Matchanalys av olofström borta...

IK Oskarshamn vann som bekant borta mot Olofström med siffrorna 1-2. Ett lugnande besked, och säkert positivt för lagmoral och självförtroende.

IK oskarshamn öppnade inledningsvis starkare, mot ett ganska tamt Olofström. Olofström köttade eget försvar, och satsade på kontringar. Men IK oskarshamn stod upp bra i mittzonen, och släppte inte rikktigt igenom Olofström.
Chansen Olofström hade var under den knappa minuten de spelade 5 mot 3. Men IK oskarshamn kunde stå emot den pressen.
Det var en annan attityd i IK oskarshamn idag, än vad det varit de sista matcherna. Man spelade mer fysiskt och gjorde mer "skitjobb". Det som saknades var offerviljan att göra mål. Ingen som ville ta ett blåmärke för att sätta avsluten i lägena man skapade.

Andra perioden startar IK oskarshamn snäppet vassare, och mycket rättvist kan David rodman peta in ledningen!
Rodman som jag tycker varit lite osynlig de andra matcherna, så kul att han hamnade i målprotokollet!
Lite senare kunde Gibbs, mycket välförtjänt sätta 0-2, och det var han mycket välförtjänt!
Gibbs var nämligen bäst i IK oskarshamn - idag igen. Både deffensivt och offensivt! Kul att han också fick utdelning för sitt slit! Gibbs flyttades också upp i kedjorna idag, och tilläts mer speltid - även det välförtjänt!

Dock så kunde Olofström strax efter Gibbs mål, reducera till 1-2, via ett ganska snyggt direktskott. I stort sett otagbart för Bengtsson - som gjorde sin bästa match i IK-tröjjan!
NMen efter reduceringen levde IK oskarshamn farligt. Här slappnade man av, man slutade åka skridskor, blev stillastående och passiva. Efter reduceringen till slutsignal var andra perioden Olofströms. Så vill jag inte se IK oskarshamn göra igen. man får inte slappna av vid en liten ledning! Och man måste dessutom kunna få upp farten igen, OM det händer!

Tredje perioden hade IK oskarshamn pucken i olofströms zon under hela första halvan. men man spelade ut i kanterna, rörde sig alldeles förlite och krånglade till det för sig själva.
Men Olofström skulle vakna till i slutet, och skapa några riktigt farliga målchanser, men Bengtsson i målet fortsatte storspela!
Olofström tog ut målvakten med mer än 2 minuter kvar av sista akten, och hade riktigt farlig press ett tag, men spelade lite som IK oskarshamn då, dvs ut i kanterna och krångligt. IK oskarshamn skulle få ett läge mot den tomma buren, men åkte sig offcide.

Matchen slutade 1-2, och var ett rättvist resultat.

Klart bäst i IK Oskarshamn var som sagt var Gibbs och Bengtsson.
Det var klart ett lugnande besked att vår andremålvakt även han kan spika igen om/när det behövs!

Att jobba på till serien:
1: Man får inte bli för stillastående i anfallszon, och INTE hamna ute i kanterna.
2: Våga offra en tand för att få göra mål...
3: Träna PowerPlay! IK oskarshamn hade inte många pp-lägen idag, men man är alldeles för innefektiva i pp, och passiva! IKO har inte gjort något pp-mål på hela försäsongen va?! Idag var man bara lite nära vid ett av powerplayena...
4: Försvaret börjar hitta sina roller och positioner, men inga idiotpass framför egen målvakt tack.

IK Oskarshamn gör ingen strålande insats, men jag som åkt runt och sett dem lite nu, tycker att detta var verkligen ett steg i rätt riktning. Inställningen var BÄTTRE, men måste bli bättre än så.

Med bättre inställning - som lär komma till serien, och med våra stjärnor i laget, ja, då kan vi bli farliga i år.
men spelar man med halvtaskig attityd i serien, då kommer säsongen att bli låååång...

Och till sist, Mörrum mötte Tingsryd, innan IK:s match. Snackade lite med några goa snubbar från mörrum innan matchen, som dessutom bjöd mig och min familj på inträdet - stort tack till ER!

I morgon (lördag) möter IK Oskarshamn Tingsryd, i Olofström. Införreportage kommer på förmiddagen...

/Räkan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: