J18: matchsammanfattning KIK-IKO

IKO:s J18 mötte ikväll Kungälv på bortaplan.
Det blev en svängande match...

Kungälv skulle ta ledningen efter 14:52, i första perioden, vilket också blev enda målet för perioden.
Kungälv förde perioden, och hade mer fart under rören.
Skotten i första: 7-9 vilket inte speglade matchbilden!

Andra perioden:
Men IKO skulle komma ut betydligt mer laddade inför andra akten. Men Kungälv kunde trots det göra 2-0 på IKO.
IKO skulle dock hämta sig snabbt från detta, och Oscar Josefsson sätter 1-2!
Lite senare skulle Kungälv få 2 raka utvisningar, och IKO kunde ställa upp 5 man på isen, mot Kungälvs 3. Och IKO utnyttjade detta snabbt, det behövdes bara 6 sekunder, för att göra 2-2. Denna gången var det Henrik Gustavsson som skrevs till målskytt.

IKO var dock inte mätta eller nöjda med att ha kvitterat, och hämtat upp 2-0 underläget, utan Oscar Engsund sätter dessutom 2-3 i andra perioden! På ett väldigt tveksamt målvaktsingripande!
Skotten i Andra perioden: 6-10

Tredje Perioden:
IKO kommer ut på isen, och fortsätter sitt producerande. Henrik Gustavsson håller sig framme igen, och sätter 2-4!!
Dvs, IKO hade vänt 2-0 till 2-4. Men vändningarna var inte över för kvällen - tyvärr!
För att Kungälv lyckas göra 3-4, och bara sekunder senare sätter de även kvitteringen 4-4...
Och med bara 4 minuter kvar av matchen har Kungälv dessutom vänt till 5-4...
Direkt efter målet kommer timeouten men de 4:a sista minutrarna spelar Kungälv bara av matchen, håller mycket puck och IK får egentligen inte något läge till kvittering. Det skulle dröja mer än tre minuter innan Petter lämnar målet tomt.

Matchen slutar 5-4 och även om skotten är jämtfördelade så tycker inte jag att det är något orättvist resultat.

Nu krävs en fruktansvärt massa tur, vinster till IKO och bra målskillnad för att J18 skall kunna gå upp i Elit.
17/3 spelas returen mot Kungälv i Arena Oskarshamn.

Tabellen efter dagens match:
Skövde 4p (5+)
Kungälv 2p (-3)
IKO 0p (-2)

Alla lag har mötts en gång nu, och spelat 2 matcher var.
Det som krävs är att Kungälv vinner över Skövde, och går upp på 4 poäng också.
IKO Vinner alla sina matcher, och också går upp på 4 poäng. Dvs, alla lag hamnar på 4 poäng, och målskillnad avgör... så många mål gjorda, och få i baken, är också ett måste...
Ser mörkt ut, men inget omöjligt scenario!

Det var en grymt spännande och rolig match att följa från läktaren. Ganska mycket folk på plats, några Oskarshamnare som kom fram och hälsade och tackade för en bra blogg (som jag inte direkt kan ta åt mej av då det är Räkan som har lyft upp den här bloggen. Vilket jag självklart medgav =))samtidigt som vi snackade lite lätt om matchen. Trevligt

Måste ändå berömma J18 för den säsongen de har gjort. Många av killarna spelar även i J20 och Oscar Engsund har även debuterat i A-laget.

IK Oskarshamn berör, oavsett om det är juniorer eller A-lag. När jag lämnade ishallen var jag lika tom som efter en A-lags förlust. Deppigt!