Nyhetstorka...

...jahopp, helgen har gått, och inga större nyheter att rapportera från den eller denna slöa måndag.

Har ni tips om rykten, förslag till krönikor eller annat som rör föreningen som kan vara värt att skriva om, eller gräva lite i, meddela gärna mig.

Jag kommer troligen i veckan att fixa en intervju till, och förhoppningsvis kunna släppa något nytt angående spelartruppen... Jag skall också börja rota i hur junioragen kommer att se ut framöver, men avvaktar lite till, då många står inför skolval mm, och inte kan svara på hur de kommer att göra framöver.

För förslag till vad som kan skrivas på bloggen: skriv en kommentar!
För tips om rykte mm, som ni sett eller hört om, mailas som vanligt till: slemklump@hotmail.com

Trevligt dock att POWERPLAYER nu har tickat upp på över 63.000, nu tjatar vi på alla vi känner för att få siffran att öka!

/Räkan

J20: Elliot Gutestam lämnar IKO...

Elliot Gutestam, som förra säsongen var utlånad till Västervik 4 matcher, har nu kritat på för just Västervik, för A-lagsspel i div 2.

Jag vill tacka Elliot för tiden i Oskarshamn, och hoppas att A-lagsrutinen kanske en dag kan ta dig hem till Allsvenskan?!

Lycka till Elliot!

Detta innebär dock att IK Oskarshamn börjar få ont om målvakter, nu då Elliot lämnat, och Martin Sophy lämnade sedan tidigare, för flytt till Huddinge.

Målvakter IKO har kvar i BÅDA juniorlagen är endast; Robin Andersson, Felix Källgren och Petter wennerström.
De 2 sistnämnda har jag personligen inte sett "in action", men det känns som att Robin Andersson får ett stort lass på sina axlar att bära på...

/Räkan

Vad tycker vi om fd sportchefen?!

Dax att släppa Saloaffären?!
Ja, det kan man tycka... jag tycker óckså att det börjar bli dax att släppa det... men jag kan trots det inte glömma det han gjort för IKO, bra som dåligt!

Jag har skrivit en artikel om Salo innan, som både blev risad och rosad... den kan läsas HÄR.

Varför tar jag upp detta igen då? Jo, lite nytt har hänt kring denna mannen, och jag tänkte disskutera hurvidare vi bör släppa Saloaffären och gå vidare eller ej!

Först, Historia:
12/3 2009 - Tommy Salo blir tränare för IK oskarshamn.
1/12 2009 - Tommy Salo avgår, då han hört att han troligen skall få sparken...
30/3 2010 - Tommy Salo ny sportschef i IK Oskarshamn.
29/11 2010 - Nästintill datumet året efter han sa upp sig (istället för att får sparken), lämnar Salo för seriekonkurrenten Leksand.

Historien i klubben är brokig, och som ni kan läsa i tidigigare inlägg om ämnet - jag tror att Salo inte hämnats klart, och att Ryno snart är i Leksand...

Men det är inte om det detta inlägget skall handla om, utan huruvidare det är dax att gå vidare, eller om vi aldrig skall glömma...
Först; Vi skall inte glömma vad Salo gjorde inför föregående säsong, då han verkligen satte ett av tidernas bästa lag på isen i Oskarshamn... både han och laget gav positiv mediabevakning, då man säsongen innan höll på att åka ur allsvenskan, till att bli hypade som fan - för att vara en småstad...

Bekostnaden för detta då? Jo, Salo värvade ihop ett bra gäng, men han överskred spelarbudget. Han lämnade dessutom mitt i säsongen, och fick ett vinnande lag att få panik.
Var det värt den tillfälliga hypen? I min mening - Ja! OK, Salo våldtog oss som bara den, men hypen föreningen fick är ovärderlig!

Sedan kan man ta upp hur Salo skadade klubbem...
1. Överskridande av budget?!
2. Skapade kaos i ett känsligt läge (halva säsongen spelad)
3. Han visade hockeysverige att IK oskarshamn kan man stampa på hur mycket man vill...
4. IKO blev utan sportchef en alltför lång period...

Vad gjorde Salo för IKO?
1. Han gav mediapublicitet.
2. Han fick ihop ett av våra bästa lag någonsin.
3. Han ökade respekten för lilla Oskarshamn.

Hur skadade Salo sitt eget anseende?!
1. 2002, den såkallade salomissen i salt Lake City
2. Från det, till att året efter att sagt upp sig (istället för att ha en uppsägning på sitt CV) från en och samma arbetsgivare - avbryta sitt uppdrag för att ta ett arbete i en rivals organisation.
3. På ett mycket fult och ohederligt sätt stjäla Ryno från Oskarshamn (eller det är så jag tror det blir).
4. Börja bråka med agenter offentligt!
5. Inte våga sig till Arena Oskarshamn under match mellan IKO och knäckebrgänget...

Vad skulle jag ha fram med detta då?
Jo, jag lär nog inte på många år släppa vad Salo gjorde för IKO, och då tänker jag på det negativa. Salo förstörde den gågna säsongen! Salo krossade mitt hjärta!
Salo svek, på ett sätt man aldrig svukit någon förr - i hockeysammanhang.
Men anledningen till att jag tar upp detta, är att vi kanske bör gå vidare nu? Facebookgrupper mm startas från Oskarshamnshåll än idag, för att visa sitt förakt mot Salo.

Jag föraktar Salo för det han gjort. Jag hatar sättet han gjorde det på! jag kommer inte lita på skiten igen.
MEN. Salo gav som sagt var IKO ett bra lag, han gav publicitet. Han gjorde dock gott för klubben - även om det inte var hans intresse!

Jag anser att vi aldrig skall glömma, verken det bra, eller det gigantiska sveket. Av misstagen lär man sig... IKO har anlitat Salo 2 ggr nu, och jag VET att IKO lärt sig av läxan - den hårda skolan.
Jag kommer faktist kunna vara glad för det positiva Salo gjorde för föreningen, även om det kommer ta många år innan  jag kan tänka mig att förlåta honom.

nu startar jag snacket igen, men jag hoppas att Salodiskussionen kan dö nu, och att IKO kan gå vidare. Salo gör sina misstag fortfarande (som att hänga ut agenter), men nu drabbas inte vi.

Salo lär inte dyka upp i matchen mot 3 kronor legends. Men tänk om han gjorde det?!
Salo skall veta att han svek oss, och jag både hoppas och tror att Oskarshamnarna inte tänker lita på honom igen, och att han hälsas "välkommen" till Arena Oksrashamn i fortsättningrn...

/Räkan

BFS årsmöte

Nu är  datumet spikat, Blue Front Support kör sitt årsmöte för alla sina medlemmar den 7/6, kl 19:00.
Detta på VIP:en i Arena Oskarshamn.
Hoppas många kan komma dit, visa sitt stöd, ge förslag till kommande förbättringar och anmäla sig som "volontär" till Tifogruppen mm.
Blue Front Supports årsmöte är alltså dagen innan IKO:s årsmöte...

I helgen är det tolvskillingsmarken i Oskarshamn, där BFS och någon IKO-spelare kommer stå och ta emot anmälningar till kampanjen POWERPLAYER!

Har du inte anmält dig ännu, gör det nu, eller på plats under marknaden!

/Räkan

Patrik Bergström...

Röglebloggaren grönvita sumo, förtäljer att IK Oskarshamn skall vara en av de klubbar som visat intresse för Patrik bergström...
Tror dock inte att något kommer hända snabbt med enna spelare, då han troligen ses som en "reserv" till en dyr center eller liknande, dvs alla pengarna på en skitbra center plus Patrik bergström, eller pengarna fördelade på 2 bra Allsvenska spelare, och ingen Patrik Bergström...
Dock bara mina spekulationer.... Ingen osanolik värvning, även om jag tror att Patrik siktar på utlandet före en Allsvensk klubb.

/Räkan


Silly Season-rykte...

Enligt kommentar på mrmadhawk, denna bloggen (troligen info hämtad från mrmadhawks kommentaren...) och ett anonymt mail till mig skall Per Hållberg varit på besök i Oskarshamn idag...
Notera att jag INTE kollat upp fakta angående detta, och mailet jag fick var kortfattat och anonymt...
Men då ryktet redan satt fart, så kan jag ju lika gärna uppmärksamma det här också :)
Helt säkert är det dock att Hållberg besökt småland...

Klart intressant back däremot, OM IKO skulle ro denna i hamn...

Vi får se om något händer med detta - eller något annat, när sportchefen kommer hem från sportchefsträffen, som äger rum just nu i Stockholmsområdet...

/Räkan

Ex-IKOspelarens bröllop...

Tar mig emot att skriva om detta, men gör det endån...
Min mamma som ser all möjlig skit som går på TV tipsade mig nämligen om TV4 ikväll, och deras program "4 bröllop". Ikväll får man nämligen följa Johan Sjödell-Wiklanders bröllop, som skall gå i hockeytema...

Att jag tar upp detta här är ju att inlägget har liiiite IKO-beröring, då Johan Wiklander - som han endast heter numera - spelade i IK Oskarshamn 09/10... Det mest spännande med programmet dock är om Conny Strömberg dyker upp, och hur han hanterar en eventuellt öppen bar....

Bloggen har haft härligt höga besökssiffror denna veckan, kan det bero på detta:

Jag vet inte om det syns, men ikoskarshamn.blogg.se anges som ENDA källan till Jim Nordhs eventuella flykt till Vimmerby.
HÄR snackar vi om att vara först CG ;)
Dvs släppa ett rykte/nyhet, som inte skadar IKO:s eventuella förhandlingar. :)
Men den debatten släpper vi innan vi startar den igen - personligen tycker jag dock att det är kul att äntligen få en "placering" på elitprospects. Ännu mer kul att det klassades som "doubtful rumor", och 1,5 dagar senare är han klar för laget jag skrev om... Bloggen och dess källors förtroende måste ökat ansenligt...

Nu tappade jag visst focus lite här, kul med många besökare, och att bloggen fortsätter växa! Fortsätt besöka bloggen flitigt och kommentera, då blir mitt jobb ännu roligare, och jag kan mata ut med mer och tätare info!

Årsmöten och buss...

IK Oskarshamn kommer ha sitt årsmöte Onsdagen den 8/6 kl 18:30.
Jag är en av de som hoppas på att det INTE blir några större förändringar i styrelsen. Detta då Mats Söder - som fått mycket kritik för sin "tysthet", verkligen är en öppen och rak människa - bara man frågar honom! Han, och resten av styrelsen har haft som ambition att förbättra sig, bland annat genom att starta insideiko.blogg.se
Dessutom så har man arbetat fram en plan, som tagit lite tid att driva igenom, men som kommer märkas av denna säsongen... Vi snackar om eventuell medlemspub i ishallen, landslagsmatcher, bättre företagspaket mm. En plan som både gynnar ekonomi, hockeyintresse och alla supportrarna.

Sidor som kan förbättras då?
Tja, man har själv sagt att föregående säsong så satsade man hårdare än någonsin, men sponsorintäkterna minskade. Här behöver man jobba hårdare. Ett svårt och tufft jobb, helt klart, särskilt i en stad som Oskarshamn.

Fler årsmöten nalkandes:
Även Blue Front Support kommer snart ha årsmöte, men inget datum spikat ännu.
Här hoppas jag heller inte på några stora förändringar. Ordförande Jimmy har varit ordförande i Moore Support, och känner folket i och runt om klacken väl. han vet vad det innebär att vara ordförande till en supporterklubb i elitsammanhang.
Marknadsansvarige Tobbias Karlsson har också gjort ett bra jobb. Supporterklubben är ny, men redan ett relativt etablerat namn!
Tifoansvarige Marcus Jonsson har också gjort ett bra jobb. Många och varierande tifon. Han har dock fått på tok förlite hjälp med sitt jobb. Hoppas fler kan ställa upp med att annordna tifon i fortsättningen, så de kan utvecklas, bli större och mer kreativa!

Buss:
Skrev för ett dygn sedan om premiärspöket, och i kommentarerna meddelades det att man tittar på busslösning, för premiären! Låter underbart. Hoppas man snart kan planera resan i detalj, så folket kan börja anmäla sig... för tänk er, en hel sommar till anmälningskampanj, då borde det inte vara omöjligt att få till 2 bussar med sköna människor...

/Räkan

Jim Nordh klar för Vimmerby!

Jim Nordha har tackat ja till kontraktsförslaget Vimmerby gav honom, och har kritat på för dem.
Källa: Vimmerby Hockey
Jag förstår Jims val, då han var utlånad och svårt att ta en plats i IKO... men han fick ej heller fullt förtroende av IKO... Jim Nordh kunde blivit en hygglig Allsvensk spelare.
Nu kommer han istället vara dominerande i Div 1...  9 matcher förra säsongen och 10 poäng... hygglig statistik.

Lycka till Jim Nordh i Vimmerby, och tack för dina 2 år i Oskarshamn!

/Räkan

Matt Ryan till oskarshamn?

OT meddelade idag att IKO jagar Matt Ryan. Helt OK snubbe, men personligen så tycker jag Sirianni låter mer spännande...
Matt Ryans beskrivning i OT låter lovande, med mycket god skridskoåkning mm... Han håller helt klart för Allsvenskan. En god skridskoåkare kan dessutom kompensera upp de mindre skridskodugliga klubbteknikerna, till en god harmoni, och variationsrik hockey.

Men Sirianni (som tydligen kan vara nära IKO, om man kan reda ut några frågetecken), känns på något sätt som en mer pålitlig poänggörare än Matt Ryan. Matt Ryan däremot är ett säkrare kort, då han nosat på erkända högre ligor....
Men passningsgeniet Sirianni på vinge, bredvid McGrath eller Matt Ryan, DET låter helt klart intressant!
Att knyta båda dessa spelare till klubben låter SJUKT intressant. Då kan vi få 2 kedjor som kan producera!

/Räkan

BU! Premiärspöket...

Premiären närmar sig, så jag har kikat närmare på IKO:s premiärmatcher, sedan 1999.

99/00 Gislaved-IKO 3-4
00/01 IKO-Linköping 3-2 (eftr str)
01/02 Mora-IKO 3-0
02/03 Halmstad-IKO 0-3
03/04 Västerås-IKO 4-3
04/05 IKO-Rögle 4-1
05/06 Växjö-IKO 2-2
06/07 IKO-Hammarby 3-4 sd
07/08 Huddinge-IKO 2-1
08/09 Malmö-IKO 8-0
09/10 Sundsvall-IKO 3-2
10/11 Malmö-IKO 3-2

Slutsatesn av dessa resultat?
IK Oskarshamn har inte vunnit en premiäromgång sedan 2004...
2002 var senast man vann en premiäromgång på bortaplan...
De 12 senaste säsongerna har IKO bara 3 gånger tagit 3 poäng...

IKO inleder borta mot Bofors denna säsongen... dvs, på tiden att man vinner en premiär på bortaplan, det har ju gått några år sedan sist man lyckades med det....
Hur tror ni att det går? Skall IKO bryta trenden och skall IKO göra mer än 2 mål på bortaplan (2003 var senast man gjorde mer än 2 mål på bortaplan, men trots detta förlorade man den premiären)...
Silly Seaon är långt ifrån klar, men jag tippar redan nu att premiären slutar med 1-4 (dvs IKO vinner, och gör mer än 2 mål...).
Vågar ni gissa redan nu?! :)

/Räkan

Jim Nordh till Vimmerby?!

Enligt uppgift, skall Jim Nordh fått ett konkret kontraktsförslag av sin moderklubb, Vimmerby. Han skall dock fortfarande föra en dialog med IKO, om sin framtid. Personligen anser jag Jim är för bra för Vimmerby, och med rätt folk runt sig skall det nog kunna lossna för honom, även i Allsvenskan.... Återkommer när jag vet mer....
/Räkan

IK Oskarshamns förändring, och att sälja sin själ...

Sådär, slänger här in 3:e "krönikan" angående kläder som på ett eller annat sätt rör IK Oskarshamn.
Jag har innan skrivit om supportrarnas klädskapande, IK oskarshamns supporterartiklar, och nu - lagets kläder.
Denna avslutande helgkrönikan, som gått i temat kläder, kommer att handla om de olika matchdresserna. men inte bara om det, utan om att sälja sin själ, att slänga bort klubbfärger och klubbemblem...

Just det där om att byta klubbemblem och klubbfärger kommer jag att gå in på närmare, lite längre in i blogginlägget... men vi börjar med IK oskarshamns förvandling, av klubbemblem och utseende.
Men först, jag var ej född när klubben bildades, så har av naturliga skäl inte tillgång till allt det material jag skulle velat ha, men kör utifrån det jag har eller vet endån :)
Jag sparar alla matchprogram från alla matcher jag går på, så de tröjor jag ej själv har, är bilder tagna från matchprogramen...
Av praktiska skäl kommer jag EJ ta upp varje år för sig, utan mer övergripande på förändringarna...

IK Oskarshamn bildades 1970, men hette då Oskarshamns AIK/IFK i 2 år, innan man officielt bytte namn till IK70 - detta för att slippa starta i div 4 vid sammanslagningen.
IK oskarshamn hade den gågna säsongen jubileum till detta, och plockade då fram denna jubileumströja, som är en replika från då:

Tröjan på bilden är den jag senare köpte på auktionen. Denna är vit under armarna - vilket tröjorna ej var, denna är det då det är påsytt extra tyg, då detta är en målvaktströja...
Enligt mig är detta en av de snyggaste tröjorna IK oskarshamn haft, bortsett från den helblå tröjjan med IK70-loggan som syns uppe på bröstkorgen, på bilden ovan.
varför jag anser dessa vara snyggast? Ja till att börja med, så stilrena, inte en massa flashiga diagonala ränder, och ej heller någon reklam.... Jag är mycket införstådd med att reklam är ett nödvändigt ont, och att reklamen skall vara placerad synligt, men i vissa fall är det så mycket reklam på tröjorna, så man knappt kan se klubbens färger...

IK70 loggan som jag nämde, placerades sedan på magen, och var grunden till dagens IK-logga - vilket jag är tacksam att man behållt, dvs konceptet, man har ej bytt ut den - förutom vid 1-2 tillfällen, som jag kommer snart till...

Jag vet inte när förändringen kom, men from 1993 iallafall så flyttades IK-pucken upp på bröstet igen, och på magen placerades IK-blixten.
Man gick också från att blå var huvudfärgen, till vit, för att sedan gå till röd, men samma färger var bestående trots detta:


Men så hände det, jag tror det var 1996... man släppte sina klassiska färger! Man ändrade helt koncept. Man behöll förvisso den klassiska pucken-loggan, men hade den osynligt uppe på bröstet, och dessutom skapade en logga TILL! Laget hette nu IK Oskarshamn Eagles...
Lila dressen:

Svarta dressen:

För mig är och var detta helgalet. Jag anser att man ALDRIG skall byta klubbfärger, då detta är något man identifierar sig med! En logga kan man modifiera, liksom IK gjort med IK70 till IK Oskarshamn, men att skapa en helt ny? Näe, man slänger tradition, klubbkänsla, identifikation helt i soporna då.
Ungefär som förändringen Växjö lakers gör nu, de byter klubbemblem, byter färger mm. Allt i tron om att få sälja mer supporterartiklar, då fansen måste köpa helt nya ställ...

IK oskarshamns första örndräkt var en cool grafisk fråga, men inte mer än så.. som hockeydress i Sverige, där passade den inte in... Särskilt i ett läge då IKO gick som tåget, och började få mediaintresse mm, då byter man färger och allt... måttligt förvirrande för de i andra städer som precis upptäckt den lilla föreningen i Oskarshamn?!
Trots detta, så var jag en av de som köpte matchtröja mm... jag kände mig inte hemma, och identifierade mig inte på samma sätt med klubben, bara med laget... men vad gör man som åskådare?
IK oskarshamn Eagles

IK Oskarshamn skulle dock ta till sig av kritiken, 1999 hittade man tillbaks till sina rätta färger, Rött vitt och blått. man hade dock dubbla loggor, och kallade sig fortfarande för IK oskarshamn Eagles...


Jag minns inte exakt när man skrotade Eagles, men tror det var 2006. Då hittade man "hem" igen. Nu stämde färgerna igen, och loggan på magen? Ja, äntligen satt där vårt klubbemblem! Inget annat!


Av de olika emblemen man haft på magen är IK70, både som text och i pucken klart bästa alternativen till dagens logga. Annars så växte jag själv in i hockeyn under tiden man hade blixten, runt 1993. Detta var en fantastisk tid, då IKO började klättra mm, därför kommer även denna klassiska blixt också ligga mig varmt om hjärtat. Dessutom så fanns IK-loggan på bröstet, så man skrotade den aldrig under denna tiden.

IK Oskarshamn har sedan 1999 dessutom kört på de blå ställen som hemmaställ, vilket jag också tycker är positivt! Det blir lättare då för nya fans att snabbt känna sammhörighet med laget, än ett lag som byter huvudfärg år efter år...

Avslutningsvis, detta jag tar nu skulle varit i förra inlägget, men föll bort.
jag tog då upp förslaget om varianter på supportertröjor. Titta på detta exempe:

Den vänstra är Moore Supports jubileumströja, den högra är den senaste matchtröjan man kunde köpa...
Grafiken och allt är likadan, det som skiljer är reklamen... tänk om man kunde köpa båda alternativen i en IK-shop?! Till att börja med skulle jag köpa båda varianterna, för jag är sådan, jag vill samla på mig allt möjligt, men vad det också skulle göra för känslan av ett stort utbud. kan man välja mellan 2 matchtröjor, som i sig är likadana, tror jag hypen om att bära en matchtröja ökar, då man känner sammhörighet, men sammtidigt inte behöver se ut precis som alla andra...
Och som en dröm, tänk om man kunde köpa de gamla tröjorna med IK70 i pucken på... grafiken är ju densamma... Drömma och önska får jag va?! :)

Detta inlägget skulle från början handla om att byta färg mm, men blev inte så mycket av det som jag planerat, detta blev mer en nostalgisk tillbakablick.
Rubriken om att sälja sin själ, jag det var med färgbytena jag tänkte på då...
Men för att förtydliga - jag tycker ALDRIG det är ok att byta klubbfärger. Jag tycker alltid klubbemblemet skall finnas med, och aldrig bytas ut. OK, om man någon gång gör en variant, som många klubbar gör, tex med stadsnamnet på diagonalen över magen - då skall klubbemblemet endån finnas med på bröstet!

Jag hoppas dock inte IKO jobbar på att hitta varianter, utan satsa i så fall mer på de små grafiska förändringarna, som placeringen på ränderna mm.
09/10 hade IKO rött under armarn, sedan hittade man ränderna, som placerats på lite olika sätt. Även kragen förändras då och då...
Det jag gillar mest, är lite av det man kan se på supportertröjorna jag avslutade med, rena ränder längst ner, och samma ränder runt armen - inte längst med armen. När ränderna går runt armen, som man kan se på bilderna, de skapar ett renare och mer klassiskt intryck - vilket jag tycker är vackert. Det enkla är svårast att göra, men snyggast!

/Räkan

Krönika: Supporterkläder

Jag fortsätter helgens krönikaserie, med att ta upp IK Oskarshamns supporterartikelutbud.
Skrev ju innan om kläder mm som supporterklubbarna tryckt upp, något som skapar gemenskap i klacken mm.
Tänkte ta detta inlägget i morgon, men satsar på något annat då, typ om matchtröjorna jag nämnde innan, eller någon intervju eller något.. vi får se :)

Nu tänkte jag focusera på vad IKO erbjuder för supporterartiklar...

För av någon anledning verkar det vara "pinsamt" att gå med IKO-kläder civilt, dvs bära klubbens supporterartiklar när det inte är hockey.
Jag som bor i Växjö märker en djä-la skillnad när jag kommer till oskarshamn. Dvs här i Växjö spatserar folk till arbete, skola eller bara när de går och handlar med lakerskläder av olika slag. Samma sak i andra städer, där folk öppet bär "sitt" lags kläder.
Så kommer man till Oskarshamn, och då tycks det endast vara några få barn, som vågar bära kläderna "civilt"....

Men detta beror på olika anledningar. Men en av de starkaste anledningarna, det måste nog vara tillgången till supporterkläder, och hur de framhävs eller göms i affärer...
Sedan några år tillbaka så säljer både Intersport, CityGross och Maxi supporterartiklar här i Växjö, för att välja några butiker. Men inte nog med det, kläderna är väl placerade synligt, ofta i sammband med butiksentén.
I den ena InterSportbutiken i Växjö har tom hockeylaget fått en egen vägg med prylar på... Samma sak i flera andra städer.

Samma sak om man tittar i ishallarna runt om i landet, många hallar har flera supporterbutiker i sina hallar. Där säljer man ett stort utbud av olika föremål, både äldre och nyare... vissa lag säljer uppemot 10(!) olika halsdukar!

Oskarshamn då?
Där är det inte många butiker som säljer IKO-produkter, och de fåtalet butiker som gör/har gjort det, har placerat prylarna lite undangömda - inte undra på att Oskarshamnarna tycks skämmas för att bära kläderna, om butikerna skämms för att sälja dem...

Dessutom, något som jag tagit upp med IKO, jag förstår inte varför IKO rear ut förra säsongens tröjjor och halsdukar, för att ge plats för de nya! Jag skulle uppskatta att kunna komma in i en ik-shop, där man kan köpa både nya och äldre halsdukar... även lite fler varianter på de man har, bara för att välja något. Jag förstår inte tanken med att rea bort vissa saker, som skulle kunna sälja minnst lika bra, bara man hade lite utbud... alla gilar ju olika stilar på kläderna.

OK, att lagerhålla mm kan vara ett problem, men för mig känns det mer som en ursäkt... Allt går att lösa om man vill...

Sedan så har vi ju detta med supportershopen. Som jag skrev häromdagen, så planeras det att bli en bar där - vilket för mig låter mycket lovande!
Men jag hoppas inte att detta tar bort shopen helt. Försvinner shoppen försvinner inkomsten från den, reklamen för föreningen runt om i landet, och hockeytempen i staden sjunker, viket resulterar i mindre intäkter, mindre försäljning, mindre publik, sämre lag på isen mm mm...
Vikten av en supportershop på denna nivån är ovärderlig, även om den kanske inte drar in så många kulor till klubbkassan, men indirekt för hockeytemp och intresse för laget, genererar detta i många extra sköna slantar för föreningen...

Ärligt talat har jag har inte kollat upp vad som kommer att hända med shopen, vid ett pubbygge, men som sagt var, hoppas den blir kvar, fast då på annan plats i ishallen.
Jag hoppas också på att kioskerna kan börja sälja enklare saker som säsongsnyheterna, halsdukar och t-shirtar.
Jag hoppas på att butikerna i Oskarshamn vågar sälja supporterartiklar, på ett synligt sätt.

Webshopen IK Oskarshamn har, har under en längre tid ej uppdaterats, och knappt varit i bruk... nu tycks man ha löst det (tillfälligt?) via att man mailar in sin order... Även här vore det önskvärt med en "riktig" webbutik.

Jag vet hur svårt det är att få någon att driva en shop mm, men å andra sidan, man har inte aktivt synligt sökt efter specifika tjänster... bara ibland man ser förfrågningar om man vill hjälpa till att jobba i ishallen, och matchernas kringarrangemang...

Jag ser ej heller reklam för supporterartiklarna mm på officiella hemsidan, som nästan alla andra klubbar har. Samma sak där, som med butikerna, skäms IKO för att sälja sina varor, då skämms Oskarshamnarna för att bära dem...

Däremot så har utbudet förbättrats radikalt på senare år. Numera är det inte "bara" tröjjor, halsdukar och mössor man säljer, utan glas, pennor, isskrapor mm mm. Den utvecklingen hoppa sjag mer på!

Jag hppas också på olika slags matchtröjjor, dvs replikor - exakta kopior, med all reklam mm, men även replikor, helt rena från reklamen.

Det var mina tankar kring supporterartiklarna, vad är era tankar?

/Räkan


Krönika: Supporterklubbarnas kläder...

Helgerna är nyhetstunga, inte så mycket som händer under Silly Season...
Men när jag slängde ut frågan för lite sedan vad ni önskade mer av här på bloggen, var ett av önskemålen fler krönikor.
Därför tänkte jag ladda upp denna helgen med 2 till 3 krönikor, alla rörande samma ämne, men med olika infallsvinklar.
TemaÄmnet: Supporterkläder.

I morgon kommer det en text om supportershop, dess utbud och andra tankar till vad föreningen erbjuder oss att köpa med klubbens logga på...

Hinner jag kommer en text någon gång i helgen också komma angående matchdresserna IKO haft, och att ändra färg logotyp mm...

Men dagens krönika:
Supporterkläderna som supporterklubbarna gjort.

Av praktiska skäl har jag ej med alla kläder, då bilder på dem skulle fylla förmycket plats på bloggen, men jag skall försöka omnämna de flesta... Dessutom kunde jag inte leta fram alla mina gamla kläder för att fota... några kläder ligger bevarade svåråtkomligt...

Jag tycker det är kul när supporterklubbarna gör egna supporterkläder, där man kan göra reklam för både laget man hejjar på, och supporterföreningen man är delaktig i. Supporterklubbarnas egen klädförsäljning skall absolut inte ses som konkurrens till IKO:s försäljning, då oftast supporterklubbens medlemmar köper båda delarna... och de personerna kan då göra reklam för klubben fler dagar i veckan....

Dessutom så har IKO:s kläder en viss riktlinje att hålla, med seriöst intryck mm, men supporterklubbarna kan ta ut svengarna mer - vilket ni snart skall få se exempel på... Dvs, supporterklubbarna kan vara mer retfulla mot andra klubbar mm.

Vi börjar med vad White Wings hittade på.
Någon gång mellan 1995 och 1997 tryckte man upp en hyllningsT-shirt. Denna hyllade våra utländska hjältar från den tiden, Skeeter Moore och Jarmo Mäkitalo. "Mäkitalo, Moore than enough?"
Smart text, med White Wings inte i focus, men med stora bokstäver.


Och ni som anklagat Moore support för att det var för mycket hat, även White Wings kunde... eller de kunde iallafall retas lite hånfullt med kläderna (och ramsorna var mer än hatfulla, med könsord mm... som ett flöte en mask, ett vimmerby... eller Ho-R....)... men det var inte det vi skulle snacka om här, dvs inte ramsorna, utan kläderna.
White Wings gjorde en tröja med glimt i ögat och lite småretlig till konkurrenterna...

Som ni ser på tröjan ovan, så verkar den inte så retlig, men då tar vi en närmare titt på baksidan av tröjjan:

Här hånar man alla säsongens motståndare, på ett retfullt och fyndigt sätt... alla lags titlar har en baktanke, ex Vimmerby weeping kids, beror på "Sassa" man hade som tränare då, som grät i båset efter en batalj...
Nybro Whiskey Drivers kommer helt enkelt från att en av Nybros spelare (var det Sergei Tsvetskov) körde rattfull....

White wings gjorde också en keps och troligen något mer objekt jag inte hittat nu...

Morre Support då?
Har hittar vi många olika saker! Moore Support var flitiga med att trycka nya, roliga och bra prylar. Man gjorde tex 2 olika varianter av "Beppehattar", den ena vit, i 2 olika varianter, först med liten text, men sedan med den större texten, Oskarshamn, och Moore Support på andra sidan.
Sedan satsade man på blå hattar, med enkelt tryck, utan bild eller något. Dessa blev legendariska, men kunde blivit lite bättre, om man fått till "rätt" blå färg på hattarna...

Annars började Moore Support med en tröjja, för att retas med VIK (Västerviks IK);

På baksidan fann man denna raka och tydliga texten, lite också för att ta ner HV71 på jorden...


Moore support gjorde även en svart hoodtröja, med arne anka på framsidan, och ryggen hade det tydliga meddelandet; Moore Support, fans till IK oskarshamn.
Man gjorde också en specialtillverkad matchtröja, med siffran 10 på ryggen, för sitt 10-årsjubileum.
Även en specialtillverkad halsduk togs fram, med klubbens färger, oskarshamn på ena sidan och Moore Support på andra sidan.
Men en tröja, där man skulle provocera med trycket å framsidan, fick mest uppmärksamhet för trycket på ryggen, det var denna tröjan:

Baksidan:

En klar klassiker, både för oss gamla supporters, men även för oss alla Nile City-fans...

Avslutningsvis, Blue Front Support.
BFS är nya som föreningen, men har redan matat ut diverse kläder, bland annat denna t-shirt:

Jag har inte hunnit köpa BFS alla kläder ännu, men tycker att man har ett bra utbud av kläder. Finns bara ett minus med det hela, och det är samma som Moore Support gjorde med "Beppehattarna", man använder fel blå färg, inte IK blå... Sedan är inte blå text på blått tryck det ultimata, men det är en helt annan fråga.
Det snyggaste däremot BFS tagit fram, det är skorna, både herrskon och damskon...
Jag har ej investerat i dessa ännu, men de finns att se och köpas på Blue Front Supports Shop, liksom BFS:s övriga prylar!

En annan sak angående Blue Fronts kläder... Liksom tröjan på bilden ovan, eller hooden i deras shop mm, man har fått med sin egen logga bra, men jag saknar ibland - för de utomstående oförstående - vad BFS är, dvs Blue Front Support, fans to IK Osakarshamn eller liknande...
Men som sagt var, BFS har ett starkt varuutbud, för att endast vara knappt ett år gamla... Bara till att hoppas på att man fortsätter utvecklas.

Avslutningsvis, när jag letade fram mina gamla supporterkläder, med betoning på SUPPORTERkläder, fann jag även en annan t-shirt.. denna tröjja var det nog IK Oskarshamn själva som tryckte upp, men väljer endå att avsluta med den...
En av de fulaste som gjorts, men trots detta vill jag rama in den...

Som ni ser, så är det med en av de mest tragiska loggorna IKO använt, men dessutom så är den endast i enfärgstryck, dvs den fula loggan blir fulare... men det är inte detta som gör tröjjan intressant, det är när man vänder på den, då blir man härligt nostalgisk...

Vi avslutar där med denna texten, med att minnas kvalserien till Elitserien, som IK Oskarshamn makalöst tog sig till.

Meningen annars med denna krönika? Tja, nostalgi, och att få se vad styrelse och medlemmar i supporterklubbar gör mer, bakom kulisserna! Att fixa med kläder, trycka dem och skicka ut dem/stå och sälja dem, sådant tar tid och energi!
Tack till alla ni som gör det och har gjort det!

PS: Jag är medveten om att mina kläder på bilderna är skrynkliga, men de blir så när jag inte vågar använda dem, då de kan tvättas sönder :)

/Räkan

Tack för allt Stefan P!

Stefan P har nu meddelat att han lämnar IK Oskarshamn. Inte helt oväntat då han har barn som skall börja skola mm.
Vill dock tacka Stefan P för tiden i Oskarshamn, och för att han meddelar hur det blir, så man inte behöver vandra i ovisshet.
Stefan avslutar dessutom snyggt med att anmäla sig till kampanjen POWERPLAYER! Vackert avslut.

Stefan P kommer vara saknad i Oskarshamn. Lycka till med familjen uppe i Stockholmsområdet...

Tack Stefan för dina säsonger i Oskarshamn!!

/Räkan

Pubar i Arenan!

Fortsätter mitt bloggande om alla nyheter IKO släppte idag.
Ämne: Pubar!

IKO meddelade idag att man kommer ta över arenacaféet, men att man också nu på allvar planera att öppna pub i Arenan för alla medlemmar.
Personligen tycker jag att detta är strålande, då först och främst kan föreningen dra in extra slantar på alkoholförsäljningen, men även produkten "hockey i Oskarshamn" stärks, dvs intresset för att gå på hockey kan öka något som evenemang.
Dessutom så snackar vi inte bara intäkter i alkoholförsäljning, utan även intäkter till ett gäng nya medlemmar, som föreningen lär få ioch med detta!

Men nyheten hinner inte ut, förens någon kommer och hyttar med näven, och klagar. Läs tex om det HÄR.

Personligen anser jag att idrott och alkohol hör ihop - för de som vill bruka det. Dvs, det är inte spelarna eller ledarna, utan gästerna försäljningen vänder sig till. Ishockey är idag mer underhållning än idrott, och på teater mm kan man köpa sig ett glas om man vill.

Övriga klubbar i hockeysverige använder sig också av pubar i olika former i deras ishallar, och om man bortser från något AIK eller Hammarbybråk så har det mig veterligen aldrig inträffat någon incident på en arenapub innan.

Låt folket få handla under kontrollerade former. Måste väll ändå vara bättre att ta sig något glas under övervakning, där man kan bli nekad öl om man fått i sig förmycket. Supandet i hemmet, där nekas du inte (jo av eventuelll fru eller liknande, men maktpositionen att neka fullt ut ät inte den samma!).

Sedan vet jag att alkohol gör skada, både på den som dricker och att denne kan åsamkomma skada på omgivning, både fysisk och psykisk sådan.
Men idrotten främjar ju ungdomsverksamhet. Vore det då inte klokt att ta alkoholpengar för att göra något gott åt ungdomarna?! Ta de pengarna och fortsätt utveckla undomshockeyn, och ge de unga ett nyktert alternativ, ge dem en meningsfull fritid - betald av fällan de annars kan hamna i!
Det ni alkoholmotståndare, vore det inte kul att använda alkholpengar till att motverka alkoholen - i tidig ålder!

Slutligen: Att ta sig ett glas är ett eget alternativ. Likaså att avstå från att ta sig ett glas. Låt vuxna få vara vuxna och ta sina egna beslut. Respektera varandras beslut. Respektera IK Oskarshamn för att de vill utvecklas!

Övriga tankar kring puben:
Hoppas verkligen inte supportershoppen dock försvinner helt pga av detta! Den behövs, inte bara för att kunna köpa det "senaste", utan också för reklamen de produkterna därifrån gör i Sverige.
Jag hoppas också på att förslaget med 2 pubar går igenom, detta för att slippa kaos, eller att folk springer till den enda lilla puben 2 min innan periodvila, för att hinna in. 2 pubar gör att hockeyn kommer i första hand, och att folk respekterar hela matchen, utan att behöva smita iväg under speltid.

Jag vet att alla inte håller med mig, även om 91% av Oskarshamnspubliken vill ha pubar i arenan.
Men detta var MIN åsikt kring det hela. Håller ni inte med - läs det om respekt ;) eller skriv ett seriöst svar, inte bara "idrott och alkohol hör inte ihop", för som jag skrev, ishockey är mer än idrott, det är underhållning. Motivera om ni har åsikter, så diskussionen blir bra och konstruktiv.

/Räkan

De stora matcherna i Arena Oskarshamn, utan IKO!

som jag skrev i inlägget innan, kommer jag göra lite enskilda blogginlägg om mina tankar mm från allt som släpptes idag.

Träningsmatcherna radades upp där, så nu tänkte jag skriva om de matcher som kommer spelas i Arena Oskarshamn, men som INTE IKO deltar i...

De jag tänker på är damkronornas fyrnationsturnering och Tre kronor Legends.

Jag börjar med damerna.
Kul att få till en landslagsturnering i Oskarshamn. Omöjligt att gissa hurmycket intresset ligger kring detta i Oskarshamnspubliken, men bra att få till lite andra arrangemang i arenan. Helt klart spännande. Tyvärr saknas topplagen USA och Kanada, men förutom Sverige, så även Finland, Ryssland och Tyskland känns helt ok att få till Oskarshamn.
10-12 februari 2012 kommer turneringen äga rum, som är en förturnering inför VM.

Men innan detta, så kommer Tre Kronor Legends till Arena Oskarshamn.
Kl 15:00 lördagen den 24/9 kommer de för att spela en uppvisningsmatch, mot gamla IKO-spelare.
Senare på kvällen, kl 18:00 spelar IKO hemma mot Örebro - heldag i ishallen!
Observera att matchen mot Örebro förflyttas från 16:00 till 18:00, för att ge plats för denna hockeydag!
Klart kul med en "vettig" uppvisningsmatch, dvs ingen plojmatch med dokusåpakändisar, utan riktiga legendarer!
Nu väntar man spänt på vilka spelare som kommer spela i de båda lagen...

Nästkommande blogginlägg:
Sportbar i Arenan för medlemmar! (kommer senare ikväll!)

/Räkan

Galen dag, vi börjar med träningsmatcherna!

Hoppla. Idag släppte IKO allt på en gång.

• Träningsmatcher.
• Sportbar(er) i hallen?
• Driften av arenacaféterian.
• Ispremiäs måndagen den 1:a augusti.
• Tre kronor legends den 24:september.
• Gratis inträde hemmapremiären den 21:a september mot Troja.
• 10-12 Februari; Damkronorna i en fyrnationsturnering inför VM (Sverige, Finland, Ryssland och tyskland kommer)

Galet släpp av IKO idag. Underbart att komma hem från jobb och få läsa pressutskick, tidningsartiklar mm mm om IKO!
Jag kanske borde skriva lite om punkterna ovan?
Ja, det kommer jag göra, men då IKO släppte många nyheter sammtidigt har jag beslutat att skriva lite om var släpp för sig. Dvs ett inlägg om pubarna, ett om cafeterian mm mm.

Alla inlägg kommer jag troligen skriva ikväll, så kvällen och natten kommer det rassla i denna bloggen.
Allt finns att läsa om på officiella hemsidan, så mina inlägg blir med lite diskussioner och tankar om de olika punkterna.

Men börjar redan nu med det rubriken skvallrar om; Träningsmatcherna!
4/8, kl 19:00 - IKO-Djurgården
17/8, kl 19:00 - IKO-Borås
26/8, kl 19:00 - Olofström-IKO
27/8, kl 15:00 - Tingsryd-IKO (spelas i Olofström)
31/8, kl 19:00 - Borås-IKO
7/9, kl 19:00 - IKO-VitaHästen (spelort fastställs senare)
10/9, kl 15:00 - IKO-Tingsryd

IKO har sedan tidigare gått ut med att man vill förlägga några träningsmatcher i annan ort, för att öka intresset utanför Oskarshamn. Jag antar att matchen den 7/9 mot VitaHästen också kommer spelas på annan ort.
Detta blir att det "bara" blir 3 hemmamatcher för IKO.
Men å andra sidan, det blir inga långa bortaresor för oss supportrar heller, om man vill se lite mer IKO...
IKO uppger också att man KAN släppa någon mer träningsmatch.
Men av de bokade, så känns Djurgården som mest spännande - redan dagen efter man går på is.

..min hockeyfeber steg radikalt idag... Och då är inte Silly Season över ännu :)

/Räkan

Spelarintervju: Victor Löfstedt

Victor presenterades idag, som ny spelare till IKO på TryOut-kontrakt. Jag ringde därför upp honom, för en kortare telefonintervju.

Välkommen till IK Oskarshamn!
Tackar!

Du kommer från Olofström, liksom Roger Jönsson och Fredrik Söderström. Var det du som kontaktade dem, eller var det Roger som kontaktade dig?
...jag ville till Oskarshamn. Men de kontaktade mig också... Men min agent skötte allt det där. Allt kunde ordnas med ett bra sammarbete med Olofström.

Vad vet du om Oskarshamn som stad?
Inte mycket... har inte besökt staden något vidare...

Vad vet du om IK oskarshamn, som förening då?
Inte mycket där heller...
Men när jag ringde runt efter erbjudandet så hörde jag bara gott!

Var det fler klubbar som intresserade sig för dig?
Ja, det var en annan klubb...

Spelar den klubben på samma nivå som IKO, eller en annan division 1 klubb?
Det var en annan klubb i Allsvenskan, men Oskarshamn var klart det intressantaste valet.

Vad gjorde att du valde Oskarshamn då?
Jag trivdes bra med Fredrik som tränare. Oskarshamn var ett bra alternativ för mig.

Känner du (till) någon spelare i Oskarshamn?
Jadeland. Jag spelade tillsammans med honom som junior i Malmö. Vi gick dessutom i samma skolklass!

Du har ett TryOut-kontrakt med IK Oskarshamn nu. Vad tror du om dina chanser att få förnyat kontrakt med Oskarshamn?
Klart det blir tufft. Det är inte lätt att komma från div 1, och slå sig in i Allsvenskan.
Men jag kommer slåss hårt för att få en plats!

Om du inte får förlängt med IKO, blir det då Olofström igen för din del då?
Ja, Olofström vill jag tillbaks till isåfall...

Beskriv din spelstil.
Jag är bra på skridskorna. Jag har också en bra spelförståelse, och gillar att spela fram. Jag är mer en spelare som passar till mål än den som gör målen...

Tack för intervjuen, och lycka till nu!

/Räkan


Ny spelare och en dementi...

IKO presenterade idag Victor Löfstedt, som Oskarshamns senaste nyförvärv, eller rättare sagt, han är på Try Out i Oskarshamn, och har till mitten av September på sig att ta en plats i truppen.
Victor kommer närmast från Olofström, liksom tränaren och sportchefen i IKO gör...

Dementin:
IKO meddelar sammtidigt att man INTE kommer sammarbeta med några div 1 klubbar, vilket tex Tranås själva påstår, läs tidigare blogginlägg...
Däremot så kommer man att föra dialog med flera div 1 klubbar...

Avslutningsvis: Välkommen till IK Oskarshamn "Lövet"!

/Räkan

IKO sammarbetar med div 1...

Enligt Tranås hemsida, har IKO inlett sammarbete med dem. Tranås uppges vara en av flera div 1 klubbar IKO kommer att sammarbeta med...
Kan nog vara OK, för IKO att kunna skicka juniorer och spelare på rehab dit... Men åt andra hållet, tja då vet jag inte vad IKO kan plocka av dem...

Träningsmatcher mot Borås och div 1 klubbar nu då?!?!

/Räkan

Räkan testar att vissla...

Jag har ett tag funderat på att utöka och förnya bloggandet... Både så man syns i fler sociala medier, men också för att kunna uppdatera snabbare när man jobbar eller är på bortamatcher...

Därför kan ni numera följa mig också på twitter. För att följa mig där; http://twitter.com/#!/slemklump

Jag har haft twitterkontot ett tag, men mest för att följa mrmadhawk mm. Nu däremot kommer jag själv börja skriva.
Alla tweets där kommer vara IKO-relaterade, men på ett mer personligt plan... kommer även hinta om när intervjuer mm är på G...
Tanken har funnits ett tag, så detta är inte för att härma CG, utan något jag funderat fram och tillbaks på en längre tid. Jag går nämligen inte in för något halvhjärtat, utan vill vara säker först, så jag kan satsa 100% energi på det jag åtar mig.
Bloggen kommer dock alltid hamna i första hand, twitter är till för de där små grejjorna, som att nu har jag ringt mr X eller liknande... sådant som sedan skrivs om i fulltext på bloggen...

Tips?
Har du/ni tips på hur bloggen kan förbättras, delge mig gärna dem!
Skriv vad ni vill läsa om, vad som är bra/dåligt.
Tipsa gärna om nya förslag, eller ämnen att skriva "krönikor" om. Ex som den jag skrev om klacken, som blev mycket välläst...
Även tips till hur vi kan utöka läsarkretsen ännu mer tas tacksamt emot, men jag kommer aldrig börja spamma andra bloggar mm! Fult sätt för att få bloggträffar! Jag vill ha tips om hur övriga oskarshamnare eller IKO-intresserade kan hitta hit. Allt för att bloggen skall kunna utvecklas på ett bra sätt.

/Räkan

Slår ett slag för kampanjen igen...

Har hittils inget nytt att rapportera om i IKO idag...
Passar därför på att slå ett slag och uppmärksamma Powerplayer igen på bloggen.IK:s officiella har nu börjat uppdatera siffran, och i skrivande stund är det 29.900 kr insamlade.
För att följa insamlingen är det bara till att klicka HÄR! Där hittar ni också var och hur man anmäler sig till kampanjen!

Att på bara 5 dagar hitils fått ihop närmare 30.000 är helt klart OK! Nu är det bara upp till övriga att få tummen ur...
Klart värt de pengarna för att få ett slagkraftigare lag, en t-shirt, 2 friplåtar och chans att vinna 1 av 3 säsongsplåtar...

/Räkan

J20: Emil Larsson

Det har snackats lite fram och tillbaks angående Emil Larsson, att han kommer lämna IK Oskarshamn. Personligen tyckte jag att snacket lugnade ner sig när hans farsa, Michael Larson blev klar för klubben.
Hursomhelst så har jag nu kontaktat Emil, för att höra hur det ser ut. Och ja, Emil kommer lämna IK Oskarshamn.

Det som skall lösa sig innan Emil väljer vart han flyttar är skolan. Men han outar själv Mora som ett alternativ. Även Södertälje ligger mycket bra till. Emil fyller dock i att fler klubbar är intressanta och intresserade av TV-pucksliraren...

Och att Emil blir lite kryptisk och inte vill tala om övriga klubbar får mig att fundera... kanske någon klubb som skulle svida i Oskarshamnarnas ögon om han gick till?! Kanske någon som stal J-20:s plats till SuperElit?! Färjestad? Nja, Växjö kanske är ett alternativ - med goda studiechanser och 2 juniorlag i högsta ligan.... observera att sista stycket enbart är MINA spekulationer!

Hur eller hur, tråkigt att även du Emil väljer att vandra vidare. Hoppas dock på att du en dag hittar hem igen :)
Lycka till i fortsättningen, var du än hamnar!

/Räkan

Omgång 3, 93/94

För er som var med om lite hockeyhistoria, så hittade jag i natt ett trevligt gammalt blogginlägg, från tiden då allt hände.
Inlägget hittar ni HÄR!
(..scrolla ner lite, till omgång 3....)
Inlägget är från en match från 1993. På den tiden fanns det inte en massa bloggar mm. Just därför jag blev extra glad att hitta detta klassiska inlägget. Det är från en tid då Oskarshamn hade Peter Ekroth, Skeeter Moore och Pavel Burger. Även Jocke "snabbskrinnande" Roth omnämns...
Resultatet: Jo, IKO vann även denna matchen med 6-2...

Bara jag som blir nostalgisk?!

PS: Snart kommer det en ny intervju från ett nytt förvärv - håll tilll godo!
Fortsätt besöka bloggen, kommentera och tipsa mig - för att utveckla bloggen!!!

/Räkan

..mer om J20...

..jag minns fakrist inte vad jag rapporterat om angående J-20 och J-18, men läste ikväll att Daniel Nilsson spelar kommande säsong i Mora J-18.
Spelarartappen vi haft hittils i juniorleden:

Daniel nilsson - Från J20, J18 tiill Mora J18
Erik Gustafsson - Från J18, J20 och 4 A-lagsmatcher till Färjestaden J20
Oscar Engsund - från J-18, J20 och 13 A-lagsmatcher, till HV 71 J20
Martin Sophy - från J18, J20 och 11 A-lagsmatcher, till Huddinge J20

Nytilskott: Inga, vad jag har sett...

Resaerverar mig för något bortfall - men vad jag kan se, så är det dessa 4 spelare IKO tappar från  sina juniorlag. Enligt mig så blir Oscar Engsund tuffast att ersätta, men rent allmänt, så tappar juniorlagen backspetsen. Bara till att hpppas att inga fler bortfall tillkommer...

Hoppas att övriga juniorer vill stanna, och hjälpa Oskarshamn få riksintag till hockeygymnasiet, och fostras in i A-laget.

Juniorerna hade en enastående säsong, både J-18 och J-20, trots att det inte räckte hela vägen. Kommande säsong är vi med från start, och hejjar fram våra unga krigare!!!

Tipsa mig gärna angånde a-lagsspelare OCH juniorerna på: slemklump@hotmail.com

/Räkan

..lovord...

...jag ringde upp Mikael Lidahmmar idag för en intervju (se föregående inlägg), och märkte nu att lite från intervjun föll bort i blogginlägget...

Därför uppdaterar jag med lite av en för mig viktig punkt, det var i frågan till om Mikael kände någon från laget sedan tidigare.
Då svarade han att han ringt till David Rautio och Johan Pettersson, för att höra sig för om Oskarshamn. Och båda de lovordade Oskarshamn som förening och stad.
Så vi får skicka ut ett litet tack till de forna Oskarshamnsspelarna!

Inte så mycket kanke som föll bort, men ack så viktigt att nämna de som lovordar Oskarshamn, klart de förtjänar att bli omnämda!

/Räkan

Spelarintervju: Mikael Lidhammar

Helgerna är lite händelselösa... så jag gjorde som så idag att jag plockade upp telefonen och ringde till ett av säsongens nyfärvärv; Mikael Lidahmmar, för en liten intervju.
Jag har aldrig gillat norrländska, men killen svarade med världens skönaste Lule-dialekt. Får ni chansen att samtala med killen - ta den. Man blir glad av honom.
Här kommer intervjun, översatt till svenska/småländska ;)

Vad var det som gjorde att du valde att krita på för IK Oskarshamn?
...eeeee....eeeeee.... Jag hade en uppchnersäsong i Bofors, och ville revanchera mig från den säsongen. Oskarshamn kontaktade mig, och visade att de tror på mig. Det är ett bra ställe att utvecklas på.

Har du flyttat ner till Oskarshamn ännu, och börjat träna med laget?
Jag var nere i veckan, och körde med laget. Sedan så flyttar jag ner i början av Juni, och kör på fram till semestern. Men just nu är jag hemma i Luleå.

Vad har du för personlig målsättning kommande säsong?
Jag vill göra en jämnare säsong. jag vill få bort mina dalar jag hade förra säsongen.
(se ett exempel på en dal till topp HÄR - reds anmärkning)

Är det någon i laget du känner/har spelat med tidigare?
Nä, det är ingen.

Vad tycker du om Oskarshamn som stad?
Jag har bara varit i Oskarshamn veckan som var, så jag har inte hunnit bilda mig en bild av staden. Men det verkar vara en mysig stad.

Vad har du för hockeyidol/förebild?
hehehe, jag har nog vuxit ifrån det där...

Är det ingen särskild spelare du drömmar om att få spela tillsamans med?
Näe.

Hur skulle du beskriva din spelstil?
...eeee.... tja, jag är väl hyfsat tuff, och fullföljer. En slags powerforward.

Beskriv ditt bästa hockeyminne.
Det var i Luleå. Säsonngen hade gått tufft, och vi var nära kvalserien. Sista matchen var avgörande om vi skulle hamna i kvalserien eller ej. Vi var tvingade att vinna. då gjorde jag det avgörande målet, som höll oss kvar i elitserien. Det var underbart!

Tack Mikael för intervjun, och lycka till under säsongen!

/Räkan

...att vara först...

...på oskarshamnstidningen har det idag dragits igång en disskussion angående att vara först eller ej... läs OT:s bloggar...
Jag kan till de svara - , Oskarshamnarna kräver nyheter direkt - vilket CG på OT har gett i den mån han kan...
Men när detta sker, så gnälls det över att CG sabbar för IKO och dess förhandlingar....

Personligen tror jag detta "bråket" är aningen ärligt, men också aning sanningsenligt..
Dvs, IKO vill ha vissa namn "mörkade", för att få spelare till det priset man vill. Sammtidigt kräver supportrarna att veta vad som händer...
vad skall lokalblaskan göra... de valde att göra som supportrarna krävde, de grävde fram det man ville - som i detta fallet kunde skada föreningen...

Jag personligen har i några fall vetat vissa värvningar, men Roger Jönsson har bett mig att vänta till pressmeddelandet, för att respektera övrig media - då har jag respekterat det!
Både i respekt mot Roger - för att i fortsättningen få nyheter, men också för att visa att jag inte vill rapportera rykten (som kan skada klubben)
Samma sak gäller när Roger talat om "hemliga" värvningar, och bett mig vara tyst till dessa är klara för att nte skada förhandlingarna. Då respekterar jag detta för att jag vill klubbens bästa och jag vill behålla sportschefens förtroende.

Men jag vill också höra angående OT:s scoop, jag vill veta vad som händer, men jag vill inte att det skadar klubben...
Men precis som CG skriver, det är vad fansen kräver...

Mitt mål är att rapportrera om relevanta anbud som IK ger UTAN att skada klubben i mitt hjärta - där har OT och jag olika syner, då OT vill ha läsare - liksom jag, men de söker det de tror folket vil ha.

jag vill skriva om det som klubben och folket vill ha, utan att skada någon av dessa!!!

Jag kan och vill delge er viss fakta, men utan att skada IKO... Mitt hjärta brinner för IKO, och kan jag skada eventuella nyfärvärv, varför sabba i förhandlingarna....

I Vissa fall berättar inte IKO vad som händer - men som jag erfarat - tolka tystnaden som något poitivt. Dvs, tystnad betyder ofta att man försöker värva spelare som allsvenskan annars skulle vilja ha, men glömt...

Sedan så förstår jag OT. Jag vill också vara först med nyheter. Jag ser, liksom OT upp till mrmadhawk, som i regel är först - men inte till bekostnad av eventuella nyförvärv....

Jag gillar att OT gräver fram till det VI önskar att de kan gräva fram, men några av avslöjjanden borde kanske väntat någon dag...
Några av OT:s avslöjanden har jag fått nys om, men Roger bett mig  vara tyst om, och då är jag tyst om det - för att inte skada min klubb i hjärtat. JAG respekterar detta. men att media inte gör det försår jag... Så är det. Det är vad vad vi vill läsa. face the facts.

Vi vill ha nyheter, sammtidigt vill vi inte skada klubben.

OT har gett oss det ena av myntet - det tackar jag för. Sammtidigt blir jag ledsen över skadan de gör, i förhandlingar mm.
Men i det totala, skada eller ej, all publicitet de gör ger publicitet för IKO - vilket är BRA!
Jag kommer aldrig skriva om rykten, men jag kommenterar dem gärna. Jag kommer aldrig skriva om rykten, som bara är rykten, men jag kommer alltid älska rykten, då jag vet att det händer något i min klubb.

Jag kommer aldrig att skriva ner scoops, men kan de skada IKO, då gräver jag ej heller vidare...

Jag vill rapportera om vad som händer i IKO, och eventuella rykten, men inget som kan skada min favvoklubb!!!

Jag kommer fortsättningsvis gräva i scoops angånde IKO, och presentera dem i lämplig mån. Jag kommer också att fortsätta göra intervjuer mm, för att delge ER de svar ni förhoppningsvis söker.

mitt svar till debatten:
OT - Fortsätt gräva, och delge oss info, men i lämplig takt.
IKO - Delge oss mer/fortsätt att tala om vad som händer, dvs eventuella fövärv mm, utan att skada min klubb i hjärtat.

Svar på debatten? Vad tycker ni?! Kanks einte, men mina åsikter iallafall, särskilt till bloggen...

/Räkan

...Oskarshamnarna som gjorde det...

...jag hade innan bestämt mig för att INTE skriva om hockey-VM, förutom om Poulsen i Danmark, då övriga matcher inte rör IKO - det enda laget i mitt hjärta.

Men jag satt här hemma och såg Sverige-Tjeckien.... Ett Tjeckien som jag anser spelat bäst totalt sett genom hela VM, och förtjänade guldet... innan sverige tog tag i saken... för det var en bedrift faktist, att vinna med 5-2 mot Tjeckien.

men som jag skrev innan, detta rör inte IKO... MEN. När man ser matchen... Så minns man spelarna som IKO fostrade, Mattias Tedenby och Martin Thörnberg...

Stort grattis särskilt till Tedenby och Thörnberg, som nu får lira final!

Tänk om de kunde återvända till IKO... Känns fruktansvärt långt ifrån, men både att minnas och att drömma (tillbaks) är tillåtet!

Men kul med "Oskarshamnare" i landslaget!

"Inget om VM-bloggande" utan Poulsen... så blev det 2 inlägg idag på kort tid... :)

/Räkan

Tjecken från Oskarshamn i VM...

Ja, just nu när jag skriver detta spelar Sverige VM-hockey mot Tjeckien.
Men detta inlägg skall inte handla om detta, utan om några kommentarer som blev en kortare diskussion på bloggen....

Ämnet: Kamil Kastak
Frågan: Nationalitet

Signaturen IckeDicke skrev att Kastak var Slovak, Jan Banan rättade till tjeck, och Rusk fyllde i om att även han var säker om att Kastak var Tjeck.

Kamil kastak är tjeck. Precis som Jan Banan, så var det först Tjeckoslavakien, när de delades blev kastak Tjeck.
Beviset? Tja, Elitprospects? kastak hittar ni HÄR.

Meningen med detta blogginlägget? Tysta diskussionen?
Nej, meningen med detta blogginlägg är att när snacket drog igång kollade jag inte upp Kastak på elitprospects, utan letade reda på hockeybilden jag visste jag hade av honom.

Och då det är VM just nu, sverige möter tjeckien - så varför inte visa en IKO-tjeck från hockey-VM 95 för er...
(...och på bilden står det tjeckien...)

Och så här snygg var baksidan... läs klubb...

..snygg hjälm hade han också...

/Räkan

M. Sophy lämnar...

Idag händer det grejjer.. först drar POWERPLAY igång.
Sedan förlänger Valdix.

Och nu uppger hockeymagasinet att martin Sophy lämnar Oskarshamns J-20. Han flyttar till Huddinge, och deras ungdomsverksamhet...
Lycka till Martin.

/Räkan

Valdix klar för IKO 1 år till!

IK Oskarshamn skickade precis ut pressmeddelandet, Valdix har kritat på för ytterligare en säsong med IKO.
Detta blir Valdix 5:e säsong med IKO, med lite utflykter till Växterås och Timrå däremellan.

Nu bygger vi vidare! :)

/Räkan

Supporterspelaren igång...

Upp till bevis Jeanette och Osse :)
Jo, för ni var de som i kommentarsfältet skrev att ni gärna skänker pengar, om en kampanj startar. nu är fallet så att man har dragit igång en sådan kampanj!

På IK Oskarshamns officiella sida kan man läsa mer om kampanjen, som IKO och Blue Front Support kört igång.

För endast 150 kr i 6 månader kan man bidra - eller mer om man vill.
Men för dessa slantar får man inte bara chansen att bidra till lagets spets, utan också en specialtryckt t-shirt, 2 plåtar till valfri match, plus att man är med i ett lotteri till 3 säsongsplåtar!
Ingen dålig investering tycker jag!
Bra/smart drag att locka med lite prylar till de som vill hjälpa till.

Jag tänker anmäla mig, och hoppas att ni alla andra också gör så!
Vänta inte heller med att anmäla er, då de ledande i föreningen snabbt kan se vilka extra pengar man kan få ihop!

Kul också att just detta snackats om på denna bloggen i några dagar nu, och nu händer det. Kul att vi kan påverka tillsammans, för en bättre framtid!

/Räkan

Lite Silly...

Ingen stor nyhet längre kanske, men Fogström, som IKO varit i kontakt med är definitivt borta, då han istället förlängde med Mora. Och då det snackas om supporterspelare, och hur orimligt det är idag, kan jag tillägga att just Fogström är en supporterspelare, dvs supportrarnai Mora finansierade honom föregående säsong...

och hur svårt det är att samla ihop så stora pengar... tja, Växjö lakers har i skrivande stund samlat in 29000 - till ett TIFO! Just det. ETT tifo, till hemmapremiären...

1000 pers skänka 100 kr för Stefan P - det tror jag med blir svårt - Oskarshamnarna är som de är. Men å andra sidan så finns det de som säkerligen är villiga att betala MER än 100 spänn, så 1000 givmilda personer kanske inte behövs... Men om supportrarna skall göra något sådant till kommande säsong börjar det kännas lite sent... en sådan insamling skulle promotats innan föregående säsong tog slut...
Nu tror jag snarare i så fall att man skall locka på de generösa eldsjälarna, men kanske mest flörta med sponsorerna för att få loss kosingen till Stefan P.

Och för att svara på kommentarer som; han har ändå inget hjärta för klubben, så släpp honom". Till det kan jag börja med att säga - INGEN spelare i a-laget spelar gratis. Bättre spelare tjänar mer. Spelare som dessutom har familj mm i andra städer måste lockas med ännu mer pengar - det är fakta. OK, ett glödhett hjärta från Stefan och han hade kostat mindre, men hade han varit "hjärtlös" gentemot föreningen hade han till att börja med inte hållt kontakten levande och han hade ej heller lämnat ett motbud...

Övrig Silly?
Tja, CG släppte nyheten om att IKO jagar Sirianni, och nu är fler klubbar inblandade i jakten, bland annat Örebro.
Nyheten/ryktet spreds som en löpeld på bloggar och andra hockeysajter. Om någon sportchef i sverige missat Sirianni innan, lär de nu fått upp ögonen för honom...
Nu kanske de som tjatar om rykten och nyheter dagligen förstår att tystnad på ett visst sätt kan vara bra. För hade IKO jagat honom själva, då hade dragkampen varit smidigare...
Hoppas dock att detta eldar igång Roger Jönsson, och signar Sirianni eller någon annan poängmakare snabbt...

/Räkan

Dubbelpassaren...

Ser ut som att OT listat ut en av spelarna Jönsson nämnt innan. Jönsson har sagt att man söker en dubbelpassare - dvs, icke-EUspelare, med medborgarskap i europeiskt land också...
Spelaren skall dessutom ha haft någon skada föregående säsong.
Och OT smällde nyss upp med Rob Siriani.

Detta låter faktist mycket troligt, då han passar in på Jönssons beskrivning tidigare och är en spelare man troligen ville hålla "hemlig" från de andra allsvenska klubbarna.

Poäng kan karln göra. Jag tror att detta är en kugge som skulle kunna passa bra i Oskarshamn och Allsvenskan. Tveksamt dock med skadade spelare, men å andra sidan, säg den hockeyspelare som inte skadar sig under en säsong, dvs de flesta brukar göra det.
Nu snackar vi förvisso om en ryggskada - som skall vara läkt. Men vad jag personligen kan erfara, ryggskador läker sällan helt, eller rättare sagt, det behövs inte mycket för att få problem igen.
Men jag tror det kan vara värt chansningen...

Fråga om supporterspelaren, Steffe P:
Kom in en fråga angående vad det innebär med "supporterspelare", som det snackats om som ett alternativ för att få behålla Stefan P.
Supporterspelare kan betyda lite olika saker, men vanligast är att en eller flera sponsorer alternativt annan aktör med pengar går in och betalar för att publiken skall få favvoriten till klubben.
Annat alternativt, är att supportrarna samlar in pengar till spelaren. Dvs, supporterklubben annordnar en insamling, förhoppningsvis får man in tillräckligt med kulor för att finansiera en påskrift.

/Räkan


Mer om McGraths legendar...

...skrev förut om senaste tillskottet i IKO, McGrath.
Efter att jag gjort det fick jag höra lite annan kuriosa om honom. Nämligen att det finns en hockeylegend inom släkten...
McGraths svärfar är nämligen ingen mindre än Doug Gilmour.

Onödigt vetande - kanske.
Kul kuriosa - det tycker jag iallafall :)

/Räkan

Evan McGrath klar för IKO!

Idag blev det klart. Han som gjorde att Hurtubise inte får plats i klubben, pga av sitt icke EU-pass...
Och som resultatet blev, så kan inte jag klaga.

Spelaren som presenterats av klubben idag är ingen mindre än Even McGrath. En spelare de flesta allsvenska klubbar försökt få, valde tillslut Oskarshamn.

McGrath har skrivit på för ett år med IKO.

Från pressmeddelandet:
"25-årige Evan McGrath kommer alltså senast från en kanonsäsong i allsvenska Västerås där han svarade för 43 poäng på 49 grundseriematcher. McGrath har  fina meriter från AHL där han spelat 277 matcher och producerat 121 poäng och NHL-draftades dessutom av Detroit Red Wings 2004.

- Evan tycker att det känns väldigt motiverande att få spela en typ av hockey som passar honom perfekt med ett offensivt tänk och stort puckinnehav som Fredrik Söderström och Roger Jönsson förespråkar, säger McGraths rådgivare Niklas Granberg.

IKO:s sportchef Roger Jönsson har jobbat en längre tid på att få Evan McGraths underskrift och är givetvis nöjd att han till slut valde IKO, i konkurrens med andra allsvenska klubbar. McGrath ansluter till truppen innan seriestarten i september.
- Evan är den spelare som ska leda oss på isen och han styrkor finns både offensivt och defensivt. Det finns mer att plocka ut av honom och han kan stiga ytterligare en nivå poängmässigt, säger Roger Jönsson."

Välkommen till IK Oskarshamn Even McGrath!

Enligt mig är detta en kalasvärvning, som dessutom inte kan varit helt lätt, då fler ville ha honom. Imponerad. Ser förväntansfullt fram emot kommande presentationer!
Enligt mig är McGrath en värdig Rynoersättare!


PS: Blogg.se, som denna bloggen ligger under har i helgen haft driftstörningar. Jag har ej kunnat uppdatera, och att kommentera inläggen ha ej heller funkat.
Nu meddelar dock blogg.se att problemet skall vara fixat!

/Räkan


Nostalgi...

En av de som gräver fram saker i hockeysverige snabbast är mrmadhawk...
Just därför bev jag extra glad idag, då han postade denna bilden på sin blogg, en bild från premiären, då IK-klacken/blue front support var stiligt uppklädd i blått....

(Foto: mrmadhawk)

Kul att få återuppleva detta, även om man än idag blir iriterad på poängen som dommaren stal av oss...
Men inte tappa focus... Kul med så många matchtröjor, och kul att få minnas starten av förra säsongen, som trots allt var bra!!
Hoppas vi kan göra om samma sak i karlskoga i år...

en bild till:

(foto: Daniel Svensson)

Jag har efter en tid nu, sedan jag började skriva och gräva för bloggen funderat på rörliga bilder. Detta fick mig nu, med nostalgi från premiären att plocka fram Malmö suppports intervjufilm från premiären...
Jag rekommenderar er att se på hela filmklippet som erbjuds via länken, för att få se värmningen av spelarna mm.
Men starkast rekommenderar jag intervjun, som sker ca 2:44 in i klippet, med Oskarshamnssupportern "Per".
Intervjun sker efter första pausen, då resultatet är 1-1, och föredetta Malmöspelaren Jadeland är målskytt för IKO! För att citera Per: Jadeladilaaaaaaaa!

Dessutom så verkar Per synsk, då han siar om framtiden; "bara det blir bättre än föregående säsong (negativt kvval), och med facit i hand, så fick han rätt!!! Säsongen som gick var tung i slutskedet, men inte lika tung i som föregående säsong!!!

Klippet mm hittar ni HÄR!!

Hoppas på samma sköna uppslutning i Bofors!

/Räkan

Hur gick det för honom?

Jag har sagt upp viasat hockey (då de ändå aldrig sänder IKO.. blir billigare att köpa de fåtalet Oskarshamnsmatcher via pay per view), detta innebär att jag inte kunde se kvällens match som Danskarna spelade mot Tyskland... Någon som såg den, så skriv gärna i kommentarsfältet om hur många byten mm Poulsen fick göra idag!!
I skrivande stund pågår förlängning där hörde jag precis, men resultatet är ovesäntligt... som sagt var, skriv gärna en kommentar om hur Poulsen skötte sig och om/hur mycket istid han fick idag!

Spelschema klart!

Precis som rubriken lyder, så är spelschemat för hockeyallsvenskan klart!
Men innan vi tar upp det mer, så lite om träningsmatcherna. Som jag bett om innan, vore det kul om IKO kunde boka några träningsmatcher, och nu tycks det vara så. Signaturen Åbro på svenskafans har nämligen hittat 2 träningsmatcher. Enligt Borås hockeys hemsida så är 2 matcher bokade.

17/8: IKO - Borås
24/8: Borås - IKO

Spelschemat allsvenskan:
Som nämnt innan, spelschemat är klart, och det hittar ni i sin helhet som pdf HÄR.

IKO börjar borta Lördagen den 17/9 mot Bofors... inte så kul premiärmotståndare, men det är inte roligare än vad man gör det till... 4 supporterbussar och det är en drömmotståndare ;)

Första hemmamatchen kommer omgången efter, onsdagen den 21/9, hemma mot Troja ljungby.

Sista matchen för IKO kommande säsong spelas borta mor Rögle, Fredagen den 2/3 2012...

Barar till att börja boka och planera lite resor nu då :)

/Räkan

Poulsens landslag...

Danskarna förlorade mot Ryssland... det har visst blivit som så att jag följt Danmark hårdare än vad jag följt Sverige... Visst jag har sett alla sveriges matcher också, men de danska matcherna känns mer spännande och relevant att följa på något vis...
Många allsvenska spelare, och så självklart "vår" dansk, Poulsen.

Idag fick Poulsen sparsamt med istid, och som extraspelare i fjärdekedjan är det inte lätt att hitta på så mycket, då det mest brukar handla om att låta tiden gå lite, så de andra kedjorna hinner vila.
Trots detta så var nog detta matchen Poulsen fick visa upp sig på ett mer positivt sätt, dvs han fick spela med puck och vara med och skapa lite - den chansen har han inte fått i de övriga matcherna.

Synd att danmark förlorade, för de spelade imponerande ikväll.
Imorgon är det de tre kronorna man får titta på... Även om det känns "divigare" att se ett gäng stjärnor som inte är så sugna på att skada sig, och riskera NHL-spel... hellre mindre talang och större hjärta om ni frågar mig. Får se hur de kan tända till mot Frankrike i morgon, Sverige brukar ju ha problem att hitta gnista mot "B-nationer". Men jag tippar på vinst till Sverige med 5-1 trots detta.
vad tror ni?

/Räkan

Välkommen "hem" Michael Larsson!

Mötet Roger Jönsson hade igår kväll gick bra...
Idag skickade IK Oskarshamn ut pressmeddelandet om att Michael Larsson blir den assisterande tränaren.
Michael har skrivit på 1+1 år med IK Oskarshamn.

Personligen glädjs jag mycket med denna värvningen, då michael i stort sett aldrig misslyckats med sina uppdrag i Oskarshamn, han kan föreningen och har ett hjärta för klubben.

Michael kom till IK oskarshamn från SSK 1994 som spelare. Han spelade fram tom 2000, innan han lade skridskorna på hyllan. men han stannade i föreningen och båset, som tränare. Då tog han IKO till kvalserien till Elitserien!

Mellan 2007-2010 var han assisterande tränare i IKO.

Senast innan han nu flyttade "hem" till Oskarshamn igen, har han gjort succé i rumänska ligan, där han varit assisterande tränare bredvid gamla Oskarshamnstränaren Challe. Där tog de hem trippeln!

Något som IKO också skriver i sitt pressmeddelande, som jag tycker låter lovande, är att Michael också skall knyta ihop banden mellan a-laget, juniorerna och hockeygymnasiet.

Välkommen till Oskarshamn igen Micheal Larsson!!

/Räkan

Lite information från sportchefen:

Jag ringde upp sportchef Roger Jönsson för lite frågor.
Jag började med att namedroppa de namnen som cirkulerat på diverse nätforum mm, om tänkbara nyförvärv.

Börjar med Jeff Friesen, som ryktats häråt. Roger svarar dock med att spelaren i sig kunde vara aktuell, men ej aktuell för IKO i dagsläget, då han börjar bli gammal, eller som Roger uttryckte det, tar vi in en spelare utifrån gränserna skall de inte komma hit för semester, då skall det vara någon som vill arbeta för pengarna... IKO har inte erbjudit honom kontrakt, och kommer ej heller prata med honom...

Eric Przepiorka dök också upp som tänkbart namn till IKO, på mrmadhawk. Och detta tolkade jag som tänkbart rykte, då han plockades till Sverige av just Roger Jönsson. Dessutom så blir han svensk medborgare i sommar, så han tar ej icke eu-plats. Men detta namnet dementerade Roger. Roger säger precis osm jag anser, att denna spelare håler ej de kvaliteérna som IKO saknar. Så ingen Eric på gång heller.

Sedan så passade jag också på att fråga om tvillingarna Donati, som nämnts och önskats av fansen. Men som jag först skrev, så går det inte pga av icke-euplatser... finns bara en sådan till att tillsätta. Så ploppade italienska flaggor upp på dem på eliteprospects, och de blev plötsligt mycket intressanta.
Roger svarar att dessa spelare klart vore spännande på svensk is, men att de endast besitter kanadensiskt pass, dvs infon på eliteprospects är felaktig...
Men... tvillingarna jobbar tydligen på att få italienskt pass...

Kommande nyförvärv?
Man är nära med Hurtubise, och precis som CG på OT bloggade om, så har det dykt upp ett annat hetare namn, som man närmar sig. Ett namn på icke eu-spelare. Blir detta klart tar man det före Hurtubise.
Jag fick dock ej ut några ledtrådar angående vem det kan vara, då man inte vill att andra konkurrenter skall norpa åt sig spelaren, med pengar IKO inte kan konkurrera mot. Men Roger replikerar snabbt, Ryno och Guter skall ersättas med spelare som är lika bra som dem eller bättre, och man kan och kommer betala för att få det. Deras löner är friställda, och pengar finns kvar i spelarbudgeten... Nu letar man bra namn.

Valdix mfl?
Nära med honom nu. Nu är han hemma, så dialogen blir lättare. Men beslut kan ta några dagar till...

J20?
Vi pratade också lite om J20, och Roger säger att han inte sett en enda match med grabbarna, så han vet inte vad de går för, däremot så jobbar han på att sätta sig in på hur laget och spelarna ser ut. Har inte pratat med laget ännu.
Ärligt och rakt svar vill säga.

Växjö tog oärligt IKO:s plats i SuperElit:
Har ni missat infon om detta, läs mitt föregående inlägg.
Jag frågade Roger om han eller IKO skulle överklaga detta på något sätt. Svaret var att detta uppskattas inte av IKO, och man kontaktade genast förbundet angående detta. Eller, man har hittils skickat en "förundran" kring fallet.

Michael Larsson som assisterande?
Nära att bli klart med honom. Möte skall hållas ikväll, och Roger hoppas kunna presentera honom som assisterande tränare mycket snart.

Avslutningsvis; tack till Roger Jönsson, som aldrig är svår att ringa till. Svarar ärligt. Om så aningen mer kryptiskt denna gången än tidigare, då man vill skydda sina namn man snappat upp från konkurrenter, så svarar Roger alltid på mina frågor. Det uppskattar jag iallafall. Roger är öppen mot supportrarna, men skyddar sammtidigt klubbens intressen och talar med media mm när de ringer eller när han har något av värde att förmedla.

/Räkan

Löften från förbundet betyder inget!

Efter att Färjestad tog platsen i J-20 SuperElit, och IKO tvingades kvala mot varandra, för att man INTE ville utöka serien, svarade förbundet med att detta är SISTA gången detta händer. Man kommer INTE utöka J20 SuperElit.
Detta även om Växjö skulle gå upp...

Växjö slutade EFTER IKO i grundserien, nådde inte första kvalomgången - som IKO vann. Man nådde då ej heller PlayOffmatcherna mot Björklöven.
Dvs IKO gick MYCKET längre än Växjö, IKO vann grundserien.
Men icke, SuperElit hade inte plats för IKO.

Idag meddelar förbundet att J20 SuperElit utökas. Men inte till förmån till serievinnarna, eller kvalseriesegrarna IKO, nä, för att ge Växjö en fribiljett!!

Enligt mig - helt absurt!
Vägrar man släppa upp IKO i SuperElit, pga Färjestads fribiljett och vägrar man då utöka serien - och dessutom hävda att serien INTE skall utökas, och INGA fler gratisplatser kommer delas ut - då håller man det. Nä, förbundet fortsätter att våldta de mindre klubbarna, i serierna under elitserien.
Pinsamt agerat av förbundet!!

Jag har skickat iväg lite förfrågningar till olika personer om hur det kunde bli så här, och om IKO på något sätt kommer att överklaga. Inväntar spänt svar...

/Räkan

Lite speltid och slö silly...

Tar först upp ämnet IKO:s Silly Season. Just nu känns det som det går tungt, då man inte ens hör några vettiga rykten. Det jag hoppas på är att man jobbar på att landa ett stort namn, då sådant kan ta tid... och som sportchefen själv sagt, det handlar nu om spelare till första och andra kedjan... förväntningarna är i och med det höga.
Lyckas man dock landa en skräll inom en snar framtid, då kan jag vänta någon dag till, istället för att slänga upp ett gäng dussinlirare lite fort...

Lästa också på Oskarshamnstidningen att IKO skall ta över nattklubben under Latitud - någon som vexakt vad som menas med detta? Dvs, inget eget öltält som jag fattar det - vad får man då tex intäkterna på det ifrån?
Jag är inte insatt i ämnet, så ni som vet, sätt in mig i ämnet ;)
Dock bra att stärka varumärket IKO, och på något sätt visa upp sig under ett VM!

Tjeckien-Danmark, jag missade nästan hela matchen pga jobb, men Poulsen fick knappt istid idag heller?!

Träningsmatcher?! Nästan alla allsvenska klubbar har spikat sina träningsmatcher, IKO har inte gått ut med någon. Detta innebär att motståndet som finns kvar är division 1 klubbar kvar... 6 matcher mot Olofström måntro?!... Nä, jag gissar på match mot Olofström, men övrigt?! Vilka "bättre" klubbar finns kvar, som inte har sina scheman klara? Jag hittar inte många allsvenska klubbar eller elitserielag som inte har sitt schema klart.

Hoppas på lite nytt snart, och då allt går trögt, avslutar jag som vanligt; tpisa mig gärna på: slemklump@hotmail.com

/Räkan

RSS 2.0
annonser: