Var underbart att få vara på plats och uppleva det som hände i Diö idag!

IKO mötte ett Troja, som kändes starkare.
matchen var betydligt mer fysisk idag, och ett helt annat spel.
IKO hade dock fått ordning på passningsspelet, inte alls lika slarvigt som igår.

Troja öppnade bäst, och var puckförande. Troja skulle dessutom ta ledningen i första perioden. men IKO svarar, och M. Ågren kvitterar!
Dessutom, strax efter målet så gör IKO även 2-1. Men målet tilldelas inte IKO, och Troja får en utvisning istället.. en utvisning som var avvaktande. Varför IKO inte fick 2-1 målet vet jag inte.

Istället är det Troja som sätter 1-2.
Innan målet så var det bråk i Oskarshamns zon. J. Hjalmarsson i IKO och L. Johansson blir utvisade. Men det är inte det som är anmärkningsvärt med det hela, utan vad som hände senare. Fighten på isen var över, men bråket fortsatte i utvisningsbåset. Inget fysiskt bråk, men ett verbalt bråk istället.
Tack för underhållningen :)

Period 1 slutade 1-2, och Troja var det bättre laget. 6-21 i skott säger en hel del...

Period 2:
Ljungby startar hårt, och ligger på mycket i IKOs zon.
Men det är IKO som sätter sina chanser, D. Nelson kvitterar, 2-2!
Målet ger IKO mycket energi, och man spelar plötsligt betydligt bättre. IKO attackerar på ett helt annat sätt, och skapar egna chanser. D. Nelsson sätter tillslut även 3-2. Detta efter ett bra förarbete och läckert pass av S. Gunnarsson

IKO får i detta läget BP, men nu är man heta. i BP:et är det IKO som skapar mer än Ljungby, som såg chockade ut.
I detta skede av matchen har Troja stora problem, medans IKO leker hockey. Och IKO är effektiva, för F. Engsund sätter 4-2

Troja tar efter målet en Time Out. Och den gav effekt, för efter TimeOuten tar Ljungby över mer och mer. Men IKO står emot perioden ut.

Tredje perioden:
IKO fortsätter att gå på adrenalin, och startar sista perioden med att utöka till 5-2. Målskytt denna gången M. Ågren.
Trots detta, så är det nu Ljungby som för matchen. och efter lång press av Ljungby, så trillar 5-3 in.
Och av bara farten, 1 minut senare, sätter de även 5-4!

Nu vaknar ljungby till, och är klart de bättre laget på isen igen.
Mot slutet av matchen tar Ljungby ut målvakten, och man lyckas dessutom kvittera till 5-5! Klockan stod då på 18:21.
Men Ljungby var piskade att ta 3 poäng, medans IKO behövde endast 1 poäng för att vinna kvalserien. Därför plockar Ljungby målvakten igen.

Och mål blev det igen, men denna gången till IKO. R. Djerf var målskyten som satte pucken i tom kasse.
Men Ljungby chansar igen, ännu en gång plockar man ut målvakten. och det blev mål igen. Denna gången var det M. Olsson som sätter pucken i tom kasse, och sätter slutresultatet 7-5

IKO har vunnit kvalserien till SuperElit!
Det som väntar nu är matcher mot Björklöven. 1 hemma och 2 borta. Vinnaren där, är klara för SuperElit!
Vi får hoppas på storpublik hemma nu, och stötta killarna!

Efter matchen utspelades härliga scener, med vågen, hopp i sarg och kramar mm.
Ljungbyspelarna var inte lika glada. De slog sönder sina klubbor, och låg länge kvar på isen. men det skiter vi i, för IKO gör en bra genomförd match, och en sjukt EFFEKTIV match! skotten blev 18-51, men IKO vinner med 7-5!! där snackar vi effektivitet!

Många besökare på liverapporteringen ikväll också, 147 läsare som följde rapporteringen aktivt!