Poäng efter sen kvittering mot Örebro...

IK Oskarshamn tog poäng mot Örebro, men endast 1, och det skulle krävas en sen kvitering för att rädda matchen...
 
IK Oskarshamn spelade ovanlit fegt. Man anföll med MAX 2 spelare, sökte sig utåt mot kanterna, för att sedan jobba sg hemmåt igen.
Ja, deffensiven blev bättre, men inte så pass bättre att anfallsspelet var tvunget att slopas...
Örebro var det klart bättre laget, trots att de långt ifrån kändes farliga. Det var Oskarshamns hemarbete som gav dem mycket tid i egen zon.
 
Örebro kunde rättvist vinna första perioden med 1-0.
 
I andra periode var inte spelbilden förändrad, IKO fortatte att backa hem, och anföll försiktigt.
Och när det var en avvaktande utvisning mot Oskarshamn, kunde Örebro göra 2-0.
 
3:e perioden hopades man på ett mer anfallsglatt Oskarshamn, men man spelade vidare i samma lunk. Det var när Örebro efter halva perioden började bevaka 2-0, som Hagelin kunde "gröta in" 2-1.
 
När det sedan var 1 minut och 15 sekunder kvar av matchen, plckar IKO ut galbraith, och den här matchen gav det effekt! Med 1 minut kvar av matchen kunde IKO kvittera!
 
Matchen gick till förlägning, där jag trodde IKO skulle nyttja det psykologiska övertaget med att vända 2-0 till 2-0, och dessutom kvitterat i slutminuten. Istället gick man tillbaks till sitt frsiktiga spel, och bevakade siffrorna.
Matchen gick til straffar, en straffläggning som Galbraith inte skulle ta en enda straff i...
McGrath missade första, men Hagelin gav matchen lite spänning, med att sätta sin. Men då Örebro gjorde mål på sina 3 straffar, var Matushkin yvingad att sätta sin straff. Men det vile sig inte. Han tappade pucken på vägen, och fick inte iväg något avslut....
 
3 poäng var mycket nödvändiga den här matchen, men med tanke på spelet och vändningen man gör känner jag mig nöjd med 1 poäng.
Jag är långt ifrån nöjd med poängen i sig, men sättet man tar den på, då man knappt förtjänar den...
 
Det har gått tungt de sista matcherna, men IKO har skapat chanser, idag gjorde man knappt det...
 
Söderström "rasar" mot domaren, som gav Oskarshamn 24 utvisningsminuter, och Örebro 2. Men jag kan inte skylla den här förlusten på domaren. IKO hängde inte med, och hakade sig fram.
Däremot håller jag med Söderström om att domarkåren i allsvenskan håller på tok för låg nivå! Och det är fegt att domarna inte får uttala sig efter matcherna! DET måste förändras!
 
Det ser mrkt ut nu, men loppet är inte kört, på onsdag väntar Karlskrona på hemmaplan.
Nya tag då, och ny match! D vill jag se vårt raka och offensiva IKO igen.
För i MIN värld, är det bättre att släppa in 10 mål, bara man gör 11, än att spela 0-0...
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Jan Banan med fru

Sett matchen på plats och här kommer en liten rapport.
IK ska vara glada att det blev en pinne i kväll. Spelet var allt annat än bra. Aftonens domare gjorde oxå sitt bästa för att förstöra kvällens segerchanser med med massor av spel 4 mot 5.
Men det ska dock sägas att IKO hade ett väldigt dåligt grundspel under hela matchen. Det verkar som den tidiga höstens mycket bra spel är som bortblåst. Eller så har motståndarlagen höjt sig rejält. Såg IKO tränarduo komma gående me varsin kasse från Ö o B innan matchen och kanske innehöll påsen sega råttor för ungefär så såg spelet ut.
Galbraith gjorde i alla fall en bra match mellan stolparna men kunde kanske ha tagit någon av Örebros straffar. IKO,s straffslag las av Hagelin som målade medan Mcgrath och Matushkin missade.
Nr 52 straff var usel, han tappade pucken innan han skulle dra/skjuta. Nåja en pinne igen men det gäller att se upp nerifrån nu då lagen bakom jagar.
Kan bli en nervig vår ??

Övrigt från matchen.
Ca 10 IKO anhängare på plats som blev väldans glada då Poulsen gjorde 2-2 i slutminuten av tredje.
Poulsen slängde sig i plexit och såg ut som han sett 10 Tuborg framför sig på läktaren.

Kvällens bästa förutom 1 pinne var att det fanns Västerviks senap till paus korven , man får vara nöjd med det lilla ibland.

2013-01-05 @ 23:11:34
Postat av: Robin

Det läget som IK gjorde 2-1 på va första gången å HELA matchen som vi gjorde helt rätt. Folk framför mål och gröta in pucken. Deras målis verkade inte jätte stabil och jag tror att vi hade vunnit om vi varit lite tuffare framför målet. Skit dålig match!!

2013-01-05 @ 23:58:20
Postat av: KP

Många viktiga hemmamatcher nu fram över mot bottenlagen! Laget behöver all vårt stöd så ta er mot arenan och lätta på rösten! Karlskrona hemma, Almtuna hemma, Asplöven borta, Tingsryd hemma och Troja Borta. Tre hemma där vi ska kunna ge ett riktigt bra stöd. Vågar man hoppas på en resa till Ljungby den 22/1 också? Värt ett försök i alla fall om möjlighet finns att anordna! Är trots allt en otroligt viktig match. Förluster här och tåget går. Kämpa IKO

2013-01-06 @ 02:55:34
Postat av: Anonym

Såg matchen på plats. bp är mkt bättre nu. sen ska galbraith och granlund ha ++ va dom slet. få vara glad med 1 pimme . vi måste bli tuffare och bara rakt på mål inte hörnen

2013-01-06 @ 10:13:42
Postat av: Sittplats

Han Schilken har komplex/dåligt självförtroende. Han måste hela tiden döma för lagen från de "större städerna". Dif-BIK var direkt pinsamt hur han dömde för att fjäska med Dif.

2013-01-06 @ 11:10:36
Postat av: Robin

Håller med sittplats.
Rent pinsamt att se detta igår men sorgligt nog börjar man bli van vid riktigt dåliga dommarinsattser. Igår tog han utvisningar trots att han inte såg, det va jävligt tydligt för när situationen hände så tog han inte upp armen men såfort det började buas ja då kom armen upp!! Tycker det är bra att Söderström vågar yttra sig för som det är nu funkar inte. Vi kan inte ha heliga domare som åker runt och förstör matcher utan att bli granskade!

2013-01-06 @ 11:55:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: