LIF vs IKO: 1-4!

Oskarshamn mötte i kväll Leksand, i Clas Ohlson Cup. Oskarshamn gjorde vad man skulle, trots att leksand skall haft övertag i stora delar av matchen...
Men det som skulle rädda oskarshamn för kvällen var faktist BoxPlayspelet!
Noterbart är att IK oskarshamn har med sig 2 juniorer till Cupen i Leksand, Rasmus Djerf och Filiph Engsund.
Men vi tar matchen från början:

Första perioden slutade 0-0, och skotten blev 14-7 till Leksand. Men här skall noteras att IKO hade någre fler BP, och dessutom i slutskedet av första perioden redde ut ett 5-3 underläge!
Enligt Leksandsrapport skall Troy ha storspelat i målet. Oskarshamn hade svårt att skapa eget, mot Leksands tighta försvar, men IKO spelade även de med stabilt försvar.

Andra perioden slutade 1-2. Skotten 16-8.
Men vi tar det från början av perioden.
Leksand skapade tydligen några riktigt farliga lägen, men Troy storspelade i Oskarshamnsmålet. Liksom de tidigare träningsmatcherna, blev IK oskarshamn tillbakapressade i just andra perioden. Leksand hade klart flest lägen. Trots detta lyckas Poulsen peta in ledningesmålet, 13:45 in i andra, på retur av Jadelands skott.
Och bara 1 minut och 15 sekunder senare utökar IKO till 0-2! Målskytt Victor Löfstedt, assist av junioren Djerf.
Och i detta läget går det undan i matchen, då Leksand 1 min och 28 sekunder efter Oskarshamns andra mål, gör 1-2. Målet skall ha varit aningen märkligt, med lustig puckstuds in i mål...

Tredje perioden:
IK får Öhman utvisad tidigt i perioden, men Leksand har problem med uppspelen, och Oskarshamn försvarar sig bra. Oskarshamn tar t.om över pucken, och Valdix kan sticka upp och göra 1-3, i numerärt underläge! Tiden 2:19.
Leksand tar därefter Time Out....
Oskarshamn skall lite senare få ny utvisning... och denna gången gör Poulsen 2-4! Polsens andra mål för kvällen, och lagets andra BoxPlaymål!! Tiden 8:18.
Detta blev också matchens sista mål, och slutet av sista perioden skall bara ha spelats av.

Summering, i första reder IKO ut ett 5-3 läge i Boxplay. I sista perioden gör man 2 mål i BoxPlay! Detta var kvällen man plötsligt gillade IK-utvisningar ;)
Trevligt att starta turneringen med en vinst, och trevligt att sätta Salos leksand på plats!