rättvis förlust

kan man säga så? rättvis förlust?

Hur som så tycker inte jag att det var orättvist igår. Malmö var bättre än oss. De krigade till sig tre poäng. Första perioden var dock riktigt bra av IK och hade vi fått in en puck där hade det nog sett lite annorlunda ut. Men malmö kommer in som ett helt nytt lag i andra och gjorde ett mål.

Tredje var väl lite mer jämn men ändå ett övertag från Malmös sida och det är inte helt ologiskt att det faktiskt blir 2-0 där. Förstår dock inte vart markeringen var på 2-0 målet. Helt otagbart för Holmström.

I övrigt tycker jag inte att det bjöds på någon jätte underhållning i Arena Oskarshamn. Men vad vet jag. Kan ha varit för att jag var halv krasslig och tittade på en riktigt dålig webbsändning..

Men vi ska inte deppa ner oss för det här. Vi har ett gäng tuffa matcher framför oss nu, precis som i början av säsongen! Nu kör vi!

Det som verkligen höjjer kvällen är att publikrekordet slogs! Mycket bra!! 3265 imponerande!!!


//Robin


Flyttat

Har haft fullt upp med att flytta de senaste dagarna så har inte orkat att uppdatera.

Men IK Oskarshamn verkar inte spela som de kan just nu. Trots det så fortsätter laget att plocka poäng. Men mot Malmö på fredag krävs det verkligen bra spel för att ens lyckas med poäng. Kommer bli tufft och spännande!

Hörde att det var ca 50-60talet Oskarshamnare på plats i Ljungby. En måndag! Grymt imponerande måste jag säga. Ni hördes i Sveriges Radio och fick även beröm från kommentatorn.

Ikväll är det nästan full omgång i HockeyAllsvenskan. Bara Västerås - IK Oskarshamn som inte spelas. Oavsett resultat så ligger IK på en tredje plats efter kvällens matcher. Känns riktigt bra!

I götet har det förövrigt varit riktigt skitväder idag. Man kan helt enkelt inte vara glad när hela omgivningen är grå, trist och kallt. Men men, ser iallafall fram emot lite god mat ikväll!

Alla till Arenan på Fredag!

//Robin


topp 3

Kom precis till Göteborg nu igen. Märkligt det där, igår stod man och skrek OSKARSHAMN och nu ligger man i soffan borta i Göteborg.

Vad kan man konstatera efter matchen igår då?

JO! IK Oskarshamn är så grymt starka just nu. Man har turen på sin sida och gör mål på sina chanser. Jag menar, när det blev 2-0 så var det faktiskt orättvist. MEN hockey är hockey och ifjol satt vi i förlorarbåten. Det får man inte glömma.

I tredje perioden visar IK en grym sida. Man fullständigt kör över Bofors. Så jävla gott är det!!

Nu ligger vi i topp tre och jag blickar bara uppåt!!

Lördagen började dock redan i Kristdala för min del. Marknad och smörgåstårta var en perfekt uppladdning inför matchen. Synd bara att regnet förstörde en hel del!!

Publiken som var där igår gjorde ett grymt bra jobb. Alla som läser här var säkert på matchen så det känns lite fel att kritisera att vi inte lyckades med fullsatt.. var helt övertygad om lapp på luckan! en liten besvikelse faktiskt.

besvikelsen nummer två var väl det som hände uppe i klacken i första perioden. Det var verkligen INTE ok och många ställde sig på en annan plats istället.
Nu vet jag att Blue Front Support tagit tag i händelsen och gjort de åtgärder som de tycker är bäst. Mer tid än så behöver vi kanske inte lägga på denna händelse.

Kul tifo förresten. inte bara den stora flaggan utan även konfettin och allt annat. Man blir gladare av tifon. stor eloge!!

Hockey imorgon igen. Är riktigt förbannad just nu. Min lärare har nämligen missat en sak som skulle göras imorgon. Hade jag vetat det lite tidigare hade jag varit i Ljungby just imorgon!

 

Tackar för en grymt trevlig Oskarshamnshelg!

 

//Robin


Hemma

Med risk för att detta inlägg blir lite för personligt och egoistiskt så skriver jag det ändå.

Som utflyttad från Oskarshamn sedan 3år tillbaka så är det alltid helt underbart att få komma hem. Det spelar faktiskt ingen roll att resan från Göteborg till Oskarshamn tar lite drygt 6timmar med tåg och buss.

Så fort jag ser en lucka i mitt schema så åker jag ju faktiskt hit. Det är inte någon som tvingar mig på tåget för att spendera 6timmar i buss och tåg. Det är frivilligt.

Igår hoppade jag på tåget runt 18:00, var framme i Kalmar runt 22 och hade bara bussresan till Ohamn kvar. På bussen sitter först till min förskräckelse en massa folk. Jag tänker att det här lär gå åt helvete, trött och snorig som jag var. Men hela jag lyser upp när personerna längre bak i bussen pratar klockren Oskarshamnska. Då kände jag, äntligen. Nu är jag hemma. Det är så jäkla svårt att förklara men Oskarshamns dialekten gör mig så grymt varm om hjärtat.

Idag åkte jag in till stan och till Arena Oskarshamn. Betalade för tröjan som jag ropade in på aktionen. Blev lycklig som ett litet barn av tröjan och gick med stolta steg ut till bilen igen. Där väntade mor och far och förstod inte alls vad det var för speciellt med just den här tröjjan.. "se de ut såhär iår?" "varför står det ik70?" var några av kommentarerna. De förstod helt enkelt inte.

Imorgon väntar det jag väntat på hela veckan. Match! Senast jag såg IK på is var mot Borås och för mig är det evigheter sedan. Det är så befriande att se på hockey. Man möter samma människor som man alltid möter. Man hejar på några och pratar om hockeyn, rykten, matchen och allt annat skoj. Jag kommer alltid att gå på hockey. Jag kommer alltid att följa IKO. Jag kommer bli den där tjocke gubben som sitter och svettas i bastun och pratar hockey med mina vänner. Det är så det kommer att bli.

Just nu väntar jag bara på att bli färdig med min utbildning och sedan flytta raka vägen till Oskarshamn. Det är här jag är uppvuxen, det är här jag har min familj. Det är här jag har mitt liv. Och det är jag förbannat stolt över!

//Robin


matchrapport från sundsvalls onlinerapportering

Här nedan följer sammanfattning av Sundsvallsmatchen. Texten är tagen ifrån http://blog.st.nu/tikare/ klicka där om du vill läsa om matchen minut för minut.

Sundsvall - IK Oskarshamn 2-3 e str

efter första perioden:

 

Oskarshamn imponerar i den första perioden. De jobbar stenhårt och intensivt i alla lägen och Sundsvall såg inte ut att vara beredda i inledningen. Matchen är riktigt fartfylld och aggressiv. Mycket underhållande att titta på!

Oskarshamn skapar sina chanser genom hårt jobb och full fart framåt medan Sundsvall är lite luriga. De spelar lite avvaktande men är snabb att hugga då chansen dyker upp. De har haft några chanser som liksom kommit av ingenting.

I IKO är främst Rynos och Gråhns kedjor riktigt starka och lyckas ofta pressa ner Sundsvall. I S-vall tycker jag att Lindholm och Thorell har bra intentioner samt att Olssons kedja varit hyfsade.

Gustaf Lindvall fick en jobbig start men spelar riktigt bra i resten av perioden och räddar flera bra IKO-chanser.



efter andra perioden:

Snacka om scenförändring! S-vall kommer in efter en trög första period och tar tag i matchen totalt! Det börjar med att de får ett PP efter 14 sekunder sedan rullade det bara på.

När Sundsvall får ner pucken djupt så får de ofta ett gigantiskt tryck. Jag tycker att backarna i IKO har vissa bekymmer i egen zon. S-vall bör därför gå in och spela aktivt i den tredje perioden och sätta hög press. Det avvaktande spelet de inledde matchen med hjälpte föga.

Periodens bästa spelare var helt klart Jens Holmström som stod för flera fina räddningar. Han höll länge 1-1 på tavlan. Sedan lite typiskt så sticker IKO upp och gör mål på sitt andra anfall i 5 mot 5 på hela perioden.

I Sundsvall så tycker att jag att målskytten Thörn var riktigt bra ihop Gustaf Thorell och Pär Lindholm. Dessa jobbar intensivt samtidigt som de är kreativa. Daniel Olsson är givetvis väldigt bra i den här perioden också. Han är oerhört viktig för deras PP.

I IKO är det ingen back som imponerat men framåt så har de stor nytta av Johan Ryno som kan hålla i pucken det lilla extra och lugna ner laget. Han är ganska finurlig med pucken också och hittar öppningar ingen annan ser. Men det har mest handlat om försvarsspel för dem.

IKO behöver jobba mycket bättre i egen zon om de vill behålla ledningen i den här matchen.



Efter matchen:

Sundsvall krigar till sig en poäng. Totalt sett tycker jag att kryss var rättvist. Sedan vinner Oskarshamn på straffläggningens enda bra straff. Främst var S-valls straffar klart tama.

Matchen var totalt sett bra med mycket kamp och mycket känslor på isen. Båda lagen spelade aggressivt och intensivt. Farten var bra de två första perioden men lugnade sedan ner sig i den tredje, främst efter kvitteringen.

Bäst i Sundsvall var målvakten Gustaf Lindvall ihop med Pär Lindholmds kedja tycker jag. Alla tre i den kedjan gör en gedigen match. Även Niklas Zetterström bjuder på några bra grejer men överlag blir han lite slarvig och har lite för små marginaler i sitt spel.

Bäst i Oskarshamn tycker jag att Jens Holmström var tätt fäljd av Johan Ryno och Stefan Gråhns. Även Nicklas Jadeland stack upp med en del bra grejer ihop med Lukas Eriksson. Bakåt var nog Alexander Johansson bäst i laget, han slet kopiöst.


Som sagt så är texten hämtad från http://blog.st.nu/tikare/ där skribent var Jimmy Hamrin från http://st.nu

//Robin


Sundsvall - IK LIVE

http://blog.st.nu/tikare/

sundsvall tidning onlinerapporterar matchen!

//Robin

Eetu Qvist

Eetu Qvist har idag skrivit på för Bofors. Eetu har gått skadad under hela säsongen och inte kunnat spela något.

Enligt Bofors hemsida så börjar Eetu träna med sitt nya lag nästa vecka. Kan bara tolka det som att han då inte är med i matchen mot IK.

//Robin

ett poäng

Segermaskinen har tagit en liten paus. Men trots förlust så lyckas man knipa en poäng i Uppsala. Hade någon sagt till mig innan matchen att IK får ett poäng ikväll så hade jag kanske blivit lite besviken. Men icke!

Att vända 5-2 till 5-5 är helt underbart att få uppleva. Men fyfan vad vi släpper in mål.. tur att vi även gör mål =)

Malmö tappade 1poäng till Mora ikväll, trots ledning med 3-0.

IK är två poäng från en andraplats!! 

Stefan Pettersson är skadad, hoppas verkligen att det inte är något allvarligt.

Sundsvall på onsdag och sen fyller vi Arenan på lördag!

//Robin 

5 raka!

FEM RAKA SEGRAR

Vet inte vad som händer, men vi bara vinner och vinner hela tiden. Det är så jäkla kul med hockey just nu.

Vi ligger ett poäng efter Leksand, ett poäng. Lagen bakom oss bryr jag mej inte om, vi ska bara högre och högre upp.

Två riktigt tuffa bortamatcher väntar. Först Almtuna på måndag. Ett Almtuna som fick oväntat med storpisk av Mora sist. Sedan är det Sundsvall på onsdag. Ett Sundsvall som överraskat och spelat riktigt bra.

Man kan inte förvänta sig 6poäng i de här matcherna när vi vunnit fem raka nu. Men jag förväntar mig att Valdix och resten av laget ger allt!

//Robin

ingen buss

En buss kommer lastad med TAIF:are.. INTE. Nej för det blir ingen buss från Tingsryd ikväll. Resan är inställd p.g.a för få som anmält sig.

Tråkigt tycker jag!

Med detta är det dock inte sagt att BFS slipper klackmotstånd. Skulle inte bli förvånad över om ett minst trettiotal supportrar står borta vid bortastå ikväll. Är man borta så skriker man alltid lite högre också... det bara är så.

Vankas tydligen storpublik denna härliga onsdag också. Folk pratar om uppemot 3000pers vilket jag har väldigt svårt att tro.  Men fler än mot Mora tycker jag att det borde komma.

Matchen då?
Jodå, Tingsryd kommer från 4raka förluster och IK från 4raka vinster. Kan mycket väl hända att de båda sviterna bryts just ikväll. Men det får vi självfallet inte hoppas.

faktum är att:
- Tingsryd förlorat med hedern i behåll
- Senast mot Leksand var man det bättre laget men förlora med 1-2
- IK har vunnit 4raka nu och vann två jämna matcher mot Tingsryd under försäsongen, risk för underskattning.?!

Vill faktiskt flagga lite för den här matchen. Tingsryd kan vara på gång, även om jag tycker att vi ska ta tre poäng om vi spelar som vi gjort de andra matcherna. Ingenting talar faktiskt för att IK ska vika ner sig och göra en dålig match helt plötsligt. Men som sagt Tingsryd har ett spännande lag och sist rörde de om ordentligt i femmorna vilket gav resultat, iallafall spelmässigt.

Valdix förresten, mycket snack om honom nu. Är det verkligen bra att han kommer in och bla bla bla. Personligen ser jag inte det negativa i att Valdix kommer in i laget. Han känner många av spelarna (som enligt CG smsat och tjatat på att han ska komma) och publiken gillar honom. Jag ser gärna att han går in i Stefan formationen även om Guter verkligen har gjort det bra. Men Guter gjorde ett grymt jobb även i tredje kedjan.

Frågan är vad som händer med Tobias Holm? Eller är det ens en fråga längre? Känns som att han redan är utanför laget. Tyvärr är det jävligt tråkigt för Tobbe som jag personligen verkligen gillar och känner medlidande för...
- Åker bänkade Ragnar Karlsson till sin bostadsort Västervik och spelar nu?
- Får Anton Persson lira i Västervik då han behöver tid på sig att komma in i matchtempo?
- Blir någon utkickad från IK Oskarshamn och hur kommer det att påverka truppen..?
- Väger Valdix upp detta?

Det är så sjukt många frågor nu och vi kan bara vänta och se vad svaren blir.

//Robin

Valdix tillbaka!!!

Shiit va roligt att valle har hittat tillbaka till IK.

ska bli ruskigt intressant att se vad han har att komma med i det här gänget. GÖTT!! detta gjorde min dag!

//Robin

17.901:-

17 901:- är vad IK fick in på tröj-auktionen. Då är inte Jadelands tröja inräknad.

Blev riktigt svettigt i slutet på auktionen. Jag la bud på både Alexander Johanssons och Ljungkvists tröja. Men det räckte inte så la in ett chans bud på Anton Perssons och fick det! Gött!!

Stefan Petterssons tröja gick för 1500:- och blev tillsammans med Rynos (också 1500:-) de dyraste tröjorna.

tror att IK hade räknat med mer pengar.

//Robin

lite Holm och lite Valdix

Tobias Holm som är utlånad till Västervik hade match ikväll. Västervik förlorade med hela 13-4!!!! Helt sjuka siffror. Visar kanske hur ojämn div1 är egentligen. Finns riktigt många lag i Svenska 3:e divisionen.

Tobbe Holm svarade iallafall för 2assist och en 2minutare för crosschecking. Kan va viktigt för honom om han ska få förlängt i IK. Hoppas verkligen att någon är där och tittar på honom. Annars känns det lite meningslöst att han spelar för Västervik.

Andreas Valdix är det många som vill se i IK. Enligt http://mrmadhawk.se så har även Tingsryd gett honom ett kontraktsförslag.
Men Valdix har fått ett två veckors try-out hos Malmö nu. Malmö som inte har några pengar säger dom. För att Valdix ska få vara kvar i Malmö måste han ta någonannans plats. kan bli tufft.

//Robin


man bara njuter just nu!

en riktigt stabil 4-2 seger ikväll!

Lyssnade på radion som sände hela matchen. Jag bara njöt. Konstant press på Mora som inte hade ett skit att hämta.

Dela med er av matchen via kommentarer. Känns lite fel av mej att prata om en match jag inte sett live. Kan bara konstatera att av det som hördes på radion så var vi totalt överlägsna. siffrorna ännu igen i underkant!

Vilket lag vi har! 4raka nu!!!

Ryno, planens gigant!
Steffe P, lika bra som mot Örebro?
Gråhns, Krigar som aldrig förr.

Har de tre stora kommit igång nu ?!

//Robin

hemmematch

Ikväll är det hemmamatch i för IK Oskarshamn

Vi möter ett lag som precis som vi har tre raka fullpoängare bakom sig. Ikväll ska det bli riktigt spännande att se hur IK spelar. Känns som att det inte ska gå såhär bra. Det händer inte att IK har vunnit tre raka matcher. Det är så osannolikt och ovanligt att man inte tror på det.

Det var verkligt grymt roligt i Borås i onsdags. IK spelade verkligen som ett topp lag. Ville man avgöra så gjorde man det. Riktigt gött.

Ikväll är jag helt övertygad över att det är det laget med mest vilja som vinner. Hoppas att det är vi!

//Robin

rättvis seger

Matchen igår är egentligen inget att säga om. Vi vinner klart rättvist.

Tycker att vi går ut och sätter prägel på matchen med engång. IK spelar stabilt och man bara väntade på att vi skulle ta ledningen. Stefan Gråhns trycker in första pucken och det känns så himla självklart. När Stefan sen även sätter andra pucken så känns det klart.

Men Borås ville annat. 2.29 in i matchen snor Alexander Bergström pucken och kommer fri. Väl framme vid mål gör han inga misstag utan lurar bort Danielsson och lägger pucken i öppen kasse. Snyggt! 41sekunder senare får hemmapubliken jubla igen. 2-2 såg inte helt otagbart ut då pucken på ett direktskott från långt håll går in längst stolproten. Helt naturligt får hemmalaget lite medvind och trycker på igen. Men IK visar sig starka och tar tag i matchen ännu engång.

Stefan Gråhns fullbordar sitt hattrick efter att IK spelade 6man på banan då det var en avvaktande utvisning. Borås publiken ville att det skulle varit avblåst innan pucken går imål. Andra målet är riktigt konstigt. Jadeland är iallafall sist på pucken då det är kallabalik framför Borås målvakt Pontus Hansson.

I tredje perioden fortsätter IK att trycka på. Lukas Eriksson kliver in och visar vilken målskytt han är. Krigar till sig pucken och trycker upp den i krysset! Riktigt snyggt!!

Sen vet jag inte vad som händer. Borås får både 3-5 och 4-5. Kändes riktigt onödigt och man tvingades va nervös på slutet iallafall. Men seger blev det och det smakade riktigt gott!

Tycker att vi kontrollerade matchen bra och det kändes väldigt klart när vi gör 5-2 säger Daniel Ljungqvist direkt efter matchen.

Ja det kändes som att målen inte riktigt speglar matchen.
- Precis. Tycker att det borde ha blivit 5-2 och det är dåligt av oss att inte kunna knyta till säcken.

Vi stod och skrek "IK på Isen" men ni kom aldrig ut?

- hehe vi hörde nog inte, skrek vi också (skratt) Nej men det är jätte kul att det kommer såpass många Oskarshamnare och hejar på oss. Det är verkligen jätte roligt.

Vi var ett antal Oskarshamnare på plats också. Med glimten i ögat kan jag säga att några av oss nog inte hade fått stått i klacken i vanliga fall. Gäller även mig själv. Och ber redan nu om ursäkt till Lasse Ivarsson för att jag på nått sätt började skrika Lenny..

Vi som var på plats gjorde iallafall ett riktigt hästjobb. Det sjöngs i varje sekund nästintill och jag tycker att vi helt klart lät mest i den där Arenan. Dock tycker jag ändå att BHC klacken stod för ett bra motstånd men vi vann även klackmatchen.

Tyvärr fick vi inte igång de 20talet personer som var på plats för att heja på Martin Olsson.

Men som sagt. Stämningen var hög och det var riktigt roligt att gå på hockey igår!!


Match ikväll

Ser ut att bli minst 10pers i Borås ikväll. Senast vi spelade seriematch där var vi två.. så jag är grymt nöjd.

Intressant match ikväll då Anton Persson äntligen är tillbaka. Han har kört för fullt nu på träningarna även när det gäller närkamper så han bör vara ok. Även om han säger att axeln är lite stel.

Tobbe Holm spelar ikväll för Västervik. Ska bli väldigt intressant att höra hur det går för honom där ikväll och två matcher framåt. Hjärtat vill ju att Tobbe ska få stanna i IK men konkurrensen är väldigt hög och han har hittils inte varit tillräckligt bra..

En stor eloge till de supportrar som åker från Oskarshamn ikväll. Det är ändå en liten bit att köra men jag är grymt imponerad. En annan som tyvärr är bosatt i Göteborg har som plikt att komma på matchen!

//Robin

MOT BORÅS!!

Ni har väl inte missat facebook eventet "MOT BORÅS!!"

Just nu har 7st valt att delta.

Som sagt, snacka ihop er antingen här, på facebook eller på bluefrontsupports forum där det finns folk som vill ha en plats i en bil. Helt övertygad om att folk gärna vill följa med men att det lätt kan rinna ut i sanden.

Väl mött på Onsdag!

//Robin

Efter 6 omgångar

Örebro
Växjö
Leksand
OSKARSHAMN
Malmö
.
.
.


IK Oskarshamn ligger på en grymt fin fjärdeplats efter 6omgångar av HockeyAllsvenskan. Kanns på något sätt overkligt och att det bara är tillfälligt.. Hoppas verkligen inte at det är just tillfälligt. För samtliga av topplagen har vi ju faktiskt mött..

Är så grymt laddad för Borås på Onsdag. Vore as grymt om en bil eller två rullade från O-hamn denna dag.
En annan kommer från Västkustens håll och ställer sig på bortastå.

I fredags skulle vi ta 3poäng mot Troja. Och vi gör det, utan att egentligen glänsa. Det är ett tecken på att vi har ett bra lag.

//Robin

inför troja

Det är fredag och det är HOCKEY.

IK Oskarshamn har forfarande inte tagit mer än 1 poäng på hemmaplan. Senast IK spelade hemma så blev det förlust mot Örebro med 2-4. Innan dess blev det 1poäng mot Leksand då Tobbe Holm tryckte in kvitteringspucken med 2sekunder kvar.

På bortaplan har det dock blivit lite bättre utdelning. Först förlust mot Malmö med uddamålet. Sedan krossades Rögle med 5-0 och nu senast slog vi Växjö med 5-3.

IK har 7poäng av 15möjliga. Tycker att CG skrivit väldigt bra i sin blogg angående att vi mött de fem (på förhand) bästa lagen och ändå lyckats knipa 7pinnar.

Ska bli ruskigt intressant att se hur IK reagerar mot motstånd som vi faktiskt ska slå. Kravet höjjs på laget för varje match som vi vinner. Nu förväntar sig publiken trepoängare efter trepoängare. Med all rätt med tanke på vilket bra spel laget ändå visat upp.

Blue Front Support är klart mycket bättre än vad jag trodde på förhand. De känns proffsiga och har redan anordnat 2resor med bra resultat. De blir hyllade av motståndarfansen och av laget.

Nu kommer dock en tuff tid för både Blue Front och IK Oskarshamn. Troja-Ljungby är knappast inte seriens mest attraktiva lag att se IK möta. Vilket borde betyda att färre folk kommer till hallen vilket per automatik leder till sämre stämning.

Nu tror inte jag att det kommer vara dålig stämning ikväll men Troja klingar inte lika högt som Leksand.

Att IK får det tuffare är just för att man nu inte längre är underdogs. I kvällens match är det IK som ska bestämma. Vilket vi inte varit vana vid de första fem matcherna.

//Robin

 

RSS 2.0
annonser: