fartfyllt på e22!

Nej den här helgen har det ännu engång stått still.. fast fasen, kanske e lika bra, håller man sig kylig så kanske en Peter Forsberg helt plötsligt dyker upp.. varken du eller jag vet.

Helgen har iallafall bjudit på ett ordentligt fint väder!! Därför har det blivit att man tagit ett par kalla för att njuta av värmen som kommit med storsteg.. helt plötsligt då så är det Hockey VM, helt logiskt på något sätt, men ändå inte.

Matchen mot öst-rasch-arna var precis som planerat, dock kunde vi kanske ägt lite mer puck i andra? Men måste får berömma Bengan, han é en skön snubbe han. som stått i svt:s hockey kväll och tagit skit av "självaste" Wikegård, att han är för oengagerad o bla bla... Men han står där i tv och säger.. "Liv står på måndag" och tv3:s halvtröga reportrar inser att de inte har något mer att fylla ut programmet med så de står där som stumma idioter.. och jag bara ler!

För min del var kvällen vit, jag fick uppdraget att köra runt på en polare för att ta oss till Västervik.. självklart skulle vi ha hans bil då min stod hemma hos mej så vackert. Dunka dunka och helt plötsligt är vi påväg hem till Oskarshamn igen.. vännen har ju självklart somnat och sover bättre än vad snövit gör när hon tryckt i sig ett äpple från den elake häxan.

PANG!!!! sa det då.. jag har nitat på bromsen och upp flyger vännen.. ruskar lite på huvudet och säger:

han - Vafan, bromsade du för en hare nu igen!!
jag - Nej, jag körde på ett rådjur
han - aha?, lever han
jag - jag vet inte jag klippte baken på honom
han - aja vänd då

klockren konversation, här har jag precis klippt mitt första rådjur och han är hur lugn som hellst.. trotts att det är hans bil!

Rådjuret var dött och låg på andra sidan vägbanan intill kanten, broms-spåren var bland de svartaste jag någonsin sätt och vi blir skit nervösa.. Står säkert en timma och velar om hur vi ska göra med rådjuret,, ringa polisen eller ta det själva eftersom att han är jägare... efter mycket om och en jävla massa men så bestämmer vi oss för att vara trogna, ringer polisen och drar därifrån.. bilen fick sig en kyss men inte mycket mer.. lär väl gå på en tusen lapp att fixa.


Gynge förresten, vågar han inte erkänna vilken klubb han ska till eller är det pappersstrul.. jävligt konstigt iallafall.. men vi hade väl också en spelare som var klar? eller hade vi? aja Gynges plats vill jag ha reda på imorgon.. annars känns det jävligt konstigt.


se upp för rådjur därute!!

//Robin


röd dag på marknaden?

Här och nu.. vid 03:12 sitter jag och skriver ett inlägg i favorit bloggen.

Som jag och alla andra vet så lämnar både Gynge och Valdix.. det jag är mest nervös över är att Gynge dragit till popcornslaget.. + att hoppet om Valdix fortfarande lever! (och vad besviken man blir när han drar, på riktigt)

Har sett hyffsat dött ut på eliteprospect de närmsta dagarna, iallafall om Elitserien och Hockeyallsvenskan intresserar en mest.

Björn Östlund förresten, läste lite om honom då hans namn kommit upp på eliteprospects.com, han har ju stått för en hyffsad poäng skörd i Bofors trots allt. Tänk om han ville komma tillbaka till ostkustens pärla för att spela lite med Alex och Rasmus.. vore en trevlig ersättare i mina ögon iallafall. Sen att han har hus och familj och så.. och precis fått sparken från sitt "vid sidan om hockeyn" jobbet, det är en annan sak.

Låt Björn jobba på ISS ute på OKG så får han ordentligt med energi sen när han kommer till Arenan.!

Bra intiativ av TOMMY SALO.. nu har han börjat lägga fram ribban, det återstår bara att den ska höjjas en hel del.. Jag snacka ju självklart om inline hockeyn, fasen spar på krafterna tills det är dags för riktigt hockey iställe.. sen att Tompa lång Linder kommer hit och gör bort sig med sina rullskridskor är även det, en helt annan sak. Jag kommer inte kolla på honom iallafall =)

Nej nu får vi hoppas att det händer något snart.. vore ju revligt om vi fick veta vart vår Gynge tar vägen så att man kan accepterar flytten eller inte.. Jag tror att han valt Västerås.. vilket är helt godkänt för mig.

//Robin


1 till 5!

jaa ett till fem.. behöver man säga mer? NEJ

Gynge lämnar garanterat... Valdix väldigt troligt.. fan va tråkigt!

Men men bara o gilla läget och hoppas att div 2 spelaren Nordh frälser oss!

Godnatt bättre update imorn!

//Robin

Klacken

KFF har inte börjat säsongen så starkt som man kanske hade hoppats, nu blev de tydligen "utbuade" på skansen senast.. och om det var mycket eller inte kan jag inte svara på då jag själv inte var på plats.

Att publiken reagerar tycker jag dock är helt normalt.. sen att det redan buas redan efter 4 matcher kanske inte är så bra...

Men det här med buandet får mej att tänka på när Moore-Support drog upp en banderoll "Dags att lämna skutan styrman" eller något liknande... kan ha varit ECU också och inte MS.. har inte så stor koll där faktiskt.

Vilket jäkla liv blev det inte då? Vissa klagade väldigt högljudligt över banderollen.. att det var personangrepp och allt möjligt skit.. Personligen blir jag jävligt irriterad på folk som sitter och klagar.. ja dom klagar något så förbannat trotts att de inte sett en enda match live.. bara läst om det i tidningarna!

Som den här musikern eller va han va, han tyckte ju att publiken verkligen svek och att det är nu de behöver stödet o bla bla.. men själv var han egentligen inget KFF fan.. men de låg ju nära så då hejjar man ju lite.. Varför då ens nämna KFF och deras publik i sin blogg?! skriv musik istället din fjolla! (tänkte jag då)

Sen reagerade jag på en av kommentarerna också.. det retade mej nästan ännu mer tror jag. För då skriver personen att klacken var ju så himla dålig och det var ju knappt något folk i klacken och det var ju så dåligt.. och står man i klacken så ska man ju skrika o bla bla vad han beklagade sig över den där klacken!.. och så får man läsa den sämsta meningen av allt.. som egentligen förstör hela hans inlägg "själv så står jag ju inte i klacken men..." Nää då blir det bara oseriöst.. inte för att man är mer seriös för att man står i en klack men man blir ju förbannad när folk skriver så!

Men idioter finns det ju överallt.. vissa anser nog att jag är en idiot.. undrar förresten när jag får några citat från bloggen in i OT.. vore ju inte fel med lite publicitet!

//Robin

Freesbe, långt ifrån hockey!

Nej Stefan hade ju inte någon av sina bästa matcher igår, jag som skrev att han "med basta" skulle stå mellan stolparna. Men att säga att det är kris på målvaktsfronten tycker jag är att ta i.

Honken tycker inte jag har levererat som man hade hoppats (begära?) av en så pass rutinerad målvakt som han är, och med de pengarna... Nej jag tycker inte att han förtjänade guldmasken eller va det nu hette, som ett pris för årets bästa målvakt.. Han har INTE imponerat på mej i frölunda då jag sett honom.

Dahlberg, Liv, Gustavsson och även Markström tycker jag är målvakter som varit rätt grymma iår.. alla (i mina ögon) bättre än honken..

Hv71 och deras André Petersson som det ryktades om att vi skulle få låna.. han har skrivit på från J20 upp till A-laget.. hmm kanske att vi får låna honom nu iår istället, bara några matcher sådär.. har fortfarande rysningar från "Tedenby tiden".. de 13 matcher som han gjorde har gjort att han har blivit "en av oss" på något sätt.. sen att han går ut i tidningen och säger att det är Oskarshamns förtjänst att han är där han är idag gör ju att man nästan får tårar!

Förresten.. när ja ändå skrev om Ceska Cup.. (ni får gärna stava åt mej) så var ju den tuneringen, precis som alla andra Euro Hockey Tour turneringar helt sämst.. tycker inte att spelarna visade någon vilja direkt.. sen att en VM plats stod på spel, verkade egentligen ingen bry sig om.. tråkigt tycker jag.. om du frågar mej.

Idag blev det Freesbe igen,, dock gick det inte alls lika bra. Kände mig seg och kastade som en sopa.. trotts detta ryckte jag upp mig och leder nu med 8-3 i matcher mot min ärke rival.. (som förövrigt inte är ett dugg hockey intresserad)


Väl mött!
//Robin

chill out

Sitter här hemma hos mamma i gästrummet.. som förövrigt näst intill blivit mitt rum men iallafall. Blev väckt av en av katterna imorse, slickandes i ansiktet o händer och jaa.. nästan allt tvingade katt-skrället mig upp för att släppa ut honom. Nästa gång kanske jag ska stänga dörren.

Nej men jag har faktiskt haft lite funderingar idag.. och jag vet inte, men alla hyllar Ljungqvist som om han vore någon slags gud och frälsare som kommit tillbaka till Oskarshamn. Personligen är jag faktiskt, milt uttryckt.. jävligt skeptisk! Han kan lika väl flippa som floppa den killen tror jag.. eller tänk om han drar åt sig sin axel-skada igen? Då finns det ju inte mycket att hurra för kan jag ju säga.
Nej men just att vi lägger allt krut på enstaka spelare..

Sen har jag också funderat (precis som alla andra) att vi måste behålla Valdix och Gynge.. vi har ingen chans annars, för vart ska vi hitta två spelare som är likvärdiga med dom?.. Samtidigt har jag svårt att se dom i ett annat lag? Har en känsla av att båda trivs här.. och skriver den ena på så skirver nästa på och vise versa.

Min freesbe runda igår förresten (om jag ska prata om mig själv, hylla mig till skyarna, som andra bloggare gör) så ägde jag igår. Nu var jag inte i stadsparken, men på den bana vi gjort ute på mysingsö så satte jag 3-spik och gick in som solklar segrare. Det ska dock tillägas att min frippa fastna i ett träd och att det tog ca 40min att få ner den.. men so what jag vann som Wikegård skulle säga.

Seger mot finnarna igår.. rätt tråkig match och två dåliga målvakter. Liv imål och därmed basta!!

//Robin

Drömmar, om lejonet!

Det vita Lejonet med de röda benskydden.. han drömde jag om inatt!

Jag drömde faktiskt att Timo Leinonen skrivit på ett tre års kontrakt med IK Oskarshamn, bara för att hans tjej fick ett toppen jobb här.. Timo var heller inte alls dyr.. däremot hade Moore-Support/Ecu kostat på sig ett sjuhälsikes tifo för denne man!!

Meeen som sagt det var ju bara en dröm.. en dröm som inte kommer slå igenom tyvärr. Jag vill verkligen ha en riktigt stabil och bra målvakt iår. Visst ska David slåss om första spaden men jag vill ha en utpekad första målvakt och det har vi inte än.

Nu är det helg och då lär det väl inte hända så mycket i IKO lägret.. fint väder är det idag iallafall. ska nog dra ut och kasta lite freesbe i parken!

hörs!

//Robin

Nu har stenen fallit, men inte ända ner

Jahopp, Daniel Ljungqvist.. dit gick alltså pengarna

Ska jag vara ärlig är jag faktiskt lite skeptiskt till det här, sattsa allt på en spelare liksom, känns helt fel men hoppas verkligen att det här håller.

Ljungqvist är en riktigt bra back som även kan producera.. backarna känns också helt okey faktiskt, bättre än ifjol. Stannar Gynge och Valdix så har vi en fin första line på G..

Kul förresten att Daniel skrivit på för två år! riktigt roligt och jag tror faktiskt att det kan bli fler än två år. Bra av Daggen att verkligen visa ett stort intresse för honom, det är endast därför han valde just Oskarshamn, helt övertygad om det.

Men bara för att vi nu fått honom i laget så betyder ju inte det att det kommer gå vägen, men han höjjer ju snitt åldern lite vilket behövs..

Nej det går inte att luta sig tillbaka nu, Valdix ocg Gynge och sen kan vi vänta ut någon till.. sen får det vara klart.

//Robin

Oskarshamn lyser vackert!

Igår brann båten där nere, och jag är ju självklart snabbt på plats för att kolla läget, nyfiken och oskarshamnskär som jag är var jag ju tvungen att se de stor lågorna "on tha båååt" men vad jag såg så kom det lite rök + att en brandbil fanns på plats.. jag frös och åkte besviket hem.

IK Oskarshamn har inte så många fler platser längre, det slog mej häromdan, många av lagen funderar nog på att knyta ihop säcken snart.. vart blir det av med de spelare som har dragit på sig för att skriva på någon klubb.. jag tror absolut inte att det är någon fördel med att som spelare vänta med att skriva på!

Fy vilken tråkig sportbilaga det var idag i Nyheterna.. fotboll fotboll fotboll.. fy fan va tråkigt, inte ett ljud om IKO:s försäsong träning, jag vet inte ens vilka det är som börjat träna än.. är Salo i Oskarshamn? tränar Valdix o Gynge o de andra kontraktlösa med IKO sålänge?!.. sånt tycker jag vore jäkligt intressant att veta.. men det kanske bara e jag..

Hockey VM startar snart.. vore kul om det fanns något specifikt ställe man kunde gå till för att kolla matcher.. så som lökarläkerolers har.. en "egen klubb" men det kanske är på Ninos? som jag förövrigt hittat ute på blocket..
.. annars funkar ju även kråkan.. men jag vill ha någon med lite go stämning!

//Robin



Snackar inte skit om Nordh

Endel har nog missuppfattat vad de flesta av oss IK fans tycker om Jim Nordh.

Personligen tycker jag att det är roligt för honom att han skrivit på ett tryout kontrakt med oss, grejjen är väl att alla (jag) går och väntar på den där speciella signaturen, den där signaturen som får en att luta sig tillbaka och tänka "hmm, det kanske kan gå vägen iallafall"..

Den signaturen stavas inte Jim Nordh, men heller inte någon annan av junisarna som signat..

Jag tycker att det har varit sånt himla snack om "den där" signaturen och nu verkar det rinna ut i sanden.. som sagt. För första gången kan man inte säga om vi har ett bra lag på isen eller inte iår, och jag tror att det precis som ifjol kommer gå väldigt uppochner.. det är inte svårt att ladda för en match mot Malmö/Leksand inför nästan fulla läktare hemma i Arena Oskarshamn.. men att vara lika motiverad när Bofors kommer hit och det är max 2000/1500 på läktaren, ja det blir tuffare..

såg förresten att Lejonet är ledigt.. men CG skriver ju att han inte är något för oss ändå.. han är ju både gammal och dyr.. kontakta honom och hör er för!

//Robin

Namnet vi väntat på är Jim Nordh..

VÄLKOMMEN!!!

Inget ont om Jim Nordh, utan jätte kul att han valde vårt kära IK.. kanske skulle ta o söka upp Jaensson och fråga hur killen skött sig..

Men nu får det väl ändå vara nog på dessa juniorer.. hade jag varit A.Johansson eller R.Karlsson hade jag nog flippat ut på dessa små pojkspolingar.. kan ju inte vara kul för veteranerna som finns i laget att BARA ha massa pojkar utan hår på pungen i laget?!?!..

två år i rad har vi haft för unga spelare som inte är erfarna nog för att motivera sig inför en borta match mot Borås en söndagseftermiddag när tjejen är i Oskarshamn och fixar tånaglarna.. nej nu har vi unga talanger så det räcker.. in med en supermålis och se till att Gynge, Valdix och VVV signar..

//Robin

Inget nytt

Seriöst.. har suttit framför eliteprospects, barometen OT sporten, CG bloggen + ikoskarshamn.se näst intill konstant idag..

Hade förväntat mej värsta PM:et publicerat på CG-bloggen där MINST två spelare skulle vara klara.. tydligen träffade Daggen någon spelare idag som han trodde skulle skriva på... antingen dök han inte upp eller så tog han inte tag i pennan för att signa helt enkelt..

Kimby är klar för Almtuna, kul för honom, ville ändå inte ha honom här. Det jag är mest nervös över är nog att Eetu skriver på för clownerna, det vore bland det värsta som kan hända tror jag..

vi fick ju någon lhc junior igår också förresten, och jag vet faktiskt inte...

..ifjol hade vi ju jäkligt många juniorer, eller aa unga killar iallafall men frågan är om det var så många unga talanger som det verkar vara iår, känns ändå riktigt riskfyllt detta.. antingen så blir det succé eller så floppar vi totalt.. tror faktiskt inte vi hamnar någonstans mittemellan.. antingen blir det toppen eller så åker vi ur.. så känner jag just nu iallafall.

Den som bär det tyngsta ansvaret heter iår Tommy Salo.. undrar om han kommit hem från semestern ännu...

//Robin

Färjestad tog SM-Guld

I väntan på tisdag så kommer här ett litet inlägg om min Hv71 resa.

Nu när det är silly season kanske man inte bara behöver skriva om just IK Oskarshamn, eftersom att det inte händer ett skit kring det laget just nu. Vi har värvat en ung-målvakt som jag aldrig hört talas om, hoppas verkligen att han har vuxit till sig i Norge.. men om HENRIK HÖGLUND (vår bästa spelare genomtiderna här i Oskarshamn)!! är bästa poängplockare i den ligan så blir iallafall jag lite mörkrädd.

Min "käre vän" och bloggaren Bergström har ju som bekant dragit till Borås, i älighetens namn så har jag faktiskt inte en aning om varför han drog dit.. låter jäkligt konstigt.. han säger att han vill ha en hård träning.. och det kommer han få i Borås när han vet att IK sattsar på just träningen nu när vi fått en heltidsanställd snubbe för just det.. nej jag förstår inte hans val riktigt.!

Men nu orkar ja inte med IK längre, på Tisdag får vi veta lite mer!

Kan förresten flika in med att min käre HV-vän blivit grundlurad och lyckades nästan lura mig. han hade hört att Stefan Falk, Mathias Johansson och Pelle G var KLARA för IK.. detta enligt honom en mycket säker källa och när jag hörde källan så började jag också tro!
Men det hela slutade med att han efter några dagar ringde till Dag för att få allt bekräftat.. varpå Dag svarar: Va fan har du fått det ifrån..!?

Men för att återgå till vad rubriken handlar om:
I lördags tog jag min kära bil mot Göteborg för att ladda upp inför söndagen. Det var varmt och jag var sleten den dagen, men tillsist kom jag fram med pärlan och blev bemött av mina två Oskarshamns vänner som liksom jag är stora IK Oskarshamns fans. Men också lite Hv, på ett hörn.

Göteborg var varmt och soligt och den första biran lät inte vänta på sig allt för länge, på kvällen kollade vi på youtube för att lära oss en och annan Hv ramsa till söndagen.

Resan från GBG till JKPG var laddad, vi var förväntansfulla, vi körde fel, vi körde för fort, vi körde nästan på ett djur och vi sjöng Snälla, Snälla, Snälla så vi nästan grät.. Under hela färden intalade vi oss om att Hv inte alls måste vinna och att vi inte får bli besvikna.. vi älskar ju faktiskt IK mest, och inte Hv.

Matchen var inte mycket att hänga i julgran direkt, det var felpass hit och dit och tempot var allt annt än bra.. tyckte inte något av lagen var särskilt bra.. men mest besviken blev jag nog på stämningen i hallen.. kändes som att det var en avslagen vanlig grundspelsmatch som inte betydde ett skit. När sedan FBK gör två snabba har hälften av publiken gått därifrån, rent mentalt då. Nej tacka vet jag Moore-Support, hade vi varit i en sm-final så hade man behövt hörsleskydd inne på Arena Oskarshamn! det vet jag!

jaa och sen tappar ju Hv matchen uppe i Karlstad och sen femte matchen, ja då var Andersson tvungen att se till så att FBK kunde avgöra redan då.. fy att han får vara proffsdommare är ju för mej ett mirakel!


Aja skitsamma! Imorgon händer det mycket i mitt liv, kanske får ja ett viktigt samtal + att man är med i tidningen och sen även att Dag Larsson har ett PM att läsa upp för oss!

//Robin

RSS 2.0
annonser: