IKO tog välbehövliga poäng mot Malmö + sillynytt.

Oj, ärligt talat hade jag nog inte räknat med detta.
Men IK Oskarshamn såg till att Malmö fick sin 8:e raka förlust, och IKO klättrade upp på playoffplats!
Så underbart skön och viktig seger!
Nu har IK Oskarshamn avgörandet i egna händer. nu är man inte beroende av andra resultat.
 
Matchen då? Känslorna skulle fara upp och ner, för sedan upp igen!
 
Lagen spelade jämnt i första perioden. Jag är en av dem som tycker IKO var aningen bättre i halva perioden. Malmö förde kanske mest puck, men IKO skapade chanserna.
Och KaviarSam var först ut att förvalta ett läge. Han laddade sin mäktiga bössa, klippte till. Pucken gick in innan Malmös målvakt hann blinka.
 
Men sedan skulle man börja spela krångligare, tappade positioner och passade svåra pass. Detta utnyttjade Malmö, som kunde både kvittera och göra 1-2 innan första perioden var över.
 
IK Oskarshamn fick avsluta perioden med ett 5 mot 3 läge i 2 minuter. Och detta måste nog gå till historie som säsmta genomförda powerplay. Så stillastående, slarvpass och avvaktande, tillrättaläggande, innan man föste iväg något som skulle likna ett skott - på 3 täckande Malmöspelare och en målvakt ivägen...
 
Avslutet i andra perioden ingav en oroande känsla. Kan man inte skapa en farlighet i 2 minuters spel 5 mot 3, då blir det svårt när 5 man är ivägen.
Men, IK Oskarshamn är seriens effektivaste lag - i spel 5 mot 5.
IK oskarshamn spelar som bäst när inget lag får någon utvisning, 5 mot 5 passar bäst.
 
Men i andra perioden skulle IKO vakna. Man gör inte spelmässigt sin bästa period. Det slarvas en hel del, men man blixtrar till mellanåt, och när laget gör det, då är det fantastiskt vackert spelande!
 
Och det ironiska, efter misstron i slutet på första periodens powerplay, så kvitterar IKO i just powerplay!
Och bara några minuter senare kommer S. Öhman och Poulsen i ett 2 mot 2 läge. Öhman laddar för skott, men fintar, och passar en helt fri Poulsen, som enkelt kan lägga in pucken i ett öppet mål.
Otroligt vackert!
 
Och på tal om att IKO gjorde powerplaymål i andra perioden. I tredje perioden skulle IKO skrälla. man gör sitt ANDRA powerplaymål! Det är en jublande glad Vigilante som gör 4-2!
 
IK Oskarshamn hade vänt 1-2 till 4-2. Och detta mot ett Malmö, IKO brukar ha svårt mot. Och på det, 2 mål i powerplay, eller som Söderström sa på presskonferensen: "...jag tror inte vi gjort 2 mål i powerplay i en och samma match sedan högertrafiksomläggningen..."
 
Malmö skulle sedan få ett tröstmål, med 1 sekund kvar av matchen, och matchen slutade 4-3.
 
Mot Mora gjorde nog Granlund sin livs bästa match. Mot Malmö jobbade han vidare på den inslagna banan! Otroligt bra idag! Spelade fysiskt och jobbigt. Och sist men inte minst, uppoffrande! I första perioden kastar han sig framför 2 slagskott - inom 15 sekunder!
Först tar han ett slagskott på vaden, pucken går ut, nytt slagskott, och han kastar sig med huvudet före för att täcka. Vilken härlig mentalitet och vilken uppvisning på hjärta och uppoffring!
 
* * * * *
Igår skrev jag om Oscar Engsund. Att en källa sa att IKO ville låna honom nu, men HV71 ville inte släppa honom, då det går hyggligt bra för HV71J20...
Fick då också höra rykten om att han var klar för nästa säsong däremot.
Idag presenterade MrMadhawk att Oscar kritat på för IKO, till nästa säsong. Ett kontrakt på 2 år.
 
Men kan upplysa om att inget är klart där. Kontakt mm är tagen, man har pratat olika förslag, men inget är påskrivet.
Än.
 
Transferfönstret är nu stängt. Men det uppstod ett problem för IKO under kvällen.
Linus Fernström fick vakta kassen för Frölunda, och skadade sin fot...
Som jag förstått det kan Galbraith kallas hem - och tillbaks till IKO även efter fönstret är stängt. Nu finns en klar risk att Frölunda vill kalla hem Galbraith.
Synd för IKO, då Galbraith visat storform. Ridderwallvärvningen känns plötsligt otroligt viktigt att man gjorde!
För dessutom, IKO hade Alexander Bengtsson utlånad till Danmark, men nu är kontraktet med IKO brutet. Bengtsson har nämligen kritat på för Borås.
Nu kan alltså IKO inte kalla hem honom som backup, om Frölunda plockar hem Galbraith....
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Veracruz

Vill se en riktigt "engelsk" förberedelse inför matchen mot Dif på söndag. Alla i Oskarshamn borde gå ut på pubarna i stan, redan på förmiddagen, och äta, dricka och festa innan match. Precis som i Premier League.

Skapa lite kontinental stämning. Hela publiken, även sittplats . Se till att få världens jävla tryck mot Dif. De blir chockade och förlorar mot IKO, om ni skapar tryck, jag lovar (har geografisk erfarenhet och vet pga födelseort och dyl.).

Alla till halllen! Ladda och skrik (även sittplats). Var lite sydländska nu. Det är fördelen som Oskarshamn har!

2013-02-01 @ 21:14:20
Postat av: Fight IKO

Fight for Oskarshamn!

http://www.youtube.com/watch?v=JF8m6yJeQx0&list=LLG2iHbyBHyLeQLmnuTG1Tfg

2013-02-01 @ 22:21:33
Postat av: KÄMPA IKO

KÄMPA IKO

http://www.youtube.com/watch?v=jk6wF4QAZLc&list=LLG2iHbyBHyLeQLmnuTG1Tfg

2013-02-01 @ 22:48:21
Postat av: Pensionären

KÄMPA IK

2013-02-01 @ 22:54:52
Postat av: Anonym

VILKET IDIOTERNA I FRÖLUNDA REDAN GJORT NU, SNOTT HEM Mr G PÅ DIREKTEN, PRECIS EFTER ATT VI BLIVIT LOVADE ATT HAN SKULLE STANNA SÄSONGEN UT!!!!
OCH VAD SYSSLAR HERR JÖNSSON MED??? HUR FAAN KAN MAN TILLÅTA DETTA, EFTER ATT BENGTSSON KRITAT PÅ FÖR BORÅS, SÅ SKULLE VI JU HA PATRICK SOM 1A MÅLIS OCH RIDDARN SOM ANDRE, NU HAR VI BARA EN!!!! FUCKING MÅLVAKT, SOM JAG ÄR VÄLDIGT TVEKSAM TILL, ATT HAN SKA STÅ MOT DIF.

NÄÄÄÄ, FRAM OCH VISA LITE MER STAKE HERR Jönsson, detta hÅller INTE!!! MÅSTE se till att ha en stabil målvaktsbesättning, till NÄSTA säsong, HÖR DU JÖNSSON!!!!!!!

2013-02-02 @ 06:28:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: