Matchanalys: IK Oskarshamn vs Tingsryd

IK Oskarshamn förlorade som bekant med 0-2, i Olofström, mot Tingsryd.
IK Oskarshamn var totalt sett det bättre laget, matchen igenom, men förvaltar inte sina chanser.

Första perioden öppnar IK oskarshamn klart starkast, och detta var IK Oskarshamns period.
IK oskarshamn borde i detta läget ryckt, men istället för att gå rakt på mål, krånglar man till det, och spelar ut i kanterna. Även i frilägen väljer man att åka mot sarghörnet?! Vågar man bara gå rakt på, så hade IK oskarshamn vunnit stort idag...
Men trots spelövertag slutar första perioden 0-0.

Andra perioden om IK oskarshamn ut som ett nytt lag, men inte till det positiva. man blev passiva och stillastående, och slutade forchecka, vilket man innan i matchen lyckats väl med!
TAIF kan då göra 1-0.
Efter målet började IK Oskarshamn röra på sig igen, men TAIF får en kontring, och lyckas "gröta" in pucken bredvid Troys benskydd.
IK Oskarshamn går till pausvila med 0-2 i baken.

Tredje perioden: IK Oskarshamn tar nu över matchen igen, mot ett försvarande TAIF. Men anfallen blev för långsamma och hamnade ute i sarghörnet. IKO hade chans på att göra flera mål, men ingen ville kasta sig in mot pucken, ta en smäll, för att göra mål...
IK oskarshamn testade de 2 sista minutrarna utan målvakt, utan framgång.
Matchen slutade 0-2, sett till spelbilden ett orättvist resultat, sett till att våga gå på mål, och förvalta sina chanser ett rättvist resultat.

Men jag måste passa på att lyfta laget efter denna förlusten. Spelet har blivit bättre de sista matcherna, särskilt vår backlinje! man går inte bort sig lika ofta som innan, och man har nu börjat hitta sina positioner.

Sedan skall vi också ha i åtanke att IK oskarshamn hade endast 15 spelare med sig till denna matchen, då Juniorerna spelade match i Växjö...

Efter matchen fick jag några ord med coach Söderström, som var nöjd med matchen, men tycker det är fördjävligt att man inte sätter sina chanser! IKO borde vunnit om man var effektivare. Söderström säger att vi spelade ju ut TAIF större delar av matchen, men förvaltar ej våra lägen. Då vinner man inte, men det kan bara bli bättre!

Mag frågade också var C-J Svensson var idag, och Söderström meddelade att han skadat knät, inget allvarligare dock, så han skall snart vara tillbaks.
Martin Ohlsson hade ryggskott.

Dvs på skadelistan; Ohlsson, Svensson, Valdix och Lidhammar. Därtill kan läggas till att Öhman ej heller var med. Likaså Mcgrath som anländer senare. Juniorer fanns ej heller att tillgå. Och backarna är inte färdigvärvade.

Att spela ut en seriekolega som man gör, med endast 15 man, och alla dessa stjärnor på listan med strukna spelare är starkt!

Och inte nog med att man bara hade 15 man i dagens trupp, de hade även en match i benen från igår, så lite träningsvärk kan de nog vänta...

Det som måste förbättras är attityden i anfallszon, att VÅGA gå rakt på mål.
PowerPlay får ej heller vara så långsamt och omständigt. man har betydligt bättre fart när man spelar 5 mot 5!

Jag ser denna förlusten som ett steg i rätt riktning, om man ser till den tunna truppen, att man för matchen och att backlinjen blir stabilare och stabilare.

Bäst i IK Oskarshamn ikväll? Hagelin och Gibbs. De visade mest hjärta, kämpade och slet. Vågade ta en smäll för laget!

Jag tor att när serien drar igång, kommer inställningen. Då hoppas jag dessutom vi kan ställa upp med fler än 15 gubbar per match! bara en "avlastningsgubbe" hade idag varit guld värt! men man fick rulla på 3 kedjor hela matchen.

Såg att många var besvikna efter dagens match. jag är besviken över resultatet, men med alla fakta bakom, och efter att ha sett matchen, så var detta inte en så tung förlust. hade vi varit utspelade däremot, då hade jag varit betydligt oroligare!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: klas

Vad leker du räkan ? var du ens på matchen ? Kanske var det så att tingsryds backar pressade ut mot sargen hela tiden ? kanske jaaa. kolla på matchen nästa gång istället för att sitta här och klura ut ursäkter för ni blev nollade. patetiskt...

2011-08-28 @ 00:57:13
Postat av: Sj

Ja, de ser inte bra ut, spelar ut sa ni, ni sköt 7 skott mer än tigrarna. Näää vet inte

2011-08-28 @ 01:09:20
Postat av: Räkan

Klas: Jo, TAIF pressade ut IKO mot sargen, mycket lyckosamt sett ur deras ögon... men IKO hade några frilägen, där man väljer att skrinna ut i hörnet...

Enkelt spel rakt på, och/eller våga ta en smäll, för att gå rakt på eftersöker jag...

Och som svar på frågan, ja jag var där ;)

Tingsryds försvar är solklart tingsryds starkaste vapen! Man försvarade sig bra och smart! MEN det fanns lägen IKO hade kunnat bryta in, men av säkerhet valde spela ut i sargen - precis som TAIF ville...

2011-08-28 @ 01:15:21
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Rusk

Ja TAIF ni var fantastiska! Ni vann en träningsmatch..

2011-08-28 @ 01:42:35
Postat av: BF

Rusk; svider eller hur ?

2011-08-28 @ 01:59:11
Postat av: Räkan

ALLA förluster svider helt klart!

Men kom och gnäll när serien startar! :)

TAIF var effektivare idag, men under serien, då dj*vlar!

Skall man förlora mot TAIF så är det i en träningsmatch!



Föresten, är ert bortastå ombyggt, eller skall ni skämmas för det i år igen?!



Dessutom tragiskt att Tingsryd som hade så nära till matchen mot IKO inte ställde upp med ordentligt med publik! var var alla? Jag räknade med att ha minst 300 pers mot mig, men det blev bara ryy 50-tal tysta dårfinkar... Stolthet, hjärta och tradition?! Näää, byt slogan till bönder, bävrar och tidelag med hästar... :P

2011-08-28 @ 02:12:53
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: klas

räkan; " byt slogan till bönder, bävrar och tidelag med hästar " hahaha för jääävla sköön är du ;) varför skrev du inte det i ditt förra inlägg ? kanske tagit en lite pilsner och samlat mod ? ;) näää nu ska jag ut och mjölka korna!

2011-08-28 @ 02:37:15
Postat av: Räkan

Klas: ja, jag tog mig en och två pilsner när jag kom hem, men modig är jag trots det ;)

Hälsa kossorna! :D

2011-08-28 @ 02:44:42
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Grön-Vit

Räkan:



Ni har en grym support på läktaren genom "sjätte spelaren"... Skrattar runt. Ha det nice i metropolen... Härligt med självdistans.

2011-08-28 @ 03:11:23
Postat av: Sh

Ik ska nog inte säga nåt om publik, taif har lite mer publik..

2011-08-28 @ 11:56:19
Postat av: The One

Sjätte spelaren lades ner för två säsonger sedan. Vi heter Blue front support, men det har ni väll inte uppdaterat på vischan? Mer upptagna med tidelag med era kossor? Var det så? :)

2011-08-28 @ 21:33:24
Postat av: Tommy

Jäkla dagisnivå...

2011-08-29 @ 10:10:39
Postat av: C

Detta måste vara en av de mer patetiska bloggarna. =) Vem tror du att du är egentligen? Och vart tror du att du bor?



Du säger att ni saknade era stjärnor och till dom räknar du in C-J Svensson?! Ska han vara en av stjärnorna så är ni illa ute.



TAIF saknade i denna match, Robin Olsson, David Laudius, Chris Higgins och Tomas Larsson utgick efter endast ett par byten.

2011-08-30 @ 09:14:06
Postat av: Peter

Håller med Tommy! Vilken sandlådenivå! Vuxna människor som beter sig på en 7-årings nivå! Att ni inte tycker att det är pinsamt själva?!

2011-08-30 @ 10:15:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: