Skön och viktig seger för IKO mot DIF!!

Så skönt, och så viktigt!!
Äntligen får man skriva positiva saker här igen ;)
äntligen får man uppleva den där härliga känslan igen!

IK Oskarshamn besegrade Djurgården med 4-3, och 3 pinnar till IKO är ett faktum!

Som jag tidigare tjatat om att ta skiten framför mål, inte dra sig ut mot sargerna och hugga på returerna! Idag spelade IKO så, och det gav effekt!

Men vi tar det från början.
IK Oskarshamn stormade på, och spelade riktigt underhållande. Och när pucken är i offensiv zon, då åker Valdix fram, sätter en offensiv tackling - har vi sett några sådana från IKO de senaste 2-3 åren? - Valdix snor åt sig pucken från den vinglande Djurgårdaren, slänger bak ett pass till Uotila, som väntar på blå, och som skjuter in 1-0!

Resultatet står sig perioden ut. I andra perioden fortsatte IKO på samma bana. Djurgården pressade på periodvis, men IKO var effektivare, och klart bäst i sin forchecking! Eller Rodman - vilket värde han tillför! - då Rodman gång på gång snodde åt sig puckar i mittzon.

Sedan fick IKO press, Backman lägger in mot mål, och där står Lukas Ericsson och gör jobbet, och sätter 2-0.

I slutet på andra perioden får IKO powerplay. Och precis i samma sekund som powerplay är över, då kommer Sylvegård framflygandes, efter att Kristensen fått iväg ett blygsamt slagskott, men som returneras ut. Sylvegård kniper returen direkt, och gör 3-0.

Sedan det enda som får mig att bli ledsen, arg och besviken denna afton, det är det som händer 5 minuter in i tredje perioden.
Djurgården får 3-1, vilket jag kan ta. Men inte sättet de gör målet på. Spelare i DIF trycker in Steen i målet, och med foten drar han in pucken i mål. Jag kan inte se hur det var korrekt utfört. Omöjligt. Men det dömdes mål, även efter att videodomaren tillkallat domaren. Fråga mig inte hur de fick det till mål, men de dömde så...

Och här fick DIF energi, och det visade sig ganska direkt, då DIF kan göra 3-2 knappt 2 minuter senare.

Men när DIF var som hetast, då drar de på sig en utvisning. Och Oskarshamns powerplay, som inte är det kändaste för att vara det starkaste ska lyckas.
Lukas Ericsson får pucken intill stolproten för andra gången för kvällen. Sedan bjuder han på en sjuk delikatess. Baklänges glider han, vrider överkropp och lyfter pucken rakt upp i nättaket.

Med lite mer än 2 minuter kvar av matchen plockar sedan DIF målvakten, och med 2 minuter kvar, gör de 4-3 bakom en skymd Steen.

Bortsett från Uotilas 1-0, så görs samtliga mål idag intill målet. Inget mål görs från sarghörnet. Så enkelt det kan vara ibland! ;)

Men har några namn jag måste lyfta.
Vi börjar med Soares, eller rättare sagt Kaviar sam i DIF. Sam jagade verkligen Soares hela matchen. Varje läge att slå Soares tog han.
Antingen hade de något privat mot varandra, annars hade Sam fått i uppgift att "ta ut" Soares.
Men det som imponerade mest på mig? Det var i tredje perioden.
Soares är inte den som åker runt och "grisar" tacklas eller tar fighter. Men där fick han chansen, Sam kommer in i IKO-zonen, och Soares av alla åker med full fart, och sätter en klockren open icetackling på Sam! Visste inte Soares hade det i sig...

Bouchard: Oj, vilken match han gör!! Han gick rakt på mål, tog avslut och kämpade!! Är detta samma Bouchard som spelade de första omgångarna med IKO?!?

Valdix: Vilken trollerigubbe och vilken inställning. Ren uppvisning stundtals.

Rodman: Så viktigt tillskott! Viner alla dueller, spelar säkert, och hittar de omöjliga passningarna.

Steen: Måste varit hans bästa match i IKO-tröjan? Snacka om att hålla ett lag kvar i matchen. Vila räddningar han bjöd på. Puckarna bakom klandrar jag honom inte för alls. Första är han nedtacklad, andra otagbar och tredje, helt skymd av egna spelare.

Men dagens seger, trots individuella prestationer, tillägnas laget. Idag visade man att man kan spela som ett LAG, och man spelade inte för namnet på ryggen, utan för märket på bröstet!

Nu väntar några dagars spelledigt, men för er som vill ha mer hockey så är det TV-pucken i Arena Oskarshamn i helgen.

Nu ska jag njuta av dagens seger, och med tanke på speluppehållet, ska det bli skönt att få känna segerrus i flera dagar!!