Bortaseger för IKO mot Timrå!!

IK Oskarshamn plockade hem säsongens andra bortaseger, när de nollade Timrå!
Zacke fick hålla säsongens andra nolla, andra gången mot Timrå! Underbart att han blivit ett spöke för dem!

Timrå gjorde förvisso första målet, men det dömdes bort efter videogranskning.
Sedan var matchen Oskarshamns. Fast fokus låg inte på att mala ner Timrå offensivt, utan att stänga ner deras spel - vilket man lyckades sanslöst bra med.
Timrå hade mycket svårt att no anfallszon, då Oskarshamns forchecking slog väl ut. Man vann matchen i mittzonen, och Timrå kunde aldrig bygga upp något riktigt spel.
Sedan spelade nog Oskarshamn ett av säsongens bästa boxplay. I boxplay var det IKO som skapade mest, då man fick några kontringar.

Men första målet skulle komma när IK Oskarshamn hade powerplay. Med 1 minut kvar av första perioden gör Styrman 0-1!

I andra perioden är det Moyer som gör 2-0. Moyer förövrigt hade en ovanligt offensiv roll. Han var den som var mest och störde framför motståndarnas mål, och gjorde det mycket bra.

I sista perioden stängde IKO matchen helt. Man backade inte hem helt, som man ofta gör, och då låter motståndarna få mycket tid i egen zon, utan man spelade lugnt och kontrollerat, och chansade inget.
I slutet av perioden däremot backade man hem mer, och Timrå kunde skapa lite press, men km aldrig riktigt till något riktigt farligt avslut.

Men stor eloge till Zacke, som lyckas nolla Timrå, i deras borg. Det var några riktigt läckra räddningar han fick stå för. Också kul att se att försvaret gör sitt jobb.

Offensivt har IKO lite kvar att jobba på, men släpper man inte in några mål, då räcker det fint att bara göra 2 mål :)

Nästa match är borta mot Almtuna, och den är redan på söndag.
Ny bortaseger då, och man är verkligen med och slåss om topp 7. För nu är det bara 2 poäng upp dit...