Anmäl er till Tingsryd borta.

Vill bara lägga ut en påminnelse att det anordnas resa med STOR buss till Tingsryd om det blir 35 anmälda.
ANMÄL ER I GOD TID!!!
www.ikoskarshamn.com finns informationen.
Vänta inte o se om det blir stor buss innan ni anmäler er finns tyvär en del som tänker så.
Bättre o anmäla er innan då är ju chansen större att det blir resa.
Kom igen nu foooorzzaaa!!!
Vi ska vara kvar!!


// Löjjan

Salo tillbaka till IKO

PRESSMEDDELANDE

 

IK Oskarshamn har lagt den första pusselbiten till den framtida organisationen. Första steget är att Tommy Salo återvänder till föreningen i rollen som sportchef. Att knyta till sig Tommy Salo igen är ett steg i att skapa en organisation som kan axla ansvaret efter avgående klubbchefen Dag Larsson.
- Vi är muntligt överens med Tommy men vill gärna redan nu berätta att vi lyckats knyta honom till föreningen igen, vilket vi är glada för eftersom vi vet att han har mycket att bidra med genom sin långa erfarenhet och stora kunskap inom ishockey, säger IKO:s Anders Österberg. Tommy Salos ansvar blir att säkra representationslagets framgång men han har även ett sportsligt ansvar för klubben junior- och ungdomsled där han ska arbeta med att föreningens röda tråd upprätthålls. Till sin hjälp får han den sportgrupp som sedan tidigare finns i föreningen.IKO vill också passa på att rikta ett stort tack till Dag Larsson som vid månadsskiftet formellt lämnar sitt jobb som klubbchef. Han har lyft föreningen på många plan och lämnar oss med flaggan i topp.
Tommy Salo finns anträffbar på IKO:s kansli tisdag kl 14.00 för intervjuer och fotografering.


Vad tycker jag om detta??
Spontant känns det ganska bra faktiskt har inte så mycket mer att tillägga om det.// Löjjan

Fy fan vad gutt!!

Vilken känsla man vakande upp med idag. Det känns verkligen som att det här kan gå vägen nu.
Vi kör över tingsryd fullständigt igår kväll. Första perioden ligger vi under med 1-0 och de var så jävla orättvist och man kände viss oro. Men när IK gör 2-1 och efter det så är Taif egentligen aldrig nära och när Lukas gör 3-1 efter 33 sek i sista så känns det klart,visst Tingsryd gör 3-2 men det är samma här IK maler på och 4-2 pucken av nämnde Erikson satt som en smäck!!

Jag vet inte om Taif var sådär jättedåliga, jag skulle nog snarare säga att IKO spelade fruktansvärt bra och disciplinerat.
Lukas Eriksson alltså vilken kämpe han är så jävla skoj att han får sätta dit dom avgörande puckarna i tredje.

Måste också säga att jag tyckte stämningen i hallen och framförallt klacken var riktigt bra trots avsaknad av 3-4 st röststarka personer. Och framförallt avsaknaden av trummor. Visst någon/några försökte bonka lite men när inte ens takten kunde hållas fick många människor i klacken nog och till sist så bars trummjävlarna ner under läktaren igen.
Jag måste säga att jag tyckte det var riktigt skoj att se klacken så pass röststark och att få med sig hela hallen på det sättet utan trummor känns helt otroligt.
Men det är väl lite som på isen när dom starka personerna och i detta fall också trummor är borta så får andra som kanske brukar vara mer tillbakadragna kliva fram och det tyckte jag många gjorde.
Jag skulle personligen gärna se att resten av hemmamatcherna kördes utan trummor med då jag tyckte stämningen var så jävla cool och bra. Tyckte inte tingsrydsklacken var något vidare trots 150-200 man plus trumma!

Finns dock två saker som gör kvällen lite halvtråkig.
Allstå den person som sköter Musiken i hallen!
Jag vet inte om du är dum i huvudet eller bara skiter i klacken. Det kanske rent av är ett för stort egenintresse av att spela musik som gör att du totalt avsaknar känsla för stämning, det jag menar är att dra igång musiken och köra över klacken gång på gång. Detta har ju påpekats och kommit fram ett flertal gånger både direkt till speakerbåset och till Ik.s ledning.
Snälla för sista gången när klacken sjunger och hela hallen är med och det är riktigt bra tryck!!
Ge fan i dra igång massa jävla musik och kanadensiskt och amerikanskt NHL-skit.
Kan jag vara mer tydlig!!!

Det andra är Jadelands skada såg riktigt illa ut ett tag men han reste sig efter ett par minuter och kunde åka av själv.
Men missar han resten av kvalet är det helt klart ett avbräck för oss.
Taifbonden fick så klart matchstraff för det.


Nu kör vi över jordens avskum på fredag!


Forzaa IK!!!


Sässongens viktigaste match.

Spelas i kväll och det är tycker jag och många fler väldigt viktigt att vi tillsammans håller ihop och ställer oss i klacken för att den ska (måste!) vara riktigt bra i kväll då det räknas med att det ska dyka upp ett antal ca 2-300 tokiga bävrar nerifrån skogarna.
Jag hoppas och ber att alla som verkligen vill ställer sig i klacken och bidrar till sång och bra stämning ikväll laget behöver verkligen det.

Därför tänkte vi ett gäng att ta oss till Hotell Ett innan match ikväll för att ta någon öl och snacka ihop oss lite innan vi gemensamt går till matchen och ställer oss i klacken.
Så alla som vill vara med och bidra ikväll är välkomna dit ca 17.15-17.30.

Och om ni inte kommer dit så hoppas jag att väldigt många kommer till klacken ikväll.
Ni måste förstå att detta är väldigt viktigt för laget.Forrzaa IK!!// Löjjan

jihde rädd för ekroth?

Måste bara säga att det är grymt frustrerande att gå runt här på Göteborgs gator och bara kunna följa sitt lag via datorn. Lyckligtvis har OT och Klubb-tv webradio men ändå.

Måste ge en stor, stor, mega stor eloge till Oskarshamnspubliken. Två bussar till Nybro där man dominerade totalt. Bra stämning hemma mot Sundsvall med en helt ok publiksiffra. Men framförallt att man lyckas få ihop en hel jävla buss till Olofström! Där kan det inte heller varit någon klackmatch då de oskarshamnare som var på plats hördes rejält i radion. Underbart att lyssna på även om man själv vill vara på plats.

Idag när jag var påväg till min praktik så tog jag för ovanlighetens skull gratistidningen Metro.
Bläddrade snabbt igenom men fastnade bland sportsidorna. Nyvaken som jag är läser jag en rubrik där det står "Jag tror att Leksand har hittat en lokförare".

I artikeln svarar tre experter på tre frågor. Den ena experten är Niklas Jihde och han svarar bland annat på frågan:
"Bråkstakarna stjäl som vanligt rubrikerna i slutspelet. Vem är tidernas svenska hockeybuse?"

Jihde svarar:
"Blir fortfarande rädd när jag hör Peter Ekroths namn. Tänk honom tillsammans med Ledin och Jämtin - då skulle det behövas tiodomarsystem."

Kul läsning som fick mitt oskarshamnshjärta att slå ännu lite mer.

//Robin

Fruktansvärt besviken förbannad och ledsen.

Jag vet inte hur andra ser eller känner. Men så här känner i alla fall jag efter gårdagen.
Man tar ledigt från jobbet klockan 14.00 typ vilket inte är så populärt men man gör det för IKO man lägger 4-500 kr minst på resa inträde och andra omkostander runt omkring.
Man åker ner 50 man i en buss en torsdagkväll.
Laget säger sig vara redo de är på liv eller död nu!
Jag tycker att vi supportrar i alla fall visar det.
2 bussar till nybro en söndag ett bra drag hemma mot sundsvall och 1 buss till olofström en torsdagkväll.
På alla lappar står det runtom på stan.
VI ÄR REDO ÄR DU?

Tycker iko visade allt annat än att dom var redo igår.
Fansen visade sin besvikelse med all rätt tycker jag.
Riktigt dåligt av Sjödell Wiklander att skrika något från isen upp mot sina supportrar.
Hörde inte vad exakt så jag vill inte utala mig för mycket om det men enligt uppgift från många håll var det typ håll käften på er nu.
Jag förstår han på ett sätt kroppen är full med adrenalin han är lika besviken som oss supportrar.
Men oavsett!!
Vi betalar mängder av pengar varje sässong för att titta på laget alltså är vi ju del i deras löner.
Alltså också delvis deras arbetgivare.
Vi har fan rätt att ställa krav och förvänta oss att spelarna ger 110% varje match!
Likväl som dom förväntar sig att vi är där för dom på läktaren.
Och gör dom inte 110% så måste man få visa sin besvikelse.
Jag är riktigt besviken ledsen och förbannad efter gårdagen.Men nu glömmer vi denna match och i morgon tar vi nya tag dom 3 viktigaste matcherna har vi framför oss.
Det måste bli 9 poäng där.

// Löjjan

Det blir resa med buss i morgon!

Nu är det klart det kommer bli stor buss till olofström i morgon. Det är just nu ca 40 anmälda så det finns en del platser kvar om fler vill med.


//Löjjan

Vilken jävla seger!

Är helt slut i kroppen huvudet och halsen idag. Gårdagens match var väldigt känslomässig man slets mellan hopp och förtvivlan hela tiden. Sundsvall var riktigt heta i PP samtidigt var ju IKO riktigt stillastående.
Att vi inte får ut någonting på 5-3 spel i 1.18 är riktigt dåligt likaså agerandet vid sundsvalls 1-1 mål. Ingen går in o täcker skott utan låtar han bara sikta in sig och skjuta till och med jag hade nog hunnit sikta o sätta den pucken.
Stämningen tycker jag var helt okej men som vanligt är det alldeles för ivrigt från vissa håll i klacken man behöver inte skrika en ny ramsa var 20e sekund, rösten tar ju slut och man orkar inte hela matchen. Det märktes att trycket från klacken minskade ju längre matchen led.
Bättre att skrika få ramsor med kvalitet som hörs tycker i alla fall jag.
Trummandet tycker jag dock var helt okej igår inte för mycket.
Några som dock orkade hela vägen var laget fy fan så skön vändning och vilken styrka från ett lag som inte haft något som helst självförtroende.
Riktigt gutt åt alla dom jävla loosers som gick hem i paus mellan andra och tredje och missade denna vändning. Jag förstår ta mej fan inte hur sådana människor tänker. Jag såg minst 50 personer som gick.
Se nu för fan till att anmäla er till OIK borta i morgon. IK behöver oss och vi behöver ett lag i allsvenskan!
20 pers anmälda just nu va fan kom igen tveka inte.
Va med hela vägen nu!!


Forrza IK


// Löjjan

Det blir buss på torsdag med!!

Kom igen nu!!
Det blir buss till olofström på torsdag anmäl er se mer info via IKO.s hemsida!!!!

FORZZAAA!!!


// Löjjan

Bussresa till olofström på torsdag.

Det kommer troligtvis anordnas resa till Olofström.
Mer info kommer inom kort.

// Löjjan

OIK

Har funderat lite och givetvis ska man självklart åka till olofström på torsdag de e väl inget o fundera på.
Jag hörde rykten om att IKO ska anordna resa igen,men vet inget säkert.
Om inte det blir så lämna en kommentar och ert nummer om ni är 100% säkra på att ni vill åka.
För som jag vet just nu är vi 4 st helsäkra och blir vi några till kanske vi kan hyra en minubuss eller två.
Jag kan köra en!övrigt: rautio ryktas till luleå jävligt synd om han drar!
http://kuriren.nu/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=4171576&entry=5311666

// Löjjan

Underbart!!

Fan vad det känns skönt att vara oskarshamnare idag. Att huvudet inte riktigt är med och att rösten är slut kan jag med lätthet ta en sådan här dag!
Matchen i sig var väl ingen kanonmatch IKO spelade inte på topp men nybro var samtidigt riktigt dåliga tycker i alla fall jag.
Det var så jävla underbart att få in 1-0 målet direkt.
Det kändes nästan klart efter det. IKO satte ner foten direkt och visade att vi tänker ta hem det här.
IK gjorde vad som behövdes och tog 3 jävligt viktiga poäng så är det.
En annan match som spelades var läktarmatchen.
Där var vi ju totalt överlägsna matchen igeonom. Jag var ärligt talat förvånad att nybroklacken var så blek jag hörde dom typ en gång innan nedsläpp i övrigt var det bara sittplatspubliken på andra sidan som hördes med sina trummor ibland hahahaha....
Nybrofansen har varit jävligt kaxiga innan matchen och de känns så jävla skönt att vi verkligen tryckte ner dom i läktarmatchen.
Hoppas på fortsatt god stämning på hemmamatcherna med nu!!


Forzza IK!!!

// Löjjan

Shoppen håller öppet innan match på söndag!

IK shoppen håller öppet mellan 14.30-15.00 på söndag innan vi åker mot glasriket.
För er som vill köpa någon supporterpryl innan avfärd.
Tänk om alla i alla fall kunde ha en halsduk så jävla snyggt!!

KOM IGEN NU ALLA!!!

Första bussen till Nybro på söndag är snart full så ni slöhasar som fortfarande funderar (vad de nu är o fundera på) anmäl er för in i helvete nu!!
Vi kanske kan fylla två bussar ju de vore kanonskoj!
Vi ska krossa nybrohjonen både på läktaren och på isen inga jävla div 1 lag ska komma o köra över oss!!

Stå upp för oskarshamns stolthet!!


OBS! Det krävs 10 anmälningar till för att vi ska kunna åka med TVÅ bussar. En är redan fylld. Fortsätt anmäla er!
FORZZA KÄMPAAA OSKARSHAAMN!!!!// Löjjan

EXTRA EXTRA!!!!!!!!!

Det kommer anordnas resa till Nybro på söndag.

Gå in på www.ikoskarshamn.com för mer info!!!

Kom igen nu.


NU JÄVLAR!!!

// Löjjan

Kvalserien.

Lottningen är klar äntligen och spelschemat blir som följer.

Nybro-IKO, söndag 21/3 kl 17.00
IKO-Sundsvall, tisdag 23/3 kl 19.00
Olofström-IKO, torsdag 25/3 kl 19.00
IKO-Enköping, lördag 27/3 kl 17.00
IKO-Tingsryd, måndag 29/3 kl 19.00
IKO-Nybro, fredag 2/4 kl 17.00
Sundsvall-IKO, söndag 4/4 kl 17.00
Tingsryd-IKO, tisdag 6/4 kl 19.00
IKO-Olofström, fredag 9/4 kl 19.00
Enköping-IKO, söndag 11/4 kl 17.00


Tycker det är helt okej finns väl inget o klaga på.
Jag ser dom tre hemmamatcherna på rad mot taif enköping och de där laget som ligger på de där stället där de bor så konstiga människor som pratar och luktar äckligt bor. Jag ser dom som en liten milstolpe där ska de vara 9 poäng bara.


På tal om äckligt på söndag möter vi de där laget Nyyyyvvvbooo tror ja dom kallar sig.
Jag tänker dra dit och de är många som hört av sig och vill åka med.
Tror inte de kommer hinnas anordnas någon organiserad resa.
Men jag kör en bil som förmodligen i dagsläget är knökafull.
Någon mer med bil som kan tänka sig köra?? lämna en kommentar och likaså ni som är sugna på o åka så ska vi kanske kunna styra upp något. Att vi kanske åker gemensamt i bilar ner.

// Löjjan


Kvällens resultat

Första matchen i PlayOff 3 som är sista PlayOffet innan kvalserien är spelad.

Nybro - Kiruna                 11-0 publik: 1511   1 - 0 i matcher, bäst av 3
Vita Hästen - Tingsryd      2-1 publik: 2527    1 - 0 i matcher, bäst av 3
Asplöven - Enköping        5-3 publik: 530       1 - 0 i matcher, bäst av 3
Olofström - Huddinge       5-2 publik: 2114     1 - 0 i matcher, bäst av 3

Samtliga hemmalag vann alltså första matchen och behöver "bara" sno en vinst på bortaplan också.

Asplöven med en publik på knappa 500pers hör inte hemma i HockeyAllsvenskan.

Är grymt laddad för kvalserien nu. Har redan tagit ut Nybro till den i förskott. Kommer bli två riktigt grymma matcher.

---------------

Timrå till slutspel! Kul för dem. Starkt att ta en seger på bortaplan när Luleå bara behövde 1poäng.

Tittade på LHC - Hv71. Jävligt bra match.

---------------

Nu åker jag till Fjällen med skolan. Vinterutbildning. Men kommer hem lagom till första matchen på söndag nästa vecka.. Kan knappt bärga mig!

FOOORRZZAA OSKARSHAMN

//Robininte imponerad

Matchen mellan Vita Hästen och Tingsryd är precis slut.

Såg den live på datorn för 119!!! spänn sjuka pengar och riktigt dålig kvalité!

Var väl egentligen inte något slarvigt spel men det såg långsamt och trögt ut. Väldigt mycket Powerplay som verkligen va riktigt dåligt. Speciellt från Tingsryds sida. Nej när jag såg den här matchen så blir jag inte lika nervös längre. Spelar IK som de ska och är riktigt taggade, ja då ska vi bara vinna. Kanske inte enkelt men nästintill.

Vita Hästen vann förövrigt 2-1. Totalt hade Tingsryd spel 5mot3 i 2min och 13sek men lyckades inte göra ett enda mål i PP. Bedrövligt!

Nybro leder i detta nu med 4-0 efter 1period. skönt o slippa åka upp till Kiruna tycker jag. Dock får vi nog åka upp och möta Asplöven..

//Robin


pinsamt modo

Tycker det är lite pinsamt att MoDo med stjärnor som Markus Näslund, Peter Forsberg, Per Svartvardet och Niklas Sundström missar slutspelet. Man ska inte tappa poäng mot Södertälje med de spelarna i laget.
Det är både pinsamt men framförallt tråkigt. Hade vart riktigt kul att se MoDo i slutspel. riktigt kul! Men nu tycker jag nog att Foppa ska lägga skridskorna åt sidan. Men det där känner nog han bäst själv.

Som jag trodde så gick Almtuna och Malmö vidare till playoff två. Roligt för Almtuna som blev rätt kritiserade av att välja Mora som motståndare.

Malmö - Almtuna så får jag nog se Malmö som favorit. Hoppas dock att Almtuna kan snuva rödhökarna på kvalserien.

Imorgon inleds PlayOff 3! Mycket viktiga matcher för IK:s del!

//Robin

fördel malmö och Almtuna

Malmö vann borta över Bofors ikväll.
Siffrorna skrevs till 1-2 trotts att Bofors vann skotten med 38-21
Marcus "trolle" Svensson gjorde alltså en riktigt bra match.

Almtuna vann också dom borta ikväll. Mot Mora.
Detta trotts att Mora ledde med både 2-0 och 4-2 men tappade till 4-5 efter 72minuter.

Känns som att det är rätt avgjort vilka som möts i ett avgörande PO nu när både Malmö och Almtuna har två hemmamatcher på sig att avgöra.

//Robin

Hockey!

Förra inlägget var väl ganska långt ifrån vad denna blogg handlar om,men okej man kan ju marknadsföra produkter på olika sätt.


Nu börjar snart kvalet, jag vet inte hur ni andra känner men jag är riktigt jävla laddad. Jag tycker det ska bli skitkul men på frågan om  jag är orolig så är svaret JA! jag e så in i helvetes orolig och rädd att vi ska ramla ur. 

Vad gäller diskussionerna som varit gällande J-lagen och sossehockey. 
Jag kan ju inte säga vad som är sant och inte men jag vet att föreningen ibland agerar på väldigt märkliga sätt och jag kan säga så här. Det skulle inte förvåna mig om det verkligen är så som Mats J säger att IKO styrelsen sagt att sossehockey gäller för sponsorens barn har gråtit för pappa och får han inte spela mer så blir de inga pengar.
Det är horribelt och absurt om det är så. 
Känner inte för att skriva mer om det utan nöjer mig med detta.

Det kommer att komma en hel del inlägg fram vid kvalserien när lagen osv är klara och spelschemat lagt.

// Löjjan

reklam

Måste bara få göra lite smygreklam här i IK-Bloggen

Ett UF företag bestånde av 5tjejer har kommit på en grym idé!!

Halsband med överfallslarm

http://hjelpuf.blogg.se/

En perfekt present från pojkvän till flickvän eller bror till syster!!!


//Robin


po 3

Lagen för PlayOff tre är klara.

Nybro - Kiruna
Vita Hästen - Tingsryd
Olofström - Huddinge
Asplöven - Enköping

Kan bli en riktigt grym kvalserie. Personligen hoppas jag att vi slipper både Kiruna och Asplöven. Det räcker med att behöva åka upp till Sundsvall.

Tuffast i ett kval tror jag att Nybro kan bli. Tar emot att behöva säga det men känns faktiskt så.

Hur hoppas ni att kvalserien kommer att se ut?

Jag hoppas på:

Oskarshamn
Tingsryd
Nybro
Olofström
Enköping
Sundsvall

//Robin


Betygsättning av spelartruppen 09-10

Jag vet att sässongen inte är slut på något sätt, men tänkte i brist på annat att skriva om ge mig på en betygsbedömning från min synvinkel på nästan samtliga spelare som gjort någon match i IKO denna sässong.

Tar ett nummersystem som är följande.


1. Totalt värdelös.
2.Absolut inte godkänt.
3 Okej men hade förväntat mig mer.
4 Bra.
5 Riktigt jävla bra.

Betygsättningen sker individuellt utifrån vad jag hade förväntat mig av varje spelare. Jag bedömmer också spelarna utifrån de matcher jag sett dom spelat med IKO.


Johan Sjödell Wiklander 4.
Nicklas Jadeland. 3
Lukas Eriksson. 4
Anton Persson. 4
Tovo Suursoo. 3
Petri Tähtisalo. 4
Oscar Andersson.3
Justin Cox. 3
Ragnar Karlsson. 2
Daniel Ljungkvist. 3
Johan Pettersson. 2
Mattias Guter. 3
Dennis Bozic. 2
Joakim Hagelin. 4
Christofer Löfberg. 2
Rasmus Olheden. 2
Jonathan Zion. 3
Johan Linnander. 4
Alexander Johannson. 2
Kristoffer Jonson. 3
Viktor Ekbom. 5
Linus Morin. 2
Jonas lennartson. 3
Oscar Fantenberg. 4
Chris Nybeck. 3
Kim Lennhammer. 4
Mattias Hellström. 2
Jim Nordh. 2

David Rautio. 5
Axel Brage. 3


Tommy Salo. 1
Michael Larsson. 4
Lenny Eriksson. 3

// Löjjan

det börjar dra ihop sig..

Mot kvalserien!

Just nu går jag mest runt och väntar på att spelschemat ska bli klart och vilka lag som hamnar i vår kära kvalserie.

Den här säsongen går nog till den tråkigaste genom tiderna. Inte bara för alla förluster utan för att vi inte haft samma lag på isen i två matcher på rad. Stundtals (väldigt få gånger) har IK faktiskt spelat riktigt jävla bra. Men i det stora hela har vi ju inte haft en enda chans egentligen. Spelet ute på isen har varit under all kritik. Riktigt jävla dåligt. Det finns inget grundspel och spelarna blir skitnödiga såfort de får pucken.

Källor säger att JSW förhandlar med andra klubbar just nu, kanske är därför han inte alls spelat bra de senaste matcherna?..

Hur känner ni?, ser ni fram emot kvalet nu när vi har vetat om det sålänge eller är det bara ånest?

Playoffet fram till kvalserien är ju helt sjuk, jag fattar fan inte ett skit vilka som ska möta vilka nu när det blir playoff 2.

Nybro - Karlskrona kan man se på webben för 89spänn. se karlskronas hemsida.

En annan ska se på elitserie hockey ikväll för att rensa tankarna lite. Hoppas hv kan vinna så man får tyst på de här kaxiga göteborgarna.

som alla andra storbloggare får man väl lägga in en
"kvällens outfit": Hv tröja + IK halsduk.//Robin


RSS 2.0
annonser: