skillnad..

Tycker att IK gör en riktigt bra match, speciellt andra perioden.. fram till deras 1-2 och 1-3.. väldigt enkla mål.. sen repar vi oss aldrig.

Men vilken orättvisa.. riktigt enkla mål får Mora, medans vi fortfarande får kämpa och kämpa för varenda liten målchans.. riktigt surt.. men där ser vi skillnad på självförtroende och inte.

Vi var helt klart värda poäng i den här matchen, visst tredje perioden var jäkligt tråkig och det rinner iväg.. men även där så jäkla enkla mål och skillnad på självförtroende.. Mora spelarna vågar göra det där nödvändiga som krävs för att göra mål.

Rautio på 1-2 målet är tråkigt att se, sedan är han väldigt stillastående på 1-3 målet också.. vilket hela laget var tyvärr.

Nej nu har vi gått från ett lag som släpper in riktigt lite mål till att plötsligt öppna upp oss som jag vet inte vad..

Såg matchen på datorn idag då jag är sjuk,, verkade som att övrig publik också var rätt dåliga.. tyst som i graven..

//Robin

jobbigt,,

Känns inte helt ok att sitta hemma när det är en halvtimme till matchdags, speciellt inte när man redan varit hemma hela helgen och hela veckan.. :/

Men biljetten kommer väl till nytta iallafall.. hoppas kanelbullarna med kaffet till smakar bra där borta i hallen Mattias..

Spännande ikväll kommer det bli, tror jag. Vore bara så jäkla skönt om vi kunde vinna ordentligt någongång, dags att släppa dessa uddamålsmatcher nu. Tänk va gutt om vi kunde leda med tre mål tio min in på tredje perioden. Önsketänkade? kanske..

Mora är i en ruggig form nu, men det kanske vi också är?..

förresten, grattis Johan Sjödell-Wiklander till förlovningen.

//Robin


första hemmamatchen..

.. för säsongen som jag missar att se live, är imorgon mot Mora.

Detta p.g.a sjukdom, närmare bestämt influensa.. dock inte säkert att det är svininfluensan.. men svin eller inte.. jag har någon jävla influensa iallafall.

Helt fantasktiskt att vi fick med oss två poäng igår! välbehövligt!

Nähe vi hörs när man är lite piggare

//Robin

förlust

Visst 6-3 kanske talar ett tydligt språk.. min första reaktion är: 6mål?! har vi släppt in 6mål!.. min andra reaktion är: 3mål!?! har vi gjort 3mål!!?

Tror faktiskt inte att siffrorna speglar matchen, bara en känsla jag har. Vi släppte 3mål i boxplay.

9 sekunder mellan vårt 1-1 och deras 2-1, där har vi ett problem.

Suursoo och Guter levererar. Bra! Men nu är det dags för de andra i laget att komma igång..

31-29 i skott.. som sagt, tror inte vi gjorde en dålig match.

Rautio första målvakt?

//Robin

välkommen till verkligheten..

Ja, det kan vara lätt att sitta och säga "välkommen till verkligheten Pierre" men i detta fall väljer jag att inte göra det.

Pierre är en talang från Oskarshamn som fått alldeles för lite speltid iår.. och när han fått det så har han fått spela back. Inte det lättaste att ta en plats i laget då. Samtidigt kan man inte ha den inställningen att man har en garanterad plats, bara för att man blivit lovad det.. Men chansen ska man absolut få.. och ta.

Innan ens silly season började så var det väldigt mycket prat om att vi skulle ha en renodlad junior femma.. en hel femma!!. Jag tolkade det då som att killarna från J20skulle få slåss om platserna i den femman.. Istället tar man in Jim Nord (inget ont om honom) som spelat i div2.. jag menar, vad sänder man för signaler då?!

Nu har vi tagit in 4:a nya spelare i laget. Två av dessa tycker jag verkligen har visat framfötter.. Zion är svår att ge en rättvis bedömning och Cox spelar första gången ikväll.. Kan dessa herrar visa vägen som hela tiden funnits där? Ja då kan det här sluta riktigt bra..

2002 personer i Arenan i Onsdags var en riktigt bra siffra med tanke på resultaten.. ser fram emot när vi får se lapp på luckan och spöar skiten ur Leksand i slutet på November.. Det skulle sitta fint.

AIK ikväll.. ett hemmastarkt lag som förlora stort mot Almtuna senast.. får se hur det slutar mot Oskarshamn.

//Robin


ut med de yngre, in med de äldre

Simon Eliasson, Per Svensson och Pierre Gustavsson.. är namnen på de personer som får lämna IK Oskarshamn tillsvidare.

En klokt beslut tycker jag. Tror att det kommer bli riktigt bra när kanadensarna kommer igång.. innan jul är vi med och fajtas igen.

AIK borta imorn, hårt schema nu. Almtuna tvålade dit gnagarna rätt hårt sist och vi får hoppas att vi verkligen har rest oss sen igår.

Har fortfarande lite svårt att släppa förlusten igår, såg matchbilder på aftonbladet och såhär i efterhand kanske Rautio inte skulle ha släppt den returen han släpper. För övrigt gör han en helt strålande match, när hade IK sist två riktigt bra målvakter?!

cred till Markus Svensson också.. vilket lyft, han var bra redan här.

länk om ni missat matchbilder från IK - Malmö

//Robin

sista gången..

Igår var sista gången jag skrev i bloggen i det tillstånd jag var i då..

Aldrig att jag skulle kunna spotta på någon.. och det är fegt av mej att sitta och skriva om en person på det sättet.

Hejja IK

//Robin

överbetalda danskjävlar!

Hela jävla laget är uppbyggdt på överbetalda dansk jävlar i Malmö IF..

Så jävla rätt av dommarn att de fick de utvisningarna de fick.. skulle vart några till egentligen.

Fulare hockey hittar man inte förrens man kommer upp till Karlskoga och möter Bufors... om ens där..

Fan så irriterad jag är här hemma. Tycker faktiskt att IK spelar sin bästa hemmamatch om inte även bästa matchen för säsongen. Ändå får fåglarna raka in 3-2 pucken.. förjävligt.

Men slarvet finns fortfarande kvar i laget.. + att vi har förbannat svårt att komma in i anfallszon, men när vi väl är där så spelar vi ut Malmö idag.

Vår nye kanadesare syntes inte alltför mycket ikväll, dock fixade han några bra inspel så jag tror det kommer att komma.

Både Guter och Suursoo var riktigt bra ikväll.. Suursoo får även göra mål och oj vilka passningar han bjöd på i PP. Riktigt bra!!

Hedersammare förluster får man nog leta efter, Tycker som sagt att vi spelade riktigt bra stundtals och den här gången mer ofta än sällan.

Teemu Kesä! Vilken lirare, seriöst..?! vart fan kommer han ifrån, brukar inte hänga ut spelare på detta viset men han kan fan inte ha båda kulorna mellan benen. Nysläppt från psyket?!! Stå och veva som en jävla idiot med armarna?!! Till vilken nytta då? hade dommarn släppt honom hade han suttit inne för mord på stackars Anton.. Fy fan, han är en sådan som jag inte hade bangat för att spotta på.. tre gånger om.

Hoppas verkligen att vi går stärkta ur det här.. fan tagga tagga mot AIK på fredag!!

tillsist, snälla Alexander spela forward..! snälla!!

//Robin



hemma

Tillbaka i Oskarshamn, lagom till matchen imorn.

Helgen slutade riktigt trevligt, 3 färska poäng och vi ligger över mardrömsplatserna.

Ska bli riktigt kul imorn och se hur IK står sig mot bättre motstånd. Vi spelade bra mot Leksand.. dåligt mot Växjö och Västerås.. om du Västrås kan ses som ett topplag..

Kan faktiskt mycket väl bli 3poäng imorgon, hoppas att nyförvärven börjar leverera redan från start.

//Robin

Göteborg

Är i Göteborg just nu, så har inte någon jätte tillgång till dator och internet.. eller rättare sagt så har jag annat för mig.

Men såg nu att IKO värvat 4nya spelaren... En ny kanadensare, en center.. som gör FÄRRE poäng än kanadensiska backen. Är detta verkligen rätt väg? Statistik på eliteprospects tycker inte jag övertygar.. mycket utv, kan dock betyda att han kanske smäller på och står upp för laget, vilket vi verkligen behöver just nu.

ska bli riktigt intressant att se vilka som får lämna klubben.. för det vet vi redan att folk kommer få göra. Sprider detta oro till laget?.. ja?! jag hade iallafall inte varit säker på min plats om jag spelat i IK Oskarshamn just nu..

Imorn är det game-day.. 3viktiga poäng står på spel. Zion är klar för spel.. mycket intressant!

//Robin

2 poäng!

viktigt viktigt viktigt!!

vet inte vad man ska säga om kvällens match, tycker ändå att vi visar mod och självförtroende ibland.. Örebro fick dock styra lite för mycket hur dom ville. Tycker faktiskt att örebro gjorde en riktigt bra krigarmatch. Men vi är bättre än dom, och det märktes stundtals.

som sagt två viktiga poäng som likväl kunde varit 0 som 3.. att vi får ett mål bortdömt tycker jag inte är konstigt, solklar offside i målgården. tyvärr!

Det här kan bli bra, det kan faktiskt bli bra. vi blir bättre och bättre!

Förresten, när ska Moore-Support återuppstå?, tänkte mest att den stora "flaggan" de har där borta i klacken utan namn.. ja där står det ju faktiskt Moore-Support. .

.. och en sak till ang klacken: trummor? det som varit så förbjudet? är detta tillåtet nu?!.. jag fattar noll. Bra stämning i Arenan idag. så jag klagar inte.. gillar trumma, lite iaf.

//Robin

Kanada är klar!

Härligt, snacka om att man blev nervös över att det skulle skita sig..

Men nu gjorde det inte det och en poängstark back tackar man ju inte nej till.. Dock ska man precis som Jan Banan säger inte dra alldeles för stor växlar, han kan ju faktiskt bli en flopp..

Igår gick resultaten åt helvete, snacka om att vi ligger sist/nästsist.. även om vi vinner några matcher irad här nu så kommer vi inte kunna klättra alldeles för mycket.

Två oerhört viktiga matcher framför oss nu!!

ses i hallen ikväll!

//Robin

Kanada!

Jesus Kristus tack för att landet Kanada finns!

Att vi skulle ta in en poängmaskin som är back.. hade jag aldrig i hela mitt liv trott när man satt och kollade på träningsmatcher under försäsongen.

Helt rätt! att detta görs, det kommer locka publik och förhoppningsvis höjja hela laget. Tänka sig att Oskarshamn faktiskt skulle få en spelare som andra allsvenska klubbar vill ha!!

Riktigt kul!

i skrivande stund är det dock inte klart.. men oj vad hockeyn i stan skulle få sig ett lyft, bara att nämna "en kanadensare i åskeshämn" får såväl unga som äldre att lufta på diverse ögonbryn!

//Robin

suck

Man har bevittnat många förluster i sitt liv.. men igår, ja det tog kanske ändå priset.. när man sedan ser hur Portugal ökar på sin 1-0 ledning till både 2 och 3-0 ja då kommer även tårar.

Igår kväll runt 22tiden var ett av mina värsta upplevelser som Svensk sportfåne..

Hade IKO spelat match ikväll och vi vunnit så hade inte ens det kunnat förgylla min dag..

Blev iallafall något gladare när det serverades hemmagjorda kroppekaker idag, förgyllde dagen lite som sagt..

usch, idag är det inte kul att vara svensk..

//Robin

Fotboll

Hockey i all ära.. men ikväll är det faktiskt fotboll som gäller.. Tror jag de flesta tycker!

Skönt med ledig helg i hockeyn förövrigt, bra att gå in i helgen med en seger i bagaget!

J20 vann över skövde idag med 3-2, vilket betyder att de ligger två i tabellen om jag räknat hyffsat rätt !

NU: ett gäng kalla och fotboll..

//Robin

2-1 igen....

Äntligen kom vi segrande ur den här 2-1 epidemin!!

Rautio och Guter är vår räddare ikväll.. för fy helsike vilken dålig match!!

Tendenser till bra spel finns ju där, vi visade det stundtals, visserligen långt ifrån många ggr men ibland gnistrar vi till.. Men är det det bara jag som är trött på dumpa puck i kortsargen och aldrig vara först på puck..?!

två riktigt jävla viktiga poäng ikväll!! fy fy fy så viktigt det var.. TACK!!!!

//Robin

Salo

Man kan inte annat än älska Tommy Salo, han är nog tränaren vi väntat på, bara det kunde lossna för laget också!

Ni har säkert inte missat aftonbladets artikel om Salo och Strömberg bråket från igår.. har ni det kan ni ju alltid klicka här riktigt kul at det börjar hetta till mellan tränarna också. det visar bara på vilka vinnarskallar det finns i den här serien! KUL!

Roligt blogginlägg av Thomas Ros också, angående bråket.. se här

//Robin

sköna vibbar

Almtuna hemma kan inte komma mer lägligt!

Nu är det dags för våra tre poäng!

Känns faktiskt ganska bra inför fredag, tror det lossnade lite igår, och det är kul att läsa Johan:s blogg om att han också upplever en positiv känsla i laget.. att inte bara se det negativa från igår utan att verkligen ta med sig det positiva. Vi spelade bra igår, i två perioder.

Som sagt känns bra inför imorgon.. riktigt bra faktiskt

//Robin

2-1 1-2 2-1

om man är trött på resultatet 2-1?.. jo tack, speciellt när vi förlorar med dessa siffror tre matcher irad..

Tycker att Guter gör en enastående match, han kan bli riktigt nyttig för laget!!

Sedan ger vi bort allt vi äger och har i första perioden, Salo skäller i periodpaus och spelet blir bara bättre och bättre.. kanske dags att Salo skäller ut grabbarna ordentligt precis innan match? Så att vi är med från start.

Töntiga ramsor från Leksands klacken för övrigt..

Dålig stämning i hallen också..

Nej står fortfarande vid att när den stelnade ketchupen från locket i ketchupflaskan arbetas bort så blir vi ett lag som krigar om topp 7. hade vi vunnit våra uddamåls förluster hade vi i detta nu haft 16poäng..

//Robin


Personliga tankar

Daggen har nu tagit in två nya spelare.. en har fått lämna. Det man ska komma ihåg är att vi har två nya anfallare och att det var en back som fick lämna. Backplatsen får vi hoppas att Österby tar upp, men vilka ska lämna sina anfallsposter?!?
För mig finns det två namn som jag inte anser platsar i A-laget, dels är det Vimmerby Nordh och tyvärr vår egna produkt Pierre G. Kanske har ingen av dom fått riktigt chansen heller men, bara att inse. För Nordh blev det lite för stort kliv mellan divII och Hockeyallsvenskan.

Inget ont om Nordh men man ska komma ihåg att Hockeyallsvenskan är inte som den var förr. Gapet mellan Elitserien och Allsvenskan har blivit betydligt mindre, samtidigt som jag tycker att gapet mellan DivI och Allsvenskan blivit större.

--------------------------------------------------------------------

Vi ligger sist, och det finns egentligen inga större tendenser till att vi ska komma uppåt, inte just nu. MEN jag tror, eller så är det hjärtat som hoppas att vi kommer komma stärkta ur det här. Vi ska bara uppåt. VI SKA BARA VINNA och när vi gör det, så tror jag inte att det är tillfälligt. Nej jag tror att när vi vinner nästa match så kommer stenen falla ut ur hela kroppen och vi kommer bli som en jävla stridsmaskin.. men det kommer inte bli lätt.

Vi får bara inte vänta alltför länge på den där segern.. Jag tror personligen (hoppas) att segern kan komma redan mot Leksand. Vi slog dessa herrar på försäsongen. Vi har visserligen ett sargat självförtroende men kan vi kriga oss till en skit puck så tror jag att vi kan vinna skiten. Vi vet att vi har två bra målvakter. Vi vet att vi har ett bra defensiv. NU är det bara det offensiva spelet som ska komma upp ett antal snäpp. Leksand har inte övertygat, de har släppt in mycket mål, trotts ett finskt lejon mellan stolparna.

--------------------------------------------------------------------

Om jag får komma tillbaka till det här med de nya spelarna så tror jag att det kan få en riktigt positiv effekt, men det kan lika gärna gå åt helvete. Vad händer med lagkänslan nu när en kille får gå och två nya kommer in? Vad händer med stämningen i gruppen på de som haft en riktigt tuff sommarträning ihop och (enlig sig själva) blivit ordentligt sammansvetsade.. Nej det ska bli intressant det här, som sagt. Det värsta som kan hända nu är att vi får en massa stirriga höns som tror att de sitter lösa och underpresterar ännu mer.. Det bästa som kan hända är att samtliga spelare får lite eld i baken och verkligen vill visa varför just de ska vara kvar!.. De som har psyket kommer gå stärkta ur det här och förhopningsvis få med sig sina kamrater.

Men det kan lika gärna bli pannkaka av alltihop.. ungefär så känns det just nu.

//Robin


Per lämnar, två nya in!

Toivo Suursoo och Mattias Guter är våra målskyttar den här säsongen..

Daggen säger också att mer kan hända vilket betyder att fler än Per Svensson kan få lämna gruppen.. Hur det här påverkar laget har jag ingenaning om, men att något måste hända det vet vi nog alla.

Länk till Eliteprospect Toivo.Suursoo och Mattias.Guter

intressanta spelare, speciellt Guter. Ska bli spännande!

//Robin


På rätt väg..

Tycker att vi är på hyffsad rätt väg,, men jag fattar inte hur det kan ha blivit såhär.. vi är oslagbara hela försäsongen.. och nu är det som om vi fortfarande tränar.

Tredje perioden är helt ok, Lukas Eriksson får igång laget med några saftiga tacklingar. IKO spelar tuffare och tillsist kom utdelning.. samma krigare i 60min och vi hade vunnit matchen.

Trött jag är på dessa uddamåls förlusterna nu. Nu väntar match uppe i Ejendals Arena, sedan två raka hemma matcher. 6poäng är nödvändigt!

//Robin

vinst mot serieledarna.. J20

Ja det blev tillsist vinst för IK Oskarshamns J20. 3-2 mot serieledande och obesegrade Växjö lakers.. ärligt talat så tycker inte jag att siffrorna speglar matchen riktigt. IK var det klart bättre laget. Fullständigt körde över Växjö många stunder.

Blev mest imponerad av nummer 23, Linus Nelson. Att inte han har fått en ärligt och riktig chans i A-laget är för mig helt obegripligt. Han är stor, kan tacklas och är en jävel på att leka med pucken.. Men för det var han inte ego, nej han passade ett par riktiga smörpass till sina lagkamrater som tyvärr inte kunde förvalta sina lägen.

Imorgon är det dags för A-laget att ta en seger också! Vinst är ett måste.. och det vet hela Oskarshamn om

//Robin

J20

Idag är det J20:s tur att möta Växjö.. har ingenaning om hur bra eller dåliga de är.. men om jag fattat rätt så ska inte IK ha någon jätte chans att vinna just den här matchen.

Undrar om J.Nordh är med idag, med tanke på att han är ordinarie imorgon, vore isåfall kul om han kunde hitta målet och stänka in en puck, för att stärka självförtroendet.

Fler som ska besöka Arenan på den något udda tiden 14:40.. Jag ska dit iallafall. Undrar om de tar inträde.. hört talas om det iallafall..

//Robin

RSS 2.0
annonser: