Glädjebesked från NHL, J20 och J18!

Jag har varit på resande fot i helgen, och inte hunnit blogga så aktivt, men det har hänt saker i helgen...
 
Vi börjar med avslutningen i Örebromatchen. Jag hoppas ni alla lyssnat till presskonferensen. har ni inte gjort det, bör ni göra det NU!
Söderström underhåller och sågar! Så sant, så riktigt! Så härligt frispråkigt!
 
* * * * *
IK Oskarshamn J20 spelade match under lördagen. Man mötte Vita Hästen på bortaplan, och kunde segra med 5-4 efterövertid. I förlägningen krävdes det endast 14 sekunder, innan Oscar Josefsson kunde göra målet som gav IKOJ20 2 poäng.
Nämnbart är att man också hämtade upp ett 3-1 underläge till seger.
Den 12/1 spelar IKOJ20 sin nästa match, då väntar Mölndal på bortaplan.
 
* * * * *
Under söndagen spelade även IK Oskarshamn J18. De mötte Helsingborgs HC på bortaplan. Och kunde ta med sig 3 poäng hem, efter det "blygsamma" resultatet 1-10!
Nästa match är den 13/1, och då vankas det "seriefinal" då de båda topplagen ska göra upp om viktiga poäng. IKOJ18 tar då mot Gislaved på hemmaplan..
 
* * * * *
Och till sist... Halleluja! Äntligen är lockouten över, NHL ska dra igång!
Självklart en god nyhet för en klubb som IK Oskarshamn, som sitter på 0 NHL-spelare...
Innan lockouten låg IKO i toppen, och hade både Mora, DIF och SSK mfl bakom sig. Sedan hamnade IKO i en svacka, och övriga lag förstärkte tungt. Det syns i tabellen idag...
 
Vilka är de stora förlorarna nu då?
 
Mora tappar Kopitar och Ryan. Kopitars frånvaro kommer synas. Planen var att spela alla puckar till honom. Vem ska spelarna passa nu?
Almtuna ligger dåligt till i tabellen, och tappar nu Enroth i målet, men även Letestu och Lundin...
SSK har redan förlorat några NHL-spelare under säsongen, men nu blir man även av med Read och Fowler.
Men jag tror Västerås är den stora förloraren, då de tappar Berglund, Backlund och Mikkelsen. Det syntes när de kom in i VIK, frågan är hur de klarar sig utan dessa spelare?
Örebro tappar Raymond och Gunnarsson, men jag tror Örebro överlever utan dessa faktist...
KHK tappar Butler. Butler har inte varit seriens bästa spelare, men trots det, ett hårt slag mot bottenlaget, som nu har en mycket lång resa upp i tabellen. Eller rättare sagt, planeringstid för en kvalserie...
BIK Karlskoga tappar Johansson. Jag tror BIK kan hålla ihop utan honom, men en personlig favvorit till mig. Johansson gjorde skillnad på isen.
 
Nu är frågan hur klubbarna som förlorar NHL-spelarna kommer agera. Spela på det man har, eller börja panikvärva innan transferfönstret stänger?!
Västerås kommer annars behöva något nytt, men hur ersätter man de spelarna man tappat? Lätt att man hittar någon gammal avdankad gubbe, som gjort sitt en gång i NHL, för att ersätta. Men det brukar inte vara någon bra lösning.
Västerås ska enligt media vara sugen på Conny Strömberg. Conny är en fruktansvärt bra spelare, men det luktar lite panik över det.
 
Timmarna innan transferfönstret stänger kan ofta bli galna, med tanke på att många lag som tappat NHL-spelare vill förstärka, kan de timmarna i år bli värre än någonsin.
 
Synd bara att lockouten skulle pågå så länge. Tänker då PÅ IKO:s del. De senaste matcherna har IKO mött lagen med NHL-spelare, nu väntar lagen som inte var så NHL-bemannade...
Men jag är trots detta glad för NHLs skull. Jag är glad för IKOs skull. Jag är glad för ishockeyns skull att äntligen NHL ska dra igång!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Sittplats

Tycker att det har varit jättebra för Hockeyallsvenskan att vi har haft NHL-spelare. Serien har verkligen uppmärksammats i media och satts på kartan. Utvecklande också för våra spelare att ha fått möta dessa världsspelare.

Serien är riktigt het (visserligen även utan NHL-spelare). Som någon Expressen-reporter skrev efter Lif-Mora: Varför vill Leksand upp i Elitserien egentligen? Den absolut hetaste hockeyn spelas ju i Hockeyallsvenskan numera. Det skulle i så fall vara att man får 25 miljoner på ett bräde vid avancemang.

2013-01-07 @ 11:22:18
Postat av: ErikG

Stefan Ridderwall är klar för IKO!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: