Örebro besegrade IKO...

IK Oskarshamn fick stryk med 5-1, borta mot Örebro.
IKO skall enligt rapporter ha öppnat offensivt, och bra, men Örebro är laget som tar ledningen efter 5:03 i första.
Det blev också första periodens mål.

Sedan rasar det iväg... Örebro kan efter 1:08 in i andra göra 2-0.
Efter 7:34 gör Örebro 3-0.
Oskarshamn skulle dock skapa lite liv i matchen, med att sätta 3-1 innan andra perioden var slut. C-J Svensson fick det tilldelat till sig, efter att Matt Ryan trampat runt målburen.

I tredje perioden kan Örebro göra 4-1.

I de dryga 2 sista minuterna av matchen får Örebro 2 utvisningar, och IKO plockar ut Markus Svensson, för att spela 6 mot 3. Men när Örebro får ut sin ena utvisning med bara sekunder kvar, då kan Örebro sätta slutresultatet 5-1 i tom bur.

Skotten: 33-26

Nä, nu är det allt fokus på nästa match, som är Mora borta på Onsdag!

/Räkan

Örero vs IKO LIVE!

Idag spelar IKO borta mot Örebro. Matchen kan följas online, och görs bäst på:

• NA.se direktrapporterar vi ecerysport. Den rapporteringen hittar ni med ett klick HÄR!

• Nyheterna är på plats och rapporterar via CoverIt, oc den hittar ni med ett litet klick HÄR!

• Sveriges radio sänder hockeyextra. Ser ni inte spelaren nedan (krävs flash), får ni kika in på www.sr.se/kalmar.


/Räkan

Inför: Örebro vs IK Oskarshamn

IK Oskarshamn drar iväg på sin mycket svåra bortaturne, där man först skall möta Örebro, sedan Mora.

Örebro som är första stoppet, har spikat sig fast i toppen av tabellen, och leder just nu allsvenskan.
På 15 omgångar har örebro endast tappat poäng i 3 matcher. Klart imponerande, särskilt med den här rekordtuffa serien, då i stort sett alla lag har satsat hårdare än någonsin...
Av de 3 matcherna Örebro har förlorat, har Örebro endast 1 förlust på hemmaplan.

PP:
IKO: 16,07%
Örebro: 24,56%

BP:
IKO: 73,08%
Örebro: 82,46%

Kikar man på statistiken, så ser man snabbt att IKO måste hålla sig från utvisningsbåset. Faran blir då dock lätt att man spelar otänt och oinspirerat. Det gäller at spela med full intencitet och att fullfölja, utan att placera sig i knepiga situationer.
Helt klart en mycket tuff uppgift som väntar, men ingen omöjlig!
För man skall veta, Örebro har endast förlorat 3 matcher, men en av de var mot just IK Oskarshamn!

Innan matchen kastar jag upp på bloggen hur/var man kan följa matchen online.

Mitt tips: Jag tror IK Oskarshamn kommer backa hem, mot ett spelskickligt lag som Örebro. Kan öppna upp för kontringar, men kan också göra så att Örebro kan få ett tidigt övertag.
Men nu hoppas jag IKO vågar stå emot, och både ta och ge stryk för att vinna matchen. IK Oskarshamn vinner med 2-3...
Men det krävs full focus för att vinna, och det får vi nu hoppas man har!
Nu skall satsar vi på att vara så "fräcka" och spöa Örebro i 2 raka matcher!

EDIT: Läste precis på IK oskarshamns oficiella att Markus Svensson är tillbaks, dock ej klart vem som kommer stå mot Örebro.
Hela laguppställningen hittar man nu där, klicka bara HÄR för att se den.

/Räkan

J18: Torsk mot Nybro..

J18 mötte idag Nybro på hemmaplan. Man förlorar dock med 1-3.
Oskarshamn vinner dock skotten med 39-25...

Nybro håller serieledningen med detta. IK Oskarshamn ligger på tredjeplatsen. 2:a på samma poäng som IKO är Vita Hästen, och just Vita Hästen är Oskarshamns nästa motstånd.
IK Oskarshamns J18 möter Vita Hästen söndagen den 6/11 kl 12:40 på bortaplan.

/Räkan

J20:s förlust och kort om J18...

J20 förlorade idag borta mot Troja ljungby. Jag utlovade ett inlägg om matchen på chatten tidigare idag.
vet dock inte riktigt såhär i efterhand vad som kan tilläggas...
Troja var bättre - i 60 minuter. Vissa spelsekvenser var IKO klart bättre, men en match är i 60 minuter...

Oskarshamn hade en ledning med 1-3 inför andra perioden. men så ramlade målen in i baken, då man blev för passiva... snart stod det 4-3. IK oskarshamn skulle dock lyckas kvittera, och skapa nervositet...
Dock så skulle IKO stanna till, särskilt i egna zonen, och Troja kan rycka ifrån, och stänga matchen med sitt 6-4 mål...

Oskarshamn gör bitvis en riktigt bra match, men när man fastnar, då kör man fast ordentligt. När man körde på och spelade bra, då spelade man riktigt bra! Nu gäller det att hitta balansen, och bli jämnare i 60 minuter.

* * * * *

Jag har fått lite förfrågningar om jag inte kan liverapportera J18 i morgon (söndag).
Tyvärr har jag ej möjlighet att göra det. jag bor i Växjö, och att köra till oskarshamn för det klarar tyvärr inte ekonomi eller familjeliv av. Juniormatcherna på hemmaplan rapporterar jag oftast i sammband med att a-laget har hemmamatch samma helg...

Dock skall jag försöka fixa någon form av rapportering, men det troligaste blir en kortare matchsammanfattning efter matchens slut...

Matchen med IK Oskarshamn J18 som möter Nybro j18 startar kl 14:00, för er som vill/kan se den på plats.

/Räkan

J20: Troja Ljungby vs IK Oskarshamn LIVE!

Jag drar en tur till Ljungby idag igen. J20 spelar bortamatch där idag.
Matchen startar 12:30 och jag kommer liverapportera från plats idag.
Jag har dock ej ännu fått tag i någon i Ljungby som kan bistå med ström och/eller trådlösa nätverket, men räknar med att jag löser det på plats...

Rapporteringen kommer starta strax innan 12:30!/Räkan

Blekt IKO mötte ett blekt Troja, näst blekaste laget vann...

vill börja med att jag idag inte kunde biså med tjänsten om VAR man kunde följa matchen. Blev så tyvärr idag, då jag åkte direkt från jobb till hockeyn, och inte hann blogga därimellan.

Troja ljungby gör en dålig match. De borde vara lättslagna. Men problemet var att IKO var snäppet blekare. Och utöver det, dommaren, han... ja vad skall man säga... han var milt sagt under den orörda isen...

IK Oskarshamn gör en blek insats. man kör fast, och passningarna går inte fram. Mertalet av laget var dessutom inte sugna på att åka skridskor...
Hjälpen fanns ej hos dommaren. Värst var i slutet... Målvakten i Ljungby tar en nacksving. Håller i... domaren, han bryr sig inte...

Jag skyller inte förlusten på domaren, utan förlusten beror på Oskarshamn ovilja att spela, men domaren gör inte saken bättre. Pinsam nivå. Mikael Andersson som dömde dagens match - har han utbildning?!!

Bäst i IK Oskarshamn var lidhammar, som verkligen vill bevisa sin styrka efter utlåningen till Vimmerby. Bäst var också Alexander Bengtsson, som gör sin bästa match någonsin i IKO-tröjan. KOnkurransen som varit på sista tiden har gjort Alexander gott. Släppte inte returer idag, och höll sig rätt placerad i mmålet. Målen kan iunte skyllas på honom, utan på det slöa Oskarshamnslaget/försvaret.

Nä, detta skall glömmas, men bearbetas. man skall glömma matcher som dessa, men sammtidigt begrunda misstagen, så de inte begås igen.

På måndag har IKO sin nästa match, då möter man Örebro borta...

* * * * *

IK Oskarshamn J20 spelar match i morgon mot just Ljungby. Troligtvis åker jag till Ljungby i morgon igen, för att direkrapportera den matchen. OM det blir så, informerar jag om detta i morgon bitti (lördag). TYvärr vet jag inte nu, det hänger på lite familjära problem som skall lösas först...
IK Oskarshamn J20:s match startar 12:30.
Information om jag direkrapporterar kommer innan matchen. Annars blir det sedvanliga periodrapporter från J20...

/Räkan

Inför: Troja Ljungby vs IK Oskarshamn

Troja Ljungby på bortaplan. Ett troja som gått för mig förvånansvärt starkt. Bortser man från senaste matchen (7-3 förlust mot Tingsryd), så har de imponerat.

Troja ligger innan matchen på nionde plats (18 poäng). Men då har Södertälje, på åttonde plats 2 matcher mer spelade, och är "bara" 2 poäng före Troja. Oskarshamn ligger sjua på 20 poäng... samma poäng som sexan Mora.
Tight tabell, där verkligen alla kan slå alla...

troja Ljungby är dock svagare på hemmaplan än vad de är på bortaplan. Å andra sidan är IK oskarshamn aningen bättre på hemmaplan än vad man är på bortaplan.

Tabellen "vänder" nu, och förra mötet man mötte varandra vann IK Oskarshamn med 4-1 på hemmaplan.
NU möter man ett Troja som tycks vara starkare än vad man var i det mötet. Dessutom så är man revanchlustna efter förlusten mot Tingsryd...

I vanliga fall ser jag Troja som ett lag i nedre halvan, men deras resultat på senare tiden har imponerat. Troja blir en tuff nöt att knäcka.
Men en full supporterbuss och många supportrar som kommer med bil, så skall vi allt klara av att heja fram IKO till en vinst.
Resultatet: 3-6.

PP:
IKO: 16,98% - 10a i allsvenskan
Troja: 17,54% - 9a i allsvenskan

BP:
72,34% - 13:onde plats i allsvenskan!
72,88% - 12a i allsvenskan

2 av seriens sämsta powerplaylag möter 2 av seriens sämsta boxplaylag... dvs, stora möjligheter för båda lagen att förbättra de statistikerna....

NU kör vi, nu hejjar vi fram IKO till en härlig bortavinst!

/Räkan

Revanschlag, Öhman och målvaktsfrågan...

Tingsryd tog idag emot Troja Ljungby - Oskarshamns nästa motståndare. Tingsryd vann matchen med 7-3.
Min första tanke - det är inte många lag IK Oskarshamn får möta, som inte fått stryk i omgången innan och brinner av revanschlusta.
I fortsättningen skall jag personligen ha koll på omgångarna bättre, och kasta in en slant på att Oskarshamns nästa motståndare förlorar - för egen vinning.
Måndagen den 31/10 möter IK Oskarshamn Örebro (omgången efter Trojamatchen). Lördagen den 29/10 spelar Örebro hemma mot Leksand, innan de omgången efter möter IK Oskarshamn.
Enligt tradition att lagen som IKO skall möta, förlorar omgången innan, och särskilt Leksand har besegrat många av de lagen, kommer jag satsa en bra slant på en bortavinst den matchen... men jag förlorar gärna de pengarna.

* * * * *

En fråga i kommentarerna innan var hur Stefan Öhmans status är. Passande nog publicerade sveriges radio en intervju med honom, som publicerats ikväll. Den hittar ni med ett klick HÄR!

* * * * *

Niklas Lundström åkte idag hem till huvudstaden, för att representera AIK igen.
IK Oskarshamn har dock ett avtal med AIK att man får låna någon målvakt kommande omgångar, men namnen kan variera... Niklas kan komma tillbaks, likaså Markus Svensson...
Vem som kan komma in i Oskarshamn härnest är ej ännu klart.

/Räkan


IKO besegrade Rögle!

IK Oskarshamn vann idag hemma mot Rögle... men det började tungt...

Rögle får ledningen efter 10 minuter, mot ett smått tafatt Oskarshamnsförsvar... Man är på tok för snälla i egen zon, och särskilt i närheten av målvakten!

Men innan första perioden var över kunde vår kära dansk Poulsen sätta 1-1, assisterad av halvdansken Valdix...

"Snackisen" blev trots allt den höga klubban mot Hultströms haka, som domare Rådbjer ej såg. Linjemännen observerade honom däremot, om att Oskarshamnsspelaren blödde. 2+2 för hög klubba... problemet var bara att ingen av domarna såg VEM som gjorde den höga klubban, och S. Olsson i Rögle fick felaktigt sitta av den utvisningen. Oväsentligt visserligen, men endå...

Andra perioden blir det bara ett mål, och detta till Rögle...

Men här är det något annat som gnager mig.. POWERPLAYSPELET?! Var var det? Man söker eget burskydd... väntar... väntar... passar upp, slänger in pucken i zon, men ingen åker på den. Börja om. Tog man sig in i offensiv zon, så var det ingen som sköt. Och gjorde man det på finfina direkskottslägen, nä, då väntar man med att skjuta, så täckande Röglespelare hinner fram. Pinsamt... Rögle skapade mer i oskarshamn powerplay än vad IK oskarshamn gjorde själva!

MEN! Det skulle ljusna.
Sista perioden, och särskilt andra halvan av den... då är det lite mer fart och driv i skridskorna.
Lidhammar ser dock förvånad över att man inte använder farten mer offensivt. snor åt sig pucken i mitten av planen, och gör en dragning jag inte trodde han klarade av, eller skulle våga göra i seriesammanhang. Klubba och puck mellan benen, klacka fram pucken, på baksidan av klubbladet, vända dragningen, och trampa runt mål, och peta in i köksvägen!
Själva målet var väl inte så snyggt, men dragningen innan han gick runt målet, och att han gör detta med fart frammåt, och ett DRIV.

Detta smittade av sig lite såg det ut som, för efter att Lidhammar vågat trampa på, då helt plötsligt märkte övriga spelare att man kan ju faktist komma med fart in i anfallszonen.

Läge på läge skapades, men pucken ville inte in. Ville bara träffa stolpen...
IKO pressade på riktigt bra, och det kändes nästan som att Rögle skulle komma i en skitkontring. men så blev inte fallet.
Hagelin kunde sätta det avgörande målet, 3-2 på full tid.

Underbar seger. Inget skönspel, och uruselt powerplay. Dessutom så är de "bästa" spelarna i förstalinan slöast, räddast för att komma med fart, och livrädda för att ta avslut. Men övriga linorna visade vägen.
Riktigt bra att vinna med 3-2 över Rögle, när man INTE gör sin bästa match! gutt att vinna när spelet inte fungerar tillfredsställande...
När allt klaffar, då kan detta laget vara riktigt slagkraftigt!

/Räkan

J20: Förlust mot Mölndal...

IK Oskarshamn har ikväll mött Mölndal på bortaplan.
Rapporter från periodpaus 1 och 2 finns att läsa i de föregående inläggen.

IK oskarshamn hade inför den sista perioden ett underläge på 4-0 att hämta upp. Snabbt mål i sista perioden var önskvärt...

Och efter 4:30 gör Eberhardsson mål, och sätter 4-1.
När det är mer än 5 minuter kvar av matchen, står det fortfarande 4-1, och IKO tar då ut målvakten, för spel 6 mot 5. Det blir inget mål - åt något håll... istället får IKO en utvisning... Men i BoxPlay kan Rasmus Djerf sätta 4-2!

IK gör nytt försök i slutet med att plocka ut Robin från Oskarshamnsmålet, men istället, med 29 sekunder kvar av matchen kan mölndal sätta slutresultatet 5-2 i tom kasse.

Rapporten lyder att IKO gör en bra sista period... Man har sina lägen men sätter dem inte...
Sista perioden spelar man iallafall betydligt bättre än de 2 första perioderna, men en match är 60 min lång...

Lördagen den 29/10 spelar J20 nästa match, då möter man Troja/Ljungby på bortaplan.
Matchen startar 12:30

/Räkan

J20: Mölndal vs IKO. Periodpaus 2

Periodpaus nummer 2, i IK Oskarshamns J20 match.

Det var 3-0 efter första perioden, och var sånär det även efter andra perioden. Men med 31 sekunder kvar av perioden utökar Mölndal till 4-0.

Lagledaren Micke meddelar att man spelat lite bättre. Första 10 minutrarna spelar man bra, men konstiga utvisningar gör att man tappar focus.
Dommaren är mycket petig...

Det saknas lite i IKO idag. Man har inte samma fart å aggresivitet.

Men lagledaren meddelar att man ej givit upp! Ett snabbt mål i tredje, och man är med i matchen igen!

Skotten i andra: 9-8
Skotten totalt: 22-13

/Räkan

J20: Mölndal vs IKO. Periodpaus 1

IK Oskarshamn möter Rögle på hemmaplan. Samtidigt är IK oskarshamns J20 och spelar i Mölndal.
A-lagets match har jag skrivit i inlägget innan hur ni följer online, så tänkte här slänga upp periodrapporter från J20:s match.

Matchen startar otroligt tungt, då Mölndal kan ta ledningen efter redan 32 sekunder.
5:47 gör de även 2-0 och efter 7:09 sätts 3-0.

IK Oskarshamn har efter 20 minuters spel, fått 20 minuter utvisningar dömda mot sig (5x2 + 1x10). Möndal har fått 2 minuter utvisning...

Skotten efter första: 13-5

Rapporten jag fick från första perioden är att man gör sin sämsta perioden i år!
Man spelar för lite hockey. Man åker inte skridskor och mölndal tillåts dominera.

Dommaren är petig, har bara dömt en korrekt utvisning mot IKO...

Kan också tillägga att innan det tidiga målet, som gjordes efter 32 sekunder, hade IKO världens läge. Efter ca 20 sekunder spelade kan IKO ta ledningen, men istället vänder Mölndal, och de gör målet...

Mölndal spelar bra, de har bra fart och spelar fysiskt.

IK Oskarshamns J20 gör som sagt var tydligen sin sämsta period i år, så nu kan det bara bli bättre!

/Räkan

Kvällens match online:

IK Oskarshamn möter Rögle på hemmaplan kl 19:00 idag.
För er som inte tar er till Arena Oskarshamn idag, så är det härlig rapportering från den idag!!
Här följer en lista på var ni kan följa den online:

• Viasat hockey TV-sänder matchen. Saknar man kanalen kan man köpa matchen på webben med ett klick HÄR!

• Oskarshamnstidningen kör sin CoverIt, och den når ni med ett klick HÄR!

• HD.se gör som OT, och även de sänder en CoverIt, och den hittar ni med ett klick HÄR!

• Punisher (röglebloggare) kommer också köra en CoverIt, och den kommer ni hitta HÄR!

• Sedan så sänder P4 matchen - i sin helhet idag, på webben! Den sändningen hittar ni HÄR (om ni inte ser spelaren nedan...).


Underbar bevakning idag, med TV-sändning, HELA matchen direktsänd i radion, och 3 olika som rapporterar via CoverIt!

* * * * *

Utöver detta så spelar J20 match idag - sammtidigt som A-laget. IK Oskarshamn J20 möter Mölndal på bortaplan.
Och jag kommer på bloggen slänga in periodrapporter från den matchen!

/Räkan

Inför: IKO vs Rögle

Tisdagen den 25/10 spelas det en allsvensk omgång. Lagen som möts är IK oskarshamn och Rögle, i Arena Oskarshamn. Matchstart: 19:00

Rögle kommer från 2 förluster (suddenförlust mot Tingsryd och senast förlust mot Södertälje).
Så, som vanlig, får IKO möta ett lag som är revanchlustat...

första matchen för Sam Lofquist på hemmaplan, hoppas han visar upp sitt beryktade skott!

Matcherna mot Rögle brukar vara svårspelade, och årets upplaga av Rögle är svårtippade - som vanlig. Rögle brukar ha en förmåga att starta serien lite svagare, för att sedan avsluta starkt.

Rögle har också gått betydligt ojämnare i år, sedan deras tränare, Björn Hellkvist fick tragiskt nog avsluta sitt uppdrag, pga av sin parkinsonsjukdom.

På hemmaplan har IKO spelat 7 matcher, och tagit 11 poäng. I början av serien visade sig IKO vara otroligt svårslagna på hemmaplan, men numera så är man ganska jämna (resultatmässigt sett) på både hemmaplan och bortaplan.

Rögle å andra sidan är bäst på bortaplan denna säsongen, med sina 6 bortamatcher spelade och 9 poäng på dem...

Statistik:
PP:
IKO: 19,57%
RBK: 13,73%

BP:
IKO: 72,73%
RBK: 79,63%

Ingen markant skillnad i boxplay/Powerplaystatistiken, då IKO är aningen bättre i PP, men Rögle bättre i BP...

Ytterligare en mycket tuff match, i den otroligt tuffa serien, vi kallar hockeyallsvenskan!

Hur går det då?
Ja, idag har jag ingen given magkänsla på slutresultatet, men tror det kan bli några mål i denna matchen...
Resultat: 5-3

Var man kan följa matchen online, kommer upp på bloggen lite innan matchstart!

/Räkan


Tom Linder till Tingsryd!

Tom Linder, som var inlånad till IK Oskarshamn från växjö, har nu valt att lämna Oskarshamn.
Istället kommer han lånas ut från Växjö till Tingsryd.

Orsaken sägs vara att pendlandet blev för jobbigt, då han har flickvännen i Växjö. Beslutet skall ha varit Tom Linders helt egna beslut.

/Räkan

J18: Vinst mot Tranås!

IK Oskarshamns J18 spelade idag borta mot Tranås.
Och IK Oskarshamn gick segrare ur det hela, med slutresultatet 3-4!

Tränaren Johan Hellström meddelar att det inte blir många som tar poäng i Tranås, då de är tunga att möta. han säger också att man lämnar Tranås med självförtroende och ödmjukhet, med focus på nästa match!

Målskyttar: Alexander Pettersson, Adam Käll och Viktor Nilsson x2.

Bra start på serien, med 2 spelade matcher och 2 vinster...

IK Oskarshamn J18:s nästa match är Söndagen den 30/10 kl 14:00, i Arena Oskarshamn. Då tar man emot Nybro Vikings...

/Räkan

Påminnelse: Anmäl er till Troja resan!

Blue Front Support annordnar en resa till Troja Ljungby den 28/10.
ALLA får åka med, och priset för medlemmar är endast 50 kr!

Förhoppningen är att få iväg 2 bussar, men på måndag vill bussbolaget veta, och just nu är inte första bussen helt fylld.
För att få iväg 2 bussar - anmäl er innan helgen är slut!!

Dessutom meddelar Blue Front Support en annan nyhet inför denna matchen, och det är att alla som åker med i bussen, får köpa inträde till det rabbaterade priset 100 kr. De som väljer att köra med egen bil får betala mer... tror det är 110 kr/st för ståplats...

Men kul om vi får iväg 2 bussar, så skynda anmäla er nu!


Anmälan görs på bluefrontsupport.se eller till telefonsvararen: 021-495 18 88 - glöm då bara inte att uppge om du är medlem eller ej, namn och telefonnr!

/Räkan

J20: Nässjö vs IKO slut: 2-8!!!

IK Oskarshamn vinner bortamatchen mot Nässjö!

För att läsa om period 1 och 2 får ni kika i tidigare inlägg, där jag rapporterat från dem.

Som jag skrev innan har alla utvisningar genererat i mål. IK oskarshamn fick starta sista perioden i powerplay, i 1:58... IKO lyckas inte göra mål i detta powerplay, men endast 9 sekunder efter det, då kan David Odén göra sitt andra mål i matchen, då han sätter 2-7 målet!

Mycket focus på boxplay och powerplay. I sista perioden blev det inte samma visa annars, då båda lagen fick några tillfällen att spela i powerplay, utan resultat.

Dock så skulle Martin Eberhardsson få en utvisning, men ca 4 minuter kvar av matchen. Och då gör David Odén i IKO mål, men en man mindre på isen!!
Och inte nog med detta; Detta innebär hatTrick för David!
Grattis David Odeén till ditt HatTrick!

Om david Odéns sista boxplaymål kan nämnas att han blev fri. Kör rakt på, får in pucken och fortsätter själv in i målet.
Härlig inställning, dvs att bara gå rakt på! :)

Detta blev också slutresultatet! IK oskarshamn vinner borta med 2-8!!
Lagledaren låter meddela att vinsten var kassaskåpssäker. I andra perioden var IKO aningen sämre, samtidigt som Nässjö höjde sig. Men sett till 60 minuter var vinsten klart rättvis.

I sista pperioden tvingades dessutom Nässjö gå framåt, och detta öppnade ytor för IKO.

men man skall veta att Nässjö är ett bra lag, särskilt på hemmaplan, IKO brukar ha svårt där. Idag lossnade det! Nässjö är mycket skridskostarka, men IK oskarshamn spelar smart.

Alla 3 femmorna gör det riktigt bra idag. Innan har man förlitat sig lite på förstafemman, men nu visar alla spelare, att man kan. Dessutom så fick samtliga kedjor utdelning för bra jobb.

Härligt med en så klar vinst, och att man dessutom får med sig viktig målskillnad!

Skotten i sista: 17-12
Skotten totalt: 41-29

Noterbart: Eberhardssons assist till 0-2 målet ändrades till Ricky Johansson och Eric Gustafsson. dvs fel i periodrapport 1.

Eberhardsson lovade i intervjun att göra 2+1. Inget mål till honom, men 2 assist är ej fy skam ;)
(0-1 målet och 2-6 målet).

Grattis IK Oskarshamn J20 till en välförtjänt vinst!

Nästa match är tisdagen den 25/10 kl 19:00. Då möter man mölndal på bortaplan.

* * * * *

I morgon kl 12:20 spelar J18 borta, mot Tranås.

/Räkan

J20: Nässjö vs IKO Periodrapport 2

0-5 efter första känes som ett tryggt resultat.
IKO hade inga utvisningar i första perioden, men 3 powerplay, där man nätade på samtliga PP.

I andra perioden skulle IKO få utvisning, och Nässjö svarar med att göra 1-5.
8 minuter senare får IKO ytterligare en utvisning, och Nässjö gör ett nytt powerplaymål, och sätter 2-5. IKO hade pucken i egen zon, men istället för att slå ut pucken väljer man att spela ut pucken, och det straffade sig direkt.

Halvminten efter det målet, drabbas IKO av en utvisning igen, men denna gången håller man undan.
För att fram tills det hade samtliga utvisningar i matchen genererat i mål för motståndarna... IKO har klarat 1 boxplayläge, Nässjö inget...

Och utvisningen IKO klarade, det var Victor Riesbeck som satt av. När han kom ut ur båset, fick han ett pass av Martin Eberhardsson, och kan kontra in 2-6! 8 sekunder tog det från utvisningsbåset, till att Victor nätade.
Så indirekt, kan man säga att alla utvisningar genererat i mål, då Victors utvisning genererade ett friläge...

Nässjö fick en utvisning i slutet av perioden, så IKo får starta sista perioden med ett powerplay - får se om man kan fortsätta sin powerplayeffektivitet :)

Resultatet inför sista pausvilan 2-6

Skotten i första: 7-14
Skotten i andra: 17-3
Totalt: 24:17

Lagledaren låter hälsa att han är mycket tveksam till om IKO endast hade 3 skott på mål i perioden, då man skapar lägen, men i denna perioden är man inte lika effektiva.
IKO hade några riktigt bra lägen, bland annat martin Nilsson helt fri, men inget mål...

Nässjö kom ut i andra perioden och var heltaggade, och de är det bättre laget i andra perioden. Dock så spelar IKO smart, och spelar ut dem i sargerna, så de kan inte skapa så mycket, trots mycket puck i anfallszon.

Nässjö vinner perioden med 2-1 helt rättvist.

jag passade på att fråga om man redan nu valt att backa hem, särskilt sett till skottsatistiken, men lagledaren låter meddela att man inte gjort det. Däremot är spelarna lite försiktigare, och inte samma gåpå-anda.
Det man höjjt denna perioden var det fysiska spelet.

Summering av matchen kommer efter sista perioden!

/Räkan


J20: Nässjö vs IKO periodrapport 1

IK Oskarshamns J20 spelar bortamatch mot Nässjö.
Lagledaren tillhandahåller mig med periodrapporter från de matcherna jag ej kan se, och skriver de här på bloggen...

Första perioden:
IK Oskarshamn har en betryggande ledning, då det står 0-5 efter en period.
Men Nässjö var laget som startade starkast... Men laget som var effektivast, det var IK oskarshamn. 5 mål på 14 skott säger en hel del...

Men som sagt var Nässjö började aggresivast, men Filiph Engsund kan göra ledningsmålet efter 6:20. Därefter får Nässjö en utvisning, och i powerplay kan Filiph Engsund även sätta 0-2.
Efter det andra målet, så tar IK oskarshamn över matchen mer och mer.

Man får pp igen, och Rickard Jersenius kan göra 0-3.
Och bara minuten efter gör Oscar Josefsson 0-4. Då byter Nässjö målvakt... Tar även en Time Out.

De sista 5-6 minutrarna blir Nässjö grinigare och frustrerade.
Och med 2:26 kvar kan David Odén göra 0-5, även detta i powerplay.

Nässjö har haft 3 utvisningar under matchen, och IKO gör mål på alla powerplay!

Det IKO skall förbättra inför andra perioden är hemmjobbet, då Nässjö kommer bra i både andra och tredjevågen. Nässjö attackerar farligt, och då maste man hinna hem.

Ny periodrapport kommer när andra perioden är över!

Kan föresten tillägga att Martin Eberhardsson, som jag intervjuade innan, utlovade vinst - man skall inte ta ut något i förskott, men detta känns tryggt. han lovade också att göra 2+1.
Hittils har han gjort 2 assist...

/Räkan

Intervju: Martin Eberhardsson

J20 är i skrivande stund påväg mot Nässjö, för att idag möta dem i serien (matchen startar 13:30).
Inför denna matchen valde jag att ringa upp martin Eberhardsson i spelarbussen...


Hej! Du har fått göra minst en A-lagsmatch mot Borås, vad jag kan minnas. Hur var det att ta stiget från J20:s andraliga upp till Allsvenskan?
Hej. Jag har faktist fått göra 2 matcher med A-laget. Men steget upp var stort. Tycker det kändes bra, och jag hade fördelen och turen att få träna med A-laget i 2 veckor innan, så jag kom in i tempot och var mer förberedd.
Men spelmässigt sett är det stor skillnad på både spel och fart

Varför valde du att flytta till Oskarshamn inför den här säsongen?
Jag behövde en nystart. Jag ville komma bort från Norrköping, där jag hade varit några år. Förra säsongen mötte vi Oskarshamn, och Oskarshamn gav då ett gott intryck. Jag ville vidare i karriären, och detta kändes rätt.

Du kommer som sagt var närmast från Norrköping/Vita Hästen. När ni i början på serien mötte dem, så gjorde du dessutom mål mot dem. Särskilda känslor över det?
Det kändes otroligt skönt. Det var en ställningsmatch. jag var smånervös, då jag inte ville förlora mot de gamla polarna. Så det var en skön känsla att få vinna över dem!

Du som har representerat båda klubbarna i samma serie (Vita Hästen och IK Oskarshamn), hur skiljer de sig åt?
Inget ont om Hästen, men Oskarshamn är mer professionella. Organisationen är klart bättre. man har saker som utrustningsspons, vilket inte fanns i Hästen. Allt håller högre standard.. Det märks tydligt vilken skillnad det blir när A-laget speler bara ett snäpp högre upp i seriesystemet!

Vem i J20 kommer lyckas bäst i sin hockeykarriär?
Filiph Engsund har en bra skalle. Men svårt att svara på. Det finns många med god vilja, och det kan räcka långt!

Hur går det denna säsongen, eller rättare sagt, var slutar ni i tabellen?
Får vi igång hela laget, och lyckas hålla motståndarna borta från den egna kassen, då går det bra. Topp 4. Vi är bra, och fungerar allt, då tyckker jag helt klart vi skall vara med i topp 4!

Din moderklubb Nyköping, spelade du i J18 säsongen 07/08 - samma säsong som Fredrik Söderström assisterade deras A-lag. Blev du uppmärksammad av honom redan då?
Jag var ej med så mycket då, sommartränade mest med dem. jag var så ung då.

Följer du Oskarshamns A-lag något?
Jajamen! Jag följer deras resultat, och går på hemmamatcherna.

Vem i A-laget skulle du kunna se som en förebild?
Ljungkvist! Man märker direkt att han är en naturlig ledare!
Men spelmässigt så skulle jag nog säga Haggelin och Rodman...

Idag möter ni Nässjö på bortaplan. Vad tror du om den matchen?
Känns som att vi har ett bra focus. Gör vi en bra match så slår vi dem. De är bra, så vi måste göra en bra match. men klart att vi kan slå dem!

Hur många poäng gör du?
2+1!

Vad vet du om Nässjös J20?
Jag har fått möta dem alla mina juniorår. Även i division 1. De har avancerat i systemet i samma takt som Hästen gjorde. Men de är skridskostarka. Deras spel i mitten av banan är också farligt.

Hur står sig Nässjö mot er?
Vi måste få bort deras diagonalare i mitten, där de är duktiga. De är ett bra lag. Men vi är också skickliga!

Vilket lag i serien blir tuffast att möta?
Troja leder serien, men jag har ej sett dem spela. Men de är nog svåra. Även Borås, de är svårspelade...

I kvalet förra säsongen hade J20 1200 pers mot Björklöven, slår ni det publikrekordet i år?
Haha, ja det vore något! Men isåfall måste vi ta oss till kval först...

Avslutningsvis, något du vill hälsa läsarna?
Ja, det vore kul om fler ville komma på våra matcher. Lite mer uppmärksamhet skulle hjälpa oss.

Tack för intervjun Martin, och lycka till idag mot Nässjö!
Tack själv, och vi vinner!!

/Räkan

IK Oskarshamn besegrade Sundsvall!

IK Oskarshamn vann matchen, som man nästintill var piskade att vinna!
Man vann med 1-4, borta mot Sundsvall!

Efter 4:49 kunde Gibbs sätta 1-0, och nykomlingen Sam Lofquist gör sitt första assist, i sin första match!
7:32 in i första kunde man utöka, då McGrath satte 0-2

Andra perioden hinner man bara spela 2:20 av, innan IKO kan utöka till 0-3, målskytt Valdix.
men bara några minuter senare kan Sundsvall sätta 1-3 mot vårt nya målvaktslån, Niklas Lundström.
Men Niklas skulle inte behöva släppa fler puckar bakom sig...

Innan Sundsvalls reducering, kan tilläggas att IKO hade ett mål inne, men det bortdömdes av videodommaren. Varför? Troligen spelare i målgården eller liknande, men det lär vi inte få reda på, även att hockeyförbundet utlovat att visa alla målvideos för allmänheten, men hitils endast visat EN video, av ALLA allsvenska lagen...
Efter det så byttes iallafall den gamla Oskarshamnsbekantingen Axel Brage ut, från Sundsvallsmålet.

Sista perioden stänger IKO matchen, och efter 19:18 kan McGrath sätta sitt andra mål för kvällen, detta i öppen bur...

Kul att spelare som kritiserats av många läsare här bland annat, för att de inte levererat, just levererar ikväll! McGrath 2 mål, och Valdix 1 mål.
Också kul att Sam Lofquist gör poäng i sin första match!

Härligt med 3 poäng!

Detta är allt jag kan säga, då jag ej sett matchen själv, men enligt radio mm, så var IKO det bättre laget. känns alltid skönt att höra när man inte kan se matchen...

/Räkan

Följa Sundsvall vs IKO online...

Strax börjar matchen... och jag har hitils ej hittat någon som liverefererar matchen!
Det enda jag har hittat är sveriges radios "hockeyextra" över webben.
Spelaren finns här nedan, men saknar ni flash, in på www.sr.se/kalmar...


Hittar ni någon som liverapporterar, kommentera gärna!!

Annars får man sitta och gko på swehockeys lilla uppdateringar...

* * * * *

Jesper Olofsson tillbaks till Modo, jag frågade Söderström vems beslutet var, dvs IKO:s eller Modos.
Söderström svarar att beslutet togs tillsamans med Jesper och Modo. I deras J20 vet man speltiden han får. Men det är en intressant spelare att ha kontakten med, och koll på!

/Räkan

Inför: Sundsvall vs IKO

IK Oskarshamn är redan i Sundsvall, och i morgon (fredag 21/10 kl 19:00) spelar man match mot dem.
IK Oskarshamn har fått lämna tillbaks Markus Svensson, men fått med sig Niklas Lundström istället. Först sa man att Alexander Bengtsson skulle stå, men det är nu ändrat till att man avgör på matchdagen...

Jesper Olofsson kommer ej heller delta, då han är tillbaks i MoDo... tillsvidare...

Dock så är nu Sam Lofquist papper klara, och han får spela i morgon!
Går in i andrakedjan tillsammans med Uotila.

Sundsvall har hittils 5 poäng (en vinst och en suddenvinst). I vanliga fall, skulle jag tippa detta som en given vinst till IKO, men rapporterna från Almtunamatchen är skrämmande, och Sundsvall har börjat hitta spåret.

PP:
Sundsvall: 21,28%
IKO: 18,60%

BP:
IKO: 70%
Sundsvall: 78,72%

Både BoxPlay och Powerplaystatistiken är något IK Oskarshamn måste förbättra! Sundsvall som ligger sist i tabellen, är bättre än IK Oskarshamn på båda spelformerna!

Nä, Oskarshamn får absulut inte underskatta Sundsvall. Sundsvall är dessutom starkast på hemmaplan - de har tagit ALLA sina poäng på hemmaplan!

Fullt focus, och uppryckning är det som krävs. Och en vinst är mycket nödvändig, för att undvika ingenmansland i tabellen!

Hoppas också Sam Lofquist kan införa lite ny energi i laget!

Nu kör vi!

Strax innan matchen slänger jag in ett inlägg på bloggen, om var man kan följa matchen online...

/Räkan

IKO lånar Niklas Lundström av AIK

IK Oskarshamn har påbörjat sin resa till Sundsvall. men påvägen upp, släppte man av Markus Svensson till AIK igen, och plockar istället med sig Niklas Lundström (AIK:s tredjemålvakt).

Mot sundsvall är det dock Alexander Bengtsson som vaktar IKO-kassen.

IK oskarshamn meddelar idag att AIK ställer upp med en målvakt. Både Markus Svensson och Niklas Lundström kan gå fram och tillbaks mellan klubbarna under hela säsongen.

Lundström kommer efter matchen följa med tillbaks till oskarshamn, och träna där, så IKO får möjligheten att kika närmre på honom.

Lundström har representerat sveriges landslag i U16, U17 och U18.
Lundström har fått stå en elitseriematch, och då är han endast 18 år...

/Räkan

Almtuna fällde IKO...

Jahop... vad skall man säga... IK Oskarshamn gör tydligen inte sin bästa match, och verkligen inte sin bästa andraperiod...

IK Oskarshamn förlorade med 2-3 (sista målet gjordes av IKO med endast 1 sekund kvar av matchen).
Målskyttar för IKO blev Poulsen och Hagelin.

Jag själv kunde inte se dagens drabbning, men fått info både via liverapportering, telefonsamtal och sms... men att jag skall börja analysera något jag ej har sett.. nä tack. Jag tänker ej heller skriva om vem jag tyckte var bäst.

Ni som såg får gärna fylla på med egna kommentarer, om vad ni tyckte...

Nä, nu är det upp på hästen igen som gäller.
På Fredag har IKO den "lätta" bortamatchen Sundsvall. Då hoppas jag ej man underskattar, spelar på halvfart eller annat trams. Fullt focus gäller, även för de matcherna som ser lättare ut, för de får man absolut inte förlora!

Nya tag!

Sam Lofquist fick ej vara med idag, då pappersgörat ej blev klart/godkänt i tid, men på Fredag, då bör han vara spelklar. Hoppas han kan tillföra lite energi och kraftskott i laget!

/Räkan

Kvällens match online och Lofquist:

Tidigare idag messade jag med Sportchef Roger Jönsson. Frågade om Sam Lofquist är spelklar. Jönsson lät meddela att Sam ej är spelklar, men att han jobbar på saken...
EDIT: läste på twitter nu, att även CG på OT messat med R. Jönsson, och att han nu tydligen också fått svar; ingen Lofquist med ikväll.

* * * * *

IKO spelar hemmamatch idag, matchstart 19:00
Kan du man inte ta sig till Arena Oskarshamn idag, så går det följa matchen på webben:

Oskarshamnstidningen kör sin CoverIt, och den hittar ni med ett klick HÄR!

unt.se direktrapporterar också, och den hittar ni HÄR!

Sveriges radio sänder också hockeyextra. Spelaren skall ni se nedan, men saknar ni flash i er dator eller mobil, kan ni hitta sändningen på sr.se/kalmar.Uppdaterar detta inlägget om jag hittar fler som liverapporterar eller om det blir något klart med Sam Lofquist!

/Räkan


Inför: IKO vs Almtuna

Hemmamatch. Tom Linder tillbaks i Oskarshamnströjan igen. Förhoppningsvis även nyförvärvet Sam Lofquist spelklar (lite pappersarbete sm måste godkännas). Även Gråhns tillbaks i Arena oskarshamn (i Almtunatröjja).
Och en sjukt tät tabell, där man inte vill hamna på efterkälken i...

3 poäng mot Almtuna, och IKO har ett hyggligt utgångsläge sedan för PlayOff-platserna - oavsett att det är många matcher kvar...

Almtuna, som jag berättat tidigare också försöte värva Sam Lofquist, har haft lite backbrist. Skadade backar i Almtuna inför matchen är: Fredrik Sandgren, Eric Norin och Henrik Nilsson.
Med på skadelistan finns också tidigare Oskarshamnsbekanta Mattias Guter...

Almtuna kommer från 3 raka förluster, och söker revanch.
På 4 bortamatcher har Almtuna tagit 6 poäng (2 vinster och 2 förluster), och IK Oskarshamn har på hemmaplan spelat 6 matcher, där man tagit 11 poäng....

IK Oskarshamn har visat sig svårslagna på hemmaplan, och jag hoppas innerligt inte att detta är en tillfällighet!

Hur går det då?
Almtuna trodde jag skulle vara starkare i år, än vad man hitils visat. Och att de kommer från 3 förluster, det oroar, då det säkert är en trend de vill bryta.
Sam Lofquist hoppas jag blir spelklar, då det skrivits en del om hans första isträning idag, där han skjutit sönder målvaktssuspensoar mm... några tunga backsmål redan första matchen? varför inte?

Nu börjar jag visst tappa tråden lite... hur går det i matchen? Självklart vinner "mitt" IK Oskarshamn!
Frågan är bara om Almtuna drabbats av en liten motgång, och spelar uppgivet - då kan det bli stora siffror, eller om Almtuna ger allt och lite till för att vinna... då blir det tight... Tippar därför matchen, där jag möter mina 2 alternativ halvvägs: 5-3! Sista målet i tom kasse?
Jag tor som sagt var på en vinst med 2 mål, och Almtuna brukar hänga ca 3 kassar i Oskarshamn, därför det resultatet...

...och då har jag inte kalkulerat in om Markus Svensson gör en ny stormatch i Arena Oskarshamn....

Matchen spelas 19/10 kl 19:00 i Arena Oskarshamn

/Räkan


Tom Linder lånas in!

Den forne Oskarshamnsbacken Tom Linder lånas ut av Växjö till IK Oskarshamn!
Tom kommer att vara med IKO redan i morgon mot Almtuna.

Hur länge han får stanna är inte bestämmt, men konkurrensen bland backplatserna blev hårdare nyligen, då Växjö värvade in Holös också...

För någon månad sedan lät det helt hopplöst att Tom Linder skulle lånas ut av Växjö, men det svänger fort i ishockey :)

Säger välkommen hem till Tom Linder!

/Räkan


Hur höga är oddsen?!

Satt och tittade tillbaks lite på säsongens matcher, och fastnade på bortamatchen mot Tingsryd den 5/10-2011
IK Oskarshamn gjorde då mål, med 2 spelare mindre på isen.
Jag började fundera på när man senast såg det - i tävlingssammanhang.
Kom inte på någon tävlingsmatch i modern tid...

Men kollade upp saken med Tomas Kling, skaparen av den eminenta statistiksidan domarna.se.

Fick detta till svar:
"Så här ligger det till. Jag har 28178 mål på 5011 matcher i databasen. 15 är gjorda i SH2. Grattis mao om du såg det live. ;)"

Jag började skissa på en uträkning, om hur stora oddsen är att få se sitt lag göra detta.... dvs, räkna ut oddset på att det händer, sedan räkna av de andra klubbarnas matcher, och ett snitt på att man ser ca hälften av alla Allsvenska omgångarna, för ETT lag...
Jag tappade bort mig halvvägs i uträkningen, men kan säga att för att få se något sådant, det handlar om några ytterst få promilles chans....

Nu när kalkylen blev för knepig, och matematik inte är något ämne jag glänste i, kanske inte detta inlägget blev så intressant som jag hoppats på, men grattis till alla oss som var där och fick se!

/Räkan

J18: Räkan försöker ge säsongens trupp...

I skrivande stund finns ingen laguppställning av J18 på elitprospects.
Då vårt J18 lag dessutom spelar i div 1, förs/sparas det dåligt med statistik på spelarna mm av förbundet.

J18 måste upp en division, för att få riksintag och fler valbara inriktningar på hockeygymnasiet.
Men inte nog med det, J18 behöver upp en division, för att kunna slussa spelare in i J20, som i sin tur förhoppningsvis kan odla talanger åt IKO....

Tänkte därför placera J18 i rampljuset från start denna säsongen, och inte bara slutomgångar/kval.
(Givetvis fortsätter bevakningen av J20 också, likväl A-laget)...

Men då IK oskarshamns hemsida inte fungerar, och nyheter kring juniorerna "göms", tänkte jag försöka dra årets lag här...
MEN. Jag utgår från premiärmatchens laguppställning, då jag ej ännu fått någon konkret spelarlista på J18 denna säsongen...
efter de spelarna jag vet var de kommer ifrån står deras senaste klubb, men alla dessa spelare är INTE nya... många av dem spelade med J18 förra säsongen.

Men så här såg premiärlaget ut - årets upplaga av J18?!
(Några av spelarna har jag redan skrivit om, då de presenterades för J20 först, därför bara en J20, kommentar efter några av dem)....

Målvakt:
Henrik Karlsson - från HC Dalen
Petter Wennerström Även i J20

Backar:
Joakim Fransson - från HV71 U16
Andreas Havdelin - från Sudrets HC J18 (Gotland: TV-pucken).
André Clarinsson - från Frosta J18
Christoffer velander - Från oskarshamn/Virserum?
Daniel Carlsson - vet ej vart han kommer ifrån...
Patrik Waldemyr - Från Tranås
Ricky Johansson - Även i J20
Axel Rönnholm - Även i J20

Anfallare:
Jesper Jansson - Från Oskarshamn...
Viktor Nilsson - från Lerum J18
Filip Johansson - Oskarshamn..
Axel Nilsson - från Västervik J18/J20
William Holmgren - Från Alvesta?
Adam Nilsson - Från Vimmerby?
Oscar Josefsson - Även i J20
Alexander Pettersson - Även i J20
Andreas Anarp - från Nybro J18
Jonatan Wik - Även i J20
Herman Roth - Även i J20
Adam Käll - Oskarshamn...

Hoppas detta var till lite hjälp iallafall. Detta är det jag vet just nu om hur laget ser ut...

J18 har sin andra seriematch den 23/10 kl 12:20, då möter man Tranås på bortaplan....
Nästa hemmamatch är den 30/10 kl 14:00, och då tar man mot Nybro IF i Arena Oskarshamn!!

EDIT: Kom på att jag glömde skriva in ålder på spelarna, men kan lite fort just nu säga att nästan alla är födda 1995, dvs, ett relativt ungt lag att jobba vidare på!

/Räkan

Angående Sam Lofquist...

Sam blev ett hett ämne att diskutera - kul med fart bland kommentarerna!
Men... märker att några är kritiska till värvningen.
För mig är detta helt obegripligt, hur man kan såga någon man ej sett, och i samma mening ifrågasätta om sportshefen har sett spelaren?!

OK, jag vet inte Om Roger Jönsson har sett Sam, men oavsett vad, jag har inte hittat någon som har sett honom, som inte berömmer killen...
Tränare, lagkamrater, agenter, managers och fans - alla hyllar grabben.

OK, såga på, men avvakta tills vi vet vad han går för. Om 4 veckor, när beslut måste fattas om framtiden, då köper jag att man risar eller rosar. Men nu?!
Jag är glad ATT sportchef Roger agerar!
Jag är glad att man tar hit spelartypen man behöver, det vill säga en stor back....

Jag kan också meddela att jag har hört från säkra källor att IKO inte var ensamma om att vilja ha Sam... med i racet, ända in i slutet fanns Almtuna. Men IKO drog det längsta strået!

Och en annan sak... slängde ut videon innan, med Lofquist fantastiska (uppvisnings)straff.
Men som sagt var, det var uppvisning, och som back är det nog inte så vi kommer få se honom agera i match...
Har gått igenom lite material på tuben, där det finns matchsammanfattningar på film... och av det man kan se där - killen har ett slagskott! Ytterligare en Outila?!
Sök på hans namn så får ni alla målen från ett gäng matcher från hans lag, där kan man se honom lite då och då...

Och sedan fanns det några saker till, som jag vet några av er kommer älska - killen står upp för sitt lag.
Han backar inte för en fight...
Jag försvarar ej fighter eller något så (även att jag kan erkänna att det är sådant man vill se, samma sak som man vill se krockarna på rally)... Men det är inte själva fighterna, för de är inte något anmärkningsvärda, grejjen är att han backar inte för att stå upp för sig och/eller sitt lag.Vad var det jag ville ha sagt med detta då?
Såga värvningar, inte mig emot, men ge dem chansen att visa vad de går för!!

Vill också passa på att understryka att merparten har varit positiva till värvningen...

Kontinen har nämnts... Orkar inte plocka fram "bevis-" länkarna nu, men efter 2-3 matcher förra säsongen så bombarderades gärstböcker mm på nätet av sura Oskarshamnare som ville se den vingliga backen sparkad.
Efter jul, när det gick sämre för laget, var han den som producerade, helt plötsligt var han en gud i mångas ögon... åsikter förändras, likaså hockeyspelare...
Samma personer som ville sparka honom, var de som blev mest upprörda över övergången till Malmö...

Avslutningsvis: Jag säger Välkommen hit Sam!

PS: jag nämnde det i en kommentar innan, men skriver det här med... sam har släkt i Sverige... Stor släkt. Ursprungligen stavar Lofquist sitt namn med Ö... Svenskt pass bör snart vara kirrat åt killen, och kommer fixas.

Ej säkert ännu om Sam får spela mot Almtuna på Onsdag, allt hänger på migrationsverket mfl... Förhoppningsvis skall han vara spelklar!
Vore kul om han vore det, så man får se honom direkt, och med tanke på att IKO snuvade Almtuna på det namnet ;)

/Räkan


Sam Lofquist på Try Out i Oskarshamn...

Agenten Granberg skriver att det blir Sam Lofquist, som är klar för IK Oskarshamn!

Välkommen säger jag, och avslutar med denna videon:

OBS! Glöm inte att J18 spelar match nu, kl 14:00, som jag liverapporterar i inlägget nedan!! /Räkan

J18: IKO vs Mjölby LIVE!

Jag liverapporterar från J18:s seriepremiär idag, i Arena Oskarshamn.
Matchen startar 14:00.
Jag kommer också försöka leta namn angående den nya backen (se föregående inlägg!) under matchen, så bloggen uppdateras förhoppningsvis pararellt under rapporteringen....


/Räkan

Ny spelare klar för IKO!

IK Oskarshamn har en ny spelare klar!!
Det är en transatlantisk back, med grymma handleder, och för sin ålder riktigt bra meriter!
Detta har jag fått bekräftat från säkra källor idag!!

Troy då?
Han kommer vara borta minst 4 veckor till, och den nya spelaren går in på ett slags Try Out. Dvs, IKO chansar på att ta in honom, och Troy är kvar!

Den nya spelaren har ej dubbelpass, och McGraths pass är ej klart.. ännu...

Markus Svensson är dessutom en så kallad namngiven spelare, dvs han kan växla mellan AIK och IKO hela säsongen! Fler matcher kan väntas Markus för Oskarshamn...

Den nya spelaren då?
Jag slänger inte ut några namn här, men spelaren har erfarenhet från både NHL och AHL - trots sin ringa ålder...
Han är relativt stor/lång.
Varför inte mer här nu då?
Hinner inte, skall in på J18 hockey... Men namnet kommer släppas snart, om jag inte hinner få fram det i periodpauserna ;)

/Räkan

Jacob Bertilsson lånas ut till OIK

Jacob Berttilsson lånas ut till Olofström, meddelar ikoskarshamn.se idag.
Tiden nämns ej, men man skriver: "Inledningsvis är det en möjlighet för OIK och "Berra" att känna på varandra, om tyckte uppstår får relationen utvecklas".
Jag tolkar detta som att lånet avser en längre tid - om Bertilsson och OIK vill detta?!
Detta innebär att J20 tappar en back, och IK Oskarshamns A-lag nu endast sitter på 5 backar, som ej är utlånade.

Detta måste betyda att ny back är klar, som ryktet vill säga?!
Rykte gäller dessutom att det är en icke-Europeisk spelare som är på gång in...
Frågan är då, vad händer/har hänt med Troy?! Har McGrath fått igenom sitt dubbelpass? Har nyförvärvet dubbelpass?

* * * * *

Signaturen "Sören med bröd" med flera har undrat om den nya hemsidan.
Och jag kan svara så här:
Ja, IK Oskarshamn har en helt ny hemsida klar. Problemet är att man vill ha folk som kan arbeta me den. Man vill inte sjösätta den, och låta den dö, pga av dåliga uppdateringar. Tanken är att den nya sidan skall fungera och uppdateras!
IK Oskarshamn meddelar att man söker någon till denna tjänsten.
Dock så vet jag ej hur sökandet går till... Vissa muntliga förfrågningar har gått ut till lite folk, som kanske känner folk... mer än så har jag ej sett...

/Räkan

J20: Förlust mot Mariestad...

IK oskarshamns J20 tog idag emot Mariestad, i Arena Oskarshamn.
Matchen slutade 2-3.

IK Oskarshamn spelade bra, men med förlite inställning. Försvarsspelet var alldeles för snällt, och Robin Andersson i målet fick inte mycket hjälp, med att plocka undan spelare framför sig...

Framåt sett hamnar IKO tyvärr förofta i sarghörnen. När man letar sig in mot mål, så gör man det tyvärr allt ör ofta lite halvhjärtat. masn var för försiktiga, och ingen ville ge/ta stryk...

Trots detta spelar IKO en hygglig match som var jämn rakt igenom. men Oskarshamn var för innefektiva. Detta skulle särskilt visa sig i slutet, när man jagade kvittering. Målet hängde i luften, man sköt och sköt, men skotten gick rakt på den duktige Mariestadsmålvakten.

Skotten 40-25 visar på vilket lag som var effektivast, och vilket lag som skapade mest...

Bara till att ta nya tag, nästa match är Lördagen den 22/10, kl 13:30.
Då möter man Nässjö på bortaplan.

* * * * *

I Morgon har J18 seriepremiär!
De tar emot Mjölby, hemma i Arena Oskarshamn.
Matchen startar 14:00.
Jag kommer att vara på plats och liverapportera även den matchen!

/Räkan

J20: IKO vs Mariestad LIVE!

Här kommer ni kunna följa daqgens match live.
Jag kommer idag återigen använda mig av CoverIt...
Matchen startar 15:30, och då startar jag också onlinerapporteringen.
Har ni frågor mm under matchen, ställ dem i CoverIten. Kommentarer so skrivs på bloggen kommer jag ej hinna av att läsa under matchen.../Räkan

Mitja Robar lämnar för Finland

Mitja Robars kontrakt med Växjö går ut nu. Detta innebär att även lånetiden för honom löpt ut.
Dock så kommer inte mitja Robar stanna i IK Oskarshamn, då han istället valde finska högstaligan, för spel i Lukko.

Önskar Mitja lycka till där, och tackar för besöket i oskarshamn!

/Räkan

IKO spelade ut SSK...

IK Oskarshamn var det klart bttre laget ikväll, och detta 3 perioder igenom!!
IKO startade piggt, och förde spelet. och så blev det rakt igenom... dock så stoppade IK Oskarshamns innefektivitet oss ikväll... Man skapade läge på läge, men tog avsluten för snällt, eller inte alls...

IK Oskarshamn gick dock rättvist segrande ur matchen, med en 2-1 vinst, fast detta under förlängning...

IKO gör en bra match, och de som skall lyftas är Markus Svensson i målet - även om han inte blev superpressad, Gibbs idag igen, och Outila för sitt fysiska spel!

Idag kan jag inte plocka ut någon riktig syndabock, utan segern var en laginsats!

Härligt att se IKO orädda och våga forchecka! Synd bara att man är för snälla på avsluten... OK, SSK spelade tight framför mål, men inte ett omöjligt spel.
Men IKO spelar 100ggr bättre än vad man prestrerade mot Malmö...

Slutresultat: 2-1, efter förlängning.
Skotten: 31-24

Kul att se Markus dansa igen inför klacken! Det var han väl förtjänt! Är man rätt placerad, får man inte så tunga skott mot sig... och de som kommer mot honom, de tar han....

Också kul att se grovjobbaren Gibbs leverera match efter match. Han får slita i tredje eller fjärdefemman, men likt förbannat är han en av de som blockerar flest skott, tar flest soloåkningar och letar spelöppningar. Starkt gjort, med den speltiden han får!

I morgon spe,ar J20 hemmamatch,och den kommer jag liverapportera!
Mer om detta innan matchen, om hur jag går till väga...

Och på söndag spelar J18, även den liverapporteras här på bloggen. Mer om det kommer också...

/Räkan

Kvällens match online och Hultström

Vill börja med att grattulera Linus Hultström, som är nominerad till guldgallret.
14 nomineringar är släppta, varav Linus Hultström är ett av namnen.

Guldgallret är ett pris till allsvenskans bästa junior, som röstas fram. vInnarens klubb vinner 100.000kr till sin ungdomsverksamhet.

Svenska folket röstar, och omröstningen kommer ske under vintern på facebook.com/viasathockey.
Inte nog med att Linus förtjänar att vinna, så förtjänar IKO:s ungdomsverksamhet de pengarna...

Grattis till Linus för nomineringen!!

* * * * *

NU till kvällen, och kvällens match. IKO möter som sagt var SSK på hemmaplan, och för er som inte är på plats kan följa matchen online via oskarshamnstidningens CoverIt, och den hittar ni med ett klick HÄR!

* * * * *

Hockeyhelg igen, härligt att vara i Oskarshamn då igen!!
Ikväll: IKO-SSK
Lördag: J20 IKO mot Mariestad. Matchstart 15:30
Söndag: J18 seriepremiär kl 14:00, mot Mjölby HC

TRE st IK Oskarshamnsmatcher på 3 dagar - alla i Arena Oskarshamn!
Jag kommer att vara på plats samtliga matcher. A-lagets match skriver jag om efter matchen.
Men de båda juniormatcherna kommer att direkrapporteras av mig, här på bloggen! Så lägg dagarna och tiderna på minnet!
Mer info om juniormatcherna och liverapporteringen på lördag morgon/förmiddag.

/Räkan

Inför: IK Oskarshamn vs SSK

I morgon (fredagen den 14/10 kl 19:00) kommer det forna elitserielaget Södertälje på besök.
Inte nog med det, så har vi till den matchen "vår" Markus "Trolle" Svensson tillbaks i IK Oskarshamn, inlånad från AIK!
Skall bli riktigt kul och spännande att få se Markus i Oskarshamnsmålet igen!

Motståndet då?
Södertälje kommer från storsmisk av Leksand (7-2), och söker säkerligen revanch.
Men å andra sidan, är inte SSK seriens bästa bortalag. På 5 bortamatcher har SSK endast tagit 3 poäng, och dessa 3 poäng tog de i premiäromgången...
IK Oskarshamn är som bäst hemma, på 5 matcher har IKO tagit 9 poäng...
Nu skall man inte dra några större slutsatser av detta, för SSK är fullt medvetna om sitt problem med bortaplan, och vill nog bättra på den statistiken. Dock, om man misslyckas några matcher, då kan det börja gå troll i huvudet...

Om matchen mot Malmö var svårtippad, då är detta en av de absolut mest svårtippade matcher, då SSK spelat ojämnt, och fått stryk av Ljungby mfl... Dessutom har IK oskarshamns spel också varit ojämnt... allt lär hänga på dagsformen och största viljan!

Jag är helt övertygad om att IK Oskarshamn kan vinna över Södertälje. Men man får inte vara så nonchalanta och viljelösa som sist mot Malmö. Där hade spelarna inställningen av att de skulle förlora, och försökte inte göra något åt saken. Nu hoppas jag innerligen inte på att spelarna i IKO inte stirrar sig blinda på att det är ett fd elitserielag de möter, utan vanliga hockeyspelare, i en klubb som alla lag i denna serie kan slå!

Nä, 2 lag, som lär spruta av revanchlusta. Tror det kan bli en fartfylld match... sådana matcher brukar svänga, och skapa frilägen.
Skall vi våga hoppas på att Markus håller nollan?! Njaaa... han släpper in en puck tidigt i matchen, då IKO-spelarna inte brukar vara allerta då (försvarets uppgift att också mota puckar). Sedan släpper han nog in ett tröstmål i slutskedet av matchen också. Men där emellan hinner IK Oskarshamn göra 4 mål.
Alltså, Tips: 4-2.

/Räkan

Skynda anmäla er nu!

Blue front support annonserade tidigt om resan till Troja Ljungby - efter förfrågan med tidigare marknadsföringar mm av resor.
Några tyckte kanske det var FÖR tidigt, och har avaktat att anmäla sig till resan...

Men NU är det hög tid att anmäla sig!!


Endast 50 kronor för att få åka med till Ljungby!
Börja anmäla er som galningar nu, så vi kan få dit 2 bussar...

Som sagt var, endast 50 kr för resan och ALLA får åka med, oavsett om du är medlem eller ej!
Priset för icke medlemmar är 200 kr för resan...

För att anmäla sig till resan klickar man in sig på blue front supports sida HÄR!
Man kan också ringa telefonsvararen; 021-495 18 88 - uppge då namn, telefonnr och om du är medlem eller ej.

Nu gör vi tillsammans denna matchen något att minnas!

/Räkan

Lidhammar lånas ut, till Vimmerby

Mikael Lidhammar lånas ut till division 1, närmare bestämt till Vimmerby hockey.

Lidhammar är nyligen tillbaks efter långt skadeuppehåll, och han lånas först och främst ut för 2 matcher med Vimmerby, mot Grästorp och Arboga.

Detta meddelade Söderström på twitter tidigare idag...

/Räkan


Markus Svensson lånas in till IKO!

Markus Svensson, som numera spelar med AIK, lånas in till IK Oskarshamn!!

Till att börja med lånas Markus in till IK Oskarshamn för matcherna hemma mot Södertälje och Almtuna.

Jag har bara en sak att säga: Välkommen "hem" Markus Svensson!!

/Räkan

J20: Ej längre obesegrade...

J20 förlorade borta mot Borås idag.
Jag har skrivit lite från periodpauserna i tidigare inlägg, så vi kör sista perioden här...

Sista perioden bjöd endast på ett mål, och detta gjorde IK Oskarshamn. Filiph Engsund blev målskytt. kan tilläggas att den nyblivne tandlöse Erik Gustafsson fick ett assist...

Tyvärr kom inte IK Oskarshamn närmre än såhär, och seriens första förlust är ett faktum.
IK Oskarshamn startar fördåligt, Borås bättre i första och andra, IKO kom igen i sista, men det räckte inte hela vägen denna gången.

Slutresultat: 4-2

Skotten i sista perioden: 9-4, totalt 43-22...

Utvisningarna var en av orsakerna som fällde IK Oskarshamn idag. 40 minuter delades ut till IK Oskarshamn.
26 min till Borås (Borås en 10-minutare och Oskarshamn 2 stycken 10-minutare)...

Nä, bara till att ladda om, och köra på igen.

Nästa match är den 15/10, kl 15:30 i Arena Oskarshamn, mot Mariestad.

IK Oskarshamn ligger nu 2:a i tabellen, på 9 poäng. Leder gör Troja/ljungby (som IKO förra säsongen sköt ner från SuperElit), på 11 poäng.

/Räkan

J20: BH-IKO andra perioden slut...

Andra perioden är slut, och resultatet efter den är 4-1...
Borås kunde göra både 3-0 och 4-0 i andra perioden. Men med 1:28 kvar på perioden sätter Rasmus Djerf 4-1, och detta i BoxPlay!

Rapporten från första perioden var att IKO skulle sluta ta onödiga utvisningar - i andra perioden drar man på sig 26 utvisningsminuter(!).
kan tillägga att 10 min av dessa gick till Ricky Johansson, i IKO för abuse. Även Robin Andersson i målet fick 10 minuter lite senare, även det för abuse...

Men kan tala om att man inte är nöjd med dommaren ikväll... särskilt då Erik G. i IK oskarshamn blev av med 2 tänder, och domaren slår av!! Dock så tog han en utvisning när han hittade tänderna på isen sedan...

20 minuter kvar, och IKO är på gång... nu vänder vi!

Skotten i andra: 13-7, totalt 34-18

/Räkan

J20: BH vs IKO, periodpaus 1

IK Oskarshamn möter borås på bortaplan, som utlovat kommer jag skriva periodrapporter, tack vare lagledaren M. Nilsson!

Första perioden är över, ställningen 2-0, till Borås...
M. Nilsson meddelar att IKO inte ä med i början! Borås gör första målet tidigt (efter 1:13), detta pga att IKO inte är tillräckligt resoluta.
Målvakten i IKO, Robin Andersson fick en interferenceutvisning efter ca en kvart spelad. Borås vinner tekningen, och pang upp i högra krysset, 2-0...

Men IK Oskarshamn har ej saknat chanser, utan haft flera bra lägen, bland annat ett skott klockrent i stolpen...

IK oskarshamn måste bli mer aggressiva till andra perioden, ha mer fart, och sluta med onödiga utvisningar....

Med tanke på att målvakten Robin blev utvisad, och att bland annat en 10-minutersutvisning utdelats till Borås, frågade jag om matchen varit grinig.
Fick svaret, "Inte grinigt, men känslor ja"!

Skotten i första: 21-11

Ny rapport kommer när andra perioden är spelad.

/Räkan

Matchrapporter från juniorerna ikväll, och legendströjor!

IK Oskarshamn J20 spelar mot Borås på bortaplan idag.
Jag kommer, via lagledaren M. Nilssons hjälp delge er periodrapporter från den matchen, här på bloggen.
Matchen startar 19:35.

* * * * *

IK Oskarshamn har nu lagt upp tröjorna från legendsmatchen - en sådan tröja jag önskat mig länge.
Förra gången det var tröjauktion, körde men med det själva, via mailssytem. Men kaos vid slutminuten, och lite bud mm som överbjöds efter sluttiden, har man nu tagit tag i saken.

Denna gången har man slängt ut auktionerna på tradera, alla utropspris 350 kr, men "köp nu" prs på 1000 kr.
Alla annonserna som finns kvar hittar ni med ett klick HÄR!

Kan retas med er, och tala om att personligen är jag numera stolt köpare av F. Jaenssons tröja, då jag högg den direkt för 1000 spänn :)/Räkan

Malmö vs IK Oskarshamn: 6-2...

Suck... det är det enda jag får fram nu. En tung suck.
IK Oskarshamn åker ner till Malmö idag, men glömde inställningen, farten och attityden hemma...

Matchen?
I första perioden får malmö ett powerplay, och kan efter 5:15 göra 1-0. Bengtsson i IKO-kassen hade fri sikt, men pucken seglade förbi plocken/axeln...
Det blir inga fler mål i första perioden, trots att Linus HUltström slarvade, tappade puck i egen zon och bjöd Malmö på friläge. Men denna gången stod bengtsson ivägen..

I andra perioden startar IK Oskarshamn med liiite mer fart. Men tystas snabbt, då Malmö efter 3:10 kan utöka. Detta med ett skott som bengtsson först räddar, men returen rakt ut. Linus Hultström finns ivägen, men hans match startade inte bra, och med ett passivt agerande kan Malmö sätta returen.
Sedan brakade det iväg, 3-0 kom i ett 2 mot ett läge. 4-0 kom efter ett fruktansvärt passivt försvarsspel. Ingen spelare jagar puckförare. Ingen spelare stör spelare framför mål. Ingen spelare försöker bryta pass... ja vad man gjorde vid det målet är för mig mycket oförstående.

I slutet av andra perioden ökar dock IKO takten liiite igen, och får med sig sitt första powerplay - som ej utnyttjas.

Tredje perioden backar Malmö hem, och leker mest.
Men det mest positiva från matchen skulle komma här, och det var Gibbs mycket läckra openice tackling, som sekunden senare resulterade i en hakningsutvisning på Valdix, och bara några sekunder på det, 5-0 till Malmö i powerplay...

11:13 in i sista akten skulle IKO dock spräcka Malmönollan, och Rodman kan peta in en retur från Poulsen.
Men Malmö får powerplay igen, och utökar till 6-1....

6-2 skulle dock Poulsen hinna göra innan matchen var slut, detta efter en bjudning av Malmö...

Nä, vad skall man säga... IK Oskarshamn uppträder viljelöst ikväll. Man var inställda på att förlora, och köpte det, innan matchen startade.
Malmö vann helt rättvist. Inget snack.

Bäst i IK Oskarshamn ikväll? Inte många som höll bra standard ikväll, men Gibbs och Outila visar mest stake och vilja.
Många av Rodmans framspelningar var bra, bara synd att hans egna avslut inte stämmde...

Nu kan vi verkligen snacka om att glömma, och satsa på nästa match!

* * * * *

Kan också nämna att ex-oskarshamnsspelaren Kristoffer Jonsson ikväll presenterats för ett Try Out kontrakt av Fredrikshavn.

/Räkan

Följa dagens match online:

IK Oskarshamn möter ikväll Malmö på bortais.
Matchen sänds via viasat hockey.
Har du inte kanalen, kan man köpa matchen på webben, för 79 kr, och detta gör du HÄR!

Är du för snål för att köpa matchen via rörliga bilder, liverapporterar Oskarshamnstidningen via sin CoverIt, och den hittar ni HÄR!

Malmö rapporterar också matchen, via everysport, och den rapporteringen hittar ni HÄR!

Själv har jag sagt upp viasat hockey, då de sänder IK oskarshamn på tok förlite. Men köper matchen via on demand på datorn, och kopplar den till TV:n...

Annars för er i Oskarshamn, jag har ingen större koll, men någon bar eller liknande bör annars sända matchen på sina tv-skärmar.
Känn er fria att tipsa varandra i kommentarsfältet nedan var man kan göra detta!

/Räkan

Troy slutar?!

Skarpsvärd, som skriver för BLT, meddelar idag att Troy davenport tar en Time Out, efter den långvariga hjärnskakningen.
Troy kommer vara borta en läge - frågan är OM han kommer tillbaks alls.

IK Oskarshamn letar just nu ersättare för Troy, men några större pengar lösgörs ej, då Troy inte var den mest högavlönade av spelarna...
OM Troy väljer att sluta helt, ja då frigörs dock en icke-EUplats.

EDIT: För att förtydliga. Troy slutar inte med hockeyn, och ordet Time Out var hämtat från Skarpsvärds text.
Troy kommer fortsätta med hockeyn, meddelar hans agent på twitter nu inatt. Man söker en specialist, som kan titta på honom. MEN, Troys väg tillbaks kan ta tid, och IK Oskarshamn tittar på annan målvaktslösning.

/Räkan

Inför: Malmö vs IK Oskarshamn

I morgon (Måndagen den 10/10 kl 19:00) spelar IK oskarshamn allsvensk seriematch mot de tippade seriefavvoriterna Malmö.

Malmö har hårdsatsatsat, och skall med laget de har ses som favvoriter.
Men att få många stjärnor att dra åt samma håll kan vara knepigt. Här har man ett lag, där fler än 10 spelare anser sig själva platsa i en förstakedja i allsvenskan... men så kan det ju inte bli. Då brukar det bli oroligt i laget.
Tilläggas skall, är att hittils har Malmö klarat av att tackla detta bekymmer... Och det är imponeande, för Malmös största fiende kan bli sig själva... OM tjafs uppstår, då startar spiralen, då har alla något att säga...
Att förlora mot Oskarshamn, det borde väll kunna starta lite surr, som kan starta spiralen ;)

Statistik:
PP:
Malmö 3:a i allsvenskan på 28,57%
IKO 7:a i allsvenskan på 17,14%

BP:
Malmö 2:a i allsvenskan på 89,47%
IKO 12:a i allsvenskan på 70,97%

Malmö klart bättre i både BP och PP. Men det siffrorna visar, IK Oskarshamn får INTE ta några onödiga utvisningar. Halvtaskigt BP mot effektivt PP kan bli avgörande då...

Däremot så tror jag att IK oskarshamn har lättare för att tända till lite extra, jämfört mot vad malm har att tända till mot IKO. En sådan faktor kan också bli avgörande.

Detta är matchen jag tycker är mest svårtippad. Men jag har en känsla av att IKO kommer spela deffensivt, och söka kontringar. Mot Örebro och Mora lyckades man med detta.
Därför tror jag inte matchen blir så målrik, slutresultatet: 1-3 till IK Oskarshamn, sista målet i tom bur!

I morgon, innan matchen slänger jag upp på bloggen var/hur man kan följa matchen online. men kan redan nu påminna er om att matchen mot Malmö är TV-sänd, av viasat...
Men mer om detta i morgon (måndag).

/Räkan

J20: Serieledare, efter ny vinst!

IK Oskarshamns J20 spelade idag ny seriematch, hemma i Arena Oskarshamn.
Motståndet var Vita Hästen.

Men det skulle starta tufft för IKO, för redan efter 1:44 spelade av första, kan Vita Hästen ta ledningen.
med 1 och en halv minut kvar av första perioden, lyckas dock IKO kvittera, genom Kenny Woller.
Men bara minuten efter lyckas Vita Hästen göra mål igen, och man går in i pausvila med ställningen 1-2.

Efter 8 minuter in i andra kunde Erik Gustafsson kvittera i powerplay, och bara 2 minuter senare kan Martin Eberhardsson utöka IKO-ledningen till 3-2! Samma Eberhardsson som närmast kommer från just Vita Hästen.

Tredje perioden startade med att IKO kunde utöka till 4-2, genom Rasmus Djerf. Detta bara efter 1:21 spelade in i sista akten.
Men bara 30 sekunder senare kunde Vita Hästen reducera till 4-3, och det var match igen.
Men IKO svarade snabbt, och Filiph Engsund kunde utöka till 5-3, bara 30 sekunder efter VIta hästens mål.
dvs, 3 mål på 1 minut...

I slutminutrarna skulle IKO få ett powerplay, och kunde i detta sätta slutresultatet till 6-3, detta genom Jacob Bertilsson.

Dagens resultat innebär att IK oskarshamns j20, som inte många trodde på inför denna säsongen, med många tunga namn som lämnat, nu ligger på en förstaplats i serien. 3 matcher, och mximala 9 poäng.

Nästa match spelas Tisdagen den 11/10 kl 19:35, i Borås ishall.

/Räkan


J18: Vinst mot Åseda J20

IK Oskarshamn J18 hade idag en träningsmatch borta mot Åseda J20, och IKO vann med 2-9!!! /Räkan

IK Oskarshamn vs Gulligull Leksand 1-3

Startar med att be om ursäkt för att jag inte skrivit något om matchen förens nu. Detta beror på 2 enkla saker.
1: Är hos mor å far, och de har världens säsmta internet.
2: Igår efter matchen var jag upprörd - milt sagt. jag var förbannad på dommaren, och matchens utgång. På detta var jag berusad. jag kände därför att jag inte borde skriva då, då man kan skriva saker i stundens hetta, som kanske inte är menat som det låter...

Därför får ni min syn på matchen några timmar försenat.

IK Oskarshamn har haft problemet med att man skiter i första perioden, man startar i andra. men i gårdagens match, då spelade man på bra, redan från start. MEN. Man spelade bra, men var inte helt vakna. För redan efter 1:53 har IK oskarshamn pucken, kontrollerat i egen zon. Man väljer dock att passa en fri Leksing, som också enkelt kan göra 0-1.
IK Oskarshamn hade återigen en uppförsbacke att arbeta mot.

Innan period 2 var slut hade Leksand kunnat rycka till 0-3. Men IKO gav inte upp, man slet, och arbetade hårt. Nackdelen var bara att i lägena man fick, så gör man Leksandsmålvakten bra, man skjuter rakt i magen. då gör man inte mål heller... Blir ej heller mycket returer av de skotten...

Men efter 18 minuter in i andra perioden, skulle Hagelin ta hand om lagets heder, då han spräckte Leksandsnollan..
Det skulle inte bli fler mål, trots att IKO plockade målvakten i slutet. Matchen slutade 1-3.

Men det var inte detta som var den stora snackisen!
Det var dommaren.
Först vill jag verkligen understryka att förlusten INTE skylls på dommaren.

Dommaren var samma stolpskott från Tingsryd sist, Johan Häll. Han måste nämligen njuta något makalöst när Oskarshamnsspelare blir skadade. I Tingsryd tillät han allt - TAIF fick inte en enda utvisning, trots upprepade övergrepp.
Men mot Leksand var det värre.
Det brukar alltid gullas med Leksand, de brukar få fördelar då de är en "anrik" klubb.
Johan Häll var inte sen med att hoppa på gulligulltåget.

Särskilt en incident jag syftar på.
Gibbs blir tacklad längst sargen i huvudet. Dommaren ser, men väljer att flina åt händelsen. Tränare Söderström försöker fråga dommaren vad som händer, men får till svar endast se dommarens rygg och hot om Oskarshamnsutvisningar.

Gibbs har bloggat om incidenten själv, och skriver det så klockrent han bara kan:

"Gårdagens ris går till han som tacklade mig bakifrån in i sargen så jag trodde jag bröt nacken. Har aldrig fått en sådan tackling tidigare och trodde att nu var nog det kokta fläsket stekt. Men eftersom jag verkar ha världens hårdaste kropp (peppar peppar) så reste jag mig på typ åtta och tog mig till båset. Såhär i efterhand så skulle jag nog ha legat kvar och spelat död. Då hade det blivit matchstraff och grejer av det där. Men sådan är inte min natur och det får jag väl jobba på i så fall. Även om jag själv satte mig lite i skiten genom att vända ryggen till så pass sent så tror jag man måste jobba hårdare för att få bort de där tacklingarna uppe mot nacke och huvud. För om den som tar emot den är klenare än mig så kan det gå riktigt illa."

Jag tycker att det är tragiskt, att man, precis som Gibbs skriver, måste ligga kvar och "spela död" bara för att få utvisningar med sig. Spelare som Gibbs, som reser sig efter ett sådant övergrepp skall INTE straffas, bara för att de reser sig! Vill man ha igång spelet skall väll detta belönas, inte straffas?!
I fotbollens värld har vi sett hur det har gått med detta. Titta på Italien i VM, efter var närkamp ligger en italienare ner och skriker och tar sig för benet. Detta gör han tills dommaren "belönar" honom med att straffa motståndaren på något sätt. är det detta vi vill ha inom svensk ishockey?! nej tack.
Trots detta tycker jag det var synd att Gibbs är man och stark nog att resa sig efter tacklingen. När han reser sig, borde det genererat i minst en 2:a - som det inte ens blev! hade han legat kvar, då hade det blivit matchstraff.

Nä, patetisk nivå på de allsvenska dommarna. Särskilt Johan Häll.

Nä, på måndag väntar Malmö på bortais. Då förväntar jag mig att IKO studsat upp på banan igen, då nytt tufft motstånd väntar. jag förväntar mig också att dommaren inte skall vara så rädd att dömma MOT en ny "anRIK" förening...

/Räkan


Kvällens match online:

Ikväll möter IK Oskarshamn Leksand i Arena Oskarshamn.
Antar att detta är en match alla Oskarshamnare vill vara med på, men om du inte av någon anledning inte kan ta dig till Arena Oskarshamn ikväll, så går den att följa online:

Matchen är TV-sänd, på webben, det är s24 som står för det idag. Och man kan se matchen direkt i sin helhet. Detta görs med ett litet klick HÄR!

I sedvanlig ordning bjuder Oskarshamnstidningen på gratis liverapportering, och den når man med ett klick HÄR!

Nyheterna har de senaste hemmamatcherna erbjudit liverapportering också. I skrivande stund finna ingen länk uppe, men den brukar annars finnas HÄR!

Leksand skall också ha en utsänd, för att rapportera via everysport, och det hittar ni HÄR!

Sveriges radio sänder också hockeyextra. Spelaren för det finns här nedan, men har fu ej flashspelare, kan man klicka in sig på www.sr.se/kalmar.
 

Underbart att så många erbjuder oss supportrar att kunna följa matcherna online! Tack till er som rapporterar!
Dock så hoppas - jag särskilt ikväll, att alla som har möjlighet letar sig till Arena Oskarshamn, och visar Leksand var skåpet skall stå!
Nu sjunger vi fram IKO, och skrämmer skiten ur Leksand! Låt Salo sitta hemma och se/höra vad han svek!
NU KÖR VI!!

EDIT: Även dalatidningen kör onlinesändning, den hittar ni HÄR!

/Räkan

Till minne av Per Lyck:

Redan den 16/9 "tipsade" signaturen "Bävern" här på bloggen att Per Lyck avlidit. (i detta inlägget...)
Jag sökte då efter bekräftelse, men då uppgifterna var osäkra valde jag att inte skriva något om honom då.

För misstag kan man göra. Jag har skrivit saker som jag ångrar, men skriva om någons bortgång utan 100% fakta på benen - DET vore katastrof.....

Nu är det tyvärr så att Per Lyck har lämnat oss.

Per lyck kommer från Leksandstrakten, har även spelat för dem, men flyttade till Oskarshamn 1966, för att spela i IFK Oskarshamn.

Förutom en lite sejour till Västervik, stannade Per Lyck inom IK70 resten av karriären.

Per är en av de stora, som varit med och byggt laget. Idag finns han tyvärr ej kvar. NU finns han bara i våra minnen.

Jag fick tyvärr aldrig själv uppleva Per Lyck på isen. Men trots det förstår jag vilken legend han nu har blivit inom klubben.

Idag hölls begravningen i Döderhults kyrka.

Vila i frid Per Lyck!

/Räkan


Inför: IK oskarshamn vs Salos knäckebröd...

Under 90-talet hade vi våra såkallade hatmatcher mot Västervik mfl. Senare år blev det Nybro. Därpå kaxade Tingsryd upp sig...
Men nuförtiden finns det ett lag, som inte alls är lika välkommet till Arena Oskarshamn, som övriga lagen i Allsvenskan.
Och då är det inte inom länet. Nä, inte ens inom landskapet. Nä, vi skall upp till kalla Leksand, för att hitta våran nyfunna hatkärlek...

Historien behövs inte dras igen va? men säger bara Salo... lämnaklubbenexaktpådatumetmanficksparkenmittundersäsongförattlämnatillseriekollegan - den Salo...

Salo har våldagit vår förening upprepade gånger, och han har nu dragit ner Leksand i sitt clowneri...
Självklart beslutade han sig för INNAN säsongen att INTE besöka Oskarshamn i morgon (fredag).

För att nu kommer Salos bygge, med bland annat Ryno till Oskarshamn, för seriematch.

Och denna match har inte bara stolthet, hämnd och ära som betydelse, nä den har även en betydelse sett till tabellen.
Med ny hemmavinst för IKO mot Leksand, kan LIF tappa lite mark mot playoffplatserna, som alla lagen siktar på. IKO kan befästa sin position, på playoffplats!


Enligt rapporter jag läst från Leksands föregående matcher, verkar de ha lite samma problem som TAIF, dvs de skapar lägen men är på tok för innefektiva.
För min del får man gärna vara innefektiva minst en match till...
Sammtidigt är man tighta bakåt, detta med vår forne målvakt Jensa Holmström...

IK Oskarshamn har hittils visat sig starka på hemmaplan, och det får vi hoppas inte är någon tillfällighet.
I hemmatabellen ligger IK Oskarshamn på en delad förstaplats.
Leksand ligger 7:a i bortatabellen...

Stats?
PP:
IKO ligger 7:a i hockeyallsvenskan på 19,35%
LIF ligger 11:a i hockeyallsvenskan på 11,11%

BP:
LIF ligger 3:a i hockeyallsvenskan på 89,66%
IKO ligger 12:a i hockeyallsvenskan på 70,37%

Matchen då?
IK Oskarshamn är starka på hemmaplan. Leksand börjar nog fundera lite, och ingen går trygg, då sportchefen gärna kritiserar tränare mfl öppet i media.
Jag tror IK oskarshamn vinner matchen, men det känns som att det kommer bli en tight och målfattig match...
IK Oskarshamn vinner med 2-1.

Men återigen, nu MÅSTE IK Oskarshamn STARTA matchen när matchen startar! Det håller inte längre atthoppa över första perioden, och starta i andra! Mot TAIF hade vi flyt att vi hade ledningen efter första. Mot LIF krävs det att vi är med från start!

Skicka med dala-spelarna NOLL poäng, hem till Salo nu!

Jag skriver på bloggen på fredag var man kan följa matchen.

Matchen spelas Fredagen den 7/10 kl 19:00, i Arena Oskarshamn!

/Räkan


Tingsrydsmos!

Ikväll fick man se i Nelson garden Arena, IK Oskarshamn köra över TAIF - helt underbart!
Men vi tar det från början - allra första början, redan innan man kom in i hallen...

Förra säsongen var jag måttligt irriterad på bemötandet man fick där. Man blev inte insläppt på bortastå innan supporterbussen kom, och man var först tvungen att gå in i ladan för att köpa biljett, för att sedan gå ut, gå runt skiten, stå utanför och vänta i 30 min, på en buss... mm mm.
Kan ju också tillägga att Tingsryd har en av hockeysveriges sämsta bortaläktare. Den blev man irriterad på, för att komma in på...

Idag var jag berädd på det mesta, då ingen bussresa var arrangerad. Jag gick direkt bort till biljettluckan, inne i ladan, vandrade ut, gick runt skiten, för att mötas av en låst dörr vid bortastå. Går tillbaks, ber en vakt öppna, men får till svar att bortaståläktaren endast låses upp om supporterföreningen annordnar resor.
Jag frågade om supporterföreningen skulle annordna en resa utan att anmäla sig, vad skulle hända då? Jo, svaret var enkelt, då skulle alla Oskarshamnssupportrar placeras bredvid TAIFklacken!

Så notis till ALLA supporterklubbar i HELA hockeysverige, anmäl ALDRIG att ni kommer med buss till Tingsryd, så slipper ni skitläktaren....

Sådär, då har jag fått det ur mig, nu till matchen.

IK Oskarshamn startade som man gjort i tidigare matcher, man var passiva, och mycket slarviga i egen zon. Tingsryd fick härja fritt i vår zon. man bjöd Tingsryd på många farliga lägen, men antingen var vår duktige målvakt Alexander ivägen, annars var det stolparna, som TAIF var dukriga på att pricka. Och var det inte det, så är TAIF på tok för innefektiva. TAIF borde dragit ifrån första perioden med 3-4 mål, men istället efter ca 10 min spel, är det Gibbs i IKO-tröjjan som åker upp och nätar!

Andra perioden var som natt och dag. Slarvet var nu stabilt försvarsspel. man tog också tag i taktpinnen, och parkerade sig i TAIF-zonen.
Uotila kunde smaka på ett rungande slagskott, och utöka IKO-ledningen, till 0-2.
Men bara 3 minuter senare, var det Tingsryd att få ett orättvist mål (Oskarshamns första var orättvist, sett till matchbilden). TAIF hittade en kontring, och kunde placera in 1-2.
IKO dominerade trots detta matchbilden. men oron skulle komma trots detta. TAIF var bara ett mål ifrån, dessutom skulle de få spela 5-3 i en minut.
men vad händer då? Jo, Valdix får tag i pucken, åker sig helt ren, och sätter 1-3, med 2 spelare mindre på banan!!
Hagelin kunde dessutom utöka till 1-4 innan perioden var slut.

Sista perioden var en lång väntan. IKO backade hem, och försvarade ledningen. Trots detta kunde Löfstedt punktera matchen, och sätta 1-5, som också blev slutresultatet!
Kan också tillägga att Valdix även åkte sig fri i sista perioden, men blev nerdragen, och fick en straff. Valdix tog den själv, men tyvärr, träffade pucken i utsidan av stolpen...

Värt att notera också är att TAIF inte fick en enda utvisning! Trots upprepade trippingar och flertalet gånger spelade man med 6 man på banan...

Sett till det hela, IK oskarshamn vann mycket rättvist, mot ett TAIF som blev chockat, när IKO tog tag i spelet.

På läktaren fanns mellan 30 och 54 Oskarshamnare - detta utan annordnad bussresa! Grymt kul!

Härnäst väntar nästa ärkerival i serien. TAIF finns det mycket gammalt groll mot sedan förr, men på fredag väntar våra nyblivna "älsklingar". Då kommer Tommy Salos Leksand till Arena Oskarshamn...

EDIT: Bäst i IK oskarshamn ikväll: Alexander i målet och hela tredjelinan, med Hagelin, Ryan, Rodman, Uotila och Robar!

EDIT 2: Det har klagats på speakern i Arena Oskarshamn... då skulle ni hört speakern i Tingsryd ikväll... Michakakael Roobarr (Mitja Robar), Mattias Rian (Matt Ryan), Emmse Grät (McGrath) mfl mfl...

/Räkan

Kvällens match online:

Kan ni inte ta er till Nelson garden Arena ikväll, för att se matchen mellan TAIF och IKO live, då går det att följa matchen online...

Oskarshamnstidningen liverapporterar, och det hittar ni med ett klick HÄR!

Även OskarshamnsNyheterna liverapporterar, och deras bevakning hittas med ett klick HÄR!

Tingsryd kör också liverapportering, via everysport, och den hittar ni med ett klick HÄR!

Dessutom så sänder sveriges radio hockeyextra på webben, och den spelaren skall ni se nedan:

Har ni ingen flashspelare i er dator, så når ni radions sändningar av hockeyextra på http://sverigesradio.se/kalmar/.

/Räkan

Troy tillbaks redan mot TAIF?!

CG på Oskarshamnstidningen twittrade ikväll, att Troy troligen är tillbaks i laget redan mot TAIF i morgon! Förvisso som grindvakt i båset, men han är tillbaks! Klart positiva nyheter!

CG skriver också om formationerna; Hagelin kliver in i andra tillsammans med Rodman och Ryan, och Valdix in i tredjelinan.
Och Lidhammar skall få speltid...

Det var kvällens kortfattade nyheter om IKO, inför morgondagens match.
Tackar CG för rapporteringen! Nu kör vi över TAIF!

Var man kan följa matchen online skriver jag om på bloggen i morgon (onsdag).

/Räkan

J18: Förlust mot KHK..

J18 spelade sin sista träningsmatch på hemmais idag, mot Karlskrona J18.
Tränaren Johan låter meddela att matchen var jämn, men för många individuella misstag fällde IKO idag.
Resultatet skrevs till 1-4.

På lördag kl 13:00 har man nästa och sista träningsmatchen, och det är borta mot Åseda J20.
16/10 kl 14:00 är det seriepremiär hemma i Arena Oskarshamn.
Nu vet man vad man behöver slipa på fram till dess!

/Räkan

Matushkin till Olofström...

Idag meddelar Skarpsvärd och OIK-bloggen att Maxim Matushkin lånas ut, till Olofström.
Redan i morgon spelar han match med OIK mot Halmstad.

Utlåningen rör sig tillsvidare veckan ut...

/Räkan

Inför: TAIF vs IKO

I morgon (Onsdag 4/10 kl 19:00) drar IK oskarshamn till dackehallen, eller Nelson Garden Arena, som den så ironiskt heter i år... då tydligen vadsomhelst får kallas för arena...
Men detta skall inte handla om namnvalet på skjulet, utan om matchen som skall spelas där...

Tingsryd har både poäng- och tabellmässigt öppnat svagare denna säsongen än vad man gjorde förra säsongen, fast man har varit otroligt nära flera gånger.
Tingsryd ligger sist på 1 poäng, och den togs på bortaplan, mot Sundsvall.
Tingsryd har hittils ej tagit en enda pinne på hemmaplan, men har som sagt var varit nära, och detta mot förväntade topplag. TAIF-VIK 1-2 och LIF-TAIF 1-0 visar på hedersamma förluster - om något sådant existerar...
På 6 omgångar har TAIF förlorat med uddamålet 4 ggr!

TAIF söker sin första poäng på hemmaplan, och IK Oskarshamn söker sin första poäng på bortaplan!

Statestik?
PowerPlay:
IKO: 7:a i allsvenskan på 19,35%
TAIF: 11:a i allsvenskan på 11,54%

BoxPlay:
IKO: 12:a i allsvenskan på 68%
TAIF: 13:e i allsvenskan på 62,50%

Oskarshamn i mitten i Allsvenskan på PP, och TAIF näst sist på BP... Skall man göra mål mot TAIF i morgon, tror jag att det i huvudsak skall/kommer göras i denna spelformen.

Måleffektivitet:
IKO: 6:a 10,13%
TAIF: 14e 5,81%

Blev förvånad faktist när jag kollade upp denna statestiken, då jag trodde IK Oskarshamn var innefektivare... men när det väl skjuts mot mål, så blir det tydligen ganska ofta mål. Så nu gäller det att man vågar ta avsluten i morgon!
Tingsryd klart ineffektivast i sina avslut i hela allsvenskan. Låt oss detta kvarsta en omgång till...

Med tanke på TAIF:s tighta matcher, och målsnåla matcher... ja.. hur skall man tippa detta?
Är TAIF på gång, eller har man helt enkelt bara tokförsvarat sig?!
Tidigt mål mot TAIF tror jag iallafall är huvudingridiensen, så att de tvingas lyfta upp sitt spel.
Men då krävs något annat av IK Oskarshamn - och det är att man är med från start!
De senaste matcherna har det tagit en period för IKO att inse att en match pågår, det har man inte råd med längre.
Nä, ett IKO på tårna, då skall vi krossa TAIF, låt oss säga 6-0.
Men ett segstartat IKO, det kan ändra matchbilden och slutresultatet till 1-1, självklart avgör IKO på förlängning eller straffar i så fall ;)

Läst lite på svenskafans att det kommer rulla några bilar till Tingsryd i morgon - kul, och bra sammordnat!
Personligen ligger jag i influensa, sedan fredag kväll. Men är febern under 38,3 i morgon, då har jag fått lov av frugan att få köra till Tingsryd också... så nu gäller det att proppa sig full med läkemedel, så man kan se matchen ;)
Hoppas fler väljer att köra dit, och hejja fram vårat IKO!

/Räkan

...mjölk...

Kom på att jag glömt skriva om en sak, och det är mjölk...
För att denna säsongen är mjölken särskilt speciell runt Oskarshamn!

Nu i helgen då jag var i Oskarshamn passade jag iallafall på att köpa ett mjölkpaket - trots att jag och hela familjen inte tål laktos...
Men köpte inte mjölken för att dricka den, nä, det var förpackningen jag ville åt!

Om ni missat det, så visar bilden varför jag ville köpa mjölk i Oskarshamn - särskilt då för en dåre som jag, som samlar på allt möjligt med IK Oskarshamn på.../Räkan

Så mycket tjänar jag och sponsring?!

Jag har fått ett gäng mail, med folk som skriver och undrar lite hurmycket man kan tjäna på en sådan här blogg...
Och jag skall här dra alla siffrorna för er:

Intäkter: 0 kr!

Några tror att jag får in pengar för reklamen, men denna domänen, dvs webnamnet och "webhotellet" är gratis. Jag får inga pengar när det klickas på reklamen, utan de pengarna går till de som driver blogg.se
Däremot kan jag betala 500 kr/året för att bli av med reklamen...
Och det är precis något jag funderar på...

Signaturen "Hästjobb" kommenterade i föregående inlägg att IKO borde skjuta till mig pengar. Det är INTE något jag eftersträvar. IKO har en taskig ekonomi, och jag gör detta som supporter, inte av vinstintresse - iallafall inte ta pengar från de jag älskar.
Jag får idag inga pengar av IKO, inga matchbiljetter ej heller annan form av ersättning. Detta är ej heller något som jag någonsin kommer att be om! OK vill de bjuda på en fribiljett, fine, men jag tänker ej be om den. Ekonomisk ersättning från IKO kommer jag tacka nej till, om det skulle erbjudas...

Sådär, då var inkomstbiten - om man kan kalla det så - utredd.

Utgifterna?
Har gått igenom mina telefonräkningar sedan jag tog över bloggen i julas. Jag plockade ut samtal enbart ringda i bloggärenden. Summan för de samtalen blev lite över 1900 kr... 100% mobilsamtal och några samtal utomlands, gör att det kostar på att driva en blogg...

Jag har liverapporterat från juniormatcher, och då brukar jag ha datorn med mig... men alla ishallar de besöker är ej utrustade med trådlöst nätverk, så ett mobilt internet har fått införskaffats - helt meningslöst då jag har kraftig trådlös lina hemma, och hyggligt internet i mobilen, men detta för att kunna genomföra hyggliga livereferat... 200 kr x 10 månader = 2000 kr... Sedan skulle man kunna lägga på resepengar för alla matcher å sådant, men det gör jag inte, då jag hade åkt på de matcherna oavsett bloggens existens eller ej... Men ca 600 kr/veckan lägges på resepengar till/från matcherna...
Summarum utgifterna: 3900kr, utan resepengar inräknade...

Som ni ser tjänar jag inget på detta, men har inga tankar på att sluta för det!
Dock så kommer jag nu till det jag nämnde innan.
Reklamen på sidan är irriterande, och för 500 kr kan jag plocka bort den.

Här tänkte jag som så, småföretagare, se hitåt! Har du ett företag? Och du vill förbättra bloggen, plus att synas för mellan 300-2000 läsare varje dag?! Då kan du kontakta mig. För 500 spänn, plockas all reklam på sidan bort - förutom DIN företagslogga. Den placeras på vänstersidan av bloggen. Är det fler företag som vill vara med? Enkelt, ni placeras isåfall också på vänstersidan av bloggen, pengarna öronmärks för nästa år, då jag skall betala in 500 spänn igen. Skulle intresset bli riktigt stort hos företagare mfl, då öronmärks pengarna till "lokal-reklam på bloggen" framöver.
Dessutom kan jag få möjlighet att tex köpa matchbiljetter, men INTE till mig, utan biljetter som jag kan lotta ut på bloggen mm mm!
Låter detta bra? Kontakta då mig via mail: slemklump@hotmail.com
Därefter får du mitt telefonnr och mer information om hur vi går tillväga.

Dvs, flera lokala företagsskyltar kan komma att synas på vänstersidan sammtidigt, men all reklam blogg.se står för, som dessutom är placerad över bloggen, mellan inläggen mm mm, det är DEN som plockas bort.

Er företagsbanner får sitta på bloggen under 1 år, dvs 500kr/året, samma pris för mig att ta bort blogg.se:s reklam

Förutom att er företags logga får synas i ett år på vänstersidan, kommer man också hedras i ett "vanligt" blogginlägg....

/Räkan

J20 vann borta mot Skövde!

J20 hade match idag. Man mötte Skövde IK J20, och vann med klara 7-3!
Lagledaren Micke meddelade mig ikväll att sett till hela matchen, är man det bättre laget.
Första perioden var riktigt stabil, och i andra blir det mer raggarhockey, men man kan utöka trots det!

Kan också meddela att bevakningen av J20s matcher förhoppningsvis kommer att utöka till periodrapporter varje bortamatch. Mer om det senare.

IK Oskarshamn ligger efter 2 omgångar på en andraplats, med samma poäng som ettan Nässjö.

/Räkan


Jag blev lurad och J18...

Gjordes intervjuer med, vad jag trodde var J18-spelare, i pauserna under IKO-VIK.
Intervjuen var spontan och oplanerad. Ingen research eller förberedda frågor fanns...
Och i efterhand visade det sig att detta var ett katastrofalt misstag...

2 killar intervjuades, De hävdade att de spelade i J18...
J18:s spelartrupp finns ej uppe, så jag jag vet ej hur den ser ut. Därför litade jag blint på de jag intervjuade...
Men... när jag idag skulle lägga upp interjuen gjorde jag lite efterresearch... det visade sig att ingen av dem spelar i IK Oskarshamn J18, ej heller i J20 eller U16.
Jag blev blåst. Nu förstår jag varför den ena av dem inte ville vara med på bild....
Kul skämt, som för min del kunde blivit mycket pinsam...

Resultatet. Blir papperskorgen för hela intervjuen...

Men då jag tänkte skriva lite om J18 här, så fortsätter vi på den inslagna vägen.

J18 har sin seriepremiär den 16/10, kl 14:00, hemma mot Mjölby HC.

Dessförinnan har laget 2 träningsmatcher inbokade. På tisdag tar man emot Karlskrona J18, i Arena Oskarshamn. matchen startar 19:00.
Och på Lördag har man en bortamatch mot Åseda J20. Den matchen startar 13:00

Avslutningsvis, slänger in J18s "reklamfilm".../Räkan

Sammanfattning: IKO - VIK

Tja, då skall man titta tillbaks på gårdagens match nu... Vad skall man säga? Känns som att allt redan är sagt.

IK Oskarshamn är inte med från starten, och första perioden blir den som förstör hela matchen. IK Oskarshamn reste sig i andra perioden, men Västerås försprång var för mäktigt.

IK Oskarshamn var obesegrade på hemmaplan, men den sviten är nu spräckt, och den spräcktes mot ett lag som är obesegrat, och ligger i toppen - dvs, inte läge att få panik ännu...

Men matchen borta mot Borås, där öppnade IK Oskarshamn svagt, och Borås fick enkelt dra ifrån. Matchen mot Västerås öppnade IK Oskarshamn svagt, och Västerås fick enkelt dra ifrån. Hade IK Oskarshamn varit på allerten i de första perioderna i dessa matcher, ja, då hade resultatet varit annorlunda.
Kan ju också tillägga att matcherna mot Örebro och Mora, där IKO vann, även där var första perioden sämst, men man var iallafall nrte helt under isen då.
IK Oskarshamn måste ge allt i 60 minuter. Att släppa iväg motståndarna i första perioden, är ej hållbart.

Nä, nu är det bara till att damma av sig denna förlusten, och hoppa upp igen. Nu reser vi oss, och visar hockeysverige hur bra vi är!

/Räkan

RSS 2.0
annonser: