Så mycket tjänar jag och sponsring?!

Jag har fått ett gäng mail, med folk som skriver och undrar lite hurmycket man kan tjäna på en sådan här blogg...
Och jag skall här dra alla siffrorna för er:

Intäkter: 0 kr!

Några tror att jag får in pengar för reklamen, men denna domänen, dvs webnamnet och "webhotellet" är gratis. Jag får inga pengar när det klickas på reklamen, utan de pengarna går till de som driver blogg.se
Däremot kan jag betala 500 kr/året för att bli av med reklamen...
Och det är precis något jag funderar på...

Signaturen "Hästjobb" kommenterade i föregående inlägg att IKO borde skjuta till mig pengar. Det är INTE något jag eftersträvar. IKO har en taskig ekonomi, och jag gör detta som supporter, inte av vinstintresse - iallafall inte ta pengar från de jag älskar.
Jag får idag inga pengar av IKO, inga matchbiljetter ej heller annan form av ersättning. Detta är ej heller något som jag någonsin kommer att be om! OK vill de bjuda på en fribiljett, fine, men jag tänker ej be om den. Ekonomisk ersättning från IKO kommer jag tacka nej till, om det skulle erbjudas...

Sådär, då var inkomstbiten - om man kan kalla det så - utredd.

Utgifterna?
Har gått igenom mina telefonräkningar sedan jag tog över bloggen i julas. Jag plockade ut samtal enbart ringda i bloggärenden. Summan för de samtalen blev lite över 1900 kr... 100% mobilsamtal och några samtal utomlands, gör att det kostar på att driva en blogg...

Jag har liverapporterat från juniormatcher, och då brukar jag ha datorn med mig... men alla ishallar de besöker är ej utrustade med trådlöst nätverk, så ett mobilt internet har fått införskaffats - helt meningslöst då jag har kraftig trådlös lina hemma, och hyggligt internet i mobilen, men detta för att kunna genomföra hyggliga livereferat... 200 kr x 10 månader = 2000 kr... Sedan skulle man kunna lägga på resepengar för alla matcher å sådant, men det gör jag inte, då jag hade åkt på de matcherna oavsett bloggens existens eller ej... Men ca 600 kr/veckan lägges på resepengar till/från matcherna...
Summarum utgifterna: 3900kr, utan resepengar inräknade...

Som ni ser tjänar jag inget på detta, men har inga tankar på att sluta för det!
Dock så kommer jag nu till det jag nämnde innan.
Reklamen på sidan är irriterande, och för 500 kr kan jag plocka bort den.

Här tänkte jag som så, småföretagare, se hitåt! Har du ett företag? Och du vill förbättra bloggen, plus att synas för mellan 300-2000 läsare varje dag?! Då kan du kontakta mig. För 500 spänn, plockas all reklam på sidan bort - förutom DIN företagslogga. Den placeras på vänstersidan av bloggen. Är det fler företag som vill vara med? Enkelt, ni placeras isåfall också på vänstersidan av bloggen, pengarna öronmärks för nästa år, då jag skall betala in 500 spänn igen. Skulle intresset bli riktigt stort hos företagare mfl, då öronmärks pengarna till "lokal-reklam på bloggen" framöver.
Dessutom kan jag få möjlighet att tex köpa matchbiljetter, men INTE till mig, utan biljetter som jag kan lotta ut på bloggen mm mm!
Låter detta bra? Kontakta då mig via mail: [email protected]
Därefter får du mitt telefonnr och mer information om hur vi går tillväga.

Dvs, flera lokala företagsskyltar kan komma att synas på vänstersidan sammtidigt, men all reklam blogg.se står för, som dessutom är placerad över bloggen, mellan inläggen mm mm, det är DEN som plockas bort.

Er företagsbanner får sitta på bloggen under 1 år, dvs 500kr/året, samma pris för mig att ta bort blogg.se:s reklam

Förutom att er företags logga får synas i ett år på vänstersidan, kommer man också hedras i ett "vanligt" blogginlägg....

/Räkan

Kommentarer
Postat av: höken

Räkan du gör ett jävla bra jobb,hoppas att du kommer fortsätta med att blogga om ik. evigt tacksam

2011-10-02 @ 15:06:48
Postat av: Anonym

Inlägget om Strömberg gör ju att bloggen tappade i seriositet som man trodde följde när det bloggades i IK Oskarshamns namn. Ska företag synas får det nog inte vara några sådana inlägg!

2011-10-02 @ 16:13:48
Postat av: Tobias

Om du vill få en egen blogg så äger jag webhotell. Jag kan sponsra med en sida men du får betala domän själv (99 kr om året)

Det innebär att du börjar på noll men du får ju själv välja vilken reklam du vill ha och kan få in några kronor på det, plus att bloggen garanterat blir snyggare layoutmässigt. Nackdelen du får börja från noll. Kontakta mig om du vill ha hjälp eller veta mer :)

2011-10-02 @ 16:28:01
Postat av: Räkan

Signaturlöse: Håller med dig... insett det misstaget, och bett om ursäkt...

är förvisso en fanblogg, som skall få retas lite med övriga lag - men inte över gränsen...



Tobias. Klart intressant, men är nog inte sugen på att börja om från noll...

Postat av: Rusk

Strömberg och det där om Tingsryd och inavel var lågt. Men en öl kan jag sponsra med om du löser medlemskap i IK på medlemspuben.

2011-10-02 @ 20:10:45
Postat av: Andreas

Du gör ett sjukt bra jobb & bloggen har aldrig varit bättre. Keep it up :)

2011-10-02 @ 20:13:40
Postat av: Bertuzzi

Noterade att Manuel Ågren ikväll gjorde ett mål för Färjestads J20 borta mot Malmö. Han spelade i första linan, kul när det går bra för IK:s produkter.

2011-10-02 @ 21:27:38
Postat av: Rusk

Gustavsson har gjort en del mål för mitt andralag IFK Ore. Han lirar ju ihop med Michael Danton.

2011-10-02 @ 22:30:58
Postat av: Rusk

Simon Gustavsson i IFK Ore.

2011-10-02 @ 22:35:00
Postat av: Hmm

Varför är det fortfarande reklam för matchen IKO-Västerås på IKO:s hemsida?

2011-10-03 @ 10:20:00
Postat av: zemus

För att iko:s hemsida suger finns ju inte ens en tabell där...

2011-10-03 @ 11:07:52
Postat av: P2

Man kan undra varför IKO har satsat på en ny website som man sedan väljer att inte lansera (trots att den är färdig)? Lite kapitalförstöring enligt mig. Webdesign är ju färskvara. Synd att låta sajten bli gammal och förlegad, utan att den ens har publicerats.



Förklaringen sägs vara att man väntar tills man har ett webbteam. Men i dagsläget uppdateras ju sidan regelbundet. De personer som gör det sköter det jättebra. Duger inte dom? Vad är problemet?



Tycker det vore bra med en ny sajt. Särskilt om den redan är färdig!

2011-10-03 @ 11:56:13
Postat av: KP

P2 , svaret till d du skriver är enkelt.

Finns helt enkelt ingen som kan sköta uppdateringen tillräckligt bra i dagsläget, därför lanseras ej den nya sidan.

En ny fräsch sida utan bra uppdatering är ju ej så bra , så förstår att IKO väntar tills det finns någon som kan tänka sig att uppdatera o skriva på den nya sidan dagligen typ.

2011-10-03 @ 13:33:30
Postat av: Förstår inte alls

Två alternativ finns:



A:

1. Gammal omodern sida

2. Taskig uppdatering



B:

1. Ny snygg sida

2. Taskig uppdatering



Fallet B är bättre då åtminstone en brist är åtgärdad.

2011-10-03 @ 13:46:29
Postat av: KP

Fast är väl inte så snyggt med en ny sida som ej uppdateras.. Skapar man något nytt, snyggt osv så vill man ju även att sidan ska uppdateras bra och inte bara stå still..

SÅ i stället för att åtgärda en sak så är det bättre att vänta tills tiden är inne för att åtgärda båda sakerna samtidigt. Det blir mycket mer proffsigare då.



2011-10-03 @ 15:11:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: