Man kan väl försöka!!

Jag är riktigt besviken efter gårdagen. Jag hade inte förväntat mig specielt mycket. Publiksiffran var helt okej även om jag tror det var många som tog 2 biljetter när dom gick in...
Jag är besviken på spelet, IKO ville ju inte ens spela det märktes. Jag förväntar mig inte vinster eller lysande spel. Jag är fullt medveten om  att man väntar in kvalet och bara vill spela av serien tills dess men va fan!! Lite jävla vilja hade ju inte varit fel. Hade med mig sambon på hockeyn igår... Hon har sett 3! hockeymatcher i sitt liv och när hon frågar mig... Har inte IKO någon spelide eller?? Dom bara slår ju ner pucken i hörnet sen åker ingen dit och dom med vita tröjjor slår ut pucken igen... Ska de va så??...
Då är de jävligt illa och de värsta är att de är sant...spelar dom så i kvalet kommer förlustraddan att fortsätta...


Jag begär inte att vi ska vinna fler matcher under serien frånsett matchen mot sundsvall som i alla fall jag anser som viktig inför kvalet..där ska vi sätta ribban och visa att vi inte kommer vika ner oss....
Men jag begär att IK i alla fall ska vilja vara där och att man ska vilja spela och kämpa i 60 minuter..

// Löjjan

ingen stor buss

inte fler än 40anmälningar till resan mot Växjö.

Frågan är hur många som anmält sig och vad man gör med dem?!

Hur många är det som tänker ta sig dit på egen hand?!
Finns det plats i bilar?

Kan ju inte va omöjligt att få dit ett 20tal personer?

Kan man boka en eller två minibussar?

Vad händer? Någon som har svar?

//Robin

skiter i resultatet men...

Matchen igår var ett riktigt sömnpiller. Första perioden var bland det sämsta jag sett. Så jävla dåligt. Inte bara IK utan även Borås. Dock var väl Borås minst dåliga. Det var slarvpass och IK fick inte ens ut pucken från egen zon. Jag skämdes faktiskt, visst att vi ligger sist men man behöver väl inte uppträda som ett jävla div3 gäng. Med det spelet i första perioden kommer vi aldrig kunna klara av ett kvalspel.
1-0 i slutet av perioden och med kanske 10sek kvar får IK ett bra 2mot1 läge men missar mål.

Andra perioden var faktiskt något bättre. Bättre fart på båda lagen men kanke lite bättre fart på Borås tyvärr. 2-0 sitter bakom Rautio som inte gör sin bästa match för säsongen.. Men strax efter får Cox ett friläge och avslutar riktigt fint rakt i ribban. Och istället för 2-1 så blev det senare 3-0.

Tredje perioden så sa det bara 4-0 och man trodde att det skulle rinna iväg ännu mer. Målet får Rautio ta på sig (även 1-0) då han får en lös puck på sig som han sedan ännu lösare släpper framför sig. Backarna fattar ju inte ett skit och Rasum Ericsson kan vispa in pucken. skrattretande.

Sen tar vi tag i matchen. Får utdelning och ger oss chansen att komma tillbaka. Christoffer Löfberg!?! sätter en puck bakom Pontus Hansson i PP som ikväll var riktigt bra stundtals! Sedan glider Lukas Ericsson in i slottet och avslutar distinkt rakt upp i närmsta kryss. Snyggt! 4-2 och Boråsarna börjar bli lagom nervösa så de tar en timeout. IK har då äntligen tagit tag i matchen och bjuder upp till kamp. 4-3 med 11sek kvar. Ett snyggt mål av Ragnar Karlsson.

Nu kommer vi det kanske dåligaste av allt.!

Vi har varit 3stycken killar som skrikit oss hesa under hela matchen. Även om det stod 4-0 så skrek vi. Det ekade på bra i förlundaborg som såg totalt folktomt ut men vi tre trogna Oskarshamnare står och hejjar på vårt lag som ligger helt jävla sist i serien.

Spelare och ledare har gått ut i tidningen och vädjat om att "klacken ska komma tillbaka" och bla bla bla! Och nu står vi alltså tre personer i hallen och skriker och hejjar.

Hur kul är det att stå och skrika för fulla muggar även när Oskarshamnarna skakar hand med Boråsspelarna. Att man inte som i hemmahallen tackar med klubban i handsken för stödet. Nej man vänder ryggen mot oss. Tittar inte ens upp utan åker in i omklädningsrummet som om vi inte var där. Visst 2-3 spelare visade lite uppskattning och tog klubban i handsken som en applåd. Jag vet inte vad jag förväntar mig men jag blev riktigt besviken faktiskt. Ser man en lagkamrat tacka "klacken" så gör man väl det själv också?!

Fan man kan inte bara åka runt på isen och förvänta sig att folk ska stå och skrika match efter match trotts att laget spelar dåligt och förlorar hela tiden + att man inte tackar för stödet. Helvete va dåligt!

//Robin

OBS Viktigt medelande!

Alla som har bokat in sig på växjöresan på den mailadress som anges i annonsen här ovan ombedes att anmäla er på nytt då mailadressen är fel.
Rätt adress ska vara norden1@telia.com


Anmäl er igen och dra med er någon mer för trots att spelet inte varit vad man kunnat önska eller kräva under sässongen så är det alltid kul med resa och i stor buss var jävligt länge sen så kom igen nu.
Alla för IK

// Löjjan

Borås borta

Tisdag 19:00 är det match borta mot Borås.

Anar ett jäkligt svagt intresse till den matchen men jag kommer vara på plats med minst en till (vi som var där och skrek förra gången).

OS matcher inatt!

Svensk tid:
Söndag:
21:00 Tjeckien - Ryssland

Måndag:
01:30 Kanada - USA
06:00 Sverige - Finland


//Robin

alltid samma sak

Jag undrar hur många matcher vi har vunnit efter två spelade perioder. Hade det gått ut på att vinna efter två perioder ja då tror jag fan att vi hade varit på playoffplats.

Konstigt att det blir så, tycker inte bara att IK har vikit ner sig i tredje utan domarn har också kommit in och förstört för oss. Vet inte vad det beror på men nu börjar man tröttna. Det är inte roligt längre, jag lider med mitt lag. Jag lider med mina IK supportrar och nu känns allt så jäkla hopplöst. Man vill bara krypa under en sten och hoppas på att vakna upp och då spelar IK i Allsvenskan även nästa säsong. Tror inte att mina nerver kommer kunna klara av ett kvalspel. Men nu är det som det är tyvärr. Hoppas att spelarna har betydligt bättre nerver än vad jag har.

Nu vill jag inte säga att jag förväntade mig att IK skulle vinna den här matchen. Vi ska inte ha en chans mot Leksand och speciellt inte med ett X antal spelare skadade.
Helt sjukt vad vi fått dras med skador den här säsongen förresten..
Men klart man blir besviken när man ser hur det rinner iväg efter att ha ledat efter två perioder. Så tråkigt att 4 och en halv minut in i tredje perioden har Leksand vänt på matchen.

Ang klacken idag så låter det mycket i första perioden men ganska snabbt så både såg det ut och lät som det gjort under hela säsongen. LIF klacken imponerar inte ett skit och jag blir mest förbannad när de står o skriker "ska ni gå hem nu?" och att kommentatorn säger att det är "ett 50tal trogna tillresta leksandssupportrar på plats". Precis som Löjjan skrev i ett tidigare inlägg så består deras klack utav bönder precis som vi. Västervik, Mönserås, Högsby, Vimmerby, Oskarshamn och Kalmar kommer de "tillresta, trogna supportrarna" ifrån. Kanske inte är något fel med det men jag förstår inte precis som Löjjan säger att Oskarshamnare som pratar om IKO ute på stan och håller på laget (har säsongsbiljett) helt plötsligt drar på sig en vit LIF tröja och lämnar sin sittplats för att ställa sig i den vita klacken. Förstår inte tanken riktigt. Blir man verkligen glad när IKO vinner andra matcher? Blir man verkligen glad när LIF krossar oss?!

Nej jag mitt hjärta klappar för IK Oskarshamn och det kommer det alltid att göra, spelar ingenroll vilket lag vi möter!

//Robin
Förtydligande igen...

Jag vet inte riktigt vad problemet är eller om inte vissa förstår. Jag vill inte stå i klacken nu.
 Det har precis som någon skrev tidigare pratats om att gå halva vägen. Det har vi gjort, vi har till och med mötts före match och diskuterat. Sedan har vi nu ställt upp i två matcher. Vad var klackens reaktion? Den jag i alla fall väntade mig var skärpning, att klacken skulle tänka till lite att nu har de tagit halva steget nu skärper vi oss med trummandet mm. Så blev det dock inte utan snarare som jag känner total nonschalans. Det kanske sades till några gånger men inte mer. Hade jag fått bestämma skulle han som trummar nu inte trumma över huvud taget. Helt ofattbart och nu är vi löjliga för att vi lämnar. Kan tyckas som löjligt att tjuta om en trumma. Men det är så mycket mer än så som ligger bakom. Det är ta mig faan helt omöjligt att få till någon ändring även om de nu "bara" varit 2 matcher, därför säger jag nu för sista gången.
Jag tycker inte illa om någon jag är inte arg på någon jag vill inte va ovän med någon, jag vill bara inte stå i klacken dom två sista matcherna av grundserien. Jag kommer till kvalet och vilka som vill med mig då styr jag inte över.

// Löjjan

Tankar om fortsättningen.

Jaha mina vänner och bloggläsare nu är det inte mycket kvar av serien och för att sammafatta sässongen hittils kan man väl säga så här i korta ordalag ångest och katastrofalt dåligt.
Ångesten ligger i mycket både på läktaren och isen. Att vilja så mycket som jag gör med supporterkultur och klacken i ishallen är väldigt frustrerande och jobbigt då jag är en person med mycket stolthet och väldigt gärna vill att alla ska tycka som mig. Nu är jag ju givetvis införstådd med att alla inte kan eller kommer tycka som jag.
Men det jag skriver nu står för mig och är vad jag personligen tycker och inget annat.
Vad gäller klacken så är min personliga filosofi att man bör sträva efter utveckling och att ha viljan att bli bättre.
Man behöver inte ta bort trumman även om det skulle vara det absolut bästa. Enligt min mening så är en klack som bäst när den är röststark och kan få med sig övrig publik genom enbart sång och handklapp sådant ger mig rysningar och känna en stolthet. Som exempelvis en match mot Örebro tror jag det var, vi stod ett gäng på 9 man och fick igång 1700 pers. Sådant är mäktigt att man är del i en så liten grupp men som ändå får en hel mängd människor att ryckas med och hejja på laget. Då känner jag stolthet och glädje.
Jag kan tyvär inte känna den stoltheten när hela hallen klappar i takt till en trumma även om det ibland kan vara mäktigt och lyfta laget, det kan ju ingen komma o säga att det inte gjort.
Däremot är det inget som jag personligen känner glädje av att vara delaktig i. Jag känner mig betydligt mer tillfreds att stå ett fåtal personer och sjunga skrika och klappa händerna än att stå i en klack på 30-40 personer där minst hälften inte gör ett dyft för att bidra till sång. Utan bara på sin höjd klappar med i takt till trumman.

Jag har varit med i klacken i stort sett hela mitt liv och fått utstå mycket pga det både i arbetslivet och som privatperson. I bland kan det kännas jobbigt att möta folk ute i jobbet som säger jaha de är du från IK klacken och sen får man liksom ett snett öga som att man vore korkad eller mindre värd att man liksom inte är en seriös person bara för att man står där. Men jag har ju tyckt det varit roligt och skoj och det är något jag brunnit för.
Tyvär har det intresset börjat avta mer och mer pga bristande utveckling i klacken och stora sammarbetssvårigheter från många olika håll.
Jag kan kompromissa och jag har försökt många gånger med, men när man märker att vad man än gjort och vad man än försökt med. Och det ändå inte blir någon förändring. Jag har hållt i resor till bortamatcher jag har stått för lokal till tifogruppen jag har sålt fyrverkerier och supporterprylar åt IKO i flera år utan att kräva någonting.
Till slut kommer man ju till ett stopp där man känner att nu får det räcka.
Klacken var bra på 90 talet det var den verkligen men redan då gjorde trummorna mycket av jobbet.
Och jag tror det är trum mentaliteten som levt kvar sedan dess som  gjort att klacken inte utvecklats någonting alls på i stort sett 10 år nu.
Det är samma personer som alltid som stått där, några har försvunnit på vägen och tillkommer gör i stället  en generation på 13-14 åringar som sedan slutar stå i klacken när dom börjar gymnasiet för då är det inte häftigt längre.

Jag vet inte riktigt vad det är jag försöker komma till det jag vill säga är egentligen att jag tänker inte stå i klacken mer under sässongen jag tänker komma tillbaka till kvalet och svälja stoltheten och sjunga och hejja för IKO.  
Med eller utan trummor jag gör det för laget jag älskar.
(och för att det inte ska bli för pinsamt när div 1 lagen kommer med bussar med supportrar)

Till sist jag tycker inte illa om någon person i klacken alla är snälla människor som vill väl men jag känner mig inte tillfreds att stå där med er just nu och det får ni acceptera likväl som jag accepterar dom som vill det!
I morgon kommer hela sveriges lag gullegull Leksand.

Jag verkligen avskyr matcherna mot dem det är så tråkigt så jag spyr.
All respekt åt dom riktiga leksingarna som verkligen kommer från Leksand och även respekt till den generation som hejjat på Leksand sedan deras storhetstid då det var antingen Leksand eller Brynäs som gällde!
Anledning att jag tycker så illa om matcherna mot dem kallas plastsupportrar dom som inte har hjärta för sitt lag utan väljer det som dom tycker är coolt och häftigt de personer utan stolthet och tillhörighet.
De som kommer från vimmerby högsby med omnejd hit enbart för att Leksand kommer och det står i Aftonbladet att man ska hejja på dom.
Jag tycker inte sådana supportrar är vatten värda ens.
Ännu värre är det när man ser personer som kommer på ik.s matcher och kallar sig för IK supportrar och som helt plötslig när Leksand kommer har bytt lag då är man Leksing och IK är bara ett pisslag som man ska slå.
Jag vill bara gå o klappa till alla dom här jävla idioterna med sässongskort på IKO.s matcher som kommer i leksandströjja o sätter sig på sin plats i hallen och hånar sin egen hemmapublik när Leksand exempelvis gör mål eller vunnit matchen.
Ni är bara pinsamma tunna människor som inte har någon som helst stolthet i kroppen.
Hur kan man säga så när man bor och är uppvuxen i oskarshamn att leksand är mitt lag!
Vi spelar i samma serie och IK Oskarshamn är våran stads lag våran kommuns största och mest folkkära förening.
Jag kan inte förstår hur man som Oskarshamnare bara kan byta lag sådär när t.ex leksand kommer. Det är så man kan gråta för det!!


// Löjjan....

Sitter o tittar på växjö-mora på tv8 just nu. Snacka om skillnad på tempo där märks det att det är två lag som krigar i toppen. Kul match att se.
Vårat IKO ligger under med 4-1 efter två perioder borta mot Almtuna. Vi ledde med 1-0 efter första...förbannat svagt o klappa igenom så.
Ska inte lasta Brage på något vis men hoppas verkligen han byter målis till sista.
Fattar inte varför han sulle byta över huvud taget Rautio har varit bra låt han stå!!!

Har läst igenom en del kommentarer här nedan och jag vill klargöra att jag inte är någon trumhatare däremot gillar jag sång o handklapp mer. Det är de som är stämning. Trumman kan om de nu är så jävla nödvändigt fungera som ett komplement till sången, en takthållare i vissa lägen men den ska ALDRIG ta över. En riktig klack är sång och handklapp. Trummor tillhör musiken och är man så jävla kåt på trummor då kan man åka o kolla på en konsert o klappa i takt där.
Om alla som stod i klacken i stället tog i och sjöng när vi drar igång skulle det låta bättre sen kanske vi inte ska jämföra oss med Celtic typ... Men det är alldeles för många som bara stär där i klacken och aldrig sjunger eller skriker bara på sin höjd klappar lite då o då jag förstår inte..man ställer sig väl i en klack för att man vill bidra till stämning.???
Jaja ska inte tjata mer om det alla är vi olika och kommer tycka olika men ja säger att ska vi kunna ha en klack som ska funka och kunna skapa bra stämning då måste vi sammarbeta mer och lyssna på varandra....
Och det måste trummas mindre då kommer det också bli bättre stämning så småningom...


// Löjjan

Ställ in er på kval.

Ny match idag nya tag. Vad jag tror om kvällens match vet jag inte jag tror vi bara ska spela av och göra det bästa av situationen som uppstått. Det fanns ett litet hopp om att undvika kval men det släcktes definitivt mot Björklöven i Onsdags. Jag tycker att nu bör samtliga ställa in sig på kvalet även ledning spelare och styrelse för IKO.
Det är det absolut bästa i stället för att gå omkring o tjata om att vi i laget tänker inte på något kval o hit o dit blablabla.... Ställ in er på det så vi kommer mentalt förberedda dit och träna upp er för det. Skit i de matcher som e kvar spela av dom och skit i resultatet är mitt råd. Givetvis försök ta poäng men fokusera inte lika mycket på det nu som innan. Då tror jag dessutom att vi kommer få med oss oväntade poäng framöver.


Vi måste komma in i kvalet vältränade och med ett jävlaranamma då finns de inga lag där som kan slå oss vi är för bra för det.


Den värsta besvikelsen har lagt sig sen onsdagsmatchen nu och vad gäller klacken så vet jag inte. Kanske som någon skrev bör vi ses en stund innan och försöka göra upp lite riktlinjer jag tycker heller inte klacken behöver låta hela tiden. Hellre få ramsor med hög kvalitet, än massa ramsor som ingen orkar skrika i.
Och bara för att de är tyst en minut behöver inte trumman börja.

// LöjjanBesvikelse

Är vad jag känner efter gårdagen. Här leder vi med 3-1 och det känns ganska tryggt. Då kliver han in i handlingen dommarjävlen och börjar ta IKO utvisningar för både det ena och de andra...Ja de kanske var utvisning många gånger men när lövenspelarna gör exakt samma saker då blundas det...fy fan de är en skam för dommarkåren att dom har sådana jävla såll att få dömma. Men de är väl så dommarkåren har bestämt att klassiska lag som Leksand Malmö Björklöven m.fl ska ha fördel. Och nu när löven låg illa till var dom jävlarna tvungna och se till att det inte blev fallet. Hockeysverige kanske hellre ser löven i allsvenskan än IKO... Det skiter jag fullständigt i jag vill se IKO i allsvenskan och det är det viktigaste för mig och alla andra som älskar IKO.

Det är dock ofrånkomligt att det är individuella missar som leder fram till Björklövens avgörande mål både 3-3 och 3-4 tyvär även om 3-3 målet inte borde ha godkänts.

Kul att få se en fight i hallen för en gångs skull härligt Bozic!!! (Synd att det var en back bara då det redan var brist där) men ändå jävligt gutt o se!!!


Tråkigt för löven att Eetu blev skadad såg inte allt för bra ut. Han kan dock trösta sig med att han fick den tvåpinnsflaggan som vi hyllade honom med när han spelade här att ta med sig hem till Ume..Om vi nu ska nämna klacken i detta inlägg med eftersom det är något som berör mig. Igår var det tillbaka på ruta ett igen. Jag blir så less jag har försökt två matcher nu. Jag vet inte om det är värt att försöka en tredje. De var trum trum trum trum trum hela jävla tiden!!!!!!!!!! trots att man sa till ett flertal gånger. Jag vet inte om han inte fattar eller vad det är frågan om. Jag personligen tror att det är för stort eget intresse för trummandet som gör att kritiken som kommer inte går in. Jag var ju inte direkt ensam om att påpeka det!! Men när kärnan i klacken hellre låter det fortgå jag vet inte om det är värt att lägga ner mer tid och energi på det. 
Hade inte ECU stått i klacken hade den varit precis lika liten o puttinuttig som innan.
Det finns tyvär inget intresse i denna stad för att starta en seriös klack oskarshamnare står hellre och lyssnar på trumman och på sin höjd klappar i takt med den....Det kanske är det vi vill ha här?? Jag vill inte det i alla fall och därför vet jag  inte om jag kommer återgå till klacken mer nu....eventuellt till kvalet vi får se...// Löjjan

IKO - IFB live radio

Hockeyradion i Björklöven sänder kvällens match live ikväll. Gratis.

IKO-IFB live

//Robin


Löven hemma.

Matchdag idag känns gutt. Har varit skitladdad ända sen förra hemmamatchen hoppas verkligen vi kan behålla samma tryck som senast på läktaren det var riktigt bra vissa stunder. I kväll är nog årets viktigaste match och jag hoppas verkligen publiken sluter upp trots förlusten mot Malmö.
IKO har ju höjt sig avsevärt den senaste tiden och kan vi bibehålla det spelet så kommer vi ta 3 i kväll.


Efter lite diskussion kommer vi i kväll också att stå i klacken. Det var lite olika åsikter i den frågan efter förra matchen då vi tyckte att viss kritik inte togs åt. Trummandet framförallt måste skärpas till så är det bara.
Det är fan inte kul när det ska trummas i tid och otid till både den ena och den andra ramsan. Vissa gamla klassiska ramsor blir förstörda pga det.


När jag säger vi så menar jag ECU (East Coast Ultras) som bildades under hösten 2007 i syfte att arbeta för en bättre läktarkultur i Oskarshamn. Vi är precis som namnet antyder en ultrasgrupp vilket betyder att vi bidrar till det visuella med tifo, banderoller och flaggor och i allmänhet verkar för en bättre läktarkultur. 

East Coast Ultras är en sluten grupp men om du känner att du har något att tillföra, till exempel att du är en duktig målare eller designer får du gärna kontakta oss. Vi hoppas på att utvecklas och göra bättre arrangemang och att hjälpa läktarkulturen på traven.

Besök hemsidan för mer info. www.ecu.nu 

Vi har legat på is under denna sässong pga alla omständigheter med klacken osv.
Men har beslutat att ge det en chans till.


Ses i kväll fooorzaaa IK!!!!

// Löjjan


fyra domare, inget för ik

4-domar systemet ska testat även i HockeyAllsvenskan!

Man gör en test nu under OS men vi får tyvär inte ta del av kakan.

-Leksand-AIK
-Växjö-Mora
-Malmö-Leksand

Är de matcher som ska innehålla 4-domare.

Är inte direkt förvånad, inte direkt bitter heller.

Kul att det prövas även i den här serien iallafall!

//Robin


det kan gå..

Suttit och tippat lite, de lagen som ligger och slåss för sin överlevnad har jag alltså försökt tippa ugången, självklart med Oskarshamns ögon. Vet inte vad ni säger men jag hade inte blivit ledsen om samtliga resultat gick in hehe..

Har delat upp lagen och deras matcher var för sig.

exempel:
Troja Ljungby
Växjö - Troja             0   betyder alltså att Växjö möter Troja så har jag tippat att Troja får 0 poäng.
Troja - Oskarshamn   0   betyder att Troja möter Oskarshamn och att Troja får 0 poäng.

Vet inte hur jag ska förklara det bättre men kanske kan vara en kul läsning iallafall.

TROJA LJUNGBY

Växjö – Troja           0

Troja – Västerås      1

Troja – Örebro         3

Sundsvall – Troja     1

AIK – Troja               0

Troja – Mora             0

Troja – Malmö           2

Björklöven – Troja     2

Troja – Oskarshamn  0

Almtuna – Troja         3

Total poäng             45 + 12 = 57

 

BJÖRKLÖVEN

Oskarshamn – Björklöven   0

Leksand – Björklöven         0

Björklöven – Almtuna         2

Bofors – Björklöven            0

Björklöven – Växjö             0

Västerås – Björklöven        1

Björklöven – Troja              1

Sundsvall – Björklöven        2

Björklöven – Mora               0

Total poäng                      46 + 6 = 52

 

SUNDSVALL

Bofors – Sundsvall              1

Västerås – Sundsvall           0

Sundsvall – Troja                 2

Sundsvall – Örebro              3

Mora – Sundsvall                 0

Sundsvall – AIK                    0

Malmö – Sundsvall               0

Sundsvall – Björklöven         1

Oskarshamn – Sundsvall      0

Total Poäng                       43 + 6 = 49

 
OSKARSHAMN
Oskarshamn – Björklöven     3

Örebro – Oskarshamn           3

Almtuna – Oskarshamn         0

Oskarshamn – Leksand         0

Borås – Oskarshamn              3

Oskarshamn – Bofors             3

Växjö – Oskarshamn              1

Oskarshamn – Västerås         2

Troja – Oskarshamn               3

Oskarshamn – Sundsvall        3

Total poäng                          35 + 21 = 56Sluttabell


Troja - Ljungby                57

IK Oskarshamn                56

IF Björklöven                    52

Sundsvall hockey              49


//Robin


ingen bra söndag

Skit är min första tanke när jag läser på swehockey ikväll.

10pinnar upp till strecket.. jag som hade hoppats att Borås skulle sno 3pinnar från Löven.

Sundsvall torskade iallafall och den här gången var det Växjö som fick hjälpa oss.

Matchen på onsdag är så viktig att jag inte vet vad, känns som att den är viktig på framförallt två sätt. Vinner vi så kommer folket till resterande matcher, då det verkligen finns något att spela om.

Vinner vi så får vi löven i gungning, tror faktiskt att det är just Sundsvall och Björklöven som vi måste försöka ta oss förbi. Troja slipper kvalet som det känns just nu iallafall.

Förlorar vi dör den här stämningen som vi har byggt upp, vi är plötsligt avhängda igen och Björklöven kan börja andas då Sundsvall ändå förlorar.

Kan inte sluta tänka på det men OM Borås hade vunnit ikväll och OM vi slår Löven på Onsdag så hade vi vart 5poäng ifrån med en match mindre spelad.. förhoppningsvis är vi:
-  8poäng efter Löven som då har en match mer spelad.
-  7poäng efter Troja med lika många matcher. Förutsatt att Troja förlorar derbyt borta mot Växjö.
4poäng efter Sundsvall som då har en match mer spelad. Förutsatt att Sundsvall förlorar borta mot Bofors.

Mycket OM nu men blir väl så när det börjar dra ihop sig.

//Robin

Anmäl er till växjö borta.


Bryr mig inte om att kommentera gårdagens match mer än att det var jävligt surt.

Den 28/2 möter IKO växjö borta det är en söndag och matchen börjar 16.00
Det kommer anordnas resa till denna match och priset är 160:-
Det krävs minst 40 anmälda för att resa ska bli av. Se till att anmäla er nu.
Stötta laget!!!Anmälan sker på mailadress norden1@telia.com


Kom igen nu!!!Forzza IK.


// Löjjan

1 av 29

Hockey ska upplevas LIVE

Men för oss stackare som inte är bosatta i vår kära hemstad eller inte har möjlighet att åka landet runt för att se på bortamatcher så är ju tv-matcher det närmsta vi kan komma!

Av resterande 29 tv/s24 matcher så sänder de IK Oskarshamn 1gång.

Det är inte den bästa matchen de kan visa från vår sida heller.. Leksand hemma är vad vi får se. Kan det betyda att hallen får färre besökare tro?

17/2 19:00 går iallafall sändningen igång och visas på viasat OnDemand och s24 vilket betyder att den INTE visas på viasat hockey.

Av återstående matcher är de fördelade på detta vis:

Leksand 11 matcher
Växjö 9
AIK 6
Malmö 6
Mora 6
Bofors 4
Borås 4
Almtuna 3
Björklöven 3
Västerås 2
Örebro 1
Troja Ljungby 1
Sundsvall 1
IK Oskarshamn 1

Bara jag som tycker att den liknar ordinarie tabell?


//Robin

Malmö borta och filmer från AIK matchen.

Jaha vänner ny match i kväll Malmö borta, det kommer bli en oerhört tuff bortamatch men IKO har ju tagit en del poäng just i Malmö genom åren faktiskt. Jag tror mycket väl att vi kan lugga dom på poäng i kväll kanske rentav alla tre.


Fick aldrig in några filmer från matchen igår här i bloggen länkar i stället upp några filmer med lite ihopklipp från matchen håll till godo.

En sammanfattningsfilm.
http://www.youtube.com/watch?v=UPviHyS_Kxg

1-0 målet.
http://www.youtube.com/watch?v=5gEK-V_Ysj4

Och Guters 4-1 i tom kasse lägg märke till Cox.s ödmjuka passning med=)
http://www.youtube.com/watch?v=MeWdzzcBZnU
Vi har även fått ikoskarshamn.blogg.se länkad från IKO.s officiella sida det är väldigt tacksamt.

Jag beger mig inte till Malmö idag tyvär.


// Löjjan


Underbar seger och underbar stämning.

Vilken match igår!! OJOJOJ säger jag. Riktigt bra frånsett andra perioden. Vi gjorde klack comeback och det kändes bra. Jag vet inte om det var väntat eller om några fått indikationer på det. Jag försökte i alla fall hålla det hemligt=)

Måste ärligt säga att de var skoj att vara tillbaka kändes nästan som på gamla dar. Det finns fortfarande mycket att jobba på för att skapa en bra supporterkultur,men det var ett steg i rätt riktning jag hoppas verkligen det fortsätter så här. Det var dock lite väl mycket trummande och det är ett problem som måste tas tag i. Han som trummar gör det bra men det behöver inte va till varenda jävla ramsa och ett tag igår vart jag riktigt förbannad.
Men det var bra stämning och när vi alla sjunger och klappar händerna då är det vad jag kallar stämning.
Vårat lilla tifo blev också lyckat det var egentligen inget märkvärdigt men det kändes att de var något i alla fall.
Har även lite filmer som Peter Gerdehag filmat från matchen igår och jag kommer lägga upp länkar från det här på bloggen i eftermiddag så håll utkik!!


Hoppas så innerligt på minst 1 poäng mot malmö i morgon då kan de bli bra med folk nästa hemmamatch mot Björklöven. Och kanske ännu bättre stämning.
Eventuellt kanske man ska bege sig till Malmö i morgon vi får se hur det blir.
Om inte annat så ser jag fram emot växjömatchen borta enligt rykten ska det bli buss dit och de var inte igår=).

Tycker det är dax för ansvariga att börja marknadsföra den resan nu för jag vet många som vill åka.

// Löjjan

tänk vad två segrar kan betyda

Helt sjukt detta!

Alla som följer IK just nu som jag pratat med, de är alla riktigt taggade inför kvällens match. Så även jag.

Det måste ju beror på första perioden mot Mora och segern uppe i Mora.

Jag trodde att Oskarshamnarna var ett väldigt svårflörtat folkslag, men detta är ett bevis på att så inte är fallet. Hockeyn är nu hetare nu än vad den varit på hela säsongen? Så känns det iallafall, dock ska det tilläggas att jag är 35mil från Oskarshamn.

Hoppas så mycket på seger ikväll!! Vill vill vill!!!

//Robin

Riktigt taggad.

Jag är verkligen riktigt taggad för matchen i kväll. Det ska bli intressant och se om IKO står upp lika bra som sist hemma mot Gnaget.
Vinner vi idag så är jag ganska säker på att lagen ovanför strecket börjar känna sig jävligt darriga.
IKO är riktigt bra när dom spelar som dom kan. Men dom kan också vara riktigt urusla och det är det som får mig att bli så nervös.
Tycker det är synd att dom ska köra Suurso på backen. Det är bättre dom kör Petterson ihop med ljungkvist.
Petterson är inte så jävla stabil. Men Suurso är forward och det tycker jag han ska spela när de finns backar.Det ska bli oerhört intressant och se om de står lika många personer i klacken idag. Hoppas på det och att dom står kvar på kortsidan. De va riktigt bra sist.

Själv har jag ännu inte bestämt mig hur jag ska göra ännu. Vi får se helt enkelt.
Man vill ju så klart vara med o bidra samtidigt som jag trivts ganska bra där jag stått innan. Och att bara vara på plats i hallen tycker jag är att bidra på ett sätt med.
Vi får se hur det blir helt enkelt.


Allt annat än över 1500 i publiken i kväll är inte godkänt.

// Löjjan

Inget nytt!

NU KÖR VI!!!

Ingen ny röst i spelartruppen.. bra eller dåligt?

Tror att det är riktigt svårt att locka hit spelare när vi ligger där vi ligger. Ingen vill spela i ett lag som ligger sist, så enkelt är det bara och jag är inte förvånad.

Nu kör vi med de killar vi har, tycker redan att vi fått en hel del nya ansikten under säsongen. Visst hade en bra center varit kul men frågan är om det inte kostar mer än vad det smakar?

AIK på Onsdag!!

Är så sjukt peppad!

//Robin

RSS 2.0
annonser: