Summering: Borås vs IK Oskarshamn

Matchen slutade 2-1 till Borås. Siffrorna var inte helt rättvisa, då IK oskarshamn totalt sett över matchen var det bättre laget...
Tyvärr sätter man inte sina chanser, och Borås tilläts ta ledningen...

Första perioden startade Borås klart starkast, och IK oskarshamn såg sega ut. Troy i målet håller IK oskarshamn kvar i matchen, med storspel.
Men efter halva perioden svängde matchbilden. Då körde Borås fast, och IK Oskarshamn kunde börja leka i deras zon. Här borde dock IK oskarshamn åtminstonde satt några av de fina lägen man skapade, men utan framgång.

Andra perioden öppnar IK oskarshamn väldigt oinspirerande. man står stilla och ingen tycks vilja åka skridskor. Då lyckas också Borås göra 1-0 ganska enkelt i PowerPlay... Några minuter senare har IK oskarshamn pucken i egen zon - jag uppfattade inte vem, men ett galet pass rakt ut i banan, ger Borås friläge, och kan enkelt utöka till 2-0.
Men IK Oskarshamn svarade snabbt, Jadeland jobbar fram pucken i anfallszonen, och slår ett mycket läckert pass mot mitten, till en fri Jadeland, som distinkt slänger upp pucken i målnätet!
Efter målet får IK oskarshamn ny energi, och plötsligt börjar man åka skridskor, och föra spelet igen. Slutet av andra perioden var Borås bitvis utspelade, mot ett piggare IK Oskarshamn.

Tredje perioden är svängig och jämn. Inget lag lyckas göra fler mål i matchen, och matchen slutade också 2-1 till Borås.
Bäst i IK Oskarshamn var helt klart Gibbs! Och då menar jag både offensivt och deffensivt! Gibbs var den enda spelare i IKO idag som spelade med hjärta och glöd. Han ville, och blev den som stal tillbaks pucken, byggde upp spelet, och jobbade fram lägena. Fortsätter Gibbs utvecklas som han gjort denna försäsongen kan han bli mycket kul att få ha i IK oskarshamn denna säsongen.
Troy i målet skötte sig också bra. Även Jadeland spelade bra idag igen, då han liksom Gibbs stack ut på sina åkningar i offensiva zonen.

Annars hade inte matchen något högre underhållningsvärde i den graden, att jag tycker inte Borås spel imponerade, iallafall inte en hel match.
IK oskarshamn uppträdde oinspirerat, och ingen som ville åka skridskor eller kämpa för att vinna. Många spelare gled omkring långa stunder. MEN att med denna attityd spela jämt mot Borås är i mina ögon ett gott täcken.
När serien brakar loss har man förhoppningsvis mer hjärta och stake, och då... då borde man kunna köra över köttmuren Borås...

Backarna:
Ja, detta är ett hett diskussionsämne. Backarna fortsätter uppträda virrigt - tror de släppt förbi fler mål om det inte vore för att Troy är bra i mået och att Borås inte riktigt tog sina chanser. MEN, av de matcherna jag sett gjorde de faktist dagens insats godkänd. man släpper in 2 mål, ett i BP, och ett man bjuder på. Bjudningen är förvisso inte OK, men trots detta gick man ett litet steg i rätt riktning.
Det var inte lika förvirrat som vanligt, utan idag handlade det mer om individuella misstag!

Vi skall också ha i åtanke att våra 2 "affischnamn" McGrath (ansluter till seriestarten) och Öhman (flyttade) saknades ikväll.
Utöver detta saknade man också Valdix (skadad) och Lidhammar (skadad).
Med sig hade man istället juniorerna F.Engsund, Djerf och Eberhardsson (a-lagsdebut i oskarshamn). Juniorerna såg jag inte jättemycket av, men de gjorde inte bort sig, då de fick chansen.

Man skall också ha i åtanke att Borås målvakt spelade riktigt stabilt, klart bäst i deras lag. Alltid rätt placerad, och täcker ytorna bra.

Näe, med rätt inställning skall man vinna dessa matcher, och särskilt med komplett lag! Borås hade inga strykningar...

Men att bara Gibbs visar djävlaranamma oroar dock lite. OK, det är bara träningsmatch, men vinnarskallar?! Jag skulle inte vilja sätta ut skridskorna på isen som spelare, och ta en förlust, jag vill ALLTID vinna... DET borde spelarna också vilja!
Det är inte OK, att stå passiv och titta på, när motståndarna kommer. Inte åka omkring och hålla klubban i en hand, lite tafat, och inte visa ambition om att vilja ha pucken.
IK Oskarshamn som helhet gör trots detta en godkänd match. Men man hade kunnat spelat klart bättre om alla velat... Nästa match är på Fredag, borta mot Olofström. DÅ hoppas jag man visar upp lite mer spelglädje och offervilja.

Och till sist... Boråspubliken är en döende art, men för att vara Borås är 500 pers en OK publiksiffra. Men vad har hänt med deras klack?! Inte ett ord under hela matchen (från de 2 personerna som stod där)! Vi var totalt sett 8 Oskarshamnare på bortastå, och vi fick ha lekstuga där ikväll. Tack ni andra Oskarshamnssupportrar som åkte dit, och stöttade vårt lag. Alltid lika kul när man inte blir själv ;)

Ber också om ursäkt för att jag inte hann med att svara på alla frågorna på twitter under matchen, men de som inte fick svar på sina frågor i detta inlägget, kommer jag svara nu istället...

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Alexander

när det är tränings matcher brukar det inte vara klack. när bhc hade sin första borta match mot skövde då hade vi en klack på 35/40 personer konstigt nog :D sen tycker jag att du har fel med att ni är ett bättre lag på pappret, det har ni inte, men alla får ha sina åsikter :) Tja !

2011-08-25 @ 01:27:01
Postat av: Heppson

Hur går det för Hultström. Kommer han t ex få någon speltid i PP i serien?

2011-08-25 @ 07:01:56
Postat av: Ikå

Hur såg Rodman, Svensson och Uotila ut?

2011-08-25 @ 07:19:55
Postat av: Räkan

Rodman såg ut som vanligt. Är en av de som mycket sällan går fel, eller passar fel, men trots detta syns han inte myckett av...

CJS såg jag inte mycket av... kan ej ge ett fullgott svar där..

Uotila startade blekt i matchen, med tamt försvarsspel . eller rättare sagt, spelet var ok, men lite loj inställning. Han lyfte sig dock betydligt i slutet av matchen, där han bitvis spelade riktigt bra.

2011-08-25 @ 11:19:22
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Tompa

Vet du om valdix och Öhman kommer med mot Olofström ? Är det inte läge att sätta Gibbsen i en bättre kedja, han är en av mina favoriter

2011-08-25 @ 13:36:19
Postat av: Ståplats

Har inte sett de senaste träningsmatcherna men Tompa har helt rätt, spelar man tillräckligt bra så ska man få klättra i kedjorna tycker jag. Så länge man är bättre än någon annan där vill säga.

2011-08-25 @ 13:42:13
Postat av: Anonym

När kommer lidhammar tbx?

hur var Rodman är han bra?

2011-08-25 @ 16:35:52
Postat av: Mat

BHC har ett starkare lag än Oskarshamn, och kommer att vara före de i tabellen i år. Punkt.



Sluta överskatta IKO.

2011-08-25 @ 16:59:26
Postat av: Osse

BHC har absolut inte ett starkare lag än IKO.

IKO har bättre spets.

2011-08-25 @ 18:33:12
Postat av: A!x

osse säg inte för mycket, om inte borås har bättre spets än iko så är min RÖV en termos !!!

2011-08-25 @ 19:35:36
Postat av: osse

Jag tycker IKO har ett bättre lag än BH och flera hockeybloggare (tex dragskott,grönvitasumo) rankar IKO

högre än BH och de måste väl kunna sin sak.

Förresten rankar dragskott BH sist.

2011-08-25 @ 20:00:48
Postat av: A!x

men lilla osse, han som har bloggen dragskott har lika många hjärnceller som en puck vilket är inga. Han på dragskott har bara varit inne på eliteprospects och gjort en utvärdering där ifrån... och slut

2011-08-25 @ 21:02:59
Postat av: Osse

Varför är dragskott en av de mest lästa och respekterande bloggar om han inte har några hjärnceller eller kan något??

2011-08-25 @ 22:00:25
Postat av: A!x

osse vi säger så här då tycker du att sundsvall är ett bättre lag än borås? bofors? troja? tingsryd?... om inte borås kommer före er i allsvenskan denna säsong ska jag flytta till oskarshamn och börja hålla på iko....

2011-08-25 @ 22:50:52
Postat av: Grynvald

Min pappa är starkare än din.

2011-08-25 @ 23:28:01
Postat av: Andreas

Haha! Ska hjälpa dig att packa A!x

2011-08-25 @ 23:44:47
Postat av: franzzon

Hahaha, att vara så säker som räkan att IKO kommer att vara för BHC, eller A!x att BHC kommer att vara före IKO är fruktansvärt svårt att veta då dessa båda lag är lika bra, eller dåliga, på papperet. Spetsen, sett till mål och assist, vinner BHC på papperet, men försvarsmässigt, målvakter borträknade, vinner IKO. Som jag ser det kommer IKO och BHC att vara två av de som kommer att kämpa om sjundeplatsen och det kommer att vara jämt. Angående dragskott, så har herr Wikbrg mycket dålig koll på lagen i Allsvenskan och har inte bemödat sig med att källforska speciellt bra. Däremot håller jag Grönvita Sumo och MrMadhawk som väldigt pålästa.

2011-08-26 @ 15:36:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: