Ekonomi i de olika klubbarna:

IKO kommer gå back denna säsongen, det är redan känt. mer om det finns att läsa i tidigare inlägg, bland annat där Söder besvarar era frågor.
I detta inlägget tänkte jag ta upp lite om de övriga klubbarnas ekonomiska situation:

Leksand:
Som ni kanske läst har leksand sina problem, då de år efter år misslyckas med sina satsningar till elitserien.
Skillnaden med Leksand och övriga klubbar, är att de aldrig kommer tvångsförflyttas till lägre divisionsspel.
Hockeyförbundet, som styrs av folk som antingen älskar stockholmsklubbarna eller Leksand kommer också göra allt de kan för att hålla leksand kvar / få upp de i eliten.
Dessutom så har Leksand en kommun, som aldrig tänker tillåta en konkurs.
Det kan man bland annat se på hur mycket pengar Leksand fått sedan 2004. För att från 2004 fram till idag har Leksands kommun gått in med 120 miljoner! Dessutom så har man hjälp föreningen att hitta bidrag från andra håll, och förlängt hallhyran med 5 år:

"Kommunstyrelsen har också godkänt en femårig förlängning av hyresavtalet som i dagsläget löper ut år 2030. Förlängningen innebär att banken kan bevilja klubben amorteringsfrihet under fem år, vilket motsvarar lättnader för klubben på drygt två miljoner kronor per år."

Dvs, från 2004 har Leksands IF fått 120 miljoner OCH annat stöd av kommunen. Trots detta kommer föreningen landa på ett kraftigt minus i räkenskaperna.
Alla kommunens offentliga stöd till föreningen hittar ni HÄR!

Troja:
Troja har inte gått ut med några siffror ännu. Men jag tror inte detta varit något bra år för dem. Allt hänger på hur det går i kvalet för dem. Dvs, misslyckas man, då tror jag inte vi ser dem i allsvenskan igen, på bra många år.
Föreningen gick ut och flörtade med sponsorerna att man till nästa säsong skall storsatsa. helt rätt tänk - även om alla allsvenska klubbar säger så idag. Men detta sponsormöte hade man INNAN man slutade på negativt kvalplats. Är sponsorerna fortfarande lika villiga att satsa?! Kommer publiken ställa upp i kvalomgångarna? Fulla hus, och ett bra kval, så kan man vara p banan igen...

Bofors:
Talas inte mycket om dem, men en kronofogdeskuld på 250 000 skall betalas in. Man kommer MINST hamna på 1 miljon i minus.
Mats Boquist (Ordförande i Bofors) låter meddela att problemet är att både publik och sponsorer sviker. Planerna för nästa säsong blir att höjja biljettpriset (dyrare för dem som inte vill komma nu). man kommer också satsa mer på egna produkter/budgetvariant, och hoppas på det bästa.
Jag tycker detta låter väldigt uppgivet, och börjar förstå varför Eetu vill därifrån!
Känns som att nästa säsong blir Bofors ett bottenlag.

Tingsryd:
Här ligger det många bävrar begravda...
I år skall man betala ca 55.000 i skatteskuld. Låter inte så märkvärdigt kan man tycka, men titta närmare på pengarna, så kan man ana att det kommer dyka upp gigantiska siffror på Tingsryds bord snart.
Dvs, dessa 55 000 kronorna är sign-on bonusar man inte skattade för förra säsongen på Juha Gustafsson och Matthew Davidsson.
Ordförande i Tingsryd säger att han inte visste att man var tvungen att skatta för dessa bonusar - lite lustigt att han inte vet med tanke på Tingsryds skattehistorik...

Men om man då skall betala 55 000 kronor i sign- on bonusar på dessa 2 anonyma och relativt billiga herrarna, vilka summor har man då missat att betala in för årets trupp?!
Elomo, Koivistu, kauppila mfl - vad kommer de att kosta Tingsryd, då Tingsryd troligen ej skattat korrekt för dem!
Sedan har man under säsongen plockat in Leinonen, Saarenheimo, Platt mfl mfl!

Spelarbudgeten spräcktes långt innan säsongen startade. Under säsongen så utökades spelarkosterna rejält.
Dessutom så har man nu 3(!) huvudtränare som man betalar lön för!!

Enligt rykten så har Tingsryd finansierat sin otroligt stora överskridna spelarbudgeten med nästa säsongs sponsorpengar! vad gör de då med kommande skattesmäll?! Hur skall de finansiera nästa säsong då?!

Nä, Tingsryd har betalt svarta löner förr, och för tillfället tyder ALLT på att de inte lärt sig av läxan!

Övriga klubbar:
Väljer att inte ta upp övriga klubbar, då jag inte har någon aning om deras siffror för tillfället, dessutom så har några lag matcher kvar att spela, dvs extra inkomster!

/Räkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: