Hockey ikväll...

Personligen tycker jag hockey-VM är ganska ointressant. Eller rättare sagt, jag blir inte i eld och lågor för detta.
Men jag kan tipsa om en match, som jag tänker se, som visas på kanal 6, kl 16:00. Där visas nämligen Finland-Danmark, och där kan vi stifta mer bekantskap med vårt danska nyförvärv, Poulsen.
Hoppas han får lite speltid, så att man kan få se honom "in action".

Några timmar senare går Sverige in i VM, och möter Norge. bra hockeydag idag alltså...

Annars så var Tysklands vinst med 2-0 mor Ryssland en trevlig knall att få se igår...

/Räkan

Oscar Engsud lämnar..

Oscar Engsund lämnar IKO, för HV71:s J20.
Med detta tappar IKO en egen produkt som kunde slått sig in i  a-laget och sammtidigt hjälpt J20 till superelit...
Jag önskar Oskars lycka till i jönköping och kommer sakna dig både i a-lag som juniorlag.

Lycka till Oscar, och tack för tiden. hoppas du en dag kommer tillbaks till Oskarshamn!!!

/Räkan

Inte snacka skit om Leksand!

Precis som rubriken lyder; inte snacka skit om Leksand, har jag det sista dygnet fått erfara...
För nämner man dem i en mening, eller någon FRÅN leksand, ja då hoppar alla nätsupportrar därifrån in och skall visa att Leksand talar ingen illa om!

Jag förstår bland annat Robert P på hockeysverige, då han är en av dem som ofta skriver hur illa nätfansen till leksand uppförsig. Dock väntar jag på ett inlägg om att vi är avundssjuka i Oskarshamn, det brukar ju komma....

Efter mitt Saloinlägg blev det rekord i antal kommentarer på ett blogginlägg på denna bloggen. Jag kollade lite IP-nr på kommentarerna, och av alla negativa kommentarer var bara 1 från småland.... Gissar då på Vimmerby på den.. eller sur Nybrobo...

Men klart man får tacka Leksingarna för att de gav bloggen ett uppsving, och spred reklam om bloggen på diverse bloggar och forum - det tackar jag er för!

Men nu till det viktiga:
Jag älskar när det kommenteras på blogginlägg, men tänk på nivån. Klarar man inte skriva på ett trevligt sätt kanske man skall avstå...
Jag har fått plocka bort 2 kommentarer från föregående inlägg, då de rent utav var förnedrande mot den som skrev kommentaren, kunde tolkas som personligt hot, och språket var vidervärdigt.
Behöver jag säga att ena IP-nr var från 5km utanför Leksand (det andra inlägget kom några mil norr ovanför huvudstaden...).

/Räkan

Salos onda planer går i lås, Ryno lämnar.

MoDo deklarerade idag att ryktet är sant, Ryno har skrivit på för dem.

Innan jag kommenterar detta närmare drar vi lite historia.
den 12/3 2009 blev Tommy Salo tränare för IK Oskarshamn. Men efter att han hört att han var på G att få sparken, sade Salo upp sig som tränare i IKO. Men redan säsongen efter står Salo klar som sportchef i IK Oskarshamn. Men nästan exakt på datumet året efter han sade upp sig som tränare i IKO, så meddelar han att han mitt under pågående säsong lämnar IKO för serikonkurrenten Leksand.

Dvs, steg ett i Salos hämnd var att året efter att han sa up sig, vålda föreningen för en seriekonkurrent.
Med sig fick han Oskarshamns poängkung (dock av andra orsaker). Han proklamerade också att han ville ha Ryno till Leksand. Han har erbjudit IKO spelarbyten med IKO, för att få Ryno. Detta som IKO tackat nej till.

Men Salo ville inte ge sig, han är inte klar med hämnden med IKO. Han lyfter telefonen och ringer sina polare Peter Forsberg (och Markus Näslund).
De vill självklart hjälpa honom, då det är synd om honom fortfarande för skottet han tappade in under OS i Salt lake City, i matchen mot vitryssland...

Salo har lösningen. Ber dem plocka in Ryno från IKO, så de kan bryta elitklausulen. Men inte nog med det, gör det på Try Out, så Leksand inte behöver köpa loss honom från MoDo. Låt han träna några gånger med MoDo, sedan raka vägen in i Leksand...

Min fråga: Är Salo nöjd med detta, eller har han fler onda planer mot IKO?!

Mina tankar ang Ryno:
Ryno blev inte den poängsprutan man hoppats på denna säsongen, OK, han gjorde hyggligt med poäng, men som CG på OT skriver, så är det lite poäng i förhållandevis hans lön. Med det i åtanke och med rätt kontakter tror jag faktist IKO kan få något bättre än Ryno för samma pengar!

Dessutom så ville inte ryno stanna i IKO, bättre att plocka in någon som VILL spela i klubben, någon som vill offra sig för klubben, någon som vill göra mål, någon som vill vinna matcher!

/Räkan

Tvillingarna Donati EJ till Oskarshamn...

Röglebloggaren grönvitasumo skrev om tvillingarna Donati idag, och om att de kan vara påväg till Allsvenskan.
På Oskarshamns forum på svenskafans, kom genast önskemål om dessa tvillingarna till IK Oskarshamn.

Självklart ser de mycket intressanta ut, och vore en klart spännande värvning!

Men utan att behöva ringa någon agent eller sportchef törs jag redan nu säga att de INTE kommer kontaktas av IK Oskarshamn. Detta av en enkel anledning, reglerna säger max 2 icke europeiska spelare i var klubb. IKO har redan en (Troy i målet).
Tvillingarna lär inte dela på sig för en eventuell flytt till Sverige, så som sagt var - utan att ringa någon törs jag genast avskriva att IKO skulle vara en av de Allsvenska klubbarna som vill/kan ta dem...

Angående den andra icke EU-platsen i IKO då?
Från kontakter med god insyn i Almtuna skall det idag tas beslut om vilken/vilka forwards man skall erbjuda förlängning. Ett av namnen på agendan är bland annat Hurtubise.
Och som det verkar, handlar det om 3 forwards. Antar Almtuna Joachim Gellerstedts motbud till kontraktsförslaget han fått, blir det bara han in i lagbygget. Säger Almtuna nej till det nya större motbudet, då är Hurtubise och J. Kraft tillsammans de aktuella att få stanna i klubben (få kontraksförslag).

Hur eller hur så tycks Almtuna vilja dra på kontraktsförslaget till Hurtubise, troligen i ett försök att sänka lönen och att få Oskarshamn att tröttna på att behöva vänta... Men jag törs gissa att innan helgen vet vi vad Hurtubise väljer, då han antinget vet att det inte blir något mer med Almtuna, eller om han har 2 (eller flera?!) kontrakt att välja mellan.
Och enligt Oskarshamnstidningen så ville IKO ha ett svar snarast av honom, då det handlar om sista icke eu-platsen. Han skall dessutom haft en sittning med sin agent nu...

Återkommer när jag vet mer om Hurtubise eller andra nyheter!

/Räkan

MHP i landslagströja...

Morten H Poulsen spelade idag landskamp för sitt danmark, mot Frankrike.
Och får passa på att gratta MHP till segern, 3-2 till danmark!

MHP matchades dock ej stenhårt, då han var placerad i en ej komplett fjärdelina...

Men snart börjar VM, och då kan vi följa honom i hans matcher i grupp D (Finland, Tjeckien, Lettland och Danmark).

/Räkan

Linus Hultström lånas in från LHC

Linus Hultström lånas in från Linköping, till IK Oskarshamn. Linus har ett kontrakt på 2 år med Linköping, men lånas ut till Oskarshamn i ett år...
Troligen kommer han spela JVM, och bör ses som ett stort framtida löfte.

Mer info om honom på eliteprosects.

Välkommen till IK Oskarshamn Linus!

/Räkan

Erik Gustafsson lämnar IKO för FBK

Surfade runt på nätet för att läsa om Lidhammars påskrift för IKO, när jag ser att Oskarshamnstidningen även hittat att Erik Gustafsson från IKO:s J20 kritat på för Färjestads J20.
Erik spelade dessutom 4 matcher med a-laget den gågna säsongen.

Nyheten finns även att läsa på hockeymagasinet...

Synd att du inte ville stanna i Oskarshamn, men önskar dig lycka till i SuperElit Erik!

/Räkan


Mikael Lidhammar klar för IKO!

Idag skickade IKO ut pressmeddelandet, som talar om att Mikael Lidhammar ÄR klar för IK Oskarshamn.
Kontraktet är skrivet på 2 år.
Han har spelat 154 matcher i elitserien, för Luleå. Men senast kommer han från Bofors.

Välkommen til IK Oskarshamn Mikael!

/Räkan

Inget nytt...

Idag har varit en riktigt tung dag, i hela hockeysverige gällande silly season. Alla tycks vara lediga, tom ryktesspridarna...
Eller så har alla fastnat ute i solen idag.

Vad som än gäller har jag iallafall ej hittat något nytt spår idag. Ej heller kunnat jobba vidare med de man har sedan tidigare...

Gällande Moras kapten, och fråga om det kan ligga någon sanning i det:
Ja, det finns sanning i det. IKO skall ha pratat med honom. Han gick till Mora förra säsongen som "publikens lirare". Dvs han kom till ett lag som precis ramlat ur eliten, ett lag som publiken samlade ihop pengar för att han skulle krita på en säsong för.
Dvs, hoppet från ett ojämt Mora till IK Oskarshamn är nog inte så stort. Särskilt då inte ledningen där tycks vilja betala honom, och de blev nog också lite besvikna på honom efter den gågna säsongen.

Men han är lite känd att ställa krav vid förhandlingsbordet. Dvs inte pengakrav, utan krav på andra saker, som kaptensbindeln, garanterad tröjnummer, välja plats i omklädningsrum mm. Ett troligt krav han lär ställa på IKO skulle jag gissa ligger snarare på att han vill ha en annan finne att spela med i Oskarshamn.
Förhoppningsvis kan han kanske tippa sportchefen om någon bra back på andra sidan vattenpölen...

Observera nu att det jag skrev ovan är mina spekulationer. Inga bekräftade fakta.

EDIT: Skrev precis att Mora inte anstränger sig för att behålla Fogström, men så är visst inte fallet. Fick precis höra att de samtalar med honom, och skall ha gett honom kontraktsförslag...

/Räkan

Rykten om nyförvärv...

Mikael Lidhammar från Bofors skall vara klar för IKO, dock inget pressmeddelande om detta ännu.
Även Moras Niklas Fogström skall vara på gång in - dock inget påskrivet där ännu.
Men klart 2 meriterade och intressanta namn! Inväntar förväntansfullt pressmeddelandena nu!

Utöver dessa 2 som tycks vara blåklädda nästa säsong, så finns det minst 2 aktuella namn till... Varav en kändare center och en ung back.

Sedan hade jag fått tips på en annan het kanditat, som skymtats runt arena oskarshamn, tyvärr var denna mycket meriterande spelaren ej den som det tycktes vara. Då när jag fick "bildbevis" var det inte den spelaren, utan en "lookalike".... Dock när jag började gräva i detta, hittade jag annat spår, som IKO tyckts närmat sig. Hoppas jag kan återkomma med mer info snart...

/Räkan

Ryno

Trodde jag skulle få släppa glädjande besked ikväll... Men som det set ut nu så sticker Ryno Till MoDo...
Inget helt bekräftat ännu, men det verkar bli så, som det ser ut nu...

Enligt källorna jag hade om en en fet påsknyhet till Oskarshamnm, har jag hittils hamnat i en återvändsgränd. Jag har ej ringt upp sportchfen för de namnen jag ha hade fått till känna, pga sen tid på dygnet och osäkra uppgifter.
Nu visar de sig dessutom som att källorna jag hade var opålitligiga, eller rättare sagt, namnen som nämndes har valt andra klubbar...
Återkommer om/när det blir officiellt, eller jag har andra fakta.

Dock OM IKO tappar Ryno, så blir det ingen lätt pjäs att ersätta. Särskilt då man inte får någon ersättniing för honom...

OK, detta är nog inget schockbesked för IKO, då Ryno enligt uppgift blev ledsen, då IKO tydligen höll hårt i honom - men spelare som han växer inte på träd...
Å andra sidan, kanse bättre att släppa en spelare till eliten som inte har hjärta nog att spela i Oskarshamn...

Hur eller hur, OM IKO tappar Ryno så blir det tungt. Inte bara för själva Rynotappet, utan för de spelare som ännu inte kritat på för nästa säsong... nu blir det svårare att hålla dem kvar i klubben, såvidare de inte var ute efter hans position....

Men som sagt var, inget officiellt klart med Ryno till MoDo just nu. Undrar vad han får för roll där, om han går till dem?! Tror inte de sätter honom som första eller ansracenter... Går man den vägen så slutar det ofta med fiasko... Ryno om någon vet... OK fel att kalla det fiasko, men sist Ryno var i eliten, så yckades han inte som i allsvenskan. Skall Ryno lyckas i eliten, så bör det vara som en utpräglad målgörare och center, vilket jag har svårt att se att han får nu... visserligen, MoDo tappar lite spelare mm, men inte som ger Ryno den öppning han behöver...
Återkommer om/när det bli klart.
Innan dess så är han en del av iko!

/Räkan

Grattis Rasmus....

Rasmus Olheden, som spelade i IKO, han blev idag pappa igen - Grattis Rasmus!!!
Annonsen hittar ni HÄR!

/Räkan

Glad Påsk!

ikoskarshamn.blogg.se önskar alla dess läsare glad påsk!!

PS: Jobbar just nu på en fet nyhet kring IK Osksarshamn, som tycks just ny vara svårspårad, men hoppas snart på att kunna delge er något kul... Men många åtvändsgrändar just nu... Snart lär jag hitta en motorväg...
Håll tillgodo!! :)

/Räkan

Grattis!

Jag gillar när personer talar om att och när de fyller år... så mycket enklare än att själv försöka hålla koll på folks födelsedagar.... vilket jag sällan lyckas med...

Precis detta, dvs talade om för folket att han fyller år, gjorde Gibbs på sin blogg på hockeysverige.
Med detta sagt: Grattis Gibbs på födelsedagen! Festa som om det vore 1997!

/Räkan

...något nytt?!

Jag har märkt att jag har som ful ovana att i varje rubrik avsluta med 3 punkter (...). Vet inte varför det blir så, men är förvisso en förpresentation till den text som kommer under. Utropstecken vid något Wow använder jag annars...
Just med tanke på att jag satt idag och funderade på mitt ständiga rubriksförföljande med punkterna i slutet på rubriken, tänkte jag att inte göra så nu. Så jag började med dem istället... :)

Dagen har inte bjudit på något nytt, och jag har ej heller haft fullt med tid att gräva efter nyheter, då man även har jobb och familj att ta hänsyn till.

Frågan är om något händer innan/under påsk?
vad skulle det isåfall kunna vara. En av mina känslor är att Alexander Johansson kanske ger besked, antingen som assisterande tränare i IKO, eller om han skall fortsätta hockeykarriären i Västervik. Något av det ena eller det andra lär han välja. Frågan är bara när.
Jag gissar dock på att OM han väljer assisterande tränare i IKO - eller annan uppgift i föreningen, lär det komma efter påsk, då han tydligen ej trissat upp förhandlingarna med IKO ännu... iallafall inte enligt DENNA artikel, där han säger att han ej ännu pratat så mycket med VIK.

Frågan är, har IKO erbjudit andra uppgifter också, än som assisterande tränare, då han säger att det antingen blir spel i Västervik, assisterande tränare i IKO, eller andra uppgifter - men inte i någon annan klubb...

Övrigt då?
Stefan P
tror jag inte ger besked, eller att de färdigförhandlar under påskhelgen. jag GISSAR att de tar upp de förhandlingarna efter påsk...

Övriga värvningar eller kontraktsförslag?
Ofta brukar det komma in någon nyhet, precis innan storhelg angående nyförvärv eller kontraktsförlängningar, då ofta både spelare och klubb då kan andas ut lite under ledigheten... Men inga jättestora signaler tyder på detta just nu.
Dessutom så brukar inte IKO jämt följa den trenden...

Vad tro ni? Disskutera gärna i kommentarerna!

Har ni ett hett tips eller sett någon spelare i staden mm - var inte rädda för att maial mig uppgifterna!
som vanligt på:slemklump@hotmail.com

/Räkan


Im back!

Så var man hemma igen, från en underbar semester.
Jag hade förhoppningar om att kunna blogga från plats, men detta gick som bekant inte så bra... datorn var med mig helt i onödan, då hotellets internet ej ville fungera korrekt.

Men så kom jag hem igen till sverige, skall kika in på bloggen för att läsa eventuella kommentarer - då märker jag att bloggen INTE har dött - detta tack vara Robin, som fortsatt arbetet, och hållt bloggen vid liv - tack Robin, bra jobbat!

Jag spred istället budskapet om världens bästa lag i värmen på på Fuerteventura - via rätt klädval, till urinvånarna och engelsmännen, istället för till er via bloggen...
 
Nu är man tillbaks i verkligheten, och det blir till att vinka värmen hej då, och invänta de kalla ishallarna....


Jag har ej ännu hunnit med att nosa upp något nytt och hett, då jag knappt vet vad som är nytt och hett, med en vecka utan nyheter, internet eller telefon.
Men jag har hunnit med att läsa runt lite få forum, bloggar hockeynyhetssidor mm, och kan konstatera en sak. Många Oskarshamnare tycks vara besvikna över att det inte händer något?! Jag som varit borta från verkligheten i en vecka tycker att det verkligen hänt saker den gågna veckan!
1. Stefan P har tackat nej till kontrakt, men ej färdigförhandlad.
2. Lukas har äntligen lämnat besked, beskedet blev dock att han lämnar, men jag räknar med att även det räknas som en händelse i IKO...
3. Österby har gett besked, inte att han stannar, men nu vet vi iallafall att man kan leta ersättare...
4. En dansk har skrivit på för klubben, kanske inte något känt namn, men helt klart låter han intressant!!

Det vill säga att det hänt ialafall 4 större nyheter i IKO på en vecka, vilket är betydligt högre än vanligt.

Men som jag nämnde lite innan, alla besked var ju inte positiva, men ialafall besked, vilket jag uppskattar.
Dessutom så är ett nej nästan bättre än att vela med ett anbud i ett halvår. Nu vet man vilka pjäser som skall ersättas, och det är lättare. Svårt nämligen att leta ersättare åt någon som KANSKE säger ja till nytt kontrakt...

Självklart hoppas jag med på att Stefan P snart skall ge det svaret vi alla hoppas på (JA till fortsättning i IKO!!), och att man snart hittat ersättare till de förlorade pjäserna. Men efter det som hänt denna veckan, så tror jag man kommit närmare nya spelare mm.

Jag kommer i morgon kväll börja snoka och leta på allvar efter lite nyheter kring IKO, och hoppas snart kunna tröste er och mig med lite mer positiva nyheter!

/Räkan


Han är klar!

Dansken Morten H Poulsen är klar för IK Oskarshamn!

Kontraktet är skrivet på 1år och redan till VM kommer vi kunna lära känna honom då han är uttagen till det danska landslaget.
Spontant känner jag: Äntligen! Äntligen något kul i vår lilla förening.
Välkommen Morten, hoppas att du ska trivas hos oss!
//Robin

Magnus Österby?

Ni har säkert läst om super-dansken på OT. Så även jag!
Aldrig hört hans namn förut och han verkar jäkligt intressant med tanke på hur många poäng han spottat ur sig den gångna sässen.. Kul förresten att Silly verkligen är hett just nu. Händer saker varje dag! (Förutom i IK då..)
OM Stefan P lämnar så tycker jag att det är en stor jäkla skandal, han är en ledare och den där pappan i laget som vi verkligen saknat. Har svårt att hitta en ersättare faktiskt.
Magnus Österby, hur blir det med honom egentligen? Inte för att det just nu känns jätte hett vilken andratränare vi ska ha men ändå. CG skrev ju i sin blogg under torsdagen att Österby skulle lämna besked då..  ..nu är det lördagmorgon och jag har icke hört något. Lustigt det där. För mig personligen känns det som att han isåfall tackat nej. Men vad vet jag?
Solen skiner här på ostkustenspärla denna lördag. Hoppas vi ses i vimlet när mörkret lagt sig!
//Robin
Ni har säkert läst om super-dansken på OT. Så även jag!

Aldrig hört hans namn förut och han verkar jäkligt intressant med tanke på hur många poäng han spottat ur sig den gångna sässen.. Kul förresten att Silly verkligen är hett just nu. Händer saker varje dag! (Förutom i IK då..)

OM Stefan P lämnar så tycker jag att det är en stor jäkla skandal, han är en ledare och den där pappan i laget som vi verkligen saknat. Har svårt att hitta en ersättare faktiskt.

Magnus Österby, hur blir det med honom egentligen? Inte för att det just nu känns jätte hett vilken andratränare vi ska ha men ändå. CG skrev ju i sin blogg under torsdagen att Österby skulle lämna besked då..  ..nu är det lördagmorgon och jag har icke hört något. Lustigt det där. För mig personligen känns det som att han isåfall tackat nej. Men vad vet jag?
edit: Precis som löjjan säger så har ju Österby tackat nej.. får be om ursäkt för detta :)

Solen skiner här på ostkustenspärla denna lördag. Hoppas vi ses i vimlet när mörkret lagt sig!

//Robin

Ps: Förbaskat kul för Markus "Trollet" Svensson att han får chansen i Elitserien, lär bli svårt att sno spaden från Fasth, men inte omöjligt! ds

Lucky nu klar för MIF

Inte helt oväntat så gick även Lukas Ericsson till Malmö. Finns inte mycket mer att säga. För Lukas skull så hoppas jag att det går bra.

Johan Ryno kan gå till SSK

Efter att ha läst kommentarerna från inlägget om Johan Ryno rykterna så kan jag bara konstatera att signaturen "KP" har rätt. Ryno får gå till SSK om han vill.
'
Varför?
'
Jo, enligt Johan Rynos kontrakt så har han en elitserieklausul som han får utnyttja. Vilket betyder att han får bryta sitt kontrakt med IK för kunna spela i Elitserien.
Södertälje som nyligen har åkt ut Elitserien räknas fortfarande som ett elitserielag rent juridiskt. Därför kan Ryno alltså gå till SSK om han så önskar. Han får dock INTE gå till Växjö, då Växjö fortfarande klassas som ett allsvenskt lag.
'
När Södertälje blir klassat som ett allsvenskt lag vet jag inte. Men troligtvis när säsongen 2010/2011 officiellt är slut. När det är vet jag inte. Men borde väl vara sista april då man ska ha in sitt bokslut för säsongen?
'
Någon som har bättre koll på detta får gärna säga till! :)
'
sjukt system är det iallafall!
'
//Robin
'
min källa är hämtad från mrmadhawk.se

Fredrik Söderströms krönika

Fredrik Söderström har skrivit en krönika på http://insideiko.blogg.se
'
Där tar han bl.a upp det här med värvningsfronten:
"Ytterst är det en fråga om att forma ett framgångsrikt lag, en trupp med starka personligheter och skickliga spelare. Det är främst en intensiv arbetsuppgift för sportchef Jönsson, men jag känner mycket väl till hans förmåga och skicklighet, och jag sitter med stort tålamod vad gäller den delen. Finns ingen anledning att agera kvickt för att stilla nyfikenheten, det är bättre med genomtänkta beslut. Det finns gott om tillgängliga hockeyspelare, men det är avsevärt viktigare att vi finner rätt än att vi hittar snabbt. Att bygga ett potentiellt framgångsrikt lag tar tid, och den tiden tar vi oss." - Fredrik Söderström på insideiko
'
Söderström har rätt i det han säger. Det går inte att panik agera om det inte känns rätt. Men samtidigt kan man inte gå runt och vänta för att hoppas på det bästa. Det vet väl vi om några om med tanke på föregående säsong. Stefan Gråhns ersättare dök aldrig upp vilket iallafall jag grämer mej över fortfarande.
'
Det är väldigt svårt att bilda sig en uppfattning av både Roger Jönsson och Fredrik Söderström, två kompisar som ska styra denna förening mot nya mål. Än har ju ingen av dem gjort några större väsen av sig men det kanske kommer?
'
Vi får helt enkelt lita på att de gör sitt yttersta, mer kan man inte göra.
'
//Robin

Lucky Luke lämnar

Energispelaren Lukas Ericsson har valt att inte förlänga med klubben.

Riktigt tråkigt om ni frågar mej, Lukas är en spelare som var väldigt omtyckt bland oss supportrar och även bland spelarna. Han hade galna upptåg hela tiden och bidrog med energi både på och utanför banan.
'
Efter tre säsonger i IK Oskarshamn där han fick ett litet genombrott den gångna säsongen söker han alltså nya utmaningar. Jag klandrar honom definitivt inte utan vill bara tacka för de säsonger du givit oss på läktarn.
'
Kan tänka mej att Lukas har ett antal allsvenska klubbar att välja bland och det hetaste tipset just nu är Malmö. Det sägs att Lukas redan fått en kontraktsförslag från MIF.
'
//Robin

Johan Ryno berör

Rykternas afton ikväll?
-
Först ut: Daniel Sondell
Ryktades friskt idag om att han skulle vara klar för IK. Ett rykte som flöt runt bland kommentarerna på mrmadhawk.se
-
Tycker att man ska ta sådana rykten med en stor nypa salt, vem som hellst kan slänga ur sig vad som hellst och vips så blir det ett glödhett rykte som går från en kommentar till säkra källor..
-
Daniel Sondell som senast spelade i finska högstaligan har kommit hem till Sverige och synts till på Rögles senaste matcher. Han ska tydligen bo med sin flickvän i just Ängelholm.
-
Sedan har vi Johan Ryno, som han berör och speciellt om Leksand är inblandat. Ännu engång har vi ett par kommentarer på mrmadhawk om att Tommy Salo inte gett upp hoppet om vår kära Ryno.
Detta trots att Roger Jönsson bestämt gått ut och sagt att IK är det allsvenska laget som Ryno kommer spela i. Kontrakt är ett kontrakt.
-
Men tydligen pratar Tommy ganska friskt på Leksands sponsorträffar om både det ena och det andra.
-
Vad jag vill komma fram till är att det just nu inte finns grund eller källor till att något dessa oerhört lösa rykten skulle stämma.. Samtidigt ska man aldrig säga aldrig
-
//Robin

Tero Konttinen klar för Malmö

Det är nu bekräftat att Tero Konttinen spelar för Malmö nästa säsong.
Kontraktet är skrivet på 1+1
kan bara önska honom lycka till även om jag tycker att han varken byter ner sig eller upp sig.. I detta fall verkar det endast vara pengarna som styrt.. och viss förståelse för det har jag. Men jag tror inte att han får något genombrott i Malmö.
källa: malmös officiella hemsida
//Robin

Måndag!

Ny vecka och nya möjligheter.

Då Räkan är på välbehövlig semester tänkte jag slänga in några inlägg denna veckan, hoppas på överseende med det ;).
Silly Season tog fart idag, tyvärr inte för vår egna del men ändå!
Troja förlorar både Sami Sandell och Mattias Persson till Luleå
Mikael Zettergren lämnar Mora för spel i Västerås
Linus Videll vill inte spela allsvensktspel nästa säsong och har skrivit på för AIK.
I IK Oskarshamns ögon kan man nämna att:
Alexander Bergström nu är helt klar för Rögle (även om det varit snack om det en längre tid)
Samtidigt bekräftar Rögle att Carl Gustafsson, Patrik Bergström och deras kanadensare Adam Hobson får lämna klubben. I den trion anser jag att Patrik Bergström känns mest intressant.
Sedan får vi inte glömma den stora snackisen. Tero Konttinen ser ut att hamna i Malmö! Den (just nu) pengafyllda klubben snuvar både Rögle och Örebro på Tero. Dock är inget bekräftat men allt går att läsa på mrmadhawk.se som sällan har fel.
Källor: eliteprospect


//Robin

Rapport fra solen!

jag lovade att skriva lite pa bloggen under min semester, men sa blir det tyvarr inte... det tradlosa internet funkar ej har, sa jag har ej tillgang till det... har lanat hotellets dator for att skriva detta, vilket jag inte lar fa gora igen ;)

harre bra hemma i sverige, sa kor jag igang pa riktigt nar jag ar hemma igen!

Nu skall jag bada.

/Rakan


Räkan på semester...


Jag drar idag utomlands en vecka... Tanken är att jag skall undvika internet mm, för att få 100%ig semester, men tror/vet att det blir svårt att avhålla mig helt från internet, hockeyn och dess nyheter...
Jag kommer att ha dator med mig, men ej vara ständigt uppkopplad.
Detta innebär att jag troligen kommer blogga lite på semestern, men inte med dagliga uppdateringar, och även att eventuella nyheter kanske inte kommer upp på direkten...

Jag landar i Sverige igen den 19/4, och därefter börja med dagliga blogguppdateringar igen!!

/Räkan - på återseende!
 

Tjockisar från förr...

Fick lite nostalgifeeling idag. Tittade igenom lite av säsongens övergångar i Sverige, och såg då denna mannen; Joakim Javelblad.
Minns ni honom? Han är tydligen fortfarande aktiv ännu, då han i år gick till Köping.
Finns så mycket jag just nu vill skriva, tex nya huvudpersonen till "en annan del av Köping" är nu tilldelad, men jag väljer att inte göra så...

Javelblad spelade i Nybro åren 91-96 och 98-01. I Oskarshamnsögon var han då "Tjocka feta Javelblad". Det var något speciellt, särskilt åren då de hade Javelblad och vi hade Ekroth...
Därför jag blev lite nostalgisk av att läsa att han fortfarande, som 40-åring spelar på.
Många kul minnen dök upp när jag såg hans namn.

En annan "tjockis" från den tiden är Hasse Jones, som under åren 89-91 var "Tjocka feta Jones" i Vimmerby...
hans karriär var dock inte lika lång. 2 säsonger i Vimmerby, dessförinnan 4 matcher med Leksand... det blev allt...

Vilka är dagens tjockisar i hockeyallsvenskan som vi kommer minnas om 20 år?! Finns det några sådana karraktärer idag?

/Räkan

Angående Tingsryds pengar...

Signaturen  "The One" frågade följande: "Rökan du får gärna luska ut vad det är för muta som taif lockade Huddinge med? Är den ekonomisk och i så fall hur pass stor? Hur mycket slantar finns det egentligen nergrävda där borta i mörkaste småland?".

Summan som skulle betalas ut var inte från föreningen, utan direkt från Taifs ordförande Torsten Liljegren, och hans företag. Även om dettas må ha varit diffust, dvs varifrån pengarna skulle komma...
Det han erbjöd var Huddinge ett tillskott i lagkassan. Om han då sa någon summa vet jag ej. Jag försökte idag ringa upp honom för att se om han ville svara på det, men har ej kunnat nå honom... och jag la ej heller så mycket mer energi på det.

Men det problematiska med Tingsryds pengar, det har jag skrivit lite om innan HÄR.
Dvs, man fick en skattesmäll i år på 55.000. Inte många pengar det inte för en klubb som dem. Men dessa pengar var så kallade "sign on" bonusar, som man ej skattat för.
När skattebeskedet kom sade man att man ej visste att man behövde skatta för detta... det innebär att ALLA denna säsongens värvningar ej är korrekt skattade för, vilket de kommer få en smäll för nästa säsong.

Värt att nämna också är att de 55.000 kronorna är på nobodys som Juha Gustafsson och Matthew Davidsson.
Tänk er då vad skattesumman hamnar på säsongens nyförvärv, både alla de som gjordes inför säsongen, och alla de som man handlat med under säsongen.
Elomo, Koivistu och kauppila, Leinonen, Saarenheima, Platt mfl mfl. Dessutom så sitter man på 3 avlönade huvudtränare...
Dessa herrar lär ha högre löner mm, så i detta sammanhanget är årets 55.000 kronor en piss i havet, till förhållande alla nya, dyrare spelare som man skall betala skatt för nu...

Dessutom så har Tingsryd enligt rykten finansierat sin långt överskridna spelarbudget med nästa säsongs sponsorpengar!
Dvs, nästa säsong blir det inga sponsorintäkter att tala om, hypen om att vara i allsvenskan lär vara borta, så man säljer inte lika många säsongsplåtar. Skattesmällen lär komma...

Jag är av den sorten, har man begott ett brott, tagit straffet så är man efter det dömd och skall få en chans att få starta om som "oskyldig". Man förtjänar en andra chans.
Men Tingsryd, de kommer jag aldrig kunna lita på. De har fuskat med skattepengar förr, och beviserligen så lärde de sig inget av den läxan, utan kör på samma bana igen. Skulle inte förvåna mig om man kommer hitta lite svarta löner i det laget snart...
Nä Tingsryd. Detta håller inte. Ni förtjänar inte att vara i Allsvenskan...

/Räkan

Malmö närmar sig Lucky Luke...

Enligt källa utanför IK Oskarshamn, har jag nu fått höra att Lukas idag fått ett konkret kontraksförslag av Malmö idag.
Som jag berättat innan så har även IKO gett han ett förslag, men han ville avvakta, antagligen tills Malmö kom med ett bud. Och nu har de gjort det - enligt oberoende källa.

Jag tror inte IKO kan konkurrerar med Malmös bud rent ekonomiskt, så det gäller för IKO att kunna erbjuda något annat lockande, typ trygghet, jobb, bostad mm mm.
Men som jag tror det blir nu så är Lucky Luke förlorad. Troligen till Malmö. IKO får leta ersättare...

Men inget klart ännu. Vi får avvakta Lukas besked.

Källan jag fått uppgifterna från, att Lukas fått kontraktsförslag litar jag på, annars hade jag inte skrivit om det, men som sagt var; detta är uppgifter från en oberoende part, och KAN vara felaktiga. Men sannolikt ej.

EDIT: Nu skriver mrmadhawk också om Lukas, och att malmö träffat honom idag...

/Räkan

Tingsryd köpte sig vidare...

Jag antar att ni hört historien nu, huruvida Tungsryd ville betala Huddinge för att vinna över Karlskorona...
Ikväll vann just Huddinge över Karlskrona, och Tingsryd vann - detta innabär att Tingsryd och Troja stannar kvar i allsvenskan!

Dessutom så vann MoDo, och södertälje åkte ur elitserien - igen. Enligt mig, så känns inte Södertälje så exklusiva för allsvenskan....

Det vill säga är att nykomlingar för i år är Södertälje. De byter plats med Växjö som gick upp i eliten. Inga andra förändringrar i allsvenskan...

Grattis till Växjö och Modo, men störst grattis till Södertälje, Tingsryd och Troja som får möta IK Oskarshamn nästa säsong!!

Jag hade hoppats på Karlskrona och MoDo - där kändes inte MoDo så aktuella, med tanke på Södertäljes krampaktiga spel, och pågående spelarflykt. Men att Karlskrona skulle torska - det var en skräll!!! Mutan från Tingsryd gav tydligen effekt!
Och att Tingsryd vann över Troja - DET känns INTE som rent spel, då de säkert ville ha kvar varandra i samma serie med tanke på ekonomin... DET tror jag var största läggmatchen i år. DET tror jag var största mutskandalen - som ej uppmärksammats. DET tror jag var riktig bakfyllematch av Troja, vilket man var rädda att Växjö skulle göra - utan att göra. Tror inte detta var rent spel. Tror DETTA var största bakfyllematchen och läggmatchen!!

Nu fick Tingsryd extra pengar i detta kvalspelet, men de lär  vänta en tuff skattesmäll, som jag skrivit om innan. Dvs, de fick i år skatteskuld från förra säsongens extraspelare de "glömt" att skatta för. När skattesmällen för årets spelare kommer lär det handla om miljonbelopp - om seriesystemet håller i sig och är rättvist kommer Tingsryd gå i konkurs eller tvångsförflyttas - och då går Karlskrona upp endån!

NU lär inte Tingsryd förflyttas ur allsvenskan i år, för felen de begick föregående året, men skall bestraffas för nästa säong...
För Karlskronas del hoppas jag de kan göra samma sak igen, för om spelet vore rättvist - både ekonomiskt och sportsligt - skulle de vara här nu!

/Räkan...

Alexander Bengtsson klar för IKO!

Nu har IKO skickat ut sitt pressmeddelande jag nämnde innan, om nyförvärvet som skulle presenteras idag; Alexander Bengtsson.

Bengtsson är fostrad i Malmös juniorlag, och gjort 1 a-lagsmatch i Allsvenskan med Malmö.
09/10 var han utlånad till Danska Rödovre. Säsongen 10/11 spelade Bengtsson i Kristianstad.

Hela hans karriär hittar ni HÄR.

Kontraktet för IK Oskarshamn är över 2 år.
Bengtsson är 20 år ung.

Och Holmström får ioch med detta lämna föreningen...

Avslutningsvis: Välkommen till IK Oskarshamn Alexander Bengtsson!

/Räkan

Lugnande besked från sportchefen...

Ringde idag upp sportchef Roger Jönsson. Passade då på att fråga om det alla undrat det sista dygnet, Stefan P?!
Roger svarade att han har pratat med Stefan och att ambitionen är att behålla Stefan P!
Stefan skall få ett kontraktsförslag idag, som Stefan skall ta ställning till.
Stefan har dock lite av det sociala att tänka på, då hans dotter skall börja skola, och han har hus i huvudstaden.
Men sportchefen och IKO vill be´hålla Stefan P - bara att hoppas på det bästa nu!

Ett nyförvärv är klart för IKO, men jag lovade att inte skriva något om vem, innan pressmeddelandet är skickat. Detta meddelande beräknas skickas runt kl 17-tiden idag.
Så håll till godo, om ni inte listat ut vem det är...
jag slänger upp namnet på bloggen, så fort pressmeddelandet är skickat!

Även Lukas har fått ett kontraktsförslag, men han har bett om lite mer tid att fundera över det. Likaså Valdix.

Vi pratade lite också om juniorerna, och om de föreningar som rycker i dem, och Roger har och skall prata med några av dem. Ambitionen är att inte tvinga någon kvar i klubben, men att kunna erbjuda en utbildningsplan, som gör att IK Oskarshamn passar dem bättre.

Roger Börjar sitt arbete officiellt i morgon (fredagen den 8/4), för IK oskarshamn, men han berättar att han jobbat 100% med IK Oskarshamn iallafall de 3 sista veckorna.
Roger har också tittat på lite andra matcher och pratat med potentiella nyförvärv till föreningen. men inget konkret klart ännu... ja förutom det som släpps kl 17 idag då...
Mer lär hända snart...

/Räkan

*suck* Komigen nu Lucky Luke!

Nu börjar det bli läge för lite förlängningar av truppen från föregående säsong. Särskilt med de tongivande spelarna!
Enligt rykte nu, skall Lukas Eriksson fått anbud av Malmö... fler tycks vara intresserade.
Hoppas att "Lucky Luke" väljer att stanna i IKO, men min magkänsla säger att det nog inte blir mer så...
Och då kan de andra pjäserna bli svåra att förlänga med...

Lukas och Stefan P vore en bra grund att förlänga med, och bygga laget från. De blir annars inte lätta att ersätta, om de väljer att vandra vidare...

Ryktet om Lukas till Malmö finner ni HÄR.

EDIT: Nu har även mrmadhawk skrivit om ämnet, och han säger att Lukas INTE fått något kontraktsförslag, men Malmö har visat intresse för Lukas...

/Räkan

Nya lag i Allsvenskan...

Som bekant har Växjö gått upp i elitserien. Detta innebär en ny motståndare från elitserien i Allsvenskan.
Rögle var piskade att vinna ikväll mot Växjö, hade ett oavgjort, och tog målvakten. Men Växjö gjorde istället 2 mål.
Racet står nu mellan MoDo och Södertälje i sista omgången. Dessutom så möts de i sista omgången!

I kvalet till Allsvenskan var Troja sedan tidigare klara. Tingsryd försökte innan dagens match köpa sig hjälp, men detta höll på att bita dem själva i rumpan, då Tingsryd var sjukt nära att förlorade mot Asplöven! De låg under med 2 mål, men i de sista minutrarna gör Tingsryd 2 mål, och det är kvitterat till 5-5. I förlängningens första minut gör Tingsryd segermålet.
Sammtidigt vann Karlskrona mot Ljungby. Detta innebär att Karlskrona har kommandot, med 18 poäng inför sista omgången. Efter dem ligger Tingsryd på 16 poäng.
I sista omgången möter karlskrona Huddinge. Tingsryd möter Troja.

Nu avvaktar vi och ser hur det går i sista matchen i elitseriekvalet, och det allsvenska kvalet, innan vi har de sista allsvenska lagen, MoDo, Södertälje och Tingsryd eller Karlskrona

/Räkan

En fin gest...

Häromdagen så skrev jag lite om att provocera, och annat skojjigt man kan göra...
Detta inlägget kommer att handla om raka motsatsen, dvs att göra en fin gest mot någon annan.

Börjar med det som gjordes nyligen, nämligen att Blue Front Support skickade blommor till Lakejerna, eftar att de gått upp i elitserien.
På läktaren kan man hata varandra, men också bra att vara så stolt att man kan grattulera sin (föredetta)rival!

Sedan en annan sak, som fick väldigt lite uppmärksamhet, det gäller Gibbs böter han fick, efter dansen med viktor Mårtensån denna säsongen.
Gibbs fick för detta inte bara några matchers avstägning, utan också böter på 2500kr.
Blue front Support skrev i sitt forum att man kanske skulle samla in pengarna till hans böter, så att han även i fortsättningen vågar dansa i IK Oskarshamns ishall. Och så gjorde man, dvs man betalade Gibbs böter. Fin gest, och förhoppningsvis en uppmuntran till spelarna i klubben att vi i publiken står bakom er, när ni står upp för klubben färger!

Detta ovan är en bild från den lilla tidningsannonsen angående det nämnda. Det var i stort sett allt uppmärksammande det fick.
Därför väljer jag här nu att uppmärksamma detta och även allt det FINA en supporterklubb kan göra - förutom att höjja stämningen på matcher mm. Kritisera är ju alltid lättare - tyvärr.

Sedan så finns det fler fina saker supporterklubbarna gjort, ex Moore Supports hyllning till Jeansson lär aldrig glömmas.

Fler läktarhyllningar finns självklart också, men nu fick ni höra lite om de "tysta" gesterna.

/Räkan

Maksim Matushkin klar för IKO

IK Oskarshamn lät idag meddela i ett pressmeddelande att Maksim Matushkin är klar för IKO. Kontraktet stäcker sig över 2 år.

Maksim beskrivs som en offensiv back med bra blick för spelet.
Personligen tror jag detta är en lyckad värvning, av en spelare som lär fortsätta utvecklas, och som lär bli bättre med bättre mannskap omkring sig.
Maksim är förr i vitryssland, men är svensk medborgare. Har bland annat fått äran att spela i svenska U19-landslaget.
Maksim är idag 21 år.

Maksim är son till den forne landslagsspelaren och elitseriespelaren Igor Matushkin.

Välkommen Maksim till IK Oskarshamn!

/Räkan

Grattis Växjö

Växjö blev ikväll klara för elitserien - med 2 omgångar kvar av kvalserien.
Nu skall det bara spelas om det blir MoDo, Södertälje eller Rögle som gör dem sällskap.

Detta betyder att IK Oskarshamn förlorar minst ett smålänskt lag från Allsvenskan.

Troja vann ikväll igen, och håller sig kvar. Nu är frågan om det blir Tingsryd eller karlskrona... ja tom Huddinge har en liten chans, att lyckas kvala sig in i allsvenskan.
Med tanke på att Tingsryd möter Troja i sista omgången går mitt tipps på att karlskrona blir nykomlingar i allsvenskan.

I elitseriekvalet tror jag MoDo tar 6 poäng på de matcher som är kvar, och därmed håller sig kvar i elitserien.

Hur tror ni att det kommer gå?

Hur eller hur, trots delade känslor, grattis Växjö, imponerande säsong ni gjort!

/Räkan

Ragnar Karlsson lämnar...

Ragnar Karlsson lämnar IK Oskarshamn, efter 3 säsongen i föreningen.
Ragnar kommer nästa säsong spela i Västervik i div 2, Ragnars moderklubb. Även staden Ragnar varit bosatt i, under sina år i Oskarshamn.

Tack ragnar för dina år i Oskarshamn, och lycka till i Västervik.

/Räkan

Att provocera på gränsen...

Mitt långa inlägg angående klacken blev mycket uppskattat. Många besökare på bloggen dessa 2 dagar, många sidvisningar och tror det var rekord i kommentarsfältet - kul och tack!

Just därför spinner jag vidare på ämnet nu, och tänkte ta upp att provocera med glimten i ögat och att provocera på gränsen.
Jag tänker inte skriva något om nidramsor/hatramsor eller liknande, utan på de andra sätten man kan provocera.

Då signaturen Rusk skrev i kommentaren till inlägget "klacken" om Fanzinet som Moore Support gjorde, som jag missat att nämna, började jag bläddra lite i dessa som jag hade undansparade.
Oj, vilken nostalgitripp man åkte på!
Men tänker inte dra hela nostalgihistorien här, utan begränsar mig till nämnet jag nämnt innan - att provocera på gränsen men med glimten i ögat!

(Jag nämnde Moore Supports fanzine innan, men allt detta som kommer nämnas är inte Moore Support upphovsmän till, men folket därifrån är ideésprutorna...).

Vi börjar med vintern 2001. IK Oskarshamn besökte Gislaved, som mötet innan spelat ur IK Oskarshamn från dåvarande superallsvenskan. Dessutom så under den matchen hånade Gislavedsspelaren Richard Melkersson Oskarshamnspubliken, med att visa dem långfingret mm.
Mötet i Gislaved kom hämnden. Från Oskarshamnshåll hade man köpt en begravningskrans, på kransen stod det Richard Melkersson samt hans tröjjnr.
Just då tyckte jag detta var ett skoj bus, med glimten i ögat. Men responsen som blev i hockeysverige tyder på att man tydligen balanserade över gränsen, då Melkersson tolkade detta som ett rent mordhot. inte alls själva tanken, men ibland kan ett bus tolkas på olika sätt. Men oj vilken gratisreklam Oskarshamnspubliken fick efter detta!
I efterhand tycker jag detta både var galet, men sammtidigt kul - om man kan se det hela på rätt sätt.

Sedan finns en annan incident, som egentligen borde fått hetare reaktion, men ett lugn bestod.
Jag minns inte året, men det var en bortamatch mot Västervik. De var då ärkerivalerna, och de matcherna var alltid heta publikmatcher.
Inför ett bortamöte så hade man från Oskarshamnshåll varit och handlat. Men denna gången var det ingen begravningskrans, ej heller något som skulle slängas till någon spelare. Nä, denna gången skulle man provocera på ett sådant sett som i vanliga fall lett till upplopp. Men de drabbade tog det hela tydligen på rätt sätt, med glimten i ögat!
Det man hade handlat var blöjjor, och de kastades upp i Västerviksklacken!
Vad jag kan minnas hände INGET! Men jag kan minnas fel eller ha missat något. Men tänk er om man gjorde så mot AIKs klack eller liknande, vad hade hänt då?! Imponerad av de i Västervik som såg det roliga i det hela!

Så till sist. Nybro, hemmaplan. Minns tyvärr ej år, men inte allt för många år sedan. Det var en overheadbanderoll man i oskarshamns klack hade annordnat. Flaggan var stor, täckte hela klacken, och motivet var Nybros logga!! En liten detalj bara, bredvid stod en streckgubbe och pinkade på loggan. Texten på flaggan löd också; "Krossa Nybro".
Personligen tycker jag detta är/var lysande! Kul och udda grejj, som verkligen visade stämningen mellan klubbarna. Dock var det de som reagerade illa, och hade klagomål mot det hela. Personligen tycker jag även detta var kul. En sak man gjorde med glimten i ögat!!

Ovan ser ni en liten bild på nybroflaggan.
Jag vet ej vem fotografen är. Hittade ej heller copyrightskydd eller liknande på den. är du fotografen och/eller ägare till bilden och inte vill ha den här - meddela mig, så tar jag bort den!

Detta var mina nostalgitrippar, med ämnet att provocera med glimten i ögat.
Har ni fler förslag jag missat eller glömt, skriv gärna några rader om det hela, alltid kul med nostalgitrippar!

/Räkan

RSS 2.0
annonser: