Mer efter IK Oskarshamn - Djurgården:

Kunde inte blogga ordentligt igår, fick köra lite lätt via telefonen.
Idag lovade jag blogga mer ingående, men blir inte så ingående som jag hoppades på, då jag nämligen inte är hemma ännu. Campar fortfarande, beslutade oss för en natt till...
Men jag har fått låna ett mobilt internet till datorn, av en som har täckning här... Dock så kan jag bara låna det en liten stund, och batteriet i datorn är snart slut. Får sammanfatta lite kort angående matchen igår!

IK Oskarshamn spelade riktigt bra, särskilt första perioden och nästan hela tredje perioden.
Sedan får vi tillägga att Djurgården, om de spelar som de gjorde i första perioden resten av säsongen, då får de tufft att hålla sig kvar i elitserien... Men Ik oskarshamn gjorde det svårt för dem, trots att Djurgården gjorde mål redan efter knappa 13 sekunder. Sedan var Oskarshamn det förande laget - perioden ut.
Underbart att få se Oskarshamn spela KREATIV anfallshockey. Inte ut i sarghörnan, utan man ville ha in pucken på mål!
Oskarshamn kunde mycket väl gjort dubbelt så många mål i första perioden, och chockat 08-orna!

Andra perioden syndes det verkligen hur tunn Oskarshamns backbesättning är nu, och första backen får gärna komma snart... För deffensiven fungerade inte helt, man gick bort sig allt för ofta och tappade markeringar och placeringar. Visserligen händer det lite när man spelar lite mer anfallsinriktad hockey, men stundtals var försvaret riktigt kaotiskt. Trots detta tyckte jag att man lyckades streta mot bra bakåt!

Tredje perioden kom IK oskarshamn ut med första periodens inställning och ångade på igen. Vinst till Oskarshamn eller åtminstonde oavgjort resultat hade INTE varit orättvist - så bra var Oskarshamn totalt sett!

Sedan får Djurgården det där retliga ledningsmålet, och det fanns inget annat att göra än att plocka ut troj, och köra med en extra spelare. Tyvärr satte den gamla ex-Oskarshamnaren "Fimpen" i Djurgården sista pucken i tom bur. Slutresultat 2-4.

Vad behöver man förbättra:
Försvarsspelet, dvs positionsspelet och markeringarna. För detta behöver man inte låta backarna stanna hemma i anfallen, fortsätt anfalla med backar som fyller på. Backarna hann ju tillbaks, men hamnade helt enkelt fel ibland.

Bäst på isen:
Vår dansk poulsen - där har vi hittat en playmaker, slitvarg, kreativ allkonstnär och poänggörare! Ren uppvisning stundtals!

David Rodman blixtrade till ibland och gjorde riktigt fina genomåkningar, och visade hur snabb han är, men sedan blev han osynlig emellanåt...

Gibbs är en helt ny hockeyspelare! Visade särskilt upp i sista perioden en härlig inställning! Åkte på skridskorna, spelade fysiskt och byggde upp ett fins spel! Bra inställning. Gibbs har INTE blivit sämre i sommar om man säger så...

Sedan vill jag nämna Djerf, som fick chansen i A-laget igen. Han visade att han klarar av allsvensk hockey, med att göra bra byten mot elitserielaget! Vore han bara lite större, så... men han är ännu ung - håll hårt i honom IKO!

Trevlig kväll, och underbart att äntligen få komma in i ishallen och se hockey igen!
IK Oskarshamn skall INTE skämmas för resultatet, utan vara stolta över en väl genomförd match!

Synd att inte klacken var fullproppad, men semestertider och gratis sittplas... Hyggligt drag trots detta, med tanke på att det var en träningsmatch!

/Räkan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: