DÄR dog intresset för ishockey.

IK Oskarshamn spelar ny ödesmatch idag. Extremt viktig. Men frågan är, ska man fortsätta bry sig, det spelar ju ändå ingen roll?!
 
Självklart kommer jag se dagens match, men jag vet inte varför. Nu förbjuds vi att drömma.
 
Vad syftar jag på? Självklart SHL:s idiotiska regler som kommer var 6:e månad.
SHL gör allt för att stänga ligan, och handplocka vilka klubbar som ska få spela där.
Publiken ska äta lunch, sitta med ryggen mot isen och syssla med helt andra affärer.
 
Idag kom SHLs nya utspel. Som vanligt mitt i säsongen, då de känner oro att småklubbarna kan ta sig upp, och vissa större klubbar ligger i farozonen.
 
Vi börjar där. Ändra förutsättningar och regler mitt i brinnande säsong?! Hur FAN tänker man då. Idiotiskt, lååååångt ifrån samma förutsättningar för alla då. Är det några regler de kan sätta upp nu, det vore i så fall en regel mot att ändra förutsättningarna mitt under säsong!
 
4 miljoner i eget kapital, 5000 pers i varje arena och minst 3500 av de platserna sittplats. Så lyder nya förslaget. Det kommer när KHK och BIK Karlskoga ligger 1:a och 2:a i HockeyAllsvenskan. Och DE lagen får ju absolut inte gå upp, för det sportsliga tycks ju vara totalt ointressant.
Vinn hur många matcher ni vill, välkommen till SHL kommer man aldrig vara, om man inte bor i storstäderna eller Leksand...
 
Varför ska man då match efter match följa sitt lag, då SHL och hockeyförbundet struntar blankt i det sportsliga?
SHL skjuter sin publik, skjuter unga spelare, ökar glappet mellan serierna och på så sätt också skjuter unga talanger, som nu aldrig kommer kunna gå från div 1 till SHL.
Förbundet mördar sina besökare OCH sina framtida utövare! Föds du i "fel" stad kan du ALDRIG bli hockeystjärna. Hårda bud för ett så litet land som Sverige...
 
Varför ska man nu som publik då gå på hockey? Ärligt talat så vet jag inte. Tillåts jag inte drömma, ser jag ingen vits med det.
Jag har inga krav på att klättra upp i SHL idag, men ta inte mina drömmar!!
Vad ska en liten klubb som IK Oskarshamn nu spela för? Vi kommer aldrig tillåtas gå upp, drömmen är borta. Vinna serien spelar ingen roll. Vad är då meningen med allt?
Då sviker publiken i hockeyallsvenskan. Då dör alla föreningar i Hockeyallsvenskan. Då dör svensk hockeys framtid. Då dör landets hockeyintresse. Då dör sporten.
Men publiken kommer till SHL istället! KNAPPAST! Varför? Serien är bara en väntan på slutspelet, då lagen i SHL aldrig kommer kunna ramla ur (hårda regler som skyddar dem, betydligt mer pengar från förbundet och friplatser när avancerande lag från HockeyAllsvenskan nekas plats då de inte har arena för gå upp).
En serie där matcherna inte betyder något kommer ingen gå på.
Ståplats ska byggas bort, och då dör stämningen, och då kommer inte affärsgubbarna vilja sitta och luncha där under match! Försvinner atmosfären dör även VIP-avdelningarna. Vem fan vill ha äffärslunch i en tom arena, under en obetydlig serielunksmatch?!
 
På tal om tomma arenor.... ekonomiska krav och krav på större arenor?! I min värld är en liten full arena bättre än en stor tom arena! Både för atmosfären, hockeypulsen men även ekonomiskt!
En större arena är dyrare att driva. Och när man mördat hockeyn, hur ska man då kunna driva en gigantisk tom arena?!
 
Jag har alltid varit en motståndare till att stänga SHL, men nu tvärvänder jag. Stäng skiten. Lås med trippla lås, och kasta bort nyckeln. Övriga hockeysverige kliver ur svenska ishockeyförbundet och bildar eget förbund, där hockey spelas på de sportsliga grunderna!!
Då kan SHL självdö i sitt stängda rum, likaså hockeyförbundet. Och det nybildade förbundet leder hockeysverige vidare in i framtiden. DÅ blir ishockeyn intressant igen!
Nu är det så jävla ointressant.
 
Jag kommer se kvällens match mot BIK Karlskoga. Hjärtat kommer alltid klappa för IK Oskarshamn. Men mitt intresse för ishockey har nu dött. Tack för det SHL.
 
/Räkan
 
nä, jag vet inte varför jag ska se kvällens match.

Officiellt: Rodman har lämnat.

Ja, idag gick IK Oskarshamn ut med nyheten jag kunde berätta om igår, att David Rodman och IKO går skilda vägar.
Rodman ska enligt (obekräftade) uppgifter till mig nu vara klar för Graz 99ers i Österrike.
 
Nu till saken.
Rodman har inte fått ut det där vi alla vet att han har.
När Rodman vill är han omöjlig att ta pucken från i sarghörnan.
Lite motsägelsefullt det där, då IKO den här säsongen haft en viss förkärlek att hålla till i sarghörnen, men då har inte Rodman varit där och glänst, utan hållit sig undan.
Vissa matcher har han varit bra, riktigt bra, men som IKO skriver, är det för lång tid mellan de matcherna.
 
Rodman ska packat ihop på eget bevåg, så brottet ska inte kosta IKO extraslantar.
Och vill man inte spela - vilket Rodman visat vissa matcher, men även tydligast när han drog - då ska man inte heller vara med i laget.
 
Jag gillar Rodman, när han vill spela. Men nu var det som det var, och detta var klart bra då att det hände. Både att Rodman själv väljer att dra, men också att det blev lite turbulens i klubben.
Krav utifrån att något måste hända. Nu hände något. Nu är det omrört i grytan. Nu är det andra spelare som får steppa fram, och visa om de vill spela eller flytta till Österrike...
 
 /Räkan

Rodman bort, och upprättelse av BFS!

Säkra källor säger i eftermiddag att Rodman och IK Oskarshamn går skilda vägar.
Har försökt nå Roger Jönsson, utan framgång.
Källorna är bombsäkra. Däremot vet jag inte om det är IKO som sparkar, eller om Rodman själv valt att bryta...
Pressmeddelande ang Rodman lär komma snart.

Vill också passa på att avsluta med en upprättelse av Blue Front Support, där man efter möten med IKO valt att ta bort sitt krav på att IKO sparkar Slderström.
Man skriver t.om under med "styrelsen". ;)
Hela brevet kan läsas på bluefrontsupport.se

/Räkan

Nu stormar det... Och vindarna blåser åt olika håll.. UPPDATERAT!

 
 
(Inlägget är uppdaterat, sista stycket)
 
Oj, vad detta satte fart på saker... Och jag som skulle sluta blogga aktivt ;)
 
Jag skrev igår om att jag ville saker skulle hända. nämnde olika sekvenser där tränare inte når fram, och att övriga tränare kanske skulle få ta till ord, för att "byta röst" i omklädningsrummet. Jag ville att saker skulle ske, och detta NU.
Men så tar det hela ny riktning idag.
 
Blue Front Support skickar ut en skrivelse där man kräver Söderströms avgång.
 
Hoppsan. Ok, jag anser att alla individer har helt rätt att få tycka vad de vill. Enskilda får tycka att de vill att någon ska sparkas. Det är allas rättighet.
Men här är det något annat. Föreningen kräver avgång, men när jag snackat runt med olika medlemmar så har de inte fått frågan om vad de tycker. Dvs, man skickar ut ett kravutskick från föreningen, men som inte samtliga står bakom.
Antingen bör en sådan skrivelse signeras med namnen, eller fråga alla medlemmar, och därefter skriva under som förening.
 
Jag ser inte vad detta kan leda till för positivt. En tränare som känner sig oönskad, kyligt samarbete med IK Oskarshamn och vad händer om föreningen inte lyssnar på "kravet". Ja, man KRÄVER avgång, man önskar inte.
 
Sedan att man går vägen med utskick först, utan att kontakta föreningen eller Roger Jönsson först, det är en lustig väg att gå, när man tidigare år skrikit efter en öppnare förening, och bättre dialog. Nu kastar man sig själva bakåt i det arbetet.
 
Personligen tycker jag Blue Front Support, eller rättare sagt, delar av styrelsen agerat lite fort, utan att tänka efter först.
 
Roger Jönsson svarar på brevet på MrMadhawk, och jag älskar svaret han ger.
Först besvikelsen över att supporterföreningen inte kontaktat honom först. Men sedan det att man inte är nöjda i föreningen, och man nu ska ha samtal. Sortera bort individer som inte vill vara med på resan. Och Roger kräver EXAKT det jag bad om igår, att spelarna ska brinna och spela för märket på bröstet!!
 
Slutord: Tycker BFS förhastat sig, skriver under med många odelaktigas namn, och KRÄVER saker. Man önskar inte, man kräver. Hårda ord.
Så växer inte sammarbetet mellan föreningarna, och så växer inte supporterföreningen.
 
Jag själv ÄR kritisk till att Söderström inte når fram till laget, men inte fan skulle jag ta mig vatten över huvud och kräva något.
Jag önskar inte ens avgång! Jag vill ha förändring, jag vill se/höra att man jobbar på lösningar, och jag vill SE att lösningen är den bästa möjliga.
Söderström representerar idag IK Oskarshamn. Jag stöttar ALLTID IK Oskarshamn. Då står jag också bakom de inom föreningen, även man är sjukt besviken ibland.
Jag står bakom Söderström, men står också bakom Roger Jönsson! Tar Jönsson beslutet en dag att gå skilda vägar med Söderström, då står jag bakom det också.
Och det anser jag en supporterförening ska göra. Stå bakom klubben. Stötta, inte orsaka osämja.
 
Jag vet, ibland måste man bara sätta ner foten. Ibland måste man kräva vissa förändringar. Men för dialog först då. Och tänk igenom kraven. Tänk på konsekvenserna. Och om man kräver något, vad händer om kraven inte lyssnas på? Ska supporterklubben börja stötta annat lag då?
 
Jag älskar Blue Front Support, tycker föreningen gått framåt, och man arbetar aktivt för bättre läktarkultur. Fortsätt fokusera på det. Bra läktare, bra lag på isen.
 
/Räkan
 
EDIT:
Har efter detta samtalat med Christoffer Liljegren, sittandes i Blue Front Styrelse.
Han kommer med förtydligande i "avgågate".
Medlemmarna i Blue Front Support tillfrågades aldrig, som jag skrev innan. Däremot höll hela styrelsen omröstning i frågan. 5 av 7 röstade för, dvs styrelsemajoritet. En styrelse är förtroendevald, och har rätt att ta liknande beslut.
Han tillägger också att IK Oskarshamn kontaktades innan utskicket gick ut. Ingen, vad han visste, direktkontakt med Roger Jönsson, men andra medlemmar i IK Oskarshamns styrelse, som skulle informera Roger att kritik skulle komma.

Något måste ske...

Våndats en stund efter matchen nu...
Tänkte redan efter första perioden att det var läge att skriva ett bittert inlägg på bloggen. Men valde att avstå, då text direkt efter en match, när man är besviken sällan blir bra. Brukar inte vara så konstruktivt.
Men nu några minuter efter matchen, nä vad ska jag vänta på? Vi kör.
 
Först och främst, alla såg kanske inte dagens match mot Timrå. Ni som inte såg den, grattis, ni sparade 99kr som sändningen kostade och ni slapp känna er lika plågade och förnedrade.
För detta var ett bottennapp. 10 sekunder, och första målet i baken. Sedan ramlade matchen på. Timrå fick göra 6 mål. Utan några större försök att stoppa dem.
 
OK, IKO saknade spelare i vanlig ordning, och inför matchen blev även Styrman skadad, så IKO fick gå runt på 5 backar. Men det spelar ingen roll. De som var på isen vilade minst lika mycket som spelarna på läktaren.
Extremt tafatt, och det gick inte spåra minsta tillstymmelse till eget spel.
 
Vad är felet då?
I sociala medier krävdes det avgångar, främst riktade mot tränarstaben.
Nu ska vi försöka se konstruktiv på detta, är det så enkelt?
 
Eget spel saknades, det är tränarens ansvar att planera hur alla ska åka. Nu tror, nej jag vet, att Söderström har taktiker och gameplan. Glöm inte att vi även hyllat vår tränare, vi vet att han kan hockey!
Då är ju något annat fel? Förstår inte spelarna, eller lyssnar de helt enkelt inte?
Jag tror på det senare. Spelarna tar inte till sig.
 
Frågan är då, beror detta på att respekten saknas, att man under flera år hört samma röst, eller att man vill protestera mot något?!
 
Min känsla är att det är nog lite av allt.
Tror en del respekt försvunnit när de med mest lön får spela mest, och inte de som sliter mest. I min värld ska den som kämpar, särskilt i underläge, få mer speltid. Oavsett talang eller lön.
Sedan vet man att en sådan som McGrath - som exempel! - kan sätta omöjliga puckar. Men har man en V. Svensson, Poulsen och en hungrig junior som verkligen vill vända matchen, vilka ska då spela? Den som oftare sätter puckar, eller de som försöker åtminstone skjuta..
Blir det ALLTID den pålitliga målskytten, då belönas inte hårt slit. Hårt slit ska belönas.
 
Sedan har vi det med samma röst. Spelarna har hört samma röst, och samma fraser gång på gång, ibland behövs bara en ny röst, för att få spelarna att ta till sig instruktionerna.
Söderström är vältalig, men använder ofta samma uttryck. Vi ska inte stå med mössan i hand mm har man ofta hört.
 
Vill spelarna protestera?
Jag tror inte spelarna protestrerar mot Söderström. Samtliga spelare jag talat med berömmer alltid Söderström. Både före detta spelare, och spelare i nuvarande lag. Spelarna har hans förtroende. Protesterar man då mot IKO som förening, och i så fall varför?!
 
Men som sagt var, spelarna tycks ha Söderströms förtroende, varför lyssnar de då inte på honom?
Jag älskar Söderström, både som tränare och person, men det kanske är dags för ny röst. För jag personligen tror det kan handla om det. En ny röst. Är det så enkelt?!
 
Men vi får inte glömma, Söderström betyder samtidigt extremt mycket för föreningen! Hans vältalighet, humor och det han gjort för föreningen tidigare uppmärksammas betydligt mer i riksmedia än om vi haft annan tränare.
 
IK Oskarshamn har den här säsongen 3 tränare. Har samtliga tränare förtroende för spelarna?
Kanske se i hela ledet, var det felar, för någonstans felar det.
Om förtroende hos spelarna finns, låta någon av de andra tränarna få kliva fram och sköta taktiksnacket? Ändra arbetsuppgifterna inom tränarstaben, är det möjligt och rimligt?
 
Jag vet personligen inte vad jag vill. Börja sparka folk kostar pengar, och ersättare måste in, vilket kostar ännu mer.
Jag har alltid sagt att sparka tränaren är den enkla vägen, då det är oftast en person mot 24 spelare...
Men som jag sa, jag vet inte om sparken är den bästa lösningen för klubben, både sportsligt och ekonomiskt, men något måste göras.
Agerar man inte är jag rädd att publiken minskar, och det kostar föreningen också.
Ledarna kräver passion från läktaren, och det ska de fortsatt få. Men jag som betalande åskådare vill även se passion på isen.
 
Jag vill se spelare som offrar en tand för laget och för klubbemblemet! Jag vill se spelarna visa klubbhjärta.
Jag vill inte höra tränare säga att vi ska visa respekt mot de andra lagen, och indirekt säga att det andra laget är bättre. Jag vill höra tränare, ledare OCH spelare säga vi är bäst. VI kan slå alla lagen - och de ska tro på det de säger.
Publiken tror på detta laget, varför tror inte laget och ledning på sig själva?
Varför vill man inte jobba för sin lön, när vi är match efter match 2000 pers på läktaren som BETALAR för att se spelare göra själ för sin lön.
 
Kommentarerna är fria. Men tänk gärna på att vara konstruktiva! Skriv vad som är galet, och hur det kan bli bättre. Bara skriva "Avgå" mm är inte särskilt konstruktivt. Kom med lösningar. Vill man att någon ska avgå, kom då med realistiska förslag på hur det skulle kunna se ut istället!
För avgår någon, ska någon tillsättas. Det är det svåra.
Och handen på hjärtat, är "Avgå" den enda lösningen?!
Men förändring måste ske. Och detta nu.
 
/Räkan

Vilande, anmälan och omogna människor....

Hej läsare. Var länge sedan man skrev här nu. Hopas alla haft en god jul!
 
Efter 1,5 år av sjukdomar och allmän psykisk stress blev bloggen åtsidosatt.
Sedan ordnade livet upp sig, sonen mår bättre idag, och jag får lön från jobbet mm. Men motivationen för att skriva har dalat. Har märkt vad värdefull tiden med barnen är, och vilken tid det tar att blogga.
 
Så med det sagt, jag vill inte döda bloggen, men kommer ej hålla den igång så flitigt som jag vill. Motivationen finns ej där, ej heller tiden.
Jag kommer att skriva någon krönika eller kortare inlägg då och då. När ork och tid finns helt enkelt, eller när det är något man är fly förbannad över, eller ännu bättre, raka motsatsen, som bara måste komma ut i text!
 
För att förtydliga, motivationen och intresset för IK Oskarshamn är inte borta, det hjärtat brinner som vanligt! Det är bloggandet jag syftar till.
 
Sedan är det en sak till som plockat bort motivationen. Jag har sökt medskribent, men inte fått ett endaste mail. Däremot har jag fått mail med kommentarer som "men blogga då ditt svin", "varför finns du, när du inte bloggar" mm. Dessutom, läser ni igenom kommentarerna så dyker likvärdiga kommentarer upp ibland.
Att tänka på, även om man skriver anonymt så får jag som administratör tillgång till era ip-nr mm. Så ni är inte så anonyma som ni tror.
Däremot har jag ej tagit mot några rena hot, så jag låter det vara där. Ville bara uppmärksamma vissa personers beteende, bara för de tror de är anonyma. Inte för er man vill skriva precis, och inte ökar det motivationen...
 
Men på tal om det där med att bli kränkt, och anmäla eller ej. Det kommer jag till nu. Därför jag väckte bloggen idag, med ett inlägg.
 
Björklöven har varit i blåsvädret de senaste dagarna, först ska tränaren uppmanat spelarna till boxningsmatch på träningen, och en spelare skall då fått hjärnskakning.
Och värre skulle det bli igår. Oskarshamnstidningen, sedan Aftonbladet och Expressen uppmärksammade en rasistskandal. Spelarna i Björklöven ska ropat "Go home to China" till Greg Squires.
 
I en intervju med viasat står spelare, och tränare i IKO bakom Greg, och säger att de hört detsamma.
 
Men nu till det som jag reagerat på. Västerbottens-Kuriren skriver idag att IK Oskarshamn inte kommer anmäla händelsen. (Kan ej länka artikeln, då tidningar nu förtiden ej vill ha länkar, då de ska ha betalt för nätmaterial också).
 
Nu hittar jag inte IK Oskarshamns värdegrund på nätet, men om jag inte missminner mig står det tydligt i den att föreningen AKTIVT ska arbeta mot rasism.
Nu händer detta, och med att inte anmäla säger man ju indirekt att det som hänt är OK, alternativt att både spelare och ledare i det egna laget ljuger!
 
OK, man vet inte VEM som sagt vad, men i min värld handlar det inte om att peka ut en skyldig. Det handlar om att stå bakom sin egna värdegrund och stötta sin egna utsatta spelare.
 
Värst är citatet i slutet på Västerbotten-Kurirens artikel; "Greg har varit med om detta förut i andra länder, och är tråkigt nog van".
Va?! Är det en ursäkt?!
Då ska ju inte spelare som tacklar någon i huvudet anmälas, för det är väl spelarna vana vid? Har man råkat ut för ett brott en gång innan, är det inte lika fel andra gången man drabbas av samma sak?
 
Nä, jag tycker IKO ska visa att man står bakom sin och HockeyAllsvenskans värdegrund, och anmäla. Det handlar inte om att sätta dit en individ, utan visa en markering. Visa att detta inte är OK, följa sin värdegrund och visa Greg att man klart står bakom honom.
Nu visar man inte det. Värdegrunden tycks inte betyda något, och man säger utåt att egna spelare och ledare kanske ljuger. Det är inte OK.
 
Tillägas bör att Björklöven själva startat en internutredning. Den kommer garanterat inte leda till någonting som helst, men de visar i alla fall att värdegrunden är viktig.
 
/Räkan
 
Får se när jag bloggar nästa gång, blir inte dagligen... men för att inte missa något inlägg följ mig på twitter eller "lika" ikoskarshamn.blogg.se på facebook.
Hur ni hittar facebooksidan eller mig på twitter hittar ni längst till höger på sidan.
På återseende, nu hoppas vi IKO hakar på tåget! Chansen finns ännu!

RSS 2.0
annonser: