En bra helg.

Efter kvällens matcher ser de ändå ut som vi kan vara med om fighten att undvika kvalet. Troja och Sundsvall fick båda stryk i kväll. Framförallt Sundsvall verkar vara riktigt down nu och om IKO vinner några matcher nu så kan vi helt klart vara med. Vi har dessutom både troja och Sundsvall kvar att möta en gång. Det kan bli riktigt spännande.

Jag kan inte släppa segern igår det var så oväntat och så starkt jag kände en stolthet jag inte känt på hela sässongen.
Vi får hoppas spelarna släppt de i alla fall och redan börjat fokusera på matchen mot AIK på onsdag, en match jag ser fram emot på många olika sätt=).
Både om IKO kommer hålla uppe de bra spelet och om klacken kommer vara lika bra som sist.
Sen är det en sak till men det är inte officiellt ännu vi får se hur de kommer bli. Tror det kan bli bra iaf.

På tal om publikstöd jag är ju en av dom som tycker vi har riktigt bra publiksiffror i oskarshamn. Jämför med andra städer och per kapita så är vi riktigt bra. 1300 är inte dåligt för ett lag som ligger (legat) dyngsist.
Däremot tycker jag att med fem poäng på 2 matcher mot ett av seriens bästa lag borde locka lite mer mot AIK allt under 1500 tycker jag ä dåligt faktiskt.

För övrigt ska det bli intressant om vi kommer förstärka laget något nu på slutet. Jag har iaf inte hört något men en riktigt bra center skulle inte vara så jävla dumt.

FORZAAA IK!!!!


// Löjjan

eliteprospects

Samtidigt som bandyfinalen just nu avgörs så sitter jag på eliteprospects och kollar om något händer i Hockey Sverige och framförallt i Hockeyallsvenskan. Tycker att det känns oroväckande dött just nu.

5poäng i dubbelmöte mot Mora hade jag aldrigt trott. Självklart lever ju hoppet efter dessa segrar.. Vi har ändå tagit in 5poäng på Sundsvall på 2matcher. Känns bra, mycket bra.

Blir det kvalserie så kanske vi kan gå in med en hyffsad possitiv känsla, även om negativt kval aldrig är något possitivt.

Läste på svenskafans forum att det blir buss till Växjö!!! Känns helt otroligt. Tror inte det finns många som inte vill åka på en efterlängtad bussresa. Fan att man ska bo på fel sida av Sverige.

//Robin


JAAAAA!!!

Så jävla starkt av grabbarna o ta en trea idag. Med en dommare som pissar på dom hela matchen, 11 2 minutare och vi håller tätt alla. Mora får 3 och vi gör mål i 2 så jävla starkt.
Är riktigt riktigt laddad nu de här ska bli bra!!


FORZAA IK!!!!

// Löjjan

Känner mig positiv.

Det här med läktarengagemnaget gjorde mig väldigt glad i onsdags hoppas på att alla som stod i klacken kommer tillbaka.

Jag tycker också att de bör ordnas ett klackmöte snart med alla som känner att dom vill tillföra något. Det kan behövas inför det stundande kvalet.

I morgon möter vi Mora igen och spelar vi som i första perioden hela matchen kommer dom få det jävligt tufft.

Har inte så mycket mer att säga idag men kände att jag ville uppdatera med något inlägg en blogg utan ett inlägg vraje dag är inte bra enligt min mening.

Kanske kommer ett längre och roligare inlägg framåt kvällen.

// Löjjan

Fy fan vilken bra match (första period)

Ja igår var det riktigt roligt att vara Oskarshamns supporter, det har man inte tyckt många gånger denna sässong.
Första perioden spelade IKO som ja jag vet inte var nog det bästa spel jag sett dom visa upp på tre fyra sässonger helt ärligt. Det var fart finess och ett enormt självförtroende Anton Persson gjorde nog sin bästa period i sin karriär.
Det var också roligt att klacken var stor och lät riktigt bra faktiskt.
Ärligt talat så fanns tanken hos oss på att ställa oss där i andra perioden, men tyvär blev vi påhoppade av två personer som varav den ena aldrig satt sin fot i klacken innan och den andra någon enstaka gång och en av dom trodde jag absolut inte skulle sjunka så lågt mot mig. Det var skrämmande och lite otäckt. Den personen har ofta hållt med mig i mina åsikter gällande klacken så det var lite förvånande och tråkigt.
Det ska dock poängteras att det inte var någon ur den forna klacken och de här påverkar inte mitt beslut om jag sk ställa mig i klacken igen. Vi får se hur det blir framöver om alla som stod där igår kommer fortsätta men precis som the one skriver är jag i alla fall öppen för ett möte med klacken inte jag själv nu utan ett öppet möte för alla som känner sig manade att komma och hjälpa till i klacken ett möte utan IKO.s närvaro.
Men för övrigt så var klacken bra och högljudd lite för mycket trumma dock.

Ska bli intresant och se om detta spel och självförtroende som gårdagens match visade  kan ge någon positiv effekt på laget denna gång sist vi vann blev de ju totalt tvärtom.


Oavsett vilket spelar vi som i första perioden igår hela kvalet så har div 1 lagen inte en chans.FOORZAA KÄMPA OSKARSHAMN!// Löjjan.IKO-Mora IK

Jaha då var det dax för ny match i morgon mot Mora IK sist vi mötte dom på hemmaplan var ju ingen rolig historia direkt.
Får verkligen hoppas IKO bjuder upp bättre denna gång. Nu när dom vädjar publiken om stöd så kanske det är dax att dom börjar skärpa sig och spela ordentligt kapaciteten finns.
Att dom från IKO.s håll tjatar och poängterar vikten av en klack ser jag inte som något konstigt eller unikt alla vet ju att ett lag är beroende av supportrar och kan det nu sluta upp lite mer folk i en ny startad klack med lite nya ideer så är det bra. Jag hoppas verkligen det blir bättre på den fronten. Dock kommer jag inte gå tillbaka ännu det finns en hel del kvar att jobba på för att jag ska få suget igen men det är bra att detta kommit upp till diskussion så att även utomtående får chans att förstå och ge sin åsikt.

Och dessa kommentarer som man fått om att du kan väl starta en egen klack löjjan och gör det bättre själv jag blir faktiskt ledsen och arg när jag ser sånt ni vet ju förmodligen inte ett skit hur mycket jag gjort för IKO och supportrarna innan jag gav upp bland annat fixade jag en tifolokal där vi gjorde alla tifon jag la ner åtskilliga timmar i lokalen på kvällarna tänk jaenssonflaggan tror ni man gjorde den på fem minuter eller?? exempelvis vi gjorde tvåpinnsflaggor och mycket mycket annat. Ni ser vissa tifobilder på ECU.s hemsida där har jag varit högst delaktigt tillsammans med andra så tro mig vi har gjort jävligt mycket. Jag har dessutom följt laget i hela sverige sett dom mot samtliga lag i hockeyallsvenskan på bortaplan hur många har det??


Jag står fortfarande fast vid att problemet ligger i själva klacken i sig som varit och att det är därför det inte är så mycket folk jag säger inte att alla ska tycka som jag eller att jag har rätt i det jag tidigare skrivit men jag vet att det finns kapacitet och människor som vill men pga tidigare nämda anledningar inte ställer sig där. Och då ser jag de punkter som jag nämt som ett steg i rätt riktning för att kunna bygga upp något bra på sikt. Där slutar min diskussion om detta jag har nu sagt min åsikt och vad jag står. Jag tycker att man kan vara vänner iaf (vi som bråkat internt) det är det första steget för min del att kunna tänka mig arbeta för en bättre supporterkultur igen.


I morgon ska vi vinna mot Mora vi måste få in en vinnarkänsla och lite självförtroende i laget så vi kommer stärkta till kvalserien.


Till sist vill jag säga att det är inte publikens fel att IKO spelat dåligt dom enda som kan ändra på det är spelarna själva, vi kan bara vara där och ge vårt stöd.// Löjjan

Rapport från mötet gällande klacken,

Jag tänkte jag skulle sammanfatta supportermötet. Först tänkte jag inte gå men efter lite funderingar tänkte jag att det kanske kunde vara värt en chans att gå dit och se om de kunde generera i något positivt.
Tyvär kan jag säga att mötet gav inte ett jävla dugg egentligen. Lenny och Micke påpekade vikten av att ha en hejjarklack och det köper jag.
 

Men jag köper inte snacket om klacken i sig det var samma folk som alltid. Bara det gjorde att jag blev fundersam när sedan diskussionerna började så blev jag nästan gråtfärdig jag tänkte va fan är de här???
Det första som togs upp var om det fanns något nytt trumskinn...När sedan förslagen började komma in så blev jag mörkrädd. Ja efter att trumskinnsfrågan löst sig så diskuterades det var klacken skulle stå där fick en ensam person gehör för sin åsikt....
När de sedan började diskuteras om att man kanske kunde ordna en klacktävling mellan typ sjätteklassare fick jag nog och gick.

Jag tänkte att de är liksom inte ens någon ide att ta upp diskussionen. Problemet ligger ju inte i att folk inte vill gå på hockeyn och inte bryr sig om IKO.

Problemet ligger ju i klacken själv det är ju de ni frontfigurer som står där måste ta till er och förstå.

Därför kommer jag nu skriva det åtgärder som jag ser som nödvändiga för att en klack ska bli attraktiv och för att folk ska vilja stå där.
Som läget är nu kvittar det om de är 50 000 åskådare på matcherna klacken blir inte större ändå.


Dessa åtgärder ser jag som nödvändiga för att klacken ska bli attraktiv och något som kan locka folk till att ställa sig där.


1. Ta bort sjättespelaren banderollen som är bakom klacken!!

2. Ta bort Moore Support läktarflaggan (visst den är snygg) men Moore Support är nedlagt och därför ska inte det namnet synas i samband med klacken.

3. Mindre trumma eller ingen alls som det är nu så trummas de hej vilt till både den ena och den andra ramsan ber om ursäkt men för mig känns det som den som trummar nu är där enbart just för att trumma jag tror de hade kvittat om IKO spelade i div 18 bara han fick trumma. DET ÄR VAD JAG TROR!.

4. Skaffa lite attityd och stå upp för varandra sluta gulla med motståndarfans och fredagsfyllon.
Det jag här menar är att exempelvis Ninos det är hemmaklackens tillhåll det är deras borg. Motståndarfans är givetvis välkomna men det ska vara med en ödmjuk respekt mot hemmafansen annars ska dom ut med huvudet före helst utan att öppna dörren. Om dom t.ex börjar sjunga massa hejjaramsor till deras lag och håna oss det får dom göra under matchen i sådana fall absolut inte på ninos där ska klacken sjunga och skåla för IKO inget annat. Så fungerar det över allt annars utom här tro mig jag vet. Fredagsfyllon som kommer dyngfulla på fredagar och vill leka klackledare ska totaldissas det är inga  man vill bygga en klack runt.

5. Skaffa en klacksektion en avspärrad plats i hallen där hemmklacken står vill man sjunga och skrika ställer man sig där.

6. Ha klackvärdar som kan hålla ordning som i sammarbete med exempelvis ordningsvakter (jag vet det kan bli svårt dom hatar ju hemmafansen känns det som) eller sammarbeta med publikvärdar då kan man hålla ordning i klacken och få bort störningsmoment och detta ska då givetvis gälla alla oavsett om man stått i klacken i 400 år!

7. Sluta att kasta skit på varandra alla är olika och alla måste få säga och göra som dom vill. I klacken står man upp för varandra man visar varandra respekt och man litar på varandra i alla situationer. Det var underbart och väldigt glädjande att klacken reagerade sist när några örebrosupportrar skulle spela allan. Det är så det ska vara dom har bortastå att hålla till på och kan inte vakterna se till att dom är där så får dom skylla sig själva dom har inte bland hemmapubliken att göra om dom inte visar respekt.
Jag förespråkar absolut inte våld jag är helt emot det så att alla vet men uppstår situationer då man måste försvara sig då vill man ju lita på att man har sina supportervänner bakom sig. Så har det ju inte varit t.ex i nybro när en person i klacken i stället valde att bruka våld mot sina egna det är helt absurt.

8. Fylleriet måste bli bättre folk vill inte bli förknippade med fyllon och massa jävla dregg...förlåt men om ni tittar er omking hur det brukar vara ibland så förstår ni....

9. Attityden måste bli tuffare vi måste våga bli förbannade oskarshamnare är ett attitydfolk de är kaxiga jävlar som vill ha lite småtjafs och lite glåpord gentemot motståndare och dommare jag vet att IKO som förening inte står bakom detta och återigen vill jag poängtera att det nu inte handlar om våld utan mer ett psykiskt våld med käften.

10. Sjung inte ramsor man inte klarar av bli mer effektiva. Det jag menar är att om man är typ 7 man i klacken delar man inte upp den på två och kör kom igen ik!! de är totalt meningslöst och ger ingen som helst effekt. Dessutom så sliter det bara på rösten. Kör enkla ramsor som alla kan och kom inte på egna ramsor mitt under match och försök dra igång det bara sabbar. Kommer man på någon ny ramsa kan man ta det i pausen eller efter matchen så man kan öva in den.

11. Personer som brinner för IKO ska tillsammans med spelare och eventuellt ledare från klubben gemensamt ge sig ut till gymnasieskolorna i regionen och först och främst fånga intresse för hockeyn men också informera om klacken och vikten av att ha supportrar. Det ska vara häftigt tufft och lite rått att stå i klacken. En supporterklack i sverige idag består i majoritet av ungdommar mellan 17-25 år och det är den målgrupp man bör försöka nå.

12 Dessa förändringar som jag skrivit här ovan ser jag som nödvändiga för att kunna locka denna målgrupp. Som läget är nu är det bara fjantigt att stå i IKO.s klack detta är tyvär den allmäna åsikten ibland ungdomar i oskarshamn tro mig jag är själv i den åldern.
Dessa åsikter är mina personliga och om någon tar illa vid sig så ber jag om ursäkt å de ödmjukaste men som sagt detta är mina åsikter och dom står jag för.
Jag är givetvis införstådd med att dessa åtgärder inte går att ordna på en natt men nu har jag i alla fall gett de personer som känner att dom vill bygga upp en riktigt härlig supporterkultur i oskarshamn lite riktlinjer. Jag hjälper gärna till men då är det under dessa förutsättningar. Givetvis kan jag kanske ändra vissa detaljer men i det stora hela så bör det vara så här om det ska fungera.


EDIT: Moore support är inte nedlagt utan vilande som förening flaggan bör ändå enligt min mening ej vara där. Det ger fel signaler till utomstående.


// Löjjan.

rapporter från mötet?!

Finns någon vänlig själ som har lust att berätta vad som hände på mötet denna måndagseftermiddag.? Är väldigt intresserad av att få veta faktiskt.

//Robin

Gällande klacken.

Har blivit en hel del reaktioner på mina förra inlägg det var exakt det jag ville det var delvis därför jag gick ut ganska hårt åt vissa håll. 

Skoj att de jag skriver berör så pass många.
En del tycker som mig andra inte och de är väl så de ska vara alla kan inte tycka lika man kan inte älska alla liksom.
En sak har vi alla i alla fall gemensamt och det är att vi älskar IKO och hockey.

När det gäller engagemanget på läktaren från vårat "lilla gäng" så tycker jag Robin beskrev det ganska bra i en av kommentarerna nedan.
Något som gör mig väldigt frustrerad och ledsen är sådana här kommentarer:

 En fråga bara..Känner ni er stolta över att stå och sura i ert hörn som ni gör varje match da?Är ju knappt så ni kan klappa händerna när det blir mål..Ni rör ju inte en min under dom 60 min som IKO spelar.

Det är ju bara ren och skär lögn rakt igenom vi rör väldigt många miner under matcherna vi jublar och blir glada när IK spelar bra och gör mål och vinner sina matcher. Vi har ju till och med kört en hel del hejjarramsor under sässongen. Likväl som vi blir besvikna förbannade och ledsna när dom inte gör det. Sen kanske vi/jag visar det mer än andra då men det beror på att vi brinner extremt mycket för det och man blir jävligt förbannad för man vet att dom kan så mycket bättre...Att vara så naivt positiva som vissa är fungerar inte man måste få visa att mn är besviken och förbannad ibland annars kan det aldrig bli bättre. Om man går och är nöjd och glad hela tiden då bli det aldrig någon förändring och det fungerar inte. Förändring och utveckling är den största delen för att en lagsport en hejjarklack eller hela samhället i sig ska fungera enligt min mening.

Såg en kommentar nedan om att gräva ner stridsyxan det skulle jag personligen eventuellt kunna tänka mig att göra jag har ju sagt att jag lika mycket som alla andra vill att det ska finnas en klack problemet är att jag är så jävla rädd att det ska bli samma på sikt igen...Jag kan ärligt säga att jag mår väldigt dåligt över att det är som det är nu jag vill så jävla mycket när de gäller supporterverksamheten.


Jag har väldigt många ideer om hur man skulle kunna få en bra och utvecklande supporterverksamhet i oskarshamn absolut, däremot är jag inte säker på att allt skulle kunna genomföras och att jag skulle få med alla jag önskar på det spåret.
Det är väldigt väldigt mycket saker som måste ändras på för att det ska kunna fungera.

Jag är beredd att ge klackverksamheten i oskarshamn en sista chans och jag känner och vet väldigt många som gärna vill vara med men det är som jag skrev en hel del åtgärder som måste ske för att få med alla på spåret och frågan är om verkligen de skulle gå att genomföra??

Märker jag att det blir samma igen då ger jag upp direkt då är det liksom ingen ide...

Vilka är med på det här nu då det är frågan??

Detta inlägg kanske inte handlar så mycket om IKO och matcher men det är ett inlägg om en fråga som berör väldigt många läsare och människor runt omkring hockeyn och IK Oskarshamn men ni som vill läsa mer om laget och spekulationer om hur det ska gå och så vidare ha tålamod det kommer inlägg om det framöver med jag lovar.
// Löjjan

Förlust igen..

Jaha då blev det förlust på hovet.. Hade någon räknat med något annat??
Nu måste väl till och med spelarna och ledningen ställt in sig på kvalet??

Blev en del reaktioner på mitt förra inlägg. Det var väntat.

Jag kan säga så här jag har ingenting emot någon personligen i före detta moore support. Dom vill IKO.s bästa det vet jag med. Men jag delar inte den uppfattning som dom har gällande supporterverksamhet.
Dom har enligt min mening inte samma visioner som jag har om hur en klack ska fungera och kunna utvecklas utan verkar nöjda så som det är. Det är min uppfattning den kanske är fel. Men under den tid jag stått där har jag känt så som jag tidigare sagt.

Jag är en person som säger vad jag tycker och står upp för mina ibland ganska starka åsikter om någon/några blir arga eller ledsna kan jag inte rå för.
Men precis som jag skrev i förra inlägget jag vill också ha en klack som fungerar men jag tror inte på att detta är rätt väg att gå. Den nedåtgående kurvan från förra säsongen har drivits på och nu är det som de är.
Jag tror också att om IKO presterat bra och hade legat i toppen av tabellen så hade inte detta problemet uppstått överhuvudtaget.


Och till sist alla vill vi samma sak att IKO ska vinna och att vi ska hjälpa laget på bästa sätt, att vara på plats i hallen tycker jag är tillräckligt som läget är nu.

Matchdag och IK.s vädjan om klack.

Match idag AIK borta och endast fem backar med...ja herrejävlar nu e de tähtis ljumskar och bozic e sjuk.
Vad är de här??..
Allt annat än en AIK seger får ses som en enorm bragd.
Hoppet är ju ute att undvika kval så spela av sässongen och gör det bästa av situationen och kom sedan stärkta in i kvalet.

Nu vänder sig IKO  till företrädare för före detta Moore Support för att få hjälp att bilda en ny klack. Vilka har dom vänt sig till då?? Är det som någon kommenterade de företrädare som inte lyssnade på någon annan än sig själva?? De företrädare som drev supporterklubben till dess fall?? Hur tror dom att man kan bygga upp något nytt utifrån dem??.. Oavsett om folk kommer och ställer sig där så kommer dom också tröttna när dom märker att vissa personer inte lyssnar på nya ideer och inte kan ändra på sig..
Vänd er i stället till nytt folk med nya ideer som verkligen brinner för det...Det som måste ske för att en ny klack ska kunna starta upp är att före detta moore support lägger ner sin verksmahet helt och hållet då finns det möjlighet för det personer med annat tänk och andra ideer att driva på sin linje vilket i sin tur skulle innebära att fler skulle vilja stå i en klack... Som det ser ut nu är det två personer och tio 13åringar som skriker och sen ett par gubbar som bara klappar i takt till trumman... 
Är det en klack??? Tror ni på allvar att personer från 17-25 kommer vilja ställa sig där...
Det krävs en helt annan linje drift och mentalitet för att kunna locka rätt målgrupp...Det finns ett gäng på 10-15 personer som vill men så länge före detta Moore support står där och kör på sin inslagna linje kommer det inte kunna utvecklas och bli något...

Till sist vill jag säga att jag lika mycket som alla andra vill att IKO ska ha en klack på hemmaplan och jag förstår att IKO vände sig till dem men man kunde kanske gått ut i media innan exempelvis och kolla om det finns intresse hos några andra att starta upp något nytt. Men detta är vad jag tycker och vad jag tror.
// Löjjan

Det blir kval nedåt.

Tänkte försöka sammanfatta matchen... vet inte hur man ska förklara IKO spelade inte dåligt men det kändes som allt för många inte ville vara med. Dom första  fem minuterna av matchen är vi ju inte ute ur egen zon.  Det verkar inte finnas någon glädje det känns som dom tycker det är helt meningslöst.
Kanske inställda på kvalet men va fan man kan ju iaf försöka.
Löfberg t.ex inte en tillstymmelse till defensivt arbete. Ragnar och sjödell wiklander står bara o glor väntar typ en två sekunder innan dom går ut o tar sin spelare.
Det är så jävla tafatt från många man backar hem när dom kan gå upp o möta pucken o sätta press i stället.


Nog om matchen Malmö gjorde ingen höjdarmatch dom åkte upp hit tog sina tre poäng och åkte hem inte mer.


15 poäng upp nu 15!!! Jävla poäng detta är så kört nu det måste alla ställa in sig på vi måste komma in i kvalet med en sju helvetes vilja att visa att nu jävlar ska vi krossa allt motstånd...


// Löjjan

oroande känsla

Nu finns det inga mer förhoppningar. Det är nu dags att inse. Vi spelar i en kvalserie.

Ställ in er på det nu IKO!!

Ja e bara så jävla orolig just nu, tänk om det går åt helvete och vi åker ut.. vafan händer då?!

Blir nervös när man hör om att spelare är klara för nya klubbar.

Guter har varit och tittat på Vita Hästen, samtidigt som de fört en dialog.
Mjölby har gjort kontrakt med en Vita hästen forward.
Vita Hästen är ute efter en allsvensk forward.
Guter gjorde succé i Hästen ifjol..

Om inte jag minns helt fel så har Guter skrivit på ett 2års kontrakt med IK, vad som händer om vi åker ur vet ja dock inte. Men mitt i säsongen borde väl bli jävligt dyrt för Hästen? eller?

MEN jag vet iallafall att jag gärna ser Guter i vårt avbytarbås än Vita Hästens avbytarbås i ett kval senare i vår.

Signar spelarna för nya klubbar nu? i smyg?.. skiter de i IK Oskarshamn nu?

Oavsett om vi åker ut eller inte så kommer det bli en ordentlig nystart inför nästa säsong.

Jag hoppas bara att denna nystart har sin början i HockeyAllsvenskan och inte i div1

//Robin

3 poäng ikväll???

Jaha ny match idag mot Malmö. Hoppas som fan på 3 poäng idag vi kan mycket väl slå dom.
IKO upphör aldrig att förvåna.
Såg att matchen går på s24 ikväll jag tycker inte ni ska stanna hemma och kolla utan gå till hallen IKO behöver publikintäkterna.

Jag står fortfarande fast vid att jag hellre vill se egna j20spelare nu än alla dessa lån hit o dit.
Sen tycker jag att det är jävligt viktigt att vi hinner spela ihop laget ordentligt när alla skadade spelare kommer tillbaka. Vi måste klara kvalet...
Enligt källor till mig värvar Leksand Martin Sevc och Niklas Persson. Två riktigt bra spelare men Leksand går inte upp i år heller....


// Löjjan


Ge j20 spelare chansen nu IKO.

Att IKO inte kan vinna matcher har jag aldrig sagt det är snarare tvärt om jag vet att dom kan om dom bara skärper sig lite.
Tycker det är så jävla surt att inte alla visar samma inställning för varje match.
Det är nu 12 poäng upp till strecket och det är kört totalt för att undvika kval det måste väl ändå alla insett nu?


Jag personligen tycker man kan släppa lite på det hela ta upp en "j20femma" i a-laget nu då som det var tal om innan sässongen jag tror dessutom att det kunde locka lite mer publik dom sista matcherna i morgon lär det inte va över 1000 pers i hallen...

// löjjan

Besviken frustrerad och riktigt jävla förbannad.

Alltså nu är fan botten nådd!!!! Va i helvete rent ut sagt håller dom på med??
Örebro segern i fredags är helt meningslös och på fredag kommer jag inte glädjas åt några poäng iaf!!!

Nu ser vi ju vad det betyder med en vinst...

Den som säger att jag är negativ nu kan ta mej fan fara åt helvete för detta är botten jag trodde inte IKO kunde sjunka lägre jag trodde de kanske skulle bli ett litte sprattel på slutet med en vinst i ryggen och lite jävlaranamma... Nä i stället åker man upp till Umeå och skiter på sig innan matchen börjar blir totalt överkörda och skämmer ut sig ännu mer....

Komma o skylla på skador hit o skador dit håll käften!...
Skicka hem alla jävla lån nu!!!

Spela med J20 på fredag dom kanske vill spela i alla fall!!


// En vansinnig löjja.

Back krisen del 2.

Vad jag trodde igår var att de 3 ordinarie backar som gick på bussen var lennartsson tähti och pettersson.
Det var också anledningen till att jag tog förgivet att Bozic va i LHC då de stod i Corren att han ev skulle va med.
Nu visade det sig sedermera att de var Tähtisalo som också var borta för att frun va sjuk.
Hoppas så in i helvete att han är med idag.
I övrigt håller jag med Robin låna in spelare hit o dit o skylla på att våra egna juniorer inte håller. Hur vet vi det?? Ge dom chansen för fan dom ligger ju jävligt bra till i j20elit. Tycker att Jacob Bertilsson och Oskar Björkander skötte sig helt okej när dom va med lite förra sässongen varför inte ge dom chansen i stället??
Sätt in en av dem med t.ex  Tähtisalo eller Bozic tror dom skulle höjja sig som fan om dom visste att dom hade en så orutinerad back kollega.
Det skulle även ge våra egna juniorer lite mer spelglädje och motivation då dom vet att dom faktiskt kan få chansen i a-laget för de är ju dit dom vill.


Om matchen i kväll finns det inte så mycket mer o tilläga än o hoppas på att alla gör en kanonmatch och vi tar 3 poäng.
Jag har inte ändrat inställning ännu jag tror fortfarande det blir kval nedåt tyvär men visst vore de jävligt skönt om vi kunde resa oss på nio och klara oss ur det här.


// Löjjan

vi lånar och lånar..

För vår del är det ju helt otroligt att man kan få låna hur många spelare som hellst. Men egentligen är det ju helt absurt..

Hade jag vart motståndare hade jag inte gillat det här, vi är nog det laget i Allsvenskan som lånar mest spelare, hur många backar har vi inte haft som kommit och gått?..

Nu har vi en backkris och det är skit bra att man kan låna spelare på det här sättet men nu börjar jag tycka att det blir väldigt tjatigt, vi lånar en junior från Djurgårn i en enda match här nu, kan vi inte "låna" Per Svensson, han bor ju i Stockholm?

Nya ansikten varje dag i vårt kära IK, inte undra på att vi ligger där vi ligger.. men att låna utfyllnadsspelare tror jag inte mycket på. Visst den här killen är nog på pappret rätt mycket bättre än en egen Junis. Men ja tycker ändå våra egna kan få vara med på ett hörn, va ombytta göra något byte. Men det har vi inte sett i en enda match iår.

Alla juniorer som jag har pratat med, såväl yngre som äldre är riktigt sura på A-laget, de får allt och junisarna inte ett skit. Så känner dem, även om det kanske inte riktigt är så. Detta är något som vi måste ändra på.

//Robin

Back kris i morgon igen!!!!

Fick nyss reda på att IKO bussen som rullar Till Umeå idag innehåller endast 3 ordinarie backar.
Då LHC kallat hem Ekbom men också även Bozic till kvällens match mot DIF...
IK lånar in en djurgårdjunis (Carl Ackered) som inte spelat en enda seniormatch för att spela tillsammans med Lennhammer som dock varit helt okej.
I övrigt blir det då vad jag erfar på backsidan Lennartsson/Pettersson (snälla splittra dom) sen Lennhammer/Ackered samt Tähtisalo/??? (Olheden kanske).Kanske följde någon IKO junior med upp?
Får hoppas Bozic ansluter till laget i morgon men knappast troligt att han tar sig från Linköping till Umeå i morgon!

Ser ju inte alltför bra ut det här.


En vinst i morgon blev genast tuffare men vi ska fan ta 3 poäng i morgon!!!

// Löjjan

Ny vecka nya viktiga matcher.

Inte många matcher kvar nu. Fredagens seger mot Örebro var så fruktansvärt underbar man blev nästan tårögd när man såg glädjen hos fans och spelare. Det kan nog vara svårt för andra att förstå men när man brinner så mycket för ett lag som jag gör och givetvis många andra så påverkas man så oerhört av hur det går.
Det liksom följer med en i det övriga livet utanför hockeyn med, jag menar går de bra för ens lag då känns allt bra man har lättare för att arbeta man fungerar bättre i det sociala livet och man är mycket gladare.

Många har kommit fram till mig och sagt att jag ska vara mer positiv gällande hockeyn och sluta gnälla så mycket.
Men det är så det fungerar IKO spelarna tjänar mycket mer än mig och jag betalar för att kolla på dem. Då är de inte mer än rätt att man får gnälla och tycka som man vill då är det som det är liksom.
Likväl när det går bra och dom spelar som de ska och gör det bra då kommer det beröm.
Spelar man bra och ändå förlorar då gnäller inte jag.
Nog om det.

Denna vecka ytterligare DYNGVIKTIGA MATHER i morgon löven borta, ett björklöven som likt oskarshamn har underpresterat denna sässong ett björklöven som jag sett IKO möta på bortaplan två gånger i mitt liv och jag hade gärna varit där i morgon med men tyvär är det inte så lätt o bara dra iväg mitt i veckan när man har jobb att sköta däremot har jag 4 nära vänner som kommer vara på plats det tycker jag är starkt. Hur går det då i morgon? En mycket tuff match men med en seger i ryggen och en kanadick i högform så tror jag IKO grejjar 3 pinnar i morgon.

På Fredag kommer Jadelands moderklubb percys pågar Malmö Redhawks hit. Malmö ligger som vanligt i toppen av tabellen men dom blandar och ger ovanligt mycket i år tycker jag. Sist tog vi dom i förlängningen på bortaplan när Guter avgjorde på ett straffslag om jag inte minns fel.
Malmö tycker jag IKO oftast har spelat jämt emot och om vi nu vinner i morgon mot Löven tror jag IKO kan skaka om Malmö rejält på Fredag.
 
Längtar redan till Fredagens match se till att komma till hallen nu alla oskarshamnare IKO behöver oss nu!!!


FORZZAAA KÄMPAA OSKARSHAAAMN!!!!!!!!!!!!!!!!!// Löjjan


på plats även ikväll!

Jag är på plats även ikväll!! Skulle egentligen tagit mitt pick o pack o dra till Göteborg imorse, så blev inte fallet.

Blev lite strul här hemma, med diverse sjukhus besök så jag känner att det inte är läge att dra till Götet redan ikväll.

Funderat länge på om jag verkligen ska gå, men läste precis löjjans senste inlägg och kan bara hålla med honom.

Ska gå ikväll, inte med hopp om att IK ska vinna för det känns nästan omöjligt, utan att få se de spela utan press och som sagt ställa in sig på kval så det inte blir en chock.

Älska IK Oskarshamn, nu blir det pizza o sen match! Måtte vi stanna kvar i denna serie!

//Robin

Tankar om sässongen som varit.

Sässongen 2009-2010 har knappast varit någon av de roligaste vi har upplevt under våra hockeyliv. Personligen ser jag misslyckandet på många olika sätt, dom största faktorerna kan ja tycka är att IKO lagt resurser på fel saker.
Att exempelvis anställa en materialare och fystränare ser jag som fullständigt idiotiskt och helt onödigt.
Dom pengarna kunde man i stället ha lagt på att försöka behålla nyckelspelare i från fjolårsssäsongen.
Dessutom vet jag att den förra materialaren tillsammans med den andra killen (skriver inga namn dom som vet dom vet) hade kunnat fortsatt med sitt arbete för klubben om dem fått lite mer uppskattning. 
Det här med fysträningen kan jag inte för min värld se vad de har gett. Att vi inte orkar tredjeperioden?? Det är där vi förlorat största delen av matcherna.
Sen har vi mycket skador kan fysen spela in tro??
Till sist så tycker jag att ett par av spelarna borde rannsaka sig själva och skärpa till sig för fan!! Visa lite jävla vilja!!!!
Jag är väldigt emot att hänga ut spelare vid namn men känner att jag nog måste göra det i detta inlägg för att lättare få en förståelse på hur jag tänker.
Dom senaste matcherna har nr 44 i IKO gått bort sig totalt vid två matchavgörande situationer där vi sedan förlorat matchen han tappar sin markering gång på gång och de är ju inte bara nyligen utan hela sässongen det är totalt livsfarlig i egen zon. Att spela honom tillsammans med Lennartsson som inte heller är någon topp back är för mig helt obegripligt och att dessutom ge dom så oerhört mycket speltid i boxplay och PP är också helt galet.
Sista kritiken mot Lenny är hur han kan spela Olheden i PP den mest defensiva spelaren i laget som dessutom inte gjort ett mål på hela sässongen!! Dom enda som med beröm kan bli godkända är målvakterna.
Nog om kritiken nu.
Vad ska nu göras åt det här då?

Jo för de första så ställ in er på kval redan nu då kan IKO spela resten av sässongen utan press och ställa in sig mentalt på vad en kvalserie skulle innebära.
Att komma in helt oförberedd med mätta spelare som funderar på vad dom ska göra nästa sässong är totalt livsfarlig mot hungriga bävrar och galna hjon (om de nu blir dom lagen)...
Publiken måste komma på matcherna oavsett IKO behöver pengarna. Match intäkter gör att laget kan bli bättre så småningom.I kväll möter vi Örebro ett lag som har imponerat på mig jag trodde dom skulle ligga sämre till än vad dom gör och det kommer bli en oerhört tuff match.

Jag hoppas vi får se ett fysiskt IKO som åker mycket skridskor och täcker framför mål i anfallszon.
Jag vill se att dom står upp för varandra exempelvis sist när Brage blir pååkt ta ett matchstraff där visa dom andra att de är oacceptabelt!!!!
IKO måste vilja spela i kväll och orka hela vägen ut...


Jag är så jävla rädd för att detta ska bli vår sista allsvenska säsong.


// Löjjan


Ny skribent på bloggen

Tjena

Löjjan här eller Christoffer heter jag egentligen men dom flesta känner mig som löjjan.
Jag har följ IKO under ca 15 års tid.
Har sett laget på bortaplan mot samtliga lag i allsvenskan plus ett antal som åkt ur o in i allsvenskan med.
Jag har lovat Robin att hjälpa honom och skriva lite här när han nu flyttar och inte kommer kunna se lika mycket hockey längre.

Gällande IKO denna sässong så har jag efter gårdagens match ställt in mig helt och hållet på att de blir kval nedåt i år.
Egentligen har jag varit införstådd med det en längre tid men igår blev det så defintivt.

Jag är så fruktansvärt besviken på mitt kära lag.
Faktorer till varför denna säsong varit så urusel som den faktiskt varit är många allt från ledning till spelare bär ansvaret.

Det finns så mycket som man hade kunnat ändra på och göra annorlunda men vad vet jag, jag är ju bara en supporter.

Återkommer med ett längre inlägg senare kanske idag kanske i morgon.

// Löjjan

slagpåse?

Nej jag vill inte kalla IK Oskarshamn för slagpåse i den här serien.

Den här matchen tror jag dock var sista slaget på sista spiken. Vi spelar kvalserie i vår.

Tråkigt men sant, visst det är ca20 omgångar kvar men bara ett mirakel kan rädda oss undan kvalspel.

Tycker att Almtuna är det bättre laget matchen igenom egentligen. De har fart och självförtroende. De vet precis vad de ska göra med pucken och går rakt in på mål. Hade det vart en IK spelare som kört över Almtunas målvakt i första perioden hade jag jublat.

Vi spelar dock mer på chans, slår fel pass och är inte tillräckligt aggresiva som man måste va när man ska kriga hem poängen. Vi öppnade dock bra men precis som många gånger förr så lyckas vi inte stänga matchen dit vi ville.

1:a målet var ju riktigt tveksamt, nu har inte jag sett några tv-bilder men en solklar interference i mina ögon.

3-2 målet var tydligen en ordentlig offside, men jag vet inte som sagt, inget jag märkte under matchen.

Blir riktigt tufft att resa sig efter det här, konstigt nog ska det bli lite skönt att flytta till Göteborg även om jag ska se Örebro matchen på datorn.

"löjjan" som jag intervjuade för några veckor sedan ska börja blogga här. Vi två tillsammans blir det till en början iallafall. Sen får vi väl se vad som händer.

Jag tackar iallafall tillfälligt för mig och hoppas på en roligare avslutning på den här säsongen!

Tack!!

//Robin

sista matchen

På Onsdag är det sista matchen för mej den här säsongen som boende i Oskarshamn.

Vågar man ens hoppas på vinst?.. känns nödvändigt i det läge vi är i nu.

Flyttar på fredag morgon. visst hade jag kunnat vänta tills på lördag för att se fredagsmatchen också, men nu blev det inte så.

Om ni missade tv4sporten i söndags så är det värt att se igen. Vår allas favorit Tobbe Holm var med.!

Kan inte sluta tänka på matchen på Onsdag, känns så sjukt viktigt. Hoppas som sagt att det blev ett fall framåt nu efter Leksands matchen, tyvärr tror jag inte det så vi inte fick belöning för vårt slit.

Har även svårt att acceptera Borås matchen, snacka om att inte vara med på banan.. suck!

Glömt att ge beröm till Viktor Ekbom som var klart bäste back mot Leksand.. shiit vad han har utvecklats!! sen tyckte jag.. som har Oskarshamns ögon att det var spelare i målgården vid 4-2 målet.  Men, det är vad jag tycker. Ingen protesterade så jag har nog fel som vanligt =P

//Robin

besviken!!

Nu har jag kollat på Leksands matchen.. och det är med blandade känslor som jag skriver här nu.

Jag vill så gärna ge det här laget beröm över sin insats. De spelade bra, riktigt bra. Gjorde en skitbra bortamatch och täppte till ordentligt. Gör misstag ibland men det gör ju alla lag. Vi är inte likabra som Leksand och ska då därför inte kunna ha en chans. Men vi gör det bra, går ner oss lite i tredje men vi ger ju aldrig upp.

Det jag blir så förbannad över är varför vi spelar så bra borta mot Leksand?!?!.. Är det någon match som man får torska med 8-0 ja då är det mot Leksand.. Ser ju hellre att vi vinner med uddamålet mot Borås hemma och torskar med 8-0 mot Leksand borta. Känns mer realistiskt och då hade vi haft 3poäng mer idag.

Det är mot Borås, Almtuna, Björklöven, Troja, Sundsvall, Örebro, Borås, Växjö och säg.. Bofors. Som vi ska ha samma intällning som vi hade mot Leksand ikväll..egentligen mot alla lag. Men men.. nu är det som det är. Ingen trodde på seger ikväll, blev ingen heller och poängmässigt är arbetsinsatsen mot Leksand helt förgäves.

Som sagt är jag mycket nöjd med dagens match. Vi gjorde det bra mot ett blekt Leksand men vafan.. komigen nu gubbar tryck på likahårt mot de andra lagen. Nu ligger vi så jävla sist och vi måste ta en match i taget. Ikväll visade vi ju att vi kan slå alla lag i den här serien. Mot Borås visade vi att vi kan torska mot alla lag, så även div1.

Älskar IK Oskarshamn!

//Robin

visa hjärta

Fy helvete va dåligt det va idag.

Jag kan inte för mitt liv tänka mej att man går ut till en hockeymatch och ger upp på förhand.. Men ibland kan man fan undra.. idag var det nog den sämsta matchen för säsongen.

Visst vi släppte 5mål på en period mot Växjö men idag va vi ju totalt under isen!!

Ett jävla snack om att det är så "bra stämning i laget" "härligt go" vafan!! Det märks ju inte direkt på isen.. sluta upp med ryggdunkningarna nu och bli lite förbannade. Bli förbannad om någon missar en pass eller tappar pucken på blå.. Nu är det precis som att det är helt ok! "det gör inget, det är lugnt" "vi tar det nästa gång" "upp med hakan gubbar"... så jävla trött på det snacket nu.

Jag undrar vad som hände i pausen mellan andra och tredje.. satt de o tänkte på vad de skulle göra efter matchen.. "kanske ska ta en pizza ikväll?, vilka är på?!" fy fan säger ja bara. Under all kritik idag! Borås var det klart bättre laget och förtjänade att vinna..

Besviken är bara förnamnet ikväll, vissa tycker säkert att jag är en idiot och "spela bättre själv då" eller "vi är inte bättre än såhär"... sånna kommentarer tänker jag inte ens lyssna på.

Jag får inte betalt för att spela hockey, eller skriva i den här bloggen eller gå på matcherna eller köpa halsduk, mössa, tröja och gud vet vad! Men killarna på isen har fan betalt för att spela hockey och vi vet allihopa att vi är bättre än det vi visade idag... går inte att gå runt och vänta på att det ska lossna. Fan varje spelare borde ransaka sig själv och verkligne bevisa för sig själv att man kan bättre.

Hör jag någon säga att vi faktiskt spelade bra den här matchen eller att "vi va ju nära" ja då tänker jag nog strypa den personen. För ikväll var det inga "små marginaler" eller "väldigt nära att vi gjorde mål i läget innan" Idag åkte vi på ren jävla stryk. Ta det som män och gå in och krossa nästa lag! Jag är förbannad!

//Robin

16:00

Glöm INTE bort att matchen ikväll börjar 16:00!!

Såg förresten på eliteprospects att Tobias Holm är klar för Lindlöven i div1.. surt för oss. Tror inte på att det är ekonomin som gör att han inte spelar i IK.

Viktig match som vanligt ikväll.. fasen vi måste börja vinna nu! Leksand borta på fredag, inga poäng där inte.

//Robin

4:e raka

Blää.. efter tre raka vinster så är vi fan tillbaka på ruta nummer 1 igen.

Vinst imorn är ett måste.. vi måste kunna slå Borås hemma. Finns fan inget annat.. är skit nervös för negativt kval.. "fy fan om vi åker ut" är det ända ja tänker på.

Någon som var uppe i Karlskoga? Själv va ja sugen som fan men har inte ekonomi för att åka såpass långt just nu.

JVM blev ju nästan en flopp nu efter torsken mot USA.. riktigt tråkigt att vi inte fick möta Kanada i finalen.. bronset skiter ja faktiskt fullständigt i.

Intressant läsning om JSW på CG-bloggen.. han verkar som en bra kille den där Della, båda fötterna på jorden. Klart bästa IK spelaren iår tycker jag.

//Robin


Nytt år, andra förutsättningar

Äntligen är det 2010.!

Nu lägger vi 2009 bakom oss och blickar endast framåt.

Under 2010 ska jag:
- flytta tillbaka till Göteborg
- åka till Thailand
- bevittna fler bortamatcher
- bevittna färre hemmamatcher
- åka till fjällen

Under 2010 ska IKO:
- klara av negativtkval
- klara elitlicensen
- behålla stommen i laget till nästa säsong
- förlora försäsongsmatcher
- vinna fler seriematcher
- ha realistiska mål
- ta hit Tobbe Holm

Jag ska som sagt flytta snart.. 14:e Januari eller något får det bli. Då kommer jag inte alls ha samma möjlighet att skriva om matcher som vi spelat. Kommer inte kunna ha så mycket åsikter om lagets prestation. Men detta kommer förhoppningsvis lösa sig.

Jag ska även till Thailand iår. På sämsta tänkbara tidpunkt. De två första veckorna i April.. hamnar vi i en kvalserie så kommer den spelas under delar av min Thailand period.. Åker vi ur så är hela jävla resan förstörd.

Men nu ska vi somsagt blicka framåt!!!

Kul att en lakej har skrivit en kommentar, personligenhar jag inget emot att folk skriver att vi är ett soplag och kommer åka ur.. att vi ska hällsa till TAIF och bla bla bla.. Jag var nämligen precis likadan ifjol när vi var i Nybro och sjöng "Nybro åker ur iår".. är förvånad över att vi inte hört den ramsan riktigt än =)

Angående matchen så tycker jag att det var en riktigt konstig match.. Första perren hade Lakers en sjuk utdelning och det var nog ingen som på allvar trodde att vi skulle vända.

Tycker att det kändes positivt att så mycket folk ändå peppade sitt lag när dom väl spelade bra... igen.

Clownerna på bortastå har jag inte ett skit emot. De gör sitt jobb men inte mycket mer. Men de hade ju kunnat vara så sjukt mycket bättre om verkligen alla sjöng med.. men det är ju så det är. De är en familjeklack och kommer så alltid att vara. Hade jag fått välja hade jag hellre haft en klack som Rögle =).. men nu har vi knappt någonting. Vi har några eldsjälar som verkligen vill. Dock är det svårt när laget spelar som de gör att verkligen starta upp något nytt.

Gott Nytt år på er alla!! Hejja Sjödell-Wiklander!

//Robin

RSS 2.0
annonser: