J20: Nässjö vs IKO slut: 2-8!!!

IK Oskarshamn vinner bortamatchen mot Nässjö!

För att läsa om period 1 och 2 får ni kika i tidigare inlägg, där jag rapporterat från dem.

Som jag skrev innan har alla utvisningar genererat i mål. IK oskarshamn fick starta sista perioden i powerplay, i 1:58... IKO lyckas inte göra mål i detta powerplay, men endast 9 sekunder efter det, då kan David Odén göra sitt andra mål i matchen, då han sätter 2-7 målet!

Mycket focus på boxplay och powerplay. I sista perioden blev det inte samma visa annars, då båda lagen fick några tillfällen att spela i powerplay, utan resultat.

Dock så skulle Martin Eberhardsson få en utvisning, men ca 4 minuter kvar av matchen. Och då gör David Odén i IKO mål, men en man mindre på isen!!
Och inte nog med detta; Detta innebär hatTrick för David!
Grattis David Odeén till ditt HatTrick!

Om david Odéns sista boxplaymål kan nämnas att han blev fri. Kör rakt på, får in pucken och fortsätter själv in i målet.
Härlig inställning, dvs att bara gå rakt på! :)

Detta blev också slutresultatet! IK oskarshamn vinner borta med 2-8!!
Lagledaren låter meddela att vinsten var kassaskåpssäker. I andra perioden var IKO aningen sämre, samtidigt som Nässjö höjde sig. Men sett till 60 minuter var vinsten klart rättvis.

I sista pperioden tvingades dessutom Nässjö gå framåt, och detta öppnade ytor för IKO.

men man skall veta att Nässjö är ett bra lag, särskilt på hemmaplan, IKO brukar ha svårt där. Idag lossnade det! Nässjö är mycket skridskostarka, men IK oskarshamn spelar smart.

Alla 3 femmorna gör det riktigt bra idag. Innan har man förlitat sig lite på förstafemman, men nu visar alla spelare, att man kan. Dessutom så fick samtliga kedjor utdelning för bra jobb.

Härligt med en så klar vinst, och att man dessutom får med sig viktig målskillnad!

Skotten i sista: 17-12
Skotten totalt: 41-29

Noterbart: Eberhardssons assist till 0-2 målet ändrades till Ricky Johansson och Eric Gustafsson. dvs fel i periodrapport 1.

Eberhardsson lovade i intervjun att göra 2+1. Inget mål till honom, men 2 assist är ej fy skam ;)
(0-1 målet och 2-6 målet).

Grattis IK Oskarshamn J20 till en välförtjänt vinst!

Nästa match är tisdagen den 25/10 kl 19:00. Då möter man mölndal på bortaplan.