Bitter uddamålsförlust mot Troja Ljungby...

Usch så onödigt tungt.
Uddamålet fäller IKO, när man förlorade med 3-2 borta mot Troja Ljungby.
 
IK Oskarshamn hade ledningen med 0-1, men när Troja fick sitt första powerplay utnyttjades det, med endast 3 sekunders marginal.
 
Första perioden var OK. Båda lagen vågade spela och anfalla. Värre skulle det bli i andra perioden.
Det är här IKO faller. I mina ögon var andra perioden katastrofal. Ingen i laget vågade hålla eller passa puck. Så fort man fick den, slog man bara ifrån sig. Detta skapade panik i laget.
Samtidigt måste sägas att Troja Ljungby nyttjade detta maximalt. De forcheckade stundvis med 3(!) spelare. De låg på, högg på allt, och var allmänt jobbiga att möta.
IKO gick i fällan, fick panik, och slog ifrån sig.
 
IK oskarshamn skapade några chanser, men sett till hur spelet såg ut i andra perioden, vinner Troja den rättvist, och på tavlan stod det 2-1 inför tredje perioden.
Men inte nog med det, IK Oskarshamn skulle ha 2 man i utvisningsbåset, och detta i nästan 2 minuter.
Värsta tänkbara sätt att få starta en period på.
Särskilt då båda Trojas tidigare mål kommit i powerplay...
 
Känslan inför sista perioden var minst sagt inte bra. Men så kul det kan vara, när laget kommer in på isen och visar nytt mod.
Först klarar man det långa 5 mot 3-läget, och inte bara det, direkt efter kan IKO kvittera till 2-2!
 
Nu var det match igen.
IKO inledde 3:e perioden på ett helt annat sätt, och spelar stundtals riktigt bra.
IK Oskarshamn har många chanser på att ta ledningen, men pucken ville inte in.
Istället är det Troja som kan utöka till 3-2. Ett mål som slog ner som en käftsmäll.
 
Matchen slutade 3-2, och innebar en ny tung förlust.
 
Men saken är den, det finns saker man blir så frustrerad på. Andra perioden, varför kolapsar spelet så? Varför tar man inte undan motståndare som skymmer egen målvakt, och låter de stå ofredade framför mål - särskilt i boxplay. varför går spelet mycket långsammare i powerplay? Varför skjuter man bara iväg pucken, när det är 13 sekunder kvar av matchen, och man har plockat målvakten - man hade hunnit med ett anfall till... Hur många öppna chanser kan man bränna i en match?
 
Frågorna är många, men tyvärr ser det ut så nu. Men till det positiva. IK Oskarshamn har vunnit några av de senaste matcherna, men detta utan att ha spelat särskilt övertygande. man har inte nått toppnivå på ett tag nu.
Men en sak som slår mig, om vi bortser från andra perioden var detta trots allt en av de bättre matcherna laget gör på flera veckor. Man forcheckade betydligt mer, vågade anfalla mer, och spelade ovanligt fysiskt.
Det är bara så absurt att ibland kan man göra en dålig match, och vinna. Ibland gör man en bättre match och förlorar....
 
Jag hoppas innerligt att detta var ett trendbrott, att spelet är påväg att återfinna sig.
Jag vill vara optimist, kvaltåget har inte gått ännu, hoppet lever. Jag hoppas nu man tar med sig de positiva bitarna idag, och tar med dem till nästa match.
Nu gäller det att spela i 60 minuter - inte en sekund mindre!
bitarna som inte fungerar är det bara att nöta på och nöta på...
Men saken är den, med tanke på så många fria chanser man bränner, tror jag mycket sitter i huvudet. Spelarna litar inte på hur bra de är.
Därför tror jag att det är viktigt att nöta på det som FUNGERAR extra hårt. Boosta självförtroendet, så bör de andra bitarna också lossna.
Laget ÄR bättre än så här, nu gäller de bara att de själva inser det!
 
Nästa match är fredagen den 25/1, hemma i Arena Oskarshamn mot Södertälje.
Vägen till kvalet är inte så lång, nu gäller det bara att vi vinner våra matcher. SSK är nästa mål, då ska 3 poäng inkasseras, och IKO kan börja sin resa mot kvalet!
 
Sist men inte minst. Vet att det gått tungt för Troja Ljungby, men vad har hänt med publiken? Endast 1500 pers, som var knäpptysta matchen igenom.
Vi var på bortastå endast 4 man, en kvinna och 2 barn. Vi SKA inte kunna göra oss hörda borta i ett smålandsderby. Och då var inte de som var med mig på bortastå "vana klackmänniskor".
Men vi hördes. Det är nästan tragiskt. Dock så vill jag TACKA mina kompanjoner som dök upp på läktaren, så man inte behövde stå där själv, och för att de vågade sjunga lite! Tack för att ni gjorde att vi hördes!
Synd bara att vi inte kunde få igång vågen, trots upprepade försök... ;)
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Kalle

Hej Alla varför gnälla Har inget konto på (svenska fans) på allt om bp och pp. BP har tränaren fått till det mycket bättre dom sista matcherna.Pp handlar om självförtroende alla vill det syns.blir för omständigt.
det är nu det gäller att stötta alla i IK.s lag för dom kan. Det är nu vi suportrar behövs som exrtra hjälp samtidigt skulle jag vilja se Öhman som back i poveplay och Paulsen som skytt från någon av kanterna han har ett otroligt bra skott och hittar av målet

2013-01-23 @ 10:46:32
Postat av: Bego

Period 2 var nog säsongens sämsta. Vissa försökte men det går ju inte att spela om man inte passar varandra. Se på Troja, där hittar man kompisens klubba. Vi har för många som bara skickar iväg pucken, ibland flera meter fel eller till andra laget. Vi måste sluta bjuda bort vinster. Eftersöker mer aktivitet hos Söderström, återigen går man på 4 femmor alldeles för långt in i matchen. Så spelar inte andra lag, där låter man meriterade spelare få större spelutrymme vilket de behöver för prestera. Det är mycket tid som "slösas" bort på utvisningar och spelare som inte gör poäng. tycker fjärde endast skall vara en avlastningsfemma som får lite mindre speltid, speciellt i sista perioden.

2013-01-23 @ 16:38:51
Postat av: Anonym

testa dom här kedjerna
Granlund-Mcgrath-Lövet
Poulsen-Svensson-Scandella
Vigilante-Öhman-Öhman
Starkov-Valdix-Lidhammar
första pp , Uotila-Ljunkan, Granlund,mcgrath,Poulsen
Andra pp, sam, Lindarv, scandella,SÖhman,valdix

2013-01-23 @ 18:42:15
Postat av: Bego

Anonym, skojar du?? För det första är Lövet en av de få som verkligen kan spela pp. Granlund är bra på bp men hör inte hemma i en förstakedja, Svensson är definitivt inte en andracenter. Men du får ju tycka som du vill!

2013-01-23 @ 22:47:46
Postat av: Anonym

Då dom spelare som ska "leverera" ej gör de anser jag att andra ska få chansen.. Granlund framför målvakt i PP, han vågar iaf ta stryk, Svensson tänkte ja som lite mer defensiv center då scandellas defensiv suger, ett tips bara, men Bego du kanske vet allt ?,

2013-01-24 @ 18:20:07
Postat av: Anonym

Scandella är en stor besvikelse. Mcgrath spelar oavsett om han är bra eller inte. Har varir rätt blek de sista matcherna. Å vad visar Valdix?? Mycket tveksamt! Svensson, Granlund, o Starkov har fått mycket speltid men det visar sig inte i protokollet. Man vinner inga matcher om man inte gör poäng!

2013-01-24 @ 19:23:33
Postat av: KP

''Å vad visar Valdix?''

En av de bättre denna säsong. Har inte riktigt samma uppgift som tidigare. Innan skulle han producera massa poäng, inte samma roll denna säsong. En av få som sliter och kämpar, vinner mycket puckar. Jobbar bra i hemjobben. Lika så med Granlund.. kämpar som få. Tänk efter i stället lite vilka uppgifter/roller dom har! Alla forwards/centrar är inte till för att producera poäng.

2013-01-24 @ 20:36:38
Postat av: KP

Gnäll i stället på Scandella (vilket du gjort) och Hagelin. Tänkta att göra en hel del poäng i år, inte blivit mycket av den varan. Sen tycker jag faktiskt S.öhman skulle kunna producera lite mer poäng. Men i alla fall, klaga ej på Valdix och Granlund.. inte de som har rollen att göra massa poäng.

2013-01-24 @ 20:38:53
Postat av: Ruskprick

Är anonym en eller flera personer i denna tråd? Inte lätt att veta om anonym diskuterar med sig själv eller med en annan anonym eller bara följer upp sitt tidigare anonyma inlägg. Ett återkommande alias borde vara ett måste för att göra diskussionerna begripliga.

2013-01-24 @ 22:00:54
Postat av: Löjjan

Ånyo för sena beslut i båset.. Jag gillar Söderström som person och människa men som hockeycoach begriper jag inte alls hand agerande många gånger.. Spelarns har ansvar men att bara rulla runt på femmorna och inte göra någonting förrän det är knappt 1 min kvar av matcherna det håller inte.. Alldeles för fegt sen fattar jag inte vad Ljungkvist Outila och framför allt matuschkin har i pp att göra.. För de första ska de vara spelare som vet var målet står lira tre backar i pp Morin Lindarv och Sam.. Kedjor Lövet mcgrath s.öhman och Valdix Poulssen v.öhman. Jag ger kritik men jag kommer också med förslag till förändring jag bemöter också det som sägs till mig och står för de till skillnad mot andra som gömmer sig bakom dataskörmen och inte vågar stå för sina åsikter...

2013-01-25 @ 08:00:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: