Ingen Eetu...

Jag fick upp "nyheten" lite sent, men har varit mycket annat idag. Men som ni säkert hört/läst idag så kommer INTE Eetu till IK Oskarshamn. Han har istället omförhandlat sitt kontrakt med Bofors.

Allt kan ha varit ett taktiskt drav av Eetu, för att höjja sitt marknadsvärde och sin lön.
Nu är det som det är. Vi får hoppas att IKO snart kritar på med någon annan klasspelare snart istället...
Min förhoppning är att Stefan P eller Lukas E skall förlänga, och det gärna snart. Detta skulle locla andra spelare till föreningen...
Återstår att se hur et blir, återkommer så fort jag vet något!

/Räkan

Förtydligande från mitt föregående inlägg ang klacken:

För att förtydliga mitt föregående inlägg om klacken, och besvara den kritik som uppstod angående inlägget.

Börjar med kommentaren från Tobias:
"Tja. Vill bara poängtera att BFS endast krävde 30 man en enda gång, de resterande resorna garanterade vi att vi åkte oavsett antalet anmälda. Eller hur?"

Om jag inte minns fel, så hade man en summa på 30 anmälningar minst en resa till, fast man då mitt under anmälningstiden ändrade sitt budskap, och garanterade resa.
Men det kan stämma som Tobias skriver. Men å andra sidan, jag hittar inte att jag heller påstår någonstans att detta hände upprepade gånger? Bara ATT det hände, och jag gav min syn på det hela.

Fått även ett annat meddelande av Tobias, fast på annan plattform:
"Hej Markus. Du får ursäkta mig men jag blir faktiskt lite upprörd när jag läser vad du skrivit om oss. Faktum är att vi garanterade resor till 4/5 ställen. Och vad vet du om att vi kan ta "den ekonomiska smällen"? Du har inte sett vår budget och som nystartad förening så badar vi inte direkt i pengar."

Det första i inlägget har jag redan besvarat ovan, men OK, man kan belysa olika saker på frågan. Självklart är det positivt ATT man ordnade bra resor, även bra att man hade matcher utan minimumanmälningar.
Och att resorna man annordnade var bra, det har jag aldrig ifrågasatt! Välorganiserat mm!

För att svara på den andra delen av inlägget, angående den ekonomiska smällen; Självklart har jag ingen syn på hur ekonomin ser ut, och jag förväntar mig inte heller att man sitter på flera tusen i "onödan"...
Men det jag skrev var snarare ett tips till styrelsen i BFS, dvs slopar man minimumanmälningarna, så behöver man troligen/förhoppningsvis inte behöva ta den ekonomiska smällen, då anmälningarna OFTAST blir fler, om man ej behöver oroa sig för inställd resa.
Jag kräver inte att man ska göra som jag tycker. Jag vet inte ens om man har råd att chansa.
Det jag ville ha fram var inte själva poängen med minimumanmälningarna, utan att man kanske kan locka fler att våga anmäla sig med annan taktik.

PS: När vi ända har ämnet uppe, marknadsfördes resorna något i ishallen denna säsongen? Ljudet går inte att höra från högtalarna, men jag TROR inte att det ropades upp i dem under match angående planerade resor.
Såg ej heller lappar, affischer mm om planerade resor.
Saknade också möjligheten att kunna anmäla sig på plats i ishallen till resor, ex i supportershoppen.
OBS! Samma sak som innan - jag vet inte om man har råd att fixa reklamlappar, eller om speakern inte är villig att basunera ut reklam för BFS:s resor, eller om det är omöjligt att genomföra ett sammarbetsavtal med ex shoppen så att de kan ta upp anmälningar. Detta är bara saker jag saknade, och skall ses som TIPS inte kritik.

Avslutningsvis: Jag tycker att alla i klacken gör ett stort jobb. jag tycker att reseansvariga i BFS gjort ett bra jobb, med väl genomförda resor. jag tycker att tifoansvariga gjort ett bra jobb! Jag tycker styrelsen gjort ett bra jobb, som fått igång en fungerande supporterklubb!

Tack för ordet. Hoppas detta besvarade kritiken!
Tack också till all POSITIV respons av både text och blogg! Alltid kul med lite kommentarer!!! Fortsätt så!

EDIT:
Mer från Tobias:
"Sen tycker jag vi kan prata lite om punkten att inte alla i styrelsen alltid står i klacken. Så har det varit innan och inte funkat i längden, vem säger att inte detta är rätt sätt? Det är en förening som ska bedrivas och det är så mycket mer än en klackverksamhet. Har du suttit i en styrelse? Det ska skötas seriösa och formella kontakter med företagare, presentationer, avtal ska skrivas, bankkonton, resultatbudget, årsredovisningar etc. Vi har rätt folk på rätt plats för detta just nu och alla brinner för IKO och det måste ju vara huvudsaken"

Jag skrev att man kan starta en supporterklubb och sitta med slips om man vill i mitt inlägg... bara tryckte på vikten av att föregå med gott exempel - på alla plan, både som supporter mm.
Klart det finns andra bitar att sköta - och de har skötts bra. men det primära är väll ändå att stötta och hejja på laget?
Årsbudget mm kan skrivas de veckodagar det ej är hockey... ([miss]förstå min IRONISKA kommentar tack!)
Jag sitter just nu i en styrelse, jag vet hur det funkar, har varit kassör i den föreningen i 3 år. Föreningen jag nämner är en skateförening jag är med i. Jag sitter i styrelsen, men skatar också...
Och samma som innan, jag krävde ej att alla i styrelsen skall stå i klacken och skrika sig blå, men det skulle föredras! Det skulle bjuda in fler i föreningen, och styrelsens jobb skulle då bli lättare.

/Räkan

Klacken:

Klacken är den välbehövliga extraspelaren laget behöver. Men den är även en välbehövlig för klubbens ekonomi, då den oftast höjjer atmosfären kring klubben och dess matcher.

Som ni kanske anar kommer detta inläget handla om klacken.
Jag kommer försöka ta upp de bra, respektive dåliga sakerna de olika supporterföreningarna gjort.
Finns en risk för att detta inlägget kan bli sjukt långt, men jag skall försöka sammanfatta mig så kortfattat som möjligt.

Jag har innan på bloggen bett om klackbilder - men detta utan resultat. Fick EN bild mailad till mig (Tack Tobias Karlsson). Resten av bilderna till detta inlägget fick jag av Daniel Svensson, eller rättare sagt, jag följer hans fotoblogg, och frågade om jag fick låna lite bilder därifrån - och det fick jag! Tack Daniel!
Vill ni kolla in Daniels blogg hittar ni den på: http://fotografdaniel.blogspot.com
Detta innebär att alla bilderna är från senare år. Tyvärr ej heller en massa tifobilder jag hoppats på...

Inlägget kommer som sagt var handla om klacken, men inte bara om den för säsongen nystartade klacken, Blue Front Support, utan även om tidigare klackar.
Jag börjar från "start".

Scaniaklacken:
Under 90-talet så uppstod den sponsrade Scaniaklacken. Detta var en klack som företaget med samma namn startade, med att bjuda sina anställda på hockey, och tryckte upp diverse supporterprylar till dem som ställde sig i klacken.
Detta var en tid då hockeytempen var som hetast. När IKO låg i dåvarande div 3, men kunde ha närmre 3000 pers på sina matcher(!).
Detta var en tid då klacken prioriterades, och fick bästa platser i hallen, både för att se, synas och höras. Då var man placerad bakom spelarbåsen, precis i mitten av långsidan.
Detta var ett ultimat läge för klacken, då man gjorde sig hörd, spelarna på isen hörde garanterat klacken och motståndarna frustrerades över att inte kunna komunicera med varandra!

Jag tror det var Mora som vid ett tillfälle tog TimeOut i dåtida Oskarshamns ishall. De försökte komunicera fram ny taktik, men kunde omöjligt göra sig hörda, av den högljudda klacken bakom dem.
Dommaren led med dem, och hade aldrig varit med om liknande, så han gav dem 30 nya sekunder för en ny TimeOut! Men denna gången var verkligen inte klacken tystare...

Detta var i ett läge då supporterklubben White Wings bildades.
White Wings och Scaniaklacken figurerade under en kort tid sammtidigt, på samma läktare. Men Scaniaklacken dog snabbt ut, då alla från företagets håll inte var lagda för supporterlivet, de ville bara ha friplåtarna.
Scaniaklacken var i sig ett misslyckande - viket det så oftast blir när "vanliga" människor skall agera supporters i en klack...
Men man får inte glömma att det var de som finansierade trummorna och blåsorkestern som huserade i ishallen på den tiden...

Jag tänker inte ta upp en diskussion angående trummorna i detta inlägget, då jag vet att det finns spridda åsikter angående dem.
Men faktum återstår att sambastämningen som uppstod på läktaren i Oskarshamn gav medhör i hockeysverige. Detta var unikt i Sverige, särskilt för en klubb som då låg i division 3.
Detta gav medhör, folk anslöt sig till klacken.

Så upphörde trumpeterna, och trumsektionen (som på den tiden nog var aningen överdriven) avtog.
Nu ställdes Oskarshamnspubliken för en prövning - sjunga!
(Skall förtyliga att trummorna inte försvann, men från många trummor, började man nu använda 1-2 trummor).

Sång är alla klackars mål. Vad man än tycker om trummor mm så är +100 pers som sjunger oslagbart!
Men klacken bestod inte då av +100 pers, och har aldrig gjort det heller.

Klacken avtog i hysteri i mediasverige, IK Oskarshamn sprang från dåvarande div 3 till allsvenskan på rekordtid. Men plötsligt ställdes man inför ekonomiska problem och tuffare motstånd. Laget började plötsligt förlora.
Inte nog med detta, man placerade in fler stolar i oskarshamns ishall. Detta gjorde att man tvingades flytta klacken till i höjd med offcidelinjen.
Nu fick white Wings problem. hysterin avtog, klacken fick sämre läge, och detta var man tydligen inte förberedda på. innan dess hade allt gått enkelt, man hade inte stött på större svårigheter.
Nyrekryteringen i klacken avtog också.

Men i samma veva som detta hände, hördes från andra sidan av ishallen en tapper liten skara män då och då börja sjunga. Dessa män kallades i folkmun för "PromilleKlacken". De var ett gäng herrar/killar som ville ändra supporterkulturen i Oskarshamn och hockeysverige.

En dag så stod de tillsammans med fallfärdiga WhiteWings. Med sig hade de ett förslag - vi skall bilda en supporterklubb av supportrar, inte en supporterklubb bildad av företag eller föreningen vi stöttar!
De var eldsjälarna som bildade Moore Support!

Moore Support öppnade bra, man hade en förening med supportrar som värnade om supporterkulturen och ville ha en sjönsjungande klack.
Man fortsatte det arbete WhiteWings påbörjat, men sammtidigt startade om.
Plötsligt så annordnades också supporterresor - jo, white Wings annordnade också supporterresor, men detta av regi från IK Oskarshamn och endast till utvalda derbymatcher.
Moore Support, de annordnade resor till i stort sett ALLA matcher.
Fick man inte ihop till en stor buss, då ordnade man minibussar.

Banderoll av Moore Support, i ett möte mot Nybro, då Nybro vunnit några matcher innan.
Foto: Tobias karlsson

Men så kom vissa interna stridigheter upp, detta angående trummorna först och främst. En disskussion som är orelevant i detta inlägget, men det relevanta är att oenighet fanns - och finns än idag.
Dessutom så byggdes Ishallen om, och blev Arena oskarshamn, detta resulterade i att klacken tvingades förflyttas ännu mer, och fick ett av ishallens sämsta lägen, både om du vill se hockey, synas eller höras.
Och inte nog med det, man hade innan det mötts av konflikter mot dåvarande "damklubben". Konflikten mot damklubben var i skiftet mellan WhiteWings och Moore Support. Konflikten bestod helt enkelt på olika kulturella uppfattningar om hur en supporterresa skall gå till.
Damklubben härjade längst fram i bussen med sina stickningar, och Moore Support längst bak, ofta konsumerande av alkohol. Jag tänker ej heller debattera hur man beter sig i en buss med detta inlägget, men olika åsikter fanns.

Stridigheterna och skötsel av NÅGRA bussresor resulterade i att några valde att avstå resorna med Moore Support.
Dvs, några resor urartade. Dessutom så var styrelsemedlemmar vid något tillfälle inblandade i detta. Moore Support agerade också oftast passivt vid regelöverskridningar på ex resor.
Intresset för att åka med på bortaresor dalade, plus som jag skrev innan, laget förlorade mer plötsligt, och man hade närstan inga derbyn kvar, alla resor var långresor.

Då blev det, vilket Moore Support gjorde skitbra, alltid resa endån, fast med minibuss. Man skulle alltid ställa upp en klack på bortaplan, oavsett hur många som anmälde sig!
Nackdelen med det hela var att några då blev rädda för att anmäla sig, då vissa tydligen är för bekväma för att åka minibuss...
Dessutom så tog detta energin ur några eldsjälar, att alltid ställa upp med att ringa och boka minibussar och att få ställa upp som schauför.

Men jag kommer ALDRIG glömma tex långresorna till Sundsvall mm. Allt från minibuss med likasinnande, och underbara hotell/vandringshem/stugnätter!
Det är någonting fler borde testa på, om chansen dyker upp igen!

Och det är just det, de som var engagerade i Moore Support, de var alltid med på bortamatcherna och de stod alltid i klacken. Detta var unikt! Det och då att annordna resor till alla bortamatcher...

Men Moore Support fick som jag nämnde innan sina problem, några blev "utbrända", och tröttnade på att alltid vara chaför. Men nådastöten var den beryktade disskusionen om trummorna.
Delar av dem som startade upp Moore Support splittrades, och några lämnade klacken.
Och när dessutom IK Oskarshamn gick sämre än man hoppats på, då dalade intresset, de interna stridigheterna ökade, folk försvann av bristande intresse och rädsla...
Ja, tyvärr så försvann några människor från klacken av rädsla, då vissa blev utskällda för att de inte sjöng konstant. Några tom för att de var för små/unga?!
Nu började klacken dala. Nu började Moore Support splittras, vilket de också gjorde, strax efter sitt 10-års jubileum...

Moore Support hade jobbat upp ett stort marknadsvärde i hockeysverige. Tyvärr höll det inte, utan det brast.

Men Oskarshamn har i många år varit känt för sin stämning kring matcherna. Utan supporterklubb, hur skulle det se ut?!
Privata aktörer valde då att starta "Den 6:e spelaren". En supporterklubb det aldrig blev mycket av.
Detta av flera anledningar. Men några av dem är att man inte startade upp något på nätet, ex forum, hemsida mm. Annan anledning var att man profilerade sig i början som klacken med den nya trumman.
Som sagt var, jag nämner ej trumdisskussionen, men en av anledningarna som splittrade förra klacken, den profilerar man sig med?!

Den 6:e spelaren
Foto: Daniel Svensson

Men mest avgörande till att den 6:e spelaren misslyckades måste endån varit att de/den som startade upp klacken, det var en person som nästintill aldrig visat sig i föregående klackar. Han hade ej heller åkt med på supporterresor mm. Dvs, den så fruktade, men viktiga "kärnan" saknades.
En person utan klackerfarenhet skulle nu leda klacken. Det hela höll inte. På läktaren stod 2 klackar, en "vanlig klack", och så den nya 6:e spelaren. Folket som ville skrika och hejja valde klacken utan namn...
Klackmässigt var detta den sämsta säsongen på väldigt många år.

Bortavinst mot Tingsryd i kvalserien NER från Allsvenskan. Resa annordnad av IKO...
Foto: Daniel Svensson

Men...
Så till denna säsong startades Blue Front Support.
Faktist en supporterklubb jag tillbörjan var aningen kritisk mot, då jag inte visste vilka personerna var som startade klubben. Dessutom så var det ett nära sammarbete med IKO, vilket är bra, men mina varningsklockor skrek White Wings/sponsorklack!
Men så presenterades ordföranden, det var den ordförande som de sista året representerat Moore Support - Jimmy Nordén - och gjorde det bra.
Man profilerade sig också på ett smartare sätt, man gick ut med att man ville ha mer underhållning, som Tifon mm.
Läktarkulturen skall vara en upplevelse.

IKO vs Bofors, BFS fixat en plastflagga längstmed kortsidan
Foto: Daniel Svensson

I frågan om trummorna höll man också en smart och diplomatisk syn, trummorna behövs, tills vi är fler i klacken. Trummor höjjer stämningen, men skall aldrig överrösta sången.
Trummorna skall ge "sångarna" andrum. De är till för att hålla takten, för att få igång arenan. Klacken är inte trummorna, trummorna är ett kompliment till klacken.
man använde sig under den gågna säsongen av EN trumma, inte en hel trumsektion.

Säsongen som gått tillsammans med BFS?!
Blue Front Support öppnade bra, med bortaresan till Malmö, gratis matchtröja till alla anmälda, och trevlig tillställning i stor buss.
Man fortsatte också annordna resor till lagen som låg geografiskt sett närmast, och som låg bra till på veckodagarna. Inte samma resemöjligheter som Moore Support annordnade, men de resor man ordnade däremot var alltid med stor buss - vilket alltid är trevligt och lockar en bredare publik.

Vad gjorde BFS för fel/nybörjarmissar då?
Tja, i mina ögon kan det varit resorna. Att gå ut med tex 30 anmälda krävs, annars ställer vi in resan, är i mina ögon fel. Jag anser då att det är bättre att ta de ex 20 som snmält sig, dit de anmält sig, och ta de negativa konsekvenserna.
Dessutom, går man ut med att resan KAN ställas in, avskräcker många. Många avvaktar, och det blir ingen resa, istället för 2 fulla bussar, vilket det lika gärna kunde blivit.
Folk väljer att se hur många som anmäler sig, väntar in i sista sekunden, ser att det är få, och gissar att resan ställs in.
vet man att resan inte kommer ställas in, då anmäler man sig ofta lite tidigare. De som är osäkra på att åka med, ser att många har anmält sig, och även de anmäler sig då - för ingen vill missa festen. Likväl, som jag nämnde innan, ingen vill ej heller vara anmäld till festen som aldrig blev av...
Dvs hota med inställda turer känns som att åka tåg med SJ, och hur många gillar SJ?!

Kul vore också med en resa med reducerat pris, dvs, inget hot om inställning, och resa till tex Malmö för 50kr. Den ekonomiska smällen tror jag man skulle överleva, och marknadsvärdet (om tex 2 bussar anländer) för föreningen skulle öka markant.

Annat fel jag måste lyfta är vissa delar av styrelsen. OK, man skall kunna starta en supporterklubb och sitta med slips om man vill. Men i mina ögon tycker jag att ALLA styrelsemedlemmar bör stå i klacken, och dessutom sjunga så gott de kan. Tyvärr så var det några i styrelsen som knappt klappade händerna denna säsongen, och vad sänder det för signaler om vad man vill?!
100%igt engagemang runt föreningen, men likaså i klacken. I styrelsen är man en förebild, på alla plan, både i gott och ont.

BFS hälsar Salo; Vi sviker inte IKO, i matchen mot Leksand, strax efter det stora sveket...
Foto: Daniel Svensson

Vad gjorde BFS bra?
Helt klart punkt ett, man fick igång en ny fungerande supporterklubb!
Man ordnade bra resor, som sköttes väl!
Man öppnade säsongen bra, och skapade på nytt/återupptog läktarklturen i Oskarshamn.
Man gick inte i Moore Supports fotspår, dvs en styrelsemedlem hamnade i onåd i en match, man blundade inte, utan denna ersattes. Man höll sina egna stadgar.
Men framförallt - man skapade tifon. Första halvan av säsongen var det ett tifo till var match! Alla tifon lyckades kanske inte som planerat, men man ville och man försökte.
Man öppnade mot flaggtifo mot Leksand - tifot i sig var bra, men flaggorna var tyvärr för små för att lyckas, men kul att se 3000 blå flaggor i arenan.
Efter det följde man upp med konfettitifon, "kvittorullar" och overheadtifon.

BFS annordnade en annorlunda hyllning till Gibbs matchpremiär
Fota: Daniel Svensson

BFS hade också tryckt upp en overheadflagga till säsongsstarten. Snygg flagga med BFS-loggan på. Men jag måste säga att gamla Moore Supportflaggan var snyggare och "cleanare". Dvs IKO-loggan i mitten, resten i rött/vitt/blått, och Moore Support/Oskarshamn i mindre stil skrivet.
Dvs, Moores Supportflaggan visade vilka vi hejjade på i första hand, och vilka vi var i andra hand... BFS visar med sin vilka man är i första hand... Inget fel i det förvisso, allt handlar om marknadsföring, men jag saknar på något sätt IKO-emblemet...

Nästa säsong:
BFS fortsätter utvecklas. Man leter tex efter en klubblokal, där man kan ha skojj i innan matcherna.
Jag har pratat med Tifoansvarige en hel del på sista tiden, och där finns det storslagna planer inför kommande säsong - hoppas bara fler vill hjälpa till med att annordna tifon!
Vill du göra det, eller bara har förslag, maila: mactheman100@hotmail.se

Vad ville jag då med detta inlägget?
Alla supporterklubbar har haft ETT mål; att stötta IKO till framgång.
Jag hoppas fler förstår det hårda arbete och alla pengar det kostar på att vara supporter, och uppskattar jobbet alla på läktaren gör.
Många har åsikter om hur klacken mm skall skötas, men få av dem ställer sig i klacken. Jag hoppas alla ni kan komma upp, och göra jobbet tillsammans. Man behöver inte ha samma åsikt om allt. Man KAN inte ha samma åsikt om allt. Men allas åsikt skall få framföras, sålänge den framförs på ett korrekt sätt.
Allas åsikt är betydlelsefull. Allas röst är betydlesefull. Alla som väljer klacken istället för de bekväma stolarna är betydelsefull. Alla som tar sin lön/a-kassa till bortaresor är betydlesefull.
Man kan inte klaga på en klack man ej står i!

Står du i klacken, och måste klaga, framför dina åsikter, men häng inte individerna som sliter. Framför din åsikt. Håller inte massorna med dig, behåll din åsikt, men acceptera de andras åsikt, likväl som de bör acceptera din åsikt!

Men framförallt: Sjung, klappa och våga ta del av gemenskapen. Det finns de som sliter som galningar för varje match och för klckens bästa.
För vad vore hockeyn  utan någon klack?!

Tack till ni som står i klacken idag och till er som orkat jobba med/för den i alla år - oavsett om du stått i/jobbat för White Wings, MS eller BFS!

Återigen, särskilt tack till Daniel Svensson för bilderna!

Länkar för mer information:
www.bluefrontsupport.se och
http://fotografdaniel.blogspot.com

/Räkan


Grattis Växjö...

Känns lustigt en sådan här kväll... Plötsligt så ville jag se Växjö vinna. Både för att jag är imponerad över deras säsong, men också för att det vore kul för allsvenkan om MoDo trillade ur elitserien...

Växjö har efter kvällens match ett försprång på 6 poäng, för att nå elitserien. Och det är 9 poäng kvar att spela om... Växjö har dessutom Örebro, Rögle och Mora kvar att möta, dvs lagen från Allsvenskan...
Nu är Växjö väldigt nära elitserien, och jag kan inte annat än att grattulera till framgången.

I morgon (Torsdagen den 31/3) möts dessutom Tingsryd och Karlskrona, de lagen det står mellan i kvalserien till Allsvenskan - då jag ser Ljungby som klara...
Snart vet vi vilka lag som spelar i Allsvenskan nästa säsong!

/Räkan

Oskarshamns intressanta juniorer...

Oskarshamns juniorer har fått visa upp sig denna säsongen, med ett J20 som kvalade sig till SuperElit (men Färjestad fick platsen istället...), och några som fått känna på a-lagsspel.

Detta har resulterat i att 3 av Oskarshamnsprodukterna nu får visa upp sig i J18:s landslagsläger.
De som blivit utvalda från Oskarshamn är O. Engsund, F. Engsund och R. Djerf.
Stort grattis till er killar - det är ni värda!
Men på något sätt hoppas man på ett misslyckande på landslagslägret, så inte ännu fler elitserieklubbar får upp ögonen för er ;-)
Men stort Grattis!
Hela listan på alla utagna till lägret hittar ni HÄR!

Fler nyheter är att Färjestad skall testa 4 av Oskarshamns juniorer till sitt nystartade J20.
Kul för de juniorerna, men skandalöst av Färjestad. Först tar man Oskarshamns plats till SuperElit - utan att behöva kvala dit, eller ens ha haft ett J20-lag den gågna säsongen... Sedan så tar man spelare från laget som skulle varit i SuperElit nästa säsong...
Tråkigt för IK Oskarshamns del, men kul för de berörda spelarna.
Spelare som behövs i IK Oskarshamn, både för att nästa säsong kunna genomföra samma bedrift man gjorde säsongen som gick, men också för att kunna fylla upp i a-laget, som man så framgångsrikt gjorde i slutet av den gågna säsongen...
Kanske dax att fundera på att kontraktera någre egna produkter i Oskarshamn? Gärna med klausuler som säger att de kan få spela både i J20 och i a-laget. Eller rättare sagt, att ha kontrakterade spelare i J20. Det kostar, då de skall få någon form av lön, men kan vara en mycket god framtida investering...
De spelare som Färjestad skall testa hittar ni HÄR.

Jag har aldrig personligen gillat Färjestad eller hockeyförbundet. Efter hur förbundet behandlat IKO:s J20 och hur Färjestad tackar för förbundets fjäsk, genom att ge sig på det rättmätiga SuperElitlaget, så ogilar jag dem inte längre. Jag föraktar dem!

Klart Färjestad har rätt att göra som de gör, och kul för Oskarshamnskillarna som får chansen... Men INTE rätt att Färjestad får spela i SuperElit. Inte vackert gjort heller att pissa på föreningen som fick offra sin plats dit heller.

/Räkan

Kontinen lämnar. Vilka tillkommer?

Tero Konttinen lämnar IKO. Han har tackat nej till IKO, och hänvisar till att annan allsvensk storklubb blir hans nästa hemort...
Troliga förslag enligt mrmadhawk är Rögle eller Örebro.
Men jag blir inte förvånad om Salo är och letar spelare i Oskarshamn igen...
Även Almtuna, som värvat tungt, både spelare (Gråhns, Guter mfl, dessutom en hel kedja från AIK lånas in), och tränare (bla Marcus Ragnarsson - utöver de 2 befintliga man hade innan...), inför kommande säsong. Känns som att de vill ha en back, en bra back.

Kan inte annat än att tacka Tero för en väl genomförd säsong! HOppas nu bara inte att han blir ännu ett av Salos offer...

Nytt till IKO då?
Matushkin ryktas till IKO från Nybro. IKO vill ha honom, han vill till IKO... dealen känns klar, bara det finstilta i kontraktet som skall putsas till... Tror på Matushkin i IKO som ett bra tillskott. Offensiv back är dessutom alltid kul... Men det rutinerade starka tillskottet eller Teros ersättare avsaknas fortfarande...
Hurtubise kan också eventuellt snart bli klar. han eller Eetu...
Hurtubise är en spelare som tex Almtunas tidnings bloggat om som väldigt dyr - detta EFTER Gråhns påskrift mfl... Dessutom så kan de närma sig ett lättare överskott av forwards... dvs, de lär inte slita för att få behålla honom. Varför Hurtubise till IKO då? Enkelt, det är en bra spelare, som Roger Jönsson upptäckte och forslade över till Sverige - kontakten mm finns redan naturligt.
Eetus chanser till IKO då? Samma sak där, han vill bort från Bofors, han har öppnat dörrarna till IKO, IKO vill ha honom.
Bofors kan inte påverka Eetus beslut om att utnyttja sin klausul, om att bryta sitt kontrakt efter ett år. MEN Bofors är en av de klubbar som kommer banta sin organisation kraftigast kommande säsongen. Kommer satsa på juniorer eller andra billiga/gratis spelare. Därför gråter de nog inte floder över om man tappar hans lön, men honom som spelare bör de nog allt vilja behålla...
Finns dock en liten chans att Eetu drar hem till Finland igen, då han öppet talat om sin hemlängtan, bara han får spela i högsta ligan, i en roll tilägnad honom...

Men som sagt var, det enda bekräftade är att Tero lämnar. Med övriga 3 omnämda spelare är inget klart! inte officielt iallafall...

/Räkan

Lugnande besked för J20...

Jag fick idag ett mail från den eminente kanslischefen i IK Oskarshamn:

"Enligt besked på det telefonmöte som hölls inför matcherna mot Björklöven, så är detta sista säsongen som det avtalet existerar, där elitserielagen får en garanterad plats i J20 SuperElit.
Det betyder att Växjö Lakers inte får en friplats om deras a-lag går upp i elitserien nu."

Dvs, förbundet lovar bli rättvisare i framtiden...
Jag personligen tror inte helt på rättvisan endån, då Växjö är (eventuella) nykomlingar i Elitserien och inget "klassikskt" lag med mångmiljonbelopp på kontot... För jag kan nog slå vad om att om Färjestad skulle starta upp ett Färjestad J20B eller liknande, så skulle säkert de få ytterligare friplåtar... de med guldsked måste nämligen matas, de kan ej äta själva...

Men OM J20 gör om samma bedift nästa säsong, då får vi fira ett avancemang till SuperElit - utan extra PlayOff!
Det tackar vi för.

Vi tackar också för att man lovat att sluta dela ut friplåtar.... men som sagt var, man hittar nog sina knep i förbundet endån... ändrar seriesystemet mm mm... men nu skall vi glädjas över de goda nyheterna :)

/Räkan

Grattis Acke!

Alexander Johansson, som gjort sin sista match för IKO, har blivit pappa igen.
Torsdagen den 24/3 fick han en dotter på 3375g.
Webbisen hittar ni HÄR!

Grattis Acke!

/Räkan

Säsongen över för J20...

Efter dagens förlust borta mot Björklöven, är nu säsongen över för IKO.
Nästa säsong blir det återigen spel i Elit.

Men IKO:s J20 gör tidernas bästa säsong! Så högt upp som de varit och lirat denna säsong har de ALDRIG varit!
Hade systemnet varit rättvist hade IKO varit klara för J20... men förbundet fortsätter våldta de mindre klubbarna, låter färjestad få starta i SuperElit, och de som spelat sig dit får inte vara där och leka...
Nä, bara till att samla kraft till nästa säsong, hoppas grabbarna kan göra samma prestation då, och att förbundet behandlar alla lika då...

Matchen då?
Jag har inte fått rapport från någon på plats, men skotten säger en hel del:
11-4, 15-7 och 5-14. Totalt 31-25
IKO höll undan bra i första perioden, och trots Björklövens skottövertag slutade den 0-0

Men i andra skulle Björklöven få ett 5-3läge, vilket de utnyttjade, och tog ledningen.
De gjorde även 2-0 och 3-0 innan perioden var över.

Men i tredje perioden gör IKO mål, måskytt F. Engsund.
Efter det får IKO ett 5-3läge, men detta utnyttjas tyvärr inte...
Närmare än så skulle IKO inte komma.
Efter 18:24 tar IKO ut målvakten, men detta utan utdelning - för något av lagen.

Matchen slutar 3-1

I IKO-målet ikväl stod Gutestam. Rätta mig om jag har fel, men han har väll inte stått sedan december?! Inget mot målvaktsvalet, då Robin inte gjorde sin bästa match i torsdags (även om det var backarna som var ansvariga för baklängesmålen..). men tufft för Gutestam att kliva in i en direkt avgörande match, utan matchträning på flera månader.

Men:
IKO:s J20 gör sin bästa säsong genom tiderna! Som jag skrev innan så skulle de, om systemet var rättvist, varit klara för SuperElit.
Nu är det som det är, men vi får inte glömma att IKO aldrig varit så nära SuperElit som de var denna säsong!
Tack killar för en bra genomförd säsong!
Nu samlar vi krafter och fixar detta nästa säsong istället!

Tror ingen hade förväntat sig innan säsongen att killarna skulle gå så långt som de gjorde. Särskilt inte med hur fort det gått för laget.
07/08 gick de upp från div 2 till div 1
08/09 gick de från div 1 till elit
09/10 slutade laget som 3:a (om jag inte minns fel), i Elit
10/11 Vann man Elit och man vann kvalserien till SuperElit!

Nästa säsong skall jag försöka bevaka J20 från start, och följa dem hela säsongen, för intresset för killarna, särskilt i slutet har varit ENORMT! Bara publiksiffran sist hemma mot Björklöven visar detta, och det med 50 spänn i inträde!

Tack killar för en bra säsong!
Jag kommer minnas säongen med att ni vann grundserien! Också att ni vann kvalserien till SuperElit!
Hoppas att ni i laget också minns dessa delmål! Och att ni med tiden kan uppskatta det ni åstadkom denna säsongen!
Nästa år satsar vi på hela vägen! Tack för den gågna säsongen, och att jag fått intervjua er. Tack också till alla er i laget som visat tacksamhet för bloggen! Kul att ni följer bloggen, likaväl som att jag får följa er!

/Räkan

Idag visar vi var skåpet skall stå!

Killarna i J20 är nu i Umeå, för att snart spela den viktiga returmatchen mot Björklöven!
IKO måste vinna, annars är denna säsongen slut ikväll.

Matchen börjar kl 16:00.

Jag har ej hittat någon som onlinerapporterar, så det blir nog till att följa matchen via swehockey.
EDIT: För att kunna chatta, logga in på matchchatten. Den visar dock fel match, så släng upp och kör med swehockeyfönstret bredvid för resultat mm, och chatten för att vi skall kunna snacka och näthejja!

/Räkan


Mattias Guter klar för Almtuna

Mattias Guter lämnar IKO som det tidigare spekulerats i. Han är klar för Almtuna, och återförenas med Gråhns....
Detta blev officiellt idag.

Det ryktas också om att Lukas är påväg till Mora, men enligt intervjun jag precis postade här på bloggen så hade de inte gett något kontraktsförslag igår iallafall... återstår att se... hoppas Lucky Luke stannar nu bara!

/Räkan

Intervju: Lukas Eriksson

Under matchen som IKO:s J20 spelade hemma mot Björklöven, stötte jag på Lukas Eriksson i ishallen. Jag bad om att få några ord med honom, och det gick bra, så här kommer en intervju med "Lucky Luke".

Hej, går det bra med en kortare intervju?!
Ja, bara du inte ställer några frågor om TV-spel!

Haha, detta gör mig ju intresserad, hur går det med TV-spelandet?!
Inga kommentarer! *skrattar*

Kommande säsong, hur känner du inför den?
Vet ej ännu. jag har snackat med Roger Jönsson, och vi skall prata vidare...

Andra klubbar som kontaktat dig?
Ja, det är det, men inga konkreta förslag ännu.

OK, vilket är ditt bästa hockeyminne?
Hurmn... det måste vara elitseriedebuten! Annars så är det förra säsongen, då vi klarade kvalet, och höll oss kvar i allsvenskan!

Bästa minnen från säsongen som gått?
Måste vara starten. Hösten var härlig och allt flöt på bra!

Tankar och känslor över säsongen som gått?
Är otroligt nöjd med hösten. Vi hade ett bra lag, vi var skadefria, och vi spelade bra. Vi hade ett bra göd helt enkelt!
Sedan så är det skit med svackan vi hade, som blev allt för lång. Men vi tog oss tillbaks, och avslutade formstarkt!
Svackan är pga av skiten som hände, och många skador. Men vi repade mod.

De nya ledarna, tränaren och sportchefen?
Jag har fått ett bra intryck av dem båda, men har ej träffat dem så mycket ännu.

Kände du till någon av dem innan?
Nä, det kan jag inte påstå...

Vad tycker du om Oskarshamn som stad? Hur är det att bo här?
För mig är det OK att bo i en liten stad. Jag trivs bra med det. Det som kan vara tuff är de kritiska invånarna i Oskarshamn... *ler stort*

Om du blev inlåst i en cell, med valfri lagkamrat, vem skulle det då vara, och varför?!
(lång tystnad) Jag vet ej... men det skulle nog vara Lennartsson! *skrattar* Detta då det hela skulle bli mycket intressant!

Vad är ditt mål i karriären?
Självklart att ta klivet upp. Sedan hur jag gör det är ointressant, men Elitserien är målet.

Bäta spelaren du spelat med?
Måste vara Davisson, Tedenby eller Hjalmarsson... jag kan ha glömt någon, men de har betytt mycket för min karriär.

Din förebild som hockeyspelare?
Oj, det har nog växlat, har ingen klar förebild just nu, det har varit olika längst karriären.
Lukas

Tack Lukas för intervjun! Och hoppas att du snart förlänger med IKO!

/Räkan


J20: Tuff förlust i första matchen...

J20 åkte på en tuff förlust i första matchen mot Björklöven.
Men man öppnade starkast, för att redan efter 23 sekunder gör F. Engsund 1-0!
Men Björklöven var aningen starkare, och kunde kvittera, utöka och ta ledningen med 1-3 innan första perioden var över.

Perioden var spelmässigt relativt jämn. IKO använder pucken på ett smartare sätt, men sjabblar alltför mycket bakåt.
Dock så är IKO det laget som skapar mest lägen på egen hand, men Björklöven förvaltar de lägen IKO bjuder på...

Andra perioden:
Steve Gunnarsson spelar sig fri, men Björklöven är det laget som utökar målskörden, då man vänder spelet och sätter 1-4.
I detta läget är IKO riktigt un der isen, och Björklöven för matchen nu...
Men IKO skulle få ett 5-3-läge, vilket man tillslut utnyttjar, och det står 2-4 på tavlan. Målskytt; E. Gustafsson.
Detta blev också resultatet efter andra perioden.

Tredje perioden:
IKO:spelet stämmer inte, och IKO fortsätter att slarva i det deffensiva, och Björklöven kan utöka till 2-5.
Det deffensiva fortsätter att spöka för IKO, och när IKO har PP, så utökar Björklöven till 2-6.
Efter detta målet så backar Björklöven för fullt, och bevakar sin ledning.
D. Nelsson kan då reducera till 3-6. Samma kille håller sig framme och sätter även 4-6 i sita matchminuten (IKO utan målvakt).
men närmre än så skulle IKO inte komma. Slutresultatet 4-6

Jag som var i Diö och såg matcherna mot både Sunne och Troja kan klart säga att Troja är det tuffaste motståndet grabbarna stött på, och där vann IKO!
Skillnaden var bara att defensiven var då stabilare, och att man satte sina egna chanser!
Men med det i åtanke så tror iallafall JAG att IKO kan plocka hem 2 vinster i returen uppe i Umeå!

Ikväll var Björklöven bättre, men de bjöds på sina chanser och de satte sina lägen.
nu glömmer vi och går vidare. I Umeå tar vi hem detta!

Kul också med så mycket folk det var ikväll! 850 betalande åskådare, mycket bra siffra för ett J20 lag, i Elit!! Lagen i SuperElit som nu kvalar om ett SM-guld har inte ens hälften av den siffran!
Sedan vet jag ej heller om de ca 150 sponsornerna som var inbjudna ikväll är medräknade, eller om de under 19 år, som gick in gratis är medräknade!
Tack också till BlueFrontSupport, som ställde upp en klack ikväll!

EDIT: Enligt officiella IK-sidan så var det 1221 åskådare - mycket bra!
EDIT 2! Nu har officiella ändrat siffran till 850... men även det är en bra siffra...
Min gissning är att den totala siffran var 1221, varav 850 betalade... Rekord för J20?!
Avslutar med en skakig mobilfilm från kvällen, filmad med mobilen:

OBS!
Träffade på Lukas "Lucky Luke" Eriksson" i arenan för en snabb intervju, som kommer upp på bloggen i morgon!

/Räkan

J20: IKO-Bjrörklöven online

Som jag skrev innan kommer jag ej att liverapportera matchen ikväll, då jag kommer stå i klacken...
Men för er som inte bor/är i Oskarshamn ikväll, kan ni förlja matchen på OT:s liverapportering!

Den hittar ni HÄR!

Jag skrev också innan att jag kanske lägger upp periodrapporter, men då OT liverapporterar, så blir det ett matchreferat någon gång efter matchen istället!

/Räkan

Idag gäller det!!

Idag börjar allvaret.
J20 har hemmamatch mot Björklöven. Detta är absolut sista matchen i Arena Oskarshamn, och den är otroligt viktig dessutom!
Bäst av 3 är det som gäller mot Björklöven, så hemmavinst bör man ha med sig, inför resan till Umeå i helgen...

Jag hoppas det blir storpublik ikväll!
BFS ställer upp med klack till kvällens match, och jag hoppas många vill stötta laget uppe i klacken!

IKO har valt att denna matchen ta 50 kr i entré (alla under 19 år gratis). Detta anser jag är helt rätt! Jag tyckte IKO kunde tagit lite inträde redan mot Växjö och Västervik, eller iallafall bössor med "valfritt inträde".
Nu väljer man som sagt var att ta 50 kr, och det är en lagom summa. Inte för dyrt, men också en summa som ger lite pengar till klubben.
Pengar klubben behöver, pengar J20 också behöver till sin resa till Umeå.

Jag tror inte 50-lappen i inträde kommer dra ner publiksiffran, då de som vill se juniorerna kommer endån. Dessutom så har vi sett att matcherna med gratis inträde till a-lagets matcher inte ökat publiksnittet. Folk väljer att gå på hockey när det går bra för laget, eller om motståndet är "klassiskt".
J20 har det gått bra för - milt sagt! Dessutom så får man nog se Björklöven som aningen klassiskt...

Kan också tillägga att inträdet i Diö var 40 kr båda matcherna... och bortser man från själva ishockeyn, så var inte hockeyupplevelsen stor. Dvs lite folk och liten islada... Inget lag som var från Diö, dvs inte ens någon hemmapublik!

Jag kommer vara på plats ikväll, men väljer att inte liverapportera. Detta då jag väljer klacken!
Dessutom så hoppas jag Oskarshamnarna som är intresserade av matchen är i Arena Oskarshamn ikäll...
Ni utanför Oskarshamn - gör som jag och åk till Oskarshamn, eller följ matchen på swehockey, och läs matchreferatet senare här på bloggen. Be annars OT eller liknande liverapportera ;)

OM ingen annan liverapporterar kommer jag dock troligen lägga upp periodreferat på bloggen. Men dessa blir korta, då jag kommer göra det från mobiltelefon. För att kunna läsa dem måste sidan uppdateras manuellt, dvs är ni inloggade på bloggen så kommer periodrapporterna inte upp förens jag postat dem, och ni uppdaterat sidan (F5).

Nu hejjar vi fram J20, i sin resa mot SuperElit!

/Räkan

J18: Förlust i sista matchen...

J18 missade sin chans att nå Elit redan i Söndags, då Skövde och Kungälv spelade oavgjort.
Igår (Tisdagen den 22/3) spelade de sin sista match i kvalet och för säsongen, i Arena Oskarshamn.
Man mötte Skövde, som redan var klara för Elit. Och Skövde gick även segrare ur denna matchen.
IKO-Skövde: 5-7

Lycka till nästa säsong grabbar! Och ni som även spelar i J20, lycka till mot Björklöven!

/Räkan

Guter till Almtuna?!

Enligt uppsalatidningen unt, så har man kontaktat Guter för en flytt till Almtuna. Guter tycks inte ha sagt nej till dem, och verkar enligt artikeln titta mest på det geografiska läget, dvs huvudstadsspel lockar...

Guter säger dock i artikeln att IKO vill behålla honom!
Återstår att se hur det blir...

Hela artikeln hittar ni HÄR!

Att Guter stannar i IKO är inte helt osannolikt. Men att han väljer Almtuna, eller annan klubb känns inte heller helt osannolikt... Att han vill till Stockholmsområdet kan mycket väl stämma. men just nu skriver många tidningar likvärdiga artiklar, så fort en spelare ej förnekar....

/Räkan

J20: Matchtiderna klara mot Björklöven!

Idag gick man ut med vilka tider det är som gäller, i PlayOff matcherna till SuperElit för J20.
Datumen var klara sedan innan, men tar allt igen här nu:

Torsdag 24/3 kl 19:00: IK Oskarshamn-Björklöven, i Arena Oskarshamn

Lördagen 26/3 kl 16:00: Björklöven-IK Oskarshamn, i Umeå Arena.
Söndagen 27/3 kl 12:00: Björklöven-IK Oskarshamn, i Umeå Arena

Notera att vinner samma lag den 24/3 och den 26/3 så spelas EJ den sista matchen, då man har ett kvalificierat lag.
Notera också att tiderna i Umeå KAN ändras, dessa är preliminära.

Vid oavgjort resultat på full tid, så går matchen till förlängning, i 10 min. Spel då med 4 utespelare + målvakt.
Vid mål under övertiden, avbryts matchen, och man har ett vinnane lag.
Inget mål efter 10 min, och spelet går till straffavgörande.

Nu samlar vi ihop rikligt med folk, och stöttar fram laget till en hemmavinst! På torsdag kl 19 gäller det!

/Räkan

Intervju: Steve Gunnarsson

Matchen mot Troja idag gjorde S. Gunnarsson i J20 ett kanonjobb. Jobbade, slet och åkte fortare än någon annan. Klart tongivande. Därför högg jag honom efter matchen för en intervju.
Blev dock en mycket kort intervju, då jag var lite stressad idag. Dessutom så har jag tappat bort några av mina anteckningar från intervjun....
Men här är det iallafall:

Startar som vanligt efter match; hur känns det?
Ah, det känns bra!

Hur är känslan nu efter denna kvalserievinsten?
Bra, men just nu hoppas jag bara på att vi kan gå upp i SuperElit. det är målet nu!
Hoppas många kommer och tittar på vår hemmamatch!

Hur skall ni fira detta?
Inte fira ännu! Nu skall vi åka hem och träna. Efter Björklöven, ja då hoppas jag vi får fira. hur det blir vet jag dock ej ännu...

Björklöven, något du sett eller vet om dem?
Ingen aning om hur deras lag ser ut eller hur de spelar. Men de kommer från en serie med högre tempo. Men på sist tiden (förutom deras kvalspel), har de åkt omkring och förlorat, så deras självförtroende är nog inte så stort nu. VI har bra självförtroende, och har allt att vinna!

Bästa hockeyrelaterade minne?
....svårt.... jag väntar fortfarande. Men hittils så måste det vara det här, med kvalseriesegern!

Tack för intervjun, och ett stort grattis!

/Räkan

Intervju med Mats Johansson i J20

Fick mig ett litet snack även idag med Mats Johansson, tränare i J20.

Vi börjar som man bör i en sportintervju, hur känns det?
Härlig känsla!!! Extra kul att dessa grabbar spelar positivt kval för tredje gången på 3 säsonger. Det har gått fort.

Björklöven står nu på tur. Tankar om det mötet?
För mig blir det nästan som att komma hem igen, då jag kommer uppifrån landet.
Vi har dock ingen koll alls på Björklöven, och hur de spelar. Men man kanske kan ringa någon av mina vänner där uppe och fråga. bara hoppas att de vill delge mig informationen då :)

Hur skall ni fira denna kvalvinst?
Det blir inget firande! I morgon är det träning igen. Vi är inte nöjda ännu.

Klart idag att J18 inte går upp i Elit...
Ja, synd. Men å andra sidan för J20 lite lämpligt. matchen J18 har kvar kan J20 spelarna som även spelar i J18 vila, och vara fullt redo för matcherna mot Björklöven.

Något mer du vill tilläga?
Vi har haft det tufft, för att i stort sett sedan jul har vi varit piskade att vinna allt, för att komma dit vi är idag. Bra av genomfört av grabbarna!

Slutligen, GRATTIS!
Tack! Hoppas nu det blir mycket folk på hemmamatchen mot Björklöven!

/Räkan

J20: Vilken match!! IKO-Troja 7-5!

Vilken match det blev!!
Var underbart att få vara på plats och uppleva det som hände i Diö idag!

IKO mötte ett Troja, som kändes starkare.
matchen var betydligt mer fysisk idag, och ett helt annat spel.
IKO hade dock fått ordning på passningsspelet, inte alls lika slarvigt som igår.

Troja öppnade bäst, och var puckförande. Troja skulle dessutom ta ledningen i första perioden. men IKO svarar, och M. Ågren kvitterar!
Dessutom, strax efter målet så gör IKO även 2-1. Men målet tilldelas inte IKO, och Troja får en utvisning istället.. en utvisning som var avvaktande. Varför IKO inte fick 2-1 målet vet jag inte.

Istället är det Troja som sätter 1-2.
Innan målet så var det bråk i Oskarshamns zon. J. Hjalmarsson i IKO och L. Johansson blir utvisade. Men det är inte det som är anmärkningsvärt med det hela, utan vad som hände senare. Fighten på isen var över, men bråket fortsatte i utvisningsbåset. Inget fysiskt bråk, men ett verbalt bråk istället.
Tack för underhållningen :)

Period 1 slutade 1-2, och Troja var det bättre laget. 6-21 i skott säger en hel del...

Period 2:
Ljungby startar hårt, och ligger på mycket i IKOs zon.
Men det är IKO som sätter sina chanser, D. Nelson kvitterar, 2-2!
Målet ger IKO mycket energi, och man spelar plötsligt betydligt bättre. IKO attackerar på ett helt annat sätt, och skapar egna chanser. D. Nelsson sätter tillslut även 3-2. Detta efter ett bra förarbete och läckert pass av S. Gunnarsson


IKO får i detta läget BP, men nu är man heta. i BP:et är det IKO som skapar mer än Ljungby, som såg chockade ut.
I detta skede av matchen har Troja stora problem, medans IKO leker hockey. Och IKO är effektiva, för F. Engsund sätter 4-2

Troja tar efter målet en Time Out. Och den gav effekt, för efter TimeOuten tar Ljungby över mer och mer. Men IKO står emot perioden ut.

Tredje perioden:
IKO fortsätter att gå på adrenalin, och startar sista perioden med att utöka till 5-2. Målskytt denna gången M. Ågren.
Trots detta, så är det nu Ljungby som för matchen. och efter lång press av Ljungby, så trillar 5-3 in.
Och av bara farten, 1 minut senare, sätter de även 5-4!

Nu vaknar ljungby till, och är klart de bättre laget på isen igen.
Mot slutet av matchen tar Ljungby ut målvakten, och man lyckas dessutom kvittera till 5-5! Klockan stod då på 18:21.
Men Ljungby var piskade att ta 3 poäng, medans IKO behövde endast 1 poäng för att vinna kvalserien. Därför plockar Ljungby målvakten igen.

Och mål blev det igen, men denna gången till IKO. R. Djerf var målskyten som satte pucken i tom kasse.
Men Ljungby chansar igen, ännu en gång plockar man ut målvakten. och det blev mål igen. Denna gången var det M. Olsson som sätter pucken i tom kasse, och sätter slutresultatet 7-5

IKO har vunnit kvalserien till SuperElit!
Det som väntar nu är matcher mot Björklöven. 1 hemma och 2 borta. Vinnaren där, är klara för SuperElit!
Vi får hoppas på storpublik hemma nu, och stötta killarna!

Efter matchen utspelades härliga scener, med vågen, hopp i sarg och kramar mm.
Ljungbyspelarna var inte lika glada. De slog sönder sina klubbor, och låg länge kvar på isen. men det skiter vi i, för IKO gör en bra genomförd match, och en sjukt EFFEKTIV match! skotten blev 18-51, men IKO vinner med 7-5!! där snackar vi effektivitet!

Många besökare på liverapporteringen ikväll också, 147 läsare som följde rapporteringen aktivt!
tack för intresset!

Senare ikväll kommer intervjuer mm.

/Räkan

J18: Inget spel i Elit nästa säsong...

Skövde mötte idag Kungälv. En match som slutade 2-2.
Detta innebär att trots att IKO har en match kvar att spela (22/3 mot Skövde), så är Skövde vinnare av kvalgruppen. IKO får samla kraft, och fixa Elitplatsen nästa säsong istället!

Men vi får ej glömma att J18 har gjort en bra säsong! Nästa säsong kommer bli bättre!

/Räkan

Kval till SuperElit: IKO-Troja

Sista i kvalet. 1 poäng räcker (med målskillnad), men vi går för 3p!!!
Med 1 poäng är IKO klara för sista kvalomgången mot Björklöven till SuperElit!
Bloggen är självklart på plats för att rapportera avgörande matchen mot Troja/Ljungby!!
Matchen börjar vid 13:00, Söndagen den 20/3!!!
Jag har dock skittaskig internetåtkomst i ishallen, finns inget trådlöst nätverk, och jag kör på mitt 3-modem... som knappt har täckning. Därför era kommntarer tar lite tid innan de syns. Men jag jobbar på problemet!Som synes av tabellen (sista omgången, och matchen i kvalserien, så räcker oavgjort), men vi hoppas på 3 poäng!!!

/Räkan

Intervju: Tränarna i J20

Hoppas ni läst inlägget innan, med matchvinnande målvakten Robin Andersson. Om inte, scrolla neråt, till inlägget innan. Men här följer en intervju med minst 2 matchvinnande personligheter, dvs de som får vårt älskade J20 att vinna, tränarna.

Direkt efter matchen fick jag mig ett snack med Mats Johansson (5 år i föreningen) och Andreas Schulz (legendar inom a-lagshockeyn i Oskarshamn!).

I morgon möter ni Troja, vad vet ni om dem?!
Ärligt talat så vet vi inte mycket om dem...

(mitt i intervjun så tänder de varsin cigarr)
Cigarr, något ni firar med idag, eller som ni gör efter var vinst?!
Det blev en tradition någon gång efter jul. Vi vann då, och fick en cigarr. vet inte vem som började med det, men efter det röker vi alltid en cigarr efter en vinst... det har blivit många cigarrer sedan efter jul... :)

Traditionell fråga, hur känns det?!
 Vi har ej spelat på 2 veckor, så det kändes ringrostigt i början. Men vi kom tillbaks!! Grabbarna ställde upp för varandra på ett bra sätt.

Någon ni vill lyfta extra efter vinsten?!
Robin i målet staertade lite ringrostigt, men kom tillbaks i matchen bra! Ju mer matchen led, ju mer han kom in! Även Martin Olsson spelade bra!
Men överlag så var detta en lagvinst!!! Tillsammans vann vi!
Särskilt i tredje, då alla spelade som ett lag!

Vad vet ni om motståndet i morgon?!
Vi har inte så bra koll på Troja...

Har ni koll på norrlagen (björklövensom blev klara idag) om ni når ett slutgiltigt PlayOff mot dem?
Kan ärligt talat säga att vi vet inte så mycket om dem...

Något ni vill hälsa läsarna?!
Ja, hälsa Micke att vi saknar honom!
Också kul med ett uppsving för juniorhockeyn i Oskarshamn. Särsklt via bloggen. Kul med mycket hemmapublik!
Sedan så vill vi också tacka Hudvårdskliniken AB, Utkiken AB, Erlandssons dyk och sjötjänst och Gröndals bygg! Dessa företag har sponsrat denna resa, och J20 i sitt kval! Tack!

Tack Johansson och Schults för intervjun!!!

(Johansson och Schuts, foto: Räkan)

Interju med målvakt Robin kan läsas i inlägget innan detta...

Matchen i morgon: Söndagen den 20/3 mot troja livesänds även den på bloggen!!!
Matchen startar 13:00.

/Räkan

Spelarintervju: Robin Andersson

J20 vann första matchen i kvalserien till SuperElit mot Sunne.
Efter matchen ville jag ha en intervju med en spelare... frågade "alla" när de värmde ner, och fick målvakten Robin skickad till mig - precis som jag önskade, då han storspelade igen...

Börjar med en traditionell sportfråga, hur känns det?
Det känns skönt! Har ett bra lag, som jag litar på!

Hur var det att spela ikväll?
Jag har inte stått någon match på 3 veckor nu, så i början var det lite ringostigt, men jag tycker att jag växe in i rollen, och kom igen. Jag startade lite tveksamt, men avslutade OK.

Många vill se dig i a-laget denna säsong, ditt mål också, särskilt efter att Jimmy Dee fick sparken?!
Målet är självklart att ta sig till a-laget.

Men ingen förfrågan hittils?!
Nej, ingen förfrågan...

Matchen imorgon? vad vet du om motståndet?!
Inte mycket, förutom att de spelar fysiskt och att de fullföler sina lägen.

Tankarna om ett spel i SuperElit då?!
Först skall vi ta nästa match först (ljungby), men det är grymt kul att kvala med detta underbara gäng!!
Extra kul med uppmärksamheten vi får nu! Särskilt via bloggen, men också det via övriga oskarshamnare...

Du är beroende av backarna som målvakt, någon som du vill lyfta särskilt efter denna matchen?
Näe, alla spelare i truppen ställer upp för varandra, och vinsten är en laginsats!

Något du vill hälsa bloggens läsare?!
Näe, bara kul med uppmärksamheten :)

(matchvinnande målvakten Robin, foto: Räkan)

Du spelade idag i Diö ishall (skitliten ishall), så så ställs tankarna, i ett kval till SuperElit, hur vore det att tex lira i Löfbergs Arena?!
Spelmässigt vore det ingen skillnad, vi focuserar på motståndet, inte arenan. Men en sak i taget, vi är inte där ännu, så inte gå händelserna i förväg. Dessutom så påverkar inte arenan oss, utan vi kommer spea vårt spel, oavsett arena!

Får du stå imorgon mot Ljungby?
Inte mitt beslut att ta...

Tack Robin Andersson för intervjun!!! Och lycka till mot Ljungby!!

/Räkan

Sunne - IKO 3-6 Matchsammanfattning:

I kvalet till SuperElit fortsätter IKO att gå som tåget.
Idag inlädde IKO sin kvalserie mot SuperElit, och ställdes mot Sunne.

Jag var på plats och onlinerapporterade matchen, och hela händelseförloppet kan läsas i "reprisen" i föregående inlägget. Kul med många som följde rapporteringen! Rekord i antalet som följde liverapporteringen aktivt. Över 45 besökare som hängde med aktivt, och nästan det dubbla av det, som besökte rapporteringen passivt (tittade in från och till).

Matchen då:
Jo, IKO vann med klara 6-3, men det var nervöst. Typisk juniorhockey, dvs spelet svängde och var böljande fram och tillbaks...
Det var 2 jämna lag som möttes.
Sunne skulle ta ledningen, och satte 1-0 efter 3:34. men IKO skulle svara snabbt, och man kvitterade bara 15 sekunder senare. P. Hägg blev målskytten.

10 minuter senare håller R. Djerf sig framme på en kontring, och utökar till 1-2.
Men denna gången är det Sunne som svarar snabbt, och 2 minuter senare kvitterar de.
2-2 blev ochså slutresultatet i första perioden, där inget av lagen överglänste det andra. Men IKO var det mer puckförande laget, och sunne var vassare på sina kontringar...

Andra perioden:
Sunne skulle även i denna perioden göra ett tidigt mål, och återigen ta ledningen till 3-2.
Men även denna gången svarar IKO mycket snabbt, och 2 minuter efter Sunnemålet kvitterar F. Engsund till 3-3.

(3-3kvitteringen, foto: Räkan)

(kramkalas efter 3-3, foto: Räkan)

Efter detta så kommer IKO igång mer och mer. IKO tar över och för spelet mer och mer. Och bara 2 minuter efter kvitteringen så utökar IKO till 3-4, målskytt denna gången; R. Djerf, assist M.Ågren - detta enligt sehockey, men jag undrar om det inte var tvärtom, att Ågren satte returen från Djerf.... men minnet sviktar. ;)

M. Olsson skulle dessutom hinna med att sätta 3-5, innan perioden var slut, snyggt mål dessutom...
Slutskedet av andra perioden tar Sunne över lite igen av matchen, men IKO håller ifrån.

Tredje perioden:
Denna perioden tar Sunne över spelmässigt, och IKO lyckas inte med sina passningar. men Robin i IO-kassen håller IKO kvar i matchen, och kan efter 18:29 sätta 3-6 i tom bur, målskytten A. Jinghage.

IKO var det bättre laget, men slarviga passningar bjöd in Sunne i matchen, och bjöd Sunne på allt förmånga lägen.
Bäst i IKO?
Svårt att säga, men Robin i IKO-kassen var klart stabil och trygg. Även F. Engsund gjorde en bra match, sätter han bara de lägen han själv skapar så kan han bli sjukt vass. Djerf och Ågren gör återigen en bra match.

(Vågen efter segern! Foto: Räkan)

Härlig vinst, och nu räcker det med oavgjort mot Troja, för att vinna denna kvalserien.
Gör man det väntar det en serie på 3 matcher mot Björklöven, som idag blev klara segrare i sin grupp.

Redan i morgon är det match mot Ljungby, i Diö ishall. jag kommer att vara på plats och liverapportera även den matchen! Så Kika in på bloggen till 13:00 i morgon för det.

Fick också 2 intervjuer, som gjordes efter matchen. De kommer upp på bloggen senare ikväll/natt.

/Räkan


J20 superElitKval: Sunne-IKO Online

Är idag på plats i Diö ishall för att liverapportera J20:s kval till SuperElit.

Idag är det Sunne mot IKO.
Observera att IKO är BORTALAG i denna matchen, så 0-7 eller liknande är BRA ;)
Tänk också på att jag har svårt för att vara passiv på hockey, dvs vill skrika och sjunga, men skall försöka rapportera sammtidigt så gott jag kan :) Matchen startar 14:00
/Räkan

Sunne kör med öppna kort...

Strax efter jag skrivit inlägget om hur det gick i matchen mellan Sunne och Troja, så seglade jag in på Sunnes hemsida...

Oj, där kör de verkligen med öppna kort!!

Citerar:
"När säsongerna för J18, J20 och A-lag startade i höstas var läget sådant att det fanns 8 st spelare som var överåriga för J-18 och som inte fick A-lagskontrakt. Dessa spelare har Sunne IK under säsongen haft svårt att erbjuda kvalitativ kvällsträning då antalet tillgängliga spelare varit för få.

De har ibland tränat med J 18 och ibland med A-laget. Trots detta har dessa spelare på ett fantastiskt sätt UTGJORT STOMMEN i det J20 lag som under ledning av Johan Bunnstedt tagit sig till helgens J20 Superelit kval. 

Inför det stundande kvalet i helgen var kravet från Johan Bunnstedt att 4 av dessa spelare skulle ersättas av J 18 spelare. Från Sunne IK har vi fattat ett beslut att vi INTE acceptera detta. Sportgruppens bestämda uppfattning är att de spelare som under hela säsongen varit EXTREMT LOJALA mot föreningen/laget och varit STARKT bidragande till lagets framgångar också skall ingå i den TRUPP som åker för att spela J 20 kval. I vilken omfattning dessa och andra spelare i truppen matchas är sedan upp till coachen att bestämma. Bästa laget på isen!!

Johan Bunnstedt har i och med detta besked från sportgruppen på egen begäran bett om att få bli entledigad från sina uppdrag i Sunne IK, vilket vi självklart accepterat. A-lags tränare Mikael Johansson kommer därför att leda laget under träning och i helgens slutspel."

Inte nog med att de kör med öppna kort, och förklarar exakt varför deras tränare gått (och man nu i kvalet använder sig av a-lagstränaren), så behöver man ej heller bekosta resan till Diö eller boendet själva... det gör spelarnas skola:
"Vi vill rikta ett STORT TACK till Stjerneskolan och rektor Bengt Melin som tar kostnader för resor och uppehälle under helgen. Detta innebär att klubbens redan mycket ansträngda ekonomi ej påverkas av detta kval."

Nu vet jag förvisso inte hur det ser ut för IKO, men jag TROR inte att tex Oscarsgymnasiet beskostar resorna till Diö....

Båda sakerna - imponerande.
Hoppas nu verkligen inte att detta är en skenmanöver, för att få använda sig av a-lagstränaren i kvalserien...

Läs hela inlägget på sunnes sida HÄR!

/Räkan

Bästa tänkbara...

Blev idag (förhoppningsvis) bästa tänkbara resultat... Kvalet till SuperElit J20 startade idag, och för Oskarshamns del startade det bra!
Dvs Troja mötte Sunne, och matchen slutade 0-0 på full tid. I förlängningen avgjorde Sunne och vann med 0-1. Matchen blev alltså oavgjord, Sunne fick 2 poäng och Troja fick 1 poäng. Dessutom så blev det ingen målskillnad att tala om.
Nu har IKO det hela verkligen i egna händer!! Vinner man sina 2 matcher så är man garanterat i PlayOff! Man har tom råd att spela oavgjort mot troja, om man spöar Sunne på lördag!
Förlust däremot mot Sunne, skulle innebära att de är klara för PlayOff...

Följ IKO J20:s framfart här på bloggen! Direktrapportering mot Sunne!

/Räkan

J20: Kvalet till SuperElit - följ det online!

Ursäkta tjejer, som i helgen spelar regionshockey i Arena Oskarshamn. Mitt focus denna helgen blir helt och hållet på J20!

Idag startar kvalserien till SuperElit. Först ut att mötas är Troja mot Sunne ikväll.
I morgon (lördagen den 19/3 kl 14:00) är det dax för IKO att kliva in i slutspelet.
Då möts Sunne och IKO.

Och redan på söndag (20/3 kl 13:00) är det IKO-Troja som möter varandra.

Dvs, alla lag möts EN gång. ALLA matcherna spelas i Diö ishall.

Jag kommer att vara på plats och onlinerapportera båda IKO:s matcher, via CoverIt.

Lördag 19/3: Sunne-IKO, liverapporteringen startar ca 13:45
Söndag 20/3: IKO-Troja, liverapporteringen startar ca 12:45

Vinnaren i denna kvalgruppen möter vinnaren i kvalgrupp A, i ett Play Off.
Kvalgrupp A (norra) består av Almtuna, Piteå och Björklöven.
Vinnaren i PlayOffet är kvalificerade för spel i SuperElit nästa säsong!

J18 segrade över Kungälv!

IK Oskarshamn mötte kungälv i returen. En måstematch för IKO, för att ha en chans att gå upp i Elit.
matchen började bra, och IKO hade 4-1 i andra perioden. men liksom sist mot kungälv skulle matchen svänga... Kungälv hämtade upp underläget och satte tillslut också 4-4.
Men denna gången var det IKO som var starkare i slutskedet av matchen, och satte både 5-4 och 6-4.

IKO gjorde precis vad som krävdes, och vann med 6-4.

Nu får vi hoppas på att Kungälv vinner över Skövde på Söndag. Då blir det ett direkt avgörande mellan Skövde och IKO i sista omgången på tisdag, hemma i Arena oskarshamn!

På lördag drar jag och förhoppningsvis några fler till Diö för J20:s SuperElitkval!
Jag kommer direktrapportera därifrån, mer om det kommer....

/Räkan

J18: Hemmamatch! Måstematch!

Torsdagen den 17/3 kl 19:00, i Arena Oskarshamn, spelar J18 en mycket viktig och avgörande match, i returmötet mot Kungälv.
IKO måste vinna för att ha en chans att nå Elit!

Har du möjlighet, kom gärna till ishallen och stötta laget, det behöver de, och det förtjänar de! Särskilt efter denna kanonsäsongen de genomfört!
Nu gäller det att även avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

Hoppet är inte ute för J18 (eller det nationella intaget till hockeygymnasiet)! Nu piskar vi Kungälv på hemmaplan!

/Räkan

Tankar om Coach Söderström:

Söderström presenterades som sagt var idag, som ny tränare i IKO.
Tänkte göra som jag gjorde efter Roger Jönssons presentation som sportchef, och skriva ner mina tankar om den nyanställda inom klubben.

Detta blir ännu knivigare, dvs jag vet inte mycket om Fredrik Söderström. Han är inte känd för sina meriter, dvs här är hans arbetsuppgifter, sedan han började jobba som tränare:

Leksand U16 (SM-guld) → Huvudtränare
Leksand J18 (elit) → assisterande tränare
leksand J18 (elit) → Huvudtränare
Leksand J20 (SuperElit) →
Nynäshamn i div 2 →
Nyköping J20 →
Nyköping allsvenskan → assisterande coach
Nyköping div 1 → huvudcoach
Olofström div 1 →
IK Oskarshamn

Som ni ser, så är det ingen hissnande läsning i meritlistan. Detta blir hans största prövning i karriären, dvs att ha huvudansvaret, i sveriges näst högsta liga.
MEN, han har inte gjort något av tidigare lag besvikna. I Leksand hoppade han snabbt upp till J20, som spelade i SuperElit. Första säsongen där tog han dem till Kvartsfinal i slutspelet.
Sedan blev det Nynäshamn... jo, någon väg måste man gå, och att vara så pass ung, och bara fått chansen i juniorlag, så var nog detta en rimlig väg att gå.
Nyköping upptäckte honom, och signade in honom till deras J20-lag, som då spelade i Elit.
Och strax därpå så blev det assisterande uppgifter i deras a-lag... laget gick tungt, och huvudtränaren fick gå, och plötsligt tränade Söderström ett allsvenskt lag. Första matchen som huvudtränare var dessutom mot Oskarshamn, i Arena Oskarshamn, och där vann Nyköping... Nyköping åkte dock ur Allsvenskan, och det blev ett år som huvudtränare i div 1.
Olofström testade honom, och första året gick det bra.. då fick man tex möta lag som IK Oskarshamn, i ett allsvenskt kval...

Som sagt var, inga gastkramande meriter, men med sin unga ålder har han snabbt hittat in som huvudtränare i Allsvenskan... Ingen lätt väg att vandra, och ytterst få lyckas. Dessutom så har han på sättochvis mer meriter än många andra tränare, som går direkt från spelare till tränare i hög liga. Söderström har varit spelare, men bara på pojklagsnivå i stort sett. Men han började träna som 20-åring, så han har tränat på att bli tränare :)
Han har gått den "riktiga" tränarvägen!

Något som jag skrev om Roger Jönsson, var att jag gillade hans öppenhet. Denna öppenhet var han tydligen inte ensamen om, då olofströmsbloggen beskriver Söderström såhär;

"Nu gäller det att hitta en lämplig ersättare även till Fredrik och det är stora skor som ska fyllas. Fredde har ju inte bara gjort ett kanonjobb på det sportsliga planet utan han har ju även visat en sällan skådad öppenhet mot media, sponsorer och framförallt supportrarna. Fredde har aldrig haft några problem att ta sig tid att snacka med alla som ställt en fråga. Det är guld värt! Under hans två år har fansen kommit närmare laget än någonsin tidigare."

Problem:
Vad jag ser som ett eventuellt kommande problem är att först och främst är detta inget aktat namn inom hockeysverige - toppspelare kan bli knepigare att värva.
Dessutom så kan bristande rutin på hög nivå eventuellt komma lysa igenom vissa matcher och situationer.

Fördelar:
En klar fördel med Söderström som tränare är att han är ung och hungrig. Enligt olofströmssupportrar skall han ha en "djävla vinnarskalle", dvs han gillar inte att förlora, men skyller aldrig ifrån sig lagets förluster på någon annan.

Rent tränarmässigt har jag inget att kommentera, då jag inte har en aning! Återstår att se.

Jämfört med Lasse ivarsson då?
• Jag hoppas att vi inte får samma feghockey, dvs bevaka/försvara minsta lilla ledning, oavsett hur mycket tid eller många perioder(!) det återstår av matchen. Detta var ett av de största misstagen Ivarsson gjorde den gågna säsongen, och upprepade gånger dessutom.
• Jag hoppas heller inte att det velas första halvan av säsongen med målvaktsvalet. Sedan plötsligt envisas med att köra på en av dem, som verkligen inte ingav trygghet i laget... Skulle målvakten (Troy) få för sig att krisa nästa säsong, och den andra målvakten är skadad/sparkad, våga då sätta in en junior, istället för att använda en målvakt som inte klarar pressen...
• Jag hoppas att om det plötsligt skulle bli kallabalik i truppen, runt jul eller så, att Söderström klarar hålla ihop laget, och focusera på rätt saker!
• Jag hoppas Söderström är så trygg i sig, sitt lag, och sin förening, att han inte i vartenda TV-intervju håller med motståndarens tränare, som Ivarsson gjorde. Stå på dig, våga gå på, eller ta på dig det du eventuellt gjort fel. Våga.

Tror Söderström kan ge Allsvenskan en spark i rumpan, och visa att IK Oskarshamn är inget bottengäng, likaså inget mittlagsgäng.

Välkommen till IK Oskarshamn Fredrik Söderström!

/Räkan


Söderström bekräftad som ny tränare!

Det blir Söderström som är IK oskarshamns nya tränare. Detta bekräftar han själv, på Olofströms hemsida, www.oik.se

Söderströms pressmeddelande till Olofström:

"Dags att gå vidare!

Efter intensiva funderingar de senaste dagarna har jag tagit ett inte alldeles enkelt beslut. Jag har blivit erbjuden och tackat ja till uppdraget som tränare för IK Oskarshamn de kommande två säsongerna. En attraktiv utmaning och dessutom en intressant möjlighet till utveckling för min egen del. Allsvenskan lockar mig, en inspirerande nivå för mig som tränare och jag känner mig lika redo som taggad. IK Oskarshamn har en framtid som tilltalar mig, ett tänk som stimulerar och en organisation som ger mig trygghet, och jag ser verkligen fram emot jobbet som jag tillträder den 1 april. Livet ger chanser som man ska våga ta, att vara bekväm och försiktig är inget för mig.

Jag har haft två fina år i klubben, och Olofström kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta. Har mötts av en enorm värme och stor respekt, vilket gjort mitt jobb till en angenäm upplevelse. Lojala spelare och underbara människor runt omkring mig. Sköna framgångar och utvecklande motgångar. Jag har fått vänner för livet, men försöker undvika att känslor ska styra min yrkesmässiga tillvaro. Är inte det minsta orolig för OIK och framtiden, det finns en styrka i och runt klubben som lever oavsett vem eller vilka som styr skutan. Kommer med stort intresse att följa framtiden för Olofström, både på och utanför isen, och det är min fulla övertygelse att nya framgångar kommer upplevas. Jag hoppas och tror ni har respekt och förståelse för mitt beslut. Stort tack för den tid som varit, nöjet har varit på min sida.

Fredrik Söderström"

/Räkan

Ny tränare klar!

Så var det klart. IK Oskarshamn har nu gjort klart med nya tränaren.
Tränaren kommer att pressenteras i morgon (Onsdagen den 15/3), på en presskonferans, kl 11:30

Gissningsvis så känns ryktet om Söderström som ett relativt säkert rykte. Både med tanke på vår nya sportchef, att han sagt att han vill till Oskarshamn och att det hela gick relativt fort.
men som sagt var, i morgon runt lunch vet vi det exakta svaret om vem det blir!

Jag kommer inte kunna följa presskonferansen, pga av jobb. Men förhoppningsvis erbjuder OT en liverapportering därifrån...
Annars pressenterar jag den nya tränaren på bloggen, så fort jag kan komma ifrån på jobbet!

/Räkan


J18: matchsammanfattning KIK-IKO

IKO:s J18 mötte ikväll Kungälv på bortaplan.
Det blev en svängande match...

Kungälv skulle ta ledningen efter 14:52, i första perioden, vilket också blev enda målet för perioden.
Kungälv förde perioden, och hade mer fart under rören.
Skotten i första: 7-9 vilket inte speglade matchbilden!

Andra perioden:
Men IKO skulle komma ut betydligt mer laddade inför andra akten. Men Kungälv kunde trots det göra 2-0 på IKO.
IKO skulle dock hämta sig snabbt från detta, och Oscar Josefsson sätter 1-2!
Lite senare skulle Kungälv få 2 raka utvisningar, och IKO kunde ställa upp 5 man på isen, mot Kungälvs 3. Och IKO utnyttjade detta snabbt, det behövdes bara 6 sekunder, för att göra 2-2. Denna gången var det Henrik Gustavsson som skrevs till målskytt.

IKO var dock inte mätta eller nöjda med att ha kvitterat, och hämtat upp 2-0 underläget, utan Oscar Engsund sätter dessutom 2-3 i andra perioden! På ett väldigt tveksamt målvaktsingripande!
Skotten i Andra perioden: 6-10

Tredje Perioden:
IKO kommer ut på isen, och fortsätter sitt producerande. Henrik Gustavsson håller sig framme igen, och sätter 2-4!!
Dvs, IKO hade vänt 2-0 till 2-4. Men vändningarna var inte över för kvällen - tyvärr!
För att Kungälv lyckas göra 3-4, och bara sekunder senare sätter de även kvitteringen 4-4...
Och med bara 4 minuter kvar av matchen har Kungälv dessutom vänt till 5-4...
Direkt efter målet kommer timeouten men de 4:a sista minutrarna spelar Kungälv bara av matchen, håller mycket puck och IK får egentligen inte något läge till kvittering. Det skulle dröja mer än tre minuter innan Petter lämnar målet tomt.

Matchen slutar 5-4 och även om skotten är jämtfördelade så tycker inte jag att det är något orättvist resultat.

Nu krävs en fruktansvärt massa tur, vinster till IKO och bra målskillnad för att J18 skall kunna gå upp i Elit.
17/3 spelas returen mot Kungälv i Arena Oskarshamn.

Tabellen efter dagens match:
Skövde 4p (5+)
Kungälv 2p (-3)
IKO 0p (-2)

Alla lag har mötts en gång nu, och spelat 2 matcher var.
Det som krävs är att Kungälv vinner över Skövde, och går upp på 4 poäng också.
IKO Vinner alla sina matcher, och också går upp på 4 poäng. Dvs, alla lag hamnar på 4 poäng, och målskillnad avgör... så många mål gjorda, och få i baken, är också ett måste...
Ser mörkt ut, men inget omöjligt scenario!

Det var en grymt spännande och rolig match att följa från läktaren. Ganska mycket folk på plats, några Oskarshamnare som kom fram och hälsade och tackade för en bra blogg (som jag inte direkt kan ta åt mej av då det är Räkan som har lyft upp den här bloggen. Vilket jag självklart medgav =))samtidigt som vi snackade lite lätt om matchen. Trevligt

 

Måste ändå berömma J18 för den säsongen de har gjort. Många av killarna spelar även i J20 och Oscar Engsund har även debuterat i A-laget.

IK Oskarshamn berör, oavsett om det är juniorer eller A-lag. När jag lämnade ishallen var jag lika tom som efter en A-lags förlust. Deppigt!

/Räkan och Robin


J18: Förlust igen...

IKO förlorade borta mot Kungälv idag.
En sammanfattning från matchen kommer senare under kvällen/natten!
Annars kan ni läsa "reprisen" från onlinerapporteringen nedan...

Resultatet skrevs till 5-4 föt Kungälv.

/Räkan

J18 Kungälv IK - IK Oskarshamn LIVE


Ivarsson får ej förlängt i IKO

Tränare Ivarsson får ej förlängt med IKO, detta enligt rykten och enligt mrmadhawk.
Jag har försökt nå sportchefen Jönsson och Söder för en kommentar/bekräftelse, men utan framgång.

Återkommer när jag vet mer...

/Räkan

J18 Kungälv mot IKO - Online!

I morgon (Tisdagen den 15/3) möter IKO:s J18 lag Kungälv på bortais.
Bloggen kommer att onlinerapportera från den matchen, och du kommer kunna följa det hela via CoverIt på bloggen.

Detta tack vara att Robin åker till Kungälv, och telefonrapporterar till mig vid datorn...

Matchen börjar kl 19:00.

Matchen är en måstematch, om IKO skall kunna gå upp i Elit, så jag hoppas ni är med oss på bloggen i morgon! :)
CoverIten kommer läggas upp på bloggen runt 18-tiden i morgon, och startar sin sändning lagom till matchstart...

/Räkan

Tufft upplägg för J18 nu...

IKO:s J18 förlorade som bekant var sin första match, borta mot Skövde. Idag mötte Skövde kvalkollegorna Kungälv på bortaplan. En match som Skövde gick segrare ur. Slutresultatet blev klara 0-4.
Detta innebär att IKO bör vinna alla sina 3 matcher man har kvar, för att kiunna gå upp i Elit.

Tabellen:
Skövde 4p (+5, spelade matcher: 2)
IK Oskarshamn 0p (-4, spelade matcher: 1)
Kungälvs IK 0p (-1, Spelade matcher: 1)

Alla 3 lagen möts en gång hemma, och en gång borta. 2 poäng för vinst och 1 poäng för oavgjort.

På tisdag (15/3 kl 19:00) är det Oskarshamns tur att åka till Kungälv.
Efter det möter IKO kungälv på hemmaplanen. Och i seriens absolut sista match, möter Oskarshamn Skövde på hemmaplan. dvs, vinner IKO sina matcher mot kungälv - då blir sista omgången hemma i Arena Oskarshamn direkt avgörande för vilka som går upp i Elit! Men mer om detta när det stundar, närmast är det som sagt var Kungälv borta som gäller!

OBS! Jag söker fortfarande klackbilder! Läs mer om det HÄR. Hittils har jag bara fått in en bild på Moore Support... Söker bilder på Blue Front Support också! tar också emot äldre klackbilder.

/Räkan


Rönnberg till Leksand

Nu är det klart, Joonas Rönnberg lämnar IKO, för spel i Leksand.

Intervju: Roger Jönsson

Ringde idag upp sportchef Roger Jönsson, för lite frågor, och tankar kring livet i Oskarshamn:

Vad var avgörande faktor till att du valde att ta jobbet som sportchef i IK Oskarshamn?
Jag gillade ideén med rollen som sportchef! Till skillnad mot rollen som klubbchef, jag hade/har i Olofström, så få jag nu focusera på det sportsliga.
Som spelare gillade jag sportcheferna, och deras uppdarg, något jag såg upp till.
Sedan så gillade jag utmaningen med att få jobba i allsvenskan.
Sedan så har IK Oskarshamn bra förutsättningar, och god potential. Föregående säsong hade man ett slagkraftigt lag, men som tyvärr hade en lite för lång dipp. Fortsätter man jobba på den inslagna banan, är man snart ett topplag i allsvenskan.

Var det fler klubbar som hörde av sig, och sökte dina tjänster?
Jo, jag hade några fler anbud...

Fler allsvenska anbud?
Ja.

Vad är din personliga målsättning med IK Oskarshamn de kommande 3 åren?
Jag vill bygga ett lag på sikt. Topp 5 är en mycket realistisk målsättning. Klubben har potential, och topp 5 är som sagt var realistiskt. Andra målsättningar är bara dumma.

Har du hunnit prata med någon spelare ännu?
Ja, direkt efter presskonferansen pratade jag med hela laget. har också pratat med några av spelarna individuellt.

Några kontrakt erbjudna?
Ja, jag har gett något kontraktsförslag, men inga påskrifter ännu.
Sedan har jag också tittat på lite nytt material...
Men prioritet nu är att få klart med tränarna. Skall prata med dem i helgen.

Hur vill du bygga ett lag? Ungt/hungrigt eller gamalt och rutinerat?
Åldern är orelevant! Jag vill ha spelare med ett driv, dvs spelarna skall själva vilja ha som målsättning att vilja något.
Sedan så gillar jag offensiva spelare.

Om du kunde välja fritt från hela världen, vem vore då drömspelaren att få till IK Oskarshamn?
Oj, men det får nog bli henrik Zetterberg. Komplett spelare, med spelsinne, och kan jobba både offensivt och deffensivt.

Hur upplever du hockeykulturen i Oskarshamn?
Som spelare besökte jag ofta Oskarshamn, och spelade hockey där. Och då märkte man tydligt av den starka hockeykulturen staden har. Stort engagemang, från alla håll!
Minns särskilt besöken i den gamla hallen, då var det ett enormt publiktryck, och det var mycket kännbart som spelare.
Det var det som lockade mig till att jobba i Oskarshamn!

Erik Hjalmarsson (läs om händelsen HÄR), körde rattfull när du var klubbchef i Olofström. Ni valde med att öppet gå ut med vem det var för att slippa spekulationer. Denna synen på öppenhet, är det något du vill föra vidare och jobba med även i oskarshamn?!
Öppenhet är bra, i viss mån. jag vill ha en bra dialog med både publik och media. Supportrarna skall veta vad vi tänker och vad vi vill!
Visst, allt kan av förståeliga själ inte delas ut, men en öppenhet är bara positivt!

Avslutar med 4 snabba frågor, för att se vad du kan om din nya arbetsplats:
Vilket år bildades IK oskarshamn?
Det måste vara 1970, samma år som Olofström...

Vad heter IK oskarshamns supporterklubb?
Blue Front Support

I vilken division spelar IK Oskarshamns J20-lag?
De spelar i Elit, men kvalar just nu till SuperElit.

Det finns 4 tröjjor i taket, vet du vilka spelare de gäller?
...Jeansson måste iallafall vara en...
Jag ger Roger de rätta svaren på övriga tröjor - Aha, någon av dem borde jag kanske kunnat gissa mig till!

Tack Roger Jönsson för att du tog dig tid, och svarade på mina frågor!
Lycka till i fortsättningen!

/Räkan


Ekonomi i de olika klubbarna:

IKO kommer gå back denna säsongen, det är redan känt. mer om det finns att läsa i tidigare inlägg, bland annat där Söder besvarar era frågor.
I detta inlägget tänkte jag ta upp lite om de övriga klubbarnas ekonomiska situation:

Leksand:
Som ni kanske läst har leksand sina problem, då de år efter år misslyckas med sina satsningar till elitserien.
Skillnaden med Leksand och övriga klubbar, är att de aldrig kommer tvångsförflyttas till lägre divisionsspel.
Hockeyförbundet, som styrs av folk som antingen älskar stockholmsklubbarna eller Leksand kommer också göra allt de kan för att hålla leksand kvar / få upp de i eliten.
Dessutom så har Leksand en kommun, som aldrig tänker tillåta en konkurs.
Det kan man bland annat se på hur mycket pengar Leksand fått sedan 2004. För att från 2004 fram till idag har Leksands kommun gått in med 120 miljoner! Dessutom så har man hjälp föreningen att hitta bidrag från andra håll, och förlängt hallhyran med 5 år:

"Kommunstyrelsen har också godkänt en femårig förlängning av hyresavtalet som i dagsläget löper ut år 2030. Förlängningen innebär att banken kan bevilja klubben amorteringsfrihet under fem år, vilket motsvarar lättnader för klubben på drygt två miljoner kronor per år."

Dvs, från 2004 har Leksands IF fått 120 miljoner OCH annat stöd av kommunen. Trots detta kommer föreningen landa på ett kraftigt minus i räkenskaperna.
Alla kommunens offentliga stöd till föreningen hittar ni HÄR!

Troja:
Troja har inte gått ut med några siffror ännu. Men jag tror inte detta varit något bra år för dem. Allt hänger på hur det går i kvalet för dem. Dvs, misslyckas man, då tror jag inte vi ser dem i allsvenskan igen, på bra många år.
Föreningen gick ut och flörtade med sponsorerna att man till nästa säsong skall storsatsa. helt rätt tänk - även om alla allsvenska klubbar säger så idag. Men detta sponsormöte hade man INNAN man slutade på negativt kvalplats. Är sponsorerna fortfarande lika villiga att satsa?! Kommer publiken ställa upp i kvalomgångarna? Fulla hus, och ett bra kval, så kan man vara p banan igen...

Bofors:
Talas inte mycket om dem, men en kronofogdeskuld på 250 000 skall betalas in. Man kommer MINST hamna på 1 miljon i minus.
Mats Boquist (Ordförande i Bofors) låter meddela att problemet är att både publik och sponsorer sviker. Planerna för nästa säsong blir att höjja biljettpriset (dyrare för dem som inte vill komma nu). man kommer också satsa mer på egna produkter/budgetvariant, och hoppas på det bästa.
Jag tycker detta låter väldigt uppgivet, och börjar förstå varför Eetu vill därifrån!
Känns som att nästa säsong blir Bofors ett bottenlag.

Tingsryd:
Här ligger det många bävrar begravda...
I år skall man betala ca 55.000 i skatteskuld. Låter inte så märkvärdigt kan man tycka, men titta närmare på pengarna, så kan man ana att det kommer dyka upp gigantiska siffror på Tingsryds bord snart.
Dvs, dessa 55 000 kronorna är sign-on bonusar man inte skattade för förra säsongen på Juha Gustafsson och Matthew Davidsson.
Ordförande i Tingsryd säger att han inte visste att man var tvungen att skatta för dessa bonusar - lite lustigt att han inte vet med tanke på Tingsryds skattehistorik...

Men om man då skall betala 55 000 kronor i sign- on bonusar på dessa 2 anonyma och relativt billiga herrarna, vilka summor har man då missat att betala in för årets trupp?!
Elomo, Koivistu, kauppila mfl - vad kommer de att kosta Tingsryd, då Tingsryd troligen ej skattat korrekt för dem!
Sedan har man under säsongen plockat in Leinonen, Saarenheimo, Platt mfl mfl!

Spelarbudgeten spräcktes långt innan säsongen startade. Under säsongen så utökades spelarkosterna rejält.
Dessutom så har man nu 3(!) huvudtränare som man betalar lön för!!

Enligt rykten så har Tingsryd finansierat sin otroligt stora överskridna spelarbudgeten med nästa säsongs sponsorpengar! vad gör de då med kommande skattesmäll?! Hur skall de finansiera nästa säsong då?!

Nä, Tingsryd har betalt svarta löner förr, och för tillfället tyder ALLT på att de inte lärt sig av läxan!

Övriga klubbar:
Väljer att inte ta upp övriga klubbar, då jag inte har någon aning om deras siffror för tillfället, dessutom så har några lag matcher kvar att spela, dvs extra inkomster!

/Räkan


Bilder sökes!!

Söker nu bilder på BlueFrontSupport, från den gågna säsongen! Tänkte nämligen slänga upp en artikel om klacken och den nya supporterklubben här.
Helst bilder på de olika tifon som annordnats, men det går lika bra med "allmänna" klackbilder. Bilderna kan vara från både stora och små tifon mm, då texten kommer handla om skillnaderna mellan dessa, och om de som lägger ner tid, hjärta och pengar på detta!

Texten kommer också handla lite om den gamla supporterklubben, Moore Support, så jag tar gärna emot bilder från tifon mm som den supporterklubben annordnade!

"Krönikan" blir en liten form av jämförelse med vad som förändrats och vad som kan förändras mm. Men kommer mest lyfta det de olika supporterföreningarna gjort bra! Just därför jag söker tifobilder!

Sitter ni dessutom på bilder från Scaniaklacken, "promilleklacken" eller White Wings mfl, så tas dessa också tacksamt emot!

Maila bilderna till mig på: slemklump@hotmail.com
Skriv i mailet, eller döp bilderna till moore support respektive Blue Front support (eller annat klacknamn, som White Wings mfl).
Pga av rättigheter mm så skall inte bilderna vara googlade, utan era! mailade bilder ger sammtycke till publikation! Däremot så garanteras inte alla bilder att publiceras!

Och som sagt var, bilder på både "dåliga" och bra klackar/tifon eftersökes!

Så, alla ni som sitter på diverse klackbilder, maila dem till mig snarast!!
Enda regeln är att klacken skall vara en supporterklack till IK Oskarshamn!

Vore tacksam om alla bilderna vore mig tillhanda inom en vecka!
Vill ni ha erat namn/företag publicerat i sammband med bilden, skriv då också i mailet vad ni heter!

/Räkan

Joonas Rönnberg lämnar IKO?!

Enligt dt.se så lämnar Joonas Rönnberg IKO. iNgen ny klubb klar för honom ännu, men Salo och Leksand är och rycker i honom.

Enligt dt.se: "Trots succén blir han inte kvar i klubben.
- Rönnberg berättade för mig att han inte blir kvar hos oss i går. Tråkigt, för det var en back jag ville ha kvar, säger IKO-tränaren Lars Ivarsson."

Hela artikeln hittar ni HÄR!

Synd, då Joonas, särskilt de sista matcherna, var väldigt betydelsefull för IKO!

/Räkan

J18 åkte på tuff förlust...

IKO J18 mötte Skövde på bortaplan idag, i sin kvalserie mot Elit.... och enligt uppgifter av en Skövdesupporter tog IKO ledningen. Inför sista perioden var resultatet 2-4, och IKO skulle bara stänga matchen. Men sista perioden skulle inte bli så munter, då man släppte in 3 mål.
Slutresultat: Skövde-IKO 5-4
Info som sagt var via skövdesupporter på plats, men antar att allt stämmer. Men inväntar "officiella uppgifter".

Tuff förlust. Bara till att resa sig, och ta dem i returen istället!

EDIT: Nu kom de officiella uppgifterna in, och resultatet jag fick stämde...
Tabellen och resultatet hittar ni HÄR!

/Räkan

Angående J20 mm

Nu så skall det vara fastställt. Enligt förbundet skall IKO:s grupp i J20-kvalet spela sina matcher i Diö Ishall.
Detta innebär lite kortare resväg för IKO än om det blivit i Sunne, som det var sagt från början...
Det innebär också att jag inte får lika långt till J20:s matcher i kvalet, så förhoppningsvis kommer jag kunna liverapportera matcherna från plats!

Att det blev just i Diö beror på att Ljungby skulle fått matcherna till sin ishall, Ljungby bad själva om att få flytta J20:s kvalmatcher till Diö

Såhär ser kvalserien ut nu:
Fredag 18 mars kl 19.00, Troja-Ljungby - Sunne
Lördag 19 mars kl 14.00, Sunne - IKO
Söndag 20 mars kl 13.00, IKO - Troja-Ljungby

...och som sagt var innan, vinnaren från gruppen får möta vinnaren från den andra kvalgruppen i ett PlayOff, och vinnaren i det är klara för SuperElit nästa säsong.

Och som påminnelse, så här spelar J18 sina matcher:
Torsdag 10 mars kl 19.00, Skövde - IKO
Söndag 13 mars kl 14.00, Kungälv - Skövde
Tisdag 15 mars kl 19.00, Kungälv - IKO
Torsdag 17 mars kl 19.00, IKO - Kungälv
Söndag 20 mars kl 14.00, Skövde - Kungälv
Tisdag 22 mars kl 19.00, IKO - Skövde


Vinnaren av J18:s kvalserie är direkt klara för J18 Elit, region syd.
Övriga lag får försöka igen nästa säsong.

Så ikväll håller vi tummarna för att J18 skall plocka hem alla poängen borta mot Skövde!
Resultatet ger jag er på bloggen, så fort jag får in det!

/Räkan

Söder svarar på frågorna

Så, nu har Mats söder svarat på alla era frågor!
några frågor blev lite inaktuella, då de handlar om sportchef och J20:s match mot Västervik... Men även de frågorna besvaras
Jag har valt att INTE rättstava/korrigera frågorna (eller svaren), för att få fram det exakta budskapet. Trots att någon/några frågor är svårtolkade i sin stavning och meningsbyggnad. Men jag lät det vara, för den personliga touchen och för att inte ändra i andras text. Dessutom så är ingen felfri, vi kan alla "felsnava" ibland!
Nedan har ni frågorna och svaren. Fet stil är signaturen som frågade, texten under är signaturens fråga.
Den IKOBLÅ färgen och kursiva texten är Mats svar - precis som han mailade mig dem :)
Läs och begrunda. Förhoppningsvis svarar detta alla era frågor!

Kan också tillägga att senaste tiden har informationsflödet, som kritiserats av många, blivit bättre från IKO-håll.
Info i tidningar om de som tackat nej, ex Broberg. Man skriver numera också lite info om J-lagen på den oficiella sidans startsida. Klar förbättring enligt mig! (Räkan)


Postat av: Marcus B

Jag tycker problemet är att iko/styrelsen inte är riktigt tydliga me vad som i vissa ärenden,tex. tycker ja de kan gå ut me att antingen att de har något på G - eller att de kört fast sej osv ang värvningar..
man behöver ju inte gå ut i pricka vem och vad,de räcker me att, jo vi har nått på tråden men inget är klart...
de skulle räcka tycker jag.

Det jobbas varje dag med att leta och scouta spelare, detta jobb görs av flera personer runt IKO som ser spelare och tar reda på mer om vilken typ och karaktär som spelaren har. Vi har ju nu äntligen fått en sportchef som ska ägna sig åt detta arbete året runt bland annat så klart. Det skulle kännas märkligt att bara säga att vi har nu något på tråden för det är ju vad som kan skrivas eftersom ingen vill gå ut med namn offentligt då det kan bli negativt för att kunna kontraktera någon.

 

Postat av: Fredrik Karlsson
Vad har föreningen för profil när de söker en sportchef. Ligger fokus på egna sportsliga framgångar, eller ligger fokus på en sorts företagschef som har koll på siffrorna och är van att sköta ekonomi med mera.

Kravprofil på sportchef har varit, kunnig inom ishockey med tidigare erfarenhet, baskunskaper i ekonomi, kontaktnät och erkänd i ”hockeykretsar”, ledaregenskaper, utåtriktad samt mycket annat.

Hur ser läget ut med den befintliga truppen, någon som utryckt en önskan att lämna, vilka har kontraktsförhandlingar inletts med?

Det är ingen av spelarna som har sagt att de vill lämna, klubben har aviserat till flera spelare att vi vill se dem även i framtiden i IKO, den rena förhandlingen sköts av agenter och vår sportchef. Alla spelare ska ha samtal med Roger Jönsson. Några spelare med utgående kontrakt har klubben samtalat med redan i Januari (Guter, Lukas & Valdix är några)

Kommer föreningen aktivt söka efter en "ung och hungrig" 4:e femma bestående av yngre billigare spelare på väg upp, eller rutinerade allsvenska/div 1 hockeykrigare?

Det finns idéer  kring detta, vi har många duktiga killar i våra juniorlag som vi måste kolla men dom ska få spela färdigt sina kval

Vilka sportchefskandidater har tackat nej? (det borde väl inte skada att det blev officiellt?).
Anders Olsson i HV71 tackade nej och Daniel Broberg valde att inte fortsätta diskussionerna. IKO:s spår har varit Roger Jönsson och Daniel Broberg vilket vi har drivit parallellt. Det har varit många namn på listan och några som har hört av sig själva till oss så det har funnits olika spår samtidigt. Tyvärr så tar den här typen av tjänst lite längre tid att rekrytera och ”gå i mål med”, det har tagit ca 3 månader vilket är normalt när man ska anställa någon i en chefsposition.

Postat av: Robin Lind
Angående minusresultatet som blir iår, hur kunde det bli så? Mycket möjligt att det är svårt att svara på denna fråga men ändå.
Några synpunkter:
Salos lön rök ju och klubben fick även ekonomisk ersättning för att Salo försvann.
Stefan Gråhns lön försvann. Ingen av dessa personer har ersatts vilket borde betyda + i kassan. 
Budgeten på publiken var 1800 pers, vilket klubben har klarat.. förstår bara inte vart pengarna tagit vägen? Kan väl inte bara vara uteblivna sponsorintäkter?

Oj, den här frågan är ganska komplex men jag ska försöka ta de stora faktorerna. Minskade sponsorintäkter (avtal) med 1,4 miljoner kr jämfört med förra säsongen. Även nedsläpp(annonsförsäljning) och ”Fullsatt” (enkronan) har minskat rejält, överskriden spelarbudget, vi har en större organisation personellt, vi har satsat mot ungdomssidan (idag kostar en junior ca 25 tkr/säsong i år blir det mer med tanke på kvalen) satsning på nytt restaurangkök i ”vippen” för att öka intäkterna där, Nytt datoriserat biljettsystem, samt en ”ryggsäck” med förra årets minusresultat. Att det blir ett minusresultat är nog klart men vi jobbar varje dag för att göra resultatet bättre.

Postat av: Magnus Svensson
Fick vi verkligen någon ersättning när Salo bröt kontraktet? Jag hörde ett rykte att han ansåg att "vi" var skyldiga honom pengar? Nu är säsongen slut då borde "vi" vädra ur den unkna doften och alla frågetecknen efter svikaren Salo. Jag vill veta i egenskap som betalande trogen supporter och småsponsor hur det gick till.
Facit vet vi; Minskad publik, en betydande poängtapp under denna period med missad kvalserie som följd då spelarna helt förståeligt vart i chock i veckor efter sveket som begicks över deras frågande huvuden.
Ett rykte till, var att Salo "skulle ha" sponsrat IK varje månad med en summa. En summa som IK räknat med i budgeten, som skulle strömma in ett tag till framöver. Är detta sant så är det svaret på Robins fråga; Vart tog pengarna vägen? Sedan har vi ju Danielsson att betala en säsong till..

Det finns en ekonomisk uppgörelse i och med att Salo lämnade.  Salo har INTE sponsrat något, så rykten ska vi nog ta med en nypa salt. Tommy sponsrade skylten med hans bild som blev vandaliserad, det var 20 000 för skylten.

Danielsson har i sitt kontrakt att han är ishockeyspelare, dvs vi kan inte låta honom vara vaktmästare bara för att lön utbetalas. Vad det gäller nästa säsong så tror jag det går att lösa kontraktet och att vi inte behöver betala lön.

Postat av: Peter
Jag mailade frågor till IKO i fredags och är nöjd med de svar jag fick i bloggen Inside IKO igår kväll. Det är nog den typen av lite mer konkret information som många supportrar har saknat. I alla fall jag

Tack för det.

Postat av: Jocke
Har man inte misslyckats som förening med -resultat ? Menar både marknadssidan och styrelsejobbet i övrigt . Och likaså "det finns inga spelare?" kanske borde bli mera ärliga och raka svar . Annars skapas bara en massa onödiga och inte bra diskussioner för föreningen . .

Absolut är det ett misslyckande med ett minus resultat och där får styrelsen ta ansvar.

”Det finns inga spelare?” – jag antar att du menar att det inte fanns spelare att ersätta Gråhns med? Det är nog ganska rätt att det inte fanns så många spelare tillgängliga, dom som fanns lediga var ju lediga av en anledning, någon var alldeles för dyr.  Det har faktiskt varit så att det fanns väldigt lite spelare i omlopp i perioden december/januari. Och att ersätta Stefan Gråhns är inte speciellt enkelt med tanke på hans ”kaliber”, Tränarna har naturligtvis fått säga sin åsikt om olika namn som kommit upp.

Postat av: Peter
Nu är det som det är med ekonomin. Nu måste allt göras för att hjälpa upp siffrorna innan isen smälts ned i Arena Oskarshamn.
Både J20 och J18 går mot kval. Det är den hockeyn man får se fram emot nu! Gör stor reklam för alla återstående J20 och J18 matcher både i grundserien och i kvalserien. Kunde man inte göra någon form av kampanj under dessa matcher? Utförsäljning i supportershopen, sälja medlemskap, lotter, frivilligt inträde 20kr mm, vad vet jag. 
Börja redan i matchen J20-Västervik nu på lördag. Länge sedan man såg ett derby mot Västervik! Den matchen får nog J20 se upp med trots att de möter bottenlaget. Finns nog en risk att Vvik sätter in en del a-lagsspelare får att få stopp på IKO:s planer på avancemang. Vinner vi den matchen är det kvalserien nästa. Kvalet blir tydligen mot Sunne, samt något av lagen Troja eller Huddinge. Blir tufft men intressant. http://www.vf.se/sport/ishockey/johansson-tar-over-efter-bunnstedt

Helt rätt tänkt, vad det gäller inträde så måste det vara ”av frivillig karaktär” eftersom IKO bara hyr isytan och omklädningsrummen, inte hela arenan som vid A-lagsmatcherna. Bra idé

Postat av: Michael
Läste att man från IK:s sida budgeterat med ett publiksnitt på 1900 och ligger i dagsläget på ca 2300. Får inte ihop detta då intäkter från sponsorer o dyl måste ligga paralellt med publikintäkterna. Var ligger problemet?

Se tidigare svar ovan

Postat av: Jocke
Ja salo grejjen är ju en het potatis som styrelsen helt i ärendet lagt locket på . Detta gynnar inte ngn ! Och varför agerade man inte direkt och ersatte gråhns? brukar ju löna sig att satsa ..Danielsson hade inte han kunnat ha ngn form av jobb i ik han e väl anställd fortfarande ?

Se tidigare svar ovan

Postat av: Micke
Kommer man att skära i budgeten för A-laget om J20 och J18 tar steget upp i superelit resp. elit?
Nej!
Om inte hur ska detta finansieras?
 
-

Postat av: Jonas
Lokal media har en oerhört stor påverkan på en idrottsförening som IKO.
Jag kan tycka att det i alldesles för många inslag har en NEGATIV INRIKTNING när det väl skrivs om föreningen, tidningarna spär på en negativ spiral när det väl finns något att skriva om.
Nej lokala blaskor hjälp till med att göra positiva reportage som gör att intresset ökár än mer bland publik och framför allt sponsorer.

Jag kan nog hålla med till viss del att det ibland görs en större ”affär” av någon som är negativt än när det har blivit något som är bra.

Postat av: Joakim
Varför släppte styrelsen salo och gråhns "gratis " ? Helt ofattbart ge bort gratis ? Och en fråga till varför satsade man inte ? T play off d trillat in cash från sponsorer och fler matcher hemma fullt hus! Med försäljning . Hoppas framöver d ageras !

Salo och Gråhns var helt skilda delar som inte hängde ihop. Det finns ekonomisk uppgörelse gällande Salo. Gråhns släpptes av personliga skäl.

Försäljning är också något som vi vill öka på alla sätt och där finns idéer som ska verkställas till nästa säsong, tyvärr är det så att ju mer publik vi har på matcherna ju mindre har vi sålt i kioskerna!! Konstigt men vi tror att det beror på att ingen vill stå i kö eller lämna sin plats i pauserna. Vi försökte med läktarförsäljning som inte gav det resultat vi önskade men vi hoppas vara igång igen till nästa säsong i lite förändrade former. MEN VI BEHÖVER VILLIGA SOM VILL JOBBA MED DETTA!!!

Postat av: Joakim
Öka utbudet av varor försäljning av mos. . Pommes .m.m

Bra idé, jag tror faktiskt marknadskillarna jobbar i den riktningen

Postat av: Peter
Vad tänker IKO göra för att rädda det ekonomiska läget? 

Bokslut görs per den 30:e april, vi jobbar varje dag hårt för att åtgärda ett positivt ”cashflow” och öka våra intäkter.

Söker man sponsorer bara lokalt, eller söker man även nationellt och t.o.m. internationellt? 

Vi letar hela tiden efter nya och fler samarbetspartners både lokalt, regional och rikstäckande. Detta arbete fortgår året runt. Det är inte enkelt att locka rikstäckande sponsorer men försök görs hela tiden, Alla som vill får vara med i det arbetet och även komma med tips.

Tänker IKO fortsätta att ge regelbunden information av den konkreta och bra typen som gavs i senaste inside-IKO? Eller blir det långa perioder av tystnad igen?

Personligen tycker inte jag att vi har varit tysta, vi har informerat när det har funnits något att informera om! Självklart ska vi försöka hålla inside-IKO levande med frekventa inlägg.

Tack Mats för att du tog dig tid att besvara "folkets frågor"!

/Räkan


Ändrat spelschema för J20

J20 skall INTE spela sina matcher i Sunne, som det var sagt innan. Enligt swehockey skall de nu spelas i Diö...
Diö "arena" som förövrigt stänger veckan innan...
Andra bud är att kvalmatcherna skall spelas i Ljungby...

Förhoppningsvis har jag 100%igt klartecken i morgon, och lägger då upp beskedet här!
IKO spelar fortfarande samma dagar, fast troligen match mot Sunne på lördagen istället, och Ljungby på söndagen.

För min del är ju match i Ljungby eller Diö klart bättre, då man kan åka och se någon match/matcherna!
Tror inte heller IKO:s budget gråter över att slippa åka till Sunne...

Men som sagt var, mer om detta i morgon. Hoppas då förbundet kan ge korrekta besked!

Ikväll/natt slänger jag upp Mats Söders svar på era frågor på bloggen!

/Räkan

Tankar om nya sportchefen:

NU har det satt sig lite, och man kan börja reflektera över sportchefsvalet Roger Jönsson.
Som jag skrev redan i Januari, så fick han redan då en intresseförfrågan. Han övervägde och tänkte över saken noga.
Säsongen för Olofström tog slut den 20/2, och han gav inget svar under pågående säsong. Trots att IKO och publiken då blev otåliga, så uppskattar jag sådan lagmoral. Dvs, han gör raka motsatsen till Salo, och avslutar säsongen med sin arbetsgivare, innan han hoppar på nytt uppdrag.

Roger har alltså innan han börjat jobba för IKO visat arbetsmoral och lojalitet. Han skrev som sagt på för IKO på 3 år.

Men det är inte detta som imponerats mest på mig i hans jobb, som klubbschef i Olofström. Det är inte lagbygget heller. Det är inte hans meriter. Nä, det som imponerats mest med honom på mig är hans öppenhet. Dvs "inget skall sopas under mattanattityd".

Tydligaste exemplet på detta är hur man agerade när Olofström var riktigt nära en skandal, då en av spelarna åkte dit för rattonykterhet. Istället för att försöka mörka, eller dölja det som hänt, väljer man att före massmedia, själva gå ut med nyheten. Man skriver också vem det var, och låter spelaren komma till tals. Vips, inga spekulationer. Massmedia skruvar sig, och vet inte hur de skall skriva om nyheten, och därav mindre negativ publicitet.
Supportrarna och massmedia fick ingen chans att börja spekulera. Man kunde helt enkelt gå vidare.
Ni kan läsa Olofströms pressmeddelande om saken HÄR, eller HÄR!

Nu försvarar jag verkligen inte rattfylla. Men jag försvarar klubbens agerande. Det enda man inte gick ut med, det var hur han skulle bestraffas. Perfekt. För DET är en sak mellan spelaren och klubben.

Och ja, media skrev om saken, motståndarnas supportrar kunde verkligen gotta sig åt saken, men ett mörkande hade blivit värre.
Och jag tror att precis den här attityden är efterlänktad av supportrarna i Oskarshamn.

Meriter:
Vilka meriter kan Roger Jönsson tillföra då?
Ja, helt klart är att han kan hockey, och de som kan hockey känner till honom...
Däremot så kanske elitseriemeriterna sviktar. Dvs kontakterna han har med elitserien, det är med Västerås, och de vet vi var de spelar idag - inte i elitserien.
Han har också spelat med AIK, men då låg de i allsvenskan, och det blev bara en säsong med AIK. Men, det var ett lyckat år, med 39p på 43 matcher och elitseriekval. Så "de stora stockholmsklubbarna och stockholmsspelarna" har nog viss respekt för honom.

De 3 åren i frankrike tillför nog inte allsvenskan så mycket... dvs, han har troligen skapat sig kontakter där, men sällsynt med franska spelare som håller i svensk topphockey.

Div1, ja den ligan kan han verkligen. Men inte ofta man hittar spelare därifrån som kan tillföra allsvenska toppklubbar något nämnvärt, och det som fanns denna säsongen, har IKO redan kontrakt med (läs HÄR och HÄR).

Vad kan Roger Jönson tillföra för nytt material då?
En central punkt, det är att förlänga med befintliga spelare. Spelarna har saknat en sportchef, och jag tror detta är en sportchef de kommer att bli nöjda med. Så i huvudsak tror jag att Roger först och främst kan tillföra några förlängningar, och bygga vidare på stommen.

Sedan har Roger visat i Olofström att han har bra koll på den Kanadensiska marknaden, och tror att han även till nästa säsong hittar något guldkorn där.

Sist men inte minst, det jag tror Roger har öga för i elitserien, det är de rutinerade spelarna, de som gärna vill jobba med honom. Så min gissning är en rutinerad elitseriespelare också, beroende på hur mycket av den befintliga truppen man kan behålla!

Tror detta blev en bra lösning för IKO!
Detta var MINA tankar, skriv gärna vad ni tycker, vad jag missat och vad ni inte håller med om etc :)

Sist men inte minst, glömde skriva det när jag skrev vem den nya sportchefen blev. Så jag får skriva det nu istället;
Välkommen till IK Oskarshamn Roger!

/Räkan

Roger Jönsson ny sportchef i IKO

Roger Jönsson presenterades idag på en presskonferans, som IKO:s nya sportchef.
han har skrivit på för 3 år med IKO, och kommer närmast från Olofström.

/Räkan

Ny sportchef klar!!!

Nu är det klart!! Imorgon/idag tisdag presenteras klubbens nya sportschef! Man presenterar denne på en presskonferens som kommer hållas vid kl 11. Jag kommer ej kunna medverka där, men skall försöka hålla både mig och er läsare uppdaterade så gott jag kan, trots jobb... /Räkan

J18:s kvalserie!

Som bekant blev även J18 klara för kvalspel. De kvalar till spel i J18 Elit, reg syd. (och för ett riksintag i hockeygymnasiet...)
NU är ju alla tabeller klara, i och med det, även IKO:s spelchema.

J18:s upplägg i kvalserien är enkelt. Rent seriespel. Alla möter alla, 1 gång hemma och 1 gång på bortaplan.
Vinnaren av serien flyttas direkt upp. De andra lagen får hoppa spå bättre lycka nästa säsong.

Lagen i IKO:s grupp är: IKO, Kungälvs IK och Skövde IK.

Spelchemat blir följande:
10/3 kl 19:00: Skövde-IKO
13/3 kl 14:00: Kungälv-Skövde
15/3 kl 19:00: Kungälv-IKO
17/3 kl 19:00: IKO-Kungälv
20/3 kl 14:00: Skövde-Kungälv
22/3 kl 19:00: IKO-Skövde

Trevligt med avgörande och avslutande matcher på hemmaplan för IKO. kan bara hoppas på att även de får triumfera på hemmaisen inför storpublik och BlueFrontSupport, liksom J20 fick efter seriesegern!

Bloggen kommer självklart uppdatera er hur det går för våra kvalificierande J-lag

Men boka in 10, 15, 17, 19, 20, 22 och förhoppningsvis 24, 26 och 27:e mars!
(fetstilade datumen är J20:s matcher. 24, 26 och 27/3 är PlayOffmatchernas datum efter en förhoppningsvis vunnen kvalserie...)
Men mars månad blir intensiv månad för de spelarna som spelar i båda lagen...

/Räkan

Halmstad älskar IK oskarshamn...

I Halmstad måste man verkligen älska IK Oskarshamn!
Så pass mycket att man tillochmed vill ha IKO-loggan...
Såg idag den tydligaste stölden av IKO-loggan någonsin...

Kika in på; http://www.laget.se/ikhalmstad/ för att avgöra själva...
Nu står det att de planerar att använda "de gamla tröjjorna, med den gamla loggan på, tills de nya kommer".
Men ändå...

Byter de logga snart och/eller matchtröja så passade jag på att screenshota skärmen, så alla kan se hur det såg ut idag iallafall:


Charmigt eller skandalöst - avgör ni ;)

Tackar Tobias K för tipset...

/Räkan

J18: Klar hemmaseger!

J18 spelade sista grundseriematchen i Arena Oskarshamn idag. man gick segrare ur striden, med klara 10-1 mot vita hästen.
Mjölby vann dock sin match, så IKO slutade inte som serieledare (1 poäng ifrån), men en andraplats räcker i serien för att få kvala vidare!

Grattis till båda våra Juniorlag, som verkligen lyckats denna säsongen!

Vilket motstånd mm J18 får, skriver jag på bloggen vid ett senare tillfälle.
För att få riksintag till hockeygymnasiet så måste IKO gå upp en division - så vi får hoppas att man lyckas i år!

J20:s matcher och kvalseriens upplägg har ni i inlägget innan/nedan detta...

/Räkan

Upplägget för J20:s matcher:

I J20 SuperElit förlorade idag troja, och Huddinge vann. detta innebär att Troja blir den sista av motståndarna i kvalet till SuperElit, trots en match kvar för dem att spela...

I IKO:s kvalgrupp blir det då Sunne, IKO och Troja.

IK:s matcher spelas 19:e och 20:e Mars, båda i Sunne...
Upplägget blir då i kvalgrupp A:
Fredagen den 18/3: Sunne - Troja
Lördagen den 19/3: Troja - IKO
Söndagen den 20/3: IKO - Sunne

I kvalgrupp B kommer Almtuna, Piteå(?) och Björklöven mötas, de matcherna spelas i Uppsala, samma datum som IKO:s grupp spelar..

Vinnarna från de olika kvalgruppsserierna brukar i vanliga fall vara klara för SuperElit.
Men i år så skall förbundet ge Färjestaden en friplåt till SuperElit, då de skall satsa på J20 lag, och förbundet gör vad de kan för att hjälpa igång dem... *suck*

I egenskap av Färjestads friplåt, finns det bara en plats till att slåss om, så vinnarna från de olika kvalgrupperna möter varandra i ett Play Off.
De matcherna går:
Torsdag 24/3, Lördag 26/3 och eventuellt även Söndag 27/3

Nu hoppas vi att grabbarna grejjar seriesegern i kvalgruppen också, sedan är det "bara" Play Off kvar, innan allt är klart :)

Skall beta av J18:s kvalmatcher också senare, när jag fått in alla resultat från dagens omgångar, och då vet exakt hur de olika grupperna kommer se ut...

/Räkan

Trevliga bilder från kvällen...

Fick 2 trevliga bilder från kvällen, då J20 vann serien, och blev garanterat klara för kval till J20 SuperElit!
Bara till att njuta...
Tack Pernilla för bilderna!

/Räkan

J20 vann med klara 7-0!

Växjö förlorade, men IKO förlitade sig inte på det, man tog hemn serien för egen maskin.
IKO vann med klara 7-0 mot Västervik.

Gutenstam stod i IKO-målet, och fick hålla nollan. Samma Gutenstam som varit utlånad till just Västerviks a-lag några matcher den gågna säsongen.

Skotten 52-11 summerar matchen ganska bra, om man säger så...

Nu väntar en mycket tuff kvalserie för J20, till SuperElit!
Kvalserie väntar också J18, som har sin sista grundseriematch i Arena Oskarshamn i morgon (söndag).

Stort grattis till båda juniorlagen! Grym säsong, och bra jobbat!
Både i J18, J20 och de spelare som visat upp sig i a-laget - grattis till er alla!

Nu väntar vi spänt på kvalmatcherna. Jag updaterar mer om dem inom en rimlig framtid på bloggen...

/Räkan

J20 klart för kvalserien till superelit!!

I skrivande stund har ej IKO:s J20 spelat klart sin match, men det spelar ingen roll!!
Växjö förlorade borta mot mariestad med 2-1, och detta betyder att IKO är vidare till kvalserien till SuperElit!!

Stort grattis till våra duktiga juniorer!

IKO:s match är ej slut (började 1 h senare), och i skrivande stund pågår slutet av andra akten, och IKO leder dessutom med 3-0 mot Västervik just nu!

Nu börjar den tuffa kvalserien, där bara ETT lag har möjlighet att gå upp i år.
Hur det än går så har både J18 (som redan är klara för kvalspel uppåt) och J20 gjort en enastående säsong!

Mer om deras kvalmatcher kommer senare på bloggen, likaså slutresultatet för J20.

/Räkan

Upprop!

Upprop 1:
Har du frågor till styrelsen, som inte ställts ännu, i inlägget jag skrev för några dagar sedan, där ni har chansen att fråga och tipsa om hur och vad man kan förbättra sig på?!
Har ni fler frågor/förslag, ställ dem i den tråden NU, för i helgen skickar jag in alla de inläggen, och de mail jag fått till Söder. Så ni har ca ett dygn på er from nu.
råden ni skall posta era kommentarer i hittar ni HÄR! Håll er bara till den tråden för frågorna, eller maila. tack.

Upprop 2:
Blue Front Support söker fler som vill jobba med tifon till kommande säsong!
Detta är ett viktigt inslag på matcherna, som höjjer tempen/stämningen. Vill du hjälpa till att annordna tifon?! maila då till mactheman100@hotmail.se

Upprop 3:
Glöm inte bort det klassiska och avgörande derbyt i Arena Oskarshamn på lördag!

Matchen är lördagen den 5/3 kl 15:30. Kom gärna och stötta grabbarna, så hockeysäsongen fortsätter i Oskarshamn!
Sedan så har vi J18 också, som har match på söndag, men redan är klara för kvalspel.

/Räkan

Tobias Jonsson klar för IKO

Tobias Jonsson från HV71 har skrivit på för IKO.
Tobias Jonsson har gästspelat som lån 5 matcher den gågna säsongen i IKO-tröjan.
Han är 19 år, och har skrivit på 2 år för IKO.

Välkommen Tobias!

/Räkan

Klassiskt avgörande derby!

På lördag smäller det, då är det ett klassiskt derby för vårat J20!
Med en vinst mot Västervik, så är kvalserien till SuperElit klar!Om IKO skulle förlora, så gäller det att Växjö förlorar borta mot Mariestad. Men detta skall vi klara utan Växjös "hjälp"!
Detta är grundseriens sista omgång! NU gäller det!

Seriefinalen sist mot Växjö bjöd på storpublik. Nu på lördag möter man klassiskt derbymotstånd, och ytterligare en avgörande match! Vore inte fel med stor publik även denna matchen?!

Matchen mot Västervik spelas i Arena Oskarshamn, Lördagen den 5/3 kl 15:30

Söndagen den 6/3 kl 12:40 spelar även J18 sin sista grundseriematch. J18 är redan klara för vidare kvalspel, men slåss nu för vilken kvalgrupp man vill hamna i, och om man vill vinna serien.
J18 möter HC Vita Hästen i Arena Oskarshamn.
För att vinna serien måste Mjölby tappa poäng borta mot Mörrum, och IKO måste ta poäng i sin match...

/Räkan

Hedersamt avslut för IKO

Så var säsongen över för vår del. Detta efter en hedersam vinst mot Västerås, som slutade 2-1, efter förlängning.

Innan matchen hölls lite cermonier, där jadeland fick pris för säsongens slitvarg.
Alexander Johansson hyllades också innan match, då han annonserade att detta var hans sista match.
Kan inget annat än att lyfta på hatten för Alexander, för åren i IKO. För energin han tillfört. För hjärtat han visat. Tack Alexander!

IKO slutade 9:a i tabellen, då Malmö vann sin match mot Borås.

Mest focus blev det dock på bottenstriden.
Både Tingsryd, Troja och Sundsvall var piskade att vinna - och alla 3 vann sina matcher!

Vi börjar med Ljungby, som skrällde till lite, och slog Leksand med klara 5-3. Detta räckte dock inte, man hamnar under strecket, på plats 13, på 50p. Samma poäng som 12:an, men med den snöpliga målskillnaden, bara 6 mål som felade...

Tingsryd lyckades vinna över Örebro, med 3-2, detta efter förlängning. Detta innebär att man förlorar allsvenskan, och slutar på 49p. 1 poäng från de båda rivalerna ovan!

Sundsvall, ja de blev laget som slipper ett negativt kval. De slutar 12:a i allsvenskan, på 50p. Dvs samma poäng som Ljungby, men något bättre målskillnad.
Men sättet man vinner sin match på! Sundsvall ville verkligen vinna över Mora. Sundsvall låg under med 3-2, mot Mora. men man plockar målvakten - och lyckas kvittera. Men laget behövde 3 poäng, så man chansar igen! Målvakten plockas återigen, och man lyckas återigen, man sätter 4-3 mot Mora, med bara 55 sekunder kvar att spela! Starkt och vågat, av ett lag som vägrar åka ur allsvenskan... eller rättare sagt, allsvenskan som inte kan bli av med dem ;)
För ni minns väll, förra säsongen åkte de ur allsvenskan, men fick en fribiljett, då Björklöven tvångsförflyttades ur allsvenskan, pga ekonomi. Denna säsongen höll man sig kvar av egen maskin, men detta med nöd och näppe!

Blev inte mycket om IKO:s match i detta inlägget, men inte så mycket att säga. Laget avslutar på ett bra sätt, på hemmaplanen, och fick bli hyllade efter matchen, av de 1742 betalande.

Jim Nord fick dock en skridsko över handen, och blödde kraftigt. Har inte fått rapport ännu hur det är med honom, men tror han klarade sig med några stygn...

Om någon dag skall jag försöka summera IKO:s säsong här. Fram till dess; Silly Season! :)

Nu när hockeysäsongen är över för IKO, blir det inte lika lätt att uppdatera bloggen dagligen, som jag gjort hittils, men skall försöka med det även framöver, fram tills vi är igång igen på riktigt. Så, stay tuned!

/Räkan

Sista matchen för säsongen online?

Inte i oskarshamn ikväll?

Matchen går dock att följa på västerås everysportsrapportering, som ni hittar HÄR.

Sveriges radio sänder de sista omgångarna live på webben, under hockeyextra. Sändningen hittar ni HÄR.

Oskarshamnstidningen kör sin CoverIt, och den hittar ni HÄR!

/Räkan

Inför IKO-Västerås

Sista matchen.
Så var det dax att säga hej då till denna säsongen.
Matchen mot Västerås är den absolut sista matchen denna säsongen för IKO:s del.

För IKO handlar matchen om man vill sluta 9:a eller 8:a i tabellen. För att sluta 8:a måste IKO vinna, och Malmö får endast plocka 1 poäng mot Borås - även det en match som inte betyder mer än heder...

blir till att tacka av spelarna för denna säsongen. Det har varit några dalar, eller rättare sagt en djup dal, som satte sina spår, men tycker gott att man kan tacka av laget för denna säsongen! Laget öppnade otroligt bra. Laget har avslutat serien också på ett bra sätt.
Jämfört med förra säsongen, då vi höll på att åka ur ÄR detta ett stort steg i rätt riktning!
Förra säsongen slutade vi som jumbo, men hyllade spelarna som hjältar efter match.
Denna säsongen har varit betydligt bättre, och spelarna bör stöttas, även om matchen inte betyder något.

För sedan dröjjer det innan vi får stå och våndas, jubla, darra och hoppa i ishallen igen!

IKO har också gått ut med att man kommer hamna på ett -resultat.
För att förbättra läget till nästa säosong kan en bra publiksiffra och stora kioskintäkter hjälpa en liten bit på vägen.
Nu avslutar vi snyggt!
Forza IKO!

JO; matchen börjar 19:00 (onsdagen den 2/3)...

/Räkan

ännu mer publikrådet...

Nu har Martin Svensson förtydligat lite mer på insideiko.blogg.se angående vad som sades, och vad folket undrat över.
Inlägget hittar ni HÄR
Ger en hel del svar.

Men fortsätt skicka in frågor till förra inlägget, bara scrolla ner, eller klicka HÄR.
Kommentarerna börjar dugga tätt nu, och jag har även fått in några mail, så fortsätt fråga/ge förslag!

/Räkan

RSS 2.0
annonser: