sista matchen för iår.

Ikväll är det sista matchen 2009. Fel att säga att vi fått uppelva mycket glädje i Arenan det här året. Roligast var väl när Tommy Salo sa att vi skulle köra skiten ur Leksand och gör det också..

Men jag hade inte tänkt skriva någon lång årskrönika eller något.

Idag har jag byggt bastu hela dagen.. stod o frös som en idiot. Funderade på vad jag skulle hitta på ikväll då det slog mej att "vafan det är ju hockey". Blev taggad och peppad hela jag. Snacka om att jag är laddad inför ikväll.

JVM igår var riktigt najs. Fartfylld och rolig hockey. Tedenby snurrar dock inte lika friskt med motståndarna längre.. varför? Tycker att han har blivit mycket mer rejälare i sitt spel, tuffare och hårdare. Kul att se!

Tre poäng ikväll hade man ju mått dåligt över... men det blir nog förbannat tufft.

En sak som gör mej lite orolig är att Rautio är skadad och att Engstrand i LHC inte står som andramålis.. men men det ska nog gå bra.

//Robin

bra resultat

Man blir ju inte jätte ledsen när man läser kvällens resultat i HockeyAllsvenskan.

Sundsvall torska
Björklöven torska
Troja torska förvisso på straffar men ändå.

Detta betyder att med en önsketänkade vinst imorgon mot serietvåan som säkert inte vill vara sämre än Leksand så är vi följande poäng efter:

Björklöven - 7pinnar
Troja - 3pinnar
Sundsvall - 1pinne

Känns som att det är viktigt att inte låta Björklöven få segla iväg. Ju fler lag som är med i bottenstriden desto bättre. Örebro har samma poäng som Björklöven. Vore rätt skönt att få trycka ner dom i ettan igen.

//Robin


natt hockey

Inatt blir det Hockey.

Är riktigt trött just nu så antingen tar jag några bärs och piggnar till.. eller så går ja o lägger mej en timme. Lutar åt det sistnämnda och om inte det funkar blir det öl..

Imorn är det hockey i Arena Oskarshamn. Två bussar från insjölandet kommer på besök, kan bli trevligt. Vi kommer som vanligt inte ha någon chans mot dessa clowner men om man bidrar med vad man själv kan så kanske det blir bra.. 5personer sjöng ju ut ABB Arena sist.

"Rekordmatchen" var ju igår också.. på tv så fick jag ingen feeling alls.. visst det såg mäktigt ut men inte mer än så.. ångrar inte att jag inte va där, då jag varken gillar Frölunda eller Färjestad + att matchen var riktigt tråkig.. Vore dock coolt om IK skulle spela på bandyplan en kväll.. och man får en riktigt bandykänsla med en plunta innanför jackan.

Hoppas vi blir ett gäng som kan ta i lite imorgon.. =)

//Robin

abb arena - ett skämt?

Var inte alls imponerad av ABB Arena. Den var ju dock väldigt snygg och riktigt fräsch. Men hade väl förväntat mig lite mer.

Tittar man åt ena långsidan så ser det nästan ut som kinnarps.. men tittar man på den andra långsidan, ja då ser den ut att ta in färre folk än Virserums hall.. konstigt tycker jag.

Det som gjorde mej lite besviken va också att deras klack inte hördes ett skit och det var inte för att de lät dåligt, utan för att de helt inte hade en enda ramsa att bjuda oss på.

att 5personer kan skrika "en klack i hallen" och inte får någon respons är ju helt sjukt.. och då ligger man under med 2-0 också.

---------------------

Hur många här har klagat på att man måste gå ut längst långsidorna för att kunna röka? att man inte får lämna Arena Oskarshamn för att kunna dra i sig en cigg?.. vad jag vet så hör jag nästan klagomål hela tiden på det.

I ABB Arena så får man inte gå någonstans?!.. man får alltså inte gå ut från Arenan alls.. fanns ingenstans där man kunde röka. Helt sjukt och eftersom att 80% av oss som var på plats rökte så blev det här ett problem.

Vi fick jobbiga vakter efter oss vilket vi tyckte va helt onödigt. Vi frågade snällt om man ändå kunde gå ut så att dom ser att man står där o röker.. men nej nej. Vi har bara åkt över 30mil och har 30mil hem, vilket dom sket fullständigt i. OK om vi varit 50pers och så men nu?

---------------------

Matchen va rätt seg faktiskt, vi kom inte alls upp i fart och var väl egentligen aldrig nära efter deras 1-0 mål. Innan dess hade vi öppet mål men skjuter egen spelare i rumpan.

--------------------

Trotts nederlaget så ångrar jag inte alls att jag åkte upp, vi var ett gött gäng som var där för att se hockey och ha det trevligt. Lärde känna några nya personer lite lätt så det var också gött!

//Robin

snart slut

Snart är juluppehållet över.. känner att uppehållet verkligen kommit lägligt.

Det har inte varit någon super höst vi har fått bevittna, snarare tvärtom. En höst fylld med uddamålsförluster och ett X antal spelare som kommit in i truppen. Samtidigt som förvånadsvärt få personer fått lämna.

Nu i vår hoppas jag på uddamålssegrar.. samtidigt vet vi att spelare kommer få lämna laget.. vilka vill ni ska lämna?

Idag är det självaste julafton, återstå att se hur mycket supporterprylar som ligger inslagna under granen iår.. =)

Tråkigt att jag inte har så mycket update på vad som händer i klubben just nu.

MEN hur många är mätta på julmaten och vill dra upp till Västerås på söndag?!!
Jag är lätt på att åka upp. Hör av er om ni själva ska dit eller vet någon som är sugen att åka upp eller om ni vet någon som rent av ska åka upp!


Ha en riktigt trevlig julhelg.. innan helgen är över ska vi ha 3poäng!

//Robin

segt ut..

Det såg riktigt segt ut igår.

Lite besviken över att man inte hade mer att ge när det var sista matchen inför jul. Men men går inte att göra så mycket åt det.

Davids bjudning igår är väldigt olycklig. Kändes nästan lite avgörande faktiskt. Riktigt riktigt tråkigt för honom. Hade det varit en utespelare som gjort den bjudningen så hade man ju blivit fly förbannad. Men igår tyckte man bara synd om killen.. iallafall jag.

Jag sa att jag var nöjd om vi fick 9av12 pinnar de fyra sista matcherna. nu fick vi 8. Man kan inte begära att vi ska vinna alla fyra. Suraste poängtappet var Sundsvall hemma. Otroligt onödigt.

Skönt med lite ledighet nu. Riktigt laddad för JVM!!

//Robin

två desperata lag

Det är två desperata lag som möts imorgon. Ett IK som förhoppningsvis är inne i en härlig trend just nu + Ett Troja som rent av kräver att få sin revansch.

Hoppas på mycket folk imorgon, nu när det ändå gått rätt bra för vårt kära lag.

Omöjligt att tippa den här matchen också. Blir inte förvånad om vi får minst ett poäng var..

Blir dock förvånad om något av lagen vinner överlägset. Det kommer bli en jäkligt hård kamp därute. Troja support anordnar en bussresa för endast 20spänn.. knappt 100 som är anmälda.

Vet inte hur många vi var där?.. 10talet skulle ja tro. inte fler iallafall. Hoppas att vi även denna gång har bättre röststyrka än trojanerna, trotts att det är hemmaplan.

Vore så jäkla gött med en 3:a imorgon. På hemmaplan! Det har vi inte varit bortskämda med direkt.

//Robin




empati?

Sitter och läser lite om fallet med Örebros Niklas Lihagen som fick hjärtstillestånd under matchen mot Bofors.

Tycker att JSW skriver väldigt bra i sin blogg om vad man känner när något sådant inträffar.

Sen läser jag lite om det man fick höra på nyheterna ikväll.. Att Boforsklacken skrek "låt han dö".. detta låter ju helt sjukt tycker man. Men jag va tvungen att höra åsikter från både Bofors håll och övriga supporters håll innan jag kunde bilda mig en uppfattning.

Egentligen gör jag nog bäst i och låta bli att kommentera skiten men tyvärr kan jag inte låta bli

1. Om jag har fattat rätt så skanderades "låt han dö" av ett x antal personer i hallen.. vissa säger att det är många medan andra säger att det är få. Personligen skiter jag i vilket.

2. Det framgår tydligt från Bofors vägnar att detta INTE skanderades under tiden det gjordes hjärt och lungräddning. Det skanderas innan någon hinner uppfatta att det är väldigt allvarligt.

3. Publiken applåderar över "räddninsaktionen" och några hat ramsor hörs inte.

Med detta i hand så har jag försökt att bilda mig en egen upfattning. Visst jag var inte på matchen och har inte all fakta. Men känner ändå att jag vill skriva något.

Har faktiskt försökt att känna empati för de personer som skrek "låt han dö". Försökte tänka mig in i en fredagsmatch mot Nybro. Man har tagit någon pilsner och IK leder med 2-0. Man ser en Nybrokille stöta ihop med.. säg Jadeland? och han faller till marken. Man skrattar till och hör någon ropa "låt han dö" med någon trallvänlig melodi.. skulle man haka på? Innan man visste allvaret?

Jag vill så gärna svara NEJ NEJ NEJ skulle aldrig skrika så. Men jag kan inte slå mej för bröstet och säga: "jag skulle aldrig i hela mitt liv skrika en sådan sak"
Nu säger ja inte att jag tycker att det är OK och helt lugnt att skrika så, men det fattar säkert ni också.
Jag skulle dock aldrig kunna skrika så om jag såg allvaret i det hela. . men det gjorde ju ingen heller så det hör ju inte hit.

Tycker att det är riktigt tråkigt det som hänt. Man får sig en liten tankeställare över vad man egentligen kan slänga ut sig under en hockeymatch. Hade Lihagen ställt sig upp på egna ben utan några större skador hade det här aldrig uppmärksammats men nu gjorde han inte det.

Hoppas verkligen att personerna som nu skanderade "låt han dö" skäms ordentligt och tar sig en rejäl funderare på vad som egentligen hör hemma på en hockeymatch. Men det tar jag för givet att de redan gjort.. och gör fortfarande.
-Det hade jag gjort.

//Robin

söndagshockey

Viktiga matcher i div1 just nu.. Personligen vill jag inte ha Nybro i Allettan, har egentligen ingen bra förklaring till det men känner helt enkelt inte för att de ska spela i allettan i vår.

Man blev ju inte jätte ledsen igår när Löven förlora dubbelmötet mot Mora. nu har vi 4pinnar upp till både löven och Sundsvall.. för er som missat detta..

Tänk va skönt om Lenny kunde få vara obesegrad när han sitter med familjen och käkar julmat. Tänk va skönt det hade varit. Snacka om att det ser ljusare ut nu än för bara 3omgångar sedan.

Efter jul kan vi börja snacka Lenny effekt. Det är då han ska visa varför just han ska träna IK Oskarshamn. En tuff men inte omöjlig uppgift. Slipper vi kvalet så är jag fan nöjd. Då har vi med näst lägst spelarbudget undvikit kval. Det är en bedrift i sig.

Hoppas att både Malmö och Örebro förlorar ikväll.. speciellt Örebro. Malmö skiter jag egentligen fullständigt i.

Tvättade förövrigt bilen idag.. snacka om skillnad!!

//Robin

se målen mot sundsvall!! + intervju med guter

Tyvärr har jag den lägsta uppkopplingen eftersom att jag har en kass mobil.


Här kommer iallafall målen.. svårt att se men ändå =P

0-1 O.Andersson
0-2 M.Guter
0-3 N.Jadeland
1-3 J.Palmebjörk (vet inte va ni tycker.. svårt att se också men tycker att det är spelare i målgården.. dock svårt att se och Rautio verkar inte klaga.)
2-3 H.Thegel
2-4 M.Guter
2-5 J.Sjödell-Wiklander
(fick tyvärr inte det sms:et)

som sagt är det väldigt kass kvaliteé men det är väl bättre än inget?

Vill ni se målen från Sundsvalls "mittnytt" så hittade jag en länk ditt också. Inte alla målen men ack så mycket bättre kvalité. Lägg förövrigt märke till programledarn. Snacka om skön snubbe!
Repotaget om Sundsvall - IKO hittar du 5min in här

En intervju med Guter efter matchen finner du här

Ha en underbar kväll nu kära IK vänner! vilken härlig seger!! MUMMA!!!

//Robin


vill du skriva i bloggen?

Tycker att det är riktigt svårt att tippa inför kvällens match.

IK var det bättre laget i Tisdags och skulle haft med sig alla tre poängen. Men Sundsvall gjorde ändå en stabil insats och kunde mycket väl få in någon puck där i andra perioden.

Hoppas verkligen att killarna ger allt och lite till nu de här två sista matcherna innan jul. Sen får de käka julmat och vila hur mycket de vill bara de är fit for fight sen igen.

Två veckor efter Nyår så flyttar jag ifrån mitt kära Oskarshamn igen.. ska åter igen till Göteborg och plugga. Därför undrar jag om det finns någon här som läser bloggen var och varannandag om denne person kan tänka sig att blogga ihop med mig.

Jag kommer ju inte kunna gå på lika mycket matcher som jag gjort nu men vill ju ändå blogga så gott jag kan om laget i hjärtat. Speciellt nu när det känns som att det flyter på rätt bra.

Men som sagt, vill någon som kan gå på de flesta hemma-matcherna blogga så vore jag rätt tacksam.

släng in en kommentar så löser vi det.
Det är ju inte förrens två veckor efter nyår så det finns ju tid kvar.

//Robin


Viktigt hv

3viktiga pinnar till Hv över ett formstarkt Brynäs. skönt!

Spel uppe i Sundsvall imorgon! Jag vill vara där nu!

Gött att spelarna redan nu är på plats.. hoppas att de bor skit kasst och får ut sin aggression på isen imorgon genom seger.. Toivo är fortfarande inte med. Känns som att han är sjukt viktig för Sjödell.

Bozic tar nr90:s plats imorgon.. Har Lenny redan tröttnat på den finske gotlänningen? hoppas..

Har förresten sms-tjänst imorgon. Kommer få målen skickade till telen via en internet länk.. gött!

//Robin


bra resultat

Bra resultat för IK ikväll.. Den här omgången tog vi in 2poäng på Troja, 2poäng på Björklöven och 1poäng på Sundsvall..

sålänge vi tar in poäng så är jag nöjd!!

Det blir tufft på fredag. Men vill det sig väl så är vi förbi Troja redan då!

//Robin

vi skulle fan haft 3..

Kan inte släppa det. Försöker se det positiva att vi faktiskt vann matchen.

Men vi skulle haft tre poäng och Sundsvall skulle inte fått åka hem med 1pinne. inte ikväll.

Tycker att vi gör en bra match, speciellt om vi tittar tillbaka på hur det har sett ut. Men vi slarvar alldeles för mycket och det är mycket individuella misstag.
Men somsagt, vi kontrollerar sista perioden väl och Sundsvall är egentligen aldrig riktigt nära, ändå får de 2-2.

+ ikväll
Justin Cox!! Shit vilken match han gör. sliter i varenda jävla byte. Utan tvekan den bästa spelaren på isen ikväll. Smäller på som om det vore en OS-final. Där har vi en kille med stort hockey hjärta!

Sjödell Wiklander! Går inte att såga en spelare som gör två mål på en kväll. Tycker att han har lyft sig ordentligt, tyvärr fick han inte spela med sin lekkamrat Toivo ikväll. Snygg straff igen!

PP-spelet!! Slutet på första perioden var ju grymt bra! Inte sett IK spela sådant PP på år och dar tror jag. Surt bara att pucken inte ville in..

- ikväll
Vill väl inte hänga ut enskilda killar egentligen. Men nr 90 ska nog åka tillbaka till Gotland..

tittar puck.. Tycker att IK tittar alldeles för mycket puck ibland. Är man påväg mot pucken så kan man väl vrida lite lite på huvudet för att se hur det ser ut?. Eller?

domarn.. inte ens värt att kommentera. Men gör man en dålig match så ska man också veta det. Domarn har blivit som en helig man som inte får ta emot kritik. Förjävligt är min åsikt.
Det klagas mycket på domarn jag vet! Men står man en meter ifrån och ser en oschysst incident så reagerar man väl? Man kan ju inte skylla på att man inte såg iallafall.
Lägger man en nivå så ska man fan hålla den!

Kul förresten att laget firar segern precis framför Sundsvalls bås! Extra krydda! Sånt gillar jag!

Go stämning i hallen stundtals, men är det inte lite tjatigt med samma trummspel en hel match igenom? bara lite tjatigt?... lite iallafall?

//Robin

laddar

Inför matchen ikväll så sitter jag här och nu och lyssnar på härlig musik.

Plötsligt slog det mej att jag har ett par avdankade gamla IK-låtar här på datorn.

"vårat IK" spelas just nu.. klassiker!!

Forza IK

//Robin

höga förväntningar

Efter segern mot Troja senast och på det sättet vi vann så har jag sjukt höga förväntningar imorgon.

Förväntar mig att vi ska vinna. Finns inget annan i min värld. Vi ska bara vinna!

Sundsvall är en svår nöt att knäcka och jag står fast vid att jag är nöjd om vi tar 9poäng på de 4 sista matcherna inför jul. Första matchen är avklarad och nu är det 6 av 9poäng som gäller.

Ska bli riktigt intressant imorgon. Inga Hv-lån och spelare börjar komma tillbaka. Känns bra, även om jag gärna haft kvar Fantenberg i laget.

Jonas Lennartsson?!?!.. snacka om att jag blev förvånad när jag läste det. Varken spelat eller tränat hockey på hela säsongen!.. Vad ska han tillföra?!

//Robin


tänk inte ens tanken!

Hur kan man ens titta på 7:e platsen.?!
Folk börjar snacka om Playoff bara för att vi vann mot nästjumbon. Folk som inte ens såg matchen har börjat snacka playoff.
Själv är jag lycklig om vi slipper kvalet. Riktigt riktigt viktigt att vi slipper det.

8poäng upp till "säker" mark. Kommer bli stenhårt. Vore helt underbart om vi kunde göra vårt genom att vinna våra matcher här nu fram till jul. Men vi har fortfarande inte tagit två tre poängare i rad.

Dubbelmöten som vi ska fokusera på.

IKO - Sundsvall
Troja - Almtuna
Björklöven - Mora
Örebro - Bofors




näste man?

Vem är näste man att intervjua?

Har ni några förslag så säg gärna till.. Inte säkert att jag får till en intervju men vill mer än gärna intervjua någon spelare. Frågan är vem?

//Robin

kunde inte hålla mig ifrån..

Blev J20 match i kalla AO under eftermiddagen.. Tror att Stjärnan spelade match ute i regnet samtidigt.

Rolig match, men kan inte direkt säga att någon spelare platsar i A-laget. Om inte ens Perre Gustavsson platsar.. som gör en grymt bra match ikväll. Stod för kvällens mål också då han snurrar upp några stycken innan han säkert lägger pucken imål. Om inte han platsar i A-laget, vem gör det då?!

Rolig och händelserik match, precis som J20 ska vara! =)

Imorgon blir det troligtvis ännu en sväng till Arenan.. denna gång för att åka griller med lillsyrran. Kan bli kul, sålänge det är uppehåll.

Nu dricks det glögg och äts pepparkakor.. Julen närmar sig.

Förövrigt kan jag säga att det är rekord här på bloggen.. hundratalet unika besökare som läst intervjun med löjjan!

//Robin

äntligen!

Ja Ja Ja Ja Ja!!!!!!!!!

Igår var det riktigt jävla skönt att få köra de 18milen hem med ett par onyktra killar i bilen.

Satt med ett leende på läpparna hela vägen.. dunkade näven i ratten ett par gånger och njöt.

Vilken match vi gjorde.. eller aa vilken jävla första period. Ni som inte var där har nog svårt att föreställa er att IKO faktiskt dominerade stort. 1-0 var i rejäl underkant och Petter Sandström snurrade runt friskt i målet.

Sjukt viktigt 1-0 mål också, hade vi inte fått den utdelningen tror jag att det lika gärna kunde vänt åt andra hållet.

Att snacka Lenny effekt vill jag dock inte göra än, det blir alltid en skillnad när en ny röst träder in i båset. Lennys kunskaper kommer vi inte få förrens efter jul. Inget ont om Lenny men igår var det spelarna som knöt näven och vann.

Bra coachning av Lenny dock. Time-outen var välbehövlig och han visade prov på aktiv coachning när han ställer sig framför spelarna som lyssnar koncentrerat. Bådar gott.

IK Oskarshamn vann rättvist igår, hoppas verkligen att detta håller i sig.. Ska bli skönt med en hockeyfri helg nu. Vart jävligt mycket hockey på sistonde.

Fan va länge vi sjöng "IK på isen" förresten.. Lukas dansade vackert med sina skridskorskenor på.

//Robin

kan vi göra en brynäs?

Kan vi göra en Brynäs imorgon? Inte tagit poäng på 8matcher och nu drog de till med 6-0!

Senast vi tog tre poäng var mot AIK (6-1). Nu har vi 4 extremt viktiga matcher framför oss!! Troja(B) Sundsvall(H) Sundsvall(B) Troja(H).. tar vi 9pinnar är jag nöjd!

Blir resa till Ljungby imorgon! Härligt!!!
3:e raka bortamatchen nu =)

//Robin

Jag vill till Ljungby

Imorgon gör Lenny sin första match för IK Oskarshamn.. Kanske är fel att säga att jag inte vill ha hit honom utan att egentligen veta vad det är för kille.. Men jag vet att han har tränat både Nybro Och Nyköping och båda lagen ligger nu i Div1.. om det är hans fel går ju självklart inte att säga.

Matchen igår har jag redan lagt bakom mig.. stundtals var vi bra och skapade chanser.. men Västerås spelvändningar var riktigt bra.

Vill absolut inte klanka ner på vår super-målis Rautio men tycker han släppte ett tillsynes enkelt mål i Växjö och 5mål i arlset igår.. Är det dags för Brage att få chansen?! Det får nog Lenny avgöra.

Imorgon är det Ljungby! och Troja som står för motståndet.! Jag vill dit! Men verkar inte få med mej någon? Jag undrar om det finns någon vänlig själ som har plats för mig eller om någon vill sitta i min bil påväg till Ljungby?.. Vet att vi var minst två st i Växjö som åkte egen bil helt själva.

Jag åker INTE själv till Ljungby.

Vill rikta ett stort lycka till för Lenny. Som tar sig an en riktigt svår uppgift. Rädda IK Oskarshamn så jag får äta upp mina ord om dej! Potencial finns i laget och jag gillar hans uttalande i tidningen idag.!

Hör av er angående Ljungby. Komentera här, släng iväg ett sms eller ring.
0762 618061

//Robin

nej till Lenny

Jag vill INTE ha Lenny i båset. Speciellt inte om det ska vara en långvarig lösning. Absolut INTE!!! Han lyckas dra ner Nybro till div.1.. är det vår tur nu?! nej nej nej det här luktar sönderpissad viking lånväg!

In med Ola Hydén eller mitt första val i Peter Ekroth

//Robin

"förlorar hellre med ekroth i båset än salo"

In med Peter Ekroth och det är nu!!

I mina ögon kan Tommy Salo slänga sig i väggen, det är riktigt tråkigt att han gör såhär.. Vad förväntar man sig när man ligger sist i botten och nästintill sitter fast?! tråkigt tråkigt tråkigt! Hade verkligen större tankar om den killen..

Att Dag Larsson följer efter är också för mig jävligt konstigt.. bara för att det är motgångar just nu så lägger man väl sig inte ner och dör?! Men det är precis vad dessa herrar har gjort.. I mina ögon. Det är så jävla lätt att packa väskan och gå, fy fan! Sen har Dag Larsson gjort ett riktigt hästjobb för IK det säger jag inget om, och det ska han vara stolt över.. tycker jag. Han har fått den här klubben att växa ordentligt. Just därför förstår jag inte varför han lägger av? Jag ser gärna honom som ekonomi ansvarig eller något.

Släng ut kanadesarna, ta hem Per Svensson och starta om från början. Bygg ett lag, få in hjärtat i klubben.. Hjärtat vet vi alla att Peter Ekroth sitter med, "jag förorar hellre med Ekroth i Båset än Salo" sa en väldigt god vän till mig nyss.. Jag kan bara hålla med honom. Kan inte Ekroth få laget att tända till upp mot öronen mot Troja på fredag, ja då kan fan ingen det.. det borde alla Oskarshamnare veta vid det här laget.

Frågan är ju om styrelsen vågar ta in Ekroth?, vill Ekroth tillbaka till Oskarshamn?.. Håller han oss kvar och får kicken igen?!

ska bli riktigt intressant att se hur det här slutar.. läste nyss en artikel om Nybro. Där det inte ens var knappa 500pers i senaste hemmamatchen.. Måtte inte det hända oss..

//Robin

RSS 2.0
annonser: