Upptaktsträffen och seger för J20!

Vi startar med att IK Oskarshamn J20 spelade match idag. Det var returmöte borta mot karlskrona (IKO J20 mötte KHK J20 den 11/8, och vann då med 7-2).
Det blev seger även idag, men detta efter förlängning. Resultatet skrevs till 4-5.
IK Oskarshamn J20 vann även skotten, och detta med hela 28-57!
 
* * * * *
 
Det var upptaktsträff idag, för HockeyAllsvenskan.
Nyheterna blev de redan omnända utökade statistiktjänsten. Även egna webbsändningar.
man presenterade också att det ska delas ut olika priser, en pokal till laget som vinner HockeyAllsvenskan, och ett pris till bästa landslagsspelaren i HockeyAllsvenskan (gäller både senior, junior och utländska landslag).
Men den stora nyheten var att man meddelade, likt elitserien, ett förbud mot korttidskontrakt för NHL-spelare vid en lock-out.
 
I min värld helt rätt. Strejkar man från ett jobb, ska man inte få ta ett annat jobb under konflikten... KOntraktslösa spelare i NHL däremot...
Sedan är det bra att man säger nej, då storklubbarna skulle kunna plocka hem många spelare under en kortare tid, för att lyfta alternativt skapa oreda i de lagen under den tiden.
Spela i allsvenskan ska inte ses som en semester, utan ett privilegie!
 
Beslutet gynnar självklart IK Oskarshamn, som inte har råd att plocka hit NHL-spelare. Man har heller inte spelare som skulle komma hit och spela gratis.
 
Och angående detta, här skämde Tingsryd ut sig. De motsatte sig det demokratiskt framröstade beslutet och hävdade att man kommer trotsa detta. De sa att man trots förbudet kommer plocka hem Oliver Ekman-larsson.
HockeyAllsvenskan kommer presentera påföljderna i morgon, om någon klubb trotsar. Spännande att se vad det blir...
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Ståplats

Nej, Räkan, det här har du fått om bakfoten. Det är inte spelarna som strejkar. Det är ägarna som stänger spelarna ute om man inte kommer överens (lockout).

2012-09-05 @ 08:01:27
Postat av: KHK

Strejk är ju ensak, lockout en helt annan sak, en NHL spelare kan ju skrivas i Finland, Norge eller Danmark, sedan lånas ut till en svensk klubb i ES alt HA på korttidskontrakt som tex Asplöven eller vilken annan klubb i HA gör ibland vid skador, då är det ju helt ok att göra tydligen. Så lätt kan man kringgå detta konstiga beslut.

2012-09-05 @ 22:05:05
Postat av: Fel som vanligt.

Varför ska andra klubbar lida för att ni inte kan fostra någon stjärna?

2012-09-05 @ 22:35:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: