IKO är tillbaks!

Ja, IK Oskarshamn är tillbaks från uppehållet och sin säsongsinledande svacka!
Snacka om att spelet ser annorlunda ut nu, jämfört med de inledande omgångarna! Nu kämpar man, man sliter och man visar hjärta!
 
Rodman kallades in när Leavitt fick lämna. Visste Rodmans kvalitéer, men såg han inte som målgörare, utan som den som skulle servera pass till de andra.
Ikväll går han in och vinner matchen nästan på egen hand! 2 mål och 1 assist.
Dessutom, denna Rodman, han har fått igång powerplayspelet. Tidigare var powerplay sämsta spelformen, idag gör IKO 2 mål i powerplay. Rodman, med i målprotokollet på båda powerplaymålen...
 
Rögle skapade en hel del, men då var sista utposten "Zacke" skoningslös, som gör en kanonmatch. Tyvärr fick han utgå, med ont i benet (puck på baksidan, och såg ut som han sträcker sig när han går i isen).
 
Men till matchen.
IK Oskarshamn startade upp i rasande tempo, men var lite väl heta, då man fick utvisning för 6 man på isen - något Rögle senare i matchen fick spela med vid 2 tillfällen utan att straffas för.
Men under detta boxplay, då skapas ett dunderläge, och det är Soares i IKO, som blir fri, och som så när gör mål, men pucken rullar förbi stolproten...
 
Men när IKO senare får PP, då gör Arsi Piispanen 1-0, och kontrollerar perioden ut, trots Röglepress i sista spelminuterna...
 
Andra perioden noteras Backman för 2-0, även om jag har mycket svårt at se att han är på den styrningen...
Rögle skulle göra 2-1 där efter, men då det är hockey, och inte fotboll som spelades dömdes målet helt korrekt bort efter videogranskning, då det var en solklar spark.
 
Istället är det IKO som gör periodens nästa mål, och vår egna trollkarl Rodman sätter 3-0, efter bar förarbete av Bouchard - kul att han vaknat på allvar!
Bouchard trodde jag mest på inför säsongen, och har varit en trött besvikelse. Men de senaste 3-4 matcherna har han äntligen fått fart på benen! Han, likt övriga laget.
 
Tredje perioden skulle starta i chock, då Rögle gör 3-1, innan 2 minuter av sista akten är spelad.
Men IKO skulle svara upp snabbt, och Rodman smäller in ett slagskott, i ett halvfriläge som uppstod i powerplay.
 
Rodmans 4-1 blev också matchens sista mål.
 
Tycker IKO vann rättvist, Rögle hade press mellanåt, men spel 5 mot 5 var IK Oskarshamn hetast. Ja, jag säger hetast!
Rögle hade lösa puckar ibland framför Zacke, men spelade som IKO gjorde i början av säsongen, man var inte heta på returerna. IKO var hetare, och kastade sig mer huvudlösa framför mål, Då vinner man också matcher!!
 
Hoppas inte Zackes skada är allt för allvarlig, då han fick kliva av. Zacke ska också lyftas nämligen, och synd att han inte fick hyllas som matchhjälte efter matchen, för Zacke höll igen bra!
Steen fick kliva in i sista perioden, helt ouppvärmd var han en galant ersättare, och släppte inget bakom sig.
 
Nu väntar nästa match på onsdag, då är det serieledande Karlskrona på bortaplan.
Nu vill jag se detta spelet på bortaplan också IKO, för nu börjar spelet se bra ut, fortsätt så i alla arenor!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: j

signa David och Marcel Rodman för nästa säsong !

2013-11-12 @ 00:14:36
Postat av: Rusk

Zacke var mycket bra idag. Synd han är så ojämn. Tacksamt att RBK sköt lågt idag av någon märklig anledning?!
Rodman klart bäst (vilken klasspelare vi fått in)Hurra! Pispanen som god tvåa.

Klacken sänkte sig av någon ogrundad anledning i dag, tyvärr. Kändes som det saknades tyngd i sångerna/ramsorna. Skärpning efter succen sist. Annars blir det omändring till det gamla igen..,

Själv var jag lika dålig som jag brukar men över medel som marginalåskådare. Jag klappade ihärdigt och är nöjd över min insats ikväll.

2013-11-12 @ 00:39:52
Postat av: Rusk

Själv var jag lika dålig som jag brukar men över medel som marginalåskådare numera. Jag klappade ihärdigt och är nöjd över min insats ikväll.

Klart bättre än många sömniga i klacken mäktade med.

2013-11-12 @ 01:34:03
Postat av: Erik

Soares är fortfarande en besvikelse. Säkert inte lätt att spela med. Det är sällan man ser honom slå en bra passning som gynnar någon annan i femman. Skjuter hellre själv än passar. Han måste bli mer lagspelare och inte bara fokusera på sig själv. Beröm till båda målvakterna som gjorde riktigt bra insatser.

2013-11-12 @ 07:34:43
Postat av: Iko iko

Bra referat, Räkan. Du skriver allt bättre. Skulle vara kul om du i din referat kunde få in några stående "omdömen" inkl. motivering
av typen

- tre bästa iko-spelare (stjärnligan)
- bästa iko-femman
- matchens prestation (enskild händelse)
- vinnare målvaktskampen
- vinnare tränarkampen
- domarinsatsen
- publik/klackinsatsen
- sagt på läktarn (roligt citat)
- matchens snackis
- spelare som skadats/fått matchstraff

2013-11-12 @ 11:53:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: