1 träningsmatch till och semester

IK Oskarshamn har ej gått ut med det i skrivande stund, men det är ytterligare en träningsmatch inbokad.
Det är den 6/9, mot Mörrum, i Arena Oskarshamn.
Jag vet inte så mycket om själva upplägget ännu, men det är en träningsmatch som ska skilja sig från de andra.
Det är en match där bland annat boxplay och powerplay ska tränas.
 
Förra säsongen var verkligen powerplay och boxplay det som inte fungerade i IK Oskarshamn, smart att avsluta träningsmatchandet med en specialmatch där fokus ska ligga på detta.
Mer om upplägget kring detta när jag vet mer, eller IKO själva går ut med matchen.
 
* * * * *
 
Nu kommer nog bloggen bli vilande några dagar igen. Jag, fru och barn tar nämligen semester, tänkte vila upp oss inför hockeysäsongen i Turkiet.
Lämnar dator hemma, men skulle någon härlig nyhet dyka ner, KAN det hända att jag söker upp en dator där, för eventuellt blogginlägg.
Därför kommer jag ej kunna rapportera från/om första isträningen den 5/8 eller den roliga spelarpresentationen den 7/8.
Hoppas därför att NI besöker dem, och rapporterar till mig istället! ;)
 
/Räkan

Schulle och ispremiär!

Blev några dagars tystnad här igen - ber om ursäkt för det, men vill hinna med att semestra med familjen den lilla stunden på året man har möjlighet till det...
 
Men den här gången har det hänt lite saker.
 
Andreas Schultz återvänder och förstärker juniorstaben.
Johan Hellström drog förra säsongen ett tungt lass med att träna både J18 och J20. Nu när man lyckats att få upp J18 i elit behövs mer hjälp.
Johan kommer fokusera på J18, och Schultz kliver in som tränare i J20.
Schulle kommer arbeta vidare som brandman, så Hellström mfl kommer involveras i J20:s träningar mm.
 
Bra lösning! Schulle känner klubben, och några av spelarna, då han tidigare assisterat som tränare i J20, men också spelat i IKO. Tror lösningen kommer gynna både J18, J20 och ledarna där.
 
* * * * *
 
Men så det alla väntar på - ispremiären!
IK Oskarshamn kliver på is den 5:e augusti, kl 10:00, för första träningen på halt underlag den här säsongen.
 
Däremot så flyttas spelarpresentationen fram till onsdagen den 7:e augusti, kl 18:00! Detta för att alla spelarna ska hinna ansluta till truppen.
 
/Räkan

Bloggen lever & Sylvegård till IKO

Ja, jag och bloggen lever. Vi hamnade tyvärr endast i tillfällig koma.
Lovat tidigare att skriva minst 1 inlägg om dagen. Nu sket det sig, så att säga.
Har farit runt och tältat och, ja helt enkelt ägnat mig åt familjen. Lovade att inte ta med datorn på någon av semesterutflykterna i år.
Nu har jag 4 veckor semester kvar, men ska inte tysta bloggen i 4 veckor, det lovar jag! ;)
 
Vad har hänt då under bloggens koma?
Ja, vi har inte missat mycket.
1 nyhet, och det är Emil Sylvegård som testas på try out.
Spännande forward med tuff attityd och nyttig erfarenhet från USA. Ska bli spännande att se vad Malmös sportchefs son kan uträtta i Sverige.
Spännande kille, med framtiden för sig. Frågan är, OM han skulle ta en plats i laget, vem ryker? Känns som att detta är en härlig sporre till Djerf, som också spelar på try out-kontrakt.
Djerf har viljan, och energin jag så gärna vill se, men det lilla jag sett av Sylvegård så har han en härligt tuff attityd.
Men så vet vi inte hur lång tid det tar för Lidhammar innan han är redo igen. Finns många olika öppningar, och det är bra att man har garderat sig för alla möjliga scenarion.
Skador kommer och går... En stor trupp kan kosta ekonomiskt, men börjar skadorna koma, då är det minsann inget fel på det!
 
Jo, en sista sak. Fredrik Söderström slängde upp en bild av försäsongströjan.
Mycket snygg, i härlig retrostil.
Gillar den skarpt, synd bara att den är röd, och inte IK-blå ;)
 
/Räkan

Räkan tippar HockeyAllsvenskan 13/14!

Ja, då var det hög tid för det årliga inslaget, där jag ger mig på att förutspå hur HockeyAllsvenskans tabell kommer se ut efter säsongen.
Som vanligt, extremt svårt. Både när lagen är jämna, men vissa värvningar vet man aldrig hur de slår ut, eller skador som drabbar lag. Dessutom har inte alla lag värvat klart...
Det skönaste av allt dock, den här säsongen ska inte NHL-spelare kunna förstöra tipset!
Men nu kör vi, det är ju trots allt bara min heder som står på spel....
 
1: Västerås IK
Ja, Västerås har på senare tid arbetat sig uppåt på ett lugnt och vettigt sätt. Nu är de redo för nästa steg. Västerås är bra på att hitta bra utlandsspelare, och brukar få ut det mesta av sina väntade toppspelare.
 
 
2: Djurgården
Förrå året tyckte alla jag tippade dem för lågt, alla gav dem favoritskapet. I år är det inte många som tippar dem topp 3, men NU gör JAG det.
De har tappat sanslöst mycket rutin, som Ölvestad, Bremberg och Fimpen mfl. Men saken är den, de spelarna hade hjärta för klubben, men handen på hjärtat, deras peak var nådd. Nu har Djurgården satsat mer ungt och hungrigt. På de tar de in vane poänggöraren Saviano. Det konceptet tror jag för DIF upp i topp.
 
3: IK Oskarshamn
Med risk för att bita mig själv i röven, men ska man våga tippa sitt lag topp 3, ja då är det nu.
IKO har fått in Soares, och en jag tror kan bli ny poängkung, Bouchard.
På detta har IKO äntligen 2 egna målvakter, som skapar en sund målvaktskamp.
Konceptet sedan Roger Jönsson kom, att värva unga, hungriga killar som vill vidare har visat sig vara lyckat. Så ser truppen ut även nu. Roger brukar lyckas med sina utlandsspelare, och producerar Leavitt, Soares, Bouchard och även Piispanen, då blir det topp 3.
Skadar sig någon, eller att det blir som Scandella förra året - alla trodde på honom, men han blev istället mästare på att bränna frilägen - ja, då gäller det att kollektivet, laget tror på varandra. För man glider snabbt ner från toppen om man halvsover bara någon match.
 
4: Malmö
Jag kan inte riktigt motivera varför jag placerar Malmö här. Det handlar mer om magkänslan. Dessutom brukar Malmö hamna precis efter IKO, och missa ett viktigt streck! ;)
Men saken är den, för 2 år sedan trodde alla på Malmö, det gjorde inte jag. Då hade de för många divor mm. Förra året gick de till att satsa yngre och hungrigare. NU har de en mix med ungt, hungrigt, men spelare med hjärta och spelare med rutin. Pressen har släppt, och Malmö kommer jaga på.
 
5: Rögle
Svårtippade. De lyckades inte i högsta serien, men brukar vara svåra. Särskilt på hemmaplan.
Många spelartapp, men nu kanske man bygger upp ett sådant lag som tog dem upp i högsta ligan igen?
Truppen i sig ser ut att vara byggd på ett likvärdigt sätt då de gick upp, unga spelare med anknytning från regionen. Men jag gissar att de saknar en sak de haft innan, en given förstamålvakt, någon som avgör de där viktiga jämna matcherna. Maxwell har jag förvisso aldrig sett. Inte ens hört talats om tidigare. Han är säkert inte dålig, men det luktar inte världsbäst heller...
 
6: BIK Karlskoga
Jobbiga Karlskoga. Både att möta och att tippa. År efter år lyckas jag tippa dem för lågt. Därför garderar jag mig och lyfter upp dem mer än jag brukar göra, men låter det stanna på 6:e platsen.
De har hittat en ny spännande målvakt i Pogge, men känns inte lika matchavgörande som Bellissimo var för dem för 2 år sedan.
Annars brukar BIK Karlskoga arbeta som IKO och fler andra klubbar numera gör, satsa hungrigt. Men Karlskogas signum har de sista åren varit att man bygger ett lag. Inte så många stjärnor, utan ett kollektiv. Frågan är nu hur detta påverkas då man tappat sin sportchef Bengtzén. Den förlusten KAN komma visa sig redan den här säsongen...
 
7: Södertälje
SSK har tappat en del tunga namn. Problemet är bara att jag är för dåligt insatt i deras silly season. Dvs, jag vet vilka spelare som anlänt, och tillkommit, men de som tillkommer... Många för mig okända namn. Helt ok statistik på många av dem, men kärnan i laget saknas.
 
8: Troja Ljungby
Troja Ljungby.. Svåra som bara den. Men jag tycker nog allt att de har en starkare trupp nu, än förra säsongen.
Nu har de den där magiska mixen, men unga egna spelare och fått in pålitliga spelare som Ziga Pavlin.
Några namn som känns lite chansartade. Tänker på Vince Rocco. Luktar Scandella där, gör sanslöst med poäng i Italien, frågan är hur han klarar av tempot i Sverige. Får Troja Ljungby ut allt av den killen, då kan han bli en hjälte i den lilla byn, men gissar på att det blir ett tufft år för honom. Trots det känns det som att levererar han, då kan Troja Ljungby nå topp 7. Annars kommer nog inte poängen räcka till att nå det tuffa strecket.
 
9: Karlskrona
Förra säsongen trodde jag KHK skulle idiotvärva, dvs bränna allt på gamla stora namn.
Men man höll igen ganska bra, trots att man satsade på väldigt många äldre gubbar, som inte ville annat än slänga skrillorna på hyllan eller hem och sova.
KHK:s tyngsta tapp är Hecquefeuille. Övriga tapp anser jag vara spelare som inte var redo att gå från div 1 till HockeyAllsvenskan, eller för gamla och avdankade helt enkelt.
Nu har KHK sänkt medelåldern, men inte så mycket jag trodde. Spelare som Alexander Bergström har plockats in - en spelare jag alltid gillat - men tyvärr, KHK gör nog samma misstag igen, karriären håller på att dala där...
I Tingsryd var det 1 spelare som imponerade förra året, Smotherman. Nu är han i KHK. Han kan bli den stora poängkungen i KHK, med rätt omgivning.
Lagets stora frågetecken, Cepis. Den spelaren, blir han årets kanon eller kalkon? Oddsen känns 50/50...
En annan fördel för Karlskrona, Bengtzén. Han har byggt lag förr, och lär göra det igen. Karlskrona lär inte bli något topplag, men får Bengtzén ihop laget som han brukar, då kan de vara med och slåss om 7:e platsen!
En sak är dock säker. Jag törs satsa min högra IK-strumpa på att KHK tar fler poäng den här säsongen än förra säsongen.
 
10: Björklöven
Spelarna Björklöven tappat vet jag inte mycket om - förutom Moyer då ;)
Men spelartappen är helt naturliga, när man tar klivet upp. Vissa bara måste lämna, vissa är inte redo för HockeyAllsvenskan.
Däremot trodde jag Björklöven skulle satsa ohälsosamt mycket, nu då de var tillbaks, men de skyndar verkligen långsamt. nästan fööör långsamt. Laget är inte komplett ännu, och marknaden töms.
Men Björklöven har hittat 2 hyggliga kort från Asplöven. Sedan satsar de på hemvändare som Stefan Öhman.
Öhman ÄR en bra spelare, men blev aldrig den där superduperspelaren jag trodde han kunde bli i Oskarshamn. Åldern talar tyvärr mot honom nu, men oavsett, jag törs lova att ALLA lag i serien vill ha Öhman, om så inte i första kedjan, men på träningarna! Oj, alla lovord jag hört om Öhman och träningarna. DÄR har Björklöven gjort en vinst, då han lär ta rollen som pappa och förebild. Öhman kommer inspirera unga okända spelare.
Övrigt? Ja, med laget Björklöven har NU, borde jag tippa dem lägre, men jag tror de vet vad de gör. De har varit med förr, och bygger sakta upp laget igen.
Dock så går de i samma fälla som KHK gjorde inför förra säsongen, jag tror de underskattar HockeyAllsvenskan och lagen i serien.
 
11: Timrå
Tufft läge för dem. Papper om rekonstruktion inlämnade. Minst sagt ansträngd ekonomi. Detta påverkar spelartruppen. Ont om pengar att värva med, och inte alla spelare som vågar gå till en klubb i kris.
Målvaktssidan ser minst sagt osäker ut. Finska andraligan har tappat på senare tid, jämfört med svenska andraligan...
Men för oss som följt HockeyAllsvenskan är nytillskott till klubben som Moe och Nils Bergström säkra kort. Inga superstjärnor, men man vet alltid vad man får av dem.
Annars Timrå... ja tyvärr. Er verklighet ser ut så här, från högstaligan till botten av andraligan. Jag ser inte mycket just nu som talar mot det.
Man har inte ens hunnit bli den där anrika klubben, som har en avskräckande sköld på bröstet, och som ibland kan skrämma fram någon liten poäng. Fördelen där? Timrå har inte samma förutsättningar som tex DIF hade när de trillade ner. Det var en klubb alla ville slå, bara för att. Timrå, känns redan innan säsongen dragit igen som en HockeyAllsvensk klubb...
 
12: Mora
Mora har lyckats trolla bort både pengar och kvalitet. Och nu kan man inte trolla in Kopitar i klubben, och bära upp laget några placeringar.
Namn försvinner, och ersätts med.. Ja, vad har de hittat? Ryan Thang känns förvisso spännande, men landsmankollegan Kevin Mitchell? 33 år och dalande karriär.
Nä, Mora. Er storhetsperiod är över. Topp 7 känns inte ens realistiskt. Det gör det för samtliga lag ovan.
 
13: Asplöven
Asplöven imponerade förra säsongen. Jag har en känsla att de faktiskt kommer undvika de 2 bottenplatserna, detta byggt på att många lag underskattar dem, men för att de alltid ger allt, och de där poängen de tar på hemmaplan! Tar man så många poäng som Asplöven kan göra på nästan enbart hemmaplan, då kan man ramla över bottenstrecket. Det kan Asplöven mycket väl göra.
Varför tippar jag dem inte högre då? Bärande namn som Trukhno, Sandström, Deilert och Knelsen är namn de inte ersatt.
De har fått in Eetu Qvist, pålitlig poänggörare. Frågan är, hinner han med i HockeyAllsvenskan idag, och vad tycker han med övriga nyförvärv om att bo i Haparanda? Eetu gillar mindre orter, men minns att han en gång tyckte Oskarshamn var för litet för honom...
Asplöven har jävlar anamma inbyggt på något sätt i laget från start. Men frågan är hur långt de klarar sig den här säsongen på "bara" jävlar anamma?!
 
13: Almtuna
Nu blir det för tufft för Almtuna. De är makalösa på att hålla sig över ytan. De sprattlar som bara den, och de sprattlar på ett imponerande sätt.
Inte många tapp laget gjort, men en ung talang som Blomstrand känns av att förlora till AHL. Ersättarna, nästan alla kommer från division 1.
Nu finns det många bra spelare i div 1, bra att plocka hungriga spelare, och ger man dem tid att utvecklas, då gör de det också. Men det känns trots det som att Almtuna redan nu bygger för att matcha lagen i division 1.
 
Sådär. Där har ni facit! ;)
Vet att många kommer tycka till om detta - och gör det! Det finns inga rätt eller fel. Påpeka gärna det ni tror jag GISSAT fel, men motivera gärna!
 
/Räkan

Styrman officiellt presenterad!

Ja, visst blev det som jag skrev i går, Fredrik Styrman som blir den sista pusselbiten i lagbygget.
 
En mycket bra värvning. Styrman är relativt ung, men trots det redan mycket erfarenhet från elitserien och juniorlandslag.
 
Styrman har haft 2 lite tyngre år, men trots det finns talangen där, och han lär ha mer att ge. Nu kommer han få mer förtroende, och kunna växa i sin roll igen.
 
Med detta är lagbygget klart (med undantag för eventuell ersättare för Lidhammar, då han kämpar mot cancer).
Men oavsett ersättare där, eller något utfyllnadslån framöver har Roger Jönsson fått ihop en riktigt imponerande trupp!
Håller sig spelarna skadefria, och Söderström får ihop spelarna till ett lag, ja då kan detta bli en mycket rolig säsong!
 
/Räkan

Han är den nya backen!!

Ja, jag bombar bloggen nu, med täta inlägg.
För bara några minuter sedan skrev jag att en ny back är klar. Svensk back med meriter från SHL.
 
Droppade några namn då. Ett av dem ska det vara.
Fredrik Styrman kommer att presenteras som klar under torsdagen!
 
Efter jag skrivit mitt inlägg fick jag in många tips om Björn Karlsson i Växjö, började rota i det.
Lät som ett klart sannolikt namn.
Då dök Styrman upp igen.
Denna Styrman som har en i sin närhet som förnekade en flytt till Oskarshamn bara 30 min tidigare...
Men nu har jag fått det bekräftat av en annan källa. Det ÄR Styrman.
 
Ung, meriterad och lovande back!
 
/Räkan
 
 

Meriterad back klar för IKO!

Ja, igår skrev jag att IK Oskarshamn skulle vara överens med en back.
Och visst är det så.
 
Jag har inte fått fram så mycket fakta om vem det är. Munkavle på från alla håll.
Men saken är den att nu ska allt vara klart. Bläcket ligger på tork.
Backen som skrivit på är en svensk back, med meriter från högsta ligan.
 
Men när jag hört mig för, så ska han inte ha jättemånga elitmatcher på sin lista, men några matcher från SHL ska finnas inräknade.
Backen ska vara under 26 år. Och kommer han direkt från SHL, då är det inte jättemånga namn att välja på, med lediga svenska backar.
 
Engsunds förra lagkamrat, Simon Petersson, talangen Styrman från Brynäs senast. Eller Timrås Dahlroth?
Ja, som ni märker kastar jag bara ur mig några namn nu. För jag har inte mer att gå på.
Det är inte ens säkert att han spelade i SHL förra säsongen...
 
Jag har testat att dra i några trådar runt några spelare. Men svårt att få tag i folk nu. Semestrar och sent på onsdagskvällen nu.
Är en kontakt som känner en av spelarna, men han "vet inget om någon flytt till Oskarshamn för honom".
 
Men innan helgen har vi svaret, för han är klar, och lär presenteras under torsdagen, senast fredagen.
Vi får hållas lite till.
 
Nu får ni spekulera kring vem det kan vara! :)
 
/Räkan

Back till IKO?

Ja, efter några lugna bloggdagar har "surret" börjat.
Nu snackas det om kommande backen till IK Oskarshamn.
 
Jag trodde Roger ville avvakta lite till, men nu låter det från andra håll som att vi inte behöver vänta så länge till.
En källa inom IKO säger nämligen att man är överens med en back.
Dvs, det låter inte som att allt finns på papper ännu, men det ska vara så gott som klart.
 
Tyvärr tar det tvärstopp där. Mer än så vet jag inte. Jag har förvisso inte ringt Roger Jönsson, men känns onödigt, då jag vet att han inte skulle avslöja något namn. Det blir till att börja gräva runt.
Problemet, jag vet inte ens om jag ska gräva i Sverige, övriga europa eller om det är en amerikan.
 
Alla möjliga tips som kan leda till något tas tacksamt mot på slemklump@hotmail.com
 
/Räkan

RSS 2.0
annonser: