DÄR dog intresset för ishockey.

IK Oskarshamn spelar ny ödesmatch idag. Extremt viktig. Men frågan är, ska man fortsätta bry sig, det spelar ju ändå ingen roll?!
 
Självklart kommer jag se dagens match, men jag vet inte varför. Nu förbjuds vi att drömma.
 
Vad syftar jag på? Självklart SHL:s idiotiska regler som kommer var 6:e månad.
SHL gör allt för att stänga ligan, och handplocka vilka klubbar som ska få spela där.
Publiken ska äta lunch, sitta med ryggen mot isen och syssla med helt andra affärer.
 
Idag kom SHLs nya utspel. Som vanligt mitt i säsongen, då de känner oro att småklubbarna kan ta sig upp, och vissa större klubbar ligger i farozonen.
 
Vi börjar där. Ändra förutsättningar och regler mitt i brinnande säsong?! Hur FAN tänker man då. Idiotiskt, lååååångt ifrån samma förutsättningar för alla då. Är det några regler de kan sätta upp nu, det vore i så fall en regel mot att ändra förutsättningarna mitt under säsong!
 
4 miljoner i eget kapital, 5000 pers i varje arena och minst 3500 av de platserna sittplats. Så lyder nya förslaget. Det kommer när KHK och BIK Karlskoga ligger 1:a och 2:a i HockeyAllsvenskan. Och DE lagen får ju absolut inte gå upp, för det sportsliga tycks ju vara totalt ointressant.
Vinn hur många matcher ni vill, välkommen till SHL kommer man aldrig vara, om man inte bor i storstäderna eller Leksand...
 
Varför ska man då match efter match följa sitt lag, då SHL och hockeyförbundet struntar blankt i det sportsliga?
SHL skjuter sin publik, skjuter unga spelare, ökar glappet mellan serierna och på så sätt också skjuter unga talanger, som nu aldrig kommer kunna gå från div 1 till SHL.
Förbundet mördar sina besökare OCH sina framtida utövare! Föds du i "fel" stad kan du ALDRIG bli hockeystjärna. Hårda bud för ett så litet land som Sverige...
 
Varför ska man nu som publik då gå på hockey? Ärligt talat så vet jag inte. Tillåts jag inte drömma, ser jag ingen vits med det.
Jag har inga krav på att klättra upp i SHL idag, men ta inte mina drömmar!!
Vad ska en liten klubb som IK Oskarshamn nu spela för? Vi kommer aldrig tillåtas gå upp, drömmen är borta. Vinna serien spelar ingen roll. Vad är då meningen med allt?
Då sviker publiken i hockeyallsvenskan. Då dör alla föreningar i Hockeyallsvenskan. Då dör svensk hockeys framtid. Då dör landets hockeyintresse. Då dör sporten.
Men publiken kommer till SHL istället! KNAPPAST! Varför? Serien är bara en väntan på slutspelet, då lagen i SHL aldrig kommer kunna ramla ur (hårda regler som skyddar dem, betydligt mer pengar från förbundet och friplatser när avancerande lag från HockeyAllsvenskan nekas plats då de inte har arena för gå upp).
En serie där matcherna inte betyder något kommer ingen gå på.
Ståplats ska byggas bort, och då dör stämningen, och då kommer inte affärsgubbarna vilja sitta och luncha där under match! Försvinner atmosfären dör även VIP-avdelningarna. Vem fan vill ha äffärslunch i en tom arena, under en obetydlig serielunksmatch?!
 
På tal om tomma arenor.... ekonomiska krav och krav på större arenor?! I min värld är en liten full arena bättre än en stor tom arena! Både för atmosfären, hockeypulsen men även ekonomiskt!
En större arena är dyrare att driva. Och när man mördat hockeyn, hur ska man då kunna driva en gigantisk tom arena?!
 
Jag har alltid varit en motståndare till att stänga SHL, men nu tvärvänder jag. Stäng skiten. Lås med trippla lås, och kasta bort nyckeln. Övriga hockeysverige kliver ur svenska ishockeyförbundet och bildar eget förbund, där hockey spelas på de sportsliga grunderna!!
Då kan SHL självdö i sitt stängda rum, likaså hockeyförbundet. Och det nybildade förbundet leder hockeysverige vidare in i framtiden. DÅ blir ishockeyn intressant igen!
Nu är det så jävla ointressant.
 
Jag kommer se kvällens match mot BIK Karlskoga. Hjärtat kommer alltid klappa för IK Oskarshamn. Men mitt intresse för ishockey har nu dött. Tack för det SHL.
 
/Räkan
 
nä, jag vet inte varför jag ska se kvällens match.

Kommentarer
Postat av: j

HA skulle ha ett eget slutspel med stängd liga

2015-01-23 @ 17:27:36
Postat av: Fakespear

Men en arena med 5000 är väl inte så mycket. Det borde väl de flesta kunna spotta ihop. VW/Scania kan säkert hjälpa IKO om de skulle gå upp, för den chansen är ju större än att SSK skulle göra det.

//Södertäljebon som håller på Björklöven

Svar: Hellre en fullpackad hall som rymmer 3500 pers, och en arena klubben har råd att driva, än en hall för 5000 pers, som är halvfull och dyrare i drift...

En halvfull arena ökar inte heller intresset och pulsen, det gör en full arena...
Dvs, en arena på 3500 skulle vara full, en arena på 5000 skulle minska intresset, då man vet man ej behöver köa för komma in, och skulle sluta på ett snitt säkerligen 1000 åskådare färre...

Storlek på arena efter storlek på kommun/invånare och vad föreningen mäktar med att driva!
Räkan och Robin

2015-01-23 @ 21:43:31
Postat av: KHK-Johan

Jäkligt bra skrivet, håller med varje ord!

2015-01-23 @ 23:53:49
Postat av: j

Liknar maffian dädära samma skit som basket ligan helt ointressant ..en egen proffsliga (HA) med eget slutspel å chans att
Åka ur som idag med div 1 ligan skulle göra (HA ) mer intressant än shl ..nivån skulle inte bli sämre å inte ha avtal om att bryta för att lämna till shl

2015-01-24 @ 14:16:48
Postat av: Anonym

Iko lär visa röda siffror efter denna säsong

Till nästa satsa på våra egna produkter
Mycket billigare och mer hjärta
Ta pierre gustavsson försäsongen här var han riktigt bra
Filip engsund 4 center
Ludvig engsund back up
Erik gustavsson 6-7 back
Iko måste ha hem eget

2015-01-26 @ 15:57:59
Postat av: Anonym

Annat ämne:Har följt debatten på annat håll ang försäsongsträningen. Som jag ser det så kör man slut på laget med långa toppningar, ibland i nästan hela perioder. Kombinera det med allt för långa byten. Då är det bara naturligt att krafterna tar slut. Max 30-40 sek byten i en halv period. Inte byten på upp till minuten och mer. Då är det inte konstigt med felbeslut och dåligt hemarbete. Här ligger problemet och inte i dålig försäsongsträning. Inte bästa coachning och dålig bytesdisciplin hos många spelare.

2015-01-27 @ 13:16:46
Postat av: Anonym

vilka bör man försöka förlänga med =

2015-01-31 @ 09:57:47
Postat av: Anonym

Makaber matchning igen nu mot Vita Hästen.Leder med 3-1 inför sista och vad gör man? Ned på 3 femmor och bänkar 4 som inte producerar mycket framåt men som håller äckligt tätt bakåt. Resultat "favorit i repris" slutkörda spelare, felbeslut och stress. Pannkaka för vilken gång i ordningen.Time out är också tillåtet. Söderström har sina klara fördelar men som matchcoach NEJ och åter NEJ.

2015-02-11 @ 23:38:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: