Seger mot Kallinge.

Nu är man hemma från en härlig helg i Ronneby igen. Var tvungen att sova ifatt några timmar innan jag orkade blogga om dagens match.
 
Matchen då? IK Oskarshamn kunde rättvist vinna med 3-2. IK Oskarshamn var det förande laget, utan att behöva anstränga sig.
KRIF sökte kontringar, vilket de gjorde bra.
Men IKO var spelförande laget. Med vilja, intensitet och lite mer glöd, då hade det kunnat bli målkalas.
 
Men en som visade glöd, det är Morten Poulsen. Fortsätter han som han börjat säsongen på, då lär detta bli hans riktiga genomslagsår!
Tekniken är förbättrad, och till skillnad från tidigare år så vågar han nu ta egna avslut igen!
Sedan inställningen han visar på en träningsmatch. Efter missat läge, skriker han och är galen. Men pucken släpps, han tar pucken i tekning och gör avgörande 3-2 målet.
 
Löfstedt stod för Oskarshamns första mål.
 
Bouchard och Leavitt kan bli roliga lekkamrater att titta på i vinter. De, och även V. Svensson gillade att leka runt i anfallen. Pucken gick hela tiden. Sitter puckarna bättre på bladet och fler avslut tas, då kan de bli stora publikfavoriter.
 
Soares och Sylvegård saknades idag. Soares klev av i matchen mot KHK, och Sylvegård fick matchstraff i den matchen. Om Sylvegård var avstängd, disciplinerad till läktaren eller skadad vet jag ej. Saknade honom idag. Gillar hans driv, raka och hårda spel.
 
Minus då? Det slarvas förmycket, särskilt vid blålinjerna. Många onödiga puckar som tappas.
Avsluten. Var vid upprepade tillfällen spelare i IKO idag, som fick passningar, helt friställda framför mål. Då får det inte ta flera sekunder innan skotten avlossas.
Avslut direkt, så hade det blivit fler mål.
 
IK Oskarshamn slutade 3:a i cupen, som Malmö senare vann.
 
Gjorde en intervju med Ljungkvist i helgen. Ganska kort sådan, men lägger upp den måndag kväll.
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Apabo

Hoppas ni hade skoj vid sidan av.

2013-08-19 @ 02:19:53
Postat av: greger

Måster till en stor förbättring om IKO ska ha med topp 7 att göra

2013-08-19 @ 07:24:05
Postat av: Tommy

Träningsmatcher säger ingenting om hur det går i serien. Allt har med inställning och glöd att göra. Börja att analysera när serien startat istället.

2013-08-19 @ 09:20:52
Postat av: Baltic

Var också orolig när vi förlorade nästan alla träningsmatcher (även mot sämre motstånd) för ett par säsonger sedan. Nu vet jag hur Söderström jobbar (tror jag) och är därför inte ett dugg orolig. IKO tränar specifikt moment för moment under träningsmatcherna. Var träningsmatch verkar ha sitt utpekade fokus på ett särskilt spelmoment. Sedan ska allt bli komplett till seriestart. Det är också då man ger allt för att verkligen vinna matcherna.

Dock är jag lite orolig för försvarsspelet hos backarna som har varit allmänt svajigt och omstädligt även under seriespel. Hoppas man kan göra något åt det. Eller "sitter det i väggarna" hos IKO?

2013-08-19 @ 13:07:51
Postat av: Bego

Såg inte matchen men enligt uppgifter är Lövet back in leading lines och även pp. Skönt att Söderström vaknat ur koman, Lövet behövs! Bästa formationen med Lövet , Poulsen och Piispanen vad jag förstod.

2013-08-19 @ 17:16:57
Postat av: IKO-jörgen

Varför fick sylvegård matchstraff?

2013-08-19 @ 21:21:10
Postat av: Räkan

Han stod upp för laget, försvarade sig och emblemet, och tog en fight. ;)

2013-08-19 @ 21:53:48
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: