IKO besegrade Rögle!

IK Oskarshamn vann idag hemma mot Rögle... men det började tungt...

Rögle får ledningen efter 10 minuter, mot ett smått tafatt Oskarshamnsförsvar... Man är på tok för snälla i egen zon, och särskilt i närheten av målvakten!

Men innan första perioden var över kunde vår kära dansk Poulsen sätta 1-1, assisterad av halvdansken Valdix...

"Snackisen" blev trots allt den höga klubban mot Hultströms haka, som domare Rådbjer ej såg. Linjemännen observerade honom däremot, om att Oskarshamnsspelaren blödde. 2+2 för hög klubba... problemet var bara att ingen av domarna såg VEM som gjorde den höga klubban, och S. Olsson i Rögle fick felaktigt sitta av den utvisningen. Oväsentligt visserligen, men endå...

Andra perioden blir det bara ett mål, och detta till Rögle...

Men här är det något annat som gnager mig.. POWERPLAYSPELET?! Var var det? Man söker eget burskydd... väntar... väntar... passar upp, slänger in pucken i zon, men ingen åker på den. Börja om. Tog man sig in i offensiv zon, så var det ingen som sköt. Och gjorde man det på finfina direkskottslägen, nä, då väntar man med att skjuta, så täckande Röglespelare hinner fram. Pinsamt... Rögle skapade mer i oskarshamn powerplay än vad IK oskarshamn gjorde själva!

MEN! Det skulle ljusna.
Sista perioden, och särskilt andra halvan av den... då är det lite mer fart och driv i skridskorna.
Lidhammar ser dock förvånad över att man inte använder farten mer offensivt. snor åt sig pucken i mitten av planen, och gör en dragning jag inte trodde han klarade av, eller skulle våga göra i seriesammanhang. Klubba och puck mellan benen, klacka fram pucken, på baksidan av klubbladet, vända dragningen, och trampa runt mål, och peta in i köksvägen!
Själva målet var väl inte så snyggt, men dragningen innan han gick runt målet, och att han gör detta med fart frammåt, och ett DRIV.

Detta smittade av sig lite såg det ut som, för efter att Lidhammar vågat trampa på, då helt plötsligt märkte övriga spelare att man kan ju faktist komma med fart in i anfallszonen.

Läge på läge skapades, men pucken ville inte in. Ville bara träffa stolpen...
IKO pressade på riktigt bra, och det kändes nästan som att Rögle skulle komma i en skitkontring. men så blev inte fallet.
Hagelin kunde sätta det avgörande målet, 3-2 på full tid.

Underbar seger. Inget skönspel, och uruselt powerplay. Dessutom så är de "bästa" spelarna i förstalinan slöast, räddast för att komma med fart, och livrädda för att ta avslut. Men övriga linorna visade vägen.
Riktigt bra att vinna med 3-2 över Rögle, när man INTE gör sin bästa match! gutt att vinna när spelet inte fungerar tillfredsställande...
När allt klaffar, då kan detta laget vara riktigt slagkraftigt!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Skön seger men vad är det som pågår!!??

Vi har en sportchef som tagit med sin tränare från Div1. Klivit in i båset! Varför? Näe mina onda aningar har befaratas. Duttigt spelar sina marionetter efter lönekuvertet, kolla förra året!

Gibbs, Chris, Olsson i Bp, näe nu e rädda spelare som 23, 24, 26 inne i alla BP. Va fan e de? PP under all kritik, gott att se att efter fem PP

2011-10-25 @ 22:36:21
Postat av: Nr2

......Fortsättning!!!så vågade Fege Fred byta PP Å vips var det fart!

Näe Fege Fred Sluta kolla i lönelistan, och spela laget med lite känsla,Kom in i matchen, inte ni som sitter på bänk.utan ni som står bakom. Seger idag, ok 3 pinnar men de e 39 omgångar kvar........

2011-10-25 @ 22:44:55
Postat av: affe

Håller med!! När topplönerna spelar så pissigt måste ju andra få chansen. Va fan in med fjärde, de gör ju inte bort sig. Sa på tv:n att IKO har ett uruselt PP och spelar så långsamt...ja men då får man väl byta ut folket, håller med om att han är riktigt feg den där Söderström!! Förbannad men trots allt skönt med vinst. Men detta håller inte i längden. Besviken på många spelare 23, 26, 93, 71 skärpning för tusan!!

2011-10-25 @ 23:12:03
Postat av: Andreas

Kan väl hålla med om att kedjan med Ryan,McGrath & Rodman inte får till det. Men Rodman har kommit igång nu känns det som, dragningarna sitter och han skapar chanser, snart kommer målen!



3:e kedjan fortsätter imponera! Tror detta kan bli bra.

2011-10-26 @ 00:33:40
Postat av: Josef

Håller med dig Andreas. Rodman har kommit igång och skapar ganska mycket lägen och spelar smart. Sen tycker jag att Ryan kämpar på bra och sliter men han missar tyvärr ofta de målchanser han själv får.

Tror också att truppen vi har kommer prestera över hela säsongen och inte lägga av efter halva som förra årets trupp (även om Salo och Gråhns affärerna påverkade).

2011-10-26 @ 08:07:30
Postat av: Bego

Jag fattar inte hur Söderström kan motivera att vissainte spelar så mycket när andra får hur mycket speltid som helst och inte levererar ex. 71, när gjorde han en poäng sist? 11hade ett byte i sista gjorde en poäng, 68 också i fjärde gjorde en poäng. Nej, jag tror inte heller han vågar bänka. Ivår PP-uppställning har vi uppenbarligen väldigt ont om PP-spelare. Helt bedrövligt!!

2011-10-26 @ 09:39:33
Postat av: löjjan

Finns målen från matchen på nätet någonstans?

2011-10-26 @ 11:12:33
Postat av: Ja, här:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article13837661.ab

2011-10-26 @ 11:56:27
Postat av: ..och här:

http://www.roglebk.se/movie/visa/167

2011-10-26 @ 11:57:31
Postat av: The One

Ska bli intresant att se hur Söderström formerar laget när Öhman är tillbaks. Som det ser ut nu så ska McGrath eller Ohlsson bänkas när Öhman är tillbaks, tänk en Öhman i toppform i slutspurten i vår, han kan bli guld värd då om han hinner komma i match form?

2011-10-26 @ 15:49:38
Postat av: Hans

Är det någon som vet status på Öhman?

2011-10-26 @ 22:30:22
Postat av: KP

På länken kan du bland annat läsa om hans status just nu.

Intressant intervju med Öhman.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: