick mycket istid - rättvist dock, men man såg väldigt lite av förstalinan!
men som Söderström själv säger; " dessa 2 matcher har vi inte formerat om laget under matcherna, utan rullat på våra 4 kedjor". Nu har man kört in kedjorna, och alla spelare har fått gott med istid. Hädanefter skall man tydligen inte köra så mer, nästa match skall man formera kedjorna efter behovet i matchen!

Alexander Bengtsson skall inte lastas för något av målen. Alexander gjorde några fina räddningar, men det där lilla extra saknades, dvs de där fantomräddningarna. Nu var det luriga mål KHK fick, med styrningar mm. Dessutom hade inte Alxander mycket stöd av övriga spelare. KHK fick göra vad de ville framför honom.
Finns dock en liten varningsklocka på Alexander. han påminner lite om Jens Holmström, dvs han gjorde några galna utåkningar bakom målet, släppte returer rakt ut och kommuniserade ej så bra alltid med sitt lag.
Men detta var hans första match, och inget mål släpptes in pga av oroligheterna han skapade vid några tillfällen, utan gick han bort sig, så styrde han upp det i andraläget. Dock så inger inte det spelet förtroende för laget...
MEN, som sagt var, första matchen, och han gjorde några bra räddningar! Vi får absolut inte dömma honom för resultatet, matchen eller kommande säsong! Alla tar fel beslut ibland! Och kommunikationen med spelarna kommer nog mer, efter att han lärt känna sina lagkamrater!

Surt med förlust, särskilt på det sättet, då man inte satsar ens hälften för att vinna. Men denna matchen oroar inte mig för framtida matcher. IK Oskarshamn har ett bra lag, och man har visat att man kan spela riktigt bra hockey!
Skall man förlora, gör det på träningsmatcherna! Passa på att träna på momenten man bland annat idag inte klarade.
Kedjor mm skall bestämmas - och detta då man idag saknade 2 tänkta toppspelare, McGrath på sitt artistkontrakt, och en back, som förhoppningsvis kan tillföra mer trygghet bakåt. Dvs, både offensivt och deffensivt har vi mer att få ut till serien startar!

Måste också säga att det är kul att vi blev relativt många oskarshamnare i telenor arena ikväll, trots mitt i veckan, träningsmatch, match mot ett div 1 lag och relativ lång resa med tanke på tidigare nämnda omständigheter!
Vi var faktist 23 Oskarshamnare på bortastå, fast där är bland annat mina barn på 3 och 5 år inräknade mfl. "anonyma" läktarmänniskor. Ingen klack, trots att vi testade några sånger under matchen. Vi som "vågade" skrika lite var typ 2-4 pers. Men vi hördes hyggligt, med tanke på att våra närmsta grannar var KHK-klacken - som jag hört så mycket gort om var ganska bleka. Dock trevligt folk att snacka med, förutom 2 nötter, men sådana finns det överallt.
Förutom omnämnda "IK-klacken" var det ett 10-tal Oskarshamnare på sittplats. Totalt sett 80% fler Oskarshamnare än vad jag trodde jag skulle få möta där...

Om en vecka är IK Oskarshamn i Leksand, för Clas Olsson Cup, där man möter Leksand, Örebro och Västerås. Då kommer vi inte rulla på 4 kedjor längre. Då kommer vi spänna musklerna och sätta fart på skridskorna, då skall vi skrämma våra seriekonkurenter!

/Räkan

Slut KHK vs IKO:

Matchen slut. 4-2. Fullständig matchanalys runt midnatt... /Räkan

Paus 2: IKO vs KHK

Paus 2. Ställningen 3-1. Morin gjorde 1-0 målet... Sedan föll IKO. Ingen bra period... Lånet Tim från Mörrum har tyvärr bjudit på lite felpassningar.... Vid ställningen 2-1 får Outula en helt felaktigt dömd utvisning! KHKspelaren tar tag i hans klubba med båda händerna, och slänger sig! Dommaren står bredvid och ger Outila utvisningen för hakning, då det var holding och diving på KHKspelaren!! Därefter i deras pp görs 3-1... Skitmål, signerat han i randigt... IKO måste lyfta sig nu!! Skotten: 12-8...

Periodpaus 1, KHK vs IKO:

Paus 1 nu, och fortfarande 0-0... KHK öppnade starkt, jämnare i slutet av perioden. KHK är ruggigt bra på egen blå, och vänder spelet snabbt. 2 jämna lag där IK SKAPAT bäst lägen, men KHK har FÅTT bra lägen, av IK... 23 Oskarshamnare på bortastå, och ett 10-tal till på sittplats! Skotten: 10-13, speglar matchen rätt så bra... Löfstedt och Gibbs klart bäst i IKO så här långt! /Räkan

Framme!!!

Är nu i telenor arena, värmningen avslutades precis.... Just nu 11 Oskarshamnare på bortastå!! Vi höres i första pausen!!

Ang. liverapport av: Karlskrona vs IK Oskarshamn

Jag drar nu ner till Karlskrona, för att bevaka kvällens match!
Men som jag skrivit innan, pga av tekniska skäl, kommer jag ej kunna liverapportera hela matchen.

Men jag räknar med att jag har täckning med mit internet i mobiltelefonen i hallen. Av praktiska skäl är det i stort sett omöjligt att liverapportera matchen med mobilen, men jag kommer skriva kortare periodrapporter i pauserna, där ni får en kort analys och självklart - resultatet!

Periodrapporterna kommer jag lägga upp i enskilda blogginlägg - då detta är enklast för mig. Och KANSKE att jag i de kommentarsfälten skriver lite kort om det blir något mål... hänger på internethastigheten mm...
Jag kommer dock inte kunna läsa alla kommentarer ni skriver, så frågor till mig är "onödigt"... eller rättare sagt, ni får inga svar på frågor under matchen, men jag kanske kan besvara dem inatt, när jag är hemma och kan skriva fullständig matchrapport.

För att ni skall kunna se periodrapporterna här på bloggen, måste ni UPPDATERA sidan då och då, annars ser ni ej när nya periodrapporter från mig publiceras. (Uppdatera görs enklast med att trycka på F5).

Man kan också hitta liverapportering på everysport, men osäkert om de rapporterar där ännu... som jag fattat det blir det troligen endast bara resultatet som kommer synas där... vet ej, ni får ha koll på det själva när matchen startar ;)

/Räkan

J20: 2 tråkiga nyheter...

IK Oskarshamns J20 har ont om backar. Idag gick beskedet ut att även Oscar Björkander lämnar. Detta för spel för Missoula Maulers i den amerikanska ligan NORPAC...
Lycka till Oscar!

* * * * *

J20 spelade också träningsmatch idag, hemma i arena oskarshamn, mot Växjö.
IK Oskarshamn blev överkörda, och matchen slutade 1-9 mot SuperElit-laget...

Returen mot Växjö för J20 är lördagen den 27/8, kl 13:00, i Växjö ishall.

/Räkan

Intervju med Söderström del 2 med införsnack; IKO - Karlskrona

Har ni inte läst föregående inlägg, med intervjuen av Söderström, rekommenderar jag er att göra det nu, för här kommer del 2 av den intervjun.

Men först en liten nyhet, som rör IK Oskarshamns spelartrupp:
Fredrik berättade nämligen att i matchen i morgon, kommer det finnas ett tillfälligt lån, detta sa han skrattandes, då han precis innan berättat att tilfälliga lån inte alltid var så bra, med tanke på gruppdynamiken. Men detta lånet rör sig om EN match, och det för man vill titta närmare på spelaren.
Spelaren det handlar om är Tim Johansson, närmast från Mörrum. Det är en ung forwardstalang, både Fredrik och Roger sett närmare av föregående säsong. Tim är född 1991, och spelat både i TV-pucken och div 1 hockey.
Efter matchen åker Tim tillbaks till Mörrum igen.
Och just när jag skriver detta ser jag att IK Oskarshamn presenterar nyheten också...
Dock så står det där att Carl Ackered (också inlånad från Mörrum) spelar i morgon, vilket ha inte kommer göra...

Nu, intervju del 2, och snacket inför morgondagens drabbning (10/8 kl 19:00), borta mot karskrona!

Vem kommer stå matchen mot KHK, och hur blir kedjorna?
Bengtsson kommer att stå denna matchen, så vi kan kika på båda målvakterna i matchsammanhang.

Förstakedjan:
Jadeland - Öhman - Poulsen
Ljungkvist - Hultström

Andra:
Valdix - CJ Svensson - Rodman
Uotila - Mathuskin

Tredje:
Löfstedt - M Ohlsson - Hagelin
Jonsson - F Olsson

Fjärde:
Gibbs - Nybeck - T Johansson
Morin - Bertilsson

Någon av juniorerna som får följa med?
Nä, vi sa att de fick stanna hemma denna gången, då de har match idag mot Växjö. Men jag skall gå och se dem ikväll!

Förväntningar inför matchen i morgon?
Nu är vi igång! Det ska vara så bra det kan bli, så här tidigt inpå säsongen. Nu skall vi föra matchen, men det är Karlskronas första match, se de kan vara laddade och vilja försöka styra. Precis som vi var mot Djurgården, särskilt första perioden.
Jag har mött karlskrona många gånger, och jag vet att de spelar strikt. De har en bra defensiv, med farliga spelvändningar.

Karlskrona satsar hårt för att nå Allsvenskan, hur tycker du på förhand, de står sig mot tex IK Oskarshamn?
De har alla förutsättningarna för att gå långt. Förra säsongen var de ju bara minuter ifrån... men de har pengarna, publiken, engagemanget och arenan för att lyckas. men man kan ej köpa sig till framgång...
Men det är klart att de är ett topplag i div 1, problemet är bara att alla där vill ju slå dem då!
Sedan så har ju Allsvenskan blivit ännu bättre än tidigare, så frågan är om Allsvenskan har ryckt, eller om de har närmat sig allsvenskan.
Jag gillar dock KHK:s kaxiga attityd. Men matchen i morgon ommer inte visa något om hur klubbarna står sig till varandra.

Som tränare i Olofström förlorade du alla matcherna mot KHK föregående säsong, var ett tag sedan du fick vinna där nu?
Haha, jag kommer sova bra! Det är en träningsmatch, och inte samma tänk. Men vi skall se till att göra en bra match!

Förra säsongen blev det så kallat "vattenkrig" i karlskrona, vad hände?!
Det är gammalt nu, och jag har lagt det bakom mig. Det blev en större grej än vad det var. Men en av våra spelare uppträdde ej snyggt. Detta retade publiken, som blev rasande, och det verbala blev fysiskt. Vattnet blev vårt vapen. Jag tog en vattenflaska och sprutade på de som vevade...
Matchen efter vi möttes igen hade publiken utrustat sig med paraplyer. Det tycker jag är humor på hög nivå! Det gillade jag!

Lycka till i morgon, så ses vi i Karlskrona! Och tack för du tog dig tid för intervjun!

* * * * *

Som ni kanske förstår av min sista mening, tänker iallafall jag åka dit. Hoppas vi blir några fler?!
Jag kommer dock ej liverapportera därifrån, via Cover-it, pga av tekniska skäl.
Men om ingen annan, typ OT bevakar matchen på plats, kommer jag högst troligen blogga periodrapporter, via mobiltelefonen.
Stannar ni hemma, men vill läsa periodrapporterna, håll er här på bloggen, och glöm inte att uppdatera den för att kunna läsa de nya inläggen!
Skall se om jag hinner skriva mer info om detta i morgon, efter jobbet, innan jag drar till Karlskrona...

/Räkan

Intervju: Coach Söderström!

Ringde idag upp Fredrik Söderström, IK oskarshamns tränare för en kortare intervju...
Men Fredrik är en väldigt öppen och ärlig person, som gav mig utförliga och bra svar.
Därför delar jag upp intervjuen i 2 delar här på bloggen, först en "allmän" intervju, med bland annat lite av ERA frågor, ni fick ställa till honom via bloggen.

Intervju 2 kommer handla mer om morgondagens match, och blir en del av inför-upplägget till den! Intervju 2 kommer upp lite senare idag här på bloggen.

Vilken spelstil av laget föredrar du, och du får inte bara svara offensivt, som alla andra gör?!
Du kommer nu få ett mycket populistiskt svar, men man kan beskriva det att vi måste agera efter motståndet. Trots detta skall vi skapa vårt eget spel! Vi får inte falla in i ett annats lag spel. Anpassar vi vårt spel efter de andra lagen, skapas det lätt oreda.
Men jag vill ha en intensiv hockey! Mycket fart, med bra skridskoåkning, och passningsspel. Handlar om att våga ligga på högst upp. Sedan så är det faktist så att några andra lag är bättre, eller svårare, då får vi anpassa vårt spel mer efter dem, utan att falla in i deras spel.
Sedan skall spelet vara fysiskt, tappar man pucken skall den genast tas tillbaks. Men vi tänker inte jaga runt efter spelare bara för att lira fysiskt, är man ute efter det kan man lika gärna titta på folk på krogen eller liknande. Fysiskt spel hör till, men på rimlig nivå.

Om du fick välja en av föregående säsongs spelare, som idag inte längre är kvar i föreningen, vem skulle du då helst velat behålla?!
Nu får jag svara med viss reservation, då jag inte sett så mycket av föregående säsongs spelare.. Lucas Ericsson är nog en sådan spelare jag hade gillat, då han var ambitiös och hårt arbetande.

Av de unga spelarna, vem blir denna säsongens utropstecken?!
På juniorerna måste vi se ett långsiktigt perspektiv. Vi vill inte plocka upp juniorer, som vi sedan släpar runt på bänken, då är det bättre man får SPELA i juniorlaget.
Annars i laget nu, så spås ju Linus Hultström en god framtid, det är en spännande spelare. Sedan har ju Matushkin bra förutsättningar mfl.
Och våra forwards vi har i A-laget idag, där har alla spelarna hår på... låt oss säga bröstet, dvs de är lite äldre...

Kommer du köra med en ren powerplay-1 lina, flera eller rulla på kedjorna?
De 5 sista säsongerna har jag haft privilegiet att ha bra PP, och detta beror på att jag fått rätt spelare med rätt egenskaper på rätt plats.
Men jag kommer att ha som avsikt att använda 2 stycken PP-linor. Men vi har ej ännu idag pratat något om PP, och det är svårt att sätta rätt spelare på rätt ställe i detta tidiga skede... sedan så tillkommer dessutom McGrath senare, men han skall ju enligt hörsägen vara bra på PP...

Förstamålvakt, är det utsett vem det blir, eller när görs det?
Troy presenterade sig övertygande förra säsongen när han kom in i laget. Bengtsson mötte jag flera gånger förra säsongen, och han gjorde det alltid svårt för oss. 2 bra målvakter.
Men för att svara på frågan så är Troy förstamålvakt just nu. Men den kampen skall vara hård och motiverande, så även Bengtsson kommer få chansen att både få spela och ta förstaposition.

Hur delar du och Michael upp coachingen, både på träning och under match?
Tränarrollen är bred idag, det är allt från fysik, taktik, media och menatlt mm. Mitt jobb är att vara den ytters ansvariga - både i med- och motgång!
men för att svara enkelt så ansvarar jag för forwards och Micke för backarna. men vi för hela tiden en gemensam dialog. Våra roller måste dock vara tydliga för spelarna.
Micke och jag passar bra ihop, då både han och jag (och Roger Jönsson) är starka och trygga, och vi alla respekterar varandras jobb! Micke kan dessutom både staden, några av tidigare spelare och föreningen!

Vad ser du som IK Oskarshamns största styrka?
Passionen för hockeyn och engagemanget över hela staden - OCH i truppen! Vi har många drivande spelare som vill vidare! Ta tex Öhman, med sina 35 år, men siktet inställt på Elitserien igen! Tränar hårt både före, under och efter träningarna. Sådan drivkraft gör oss starka.

Du har fått frågan av mrMadhawk, om vilket lag som vinner serien, men jag vänder på frågan, vilka 2 lag hamnar sist i serien?
Här vill jag vara "tråkig", och avstår från att svara, detta då det kan hoppa upp och bita mig där bak senare, då de lagen får extra tändvätska mm.

Lagkapten. När utses den, och vilka egenskaper vill du att denna skall besitta?
Lagkaptenen skall vara en naturlig ledare. Några spelare har redan visat de egenskaperna, men innan vi tar beslut vill vi ta in grabbarnas synpunkter också!
Det är ju gruppens ledare, så gruppen måste få vara delaktiga i beslutet.
Ambitionen är dock att vi utsett en kapten efter Leksandslägret, alternativt efter matcherna i Olofström.

Hur ställer du dig till frågan angående temporära lån, på ca 1-10 matcher?
Roger Jönssons bord detta egentligen, men jag har sett både fördelar och nackdelar med detta.
I grunden skall vi dock ha VÅR trupp, för att bibehålla gruppdynamiken. temporära lån kan skada dynamiken. Gruppen måste kunna veta om/när gruppen förändras. men sedan så finns det ju undantag, som skador, som gör att ibland måste man låna in kortsiktigt. Att låna kortsiktigt är inte optimalt, men det finns lägen då man måste, dessutom så är killarna vana, de vet hur det fungerar.
Men den sista backen roger har pratat om att låna in, den har jag som ambition att den skall vara tidsbestämd, för att bibehålla gruppdynamiken.

IK Oskarshamn har EN egen spelare från de egna leden (Bertilsson), förra säsongen fick åtminstonde 3 chansen (Engsund, Djerf och Bertilsson). Hur ser chanserna ut för juniorerna att få testa A-lagsspel?
Juniorverksamheten måste lyftas! men jag går inte med på att kvotera in spelare, bara för att de kommer från de egna leden. Att få chansen skall förtjänas.
Men vi skall bevaka juniorerna, och för att främja juniorverksamheten måste juniorerna se att man KAN ta sig upp!
Sedan får man tänka på att det är få spelare i J20 Elit, som av de 500 spelare, så är det ytterst få som får chansen att testa på Allsvensk A-lagshockey. men förtjänar man chansen, då skall man få den.

Vilken spelare i IK Oskarshamn gör flest poäng den kommande säsongen?!
humn... får nog svara ett reserverat Jadeland - utan att sätta press på honom *skrattar*.
Jadeland har ett bra driv och en helt lagom tjurighet, som gör att han kommer att vara framme när poänchanser skapas.

När Roger Jönsson anslöt till IK Oskarshamn, intervjuade jag honom, och frågade om han visste vilka namn+nr som finns upphängda i taket. Kan du dem, och svara gärna med så lite betänketid som möjligt?!
Jeansson, Ekroth, Moore och Gustafsson (blixtsnabbt svar av Fredrik kan tillägas!)
Deras nr är jag mer osäker på, kan ju inte ens alla nr som årets trupp bär ännu! Men nr 4 hänger där... och så tror jag det är nr 25 också... jag ser dem så många gånger om dagen, så jag borde kunna detta. Dessutom så är det mycket viktigt att kunna detta, då det är en del av föreningens historia! Förhoppningsvis kan några nya spelare skapa historia och få sina namn och nr däruppe!

Om du fick välja, utan spelarnas påverkan, var skulle du stå under en match, framför eller bakom spelarna?
Det där går i perioder. Det beror på sinnesstämning. Men tränare har fått en överskattad roll av publiken, då det inte handlar om tränaren som vevar bäst är den bästa. Det handlar helt enkelt om att få spelarna att förstå. Sedan varifrån tränaren förmedlar sina budskap, och hur man gestikulerar fram dem hör inte dit.
Att stå framför spelarna kan ha sina fördelar, med att man ser deras ansikten och deras ögon. men att hoppa runt framför dem med vevande armar är inte min stil. Dock så gör jag båsutflykter! jag börjar alltid bakom spelarna, men ibland måste jag fram, för att förmedla det jag vill. Jag rör mig där jag vill, men håller till där bak. Ibland bakom dem, ibland på bänken och ibland framför dem. beror på sinnesstämning. Spelarna brukar inte uppskatta om man skymmer sikten för dem en hel match, och att stå framför dem och jaga dem, det kan vara otroligt stressande! Hur många arbetare skulle göra ett bättre jobb om deras chef sprang och vevade med armarna framför dem?! Vem skulle inte bli stressad av det?
Men ni kan räkna med att se mig förflytta mig i båset varje match, men grundpositionen är bakom spelarna.

* * * * *

Fortsätting på intervjun kommer strax upp på bloggen, och de frågorna är inriktade till morgondagens drabbning mot Karlskrona!
Dessutom kommer ett litet "avslöjande" att ges där, angående spelarlån... :)
Men så här långt: Tack Fredrik för att du besvarade mina frågor!

Och jag kan bara hålla med alla som intervjuat Fredrik tidigare, en otroligt ödmjuk kille, med båda fötterna på jorden. Mycket god syn på livet, och en trevlig själ!

/Räkan

J20: Träningsmatch IK Oskarshamn vs Växjö

IK Oskarshamn J20 spelar träningsmatch i morgon (tisdagen den 9/8) kl 19:00 i Arena Oskarshamn!
Tack "Lars" för tipset om detta - då IK Oskarshamn ej skrivit ut sina juniorlags träningsmatcher...
Har någon ett komplett spelschema på träningsmatcherna, skicka det gärna till mig!
slemklump@hotmail.com
Jag fick kika in på Växjös sida för att få det bekräftat... Såg då också att IK Oskarshamns J20 möter dem på bortaplan Lördagen den 27/8, kl 13:00

Jag kommer inte kunna vara på plats nu på tisdag hemma i arena Oskarshamn, men den 27/8 kommer jag högst troligen infinna mig i Växjö ishall! KANSKE köra någon form av liverapprt därifrån... återkommer när det närmar sig om det...

/Räkan

Kul samtal...

Fick idag ett kul samtal, från en person som varit med och jobbat föreningen dit den är idag.
Kul när ni söker upp mig. Kul med feedback, tankar och ideér!
Kul att få växla ord med någon som varit med och kan hjälpa mig, med de bitarna jag själv inte upplevt eller ej minns...

Vem det var släpper jag inte just nu, utan jag kommer senare ringa upp vederbörande för en mycket nostalgisk och historisk intervju. Skall bara skriva ihop lite frågor och researcha lite först.

* * * * *

Utöver intervjuen jag nämnde här, så håller jag just nu på och knepar och knåpar på minst 2 intervjuer till, som jag räknar med ha klara inom någon lite dag.

* * * * *

Personen jag nämnde först, han och jag snackade lite juniorhockey, och om grundintresset för dem som Oskarshamnarna börjat visa, så fort man vet vad som händer - och där klappar jag mig själv i ryggen, då det inte finns många ställen att hitta info om hur det går med juniorlagen i Oskarshamn förutom här.
men det var inte det detta skulle handla om... utan om det sm hände för några månader sedan, J20 som kvalade till SuperElit.
Den matchen var det över 1200 åskådare:

Träningsmatchen med IK oskarshamns A-lag hade samma publiksiffra, mot ett Elitserielag!
Sätt det hela i perspektiv - underbart med hur intresset för juniorerna har utvecklats!!
Finalen J20 SuperElit, mellan Skellefteå och Frölunda i globen drog lite över 700 pers...
Under 8-delsfinalerna hade Linköping MoDo på besök i sin hemmahall, och det lockade hela 95 pers?!

Intresset för juniorhockeyn har aldrig varit så stark i oskarshamn som den var föregående säsong. Hoppas VI kan fortsätta på den inslagna banan!
Tror knappt intresset för den svenska juniorligan i hela Sverige varit så stor som den var i oskarshamn föregående säsong. (landslag därmed uteslutet från resonemanget).
Och detta med ytterst lite om juniorerna på officiella hemsidan - även om man bättrade sig markant under slutspelet!

Jag kommer fortsätta följa både J18 och J20 här på bloggen. Finns intresse hos er, och om jag hinner med, kanske tom U16 kommer få lite tid i rampljuset också... men tills vidare focuserar jag på J18 och J20 - tillsammans med a-laget då såklart! ;)

/Räkan

Senaste tillskottet: Juha Uotila!

Ni har fått några ledtrådar av mig under de senaste timmarna... och nu är namnet ute på svenska fans, bland kommentarerna och på twitter, så då släpper jag det också!
Och just nu när jag skriver detta, så släpper även IK Oskarshamn sitt pressmeddelande!

Senaste backtillskottet till IK oskarshamn är Juha Uotila!

Jag fick tips om denna spelare i ett relativt tidigt skede, och hade med honom i min backlista - som ni tyckte var en lista med icke realistiska namn ;)

Men nu kan jag förtälja att den nya backen till IK Oskarshamn alltså är Juha Uotila!
Juha har erfarenhet från högsta finska ligan och även från AHL-spel. Skridskosäker och passningssäker! Ung spelare med gott hockeysinne och moget spel.

Välkommen Juha!

/Räkan

...backen...

En av de nya backarna till IK Oskarsham är klar... detta har jag ikväll/inatt fått bekräftat av en tillförlitlig källa... Enligt uppgift skall spelaren komma från ett land som har bland annat vit färg i sin flagga...

Den nya backen kommer högst sannolikt presenteras på måndag.

Då klockan i skrivande stund är 2:30, inpå söndagsnaten väljer jag av respekt för de som arbetar inom klubben, ej att ringa för bekräftelse av namnet jag fått...
Men av respekt för pressmeddelandet och för eventualla klausuler  till KHL eller liknande och/eller att allt inte är helt 100% klart ännu skriver jag inget namn ännu. Men som det ser ut nu, med utomstående uppgifter jag fått, IK Oskarshamn har en back klar :)
Äntligen! Bra jobbat Roger Jönsson!

/Räkan


Eric Gustafsson tillbaks, och forts på låtsassupportrarna!

Angående föregående inlägg om låtsassupportrar - Tack Robin för att du "vågade" delge din syn i det hela, även om jag inte delar alla dina tankar ;)
Men som du själv skrev, inlägget var för att provocera, även om jag själv INTE tycker det var provocerande alls!! Grundtankar för mig. OK, man kan kanske FÖLJA ett lag i annan division om man vill - men hejja - NEJ tack för min del. Jag följer inte ens något elitserielag - för det är ett sätt att supporta dem, och att hejja på dem.
Och angående NHL - som henkejon skriver om; Nej, jag skulle aldrig få för mig att hejja på ett lag, särskilt inte i en stängd liga... och som jag skrev innan aldrig at jag skulle hejja på ett lag som inte heter IK Oskarshamn...
Jag skiter fullständigt hur det går i NHL, OK, ärligt talat höll jag personligen LITE på Boston säsongen som gick, men detta begrundar sig i att jag gillar musiken därifrån mm... (DropKick Murphys) Men jag skulle ALDRIG få för mig att köpa något annats lags kläder - oavsett liga eller division. Jag följde dem inte ens. Såg EN match, och det i finalspelet (pga av att jag inte hade något bättre för mig, och älskar hockey).
Jag håller alltid på ETT lag. Ni andra gör hur ni vill, men som föregående inlägg handlade om - jag kan ej förstå hur man kan hejja på 2 lag!!
Jag följer inte Boston, jag jublar inte av deras framgångar och jag hejjar absulut inte på dem! Likaså med elitserielagen! De är rivaler till IK Oskarshamn - inget annat!
Nog om det... Mina tankar som sagt var...

* * * * *

Finns ett lag jag avskyr som pesten, men idag/igår nämde de denna bloggen, och försvarade mina tankar! Tack TAIF-bloggen!! Inlägget hittas HÄR!
TAIF är en ärkerival, men jag tackar för trafiken och en bra blogg! Bjuder därför tillbaks med länken ovan! Kul att andra lags supportrar/bloggar tycker som jag, och hänvisar hit!! Till skillnad mot nyheterna.net som skrev om "junioravslöjandet" dagen efter mig... ingen länk då de "avslöjade" detta själva, utan anvisning hit - dagen efter jag skrivit om det "nya" J18 och J20....
Men jag é inte bitter ;)

* * * * *

Nu till laget vi alla älskar :D
Eric Gustafsson som kritade på för Färjestad, har "ångrat sig", och är tillbaks i Oskarshamns J20! Detta har jag fått bekräftat ikväll - utan att ha snackat med honom själv. Hur eller hur, Välkommen tillbaks Eric!!!
Kul att du hittat hem igen!

/Räkan

Låtsassupportarar!

Skrev ju att jag skulle skriva om ämnet låssassupportrar. Rusk har helt rätt vad det innebär...
Nämligen de Oskarshamnarna som för kvällen hejjar på ett annat lag, bara för att de spelar i Elitserien...

Men vi tar det från början. Vissa hävdar att bor man i oskarshamn skall man hejja på IK oskarshamn - endast. Jag är inte helt av den skolan. Jag håller med om att man bara kan hålla på ETT lag, och inte 2, och byta vilket lag man hejjar på, beroende på vilken division de spelar i...
Men jag propagerar inte dock över att alla Oskarshamnare MÅSTE hålla på IK Oskarshamn... Jag bor i Växjö, har rotat mig där, och ser mig som en Växjöbo, men jag håller INTE på Växjö. jag håller på IK oskarshamn - endast.
Bo i Oskarshamn och hejja på Djurgården eller Leksand eller vad F-N ni vill. Det jag reagerar på är dessa såkallade supportrar som brukar gå på IK oskarshamn matcher, iklädda IK oskarshamnkläder, men som för kvällen spökar ut sig i motståndarnas kläder. Dessutom säkerligen kommer komma nästa match och hejja på IK oskarshamn igen... hur funkar det?!

För mig är detta obegripligt. Ni som brukar göra detta, kommentera gärna och förklara HUR man kan göra så? ALLA andra lag - oavsett serie - är ju konkurrenter och motståndare! Hur kan man byta vilket lag man hejjar på bara för en kväll?!

Tycker synd om alla dessa stockholmare som skulle cykla hem efter matchen... såg några med djurgårdens kläder, som cyklade hem... djävla cykeltur?! Dessutom cykla tillbaks till oskarshamn nästa match från Stockholm till oskarshamn för att hejja på Oskarshamn igen?? Hur orkar ni cykla så?!

Jag har skrivit det förr, men nämner det igen. Förr var jag också knasig, kan ej förklara hur jag tänkte, men jag höll på 2 lag. En gång i tiden följde jag Leksand, när de låg i Elitserien... Sedan trillade de ur... Då hade jag och en kompis ett litet bål, och eldade upp Leksandskläderna.
Några som var på hockeyn igår, kan jag hjälpa er med ett liutet DIF-bål om ni vill ;)

Och som jag skrev, jag bor i Växjö, men har IK oskarshamn i mitt hjärta. men bara för att de gick upp i elitserien kommer jag ALDRIG köpa en av deras tröjjor eller halsdukar... jag vill fortsätta leva i ett monogamt förhållande!
Jag älskar min fru, är gift med henne, skulle aldrig få för mig att för en kväll "hejje" på en annan tjej. Samma sak med hockeyn.

Det var mina tankar. Håll gärna med :)
Och ni som inte håller med, som sagt var, förklara hur ni tänker. Jag vill gärna försöka förstå hur ni tänker!
Hoppas att ni förstår hur jag tänker.
Tack för ordet.

* * * * *

PS: Har fått ett hett tips, om back till IK Oskarshamn, men kan ej kolla upp från min semesterort hur nära det är mm. Återkommer om/när jag vet mer! Men intrycket jag fått behöver vi inte vänta så länge till på ny back... jag gissar att det kan vara klart till senast Onsdag?! Och detta utan att snackat med Roger Jönsson om ärendet!

Mer efter IK Oskarshamn - Djurgården:

Kunde inte blogga ordentligt igår, fick köra lite lätt via telefonen.
Idag lovade jag blogga mer ingående, men blir inte så ingående som jag hoppades på, då jag nämligen inte är hemma ännu. Campar fortfarande, beslutade oss för en natt till...
Men jag har fått låna ett mobilt internet till datorn, av en som har täckning här... Dock så kan jag bara låna det en liten stund, och batteriet i datorn är snart slut. Får sammanfatta lite kort angående matchen igår!

IK Oskarshamn spelade riktigt bra, särskilt första perioden och nästan hela tredje perioden.
Sedan får vi tillägga att Djurgården, om de spelar som de gjorde i första perioden resten av säsongen, då får de tufft att hålla sig kvar i elitserien... Men Ik oskarshamn gjorde det svårt för dem, trots att Djurgården gjorde mål redan efter knappa 13 sekunder. Sedan var Oskarshamn det förande laget - perioden ut.
Underbart att få se Oskarshamn spela KREATIV anfallshockey. Inte ut i sarghörnan, utan man ville ha in pucken på mål!
Oskarshamn kunde mycket väl gjort dubbelt så många mål i första perioden, och chockat 08-orna!

Andra perioden syndes det verkligen hur tunn Oskarshamns backbesättning är nu, och första backen får gärna komma snart... För deffensiven fungerade inte helt, man gick bort sig allt för ofta och tappade markeringar och placeringar. Visserligen händer det lite när man spelar lite mer anfallsinriktad hockey, men stundtals var försvaret riktigt kaotiskt. Trots detta tyckte jag att man lyckades streta mot bra bakåt!

Tredje perioden kom IK oskarshamn ut med första periodens inställning och ångade på igen. Vinst till Oskarshamn eller åtminstonde oavgjort resultat hade INTE varit orättvist - så bra var Oskarshamn totalt sett!

Sedan får Djurgården det där retliga ledningsmålet, och det fanns inget annat att göra än att plocka ut troj, och köra med en extra spelare. Tyvärr satte den gamla ex-Oskarshamnaren "Fimpen" i Djurgården sista pucken i tom bur. Slutresultat 2-4.

Vad behöver man förbättra:
Försvarsspelet, dvs positionsspelet och markeringarna. För detta behöver man inte låta backarna stanna hemma i anfallen, fortsätt anfalla med backar som fyller på. Backarna hann ju tillbaks, men hamnade helt enkelt fel ibland.

Bäst på isen:
Vår dansk poulsen - där har vi hittat en playmaker, slitvarg, kreativ allkonstnär och poänggörare! Ren uppvisning stundtals!

David Rodman blixtrade till ibland och gjorde riktigt fina genomåkningar, och visade hur snabb han är, men sedan blev han osynlig emellanåt...

Gibbs är en helt ny hockeyspelare! Visade särskilt upp i sista perioden en härlig inställning! Åkte på skridskorna, spelade fysiskt och byggde upp ett fins spel! Bra inställning. Gibbs har INTE blivit sämre i sommar om man säger så...

Sedan vill jag nämna Djerf, som fick chansen i A-laget igen. Han visade att han klarar av allsvensk hockey, med att göra bra byten mot elitserielaget! Vore han bara lite större, så... men han är ännu ung - håll hårt i honom IKO!

Trevlig kväll, och underbart att äntligen få komma in i ishallen och se hockey igen!
IK Oskarshamn skall INTE skämmas för resultatet, utan vara stolta över en väl genomförd match!

Synd att inte klacken var fullproppad, men semestertider och gratis sittplas... Hyggligt drag trots detta, med tanke på att det var en träningsmatch!

/Räkan

Matchen: IK Oskarshamn - Djurgården

Bra match av IKO genomfördes idag. Men mer om den får ni faktist läsa här i morgon, tillsvidare hänvisar jag er till ikoskarshamn.se, detta då jag just nu campar och har ej mobiltäckning till datorn. Bloggar just nu via skitslö uppkoppling på mobilen... Men jag är hemma i morgon kväll, då kommer alla mina tankar kring matchen upp här! KANSKE också att jag kan skriva en liten nyhet... Tveksamt dock i detta läget.... Kommer också skriva lite om låtsassupportrar - vad jag menar med det får ni reda på i morgon! /Räkan

Inför: IK Oskarshamn - Djurgården

Äntligen får man skriva lite inför-material på bloggen igen :)
Detta handlar givetvis om säsongens första match, matchen mot Djurgården.

2001 vann Djurgården SM-guld. En sommar senare kom de till oskarshamn för att spela träningshockey. IK Oskarshamn förlorade den matchen med 8-0...

Nu har det gått 10 år. IK Oskarshamn har byggt upp elitrutin i föreningen. Man har ett lag som är starkare än någonsin?! Backsidan är inte komplett ännu. Men man har "lånen" från Mörrum, som IK oskarshamn vill titta närmare på... tror nog också att Djurgården vill titta på dem, då de båda har elitserierutin och båda härrör från Stockholmsområdet... Carl Ackered har dessutom spelat med Djurgården. Tror DIF är lite intresserade för att se hur de utvecklats för framtiden...

Sia om matchen är omöjligt, då inget lag vill få skador. Båda har precis gått på is, IK Oskarshamn saknar backar, och tränarna har ej fått ihop klara formationer ännu.
Men jag törs gissa att någon utspelning med 0-8 inte kommer upprepas. Jag tror tom att IK har en chans att spöa Djurgården!
En realistisk gissning är att det ena laget vinner med max 2 mål... Jag gissar slutresultatet till 5-4!
Detta då IK Oskarshamn har ruggigt bra offensiv i år, fördel av hemmaplan, Djurgården kommer spela försiktigt, och slutligen, alla mindre föreningar älskar att spöa de stora, från de högsta ligorna!

vad tror ni om matchen?

/Räkan

IK oskarshamn Legends...

kl 15 lördagen den 24/9 spelas en uppvisningsmatch i Arena Oskarshamn. Det är Tre kronor Legends mot IK Oskarshamn Legends...
Har fått en förfrågan om att skriva några rader om de spelare som medverkar, och här komme Oskarshamn Legends laguppställning...

Coach:
Per Bäckman
Inte helt säkert att det blir Bäckman ännu, men kör lite bio angående honom: 
Mellan 1978-1981 var Bäckman spelande tränare i Oskarshamn, som då spelade i div 2. Dessförinnan hade han spelat i elitserien med Färjestad... Sedan har han framgångsrikt tränat flertalet elitserieklubbar, och nu senast det danska landslaget.

Målvakter:
Robert Jönsson
Var målvakt i Oskarshamn mellan 1993 till 2000. Fick vara med seriespel i div 2, div 1 och Allsvenskan...
1993 var året då jag på riktigt började följa hockeyn i Oskarshamn, och Jönsson blev då min favvorit. Detta troligen då jag gillade hårdrock och Jönsson hade långt hår ;) Tyvärr klippte han av sig det senare...

Torsten Larsson
...hurmn... ursäkta läsare, men detta var innan min tid, och jag kan ärligt talat inget om denna målvakten... kommentera gärna ni som var med och minns!

Forwards:
Tomas Björnström
...eller som han mer är känd för oss, Tomas "TG" Gustafsson. Efternamnet ändrades efter hockeykarriären...
TG började i Oskarshamn som junior, och div 3 hockey. HV71 såg talangen och stal han några år. men sedan från 1996 till 2006 spelade han i Oskarshamn. När han kom hem till oskarshamn låg laget i div 1, och han var med om resan upp till Allsvenskan.
Efter HV-tiden var pressen på TG i Oskarshamn enorm. Publiken hade svårt i början att acceptera hans spel, men TG växte in i rollen, och i slutet var han en av publikens kelgrisar! Tröjja i taket säger allt.

Rasmus Olheden
Mellan 2000 till 2010 representerade Rasmus IK Oskarshamn, med undantag för 2 år då han var i Västerås...
Rasmus var spelartypen som alltid utvecklades och aldrig hängde med huvudet. Rasmus blev bättre och bättre för var säsong, men trots detta hade han ofta svårt att få tränarnas förtroende till mycket istid...
Rasmus är en av de yngsta spelarna i detta laget, med sina 29 år...

Fredric Jaensson
Kom till IK Oskarshamn 1998, men redan året efter lämnade för Troja-Ljungby. Men året därpå igen, 2000 var fredrik tillbaks i Oskarshamnskläderna. Denna gången stannade han i oskarshamn resten av spelarkarriären ut, till 2008.
Fredric blev minnst sagt en av publikens favvoritspelare, och fick sånger som "Fredric Jaensson går på vatten".
Numera jobbar Fredric för moderklubben, Vimmerby Hockey.

Mikael Von der Geest
Detta var spelaren som fanns hos dåvarande ärkerivalen Västervik, som alla ville ha! 1997 lyckades IK oskarshamn få tag i passningsgeniet... en halv säsong... Men 1999 var han tillbaks. och nu stannade han säsongen ut, och spelade dessutom i IK Oskarshamn året därpå.
Men det var många som såg honom, och 2001 lyckades Linköping få med sig "Geesten" till Elitserien.
Men 2004 var det ombytta roller... efter halva säsongen gått, var det denna gången IK Oskarshamns tur att få tag i "Geesten".

Mikael Larsson
Micke är den personen som rest mest med IK Oskarshamn tror jag... han hängde med från div 3? eller klev han in i laget under div 2-tiden?! Hur eller hur, div 2, till div 1 till Allsvenskan.
EDIT: Enligt EliteProspects var det mellan 1994 till 2000 han spelade i Oskarshamn, dvs div 1 och Allsvenskan.
Micke slutade spela 2000, och körde lite med div 3 laget HAWKS. Men 2008 gjorde Micke en kort comeback, då han spelade 1 match!
Men jag nämnde om resorna med laget Micke gjort, då syftar jag också på hans tränarkarriär, då han gång på gång räddat klubben, då man sparkat sina tidigare tränare. Var gång har han gjort succé i båset. Nu är han permanent andracoach...

Roger Jönsson
Denna elitseriemeriterade spelaren har faktist aldrig spelat med IK Oskarshamn. Trots detta kvalar han in sig i detta laget, då Roger är vår nuvarande sportchef...

Per Sjögren
..hurmn... ledsen läsare, men här brister mina kunskaper... kommentera några rader ni som minns mer av Per....

Ragnar Karlsson
"Ragge" känner nog de flesta till, även "nya" hockeyälskare. Spelade i Oskarshamn mellan 2008 till 2011. Kommande säsong avslutar han i moderklubben Västervik, i div 2. tar det lite kort med ""Ragge" då jag räknar med att ni känner till honom väl :)

Mattias Johansson
Oskarshamnssonen, som gick från en div 3-klubb till Elitserien! Hur många kan göra det hoppet idag?!
Spelat nästan hela karriären i Elitserien, men har även 1 säsong i NHL och blev en ledande spelare i landslaget.
Många har länge hoppats på att få hem Mattias till oskarshamn, och då var slaget 2008 extra hårt, då han lämnade elitseriespel, för spel i Allsvenskan. Det blev dock Malmö... ett malmö som senare inte kunde betala ut löner under säsongen... och då gick han till Leksand... 2009 fanns förhoppningar om att få hem mattias igen. Men denna gången valde han att spela i Skåre BK, i div 1.... men efter bara några matcher drog han till italien...

Joakim Roth
Spelade i Oskarshamn mellan 1994 till 1999. Var division 2:s snabbaste spelare... Spännande att se om han har samma rapp i benen än idag :)

Stefan Nilsson
Gah! hockeyvänner, hjälp mig gärna här! Ungdomstränaren?

Backar:
Andreas Schultz
Assisterande tränare säsongen som gick i J20 - en intervju från deras kvalserie, med bland annat "Schulle" hittar ni HÄR!
Annars kom "Schulle" till oskarshamn 2000, (som spelare i a-laget). Spelade för IK oskarshamn sedan fram till 2008. Undantaget för utlåning några matcher, till Arlanda, när han pluggade till brandman mm...
"Schulle" har också ett SM-guld på meritlistan, med HV71...

Alexander Johansson
"Acke" kom till oskarshamn 1999, och stannade till 2011. Avslutar karriären kommande säsong i moderklubben Västervik. "Acke" räknar jag med att ni känner till väl, så behöver inte omnämnas så mycket mer va?! :)
Per Gustafsson

Erik Simonsson
Osäker... då den enda Erik Simonsson jag kan minnas är den lovande junioren, som drog iväg för collegehockey... Yngst isåfall med sina 22 år... 13 A-lagsmatcher med IK Oskarshamn 2006 och 2007

Kenth Josefsson
Huu.. jag minns så väl, men samtidigt inte... var någon gång kring 1997 han spelade i Oskarshamn iallafall...

Patrik Lundbäck
Min favvorit, av backar som spelat i IK Oskarshamn. Spelade i Oskarshamn åren 1995 till 1997. Lämnade div 1-laget för elitseriespel... hade ett bra skott, och var alltid placerad rätt.

Sådär. Reserverar mig för något faktafel. Ber om ursäkt då det var några namn jag ej sett/upplevt eller minns... men där kommer ni in ;)
Här har ni iallafall fått laget, och liute info kring spelarna.
Tycker IK Oskarshamn lyckats få till en härlig blandning med gammla hjältar, nyara hjältar och en bra mix av spelarprofiler!

Vet ej heller vad oskarshamns lag kommer att heta, men har valt att kalla dem för Ik oskarshamns Legends i detta inlägget...

/Räkan

Nytt till J18....

Jag har missat det, men ikoskarshamn.se har börjat sakta med säkert börjat uppdatera sin sida med J18...
Den som inte syns på officiella när den uppdateras, och sidan som är lite gömd, men ni hittar den HÄR!
Där omnämns bland annat Sebastian Knutsson som klar, som kommer närmast från HC Dalen...

På IKs J18sida hittar man också en liten intrervju med J18:s nya tränare, Johan Hellström. Den hittas HÄR...

/Räkan

RSS 2.0
annonser: