Tankar om Coach Söderström:

Söderström presenterades som sagt var idag, som ny tränare i IKO.
Tänkte göra som jag gjorde efter Roger Jönssons presentation som sportchef, och skriva ner mina tankar om den nyanställda inom klubben.

Detta blir ännu knivigare, dvs jag vet inte mycket om Fredrik Söderström. Han är inte känd för sina meriter, dvs här är hans arbetsuppgifter, sedan han började jobba som tränare:

Leksand U16 (SM-guld) → Huvudtränare
Leksand J18 (elit) → assisterande tränare
leksand J18 (elit) → Huvudtränare
Leksand J20 (SuperElit) →
Nynäshamn i div 2 →
Nyköping J20 →
Nyköping allsvenskan → assisterande coach
Nyköping div 1 → huvudcoach
Olofström div 1 →
IK Oskarshamn

Som ni ser, så är det ingen hissnande läsning i meritlistan. Detta blir hans största prövning i karriären, dvs att ha huvudansvaret, i sveriges näst högsta liga.
MEN, han har inte gjort något av tidigare lag besvikna. I Leksand hoppade han snabbt upp till J20, som spelade i SuperElit. Första säsongen där tog han dem till Kvartsfinal i slutspelet.
Sedan blev det Nynäshamn... jo, någon väg måste man gå, och att vara så pass ung, och bara fått chansen i juniorlag, så var nog detta en rimlig väg att gå.
Nyköping upptäckte honom, och signade in honom till deras J20-lag, som då spelade i Elit.
Och strax därpå så blev det assisterande uppgifter i deras a-lag... laget gick tungt, och huvudtränaren fick gå, och plötsligt tränade Söderström ett allsvenskt lag. Första matchen som huvudtränare var dessutom mot Oskarshamn, i Arena Oskarshamn, och där vann Nyköping... Nyköping åkte dock ur Allsvenskan, och det blev ett år som huvudtränare i div 1.
Olofström testade honom, och första året gick det bra.. då fick man tex möta lag som IK Oskarshamn, i ett allsvenskt kval...

Som sagt var, inga gastkramande meriter, men med sin unga ålder har han snabbt hittat in som huvudtränare i Allsvenskan... Ingen lätt väg att vandra, och ytterst få lyckas. Dessutom så har han på sättochvis mer meriter än många andra tränare, som går direkt från spelare till tränare i hög liga. Söderström har varit spelare, men bara på pojklagsnivå i stort sett. Men han började träna som 20-åring, så han har tränat på att bli tränare :)
Han har gått den "riktiga" tränarvägen!

Något som jag skrev om Roger Jönsson, var att jag gillade hans öppenhet. Denna öppenhet var han tydligen inte ensamen om, då olofströmsbloggen beskriver Söderström såhär;

"Nu gäller det att hitta en lämplig ersättare även till Fredrik och det är stora skor som ska fyllas. Fredde har ju inte bara gjort ett kanonjobb på det sportsliga planet utan han har ju även visat en sällan skådad öppenhet mot media, sponsorer och framförallt supportrarna. Fredde har aldrig haft några problem att ta sig tid att snacka med alla som ställt en fråga. Det är guld värt! Under hans två år har fansen kommit närmare laget än någonsin tidigare."

Problem:
Vad jag ser som ett eventuellt kommande problem är att först och främst är detta inget aktat namn inom hockeysverige - toppspelare kan bli knepigare att värva.
Dessutom så kan bristande rutin på hög nivå eventuellt komma lysa igenom vissa matcher och situationer.

Fördelar:
En klar fördel med Söderström som tränare är att han är ung och hungrig. Enligt olofströmssupportrar skall han ha en "djävla vinnarskalle", dvs han gillar inte att förlora, men skyller aldrig ifrån sig lagets förluster på någon annan.

Rent tränarmässigt har jag inget att kommentera, då jag inte har en aning! Återstår att se.

Jämfört med Lasse ivarsson då?
• Jag hoppas att vi inte får samma feghockey, dvs bevaka/försvara minsta lilla ledning, oavsett hur mycket tid eller många perioder(!) det återstår av matchen. Detta var ett av de största misstagen Ivarsson gjorde den gågna säsongen, och upprepade gånger dessutom.
• Jag hoppas heller inte att det velas första halvan av säsongen med målvaktsvalet. Sedan plötsligt envisas med att köra på en av dem, som verkligen inte ingav trygghet i laget... Skulle målvakten (Troy) få för sig att krisa nästa säsong, och den andra målvakten är skadad/sparkad, våga då sätta in en junior, istället för att använda en målvakt som inte klarar pressen...
• Jag hoppas att om det plötsligt skulle bli kallabalik i truppen, runt jul eller så, att Söderström klarar hålla ihop laget, och focusera på rätt saker!
• Jag hoppas Söderström är så trygg i sig, sitt lag, och sin förening, att han inte i vartenda TV-intervju håller med motståndarens tränare, som Ivarsson gjorde. Stå på dig, våga gå på, eller ta på dig det du eventuellt gjort fel. Våga.

Tror Söderström kan ge Allsvenskan en spark i rumpan, och visa att IK Oskarshamn är inget bottengäng, likaså inget mittlagsgäng.

Välkommen till IK Oskarshamn Fredrik Söderström!

/Räkan


Kommentarer
Postat av: Tomsan

Söderström förespråkar offesiv hockey. I Olofström i alla fall. Tog sig tid att prata med alla som ville, även smågrabbarna i klubben.

2011-03-17 @ 08:24:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: