IK Oskarshamn vs VIK...

IK Oskarshamn förlorade med 2-6, hemma mot Västerås...
Hel matchanalys kommer i motgon (lördag), då jag har feber just nu, och villl sova...


Jag gjorde också idag intervjuer med några från J18. Jag lovade attt publicera dessa inlägg inatt till er, men kommer pga av sjukdom skriva om dessa i morgon eftremiddag... Hoppas på ert överseende, imorgon kör vi igen!!

/Räkan

Kvällens match online:

För er som inte tar er till Arena Oskarshamn ikväll, kan följa kvällens drabbning mot Västerås online.

Oskarshamnstidningen sändder sin CoverIT, och den hittar ni HÄR!

Nyheterna kör sin liverapportering också, som hittas HÄR!

Sveriges radio sänder hockeyextra, och sitter du vid en dator skall du se radiospelaren nedan, sitter du vid en mobiltelafon, eller saknar flashaplayern av annan anledning, surfa då in på www.sr.se/kalmar , så skall du komma till hockeyextra...


Dessutom så liverapporterar Samuel Bargabriel från Västerås, på everysport.se
Som VIK supporter klickar man HÄR! Och som Oskarshamnssupporter klickar man HÄR! för att nå samma rapportering, men med åtskilda forum...

/Räkan

Inför: IK Oskarshamn vs Västerås

I morgon (Fredagen den 30/9 kl 19:00) gäller det. Då är det dax för våra krigare att resa sig från senaste matchen mot Borås, och fortsätta den fina hemmasviten.

Motståndet är Västerås, som leder Allsvenskan, och hittils är obesegrade...
Västerås har öppnat imponerande, men har å andra sidan mött lag som Troja och Tingsryd...

Efter att ha sett matchen mot Borås sist känns det som om att tippa resultat känns omöjligt... men gör ett försök trots allt.
jag vet att IKO är bättre än vad man var sist. Dessutom så fanns lägen att göra många mål, men man tog inte lägena. Jag räknar iskallt med att detta var en tillfällighet, och att man nu mot Västerås är tillbaks på banan igen. Dessutom så har man visat att Arena Oskarshamn är ett ställe där ger man inte bort några poäng till någon motståndare.
Matcherna mot Västerås brukar vara tighta och täta. Tror därför att IK Oskarshamn fixar det hela med slutresultatet 3-2, på full tid.

IK Oskarshamn ställer upp med samma trupp som i tidigare matcher!

Fredagsmatch och toppmöte - nu fyller vi läktaren, och klacken!
Tillsammans tar vi 3 pinnar mot Västerås!

/Räkan

Mitja Robar får ej kontrakt?!

Enligt säkra källor i Växjö, har man nu tagit beslutet om att ej erbjuda Mitja Robar något kontrakt efter den 15/10, då hans Try outkontrakt löper ut.
Man tänker dock behålla honom hela Tryouttiden, eller rättare sagt behålla det kontraktet, och IKO får låna honom, såvidare man inte får panikbrist i backlinjen.

Detta öppnar helt klart dörrar till att han snart hamnar i IK Oskarshamn... Mitja skall dessutom trivas bra i oskarshamn nu.
Dock betyder inte detta att han hamnar i IK Oskarshamn, då andra klubbar KAN komma med vassare bud, som han då kan acceptera...

Igår mot Borås, gjorde Mitja en av sina sämre matcher i IKO-dressen, då han inte var vän med is-klubba-puck. Men efter lite efterforskning skall Mitja tydligen fått beskedet om att det inte blir något kontrakt i Växjö, precis innan Boråsmatchen...

Borås vs IKO: 3-1...

Kvällen gick inte som planerat, först skrev jag örebro i ett tidigare inlägg, och länkarna blev knasiga - men det kan bli så när man bloggar i mobilen, snabbt under arbetstid ;)

Kvällen fortsatt att skita sig rent ut sagt.
För IK Oskarshamn inledde bortamatchen mot Borås tungt och segt. Inte alls samma tempo som i tidigare matcher, och försvaret började krocka med varandra igen - som det var under försäsongen.
Borås kunde få ett tidigt ledningsmål, ett skitmål, då pucken sköts på måfå, men styrdes in av boråsskridsko, alternativt ett IKO-självmål... osäkert att se vems fot/klubba som var sist på pucken. IKO-målvakten chanslös iallafall.

Spelet i första perioden fungerade inte, och Borås fick kontrollera matchen relativt enkelt.
Borås spelade dessutom inte alls som man brukar göra. Vi är vana att se Borås ställa upp hela laget på egen blå, stå där som en köttmur, och avvakta kontringar. Idag förde de spelet, vågade anfalla med hela laget, och i försvarszonen ställde man alla sina spelare framför det egna målet. Dvs, Borås spelade smart, och IKO gick rakt i fällan. IKO när man anföll hamnade i kanterna, och de få avslut som togs, lades rakt i målvaktens mage...

Andra perioden var klart bättre. IKO lyfte upp spelet, och klev fram på ett helt annat sätt. man förde matchen här, men var allt för inefektiva. Dessutom så hade man såkallat oflyt. Pucken hoppade över klubbladen konstant - dålig is?! Utöver detta slarvade man och fegade förmycket. Man tog inte avslut i förstaläget, utan gjorde allt för ofta ett pass förmycket - ut i sarghörnan.

Borås kunde inför sista akten gå ut med en 2-0 ledning.
Dessutom så startade de med att utöka till 3-0. Detta blev tungt, trots att Poulsen kunde svara snabbt, men en snygg genomåkning, från hönet, in mot mitten, för att dra en läcker dragning in i målet.
Tyvärr kom inte IKO närmre än såhär...

Kan också nämna att IKO hade ett 5 mot 3 läge, i minuten, men under detta skapade man en stolpträff, i övrigt var man knappt inne i anfallszonen...

Bäst ikväll:
Gibbs, Uotila och Morin.

Gibbs och Uotila spelade båda mycket fysiskt och vackert ikväll. Gibbs fick in särskilt en riktigt vacker smäll, så boråsspelaren bara dök rakt ner i isen.
Uotila hann med över 4 openicetacklingar under bara denna matchen, utöver dem var det flertalet hårda smällar i sargen, utdelade av honom själv! Dessutom visde han styrka i övriga spelet också.

Måste också nämna en av de vackraste tacklingarna jag sett, som Uotila delade ut. boråsspelaren flyger någon meter, och blir liggandes på isen. Dommaren slår ut armarna, och hävdar att det ej var utvisning på det... MEN, brent Davidsson i Borås ger sig in i en fight efter detta. Brent får 2 min utvisning, och Uotila får 2 min Charging, för den tacklingen dommaren precis innan slagit ut armarna för?!
Dessutom kan nämnas att Davidssons gruff, var minst lika våldsamt som gruffet som uppstod med Valdix i Bofors... där blev det matchstraff - idag blev det 2 minuter... Tja, olika regelböcker helt enkelt eller?!

En annan kul sak som hände ikväll, det var vad vi 10-talet supportrar bjöd på. När vi började sjunga "Visa pattarna ni spelar i BH".. det gav många roliga blickar - både från spelare och publik! :)
(För er som inte vet det heter Borås inför denna säsongen inte Borås Hockey Club längre, utan Borås Hockey, dvs BH!)...

Nä, på Fredag väntar Västerås hemma. Då tar vi nya tag!

/Räkan

Borås Hockey - IK Oskarshamn online!


Då Räkan förmodlingen sitter i bilen och kör rally till Borås just nu så tänkte jag hjälpa honom lite med bloggandet inför matchen. Så skit i vad som står i föregående inlägg och fokusera på detta istället :)

För att följa matchen på ot.se så klickar du här HÄR

För att följa matchen på nyheterna.net så klickar du HÄR

Matchen kommer även att sändas på SR.se länk dit hittar du HÄR dock är det inte bara Borås-Oskarshamn dem sänder men helt klart värt att lyssna på då det är en egen kanal endast för HA

Vill du bara se resultat samt utvisningar är swehockey ett bra alternativ för att komma dit klickar du HÄR

Räkan kommer också att Twittra större händelser under matchen. Twitterkontot finner du till höger på denna sida!

Sitter du inne med världens bästa online länk? Dela med dej för tusan. Nu kör vi!

mvh Robin

Följa kvällens match online?!

Oskarshamnstidningen liverapporterar från Örebro ikväll, och det hittar ni på denna länken: http://www.barometern.se/sporten/ot-sporten/boras-ik-oskarshamn-direkt-pa-otse(2961767).gm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bot-sport+%28BOT+Sporten%29

Bloggar från mobilen, så en kort direklänk gick ej att fixa nu... Bryts länken, gå då in på www.oskarshamnstidningen.se/sporten/ot-sporten

Jag kommer också twittra lite från matchen, på twitter heter jag slemklump (finns en twitterknapp på höger sida av bloggen, där ni når mitt twitterkonto).

/Räkan


Mitja Robar stannar - tillsvidare

IK Oskarshamn får behålla Mitja Robar tillsvidare... Men Växjö kan kalla hem honom, om de behöver honom med kort varsel.
Mitja har kontrakt med Växjö tom den 15/10, vad som händer därefter återstår att se... om Växjö signar honom, alternativt om Växjö signar honom, men lånar ut honom, alternativt att IKO signar honom alternativt att han går någon annan stans...

Dock kul att IK oskarshamn får med sig Mitja till Borås i morgon, och kan förstärka upp backlinjen!

/Räkan


"..vi har INTE haft någon kontakt med honom.."

Det skrevs precis i kommentarerna nedan att Björn Svensson skrivit på för IK Oskarshamn för ett år.
Jag tog tag i frågan direkt, och ringde upp vår sportchef. Roger Jönsson skrattade lite smått och dementerade genast...

Björn Svensson skall ha skrivit på för IKO?
Haha, va? vem?

Timrågrabben i eisberen...
jaha..näääää

Men har IK Oskarshamn varit i kontakt med Björn Svensson?
Jag vet vem han är, men vi har inte haft någon som helst kontakt med honom!

Så då är det bara ut att dementera?
Hahaha, jadu, det kan du göra!

/Räkan

Inför: Borås vs IK Oskarshamn

Dax för IK Oskarshamn att brösta upp sig, mot seriekonkurrenten BH....

I morgon (onsdagen den 27/9, kl 19:00), möter IK Oskarshamn Borås på bortaplan.
IK oskarshamn kommer från en stark svit, med 3 raka vinster, varav de senaste är mot de förväntade topplagen Örebro och Mora.
IK Oskarshamn har kört dessa matcherna på 3 kedjor, men frågan är om man väljer att göra det mot Borås? För risken med att spela på 3 kedjor förmånga matcher, ja den är farlig, då det sliter och skaderisk mm ökar...

Med anledning av att man eventuellt kör med 4 kedjor (jag vet ej hur det blir i skrivande stund!), kan matchbilden bli annorlunda kommande matchen. Lagstrukturen kan komma att ändras, och spelare som varit bänkade, skall kanske bilda ny kedja? För att splittra de 3 befintliga gör man väll inte?!

Får se om jag hinner återkomma i ärendet, på hur laget ställer upp. Dock ej säkert jag hinner skriva något, då jag börjar jobba tidigt på Onsdagsmorgonen, direkt efter jobbet, hoppar jag in i bilen och kör till Borås, för att se matchen. Blir inte mycket mer datortid för mig innan matchen...

Och angående det, skall se om jag hinner lägga upp på bloggen i morgon, om/var man kan följa matchen online. Annars så kommer jag försöka skriva pausrapporter på bloggen, via mobilen.
Större matchhändelser twittrar jag om, och det kan följas på

Matchen då?
Detta är en av de där måstematcherna, för att hålla till i toppskiktet. Dock så har jag läskiga tankar i huvudet;
1: Vad händer med laget om man ändrar till 4 kedjor / vad händer om man INTE gör det (skador)?!
2: Tre raka vinster, då kommer en förlust tillslut... hur lång segersvit får vi?
3: Borås är svårspelade. Ställer alltid upp en köttmur, och gör allt för att ta ner motståndarnas spel, och sticka på kontringar...

MEN. IK Oskarshamn är bra. Och man har nu fått självförtroende på detta.

Hur går det då?
Jag har 2 möjliga scenarion, antingen fungerar Borås köttmur relativt bra, och det blir en målsnål historia, och matchen slutar 1-2.
Scenario 2 är att IK oskarshamn får ett tidigt hål i muren, Borås lyfter upp spelet, IKO får hål igen. jag då tror jag det kan rinna iväg med målen, då tror jag det kan bli 2-7!!!

Nu tar vi BH:n, och fortsätter att djävas med hockeysverige, alla experterna och Salo ;)

* * * * *

Kort info angående Troy. Ett litet surr angående Troys långa frånvaro startade, och att denna beror på att man vill frigöra en icke-EU plats. Detta kan jag dementera, då frånvaron beror på annat. Hjärnskada var första diagnosen, men vi kallar det numera "upper body injury". IK Oskarshamn arbetar med att få Troy i matchform igen, men måste sammtidigt vänta på ett läkaruttalande, som godkänner spel. idioti på att chansa och sätta honom i match förtidigt, och få ny värre skada på honom.
Dessutom så har vår andre målvakt Bengtsson skött sig bra de senaste matcherna!!

/Räkan


Pinsamma Salo, böter och internt gruff...

Salo, som gillar hetluften, och är känd för att agera utan att tänka... Nu har han gjort det igen, då han kritiserar den egna tränaren och laguttagningen... Salo var ingen topptränare precis, men kul att han som har liiite erfarenhet av yrket ej kan se skillnaden på tränare och sportchef...
Nä, det börjar lukta panikångest Salo...

Eller som vår tränare, Söderström idag skrev på twitter; "Den dagen direktör Jönsson går ut i media och kritiserar våra laguttagningar, då kommer jag göra en turbotutte på honom."

/Räkan

IK Oskarshamn vs Mora: 4-2!!!

IK Oskarshamn gjorde det igen! De tystade hockeysverige och kritikerna, då man slog ett nytt så kallat topplag (ja, såkallat, då båda de senaste topplagen liger EFTER "mellanlaget" IK Oskarshamn)... ;)

Tranare Söderström matchar laget hårt, liksom mot Örebro, så matchade man idag laget med endast 3 kedjor. Ett vinnande men slitsamt koncept på spelarna. Men klart nödvändigt dessa matcherna!

IK Oskarshamn kunde dra ifrån till ett 2-0 läge, men skulle få på en kort tid 2 BP mot sig... Mora svarade snabbt i båda sina PP, och var snabbt ifatt... men Så skulle IK Oskarshamn få ett 5-3 läge, i dryga minuten. Där kunde man också göra 3-2.

Sista perioden backade IKO hem, sammtidigt Mora tryckte på. Det blev en nervös tillställning, men Mora tvingades plocka ut sin målvakt. Då kunde IKO slå spiken i kistan, och sätta 4-2 i tom bur...

Måste i detta också nämna mitt matchtips... Inför moramatchen förutspådde jag spelbild och resultat... tog tom målskyttarna...
Igår skrev jag inför Mora matchen... (hittas HÄR), och hoppsan sa... 4-2, sista målet i tom bur... Och... även denna gång glömmde jag kasta in pengarna på resultatet till spelbolagen!! Surt för mig, men huvudsaken är att IKO levererar!
men nästa gång ni skall satsa pengar på hockey, läs då denna bloggen först om ni vill vinna ;)

Nä, åter till verkligheten. Eller näe föresten. varför skall jag komma ner på jorden. Nä, nu svävar vi, och njuter av ytterligare en fin skalp!
Nu ligger IK Oskarshamn 3:a i tabellen, samma poäng som 2:an Malmö.
På Onsdag är det ny match, då väntar Borås borta...

Fan vad kul det är med hockey :)

/Räkan

Kvällens match online!

Ikväll tar IK oskarshamn mot Mora, på hemmais. Dessutom så är det gratis inträde ikväll!

Men för alla som inte kan ta sig till Arena Oskarshamn ikväll, ja då finns det ikväll många olika möjligheter att följa matchen online:

Sveriges radio kalmar sänder allsvenskt hockeyextra, och bevakar IK oskarshamn vs Mora
(får ni inte igång/kan ej se spelaren här nedan, gå in på http://sverigesradio.se/kalmar/, och välj "lyssna på IKO hockeyextra)


Oskarshamnstidningen kör sin CoverIt, som dessutom ikväll gästas av expertkommentatorn Alexander Johansson. Den rapporteringen kommer man till med ett klick HÄR!

Nyheterna kör också en egen CoverIt, och den hittar ni med ett klick HÄR!

Dessutom, som om inte detta vora nog, dt.se kör också en CoverIt, och liverapporterar, ur en dalmas synvinkel. Det hittas med ett klick HÄR!

Härlig bevakning av kvällens match! Men jag hoppas att ni trots detta väljer att bevittna händelsen på plats!
Själv sitter jag i Växjö, och missar händelsen mot min vilja, men är grymt tacksam för kvällens bevakning!
Nu kör vi!

/Räkan

Det blir cirkus i år igen...

Säsongen har knappt startat, men seriekollegan Tingsryd har redan nu öppnat upp för den traditionella "Cirkus Tingsryd".
Efter bara 3 matcher meddelar Tingsryd idag att Chris Higgins och Joe Pereira lämnar Tingsryd, och åker hem till USA.
In kommer Mark Santorelli...

Spelarna i Tingsryd tvingas bo i Tingsryd. Metoden hyllades först. Nu har 2 valt att bryta sitt kontrakt bland annat pga av detta. Vad händer näst?!
Ta Mark Santorelli som är blixtvärvad till föreningen, Tingsryd som spelar i en lada, som numera är omdöpt till Nelson garden Arena. Hur tror ni han reagerar när han ser att arenan i själva värket knappt lever upp till kapaciteten att få kallas ishall... Dessutom utöver detta, när han inser att han måste bo, mitt ute i ingenmansland?!
jag tror han blir kvar till November...

Förra säsongen hann Tingsryd med 3 tränare, nu ligger man sist i tabellen igen - hur många tränare hinner de med denna säsongen?
Nu tror jag man vågar satsa på fagervall, och har mer tålamod med honom. men om laget håller till i botten av tabellen hela säsongen, då gissar jag på att Fagervall får stanna till Januari. Dvs, endast 2 tränare denna säsongen!

Sedan har vi detta med ekonomin. Det ryktas om att förra säsongens klaverier finansierades med årets sponsorpengar, dvs man fick ett förskott och använde upp pengarna. Om detta visar sig stämma, ja då kan det bli ytterligare ekonomiska drabbler denna säsongen igen.

Dessutom så fick man förra säsongen en skattesmäll, inte så stor, men pga v att man "ej visste" att man skulle skatta för sign on bonusar. Innan denna skattesmäll hade man värvat ett 10-tal artister... är de ej skattade korrekt - och de spelarna fick garanterat större sign on bonusar - då sitter man där med en stor skattesmäll igen!

Så frågan är nu, de spelarna som flydde Tingsryd idag, är det bara början på årets upplaga av Cirkus Tingsryd, eller kommer det bli en segdragen process i år igen?!
Bävrarna i Tingsryd borde köpa Växjös gamla hemmaställ, då clownkostymerna skulle passa cirkusen utmärkt...

/Räkan

Inför: Gratismatchen, IK Oskarshamn vs Mora

Euforin från i lördags har knappt lagt sig, innan det är dax för ett nytt toppmöte på hemmaplan.
IK Oskarshamn tar emot nuvarande tabelltrean Mora (Oskarshamn är 4:a nu, då Almtuna hade match ikväll, och gick förbi, till andraplatsen).

Matchen mot Mora (26/9) går under kampanjen FULLSATT, vilket innebär att inträdet är gratis! Även privatpersoner kan anmäla sig till kampanjen, detta göres med ett klick HÄR!
Matchen startar kl 19:00

Matchen då?
Sista(?) matchen vi får låna Mitja Robar, såvidare inte Växjö ger oss honom några matcher till, alternativt släpper honom. Personligen hoppas jag verkligen vi kan norpa åt oss honom, då det ser betydligt tryggare bakåt ut med honom i truppen. Sist såg backlinjen tom fruktansvärt bra ut!

Nu gäller det att ta med sig allt det man gjorde rätt mot Örebro, till kommande matchen mot Mora.
Spelar man med det lugnet, men sammtidigt energin man visade upp, ja då kan vi få uppleva ytterligare en mycket kul match!

Troy är fortfarande borta, likaså Lidhammar. Detta innebär att truppen kommer se likadan ut, som den gjorde mot Örebro.

Mora är ett bra lag, som öppnat årets Allsvenskan ganska starkt, först en uddamålsförlust mot Malmö, sedan klar vinst borta mot Tingsryd, och senast, tog de ner Leksand på marken och i tabellen.

Hur går det i matchen då?
Ja, detta blir en tight match, men tar IK Oskarshamn tillvara på det man gjorde bra sist, så skall man nog kunna bryta ner Mora också. Dessutom så är det hemmamatch igen, och gratis inträde, så publiken får en viktig roll att bära fram laget - igen!
Jag tror IK Oskarshamn knäcker Mora med 4-2, sista målet i tom bur...

Strax innan matchen lägger jag upp på bloggen var/om/hur man kan följa matchen online, om man inte kan ta sig till Arena Oskarshamn...

/Räkan


Intervju: Robert Jönsson

När jag var ung hårdrockare, fick jag en gång under 91/92 följa med min far på en hockeymatch... Något år senare hände det. Var tidigt av 1993, då ställde IK oskarshamn upp i målet, en långhårig herre; Robert Jönsson.
Jag blev frälst. han fick mig som innan endast var intresserad av musik, att förstå hur kul det kan vara med hockey!

Igår spelades en legendsmatch i Arena Oskarshamn. Tre Kronor Legends mötte IK Oskarshamn Legends. (Tre kronor vann med 6-1, målskytt för IK Oskarshamn Legends blev vår sportchef, Roger Jönsson).
I Oskarshamns mål stod i halva matchen, Robert Jönsson (som endast släppte en puck bakom sig igår).

Efter matchen träffade jag Robert Jönsson i VIP:en, och gjorde hastigt en oförberedd intervju.

Hej Robert! Hur många säsonger var det du representerade IK Oskarshamn?
Jag tror det blev 12 säsnger...

Du är min barndomsidol, och det hela började med det långa håret. vad hände? varför åkte det av?
Hahahahaha, jag vet inte! har inget bra svar på frågan, men det kändes väll kanske lite oseriöst... Men vet inte varför jag gjorde det.

Hur kom det sig att du slutade med hockeyn?
Jag började bli gammal!

Fans det funderingar för att spela för andra klubbar?
Nä, jag slutade och kände mig färdig med hockeyn.

Bästa hockeyminnet genom tiderna?
Utan tvekan när vi gick upp i 2:an!

Sämsta hockeyminne genom tiderna?
Hahahahahaha sämsta? Hehe, kommer inte på något nu, men det fanns säkert ett sådant.

Hur skulle du jämföra tiden från 92 då du startade, atmosfären och allt, jämfört med nu.
Då var det skillnad. Alla spelare kände varandra! Nu tror jag ingen är från Oskarshamn. Då var ju alla, särskilt 69:orna Oskarshamnare. Alla kände varandra, vi hade ju Kenta och Macke, Martin Nilsson och PK. 

Går du på på Oskarshamn matcher nuförtiden?
Näe, jag jobbar på kvällarna, så det blir inte många.

Men du bor kvar i Oskarshamn?
Ja, det gör jag.

Vad ser du fram som säsongens kommande höjdpunkt?
Positivt kval, det måste ju bli det bästa!

Följer du laget frekvent, eller ser du bara någon enstaka match?
Blir inte mycket jag ser, pga av jobb. Läser mest bara tidningarna.

Tack Robert för intervjun!


/Räkan


IK Oskarshamn vs Örebro: 3-1, analysen

IK Oskarshamn tog idag mot Örebro, och vann matchen med 3-1!

Men innan jag skriver om det...
Jag la in innan matchen, ett inlägg om Conny, och hans problem med alkoholen.
Vill förtydliga - Conny ÄR en spelare ALLA vill ha i sitt lag, inklusive jag!
Inlägget handlade oim att retas lite - med glimten i ögat, för att öka hockeytempen inför kvällens match!
Jag beundrar Conny, och det han tvingats genomgå. men som elitspelare, får man vara beredd på att andra supportrar skojjar på hans bekostnad. Connys sjukdom är allvarlig. jag hoppas Conny blir/är frisk, men han är fortfarande en motståndare. ALLA på isen, som inte spelar för MITT lag, de är några som jag vill och är beredd att retas med. jag vet att Conny tål detta. Synd att inte alla andra gör det... men fortfarande, jag respekterar Conny som idrottsman, och jag har inget emot att en dag se han i en blå fin tröjja...

Nog om det.
Matchen?!

IK Oskarshamn spelade riktigt bra ikväll, sammtidigt Örebro såg ovanligt tafatta ut...
Örebro kunde inte skapa något eget spel, då IK Oskarshamn lyckades förstöra deras upplägg, innan det ens blev ett upplägg.
Det omdiskuterade försvaret i IK Oskarshamn skötte sig idag riktigt bra. man höll sin spelplan och sina positioner, sammtidigt övriga laget forcheckade sönder Örebro!

Bästa spelaren i IK oskarshamn idag blir svårt att utse, då alla spelarna gjorde det de skulle.
Men Ryan och den omdisskuterade Bengtsson i målet skötte sig extra bra!
Hagelin gjorde också en av sina bästa matcher, och belönades med ett mål!

Innan matchen spelade Tre Kronor Legends mot IK Osklarshamn Legends, den matchen slutade 1-6, till tre kronor. Målskytt för Ik Oskarshamn var vår sportchef, Roger Jönsson.

Hur elle rhur, underbart att se IK oskarshamns A-lag visa upp rätt inställning ikväll. man fullföljde tacklingarna, och man höll sig till sin spelplan!

/Räkan

J20: IK Oskarshamn vs Mjölby

IK Oskarshamns J20 mötte Mjölby på bortaplan idag. IK oskarshamn vann med 4-3, och satte det avgörande målet med endast 2 minuter kvar!
Grattis J20!!

/Räkan

Följ kvällens match online:

Oskarshamnstidningen kör sin CoverIt, och liverapporterar ikväll, den hittar ni med ett klick HÄR!

Även nyheterna meddelar att de skall liverapportera ikväll - undrar hur det går, då de förra matchen startade och stängde av rapporteringen, så ingen kunde läsa... ikväll gör de ett nytt försök. Det hittar ni med ett klick HÄR!

/Räkan

För att öka tempen...

För att öka tempen inför morgondagens match, tänkte jag ta upp ett ämne, som var otroligt hett förra säsongen, men inget snack om det i år...
Conny Strömberg. En spelare som alla vill ha, men ingen klubb vill ha...

Conny är bekant med hur en fyllecell ser ut.

Conny är helt klart en av allsvenskans bästa poängmakare - genom tiderna.
Men alkoholen har ställt till det för honom och hans karriär.

Ikväll seglade jag in på hans sida, connystromberg.se, och märkte att den inte varit uppdaterad på ett tag...
Ett av de senaste inläggen av Conny handlar om antabus - kan läsas med ett klick HÄR!

Efter det inlägget har det i stort sett varit tyst.
Här har Conny chansen att skriva om den "rena" alkolisten, men väljer stället för att bli tyst... vad skall det innebära? Fyllecell i Oskarshamn igen?!

Nääää, nu tror jag Conny är proffsig nog för att undvika detta, men lek med tanken,
Vad händer då? Får han sparken igen, för att få nytt jobb i samma klubb 3 veckor senare igen? för vem vill sparka sin poängkung?! Frågan är om Conny sitter med triumfkorten, eller om föreningen gör det!

Hur eller hur, om bara några timmar kommer han till Oskarshamn - som har en ny pub. Den som bjuder Conny på en öl INNAN match, bjuder JAG på en öl efter matchen ;)
Skämt åsido - för jag hoppas ni alla tar detta inlägget rätt - Conny ÄR en bra spelare, men med det han gjort, upprepade gånger, då får han faktist tåla lite skoj. Jag hoppas publiken kan bidra i detta. Och jag hoppas och vet att Conny förstår det roliga i det hela!

Nog om det. Vad ville jag ha sagt?! vet inte, ville bara väcka upp en debatt som var het som eld förra säsongen, men som dött ut denna säsongen.

Nu tar vi Örebro!!

/Räkan

Kul auktion!

Jag har tjatat på vänner mfl, om att jag eftersöker en matchtröja med det "klassiska" trycket, med IK Oskarshamn i den blårödvita blixten.
Idag skriver Martin Svensson på facebook, att IK Legends, i matchen mot Tre Kronor Legends kommer spela i denna!

(foto: Martin Svensson)
Nästa vecka kommer IK Oskarshamn auktionera ut dessa meddelar Martin i samma facebookinlägg!!! Klart intressant!
Vill ha! Extra kul för mig som snart fyller 30, precis vad jag önskar mig ;)

* * * * *

OBS! I förra inlägget skrev jag först att öltätet inför lördagens matcher öppnar 11:00, men det öppnar 14:00!!
Det inlägget är nu korrekt editerat.

/Räkan

Inför: IKO vs Örebro

I morgon (Lördag) tar IK Oskarshamn emot Örebro på hemmaplan!
Innan matchen spelas Tre Kronor legends mot IK Oskarshamns Legends. Personligen tycker jag IK Oskarshamn Legends ser intressantare ut, då Tre Kronor Legends i stort sett endast ställer upp Mats Näslund...
Men alltid kul med lite extra hockeyjippon, och många gamla IK oskarshamnsbekantingar i oskarshamnslaget. dessutom så får vi se vår assisterande coach M. Larsson dra på sig skrillorna igen. Utöver detta vår egna sportchef.
Sedan utöver dem så har vi Fredrik jeansson, Von der Geest mfl mfl!

Men nu till den "riktiga" matchen.
Kl 18:00 startar matchen mellan IK Oskarshamn mot Örebro!
Innan denna matchen finns öltält (öppnar 14:00), och Blue Front Support är matchvärdar, så uppladdningen denna lördagsmatch lär det inte vara några som helst fel på!

Matchen då? IK Oskarshamn brukar ha svårt för Örebro, och Örebro ställer inte precis upp ett sämre lag i år...
Örebro kommer till Arena Oskarshamn med 2 raka vinster i bagagen, 0-2 mot Borås,  en bortavinst med 2-4 mot Leksand...
Skador i Örebro är den "älskade" Emil Kåberg och Johan Adolfsson.
I IK Oskarshamn är Valdix tillbaks efter sin avstägning från premiären. Skadade är Lidhammar, Troy och Öhman.
Jakob Bertilsson är också borta, för match med J20...

Ber om ursäkt för mitt tidigare inlägg, där jag skrev att J20 startar sin serie den 1/10 borta mot Skövde - vilket var fel. Man startar inte med omgång 1, utan tabellen haltar, och IK oskarshamns J20 startar med omgång 10, match i morgon borta mot Mjölby, vilket är seriestarten!
Detta innebär att INGA juniorer finns med i morgondagens A-lagsmatch... Även om jag hade velat se en back, som Bertilsson ombytt för A-laget i morgon...

Detta innebär att IK oskarshamn startar med 4 kedjor, eller 4 kedjor, där fjärdekedjan ej innehåller några backar...
Men som extraspelare har man Matushkin, som var bänkad förra matchen...

Örebro ÄR tuffa motståndare, men ett IK oskarshamn, som är helladdat, och ett bra publiktryck, så är det ingen omöjlig nöt att knäcka.

Och för att slå under bältet, vi får hoppas att Conny Strömberg slutar i fyllecellen igen, fast inte för ett firande, utan pga av gravöl... ;)

Jag tror alltid på mitt lag, men är inte övertygad över en storvinst, låt oss säga 4-3, efter full tid.
Örebro måste få sin första förlust, och IK Oskarshamn KAN spela riktigt bra! Nu får vi hejja fram dem till att göra detta också!

Ryan 2 assist, Jadeland 1 mål, och McGrath 1 mål... resten av poängen får ödet bestämma :)

/Räkan


Info kring lördagens matcher...

På lördag möter IK Oskarshamn Örebro, men innan det spelar Tre Kronor Legends, mot legendarer från IK Oskarshamn.

Öltält okmmer vara utanför ishallen, och kommer vara öppet mellan 14:00-18:00 och 20:00-22:00. Grillmeny kommer också erbjudas i öltältet. Inget medlemskrav för öltältet...

Legendsmatchen kostar 50 kr, gratis för de mellan 0-19 år. Sittplats är gratis.
Inga säsongskort gäller under legendsmatchen.

Men just här hade jag lite fler frågor, då om matchen tex spelas 3x20 eller i annan form, tänkte särskilt på oss som skall äta på VIP:en på Lördag, att det blir stressigt... och om kombobiljetter, och vad som gäller för de med säsongskort.

Svaret: Legendsmatchen kommer spelas 3x15 minuter, och man hoppas matchen skall vara slut strax INNAN 17:00.
Efter matchen skall man tömma arenan, för att direkt därefter släppa på alla som vill se IKO-Örebro..

I mtt tycke: Inte den smartaste lösningen kanske, då jag är tveksam till om matchen är slut till 17:00. Sedan är det ett projekt att slussa ut alla människor, för att sedan slussa in dem igen...
Men hoppas och tror att IKO-folket har koll på läget ;)

Tack Martin för Svaren!

/Räkan

Analysen av J20...

Skall här försöka mig på att analysera och jämföra förra säsongens J20, med årets J20.
Varför detta? Jo pga av 2 anledningar:
1. Förra säsongen var så sjukt lyckad, då man kvalificerade sig till SuperElit, men friplatser gavs till Färjestad och Växjö istället. Men seriesegrare och vinnare av "slutspelet" säger det mesta...
2. Endast 5 spelare finns kvar från föregående lag... Dvs, i stort sett ett helt nytt lag man har att arbeta med nu..

Att jämföra spelare för spelare känns omöjligt, så tänkte istället jämföra målvakter, backar och forwards. Allt på en 10-poängsskala!

Målvakter föregående säsong:
Robin Andersson, Martin Sophy och Elliot Gutestam.
Betyg: 8/10

Målvakter kommande säsongen:
Robin Andersson och Petter Wennerström
Betyg: 6/10

Jag har aldrig sett Petter Wennserström spela, men trots detta vågar jag gissa på att andrakeepern blir aningen svagare i år - hoppas jag har fel!
Robin Andersson känns som en given förstakeeper, men förlusten av Gutestam tror jag kan svida i det långa loppet... Kampen om förstaspeden känns inte lika hård längre.

Backar föregående säsong:
Martin Andersson
Jakob Bertilsson
Oscar Björkander
Oscar Engsund
Johan Hjalmarsson
Viktor Johansson
Oskar Kolmyr
Daniel Nilsson
Betyg: 8/10

Backar Kommande säsong:
Jacob Bertilsson
Erik Gustafsson
Emil Edelskov
Mattias Nilsson
Viktor Riesbeck
David Odén
Axel Rönnholm
Betyg: 7/10

Namn som Oscar Engsund (som i mina ögon var ett av J20:s starkaste vapen föregående säsong), känns tungt. Men Bertilsson är ett tryggt kort att få behålla, och som mer och mer växer in i elithockeyn, på seniornivå.
Mattias Nilsson, som är i grunden skolad center, men med sina nästan 2 meter i höjd känns som ett trevligt tillskott. Senaste matchen jag såg med J20, kändes han som backmaterial, med god offervilja, och spelförståelse. Ett felpass bjöd han på, som resulterade i mål. men ett fel i en träniongsmatch kan man allt få kosta på sig ;) Det som imponerade särskilt var ett läge där Mölndal var helt fria, men Mattias åker ifatt, slänger sig med huvudet före, och räddar skottet! Hur agerar han då under seriespelet?!
Övriga backar behöver sedan senaste matchen snacka ihop sig, veta var man har varandra, så skall de kunna hålla undan det mesta...
Jag trodde faktist backlinjen skulle vara mer försvagad än vad den är, men försvagad har den blivit... Hoppas jag får fel där också! ;)

Forwards föregående säsong:
Per Adolfsson
Daniel Carlsson
Rasmus Djerf
Filiph Engsund
Steve Gunnarsson
Erik Gustavsson
Philip Hägg
Anders Jinghage
Oscar Josefsson
Emil Larsson
Dennis Nelson
Wiktor persson
Herman Roth
Sebastian Rydström
David Wall
Manuel Ågren
Betyg: 9/10

Forwards kommande säsong:
Martin Eberhardsson
Eric Karlsson
Rasmus Djerf
Filiph Engsund
Oscar Josefsson
Kenny Woller
Robin Aronsson
Jonatan Wik
Alexander Pettersson
Herman Roth
Robin Olsson
Betyg: 7,5/10

Emil Larsson och Manuel Ågren är 2 spelare, som jag alltid gillat, och som alltid levererade. Tyvärr har IKO tappat dem båda...
Men energiknippet och talangen Djerf är kvar. Filiph Engsund tror jag kan blomma ut mer denna säsongen dessutom. Eberhardsson skall vara mycket talangfull. En skadefri Eric karlsson skall också bli spännande och se vad han kan uträtta...
Denna forwardsbesättning kan bli både flipp eller flopp. Men grunden i besättningen känns trygg, och kan de få igång de nya och lite mer okända namnen, då kan det bli bra...

Helhetsbetyg föregående säsong:
8/10

Helhetsbetyg kommande säsong:
7/10

Laget är nytt inför kommande säsong. Många tunga namn som lämnat, men en hel del nytt och spännande har kommit in.
Bara framtiden kan utvisa... Dock så gick det nästan "för bra" förra säsongen... inte lätt att leva upp till den säsongen - oavsett spelare i truppen!
Tilläggas skall också att J18 ser starka ut denna säsongen, och att ha spelare som växlar mellan J18 och J20 känns denna säsongen som ett vinnande koncept!
Förra säsongen var J18 och J20 i stort sett samma lag, i år har man bättre förutsättningar!

Snittbetyg föregående säsong:
8+8+9+8=33
33/4=8,25

Snittbetyg kommande säsong:
6+7+7,5+7=27,5
27,5/4=6,88

Avslutande ord:
Ha i åtanke att vissa av årets nykomlingar har jag ej sett, utan baserar allt på referenser och min egen magkänsla ;)
Hur motståndarlagen har förändrats har jag ej kikat närmre på, för om de blivit starkare eller svagare, ja då förändras förutsättningarna för att lyckas bra eller ej.

Jag skrev lite om årets J20-trupp i ett inlägg som ni kan hitta med ett klick HÄR!
Där skrev jag om Axel Rönnholm, herman Roth och Robin olsson, som alla 3 är "endast" 16 år. Var osäker på om de skulle spela i J20 eller J18. Jag har nu fått svar på den frågan, de kommer spela i J20, men troligen också lite i J18, beroende på speltid i respektive lag.

Jag skrev också om Alexander Andersson, som jag ej vet position på, eller vart han kommer ifrån. Nu vet jag dock att han kommer närmast från HC Dalen. Positionen glömde jag fråga om... Därför är han ej med i listan ovan.

IK Oskarshamn startar serien borta mot Skövde den 1/10. Matchen startar kl 13:10.

/Räkan

Billig invasion?!

Den 28/10 möter IK Oskarshamn Troja Ljungby på bortaplan.
Blue Front Support meddelade idag att man kommer annordna en resa dit, eller rättare sagt så blir det förhoppningsvis en invasion!
2 bussar skall vi väll klara av att fylla?!

Nu till det som lär göra er glada:
ALLA får åka med, medlem eller ej!
Dessutom så kostar resan endast 50 kr!! (för medlemmar i Blue Front Support). Är man ej medlem kostar resan 200 kr.

Passa på att anmäla er redan nu, detta gör ni enklast på blueFrontSupport.se.
Man kan också ringa blue front supports telefonsvarare (021-495 18 88) för att anmäla sig. Uppge då namn, telefonnr, och om du är medlem eller ej!

/Räkan

Tre kronor Legends:

Jag har sökt laguppställning på tre kronor legends, utan resultat. I måndags gick CG ut med den på OT, i sin blogg.
Idag fick jag ett mail, från Dick Carlsson, Tre Kronor Legends lagledare, där han bifogade spelartruppen, men också en meritlista på var spelare för sig.

Då jag gjort ett försök tidigare att skriva lite om IK Oskarshamns lag (som jag personligen tycker ser betydligt mer spännande ut), tänkte jag göra det samma om Tre Kronors lag.
Men jag tänkte göra en "oskarshamnsnyheterna". Dvs, klipp ur allt, och klistra in, som vid pressmeddelanden mm. Eller rättare sagt, publicera någon annans jobb, med mitt namn... Utan någon som helst omformulering.

Så här kommer meritlistan, sammanställd av Dick Karlsson! (tack Dick!)

Målvakt:

1. ROLF WANHAINEN
Landskamper:
18 A-landskamper
Nationella meriter: spelat i elitserien med Södertälje och Djurgårdens IF och vann SM-guld med DIF-89 och -90
Internationella meriter: VM-brons 2002
Spel utomlands: 2 säsonger i Tyskland

Backar:

3. MIKAEL LINDMAN
Landskamper:
20
Nationella meriter: Svensk Mästare med Brynäs -93
Spel utomlands: 1 säsong i Tyskland med Hannover Scorpions

6. RICARD PERSSON
Landskamper: 26 A-landskamper
Internationella meriter: spelade i VM 2000
Nationella meriter: Svensk mästare med Malmö 1994.
Spel utomlands: 7 säsonger i NHL med New Jersey Devils, S:t Louis Blues och Ottawa Senators. Amerikansk AHL-mästare med Albany -95, tysk mästare med Eisbären Berlin -05 och Asiatisk mästare med japanska Oji -08.
Övrigt: Bäste back i JVM -89. Den ende spelare som vunnit mästerskap i fyra olika länder - på tre olika kontinenter.

7. LEIF ROHLIN
Landskamper: 95 A-landskamper
Nationella meriter: Spelat i elitserien 9 säsonger med Västerås
Internationella meriter: . OS-guld -94, VM-silver -95 och VM-brons -01, World Cup -96
Spel utomlands: 2 säsonger i NHL med Vancouver Canucks och 4 säsonger i Schweiz

8. MAGNUS SVENSSON
Stor Grabb: nr 148
Landskamper: 146 A-landskamper
Spelat i svenska elitklubbar: 14 säsonger i elitserien med Leksand
Internationella meriter: vann OS-guld -94. Spelat 4 VM, vann GULD -87, silver -90 och -97 samt brons -94.
Spelat i utländska klubbar: 2 säsonger i NHL med Florida Panthers, 4 säsonger i Schweiz i klubbarna Lugano, Davos och SC Rapperswil-Jona
Övrigt: Utsedd till VM:s bäste back -94 då han även vann skytteligan i VM och blev uttagen i ”All star team”.

23. PER LÖFSTRÖM
Landskamper: 3 A-landskamper
Nationella meriter: Svensk mästare med Brynäs -99.
Spel utomlands: 1 säsong i Tappara, Finska SM-liga
Övrigt: Utsedd till bästa back i SM-liga, Finland -00

27. THOMAS ERIKSSON
Stor Grabb: nr 115
Landskamper: 179 A-landskamper
Nationella meriter: spelat 14 säsonger i elitserien med Djurgården och 1 säsong i VIK. Vann SM-guld med Djurgårdens IF -83, -89, -90 och -91.
Internationella meriter: Spelat fem VM: 1-silver, 2 brons och 2 fjärdeplaceringar. Canada Cup -81 och -84. OS-brons -80 och -88.
Spelat i utländska klubbar: 4 säsonger i NHL med Philadelphia Flyers.

FORWARDS:

11. JENS ÖHLING
Landskamper: 115 A-landskamper
Nationella meriter: spelat i elitserien 17 säsonger med Djurgården IF och vann SM-guld med DIF -83, -89, -90 och -91
Internationella meriter: VM-sexa -85 och VM-fyra -89, OS-brons -84 och -88
Övrigt: Europacupmästare med DIF -90 och -91. Vann JVM-guld 1981.

12. LEIF R CARLSSON
Landskamper: 2 A-landskamper
Nationella meriter: Svensk mästare med MoDo, AIK och Södertälje. Även spelat med Frölunda.
Spel utomlands 1 år i Norge
Övrigt: Vunnit skytteligan i Elitserien.

14. PER LUNDELL
Landskamper: 25 A-landskamper
Nationella meriter: Spelat med Leksand och Färjestad och vann SM med FBK -02
Spel utomlands: 3 säsonger i Tyskland och 1 säsong i Österrike med Feldkirch och vann med dom ligan och Europacupen. Även spelat 1 säsong i Norge.

16. KENNETH ANDERSSON
Landskamper: 18 A-landskamper
Nationella meriter: spelat sammanlagt 13 säsonger i elitserien med Brynäs och Frölunda. Vann SM -80 med Brynäs.
Internationella meriter: VM-silver -86

17. PETER BERNTSSON
Landskamper: 2 A-landskamper
Nationella meriter: Spelat 12 säsonger i elitserien med Frölunda och HV71
Spelat i utländska klubbar: 1 säsong i Finland med Jyväskyla
Övrigt: Har deltagit i ”All star”-match både i Sverige och Finland

19. MAGNUS ROUPÉ

Landskamper: 49 A-landskamper
Internationella meriter: VM-brons -90,  deltog i Canada Cup 1987
Nationella meriter: Svensk mästare med Färjestad -86
Spel utomlands: 2 säsonger i NHL med Philadelphia Flyers, 1 säsong i Tyskland  med Eisbären Berlin

20. WILLY LINDSTRÖM
Landskamper: 61 A-landskamper
Nationella meriter: spelat 7 säsonger i Frölunda och 3 i Brynäs
Internationella meriter: .VM-brons -74 o -75, Canada Cup-fyra -76
Spelat i klubbar utlomlands: 7 säsonger i WHA med Winniepeg Jets och 8 säsonger i NHL med Edmonton Oilers och Pittsburg Penguins.
ÖVRIGT: Vann WHA-mästerskapen 3 ggr OCH Stanley Cup 2 ggr med Edmonton Oilers
Willy är en av tre svenskar som gjort fem mål i en NHL-match!

22. KJELL DAHLIN
Landskamper: 11 A-landskamper
Nationella meriter: spelat i elitserien säsonger med Timrå IK och Färjestad BK
Spel utomlands: 3 säsonger i NHL med Montreal Canadiens och vann Stanley Cup med dom -86.
Övrigt: Han vann poängligan i NHL för rookies och kom även med ”All star team” för rookies -86.
Vann poängligan för rookies 71poäng (32 + 39)
Utvald till Sveriges bäste junior 1981

26. MATS NÄSLUND
Stor Grabb: 109
Landskamper: 173 A-landskamper
Nationella meriter: spelat 12 säsonger i elitserien med Brynäs IF och Malmö IF.
Han vann SM-guld med Brynäs -80 och med Malmö -92 och -94.
Internationella meriter: VM-guld -91, OS-guld -94, OS-brons -80 å OS-femma -92. VM-silver -81, -brons -79 samt VM-fyra -82 å -83. Canada Cuptvåa -84, å trea -87 å 91.Stanley Cupseger med Montreal Canadiens 1986.
Spel utomlands: 9 säsonger i NHL med Montreal Canadiens och Boston Bruins och 2 säsonger i Schweiz med Lugano.
Övrigt: Vann Europacupen för klubblag med Malmö IF -93.
Utsedd till Sveriges bäste spelare 1980 och vann skytteligan 1981
Idag är Mats Team manager för Tre Kronor och vann OS-guld å VM-guld 2006.
Mats är en av få spelare i den unika skaran som vunnit SM, VM, OS å Stanley Cup.
Han är den ende av dessa som dessutom vunnit Europacupen.

* * * * *

Fler frågor finns kring denna matchen, däribland pris mm mm. Jag har gjort några försök att få svar på era frågor, utan större framgång... får se om jag tar tag i det ordentligt snart ;)

* * * * *

Kalkylen av juniortruppen har jag lovat, och den kommer... förhoppningsvis redan ikväll. men den är knepig att skriva, då jag började skriva det som ren lagjämförelse, spelare mot spelare. men detta är svårt då man hittils sett så lite av årets upplaga. jag filar på det inlägget just nu, får se ur jag väljer att skriva det... men det kommer komma snart!

/Räkan

IK Oskarshamn vs Troja: 4-1!!!

Hemmapremiär, och den slutade med 3 friska pinnar till IK Oskarshamn!
Inför matchen kritiserade Ljungbyfolket min syn på hur jag trodde matchen skulle se ut, då jag hävdade att Troja Ljungby skulle backa hem, och IK oskarshamn skulle vinna med 4-1... Nu är jag spänd på att höra Ljungbyfolkets tankar på min text jag hade inför matchen ;)
Kul att jag känner Troja bättre än deras supportrar...
Bara irriterande att jag ej satte några pengar idag på resultatet...

Innan match presenterades spelaren som blivit framröstad som "Powerplayspelaren", dvs den spelaren publiken fått vara med och betala på.
Detta blev Jadeland, och hur han svarade upp till sin nya tröja och titel, då han nätade 2 gånger idag!

Efter 11 minuter in i första gjorde Jadeland 1-0, i powerplay. Powerplayspelaren, gör alltså första målet i powerplay!
Även 2-0 skulle komma i powerplay - en spelform IK oskarshamn haft otroliga svårigheter med under försäsongen. Men denna gången är målskytten Uotila - som enligt rapport skall ha gjort sin bästa match i IKO-tröjan!

Men IKO skulle få fler powerplay, och 17 sekunder innan första pausvilan håller sig powerplayliraren jadeland sig framme igen!

IK Oskarshamn gjorde en utmärkt förstaperiod, men var inte nöjda. 6 min in i andra perioden kunde Löfstedt utöka till 4-0.

Troja skulle dock få ett tröstmål, endast 3 sekunder innan sista pausvilan. Men närmre än så kom de inte.
Sista perioden spelades bara av, och IK Oskarshamns första vinst säsongen 11/12 var klar!

På Lördag är det hemmamatch igen, då tar IK Oskarshamn emot Örebro, och samma dag, innan den matchen kan man se tre kronor legends möta "IKO legends".
Nu hoppas vi på 3 nya hemmapoäng, mot Örebro!

/Räkan

Kvällens match online:

För oss alla som inte tar oss till Arena Oskarshamn, kan matchen följas på lite olika ställen...

Nyheterna testar CoverIt ikväll, och den hittar ni HÄR.
Oskarshamnstidningen kör CoverIt också, och den hittas HÄR!
Och som jag nämnt innan, så liverapporteras det på everysport också, och den hittar ni HÄR!

/Räkan

Inför: Hemmapremiären IKO vs Troja/Ljungby!

Kl 19:00 Onsdagen den 21/9 gäller det!! Nu är det bara några timmar kvar till dess, till hemmapremiären av hockeyallsvenskan 11/12!!!

IK Oskarshamn tar emot Troja Ljungby, i Arena Oskarshamn.

Premiären borta mot Bofors lämnar vi, och har gått vidare från. Men drabbas av den fortfarande, då Valdix blev avstängd, och får ej spela mot Troja Ljungby.

Positiva nyheter dock, är att Martin Olsson är tillbaks från sitt ryggskott, och spelar mot Ljungby.
Dock så är inte Troy tillbaks, inte Lidhammar heller, men båda skall snart vara redo igen!

Utöver detta, så kliver som bekant Mitja Robar in, och gör sin första match med IK oskarshamn. han startar i andrakedjan, bredvid Uotila.

Ljungby kommer senast från en hemmaförlust med 1-4, mot Västerås. Men det som skall anmärkas från den matchen, det är skotten. Ljungby förlorade skotten med 18-45!

Detta är en såkallad 3-poängsmatch för IK Oskarshamn. Det är dessa matcher man måste vinna, om man vill vara med i övre halvan av tabellen.
Och klart blir det så väll?!
Skadeläget i IK Oskarshamn börjar ljusna rejält! De 2 nya kanadickerna, har nu hunnit med en veckas träning med laget, och även fått en match i benen!

Nä, nu lossnar det. Vore det inte för att jag vet att Ljungby kommer spela tokdeffensivt, och leta kontringar hade jag satt resultatet till 6-1 till IK Oskarshamn. Men med IK Oskarshamns envisande att hamna i sarghörnen i anfallszon och Ljungbys tokdeffensiv på detta, ja då minskar jag mitt tips till 4-1...

Jag, bofast i Växjö, jobbar sent matchdagen, och kommer inte kunna se matchen på plats. Men hoppas på god uppslutning i hallen, nu när det är hemmapremiär!
17:30 öppnar den nya medlemspuben, och 18:00 är det insläpp till hockeyn!
Blue Front Support har också en ny läktarflagga, på 70m². Därför extra kul om många - både gamla som nya kan ställa sig där, om inte för att hålla upp flaggan, så för att gemensamt stötta laget vi alla älskar!!

För de som ej kan komma till Arena Oskarshamn, och se matchen på plats, kan man följa den online.
Filip Kaspersson rapporterar live på everysport, och det kan följas med ett klick HÄR!
I skrivande stund är det den enda liverapporteringen. Uppdaterar om det dyker upp fler, som vill/kommer liverapportera...

/Räkan

Match mot Leksand flyttas!

Alla ni som redan nu laddar upp, till mötena mot Leksand, får till en av leksandsmatcherna lite mer tid på sig att förbereda sig mentalt.
IK Oskarshamns bortamatch mot Leksand den 15/2 2012 flyttas fram till 20/2 2012!

/Räkan

Legendsmatchen, angående laguppställning...

Frågorna har varit många, och jag jobbar på att reda ut frågetecknen...

Men tidigare har jag skrivit om IK Oskarshamns lag, med legendarer, som skall möta Tre Kronor Legends. Detta hittar ni med ett klick HÄR!
Dock hittade jag idag DENNA laguppställningen, där även Custemo finns med som back...
Per Bäckman, som det var osäkert om han kunde ställa upp som tränare, finns ej med på den listan...

Jag jobbar på att få en laguppställning på Tre kronor legends, har varit i kontakt med folk både i IK Oskarshamn, svenska hockeyförbundet och veteranlandslaget. Men ej ännu fått något svar.
Kommer självklart skriva om det laget, så fort jag har det!

* * * * *

Jag lovade igår, att idag analysera förra säsongens J20 mot denna säsongens J20. men detta är knepigt... behöver någon dag till med det arbetet, men det kommer snart!

/Räkan

Ät gott på lördag...

På lördag är Blue Front Support matchvärdar, i matchen mellan IKO-Örebro.
Innan denna matchen spelar Tre kronor legends en match mot "IKO legends".

Men innan matchen mellan IKO och Örebro, har alla medlemmar i Blue Front Support chansen att få äta och dricka gott i VIP:en.

Men observera att sista anmälningsdagen är idag (måndag)! Ni har fram till midnatt på er att anmäla er till detta.

Maten kostar endast 70 kr med egen matchbiljett, eller 170 kr, så får man en matchbiljett. I detta priset ingår en "lättdryck" (men VIP-baren är öppen, för de som vill ha något starkare).

Man anmäler sig till detta på bluefrontsupport.se!

/Räkan

Mitja Robar till IKO!

Ja, Mitja Robar kommer till Oskarshamn - men som lån. Detta angav CG på Oskarshamnstidningen precis.
Växjö lakers säger själva att det är en vecka utlåningen handlar om (3 matcher) - till att börja med.

Mitja Robar har varit nära IKO tidigare, och Roger Jönsson har öppet sagt att intresse för honom finns.
Nu får alltså IKO testa honom, då Växjö inte tycks vilja släppa honom under Try Out-tiden.
Att Växjö ej ger honom istid, men sammtidigt vill behålla honom, skall enligt säkra källor till mig bero på att man helt enkelt vill ha honom som reserv, utifall man skulle få backskador...

/Räkan

J20:s trupp, så ser den ut...

Med reservation för att jag kan ha missat någon, eller att någon av dessa kommer hålla till i J18, tänkte jag nu dra årets J20 trupp!

Robin Andersson, målvakt. Kvar från föregående år...
Petter Wennerström, målvakt. Från Oskarshamns J18

Jacob Bertilsson, back. Kvar från föregående år...
Erik Gustafsson, back. Kvar från föregående år...
Emil Edelskov, back. Från Fredrikshavn U20 (dansk).
Mattias Nilsson, back, tidigare center! Från Mörrum J20
Viktor Riesbeck, back. Från mörrum J20
David Odén, back, tidigare center! Från Bäcken HC J20 

Martin Eberhardsson, center. Från Vita Hästen J20
Eric Karlsson, center. Från Linköping J18
Rasmus Djerf, forward. Kvar från föregående år...
Filiph Engsund, forward. Kvar från föregående år...
Oscar Josefsson, forward. Kvar från föregående år...
Kenny Woller, forward. Från Nybro J20
Robin Aronsson, center. Från AIK J20
Jonatan Wik, forward. Från AIK J18 (norsk)
Alexander Pettersson, forward. Från HC Dalen J20

Sist här är några som var med i J20 idag, men alla har speltat i J18, och är "endast" 16 år. vet inte om de skall spela med J20, J18 eller både och:
Axel Rönnholm, back.
Herman Roth, forward.
Robin Olsson, forward.

Och sedan har vi:
Alexander Andersson, född 93, vet ej position eller vart han kommer ifrån...

Så såg J20 truppen ut idag. Återkommer när jag fått svar till om detta är säsongens spikade trupp. Efterforskar just nu kring detta... Eller om fler tillkommer mm...

På begäran från er, kommer jag i morgon göra ett försök att analysera årets trupp, och försöka jämföra årets trupp, med föregående säsongs trupp!

/Räkan

J20: IKO - Mölndal LIVE!

Sitter nu i ishallen, och fått igång internet mm.

kommer liverapportera här, i detta inlägget. För att följa, glöm inte att uppdatera sidan!!
Detta görs enklast med ett knapptryck på F5!
----------------------------------------------------------

Dock så är klockan 14:05, men spelarna är ej på isen ännu. Detta skall bero på dommarproblem... dommaren saknas...

Nu meddelar man att matchen blir ca 15 min sen...

Mölndal entrar nu isen

Mölndal åkte tillbaks till omklädningsrummet...

..men nu är båda lagen på isen!!! Ingen dommare ännu dock...

Kan också säga att det finns inga matchblad, och spelarna har inga namn på ryggen, så ber redan nu om ursäkt för att jag inte kan namne allas namn vid olika händelser...

...ingen dommare ännu, matchen skulle börjat för 18 min sedan...

Nu kom domartion ut, trion består av 2 linjemän, som båda får jobbet som huvuddommare... Den ena av dem är den gammle materialaren Henrik Loman...

Matchen igång!

Mölndal i farligt läge, men robin Andersson i IKO målet räddar och styr undan!

nr 53, tror han heter Robin Andersson också, sätter en snygg tackling. 3:26 spelade.

IKO fria i ett 3 mot 1 läge, snyggt spelat, men målvakten räddar...

mölndalspelare helt fri, men skjuter utanför...

IKO känns dock som det bättre laget, bättre spel, dock lite osäkert försvarsspel. Offensivt skapar IKO bästa lägena... 7 min spelade...

Robin i IKO målet räddade med skridskon!

NÄRA IKO mål, som haft en stadig press nu i över en minut. Många lägen och bra skott, men pucken vill inte in...
9 min spelade.

Mål. mölndal gör 0-1... 9:42 spelade.

IKO i bra läge, men skottet precis utanför... IKO fortsätter att pressa på bra...

Mälndal i farligt läge, men missar pucken vid skottet. Direkt efter får de ett nytt friläge, som Robin Andersson räddar! 13:30 spelade.

Robin i ett friläge med 2 spelare(!), men Robin räddar mycket snyggt med plocken!! 14:20 spelade

Mål. Mölndal gör 0-2, efter lite försvarsmissar av IKO...

Målet gjordes efter 14:25 spelade tror jag det var... tiden nu: 16:09...

Nr 42 i IKO gör en snygg genomåkning, men tappar pucken precis vid skottläget... mycket bra gjort annars! 17:40 spelade.

MÅÅÅÅL!! 1-2! Efter 18:46 petar Djerf in returen från nr 11, Viktor...

2 raka målchanser i rad för IKO, men pucken ville inte in...

PAUS 1 nu.

Offensivt är IKO det bättre laget laget, men deffensiven är lite skakig ibland. Robin i målet spelar helt OK.
Men just när IKO har anfall, prickar man tyvärr allt för sällan målramen, och lite för mjäkiga skott.
Annars är matchbilden väldigt jämn, trots att skotten slutar 5-11.
Återkommer när period 2 startar!

Isen är nu nyspolad, och jag har fått tag i det sista matchbladet. Kan redan nu säga att utespelaren Robin Andersson, som jag skrev, inte heter så. Han heter självklart Aronsson i efternamn! Sådar, nu är det rättat också, nu väntar vi bara på spelarna, så period 2, som strax börjar!

Spelarna nu på isen, och andra skall börja.
Nu när jag fått matchblad, uppmärksammade A-lagstränaren Söderström mig om Mölndals målvakts namn, Snorri Sigubergsson - Kul namn :)

Andra perioden NU igång!

MÅÅÅL! Efter 0:19 spelar IKO upp ett snyggt läge, och F. Engsund kan göra 2-2!! Assist av E. Gustafsson och Djerf.
Mycket snyggt mål!

Oscar Josefsson i IKO, i mycket fint läge. Avslutet lite löst, på målvaktens benskydd dock. 2:31 spelade.

F Engsund i fin genombrytning, men hakas upp i avslutsläget...

Mölndal i friläge, men Mattias Nilsson i IKO åker i fatt, slänger sig, och lyckas slå undan pucken! mycket bra gjort av Mattias!!! Bra uppoffrande och ett agerande där han verkligen inte var rädd!

Mål. 2-3. Mölndal gör mål, efter 5:36. jag tittade precis ner i datorn, och missade målet...

Alexander Pettersson i IKO gör en snygg genomåkning, kring Mölndals försvar. Får till ett hyggligt avslut, men målvakten räddade...

Alexander Andersson kämpar sig helt fri, men hakas, och dras ner. Ingen åtgärd av dommaren... tiden just nu: 8:01 spelade in i andra.

Mölndal har mer puck och spel denna perioden, och IKO letar kontringar...

Mål. 2-4, efter 8:24 spelade. Tveksamt backingripande, men Mölndal kom med bra fart...

MÅL. 2-5, efter 9:29 spelade. IKO blivit lite stillastående, och fått lite problem med passningarna nu... Bjuder tyvärr Mölndal på detta, Mölndal som dock spelar bättre nu, och rör sig mer.

IKO Time Out - helt rätt. Klockan 10:52 in  andra.

Svar på kommentarsfråga. ja det är byggnadsställningar längst logerna. Vet ej vad detta beror på, men tror det beror på ventilationerna. Antar att det behövs lite mer sådant, till puben...

12:57 spelade. Time Outen hade viss effekt, IKO skapat några lägen, men fortfarande virrigt i försvaret... dock ser det liiiite bättre ut sedan TO:en...

13:36 blir det matchens första utvisning - som går till Mölndal. IKO nu i Powerplay!! Nikita i Mölndal fick 2 min för Roughing..

Men direkt efter tekning, slarvas det i passningarna, Mölndal får friläge, och Martin Eberhardsson tvingas ta en utvisning. Slashing. klockan: 14:00 in i andra...

Djerf i mycket bra läge, men skottet över. mattias Nilsson kort därefter ett bra skott, som Mölndalsmålisen räddar... 15:03 spelade.

Mölndal 5 man på isen nu...men IKO pressar på i anfallszonen!!

IKO också fulltaligt nu...

Mölndal i friläge, men David Odén i IKO plockar undan honom snyggt! 16:30 spelade av andra.

Mölndalspelare går runt IKO-målet, och försöker lägga in pucken köksvägen, men Robin Andersson räddar snyggt!

Trevande spel nu av båda lagen, 18:39 spelade

PAUS 2. Ställning: 2-5

Mölndal har ökat farten och intensiteten i andra, sammtidigt IKO agerar tveksammare i försvaret. Sett till bjudningar, rättvist resultat, men totala matchbilden inte lika rättvist resultat. IKO skapar mer eget, medans Mölndal bjuds på fler chanser... Tror skotten blev 6-7, lite osäker, hörde inte riktigt.
Jag återkommer i näste period!

Spelarna på isen, strax börjar tredje perioden!!

Nu är tredje igång, tekningen vann Mölndal, men IKO tog pucken snabbt, och skapar direkt ett bra läge, tyvärr inget avslut...

NÄRA IKO mål, gräv å stök framför Mölndals mål, men pucken ville inte in... 1:16 spelade av tredje.

IKO spelar betydligt bättre i tredje, och trycker på bra. F Engsund mycket nära, men Mölndals målvakt räddar...

Mål. 2-6, efter 3:59 spelade. Mölndal kommer i friläge, Robin Andersson räddar, får pucken bredvid sig, men ser inte var den är. Mölndalspelare kan peta in den lösa pucken...

Djerf åker sig fri, mycket snyggt! Skottet klockrent i stolpen!!
IKO spelar bra nu, mycket högre fart, och man ligger på mer. Känns inte som samma lag vi såg i förra perioden...
IKO för denna perioden...
5:30 spelade av tredje.

MÅÅÅÅÅL!! Efter 6:00 gör Engsund 3-6! Assist Djerf. Mycket snyggt framspelat, och bra avslut!

IKO i konstant press just nu!! Mölndal hänger inte med, och hakar och hakar. Ingen utvisning dock.

Alexander pettersson spelar fram sig själv i bra läge. Avslutet dock rakt i målvaktens mage. 8 min spelade av tredje.

IKO i konstant press. bara ett lag på isen nu, men pucken vill inte in.... 9:25 spelade av tredje. Engsund och Djerf lirar mycket bra tillsammans!

Mölndal fick nu ur pucken från egen zon, efter 5 minuter i konstant anfall av IKO! 10:25 spelade, och tekning i offensiv zon för IKO!

Mölndal i farligt läge, men Robin Andersson räddar mycket snyggt!

Djerf spelar fram sig själv i ett mycket bra läge, men målvakten i Mölndal räddar med klubbspetsen. Pucken blir sedan lös, men returen vill inte in. 12:13 spelade av tredje.

Mölndal som kört fast totalt denna perioden begär nu om Time Out.

Mattias Nilsson slarvar vlite i egen zon, och Mölndal får friläge. Robin Andersson räddar dock enkelt.

Mål. 3-7. mölndal får friläge, efter att IKO-spelare missfårstår varandra i sitt anfall. Tiden 14:24

Alexander Andersson åker omkring och tacklas och sliter som en galning nu, i offensiv zon. :) Tiden: 16:50 i tredje.

Mölndal har nu höjt tempot igen, men spelar mest av tiden... 19 min spelade...

Mölndal i friläge, men Robin andersson kastar sig och räddar vackert - trots avsaknaden av klubba! 4 sekunder kvar av matchen...

Slut. Resultatet: 3-7

Sista perioden spelar IKO riktigt bra, men förvaltar inte sina lägen.
ca 50-60 pers bevittnade matchen på plats.
Skotten: ?-?
Detta var genrepet, och spelar IKO som de gjorde i sista perioden, kan säsongen bli intressant!

/Räkan

J20: IKO - Mölndal

J20 spelar hockey idag. Sista träningsmatchen. Matchen startar 14:00, och jag kommer nog liveblogga lite från den!

Matchen spelas i arena oskarshamn.

/Räkan

Matchanalys från BIK-IKO

en natt har gått sedan premiärförlusten mot Bofors.
Som jag lovade skulle jag skriva lite närmre här idag, angående matchen...

Minns ni min text om premiärspöket?! IK Oskarshamn har inte vunnit en bortapremiär sedan 2002, och ingen hemmapremiär sedan 2004... Igår bröts inte premiärtrenden heller...

Men vi börjar med det positiva:
IK Oskarshamn inledde förvånandsvärt fysiskt. Man fullföljde sina tacklingar! Bäst på detta var förvånandsvärt Uotila! Finnen är inte gigantisk, men han vet hur och var man skall tackla en motståndare! Både mot sarg och "open ice"!
Våra nya Kanadensare uppvisade en helt OK första match. inga misstag, och jag har en känsla av att de båda kan trampa igång rejält, när de lärt sig sina lagkamraters spel! McGrath uppvisade god rutin och spelförståelse, medans Ryan uppvisade mer djävlar anamma.
Men bäst i IK Oskarshamn ikväll, det var MoDo-lånet, Jesper Olofsson. Inte bara för sitt mål, utan för sitt slit och letande efter spelöppningar...

Nu till annat. Dommaren, den amerikanske PROFFSdommaren... hur han fick titeln proffs är för mig oförståeligt.
Kan dra några exempel, Valdix blir upprepade gånger slagen på benen, tillslut bjuder Valdix upp till dans. Boforsspelaren svarar med att kasta handskarna - vilket Valdix aldrig gjorde! Straffet bedöms lika, de 5-6 klubbrappen på benen räknades inte in, och att kasta handskarna gav inget extra...

Exempel 2: IK Oskarshamn i press, när man får ett skapligt läge att göra mål, då slänger en spelare i bofors sin klubba, tar båda händerna och lyfter bort det egna målet - precis innan avslut för IKO. Dommaren blåser av, och förflyttar tekningen ut i mittcirkeln?! Obegripligt.

Exempel 3: Gibbs fri, men målvakten räddar. Gibbs stannar framför honom, och i detta blir han tacklad i ryggen, och ramlar in över målvakten. Gibbs blir utvisad. Obegripligt.

Exempel 4: En spelare i IKO tacklar en spelare i Bofors - helt regelrätt. Publiken börjar bua. Dommaren hör buropen, och slänger upp sin hand. han vet dock inte vad han har satt en avvaktande utvisning på, utan måste fråga en linjeman, varför han står där med näven uppe, och varför publiken buar. Sjukt orutinerat. Proffs sa ni?

Till dessa exempel kan läggas till massvis av småincidenter. Även ett av Bofors mål. Nu ringde han förvisso på detta, och måldommaren hävdade att det var mål... men det skall bli spännande att se den reprisen - för de nya reglerna säger att dessa repriser skall upp på lagens hemsidor. Omöjligt för oss från vår position att avgöra, men man slog på bengtssons händer, och man hade spelare i målgården. Känns tveksamt om det bedömdes rätt. Väntar spänt på reprisbilderna.

Men notera dock, dommaren förstörde matchen totalt, men jag skyller INTE förlusten på honom! Förlusten beror på att IK oskarshamn hamnade fel i banan. Bofors lyckades med att grisa sönder vårt spel.
Dessutom så är skotten man tar helt för omständiga. Antingen passar man runt förmycket, väntar förlänge innan man skjuter, eller tar 90% av alla skotten utifrån sarghörnet.

Försvaret har faktist blivit bättre. Det är inte lika virrigt längre, man vet numera sin position bättre, men man är tyvärr lite för avvaktande... Ingen vågar göra fel, och då blir man lätt passiv, och stillastående. Men försvaret känns inte lika oroande som det gjorde för en månad sedan!

Troy är efterlänktad. Bengtsson ger lite otrygga signaler. hamnar lite förofta fel i position, och släpper förmånga returer. Men första seriematchen, så vi kan inte dömma ut honom redan. Men klart är att Troy är saknad, från sina låååånga hjärnskada... brukar man inte vara tillbaks i spel efter en vecka efter en hjärnskada?!

Hur eller hur, nya tag på Onsdag!

/Räkan

Bofors -IKO: 4-2

Matchen är slut, och IKO inleder med en förlust... Bofors spelade traditionell grishockey, och IKO hamnade i sarghörnen. Dock en fysisk match, som gubben i randigt förstörde! 5 gigantiska dommartavlor och en målvakt i Oskarshamn som ofta hamnade fel avgjorde matchen... Mer om matchen kommer upp här i morgon, då jag är hemma igen, sovit lite och har min dator, istället för en mobil att blogga med... /Räkan

Påväg mot Bofors...

Nu rullar bussen mot Bofors, och vi har tagit oss några mil längst vägen, men många mil kvar... Eetu Qvist och Björn Kindahl i Bofors är skadade, och ej med idag, enligt CG på OT - OT som förävrigt liverapporterar från dagens match! Ljungqvist kapten ikväll, Jadeland och McGrath bär A. Nu rullar vi vidare mot Bofors, och resan kan ni följa på mitt twitter - slemklump. Nu är man laddad inför SERIEPREMIÄREN!! /Räkan

Inför: Bofors - IK oskarshamn - SERIEPREMIÄR!

ÄNTLIGEN! nu är det dax igen för ishockey, och inga träningsmatcher, utan nu startar serien!
I morgon (lördagen den 16/9), drar vi till Bofors!

Jag kommer själv åka bussen upp, men tar ej datorn med mig. Detta innebär att det inte blir några tunga blogginlägg under lördagen.
Men jag bloggar troligen lite enkelt efter matchen via mobiltelefonen...

Annars kommer man kunna följa mig under lördagen på twitter... blir förhoppningsvis lite twittrande under resan och matchen. För det, följ mig på http://twitter.com/#!/slemklump.

Matchen skall annars onlinerapporteras via Bofors egna everysport, som ni hittar med ett klick HÄR!
Vet inte i skrivande stund om OT kör någon rapportering...

Kan dock glädjande berätta att agenten Niklas Granberg berättade idag att både Ryan och McGrath har fått alla papper klara från migrationsverket, och kan spela i morgon - till skillnad mot Leksands Hurtubise :)

Valdix kommer också vara tillbaks i laget i morgon! Dock så tvingas Troy avstå, då hans hjärnskada strular fortfarande...

Skall bli spännande att se hur detta nya IK Oskarshamn kommer spela nu i seriesammanhang. Förhoppningsvis kommer en annan inställning visas upp, men även 2 nya spelare i laget kommer visas upp! klart spännande!

Bofors är inte kända för att spela vacker hockey precis, men min magkänsla säger mig att IK oskarshamn tar seriepremiärvinsten.
Slutresultat? 3-5!

Och att Bofors spelar smågrisigt visade sig redan idag på deras träning - då enligt nwt.se, spelarna började slåss!
För Oskarshamns fördel, vore det ju faktist lite bra om det är lite osämja i laget inför drabbningen ;)

Hoppas vi syns i kattlandet i morgon

Mjau på er, nu är det färdiggullat med katterna - nu visar vi att det är VI som är bäst i Allsvenskan!

/Räkan

IK Oskarshamn på TV:n idag...

Lite IK Oskarshamn på TV:n idag. Smålandsnytt som intervjuat tränarn...

Fredrik Söderström sammanfattning på smålandsnytt:
Fredrik Söderström, kortfattad intervju, ser ni med ett enkelt klick HÄR.
Kul avslut, från träningen; "BRA!.... tillslut!".

Och hela intervjun i sin helhet hittar ni med ett enkelt klipp HÄR!
Dock lite pinsamt av SVT att totalfaila med Fredrik Söderströms namn... eller Fredrik Sandström som de envisas med att kalla honom...

/Räkan

Lite nytt från Coach Söderström...

Coach Söderström meddelade idag att han skaffat Twitter, och kan följas på http://twitter.com/#!/IKOsoderstrom.
Klart kul, när spelare och tränare twittrar, och skriver lite om det "bakom kulisserna"!
Sedan tidigare twittrar även Linus Hultström (http://twitter.com/#!/LinusHultstrom), så nu finns det 2 som är verksamma inom laget som twittrar... Hoppas fler spelare vågar hänga på....

* * * * *

Oskarshamnstidningen meddelade idag också att i morgon (fredag 16/9) kan alla som vill chatta med Fredrik Söderström!
Ett helt klart kul och spännande initiativ! Hoppas nu på en bra chatt, med många och bra frågor, så vi får chansen till fler liknande koncept framöver!
Chatten startar kl 17:00, och ni hittar den HÄR!

/Räkan

BFS matchvärd och kanadensarna...

Vill börja med att påminna om att det finns platser i bussen, till premiären borta mot Bofors på lördag!
Endast 400 spänn, inträdet ingår i priset. Dessutom så får alla som åker med bussen en halsduk!
Anmäl er på bluefrontsupport.se eller ring 073-652 4288

* * * * *

Lördagen den 24/9, samma dag som Tre kronor Legends spelar, och senare samma dag, IK Oskarshamn möter Örebro, då är Blue Front Support matchvärdar.
Detta innebär att alla medlemmar i Blue front Support erbjuds att äta och dricka gott på VIP:en, för endast 70 kr, med matchbiljett, eller 170 utan matchbiljett...
Man anmäler sig till detta på bluefrontsupport.se senast den 19/9!

* * * * *

Idag anslöt både Matt Ryan och Evan McGrath till Oskarshamn, och truppen! Säger välkommen "hem" till dem!

* * * * *

Vår förstamålvakt som varit borta en tid skall ha gått på is, men fick kliva av igen... fortfarande problem med sin hjärnskakning... Ovanligt seg hjärnskakning? Tveksamt om Troy kan spela mot Bofors....

* * * * *

Desto roligare nyheter - Valdix, som startade försäsongen sjukt bra innan han blev skadad, får nu träna för fullt för läkarna! Valdix kommer troligen delta på lördag i seriepremiären!

/Räkan

Kanal 5 ikväll - hockeynostalgi och kultinramning!

Hockeyvänner. Alla ni som lyssnat på hockey på radio. Alla ni som särskilt hört referaten från Victoriahallen (Nybro), ni kommer älska detta.
Ikväll skall nämligen Filip och Fredrik, med sitt program Breaking News besöka radiolegendaren Håkan Lönngren.
Varför, jo helt enkelt pga av de underbara ljudklippen nedan...

Sedan sist, reportaget om hur P4 försökt stoppa dessa klippen... Tur var väll de att de ej lyckats ;)


22:00 på kanal 5 kan ni se när Filip och Fredrik besöker Småland, för att hälsa på Håkan Lönngren!

/Räkan

Jesper Olofsson blir kvar...

Jesper Olofssons agent meddelade att espr blir kvar i Oskarshamn. han blir kvar på ett såkallat "icke tidsbegränsat lån" - för resten av säsongen...
Dvs, MoDo kan ej kalla hem honom under säsongen, men IKO kan skicka tillbaks honom dit igen när man vill...

/Räkan

Upptaktsträffen:

Idag träffades hockeyallsvenskans tränare, för upptaktsträff.
Själv har jag jobbat hela dagen, och kunde inte följa detta, trots att det tv-sändes på webben...

Men lite nyheter presenterades allt...
Man hade redan sedan tidigare talat om att man skall börja införa powerbreaks i allsvenskan, dvs 70 sekunders paus i mitten av varje period - så tv-bolagen kan köra reklam mitt i matcherna....

Men den största nyheten idag var videodommaren. Denna skall numera verifiera målskytt och assistgörare - så nu kan man inte snacka till sig fler assist längre...
Men vid eventuella videogranskningar skall även publiken få tillgång till bilderna - fast EFTER match. Detta för att komma undan spekulationer mm...
Bilderna kan visas efter matchen i hallen, där möjligheter finns, annars kommer detta läggas upp på lagens hemsidor.

Sämst koll idag måste Håkan Södergren haft, som tror att Olofström blir ett mittenlag i allsvenskan denna säsongen...

Tråkigast idag skall Broc Little haft, som tvingats dit, trots att han inte kan någon svenska... kul dag för honom... Mrmadhawk slängde upp bilder på honom på twitter, där han i stort sett satt och sov - kul för oss dock ;)

/Räkan

Premiärresan blir av!!

Mycket trevliga nyheter ikväll!
På lördag rullar en buss lastad med Oskarshamnare till seriepremiären mot Bofors!

Bussen är inte full, och man fick inte ihop till de förhoppade 30 anmälda för att kunna garantera resan. Men Blue Front Support har beslutat ikväll att resan blir av trots detta!

Kul att man kan skicka en supporterskara till premiären!

Det finns dock gott om platser kvar i bussen, har du ångrat dig och vill åka med, kan du anmäla dig som vanligt på bluefrontsupport.se!

Resan kostar som sagt var endast 400 kr, inträdet ingår och man får dessutom en halsduk på köpet!

Så ni som ej anmält er ännu, kan göra detta under hela veckan - så bussen kan fyllas!

/Räkan

Victor Löfstedt fick förlängt!

Victor Löftedts agent, Peter Nilsson meddelade idag att Victor fått förlängt på sitt Try Outkontrakt, och blir kvar i Oskarshamn säsongen ut.
Grattis Victor!

/Räkan


Sista chansen nu!

Fram till kl 20:00 idag har man på sig, att anmäla sitt intresse för premiärresan till Bofors.
Det krävs 30 anmälningar för att resan skall bli av, och man är nu bara 6 personer ifrån denna siffran... men det finns 50 platser i bussen, så har du 26 kompisar som skall med, se till att de anmäler sig nu, så får de också plats...

Komigen nu alla, en buss till premiären en lördag måste vi allt klara av att få dit!
Nu skall vi visa kattungarna i Karlskoga!


Anmäl er senast idag kl 20:00 på bluefrontsupport.se eller ring bokningsnummret: 076 - 11 87 666

/Räkan


Hockeyallsvenskans upptaktsträff - live!

Hockeyallsvenskans upptaktsträff är nu på måndag.
S24 meddelade i ett pressmeddelande att de kommer att sända live därifrån. Sändningen kommer vara helt gratis!
När sändningen startar mm har jag ej fått svar på ännu...

EDIT: Jag har nu fått svar, sändningen startar 12:50!

/Räkan

J18: klar vinst mot Vita Hästen

IK Oskarshamns J18 spelade idag match mot seriekollegan Vita Hästen. IK Oskarshamn vann med klara 2-9, som signaturen Erik redan skrivit i en kommentar. Vågade dock inte skriva något själv, innan jag fått det bekräftat, men visst blev det så! tack Erik för informatonen! :)

Tränare Johan Hellström säger att första perioden spelade IK Oskarshamn inte bra alls, trots detta vinner man med 0-2.

I Andra perioden ryckte IK oskarshamn upp sig, och spelade ut Vita Hästen, siffrorna inför tredje perioden säger allt; 1-8!

Sista perioden blir därför en avvaktande speltid till slutsignal, och båda lagen kan göra ett mål till var, till slutresultatet 2-9.

Trots resultatet är tränaren inte nöjd med kvällens insats, och vill få ut mer av spelet.

Men J18 verkar helt klart starka ut i år! Segrar mot seriekollegorna, och tydliga sådana - trots inte 100%-igt spel?!

Jag tror att denna säsongen kommer bli mycket intressant att få följa J18. Skall man lyckas ta steget upp, så Oskarshamn får riksintag till hockeygymnasiet mm?! Ja, det ser helt klart lovande ut...

Onsdagen den 16/10 startar J18:s serie, och man startar hemma mot Mjölby HC, kl 14:00.

/Räkan

Premiärresan till Bofors!

Just nu är det 22 stycken anmälda till resan, och det krävs 30 för att resan skall bli av...
Sista anmälningsdagen är i morgon (söndag), och alla anmälningar måste vara inne INNAN 20:00...

400 spänn för resan, inträde ingår! Dessutom bjuder IK oskarshamn alla resenärer på varsin halsduk!

Anmäl er NU, på www.bluefrontsupport.se!

Kul om vi kan bli en buss med en trevlig skara människor i karlskoga på Lördag, och stötta vårt kära IK Oskarshamn!

/Räkan

Genrepet gav positiva svar; 4-2!

IK Oskarshamn spelade idag genrepet inför hockeysäsongen 11/12.
Man tog emot Tingsryd, och vann matchen med 4-2.

Innan dagens match, hade IK oskarshamn på hela försäsongen endast gjort 1 powerplaymål! Och det kom i förra matchen, mot Vita Hästen.
Idag lyckades man göra 4 powerplaymål, under en och samma match!
OK, Tingsryds Boxplay är inte känt för världens stabilaste, men trots detta, känns det trevligt att det lossnar för IK Oskarshamns PP.

I första perioden är det Ljungqvist som sätter det första pp-målet.
I andra perioden är det Tingsryd som startar starkast, men så får IK oskarshamn ett PP, och Poulsen kan göra mål.
Strax därefter kan Olofsson (MoDolånet) styra in ett mål, i ett nytt pp!
Tingsryd gör därefter mål, till ställningen 3-1.
Men i tredje perioden får IK oskarshamn nytt pp, och Poulsen håller sig framme igen!
Tingsryd får ett tröstmål därefter och matchen slutar 4-2.

Många spelare saknades idag också, men från de som varit borta var iallafall Jadeland och C-J Svensson tillbaks. Så med 7 spelare som ej var med (plus att backsidan ej är färdigvärvad..), känns detta som ett gott besked inför serien! För de som inte var med idag är namn till de 2 första kedjorna!

Rodman startade också up sin säsong idag, då han är en sådan typisk spelare som väntar tills det gäller, för att inte riskera skador mm. Kul att han vågade trampa igång idag!

Nästa match är på Lördag, och det är bortamatch, mot Bofors!
I morgon (Söndag) är sista anmälningsdagen för resan - så skynda er att anmäla er nu, så resan blir av!
Hoppas man fick in lite anmälningar idag under matchen också.
Man anmäler sig enklast med att klicka in sig på Blue Front Supports hemsida HÄR!

/Räkan

Rynoaffären nu ett faktum...

Ja ni minns säkert soppan. Ryno hade kontrakt med IK Oskarshamn. Salo ville ha honom, och försökte byta till sig honom och köpa loss han från IK oskarshamns kontrakt. IKO sa nej.
Då kom Salo på sina gamla vänner, i Modo, och ringde dem.
Plötsligt hade Ryno ett TryOut med MoDo, och han kunde bryta kontraktet med IK Oskarshamn...
OK, Ryno hade säkert ambitionerna på elitserien, men att Salos vänner i MoDo gjorde detta för Salo kan inte bli annat än genomtydligt.
Ryno fick inget kontrakt med MoDo, men var fri att gå från IK oskarshamn...

Idag presenterades Ryno för sin nya klubb, och håll i er, för ni kommer bli chockade - NOT! Ryno har skrivit på för Leksand.
Grattis salo, ditt fula spel lönar sig. Tack för vad du gör för sportsmannaandan.
Säger inget om att Salo och co inte kan göra så här, för visst kan de. Synd bara att man väljer att spela så fult.

/Räkan

Inför genrepet: IK Oskarshamn vs TAIF

Kl 16:00 idag är det dax för sista träningsmatchen, innan det drar igång på riktigt!
IK oskarshamn tar emot Tingsryd, i Arena Oskarshamn.

Skadefronten har inte blivit bättre, och det blir 9 spelare borta även idag (eventuellt är C-J Svensson och jadeland tillbaks!).

Blir självklart en tuff uppgift för Ik oskarshamn, med alla dessa spelare borta. Dock så vore det mycket nyttigt med ett styrkebesked inför seriestarten, visa att de spelarna man har klarar av situationen!
Detta både för lagets självkänsla och moral, men även för att medgångspubliken inte skall svika nu till seriestarten. Ett bra resultat ikväll, kanske gör att bussen till Bofors också fylls! Skynda att anmäla er nu, anmälningstiden är snart över...

Matchen då? Självklart en tuff match, med alla skadorna, men också ett Tingsryd som jag tycker ser starkare ut i år, än vad man gjorde förra säsongen. Dock så har Tingsryds försesong varit mycket berochdalbana, med mest dal...

Resultatet:
Jag tror alltid på mitt lag, och har idag en känsla av att IK Oskarshamn vinner med 5-3... Vågar tom kasta in en 50-lapp på det resultatet.

Nä hockeyvänner - nu kör vi! Om en vecka startar allvaret, uppe i Bofors!

Kvällens match onlinerapporteras av OT, och kan följas med ett enkelt klick HÄR!

/Räkan

J20: IKO - TAIF

IK Oskarshamns J20 mötte under lördagen Tingsryd. Man förlorade med 3-5.
TYvärr är detta den enda rapportern jag fått i skrivande stund angående matchen.

MEN  tingsryd spelar som sagt ar i superElit, och dagens förlust får ses som "hedersam".  Skotten skall ha varit  jämna 36-40.

J20 har inte lalls samma lag som förra året: men fortsätter skadorna i A-laget, och J20-spelarna får träna med dem, då tror jag mycket på vårt kommande J20. Man har som målsättning att hamna i mitten av tabellen, men som det ser ut just nu, vågar jag hoppas på övre halvan av tabellen...
J18 som "måste" gå upp för framtida hockeygymnasie mm, de tror jag benhårt på denna säsongen. Nu har man ett rent J18-lag, som kan satsa fullt på det de gör. Men att kliva upp en division är en hård resa, och kraven finns ej för min del, men man kan alltid hoppas! Hittils ser J18 starka ut på pappret....

Även J20 växer, och man börjar få ihop sitt lag. Kan inte bli annat än spännande. Förra året hade man inget mål om att gå upp i SuperElit, men hade systemet varit sättvist, hade man varit där idag (tänker på Färjestad, som fick friplats, på Oskarshamns bekostnad, och på växjö, som i efterhand fick en friplåt, trots lovord MOT detta. Oarshamns J20 kunde varirit där idag -uttan den målsättningen)... I år har man ett helt annat lag, som kan hamna precis överllt i tabellen, men får man spelet att fungera, då kan man bli årets överraskning...

/Räkan

Billigare hockey för er unga...

IK Oskarshamn meddelade idag, att inträdet blir billigare, för alla unga. Rent utav gratis för de yngsta...

Tidigare har barn upp till 7 år gått in gratis, men nu ändrar man detta. Alla ungdomar som går i grundskolan erbjuds gratis hockey till denna säsongen.
Och alla som går på gymnasiet, ni går in för halva priset.

"Innebörden blir att nästan 3000 barn och ungdomar i kommunen har möjlighet att se ishockey på elitnivå gratis minst 26 gånger under säsong och ytterligare 1000 som kan göra det till starkt reducerat pris.
Ambitionen är att varje elev i Oskarshamns kommun nästa vecka ska få ett personligt fri- eller rabattkort som – där det är praktiskt genomförbart – delas ut av våra A-lagsspelare vid besök i respektive skola. Erbjudandena har naturligtvis samma innebörd för barn och ungdomar i andra kommuner, men av praktiska skäl har vi ingen möjlighet att dela ut några kort där." - Meddelar IK Oskarshamns Marknadschef, Mats Lindström idag.

Bara till att grattulera alla ni ungdomar, till gratis eller halva priset för elithockey!
Långsiktigt är detta ett gott agerande från IK oskarshamn, för att öka intresset. För när man väl gått en gång, ja då är man ju fast ;)

/Räkan


Juniormatcher till helgen:

På fredag (9/9) spelar J20 en ny träningsmatch. Det är ett returmöte, och revanch att utkräva mot Tingsryd, fast denna gången på hemmaplan.
Matchen startar 19:00.

Även J18 har en träningsmatch i helgen. J18 möter Vita Hästen på bortaplan.
Matchen startar 13:30, och spelas lördagen den 10/9

/Räkan

IK Oskarshamn - Vita Hästen: 3-5

Så var matchen i Vimmerby slut. Ett tungt skadedrabbat IK Oskarshamn förlorade med 3-5 mot Vita Hästen.
Inför matchen skrev jag om de skadade:
Öhman - Opererad, tillbaks tidigast efter årsskiftet.
Valdix - Fortfarande skadad, ej kunnat gå på is ännu...
Lidhammar - Fortfarande skadad, men gått lite smått på is nu, men ej börjat träna för fullt. Ej med i morgon.
T. Davenport - Hjärnskakning, tillbaks senast efter helgen.
Olsson - Ryggskott, och ej börjat träna ännu.
C-J Svensson är dock tillbaks, och är med i morgon!

Problemet med denna listan är bara den att C-J Svensson kom inte tillbaks, för spel idag, utan vilade.
Dessutom så hade IK Oskarshamn fått Jadeland på skadelistan, med låt oss säga en "upper body" skada...

Utöver dessa kan vi också nämna att både McGrath och Ryan ansluter först om en vecka...
Ja, enkel summering, 9 spelare borta, och dessutom är inte backlinjen färdigvärvad.
Skall man vara realist så var det en tung match då för laget att genomföra - oavsett hur man genomförde den...

Men många tunga avbräck.

Jag hade inte möjlighet att ta mig till Vimmerby, för att se matchen, så analys av den mm får ni läsa i tidningarna mm, av de som såg...

Men klart tungt med ny förlust, dessutom mot ett division 1 lag. OK, ett mycket bra division 1 lag, men förlust trots allt.

Positiva? Det positiva är att Troy är tillbaks, då han vilade mest av säkerhetsskäl. C-J Svensson bör också vara tillbaks snart. McGrath och Ryan ansluter till seriestarten. En back skall förstärka upp - frågan är bara VEM och NÄR?!

På Lördag (10/9 kl 16:00) spelar IK oskarshamn genrep, inför allsvenskan. Motståndet är då Tingsryd. Sedan är det allvar.
Lördagen den 17/9 gäller det att man är i form, har fått tillbaks skadade spelare - för få gäller det! Då startar allvaret. Då startar hockeyallsvenskan.

Nä, bara att glömma bort dessa förlusterna vi fått, gå vidare, läka - för nu är säsongens förluster gjorda. Till serien, kör vi!
Bara några dagar kvar nu...

Föresten!
Noterbart 1: IK Oskarshamn gjorde sitt fjärde BoxPlaymål för säsongen ikväll!
Noterbart 2: IK Oskarshamn satte sitt FÖRSTA mål i PowerPlay! (Räknat under hela försäsongen!) Målskytt: Rodman.

/Räkan

Följ kvällens match...

Vilken dag, först ny center till IK oskarshamn, sedan det tragiska ryska beskedet (se de tidigare inläggen).
Mitt i allt spelar IK Oskarshamn en träningsmatch, mot Vita Hästen idag...
Införinlägget, med skaderapport mm hittar ni HÄR.

Vi som inte tar oss till Vimmerby ikväll, kan följa matchen via OT:s liverapportering HÄR!

/Räkan

Dystra hockeynyheter...

Som ni säkert redan har hört, störtade idag ett flygplan, men det Ryska hockeylaget Lokomitiv Yaroslavl.
Bland de omkomna finns bland annat Stefan Liv.
Stefan Liv var en av våra svenska hockeyhjältar, men med all respekt för Stefan Livs familj, släkt och vänner. I min värld är det helt absurt att ett helt lag bara kan försvinna sådär. Dvs, i min värld reagerar man på att en svensk stjärna var med, men när så många bra hockeyspelare, ett helt lag, omkommer bara sådär, då känns det ganska ovesentligt om en av de avlidna är svensk... Även om det blir lättare att ta till sig och relatera till då...

Alla tankar till ALLA spelarnas vänner och familjer, som misst sina hockeyhjältar, snabbt och plötsligt!

/Räkan

Matt Ryan klar för IK Oskarshamn

Idag blev det klart, Matt Ryan blir långtidsskadade Stefan Öhmans ersättare.
En klart intressant center!
Matt har bland annat några matcher i NHL, och har 266 matcher i AHL. Eller som agenten Niklas Granberg skrev; "Oskarshamns första och andra center har spelat 583 AHL matcher tillsammans. Och dom är 25 och 27 år gamla. Allsvenskan är het."

Matt Ryan anländer till oskarshamn sammtidigt som McGrath, dvs den 14/9.

I samma veva meddelar Stafan P, att han lägger skridskorna på hyllan, då familjelivet skall prioriteras.
Tack för en fin hockeykarriär Steffe P, och särskilt tack för det du gjort i Oskarshamn!

/Räkan

Inför: IK Oskarshamn - Vita Hästen

Ja, då var det dax för säsongens näst sista träningsmatch. IK Oskarshamn skall möta laget som en gång i tiden gav oss en biljett till Allsvenskan!
IK Oskarshamn möter Vita Hästen i morgon (Onsdagen den 7/9). Observera att matchen spelas i Vimmerby!
Matchen startar 19:00, och kostar 50 kr i entréavgift.

Mina kunskaper om Vita Hästen är inte så stora, så jag kommer inte ens försöka att analysera deras lag, då detta säkert skulle bli galet utan rätt kunskaper.
Men i "folkmun" brukar de kallas för division 1.s näst bästa lag... En kanske inte helt orättvis titel. Men klart är att Vita Hästen har en tydlig ambition om att de vill tillbaks till Allsvenskan.

Senast Vita Hästen spelade mötte de Södertälje, där SSK kunde vinna med klara 6-0.
I övrigt så har man med sig från försäsongen en bortavinst med 2-1 (efter förlängning), mot Allsvenska Troja/Ljungby...

Skadeläget i IK Oskarshamn:
Öhman - Opererad, tillbaks tidigast efter årsskiftet.
Valdix - Fortfarande skadad, ej kunnat gå på is ännu...
Lidhammar - Fortfarande skadad, men gått lite smått på is nu, men ej börjat träna för fullt. Ej med i morgon.
T. Davenport - Hjärnskakning, tillbaks senast efter helgen.
Olsson - Ryggskott, och ej börjat träna ännu.

C-J Svensson är dock tillbaks, och är med i morgon!

Dvs, många fortfarande på skadelistan, och som dessutom ej ännu kunnat gå på is. Målet för matchen får vara: Inga fler skador ;)

Med tanke på att man möter ett laddat gäng från division 1, och alla skadorna i IK Oskarshamn tror jag på en jämn match. 4-3 till IK Oskarshamn får mitt tips bli!
En vinst skulle sitta mycket fint, både för självförtroendet och moralen!

Nämnas kan också göras att IK Oskarshamn lånar in vimmerbysonen Jakob karlsson, från Olofström, men detta endast för matchen mot Vita Hästen, pga av skadeläget och centerbristen.

3 juniorer följer också med, Erik Gustafsson, Rasmus Djerf och som andremålvakt, Robin Andersson.

/Räkan

Ny ordförande i Blue Front Support...

Jimmy Nordén valdes på årsmötet om som ordförande i Blue Front Support, men sa redan då att han var en "tillfällig" lösning, och skulle inte sitta året ut som ordförande.
Jimmy var ordförande de sista åren i Moore Support, och startade i den nya supporterföreningen, Blue Front Support, som ordförande även där.
Men privata delar har gjort att han ej kan fortsätta jobba vidare som ordförande.
Tack Jimmy för de åren, och för ditt jobb i båda supporterklubbarna!

Ny ordförande blir Mattias Gustavsson, som tidigare var kassör i föreningen. Samma Mattias som jag gjorde en intervju med i Augusti...
Martin Persson blir ny kassör.
Välkommna både Mattias och Martin, till era nya roller i Blue Front Support!

Vill också i detta inlägget passa på att påminna om resan i premiären till Bofors!
Sista anmälningsdagen är den 11/9!!
Resan kostar 400 kr, och då ingår inträdet, och IK Oskarshamn bjuder på en present!

Anmälan till resan, kommer ni till om ni klickar HÄR!

/Räkan

Ryno inget för MoDo och nytt från dem, till IKO

Ja, idag händer det grejjer.
Först meddelar IK Oskarshamn att Öhman är långtidsskadad (läs föregående inlägg). Sedan meddelar att Johan Ryno, som efter förra säsongen bröt sitt kontrakt med IKO, för en Try Out i MODO, ej får förlängt där.
Frågan är, går Salos planer i lås, dvs, få bort Ryno från kontraktet han hade i IK Oskarshamn nu, för att kunna sno åt sig honom?! Eller kan Ryno kanske leta sig tillbaks till IK Oskarshamn nu... Roger Jönsson har sagt att man skall ha in en ersättare för Öhman - kan det bli Ryno?
Jag tror helt klart att det KAN bli Ryno, men känner jag till Salos rävspel rätt, så hamnar han hemma hos Salo. Rögle kan nog förvisso locka en del också, då de visat intresse, och har bättre budget än både IKO och Leksand...

Men MODO rensar ut mer... Jesper Olofsson lånas ut till IK Oskarshamn på obegränsad tid. Detta så att IK Oskarshamn först och främst kan kika på honom, från närmre håll.
IK Oskarshamn understryker dock att jesper inte skall ses som Öhmans ersättare...
Välkommen till IK Oskarshamn Jesper!

/Räkan

Tungt besked idag - Öhman långtidsskadad!

Usch ja, idag damp det ner ett riktigt tungt besked, Stefan Öhman slet idag på träningen av sin hälsena.
Detta betyder att större delen av säsongen blir Öhman borta...
Inget kul besked, då Öhman var den med rutin, och lagets kapten.

* * * * *

Powerplaykampanjen närmar sig sitt slut, och man kan nu rösta på vem som skall få äran att få den "titeln".
man röstar på ikoskarshamn.se.

Min tanke innan dagens tunga besked om Öhman, var att lägga min röst där. Med allrespekt för Öhman, får jag nu tänka om... Roligare om en spelare som kommer "synas" varje match får bära den specialtryckta tröjjan...

Alla, även ni som valt att avstå från att bidra i kampanjen har rätt att rösta på ett förslag.

/Räkan

Juniorerna matchades idag...

J18 var idag i Tranås, för att spela ICA Kvantum Cup. I cupen mötte man kommande seriemotståndarna från div 1 B södra, Tranås och Mjölby. Även HC Dalen var med i turneringen, fast de representerar en division lägre... Men detta skulle inte stoppa Dalen, som gick obesegrade genom Cupen, som spelades under 1 dag, och vann den.

Men i IK Oskarshamn skulle ta sig relativt långt in i Cupen, då det var just IK Oskarshamn som förlorade finalen, med 6-2, mot just Dalen.

Kul dock att man hamnar före sina seriekollegor, och att man tar hem ett silver i Cupen!

* * * * *

IK Oskarshamns J20 spelade också match idag, detta hemma i Arena Oskarshamn, där man tog emot Visby Roma. Dock så har jag ej fått in något resultat ännu, och det är försent att ringa runt nu... Ni kanske vet - skriv då gärna in resultatet i kommentarsfältet!
Annars tar jag reda på det i morgon...

* * * * *

Linus Hultström har varit i Ryssland, och spelat 3 matcher med Svenska landslaget Team 20, eller småkronorna, som de brukar kallas.
Linus svarade på de 3 matcherna för 1 mål och 2 assist.
Ett steg närmare för Linus att få spela JVM...

/Räkan

Förtydliganden angående McGrath:

Skrev innan om McGrath, och hans dubbla pass. Men viss osäkerhet fanns, dvs hade han redan fått det nya passet, eller var det klart att han skulle få ett nu?!

McGraths agent meddelar att passfrågan är godkänd, eller rättare sagt, processen är långt gången. Detta innebär att McGrath får sitt nya pass innan jul!

För övrigt, skrev det häromdagen, men tar det igen, då jag fortfarande får frågor om när McGrath kommer, och hur länge han får stanna.
McGrath kommer den 14/9, och måste lämna den 13/3... Dvs, McGrath kommer lämna dagen efter den sista PlayOffmatchen spelas...

Sådär. Nu är väll allt klart och tydligt ;)


McGraths dubbla pass är klart!

McGrath hr rötter från Holland, och han har kollat upp om möjligheterna till att få dubbla pass finns... Detta trodde man då att han troligen skulle få, men att det skulle ta flera månader innan något är klart... typ till runt jul.
Men hans agent meddelar idag på twitter, att de dubbla passen nu är klara!

CG på Twitter var piggare inatt, och har visst redan hunnit med att blogga ner om detta också, märker jag nu i skrivande stund.

Men McGraths agent skriver bland annat:
"Roger jönsson GM Oskarshamns bästa julklapp redan klar: EU pass på Evan"

Detta innebär att IK Oskarshamn just nu endast har 1 (Troy) av 2 ickeEU spelare i sin trupp, och att man nu igen kan kolla på marknaden utanför europa!

/Räkan

Mediakub snart i Arena Oskarshamn?!

En mediakub, eller i folkmun kallad, Jumbotron, kan nu vara mycket nära att hissas up I Arena Oskarshamn.
Detta har varit på tapeten innan, men det har kostat en hel del, dessutom så var taket ett problem. De väger förmycket helt enkelt.
Nu har man hittat en med LED-teknik, som både är billigare OCH lättare!

Mediakuben kan bli verklighet redan under denna säsongen!

Mer om detta finns att läsa eller lyssna på sr.se/kalmar

Helt klart kul om det blir verklighet, då publiken får repristjänster, men också klubben kan dra in sponsorpengar, för reklam, som skall visas på den.
Extra nyttigt, då hockeyallsvenskan i år inför så kallade "powerbreaks", dvs kortare pauser mitt i matchen, för att TV-tittarna skall få reklam...

/Räkan

När McGrath kommer och juniorerna

J20 förlorade med 7-1 mot Tingsryd på bortaplan.
Skotten var klara 52-21 till Tingsryd.... Med bara 13 sekunder kvar av matchen kunde IK Oskarshamn göra ett tröstmål.

* * * * *

I morgon spelar J18 cup i Tranås. Fler lag i cupen är Tranås, Mjölby och Dalen.

* * * * *

Och så lite om McGrath. Många har undrat när han kommer, och hur länge han kan stanna.
Nyheterna skrev igår att han kommer den 10/9, vilket är fel. McGrath kommer den 14/9, och måste lämna Sverige igen den 13/3 2012. Detta innebär att han åker hem dagen efter sista Play Off-matchen....

/Räkan

Möjlig back till IK Oskarshamn...

Många väntar spänt på hur man väljer att lösa backfrågan, så jag valde därför att kika närmre på vad som kan vara aktuellt, och hur backstatusen i elitserieklubbarna är ställd.

Vi börjar med Mitja Robar. Robar var nära IKO under sommaren, men han valde istället ett Try outkontrakt i Växjö. Som det ser ut nu, så verkar inte Robar få kontrakt med Växjö... men inget är klart där ännu.
Dock så, som CG skriver på sin blogg, var Robar i Oskarshamn förra matchen. Om det var som sällskap med Daggen eller ej vet jag ej, men troligt att Roger Jönsson fortfarande är intresserad av honom... eller rättare sagt, jag tror Roger Jönsson är intresserad av honom - frågan är bara hur det ser ut med kvarvarande spelarbudget...
Spelarbudgeten skall ju vara i stort sett slut, men jag tror lite finns sparat till transferfönstret i jul. Bränna de pengarna nu?
Har man sparat pengar till det, och de räcker till Robar, om han inte får förlängt - jag säger ugg om det går!

Jean-Luc Grand-Pierre: som ni troligen hört, blev han utköpt av leksand. jag har varit lite sugen på honom, men ville INTE att IKO skulle behöva köpa ut honom... NU kan man få honom, utan att behöva köpa ut honom - extra kul att retas med salo på deta viset också ;)
Frågan är bara hur tränad han är nu, och om/hur han tränat i sommar, och slutet på förra säsongen?!
Men klart en fysisk back, som IKO behöver. men samma fråga här, har Jönsson någon ambition över huvud taget att värva nu, och finns det budget?

Man har ju annars gått ut med att man vill låna en back från Elitserien.
Snacket har gått om Linder och Lennhammer. Linder känns det INTE som att det blir, då han själv, enligt källor i Växjö inte har några som helst ambitioner på att spela i Oskarshamn. Och vill han inte, vill vi då verkligen då ha honom? Bättre att få in en motiverad spelare. Skulle Linder svänga, och kunna tänka sig spela i IKO, då är det en klart bra back att få in.
Lennhammar tror jag inte IK Oskarshamn får låna in från Djurgården, då jag hört från Djurgårdshåll att det gått bra för honom, och man vill satsa på honom i år, alternativt låna ut honom under kortare perioder. Men IK Oskarshamn söker ett långtidslån...

Hur ser det då ut i klubbarna?
På diverse forum mm, har det snackats om tänkbara lån, men de flesta supportrar har valt att kika enbart på Linköping, HV71 och Växjö, som geografiskt sett ligger närmast. Men då IK Oskarshamn hoppas på ett långtidslån, dvs ett lån som den eventuella elitklubben ej kan kalla tillbaks, förens slutdatum uppnåtts, kan man kika över hela Elitserien. Det behöver inte vara en klubb, dit man kan skicka spelaren fram och tillbaks till när det behövs... Därför kan man även kika på norra sverige.

Elitklubbarna har så här många backar i sitt lag just nu:

Timrå: 7
Brynäs: 8
Frölunda: 8
HV71: 8
Skellefteå: 9
MoDo: 9
Luleå: 9
AIK: 9
Djurgården: 9
Linköping: 9
Växjö: 9 (Omnämnda Mitja Robar inräknad här)
Färjestad: 10

Timrå kommer nog inte låna ut någon back, då de sitter på "endast" 7 stycken. AIK är också tveksamt hur de gör, då de redan lånat ut en hel femma till Almtuna.
Färjestad sitter på flest backar i Elitserien.

Då jag enbart följer Allsvenskan, då "mitt" lag spelar där, har jag ingen vidare koll på vilka spelare klubbarna kan tänka sig att låna ut. Men teoretiskt sett kan det bli ett lån från vilken Elitserieklubb som helst, då de flesta sitter på 9 backar...

Får jag tid, och inget lån blir klart snart, kommer jag börja kolla upp med folk nära Elitserieklubbarna, för att reda ut vilka spelare som behöver istid mm, för att senare sammanställa i en lista. Är dock lite jobb med det, så får se om/när jag hinner göra detta.

/Räkan

RSS 2.0
annonser: