3-0 med snygga mål och en tråkig fajt..

Fysiska spelare säger alla.. men slåss kan vi tydligen inte. Kanske ska lägga lite pengar på en boxningstränare till nästa säsong?! Nej skämt åsido, Örebro var inget bra lag igår, IK styrde lite som de ville utan att egentligen glänsa.. kanske är det den typ av hockey vi får se i höst? Vi vinner matcher utan att egentligen spela riktigt bra. Hoppas på det.

Jag satt ner i Arenan även denna match, rätt skönt faktiskt och kommer nog sitta ner under samtliga träningsmatcher iår, dock blir det skillnad när serien drar igång på allvar.

Hörde förresten flera stycken som sa "nej nu får det vara nog med träningsmatcher, vi går inte förrens seriestarten" så fler än 600pers resterande träningsmatcher lär det inte bli.

Snygga mål igår, Alexander låg och lurades för att sedan komma fram som gubben i lådan där på första målet, fin pass av Nybeck.! andra målet var ju helt klart snyggast, tror att vi kan ha stor nytta av killen som inte fick förnyat förtroende i Troja. Tredje målet var inget att snacka om, pang stolpe in och förredetta Almtuna keepern hade inte en chans!

Tänkt på att det är en hel del spelare som blir kickade redan innan säsongen ens har börjat, Örebro, Malmo och nu även Leksand har spolat spelare..

om vi är obesegrade även ikväll? tveksamt.

om någon vet hur man skapar ett forum eller gästbok på blogg.se SÄG TILL

//Robin

Facebook och saknar forumet

Att man blivit så besatt av facebook är ju helt patetiskt, men jag är fast i det där träsket och inget tycks få mej att ändra på det.

Sålde min bil häromdan, mest bara för att inte sin första bil ska skrotas bara för att jag använt den i två år.. fick mer en symbolisk summa för skiten. Imorgon blir det att titta på en ny..

Måste säga att jag saknar Moore-Support forumet något enormt! är det någon som vet något annat ställe där IKO-anhängare håller till, för jag kan väl inte vara den ända som saknar att få läsa "inför match" och "efter match".. ?

På tisdag möter vi Örebro, en nygammal bekantskap som ska bli intressant vad de har att komma med. Deras tidigare resultat på försäsongen är ju inte allt för uppmuntrande (för deras del).. 3-21 i målskillnad efter tre matcher kan inte vara jätte roligt för ett ganska så hårt sattsande Örebro ormar..

Kul det här med det nya introt, Backyard Babies är ju ändå några som man faktiskt har några låtar av på ipoden.. och att de ska ha en logga på sargen är inte så pjåkit det heller.. en sarg som förövrigt är jäkligt tom på reklam. Kanske fylls ut till seriestarten.

På tal om reklam så kan jag inte låta bli att hylla Hotellett, med sin gigantiska reklam i ena teknings hörnet.. riktigt kul med så pass stor och dyr reklam som är lite mer lokalt! all heder åt hotellett!

ses och hörs på tisdag!
//Robin

fortfarande obesegrade

 2-3 (1-1,0-1.1-1) Karlskrona - Oskarshamn

Salo säger att han är nöjd, och när man läser sådana här kommentarer så känner man sig trygg inför framtiden.
"Det känns som om Oskarshamn, med senaste matchresultaten i åtanke, är i en mycket positiv period av träningen just nu.
Om detta är spel av ett bottengäng så bör vi nog vara mycket oroliga. Om det är Salos magiska fingrar som än en gång fått ett mediokert gäng spelare att bli ett fungerande lag, ja, då är det nog snart dags att köpa honom."
citat taget från KHK:s forum

Målgörare i matchen: Trolle!! kul!, Sjödell-Wiklander och Löfberg!

Svårt att säga något om matchen när man själv inte varit på den dock..

publik 1700


//Robin

Match pågår.

I Karlskrona, finns ingen onlinerapportering någonstans vad jag kan se..

matchen mot lakers va väl inte direkt någon supermatch, men man kan inte förvänta sig annat nu när det fortfarande är träningsmatcher. 80spänn va dock lite väl saftigt pris för en träningskamp.

Tycker dock att vi börjar matchen bra, sätter press på lakers popcornsmix men de får ändå första målet.
Oscar Andersson var ibland lite väl kär i pucken och påminde lite om en viss Ryno när han var här, hoppas på mer kollektiv även från hans sida. Löfberg ser bra ut, Sjödell-Wiklander likaså och Nybeck är en klippa att se. Andra perioden är vi det klart bättre laget, tredje är lakers bättre och jag satt och funderade över att det är ju vi som ska vara starka och orka, inte lakers.

1000personer på matchen, inte mycket liv varken från vår eller motståndarnas sida. Om det är så som kommentarer skriver, att föredetta folk från MS satt på Ninos istället för att gå på match så är det ju bara förjävligt, men samtidigt är det deras val, men som sagt att dricka öl istället för att vara på matchen kanske bevisar vad det egentligen var för folk i klacken förra året.

Tycker att det är jävligt synd att det blivit som det blivit, och som sagt.. jag är gärna med och startar något nytt, hellst helt alkohol fritt eller iallafall att man ska vara nykter, en eller två öl ser jag inte som något problem i en klack.. men när det är konstant fylla varje fredagsmatch eller bortamatch så funkar det ju inte.

Jag vet inte vad det är för folk i ECU men de har ju verkligen gjort ett bra jobb med olika tifon m.m. kan de växa och bli vår nya supporerklubb så skulle jag bli medlem redan nu.

Själv ska jag säga att jag stod upp första perioden, satt ner under andra och tredje, inget jag ångrar för 5öre.

//Robin

Nedsläpp imorgon..

Imorgon kväll släpps pucken för första gången för säsongen i Arena oskarshamn när det gäller träningsmatch.

Motståndet står Växjö lakers för och jag tror på en tuff duell.. Vi kommer få se ett lakers som haft problem med div1 lagen Karlskrona och Tingsryd, båda lagen har de legat under mot och båda matcherna har de bara lyckats vinna först efter straffar..

IK Oskarshamn kommer som segrare ur hockeyfestivalen och redan nu spelat rätt bra hockey, kan bli riktigt intressant det här eftersom att IK är bottentippat samtidigt som Växjö kandiderar om de tre översta platserna, iallafall enligt de själva.

Ser fram emot hockey nu igen, kanske ta en öl innan på Abbes eller något? jag är på.. men inte mer än en öl =)

Annars blir det nog att jag mer än gärna knäcker en Karjala ikväll för att fira att man inte längre är barnvakt.. hallelujha!!

Undrar om det är 4dommar system imorgon..

//Robin

Segrare i Hockeyfestivalen

Vi vann!! Helt sjukt galet... vi vann!!!!

Att vi skulle vara ett obesegrat lag efter dessa två matcher trodde jag verkligen inte.. men nu är vi det och det känns toppen!

Visst det är träningsmatcher och man ska inte dra alltför höga växlar.. specielt om vi vart "utspelade" de två första persioderna.. Men det som gör mig glad är hur viktig den här matchen var för oss!

För Leksand betyder säkert förlusten inte ett skit.. men för oss betyder segern rätt mycket, iallafall för mig.. Bara för att vi vann mot självaste Leksand som tippas äga hela serien så kommer ju inte vi ligga där uppe bland topp tre.. absolut inte!! Men antingen så betyder det här resultatet att LIF inte kommer äga hela serien eller så betyder det att IKO kommer slåss om topp 7platserna.. hoppas på det sistnämnda!

Det positiva i segern är att vi kan få ett ordentligt självförtroende.. jag menar ifjol var vi aldrig ens nära Leksand.. och nu har vi slagit dom.. förvisso i en träningsmatch men ändå.. vi vann faktiskt och vi var (läs är) det starkaste laget i hela HockeyAllsvenskan just nu, jag tror inte att något annat lag har tränat så pass hårt som vi..

Nu är detta bara en teori från min sida men jag tror att betalda spelare som har hängt med ett tag så som Prestberg, Nordström eller för den delen Tärnström har en lika hård sommarträning som övriga i laget.. de ska ha sin semester och tränar kanske lite mer på egen hand för de har ju redan haft massor av försäsongsträningar.. vilket blir att dom är lite mer lata under sommaren än övriga spelare.. men som sagt, endast en teori..


Kul förresten att Leinonen berömmer hans forna IK Oskarshamn,, att vi jobbar för varandra och har skridskostarka spelare.

På torsdag.. om tre dagar är det dags för hemmamatchen mot insjöclownerna.. det jag är nervös över är att vi bara kommer höra lakerslakejer väsnas på bortastå.. hoppas att några sluter upp och skriker lite.. jag kommer iallfall inte hålla käften!

till JanBanan: håller med om att Karjala är godare än Lapin-Kulta! Min enda tröst över att jag fick sitta vid datorn och du i hallen.. !

Nästa: TORSDAG

//Robin

nedsläpp!

Det blev ingen Lapin Kulta.. men det blev en Karjala =) finne öl som finne öl!

Nu står det 16:00 nere i hörnet på laptopens skärm. den där känslan i magen har smygit sig på en under hela dan.. grymt väder förövrigt.. sitter uppkopplad på OT:s online uppdatering samt Visby/Roma:s online rapport.. spännande detta! NU kör vi IK Oskarshamn!!!!

16:00 bokat!

Då var det dags!!
Ikväll 16:00 är det vår tur att möta gullegull laget från dalarna.. kom ihåg de första matcherna mot Leksand.. då var det fullsatt i den gamla ladan.. tider!! Nu tycker man inte ens att det är märkvärdigt att möta LIF men som vanligt har de med sig en stor klack vart de än åker.. undrar hura många Gotlänningar som stod i Leksands klacken igår?! Mitt tips är att mer än hälften av dem va Gotlänningar, det är inte varje dag deras blåvita lag gästar deras egna land.

5-0, inte ens ett mål fick div1 laget göra och då stod inte ens Timo!

Timo står dock ikväll!! så kan bara hålla med föregående kommentar från Ruskprick att det vore riktigt najs att vara i Visby just nu.. härligt väder, Hockey, gött folk, fester och nämnde jag hockey? En tröst som hjälper mig är att på torsdag.. om 5dagar är det dags första matchen på Arena Oskarshamn.. !

Kul att läsa lite om IKO varje dag nu sedan första ispasset.. bra jobbat Nyheterna! Hoppas på en bra uppdatering av OT:s Johnny Larsson ikväll på http://OT.se/sport! Jag kommer sitta bokad framför datorn.. med en nyöppnad kall Lapin Kulta och skrika.. gör mål på Finnen!!

mitt tips ikväll.. hmm, kan bli mycket mål såhär i början av träningsmatcherna såå säg.. 3-5 till Gullet?

fler kommentarer tack! det uppskattas verkligen!

//Robin

4 domare!

Ulf Rönnmark och vår egna kära Marcus Vinnerborg kommer dömma samtliga matcher under "Hockeyfestivalen" på Gotland.. med andra ord blir det ett 4-domarsystem, kan bli intressant!

Ikväll spelas första matchen i den här "turneringen" där IKO ska rikta in sig på att inte komma sist, för självförtroendets skull.. dock ska tillägas att VisbyRoma faktiskt sattsar på att gå upp inom kort.. Visby-Roma - Leksands IF 19:00

Nej egentligen är inte resultaten alls viktiga, men de är roliga och kul läsning för oss supportrar, men som sagt så vet vi alla hur det gick ifjol på försäsongen.. Ossipecka snittade ett mål per match och vi var poängmässigt nästan bäst av alla allsvenska lag, dock visste ingen hur svårt eller lätt motstånd det egentligen var eftersom att ingen hade hört talas om de lagen tidigare.. och jag minns fortfarande inte namnet på de vi mötte.. om jag inte minns fel så mötte vi ett danskt lag som alla sa var så jäkla fula och tuffa, tror vi spela oavgjort mot dem i Danmark, sen vann vi hemma... två dagar senare läser man att även Västervik slagit detta danska lag..!
Vi vet ju alla hur säsongen ifjol gick..

Match imorn!!

//Robin


Gotland

Leksand och Visby/Roma

Ett Leksand som redan är påväg ner mot Gotland, då känns det att vi börjar närma oss, ska bli sjukt intressant att se hur det går. Hoppas att Timo står!

Visby/Roma, ett lag som är äldre än vad IKO är nästan ett helt år per skalle.. det betyder att vi verkligen är unga denna säsong.. detta kommenterar förövrig Challe i Nyheterna idag torsdag. Hoppas att Lundell står mot IKO





Fortfarande ingen som ska dit?!.. Personligen tycker jag att det är skyhöga priser!! Men om vi tar betalt för en träning så varför inte.. helt klart kommer det inte vara lika mycket folk på Visby/Roma - Oskarshamn som Visby/Roma - Leksand!

Nu ska jag till Kalmar!
//Robin

3 dagar!

Tre dagar kvar tills vi möter Leksand.. på Gotland.

Skulle vara riktigt kul och givande om någon utav tidningarna tog sig dit för att online rapportera.. eller kanske någon trogen supporter? Hör gärna av er till mig om sms rapportering eller vad som hellst!! Hade åkt dit själv om det inte varit för att jag är barnvakt denna vecka!

Annars så har sommarn dragit igång igen, därför känns det lite lustigt att tänka ishockey just nu! Ska nämligen precis tända grillen och lägga på en fin marinerad fläskfilé bit.

Var en kort intervju med Olheden i Nyheterna idag, han förklarade att han var hedrad över kaptensmärket på bröstet men att han inte skulle agera annorlunda i omklädningsrummet.. kanske är bra, vad vet jag?

Personligen är jag även galet sugen på att dra igång en ny supporterklubb nu när MS gått i graven.. vilket är riktigt riktigt synd!! Jag hjälper iallafall gärna till att annordna bortaresor m.m. Sen när serien drar igång.. för sådant behövs!!


Off topic!
Sitter och lyssnar på Michael Jackson.. och den som säger att det finns en finare låt än Heal the World ska få en puss!

Nej som sagt hör av dig om DU vet någon som ska till Gotland och kolla på IK Oskarshamn

0762 618061
//Robin

På lördag!

Är det dags för IK Oskarshamn första träningsmatch!!

Leksand står för motståndet och jag tror faktiskt att vi åker på rejält med stryk, något annat finns inte.. Vi är som sagt tippade att slåss för vår överlevnad den här säsongen, jag har heller inga invändningar emot det. För jag tror att det kommer bli exakt så.! Vi kommer få tampas med Sundsvall, Borås och Bofors.

Fanns några spelare som imponerade på mig igår, Sjödell Wiklander och Jim Nordh. Nybeck va tuff precis som vanligt och han kommer få sitt genombrott iår tror jag. Jadeland var också härlig att se!

Dock tycker jag att David Rautio såg förvånansvärt nonchalant ut.. men vad vet jag, kanske är hans spelstil att se ut som han gjorde, på uppvärmningen släppte han dock rätt många puckar förbi sig, men som sagt detta var första ispasset och man kan inte dra några som helst slutsatser utifrån det.. även om jag precis gjort det. =P

Annars var det kul att höra Tommy Salo berätta om "hur vi ska köra skiten ur dom".. frågan är om inte publiken missuppfattade vad han egentligen sa.. för jag tror att Salo kommer köra skiten ur vårt egna lag!

den 13:e är det dags för första träningsmatchen på Arena Oskarshamn mot VLH som ser grymt starka ut iår.. så vi får väl hoppas att vi krossar Visby/Roma med stora siffror för att få lite självförtroende..

Kul att så många hittade till AO igår.. trotts att det kostade en peng! Imponerade!!

//Robin

RSS 2.0
annonser: