RidderWALL höll nollan, och gav IKO viktiga poäng!

Riddarväggen, eller RidderWall som han heter på svengelska blev stor matchhjälte, när IK Oskarshamn besegrade BIK Karlskoga med 4-0!

I första perioden var det högt tempo i matchen, men försiktigt och avvaktande... BIK karlskoga spelade tryggt i egen zon, och släppte inte till mycket.
Men IK Oskarsham skulle ta ledningen i första perioden, detta genom Vigilante.
Snyggt framspel, a la rysk klapp-klapphockey. Löfstedt till McGrath, som snabbt kastar över pucken till en fri Vigilante. Godis!
IK Oskarshamn vann första perioden med 1-0, men förlorade skotten med 4-10!

I andra perioden skulle BIK Karlskoga bombardera RidderWall inledningsvis, men målvaktshjälten hade bestämt sig. han skulle spika igen.
Och efter några sanslösa räddningar, är det Löfstedt för IKO som kan göra 2-0.
Otroligt psykologiskt viktigt mål. Här har BIK Karlskoga haft sanslösa mållägen, men Ridderwall spikade igen. istället var det IKO som kunde göra mål!

Senare skulle IKO få powerplay, och Backman kan göra 3-0.
Backman föresten, han har gjort poäng i varje match sedan han kom till oskarshamn va?! Bra utdelning på den killen! Och han har dessutom fått lite fart i powerplayspelet!

I tredje perioden ägnade Karlskoga mest energi åt att tjafsa med domaren, och IKO kunde utöka till 4-0, målskytt Granlund.

Men som jag nämnde innan, Mr Vägg, Ridderwall - som kvällen till ära hade sin legendariska far på besök i arenan - varden som säkrade segern.
Många matchvinnande räddningar och psykologiskt viktiga räddningar.
En "normal" målvakt som har en normalbra dag på jobbet hade släppt minst 1 puck i början på andra perioden. men när han tar de puckarna, och IKO kan gå ifrån, då slocknade många ögon hos karlskogaspelarna.

Mycket viktig seger. Nu har IKO 4 poängs försprång från 8:e platsen. Dessutom förlorade Örebro ikväll, så det är "bara" 6 poäng upp till 6:e platsen!

Nästa match är på Lördag, då möter IK Oskarshamn Leksands IF på bortaplan....