Sunne kör med öppna kort...

Strax efter jag skrivit inlägget om hur det gick i matchen mellan Sunne och Troja, så seglade jag in på Sunnes hemsida...

Oj, där kör de verkligen med öppna kort!!

Citerar:
"När säsongerna för J18, J20 och A-lag startade i höstas var läget sådant att det fanns 8 st spelare som var överåriga för J-18 och som inte fick A-lagskontrakt. Dessa spelare har Sunne IK under säsongen haft svårt att erbjuda kvalitativ kvällsträning då antalet tillgängliga spelare varit för få.

De har ibland tränat med J 18 och ibland med A-laget. Trots detta har dessa spelare på ett fantastiskt sätt UTGJORT STOMMEN i det J20 lag som under ledning av Johan Bunnstedt tagit sig till helgens J20 Superelit kval. 

Inför det stundande kvalet i helgen var kravet från Johan Bunnstedt att 4 av dessa spelare skulle ersättas av J 18 spelare. Från Sunne IK har vi fattat ett beslut att vi INTE acceptera detta. Sportgruppens bestämda uppfattning är att de spelare som under hela säsongen varit EXTREMT LOJALA mot föreningen/laget och varit STARKT bidragande till lagets framgångar också skall ingå i den TRUPP som åker för att spela J 20 kval. I vilken omfattning dessa och andra spelare i truppen matchas är sedan upp till coachen att bestämma. Bästa laget på isen!!

Johan Bunnstedt har i och med detta besked från sportgruppen på egen begäran bett om att få bli entledigad från sina uppdrag i Sunne IK, vilket vi självklart accepterat. A-lags tränare Mikael Johansson kommer därför att leda laget under träning och i helgens slutspel."

Inte nog med att de kör med öppna kort, och förklarar exakt varför deras tränare gått (och man nu i kvalet använder sig av a-lagstränaren), så behöver man ej heller bekosta resan till Diö eller boendet själva... det gör spelarnas skola:
"Vi vill rikta ett STORT TACK till Stjerneskolan och rektor Bengt Melin som tar kostnader för resor och uppehälle under helgen. Detta innebär att klubbens redan mycket ansträngda ekonomi ej påverkas av detta kval."

Nu vet jag förvisso inte hur det ser ut för IKO, men jag TROR inte att tex Oscarsgymnasiet beskostar resorna till Diö....

Båda sakerna - imponerande.
Hoppas nu verkligen inte att detta är en skenmanöver, för att få använda sig av a-lagstränaren i kvalserien...

Läs hela inlägget på sunnes sida HÄR!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Rusk

Tycker det var rätt beslut av sportgruppen i Sunne. Om jag fattat det hela rätt. Nyheten var ganska rörigt beskriven i mina öron. Att de bytt ut den ordinarie tränaren som tränat laget hela säsongen mot A-lagstränaren tycker jag låter som en positiv nyhet från våra ögon sett.



Imorn får vi se hur ladan i Diö låter.

2011-03-19 @ 00:26:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: