Byt tröja!

Jaa då var det dags att ta ut några spelare som jag inte gråter för om de sticker.. kanske låter taskigt att hänga ut spelare på det här sättet men men är JAG inte nöjd så är JAG inte det.

Vill som sagt säga att detta är helt och hållet ett personligt omdöme.

-Marcus Lundell - släppte in 9mål första matchen som han var utlånad till div1.. tycker inte alls att han har övertygad då han fått stå i målet. Ser betydligt hellre Engstrand som backup!

-Linus Morin - trotts sin rejäla smäll uppe i Karlskoga då han även gjorde ett mål (som han inte minns) så har jag inte sett mycket av denna pojk i år.. vad har han gjort här egentligen? nej han har inte platsat

-Ossipeka Lehtonen - Okey han har inte fått mycket speltid efter jul, jätte tråkigt tycker jag! Men samtidigt har han inte bevisat vilket sniper han tydligen är.. Daggen sa att han aldrig misslyckats med en värvning, men det här måste väl ändå vara ett misslyckande? jag trodde personligen att han skulle vinna den interna poängligan tämligen enkelt.

-Robin Gartner - Tror att han spelar i IKO nästa år, och man får väl hoppas att han är bätte nu när farsan sticker, kan faktiskt vara positivt. Bland supportrarna kommer han dock alltid att kallas för "sonen". Varken iår eller förra året tycker jag att han har platsat.

-Axel Nordholm -  Snälla gå.. orkar inte med det här med långtidskada längre, förra säsongen var han verkligen inte bra och tror inte att han skulle varit det iår hellre, svin tråkigt för Axel men jag tror att han platsar bättre i Div1..

Nästa gång kommer fler spelare som jag vill ha kvar.. och spelare som "gärna får stanna om dom vill".. aa ni får se då!

NU: ladda för sista matchen! =(

//Robin

Derbyt + sista matchen

Som sagt så följde jag med på derbyt i Onsdags.. och vilket derby det blev.

Spelmässigt var det väl kanske inte så jäkla kul, men vilken härlig inramning och stämmning det var på oss borta vid "borta stå".. Vi som stod där och skrek var rätt överlägset bättre än den lilla Nyyboo klacken precis brevid.

De två första perioderna funkade allt perfekt, IKO lekte på planen och Moore-Support ägde hela hallen. Längesen man var på ett så gött derby trots det tråkiga spelet.

Men sen kollapsade allt igen, en Nybro fjolla kommer och kaxar upp sig varpå han får både en körv och spott på sig i tredje perren.. vilket slutade med att en person blir utkastad.. sen strax efter var det dags för nästa.. en kille från klacken hoppar på "sina egna" .. det var så jäkla tröttsamt och riktigt jäkla tråkigt!.. en fin inramning på kvällen som slutade i fiasko.

Det ska dock sägas att det KLACKEN självklart inte står bakom sådant här som händer, att enstaka personer gör bort sig kan man tyvärr inte rå för..

Kul förresten att det var så mycket folk, ikväll blir det till att skrika sig hes igen.

På tal om ikväll.. om bara några timmar är IK Oskarshamns A-lag 2008-2009 över.. Intressant att se vilka spelare som sticker och inte. Som sagt kommer lönerna sänkas med 20%!!!!!! återstår att se om det blir som i Malmö eller inte.. lär ju iallafall vara jäkligt mycket juniorer nästa år (igen)

Ska bli ruskigt intressant att se vilka som blir årets Slitvarg/Spelare..

Mina val:
Slitvarg - Chris Nybeck

Spelare - Alexander Johansson

Mot Almtuna ikväll lär vi väl inte ha en chans.. hoppas iaf att IKO försöker göra en så bra match som möjligt.. blir besviken om det blir en AIKx2

//Robin

10 personer som jag gärna ser nästa år

Jaa, lovade ju att skriva färdigt vilka spelare som jag vill ha kvar och inte, innan Nybro matchen ikväll.

Lär inte hinna alla så har därför tänkt mig att presentera 10personer som jag gärna har kvar..

Efter att jag har sagt något om alla spelare kommer det komma en sammanställning, kommentera mer än gärna mina val..

Ringde förresten in mig på Moore-Support bussen igår, sjukt laddad för att åka!!

Spelare som jag gärna ser med IK-Pucken på bröstet även nästa år:

-Per Svensson - Han har visat en grym inställning i de matcher han har fått spelat. Personligen tycker jag att han har fått alldeles för lite speltid den här säsongen.

-Jonas Lennartsson - Tycker att han är en av de stabilaste backarna faktiskt, han känns trygg och har ett bra spelsinne. Lennartsson förtjänar verkligen en plats till,, frågan är väl om han vill ha den?

-Petri Thätisalo - Samtliga nya finnar var en katastrof förra i början av säsongen. "skicka hem hela jävla packet!" var det många som sa, men Petri är en av finnarna som faktiskt tagit för sig mer och kämpat. kan verka lite loj ibland och om han stannar ska han inte ha samma höga lön.

-Pierre Gustavsson - Målet mot Nybro säger ju allt, vilken utveckling den här lilla rödhåriga killen har gjort. Ett självklart val i IKO:s A-Lag nästa år. kommer han bara in i spelet i början så kommer han kunna leverera ordentligt i framtiden tror jag.!

-Ville Vesa Vainiola - Samma som för Petri, har verkligen utvecklats och kommit in i laget. Har även börjat producera och ligger för närvarande på en 4:eplats i den interna poängligan. Även spelmässigt har han ryckt upp sig, kanske lite mer än Petri också. Men samma sak där, dra ner på lönen så får du gärna stanna.

-Andreas Validix - En av spelarna som vi ska kämpa hårdast för. Han har verkligen lyft IKO i många matcher, tyvärr har han haft sin fingerskada under större delen av säsongen och utan den tror jag på att IKO hade legat på PlayOff plats istället för MIF.

-Chris Nybeck - En riktigt go kille, påminner väldigt mycket om Pierre eller rättare sagt Pierre påminner om Chris, han är en spelare med riktigt mycket spelglädje känns det som, ger allt i ALLA byten. En fröjd för ögat den här säsongen då IKO verkar riktigt tjuriga och omogna trötta spelare många matcher. Det var ju bl.a Chris som vände på Troja matchen som vi mer än gärna minns tillbaka på.!!

-Alexander Johansson - Han har några år på nacken och när han lägger av ska även hans tröja hänga uppe i taket enligt mig. En riktig trotjänare som också han vet hur man tänder ett trött IKO. Omskolningen till back tycker jag är det enda vi kan ta med oss från Challe den här säsongen för vilken back han är Alex! Alla Oskarshamnare vet att han är snabb och med sin offensiva backpositon visar han verkligen prov på att han kan åka skridskor. Spelsinne och en "pappa" i laget. Precis vad vi behöver nästa år!

-Christian Engstrand - Kom igång sent precis som första året han var här, det håller ju självklart inte att ha det så en hel säsong. Men Engstrand är ung och utvecklingsbar. Skulle passa perfekt som inhoppare nästa säsong men inte mer för det håller inte.. inte än iallafall. I slutet här nu har han dock vuxit och hållt några nollor för oss, vilket är jätte roligt men som sagt alldeles för ojämn (precis som hela IKO).

-Richard Gynge - Finns väl ingen som INTE vill ha kvar honom till nästa år, tror dock att det blir svårt att behålla honom, skulle ju inte bli chockad om löökarna lockarn honom med pengar d e inte har. Imponerande 41poäng på 42 matcher såhär långt säger ju allt. En kille som vi verkligen behöver nästa år!

Jaa det var tio personer som jag vill ha kvar i IKO nästa år, helt utan inbördes ordning, nästa gång kommer jag rabbla upp några stycken som likaväl kan ha en viking på bröstet utan att jag bryr mig.

//Robin

100:- för att för sista gången se Nyyybo mot OSKARSHAMN

Endast 100spänn!! en 100lapp! för att åka till Nybro och för sista gången se på när vi möts i hockeyallsvenskan!

Det finns bara ett litet litet dilemma i det hela! Det är nämligen att resan kräver i skrivande stund 14personer till!! alltså 14personer till i bussen krävs det för att det ska bli av!!

kom igen och anmäl dej och dina vänner NU NU NU du har till klockan 14:00 imorn på dej!

Ring!!
070-24-23-149 (ange namn, telefonnummer och adress)

Se mer på http://mooresupport.se

Vilka får stanna och vilka får sparken?

Det är snart dags för IK-Bloggen att lista vilka spelare som ska få vara kvar och vilka som får ta sina skridskor och tacka för sig. Samtliga spelare kommer få en kommentar också.
Detta kommer komma upp antingen imorgon eller på Onsdag, innan Nybro matchen iallafall!

Nybro borta på Onsdag,, GRATIS INTRÄDE! bara ta bilen och åka dit!! Tror att det är försent att anmäla sig till Moore-Support bussen där det ENDAST kostade 100pix att åka..
Men man kan ju alltid höra av sig!!

http://mooresupport.se

om en vecka är det slut

Om en vecka vid den här tiden är det färdigspelat för IK Oskarshamn, precis som förra året!

Fy vad tråkigt att inte gå vidare till Playoff, men med dagens spel i första perren kan man ju förstå varför, det kändes som en träningsmatch och de 8första minutrarna var bland det deppigaste jag har sett..

kul ändå att nästan 1900 kommer på matchen, detta trots att serien är färdigspelad + att IKO gjorde en sådan dålig match senast mot Huddinge.. stor jäkla eloge till de som kom.! nu kan varken Challe eller Dag klaga på publiken! jag hade förväntat mig kanske 1200pers..

Nej det var en tråkig hockeymatch idag, domarn var ju lite konstig han också men det tycker jag alltid efter en förlust.. hoppas inte AIK går upp iår, deras pateiska klack är inte värda det.

Kul förresten att se lite gamla IK spelare, Ryno var ju en riktig stjärna här i Oskarshamn, men i AIK var han bara en i mängden, det tycker jag är riktigt intressant då han borde spelat i NHL för längesen.. hahha!

//Robin

Efter helgen tänkte jag skrapa ihop en lista på vilka jag vill ha kvar nästa säsong^^


Hemma match!

AIK hemma idag, inget av lagen har något att spela för.. AIK går direkt till kvalserien och för IKO är det färdigt spelat, fy så tråkigt!!! =(

Men blir att pallra sig till Arenan iallafall, vore ju gött o vinna så att vi ändå hade klarat kontraktet om huddinge vunnit..

Morin är som sagt borta resten av säsongen, surt att han inte ens minns sitt första mål i IK, och jag är grymt sur på han som satte in tacklingen. Tycker att det är riktigt jäkla onödigt att göra en sån sak överhuvudtaget men att göra det när man leder med 6-2 och knappt tio min kvar av matchen känns ju riktigt jävla idiotiskt!

Senast vi spelade mot AIK gjorde vi en av våra sämsta matcher, satt hemma och kollade på s24 och jaa, då var vi bedrövliga! men hemma spelade vi ju ut dom och jag minns hur jäkla lycklig jag var efter den segern! hoppas att vi kan ta tre pinnar ikväll!

väl mött i Arenan!! Jag älskar IK Oskarhamn!

//Robin

Bofors borta!

Idag har IKO har chansen att bli klara för allsvenskan nästa år (sportsligt)

I mitt tidigare inlägg skrev jag att jag skulle till Arenan för att se IKO:s träning. Tyvärr blev det inte så, jag var innebandycoach i tisdags och det gick bättre än jag trodde för laget vilket gjorde att jag inte hann.

Men idag är det iallafall dags för match i kalla nobellhallen, just nu står det 1-0 till Bofors, efter första perren har vi som vanligt torskat skotten.. 9-5.. tror inte på IK ikväll.

Ser fram emot Nybro borta, sista gången i victoriahallen =)

IKO träningen blir imorgon istället! ha d bäst!

//Robin

Moore Support är INTE = ECU

Just nu spelar Borås mot Mariestad.. i skrivande stund står det 2-0 till Borås vilket betyder att Nybro spelar kval!!

Personligen tycker jag att det är hur kul som helst! Ska bli roligt att få se IKO spela i victoriahallen för sista gången på ett bra tag. För Nybro klarar inte det där kvalet, inte en chans!!

Förresten blev jag intervjuad av en radiokille på Huddinge matchen, har försökt hittat vart man kan lyssna på det, vore kul om någon visste.. SR var det iallafall.

Imorgon ska jag till Arenan för att kika lite på IKO:s träning, ta några bilder som kommer komma upp här på bloggen. Några är kanske lite intresserade iallafall.

Moore Support är INTE = ECU står det i rubriken. Vilket självklart är alldeles riktigt. I mitt inlägg med Bergström står det att det är Moore Support som gjorde tifot med Fredric Jaensson. Personligen tycker jag att det är väldigt svårt att skilja dessa åt, jag menar på MS hemsida under rubriken Tifo finns bilder på b.la. Fredric Jaensson tifot och då tar iallafall jag förgivet att det är MS som gjort det.. speciellt när det inte står att det är ECU som gjort det. Förslag är väl då att man döper TIFOlänken till ECU.

cred till ECU för att de har gjort alla dessa vackra tifon. Lägg gärna upp en bild från Nybro hemma senast också =)

http://ecu.nu


kunde blivit årets höjdpunkt!

Det var uppdukat för folkfest i Arena Oskarshamn på självaste alla hjärtans dag.

Tyvärr kommer jag inte minnas alla hjärtans dag år 2009 med någon super glädje i kroppen!!

Jag var väl i hallen runt halv 3 den här lördagseftermiddagen, hela familjen var med. t.om. lillsyrran på 7år som hatar ishockey.
Just då var det väl inte direkt mycket folk, men sen började det rulla på och 10min in i matchen var det fortfarande folk som ville in.

Stämningen var bra under första perioden, IKO spelade helt okey men inte mycket mer.. 1-1 var inte rättvist!
Sen när andra perren började så dog hela matchen tror jag, stämningen var död trots massvis med folk och IKO spelade som om de hade tråkigt där ute på isen, Huddinge gjorde det smart genom att lägga all press på oss, de lyckades.

Även om nu IKO hade vunnit matchen så hade jag inte varit nöjd, hade IKO hållt ut de 15sekundrarna extra och vi fått 3pinnar så hade man varit glad för poängen, men matchen hade ju fortfarande varit lika tråkig.
Publikrekordet slogs men det verkade inte som att spelarna kände av detta något märkvärdigt. Det är tråkigt och jag är besviken, de har ju för helvete själva ställt upp i "IK-Kronan" så varför de inte kämpade lite till och gav det lilla extra, det kan jag inte svara på!

Känslan efter matchen var att man förlorat 322,5:- och inte att man fått något minne för livet.

Tänk vilken fest hade blivit om vi verkligen spelat som vi gjort i andra matcher? Malmö, AIK, Växjö, Nybro... shit då hade det blivit stämningen i hallen och festen hade varit total!! Men det kanske är alla skadornas fel från i höstas FYY?

BESVIKEN!!

//Robin

VILL BERGSTRÖM SPELA MED IKO NÄSTA SÄSONG?!

Då var det dags för andra delen av intervjun med Alexander berget Bergström! Måste tillägga att det var roligt att få göra den här intervjun och det är inte alla som får den möjligheten.


Synd att inte intervjun gjordes idag, hade varit kul att fråga lite om Challe då. Som alla säkert vet så står inte Challe kvar i båset nästa säsong. Huruvida det är bra eller inte skulle kunna diskuteras men personligen tycker jag om den lösningen utan att egentligen veta vad spelarna tycker.


I del nummer två av intervjun så kommer ni få veta lite vad Berget tycker om Läktarkulturen här mot bland annat Växjö. Ni kommer även få veta lite vart namnet "Berget" kommer ifrån samt få svar på frågan om han vill spela i IKO nästa år eller inte.


Vi kallar dig Berget, är det bara vi eller andra också?

(skratt) Berget började i Rögle under J20tiden där, sen dess har det hållit i men precis när jag kom till IKO blev jag inte kallad för det. Det var först när Åhsberg kom som laget snappade upp "berget" eftersom att Åhsberg alltid kallade mig det. Annars tror jag inte att jag hade blivit kallad för det här. (säger han med ett leende)


Det är många som gärna ser dig i Oskarshamn även nästa år, hur gärna vill du själv stanna?

Spelar ruskigt gärna kvar i IKO, vill se och hjälpa laget till en playoff placering. Men ALLTID om en spelare lämnar så är det ALLTID spelarens fel, det är aldrig föreningens. Det vet man ju själv när man hade ett favorit lag i NHL t.ex. då tyckte man att spelaren som lämnade gjorde helt fel. Men det handlar ju lika mycket om föreningen/klubben vill ha en kvar.

IK Oskarshamn är en jätte bra förening/klubb och det är jätte lätt att snacka med dem som är runtomkring.


Men hur trivs du i stan då?

(Berget skruvar lite på sig) sådär faktiskt. Väldigt svårt att förklara det här på ett bra sätt men.. När man kommer hit som hockeyspelare tror folk att man "tuggar hockeyklubbor till frukost" men så är det ju inte riktigt. Det är svårt att hitta vänner som inte är "hockey människor". Nu med bloggen och tidningen har jag fått lite andra vänner vilket är jätte roligt. Men det märks att det är en industristad, allt stänger vid 6 och för mig är det jätte viktigt att även ett liv utanför hockeyn och andra vänner än "bara" spelare som stannar ett år eller lite mer fungerar.


Men okey, förstår hur du menar och ryktet säger att du vill utomlands. (säger jag med ett leende.)

Berget svarar lite mer allvarligt: haha jo jag läste det på bloggen men vet inte vart det kommer ifrån.


Om du nu stannar i IKO, vem vill du ha kvar?

Ragge


.. okey, vem vill du helst kommer hit då?

Jungbeck (han stavar sitt namn med bara J, han blir så sur om man stavar fel haha)


Haha, ska tänka på det. Du har spelarnummer 22, fick du välja det själv?

Japp!


Om vi snackar lite mer om publiken?

Du har spelat på alla arenor i hockeyallsvenskan, hur ser du på Oskarshamnsläktarkultur i jämförelse?

Jag tycker att det är bra, mycket roligare att spela hemma än borta. Vi har alltid haft minst 1900 på våra matcher och det är jätte bra, man måste se till kommunens storlek och så. Kan ju inte sitta och kritisera de som kommer för de är hur bra som helst, all cred till de som kommit match efter match.


Men att åka till Leksand då?

Att spela i Leksand är inte kul, kan ju bero på den långa resan men i allmänt är det faktiskt rätt tråk att spela där. Sen var det ju rätt kul i Malmö men det var ju för att det var en nybyggd hall och så.


Men vi jämför oss gärna med Växjö och deras klack, vad är skillnaden att åka dit och spela hemma?

(skratt) Ja de har ju rätt mycket folk på hela kortsidan där. Men deras hall (för man kan inte kalla det Arena) är ju byggd för lite folk. Jag menar på deras kortsida står alla i en enda klump. Arena Oskarshamn är en mycket bättre Arena då ståplats blir mer öppet och bättre utspritt.


Okey du verkar trivas i Arenan men vad är det bästa minnet med IK Oskarshamn?

(hehe) det var svårt att säga (Berget tänker en bra stund och jag börjar kolla på klockan haha.)... men i alla fall så var det nog Växjö hemma förra året, det var ju jätte mycket folk och en härlig stämning.. just det, och moore-support hade ett rätt stort tifo,.. (berget avbryter mig) ja, just det!! mot AIK när Jassa blev avtackad (Fredric Jaensson). Det var stort, riktigt stort, jag rös i hela kroppen och kan bara tänka mig vad han kände. Jag hade ju turen att få sitta bredvid honom förra året. Han brukar ju även smsa efter matcherna så vi har en god kontakt. Han sa nämligen innan transfer fönstret stängde att det fanns en plats ledig bredvid honom haha..


Vi skrattar båda två, samtidigt som Berget suttit och skakat på en protein drink under hela intervjun. "allt inför matchen" som han sa till mig när jag frågade vad det var.


Tillsist hade jag tänkt att vi skulle köra fem snabba och här kommer de!


                                                                     Pizza  -   McDonald's

                                            Arena Oskarshamn  -   Globen

                                                                  Kråkan  -   Hemma kväll

                                                      Krossa Nybro  -   Krossa Malmö

                                      Sätta ett avgörande mål  -   Sätta ett hattrick


Tillsist vill jag bara tacka Alexander för att han tog sig tid till mig efter träningen, jag uppskattar det verkligen!


//Robin

Superexklusiv intervju med BERGET!!

Ni som följer Alexander Bergströms blogg vet att jag var och intervjuade honom idag. Det tog ett tag innan intervjun äntligen blev gjord men nu är den det och jag är jätte nöjd!


Berget var hur trevlig som helst och det var en trevlig intervju, han svarade ärligt på frågorna, dock kunde han inte svara på precis alla vilket jag ändå var förstående till. Jag fick dem svaren jag ville och nu ska ni få se hur det blev.


Jag har delat in intervjun i 2 delar, ena delen kommer nu, medan den andra kommer imorgon.


Vill ännu en gång tacka Berget för att han tog sig tid till att besvara dessa frågor!


Jag satt i Arena Oskarshamn och kollade när IKO hade träning, har filmat lite ifrån den och det kommer också komma upp så fort jag vet hur man gör.

I mina ögon såg tempot på träningen väldigt högt ut och det var några närkamper. Träningen avslutades med straffar!


Nu över till intervjun:

Nöjd med matchen igår?

Väldigt nöjd, gjorde ju 3mål men de var inte bra, de var bra i första perioden eller rättare sagt så var vi dåliga. Det är inget bra lag.


På lördag är det match mot Huddinge, hur laddad är du?

Lite små segt med tidig match men kul att det är IK-Kronan, tror dock inte att det blir så jätte mycket folk men det vore jätte kul om det blev många


Slår vi rekordet?

Nej jag tror faktiskt inte det, tyvärr men hoppas ju och det vore hur kul som helst


Samtliga spelare har ställt upp i IK-Kronan, var det Dag som tjatade?

(skratt) nej, Dag kom ner och frågade oss och jag menar, det är ju inga stora pengar. Alla har ju olika ekonomi men man ger tillbaka lite till stan och det är väldigt viktigt tycker jag.


Är det stora löneskillnader i laget?

Ja, jag tror faktiskt det.


Säsongen börjar lida mot sitt slut om det nu inte blir PlayOff. Hur ser du på lagets insats?

Ja det är tråkigt nu när vi börjat komma igång, första halvan på säsongen var det väldigt mycket uppochner. Vi hade många skador och spelare som kom och gick, det gjorde hela laget oroligt.


Du ligger 3:a i poängligan (Berget ler med hela ansiktet när jag säger det) hur ser du på din egen insats?

Det är samma där, i början var det väldigt oroligt men efter jul har det blivit bättre. Personligen kommer jag igång rätt sent, min spelstil bygger mycket på att jag måste lära känna dem jag spelar med för att komma igång och uppnå max. Det är ju först nu som min femma kommit igång och efter jul har det inte varit massa skador och folk som kommit har stannat. Det har gjort att man kunnat spela med samma personer under längre tid vilket gett resultat. Men under det stora hela är jag nöjd med säsongen


Kan man verkligen skylla på alla skador?

Grejen med skador är just att t.ex. hela femman, ja hela laget blir drabbat. Ena matchen är man i 4:e femman för att nästa match spela center i 1:a femman. Då blir det väldigt oroligt och det blir svårt att hitta sin roll i laget, vilket självklart påverkar.


Leksand hemma sist krävde publiken Challes avgång, hur ser du på det?

(hehe) Jag tycker att publiken varit helt toppen men kan inte kommentera detta, det skulle inte se så bra ut men självklart vill publiken sitt lags bästa och blir besvikna när det går dåligt.


Tror du att det är lätt att missuppfatta när några i laget (inklusive dig) rör sig på Kråkan?

(skratt) Det beror ju helt på när detta sker. Dagen innan match kan se lite dumt ut även om man inte dricker någon alkohol. Personligen har jag slutat gå på Kråkan runt matchdagar, men vi måste ju kunna få umgås. Jag känner ägaren på Kråkan och jag gillar Kråkan jätte mycket. Det är ett gött ställe att kunna slappna av på och umgås med vänner.

Men t.ex. imorgon (fredag) så ska vi ju helst lägga oss vid 22tiden men det är ju ingen som gör det, inte en fredagskväll, då tycker jag att jag lika väl som att sitta hemma och umgås så kan man sitta på Kråkan och kolla på hockey eller något.


Finnarna i laget har fått riktig dålig kritik hos oss på läktaren. Dag är nöjd, men det jag och många andra undrar är hur de kommit in i laget? Antar att det är grupperingar?

Dem är 4stycken, och är från Finland, de bor granne med varandra så självklart umgås dem väldigt mycket. Hela laget är ju väldigt uppdelat. Man umgås med vissa innan och efter träningen samt på fritiden men så är det i alla lag. Personligen pratar jag inte med så jätte många men jag pratar rätt mycket med Petri, mer med honom än kanske någon annan som ändå är svensk, om du förstår hur jag menar?


Detta får duga för ikväll. Om ni kikar in imorgon kommer ni få svar på lite fler frågor om Berget personligen och lite på hur han ser på publiken, jämfört med andra Arenor.


//Robin


Älskar IKO

Vad jag verkligen älskar IK Oskarshamn!!

En förening och ett A-lag som går raka vägen in i hjärtat på mig!

För visst är det väl ändå väldigt konstigt vilka känslor ett hockeylag ger en?
Inför en match, känner man nästan hur adrenalinet bara pumpar och blodet forzar som aldrig förr, speciellt om det är ett derby eller om det är en borta match, eller som i det här fallet.. en sketen Huddingematch med kanske publik rekord!

Men som sagt IKO för mig betyder verkligen jätte mycket! Laget påverkar hela mig och framförallt mitt humör!

Jag minns en match den här säsongen, Växjö hemma tror jag det var. Jag var inte ens på plats i Arenan utan skulle se matchen på tv. Hela dagen var som ett enda långt rus.. gick runt på Göteborgs gator och helt plötsligt bara rycker det till i mig och jag börjar slå på mig själv, skrek IK och Oskarshamn och "Vi älskar IK för vi é moore.." som om ja vore helt störd.
Men jag verkligen peppade mig själv den dagen och suget för hockeyn var något helt otroligt!! Jag verkligen bad till de högre makterna och makterna över de högre att IK skulle vinna för det var min högsta önskan just då!

På spårvagen påväg till polaren som jag skulle se matchen med var jag fortfarande i extas, satt och nynnande och jag la märke till hur mitt ben hoppade i samma takt som den lilla virveltrumman gör.. tur för mig var det inte så mycket folk på vagnen och resan var inte så lång.

När jag Äntligen träffade min käre vänn stod vi och skrek IKO låtar högt som aldrig förr i minst 3timmar före match start!

Matchen då?
Jodå, Ni som läser vet att vi vann och jag minns att vi egentligen var rätt överlägsna.. känslan var på topp, humöret var kanske ännu bättre och jag var en riktigt stolt Oskarshamnare!

Det jag vill säga är att just denna känsla kanske man inte har till precis varje match.. men det händer lite då och då och om matchen hade gått åt andra hållet, att IKO gjort en total bottenmatch och knappt sett ut som att man kämpade ja då hade jag varit och blir riktigt depp, blir sur för ingenting och hugger på precis allt om någon säger något.. frågan är: är det IKO:s fel eller är det bara jag som är helt dum i huvudet?

Inför Huddingematchen nu på lördag har jag känt hur den där känslan börjar ta tag i kroppen, men då är det inte bara IKO:s spel som avgör hur glad man är över matchen utan främst hur mycket folk som kommer, jag vill se långa köer på att få komma in, jag vill ha en riktigt fullsatt Arena Oskarshamn på lördag innan IKO gör entré på den nyspolade isen. Det är stämningen och spelet som gör det.. det är det som kommer avgöra huruvida jag kommer gilla låtarna eller inte på lördag kväll när melodifestivalen sprakar igång!

SE TILL ATT FYLLA ARENAN! KOMMUNEN HAR PRECIS GODKÄNT ATT HOCKEYNSVÄNNER TAR ÖVER LÅNET!! NU ÄR DET VÅR TUR ATT VISA ATT VI VILL HA ALLSVENSK HOCKEY I OSKARSHAMN

//Robin


vaxjo23_11_07.jpg
Bilden är hämtad från http://mooresupport.se utan tillåtelse, har någon synpunkter får du/ni gärna mejla mig

Längtar!

Fyy vad jag längtar efter hockey nu!

Just nu är jag så galet hockey kåt att jag inte vet vart jag ska ta vägen! känns som att det var evigheter sedan man stod inne i Arenan och följde sitt kära IK Oskarshamn, och med närmare eftertanke var det faktiskt rätt längesen också.

Min senaste match på plats i Arenan var 2008-12-12 matchen mot Bofors som vi vann med 6-3. Efter det har jag inte haft någon möjlighet att besöka Arenan tyvärr.

IF Stjärnan förlorade igår! Skönt tycker jag själv faktiskt! Börjar bli trött på det här tjatet om att Bandyn är påväg att bli större än Hockeyn här i stan och bla bla.. Nu är inte Stjärnan bäst när det gäller även om de har gjort en helt fantastisk säsong!

Ett annat tjat jag gärna blir av med är att vi kommer spela negativt kval istället för Nybro, usch bara tanken gör mej nästan förbannad! Nybro har inte vunnit en enda borta match denna säsong och SÅÅ jäkla dåliga har inte IKO varit trots rejäla bottennapp!

Idag skrev jag in mig på IK-Kronan Privat

//Robin

Pausen över

Bloggen har haft ett långt uppehåll nu på över 2 veckor!! ber om ursäkt för detta!!

Som bekant har IKO just nu spelledigt läs matchledigt men tydligen är träningarna hyffsat tuffa. Det ska dock tillägas att träningarna inte är fullsatta och en del av spelarna kör rehab.

Har hänt mycket i mitt privata liv nu på sistonde och har inte haft samma tillgång till internet som innan! Nu är det dock dags för en uppryckning!!

Sitter här och kollar på LG Hockey Games, mitten av tredje och Sverige leder med 4-3 i ett i mina ögon glest globen.. hoppas på seger då jag tycker att Bengt Åke har fått alldeles för mycket skit på sig.!

Men den här matchen har inte dommarn varit bra någonstans.. första perioden är det Sverige som får alla domslut med sig men nu i sista är det Ryssarna som får pp efter pp!!!

Nybro åkte på en 7-1 torsk mot krislaget idag.. och jag måste erkänna att krislaget verkligen tagit tag i det här nu när penga spelarna försvinnit!! härligt !!

http://ikoauktion.blogg.se heter sidan där du kan fynda allt som handlar om IKO i stort sett och varenda öre går till IK Oskarshamn! väldigt bra intiativ!

Har inte hört något från mitt intervju objekt ännu men hoppas på svar inom kort!

//Robin

RSS 2.0
annonser: