Tingsrydsmos!

Ikväll fick man se i Nelson garden Arena, IK Oskarshamn köra över TAIF - helt underbart!
Men vi tar det från början - allra första början, redan innan man kom in i hallen...

Förra säsongen var jag måttligt irriterad på bemötandet man fick där. Man blev inte insläppt på bortastå innan supporterbussen kom, och man var först tvungen att gå in i ladan för att köpa biljett, för att sedan gå ut, gå runt skiten, stå utanför och vänta i 30 min, på en buss... mm mm.
Kan ju också tillägga att Tingsryd har en av hockeysveriges sämsta bortaläktare. Den blev man irriterad på, för att komma in på...

Idag var jag berädd på det mesta, då ingen bussresa var arrangerad. Jag gick direkt bort till biljettluckan, inne i ladan, vandrade ut, gick runt skiten, för att mötas av en låst dörr vid bortastå. Går tillbaks, ber en vakt öppna, men får till svar att bortaståläktaren endast låses upp om supporterföreningen annordnar resor.
Jag frågade om supporterföreningen skulle annordna en resa utan att anmäla sig, vad skulle hända då? Jo, svaret var enkelt, då skulle alla Oskarshamnssupportrar placeras bredvid TAIFklacken!

Så notis till ALLA supporterklubbar i HELA hockeysverige, anmäl ALDRIG att ni kommer med buss till Tingsryd, så slipper ni skitläktaren....

Sådär, då har jag fått det ur mig, nu till matchen.

IK Oskarshamn startade som man gjort i tidigare matcher, man var passiva, och mycket slarviga i egen zon. Tingsryd fick härja fritt i vår zon. man bjöd Tingsryd på många farliga lägen, men antingen var vår duktige målvakt Alexander ivägen, annars var det stolparna, som TAIF var dukriga på att pricka. Och var det inte det, så är TAIF på tok för innefektiva. TAIF borde dragit ifrån första perioden med 3-4 mål, men istället efter ca 10 min spel, är det Gibbs i IKO-tröjjan som åker upp och nätar!

Andra perioden var som natt och dag. Slarvet var nu stabilt försvarsspel. man tog också tag i taktpinnen, och parkerade sig i TAIF-zonen.
Uotila kunde smaka på ett rungande slagskott, och utöka IKO-ledningen, till 0-2.
Men bara 3 minuter senare, var det Tingsryd att få ett orättvist mål (Oskarshamns första var orättvist, sett till matchbilden). TAIF hittade en kontring, och kunde placera in 1-2.
IKO dominerade trots detta matchbilden. men oron skulle komma trots detta. TAIF var bara ett mål ifrån, dessutom skulle de få spela 5-3 i en minut.
men vad händer då? Jo, Valdix får tag i pucken, åker sig helt ren, och sätter 1-3, med 2 spelare mindre på banan!!
Hagelin kunde dessutom utöka till 1-4 innan perioden var slut.

Sista perioden var en lång väntan. IKO backade hem, och försvarade ledningen. Trots detta kunde Löfstedt punktera matchen, och sätta 1-5, som också blev slutresultatet!
Kan också tillägga att Valdix även åkte sig fri i sista perioden, men blev nerdragen, och fick en straff. Valdix tog den själv, men tyvärr, träffade pucken i utsidan av stolpen...

Värt att notera också är att TAIF inte fick en enda utvisning! Trots upprepade trippingar och flertalet gånger spelade man med 6 man på banan...

Sett till det hela, IK oskarshamn vann mycket rättvist, mot ett TAIF som blev chockat, när IKO tog tag i spelet.

På läktaren fanns mellan 30 och 54 Oskarshamnare - detta utan annordnad bussresa! Grymt kul!

Härnäst väntar nästa ärkerival i serien. TAIF finns det mycket gammalt groll mot sedan förr, men på fredag väntar våra nyblivna "älsklingar". Då kommer Tommy Salos Leksand till Arena Oskarshamn...

EDIT: Bäst i IK oskarshamn ikväll: Alexander i målet och hela tredjelinan, med Hagelin, Ryan, Rodman, Uotila och Robar!

EDIT 2: Det har klagats på speakern i Arena Oskarshamn... då skulle ni hört speakern i Tingsryd ikväll... Michakakael Roobarr (Mitja Robar), Mattias Rian (Matt Ryan), Emmse Grät (McGrath) mfl mfl...

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Rusk

Aldrig att det var över 2000 i Dackeladan ikväll. Man kryddar publiksiffran med över femhundra för att kunna motivera spelarbudgeten och alla pengar de får under bordet. Det begriper ju vem som helst om man inte är tappat från en skrinda utanför Högsby eller Tingsryd.

2011-10-06 @ 01:40:37
Postat av: Rusk

På vilket sätt bloggskribenten motiverar siffran från O-Hamn till 54 pers överlåter jag till honom själv. Hurivida detta enbart var en glad och spontan felräkning eller en svart skattesmitning i samarbete med taif överlåter jag till skattemyndigheten. Ungefär 20-23 pers fick vi i ECU det till. Alltså mer än femtio procent fel. Det är stora siffror om man räknar som taif. Är skattemasen lika vaken som jag?

2011-10-06 @ 02:58:38
Postat av: affe

Äntligen spelas det på 4 femmor och skillnaden märks direkt. Nu spelades det med fart och intensitet i hela matchen och vi slapp gå på knäna i sista. Dessutom var fjärde bästa femman.

2011-10-06 @ 08:10:29
Postat av: Räkan

I klacken var det över 30 pers - det räknade jag till. Sedan var det ett gäng anonyma, tysta och osynliga oskarshamnare till, därför det stora spannet på gissad oskarshamnssiffra. Men fler än 30 var det faktist. Kan också lägga till att jag fick det till 7 st oskarshamnare som satt ner.. Även de räknade jag ;)

2011-10-06 @ 09:08:11
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Räkan

Dvs Minst 30 pers - vilket det var, och MAX 54 pers, fler var vi verkligen inte...

2011-10-06 @ 09:09:47
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Bo A Hjort

Jag tycker det var ett bra initiativ av Oskarshamn att åka ner med en buss från dagcentralen. Man förstod glädjen då man hörde den överårige farbrorn som hela tiden hejade. Han hade blivit instruerad att heja på Gibbs och Alex. Men synd att föreståndarna inte lärt honom att klubben heter IKO i stället för OIK.

2011-10-06 @ 11:41:22
Postat av: Patrick

Tingsrydsklacken stod upp bra för sitt lag nästan hela matchen trots det växande underläget. Det är äkta fans.

"Bo A Hjort" är uppenbarligen en dålig förlorare som måste gå till personangrepp för att hävda sig själv. Lågt.

2011-10-06 @ 15:43:53
Postat av: Patrick

Kolla in målen på Tingsryds hemsida. Alla lag både ha highlights från sina matcher på sin hemsida!

2011-10-06 @ 16:08:02
Postat av: Andreas

Så jävla patetisk du är Bo.

2011-10-06 @ 21:52:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: