Vidarutvecking av publikrådet och kritik som uppstått!

Har i dagarna fört diskussion med Mats Söder.
Detta då viss kritik yppat sig mot föreningen på diverse närforum mm.
En lösning till att komma tillrätta med detta var då "Publikrådet", man annordnade i Torsdags.

Svaret på detta blev att de som har kritik över nätet ej kom, och de första de gjorde var att beklaga sig över nätet över "den hemliga föreningen".
Detta är någonting som inte är bra - tycker verken Söder eller jag, och troligen inte ni heller.

Jag har varit i kontakt med Mats Söder angående detta, och vi har tillsammans tittat på olika lösningar.
Därför kör vi publikrådet 1.2 här på bloggen!

Dvs; all kritik, förslag, tankar, ideér, förbättringar, förändringar, frågor mm får ni posta HÄR, under detta blogginlägg, som en kommentar!
Det går också bra att maila mig på [email protected] om man inte vill kommentera öppet på bloggen.

Allt är enkelt, skriv anonymt om ni vill, men stå gärna öppet för åsikterna, med riktiga namn.
Har ni synpunkter eller annat som ni vill föra fram till styrelsen, skriv en kommentar i fältet till detta inlägget.
Jag kommer därefter sammanställa alla kommentarer och vidarbefodra till Mats.
Mats kommer att svara på frågorna, och bemöta synpunkter/kritik!
Alla svaren kommer sedan publiceras!

Jag har redan framfört mina synpunkter till Söder, tex angående den officiella hemsidan;

"Personligen kan jag känna att hemsidan tex uppdateras långsamt, dvs övriga lags sidor lägger upp matchreferat mm bara några minuter efter slutsignal.
För IKO kan det ta över ett dygn..
Sedan just nu, att det gnälls över utebliven information är att det inte informeras. Men moment 22 där, finns det inget att informera, så kan man inte informera. Men ibland kan det kanske vara bra att publicera på sidan att man tex letar sportchef mm, men inget klart ännu, så att supportrarna vet/ser att det görs något.
Dvs, tystnad om ex sportchef tycks vissa uppleva som att man struntar helt i ärendet. Där inside.blogg kommer in anser jag. Mycket bra initiativ, bara den uppdateras frekven!"

Jag har också tagit upp problematiken rent allmänt angående lokalmedias bevakning;

"Vad jag tror det verkliga problemet är, att massmedia inte uppmärksammar laget något vidare. Förr var det 2-3 sidor i oskarshamnstidningen VARJE dag. Det är det inte längre. Man publicerar inte ens matchreferat mm på nättidningen. DÄR tror jag det verkliga problemet ligger.
När det väl skrivs om IKO, så är det rykten mm, som skapar surr, oförstånd och ofta frustation. Bättre när de skrev helsidereportage om träningarna, spelarna mm som de gjorde förr. DÄR fick oskarshamnarna sin information.
För information i sammanhanget behöver inte vara ren information, utan man vill bara läsa om laget man älskar. En morgontidning som bryr sig, och har hjärta för klubben är nog lösningen. OCH en föreningshemsida som är levande, och uppdateras dagligen. Bara mina tankar.."

Kan tillägga att morgontidningarna i stden (OT), tex numera kör en CoverIt tjänst som inte omnämns i inlägget ovan, utan jag tänkte snarare på det "allmänna" nyhetsflödet, för att bibehålla en hockeytemp.
I början av säsongen så var det som jag eftersöker, men när laget började förlora, då upphörde alla artiklar komma ut...

De kursiva frågorna jag framfört till Söder är MINA tankar kring varför man klagar såmycket på tystnaden mm.
Nu är det upp till ER att framföra era synpunkter!
var konstruktiva och tydliga! Skriv inte bara att "föreningen tystar allt", utan ge exempel, så kritiken kan bemötas på ett bra sätt!

Ni har en vecka på er.
Sedan skickar jag in alla ommentarer till Mats. När de är besvarade, kommer de bli offentliga för ER!
Var konstruktiva. Säg vad ni tycker, så behöver ni inte klaga sedan!

Alla frågor mm läggs i DETTA inlägg, även om nya inlägg kommer "trycka ner" detta snart, så inga frågor tappas bort!
Kommentarerna till detta inlägget skall ENDAST handla om ämnet, dvs ERA frågor, synpunkter och förslag!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Fredrik Karlsson

Jag kan börja att slänga iväg en fråga. Vad har föreningen för profil när de söker en sportchef. Ligger fokus på egna sportsliga framgångar, eller ligger fokus på en sorts företagschef som har koll på siffrorna och är van att sköta ekonomi med mera.



Hur ser läget ut med den befintliga truppen, någon som utryckt en önskan att lämna, vilka har kontraktsförhandlingar inletts med?



Kommer föreningen aktivt söka efter en "ung och hungrig" 4:e femma bestående av yngre billigare spelare på väg upp, eller rutinerade allsvenska/div 1 hockeykrigare?



Vilka sportchefskandidater har tackat nej? (det borde väl inte skada att det blev officiellt?).



Så nu har jag öppnat kommentarspåret, hoppas många tar tillfället i akt och ventilerar era frågor, nu när vi har möjlighet.

2011-02-28 @ 22:52:03
Postat av: Robin Lind

Här kommer min fråga..



Angående minusresultatet som blir iår, hur kunde det bli så? Mycket möjligt att det är svårt att svara på denna fråga men ändå. Några synpunkter:

Salos lön rök ju och klubben fick även ekonomisk ersättning för att Salo försvann.

Stefan Gråhns lön försvann. Ingen av dessa personer har ersatts vilket borde betyda + i kassan.

Budgeten på publiken var 1800 pers, vilket klubben har klarat.. förstår bara inte vart pengarna tagit vägen? Kan väl inte bara vara uteblivna sponsorintäkter?



mvh Robin Lind

2011-02-28 @ 23:59:39
Postat av: Magnus Svensson

Fick vi verkligen någon ersättning när Salo bröt kontraktet? Jag hörde ett rykte att han ansåg att "vi" var skyldiga honom pengar? Nu är säsongen slut då borde "vi" vädra ur den unkna doften och alla frågetecknen efter svikaren Salo. Jag vill veta i egenskap som betalande trogen supporter och småsponsor hur det gick till.



Facit vet vi; Minskad publik, en betydande poängtapp under denna period med missad kvalserie som följd då spelarna helt förståeligt vart i chock i veckor efter sveket som begicks över deras frågande huvuden.

2011-03-01 @ 00:26:18
Postat av: Magnus S

Ett rykte till som jag glömde var att Salo "skulle ha" sponsrat IK varje månad med en summa. En summa som IK räknat med i budgeten, som skulle strömma in ett tag till framöver. Är detta sant så är det svaret på Robins fråga; Vart tog pengarna vägen? Sedan har vi ju Danielsson att betala en säsong till..

2011-03-01 @ 00:35:21
Postat av: fjodor

ja du Räkan jag skrev allaredan för mer än tre veckor om det ekonomiska debacklet , men du förnekade det för du hade annan information . Du ska nog inte svälja allt som du får i insider från den innersta kretsen.

2011-03-01 @ 00:46:30
Postat av: Peter

Jag mailade frågor till IKO i fredags och är nöjd med de svar jag fick i bloggen Inside IKO igår kväll. Det är nog den typen av lite mer konkret information som många supportrar har saknat. I alla fall jag.

2011-03-01 @ 09:59:24
Postat av: Jocke

Har man inte misslyckats som förening med -resultat ? Menar både marknads sidan och styrelse jobbet i övrigt . Och likaså "detta finns inga spelare?" kanske borde bli mera ärliga och raka svar . Annars skapas bara en massa onödiga och inte bra diskussioner för föreningen . .

2011-03-01 @ 10:50:01
Postat av: Peter

Nu är det som det är med ekonomin. Nu måste allt göras för att hjälpa upp siffrorna innan isen smälts ned i Arena Oskarshamn.



Både J20 och J18 går mot kval. Det är den hockeyn man får se fram emot nu! Gör stor reklam för alla återstående J20 och J18 matcher både i grundserien och i kvalserien. Kunde man inte göra någon form av kampanj under dessa matcher? Utförsäljning i supportershopen, sälja medlemskap, lotter, frivilligt inträde 20kr mm, vad vet jag.



Börja redan i matchen J20-Västervik nu på lördag. Långe sedan man såg ett derby mot Västervik! Den matchen får nog J20 se upp med trots att de möter bottenlaget. Finns nog en risk att Vvik sätter in en del a-lagsspelare får att få stopp på IKO:s planer på avancemang. Vinner vi den matchen är det kvalserien nästa. Kvalet blir tydligen mot Sunne, samt något av lagen Troja eller Huddinge. Blir tufft men intressant.



http://www.vf.se/sport/ishockey/johansson-tar-over-efter-bunnstedt



Vad har ni andra för förslag?

2011-03-01 @ 11:30:37
Postat av: Michael

Läste att man från IK:s sida budgeterat med ett publiksnitt på 1900 och ligger i dagsläget på ca 2300. Får inte ihop detta då intäkter från sponsorer o dyl måste ligga paralellt med publikintäkterna. Var ligger problemet?

/Michael

2011-03-01 @ 13:35:24
Postat av: Jocke

Ja salo grejjen är ju en het potatis som styrelsen helt i ärendet lagt locket på . Detta gynnar inte ngn ! Och varför agerade man inte direkt och ersatte gråhns?brukar ju löna sig att satsa ..Danielsson hade inte han kunnat ha ngn form av jobb i ik han e väl anställd fortfarande ?

2011-03-01 @ 14:15:52
Postat av: Micke

Kommer man att skära i budgeten för A-laget om J20 och J18 tar steget upp i superelit resp. elit?

Om inte hur ska detta finansieras?

/Micke

2011-03-01 @ 19:37:30
Postat av: Jonas

Lokal media har en oerhört stor påverkan på en idrottsförening som IKO.

Jag kan tycka att det i alldesles för många inslag har en NEGATIV INRIKTNING när det väl skrivs om föreningen, tidningarna spär på en negativ spiral när det väl finns något att skriva om.

Nej lokala blaskor hjälp till med att göra positiva reportage som gör att intresset ökár än mer bland publik och framför allt sponsorer.

2011-03-01 @ 21:22:10
Postat av: Joakim

Varför släppte styrelsen salo och gråhns "gratis " ? Helt ofattbart ge bort gratis ? Och en fråga till varför satsade man inte ? T play off d trillat in cash från sponsorer och fler matcher hemma fullt hus! Med försäljning . Hoppas framöver d ageras !

2011-03-02 @ 19:58:54
Postat av: Joakim

Öka utbudet av varor försäljning av mos. . Pommes .m.m

2011-03-02 @ 20:02:09
Postat av: Peter

Några frågor:



Vad tänker IKO göra för att rädda det ekonomiska läget? Hur lång tid har föreningen på sig innan

bokslut görs? Vilket datum är det som gäller?



Söker man sponsorer bara lokalt, eller söker man även nationellt och t.o.m. internationellt?



Tänker IKO fortsätta att ge regelbunden information av den konkreta och bra typen som gavs i senaste inside-IKO? Eller blir det långa perioder av tystnad igen?

2011-03-07 @ 08:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: