Malmö Borta

Tittade lite på ticnet angående premiären nere i Malmö.

Bortaplats verkar vara sittplatser och kostar 180:- rätt saftigt faktiskt.

Men ska kolla upp om det är enda alternativet om man kommer ett helt gäng som vi kommer att göra.


//Robin

blogg paus

Idag (måndag) åker jag bort några dagar och har ingen möjlighet att blogga. Är tillbaka på lördag igen.

Såg matchen mot Taif live idag. Härlig känsla att äntligen få se lite hockey igen.

OBS: ni har väl inte missat att priset till malmö har sänkts?

läs mer på http://bluefrontsupport.se

//Robin 


mer tankar om gårdagens match..

Väldigt många som varit sura efter matchen igår. Att det är "pinsamt dåligt", "skärpning IK", "riktigt illa" m.m

Förstår inte riktigt varför man ska haka upp sig så mycket på just resultatet. Fine 6mål i baken är väl aldrig bra. Men vi snackar fortfarande träningsmatch här. Vi har spelat en match innan mot ett div1 lag som inte ens hade sina ordinarie spelare.

Folk kommenterar en massa skit utan att de ens sett matchen med sina egna ögon. Vi kanske spelade som skit, det kanske vi gjorde men då tar vi med oss det och lär oss något utav det än att bara stirra sig blind på ett resultat och tycka att IK är skit.

Sedan håller jag till viss del med "Peter" som kommenterat inlägget "förlust mot kristianstad" att det inte var för att vi vann en massa träningsmatcher ifjol som gjorde att vi kom sten sist.
Visst är det alltid bra att vinna matcher men ifjol var vi som en maskin som inte kunde förlora en enda träningsmatch även om vi inte spelade bra. Sen när första matchen i serien kom så förlorar vi. Enligt min mening tror jag att det påverkade. Även om vi vann hemma sedan mot Troja. Men inte ens där spelade vi egentligen bra.. Men självklart är inte det den bidragande orsaken till att det gick som det gick ifjol. Men till viss del det tror jag.


//Robin


Övriga matcher

Som bekant torskade vi vår första träningsmatch på väldigt länge ikväll. Även om det känns surt så får vi ta med det negativa i matchen och jobba hårt på det. Vill inte läsa att vi ska glömma bort det som var dåligt och bara titta på det som var bra..

Det var inte bara vi som spelade ikväll.

Resultat i övriga matcher:

Bofors - Skövde 4-1
Bern - Malmö 5-1
Västerås - HC Salavat Yulaev 3-3
Nybro - Tingsryd 1-6

//Robin

Förlust i Kristianstad

Mot Skövde vann IK med fyra mål. Nu förlora vi med fyra mål.

Mycket mer än så vet jag tyvärr inte.

Efter halva matchen stod det hela 4-0 till Kristianstad. IK spelade bedrövligt medans Kristianstad stod för ett väldigt fysiskt spel och lyckades bra med detta.

Jadeland reducerade till 4-1 men närmre än så kom inte IK. Efter att andra perioden var spelad stod det 5-1 till hemmalaget.

Tredje perioden slutade 1-1 då IK kunde göra ett tröstmål i slutet på matchen.

Slutresultat 6-2 till Kristianstad.

Kristianstads hemsida (öppnas i ett nytt fönster)
 
Tack till Gibbs

//Robin

Matchdag

Ikväll är det dags för årets första bortamatch. Även denna gång mot ett div1 lag. Kristianstad är det som står för motståndet.

Kristianstad kommer med en 3-2 seger mot danska Herning Blue Fox. Tidigare har man förlorat mot Tingsryd med 7-4. Nu är det dags för ett möte mot IK Oskarshamn som slagit div.1 kollegan Skövde med 5-1.

Vi bör vinna den här matchen och jag hoppas på bra nyheter när slutsignalen ljuder.

I övrigt tycker jag att det är riktigt skoj att det dragit igång nu. Hockey är ju grymt!!


Övriga matcher ikväll:

Västerås - HC Salavat Yulaev

Bofors - skövde

Nybro - Tingsryd

Bern - Malmö

//Robin

Seger mot Skövde

Ja vi vann ju första matchen mot Skövde vilket egentligen inte spelar någon roll.

Kul läsning odock att Ryno såg het ut. Det är viktigt.

Som alltid kan man inte dra för stora växlar av den här matchen. Jag såg den förvisso inte och kan väl egentligen inte uttala mej om IK var bra eller om Skövde var dåliga.

Jag hoppas ju dock att det var vi som var bra men redan nu tänker jag på ifjol då vi inte torska en enda match. Minns matchen i Virserum mot Borås där vi var påväg mot förlust men sen bara någon minut innan slutsignalen lyckade vi kriga oss till oavgjort.

Det krigande man såg i den matchen såg man inte mycket av senare på hösten..

Jag vill att vi ska spela bra även om vi inte vinner alla träningsmatcher. Vi måste pröva på mycket saker och olika formationer och verkligen nöta sådant som inte stämmer. Ifjol vann vi ju träningsmatcherna mot mediokra lag utan att egentligen spela bra. Iallafall de hemmamatcherna jag såg. Man var nöjd över vinsten men inte mer. Den känslan fick jag iallafall.

//Robin

TV-matcher

TV-matcherna är spikade. Iallafall för de 20 första omgångarna. http://hockeyallsvenskan.se har hela listan. Jag nöjer mej med att berätta vilka matcher IK får vara med i tv. Precis som ifjol så visar även S24 ett x antal matcher på webben.

Viasat Hockey:
14/9-10 Malmö Redhawks - IK Oskarshamn
17/11-10 IK Oskarshamn - Växjö Lakers

S24.se:
17/9-10 IK Oskarshamn - Leksand IF
23/9-10 Rögle BK - IK Oskarshamn
29/10-10 IK Oskarshamn - Malmö Redhawks


//Robin


IKO + VIK = Sant

Ja vi har tydligen inlett ett sammarbete mellan oss och Västervik IK.

Vi behöver ett sammarbete med en div1 klubb och Västervik ligger bra till geografiskt så jag tycker att det är bra. Sen är det väl egentligen inte någon supernyhet då vi tidigare haft spelare som fått spela i Västervik. Jag ser hellre att de spelar i Västervik än att de spelar i Kungälv.

Att Tommy Salo ska se mycket hockey den här säsongen är även det helt perfekt. Jag tror att Tommy är som gjuten för den uppgiften då han har en grym erfarenhet.

Man bara längtar till att det ska börja nu! Ska också bli intressant att se hur mycket folk som kommer på Söndag.

//Robin


Icebreakers

Icebreakers mötte ikväll Karlskrona.. Karlskrona?

Visst det är ett lag som sattsar rätt hårt varje år och har en ny fin hall (Telenor Arena).

Men visst fan borde Tommy Salo som nybliven klubbchef kunna fixa en träningsmatch mot Icebreakers i Arena Oskarshamn nästa år?!.. Fyller vi inte hallen då så vet jag inte när vi ska fylla den. Skulle bli knökfullt och säkert ett grymt liv på läktaren.

Skulle iallafall vara jäkligt kul och borde heller inte vara någon omöjlighet. Så liten är inte AO =)

//Robin

IK rankade 197 i Europa

IK Oskarshamn är rankade som nummer 197:e bästa lag i Europa.

När man tänker efter är det faktiskt rätt bra. Tänk att lilla IK är bland de 200:a bästa lagen i hela Europa. Behöver jag tillägga att listan baseras på förra säsongen?


Närmsta Svenska lag som ligger ovanför oss är Sundsvall på 173:e plats.

//Robin




IKO på is.

Jaha då var årets ispremmiär över 1200 pers på läktarna, min gissning utan gratis korv 50% mindre folk. Själv tog jag inte ens någon vurre trots graautis.
Vad fick man ut av denna träning då? egentligen inte ett skit.
Skills competitiongrenarna var väl roliga ett tag internmatchen var ingen höjdare. Men samtidigt är de fortfarande förbannat skoj att de drar igång nu. Jag tyckte Johan Pettersson såg bra ut han vann t.om tävlingen. Syns att Steffe P är en klass spelare.  Gibbs verkar va en riktigt skön snubbe ser ut som en gammal wrestlingbrottare när han gled ut i full mundering.. De var nästan så jag blev lite rädd trots mina 196 cm och 105 kilo fläsk=)
Jag tror dock denna sässong kommer bli roligare än vad vi kan ana.

Ska ge mig bort till hallen någon dag under veckan och kolla på en "riktig träning"

Nästa steg nu match på söndag mot skövde.


Nu kör vi!!!

// Löjjan

Blue Front Support

Så heter den nya supporterklubben, efter vad man läst och hört så känns det ganska okej tycker jag. Det verkar seriöst med bra regler och tankar kring hur allt ska bedrivas. Jag tyckte personligen inte att Moore Support hade så dumma regler och stadgar problemet var ju att dem inte följdes. Det hoppas jag verkligen det gör här.
Jag anmälde mig till Malmöresan idag samtidigt som jag tecknade medlemskap i den nya föreningen. Hoppas att fler hakar på så kanske vi kan få en riktigt bra klack och en riktigt fin hockeysässong. Jag längtar grymt mycket nu.

Kommer rapport på Måndag kväll från isträningen till er som ej kan vara där.


// Löjjan

Jag talar ut..

Man känner att sommarns slut är pågång nu. Flera av hockeylagen har nu gått på is. Tror att samtliga elitserielagen gjort det men är inte säker.

Leksand, Malmö, Rögle, Växjö, Mora, Örebro, Troja, Sundsvall, Borås, Almtuna och Tingsryd är de lag som redan nu gått på is.

IK är näst på tur och sist ut på isen är Bofors.

Det oroar mej inte det minsta att vi är ca en vecka senare än alla andra lag i hockeyallsvenskan.

Har läst ett par olika tippningar såhär inför ispremiären. De jag har läst så har ingen tippat IK på bottenplacering. Vilket ändå tyder på att våra värvningar måste ha höjts på något ögonbryn? Men jag har heller inte sett någon som tippar oss på en 7:e plats eller högre. Dock är det många som tror att vi kommer kriga om sista playoffplatsen.

------------------------------------------------------------------

Är det någon som har tänkt tanken av vad som händer om detta går åt helvete??

Jag har det iallafall, tänk om våra dyra nyförvärv inte producerar? Tänk om Stefan P skadar sig i första träningsmatchen?

Vet att detta är jävligt negativa tankar men visst känns det lite som vinna eller försvinna den här gången. Vi måste gå plus iår för att ha någon som hellst chans att överleva nästa år. Hamnar vi i en tabellplacering som gör att vi inte kommer någonstans med sådär tio femtonmatcher kvar. vad händer då? Vilka går på dem matcherna?

Det är ju inte omöjligt att det blir så med tanke på hur uselt tabellsystem Hockeyallsvenskan har just nu.

Detta är bara några tankar som far runt i mitt huvud men självklart tror och hoppas jag precis som alla andra att säsongen kommer bli grym. riktigt jävla grym.

-----------------------------------------------------------------

Visby hockeyfestival börjar idag. Ni vet den där vi spöade skiten ur Leksand och vann tuneringen. Tyvärr så spelar ju inte vi i den iår. Men ändå, nu är hockeyn igång!!!

-----------------------------------------------------------------

Ber om ursäkt till den nya supporterklubben som bildats. Ni har inte fått mycket plats här. Skicka mer än gärna ett mejl om era tankar och funderingar inför kommande säsong. Vad ni har för mål? Kommer ni ha någonslags avgift för att bli medlem eller andra saker som ni vill förmedla. Printar gärna upp det här på bloggen.

Jag är nämligen grymt intresserad av detta och den här bloggen är ju för oss IK-supportrar i första hand.

mejl: [email protected]


//Robin


Jag räknar ner

6dagar till ispremiär

12dagar till första träningsmatchen (Skövde Hemma)

42dagar till första seriematchen (Malmö Borta)

45dagar till första hemmamatchen (Leksand Hemma)


Är det bara jag som är så jäkla laddad inför det här nu? Ska försöka ta mig till Ohamn för att se första ispasset. Folk dumförklarar mig att jag åker runt 70mil för att se ett lag träna..

Må så hända men det är hockeyfest pågång i Oskarshamn. Jag vill vara med från början!

//Robin

RSS 2.0
annonser: