Uddamålsförlust mot BIK Karlskoga

3:e raka förlusten är ett faktum. IK Oskarshamn förlorade hemma mot BIK Karlskoga med 2-3.
 
Första perioden var hyggligt jämn, med 2 lag som kändes "tunga". Var inte mycket skridskoåkning det bjöds på.
Tycker i inledningen att IK Oskarshamn är aningen bättre, då man skapade lite mer. Men sedan körde man fast.
I slutet på första perioden kunde BIK Karlskoga göra 0-1.
 
Andra perioden var ingen höjdarperiod från IK Oskarshamn. Spelet såg segt och tungt ut, och man körde konstant fast. BIK lyfte dessutom upp sitt försvar betydligt högre upp på banan, och kunde rättvist göra 0-2.
Att Karlskoga tog ledningen med 0-1 säger jag inget om, det var rättvist. Men Sedan gör Karlskoga 0-3, och det kändes mer orättvist, kanske inte sett till hela matchbilden, men pga domarmisstagen som haglade i skedet innan.
Obegripliga domslut, och att domaren glömde bort att han viftade för en avvaktande Karlskogautvisning gav IKO ett nytt orättvist boxplay, och då kunde Karlskoga göra 0-3.
Otroligt dåligt skött av domaren.
 
Men som jag sa innan, resultatet i sig var inte orättvist, bara sättet man får göra 0-3 på!
 
I 3:e perioden backar Karlskoga hem lite igen, och IK Oskarshamn kan snabbt i den perioden göra 1-3, genom Starkov.
Och bara 3 minuter senare gör Lindarv 2-3! Ett mål domaren ringde på, och detta var nog tidernas längsta telefonsamtal! Över 9 minuter, innan han kunde döma mål.
 
Men IK Oskarshamn kom inte närmre än så, trots några nära lägen i slutet, då man plockat ut Linus Fernström...
 
Det stora problemet idag är det jag skrev om innan matchen. Inget powerplaymål, en spelform som fortsätter hacka, och spelet går plötsligt långsammare när man är en man mer på isen.
Och i boxplay, där släpte man in 2 av de 3 målen som Karlskoga gjorde idag. Där ser man tydligt hur viktigt ett fungerande powerplay är...
 
Men nya tag. På Onsdag väntar Leksand borta. Perfekt läge att bryta vår förlustsvit!!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Bego

PP ska spelas med 1 o 2 femmans ordinarie uppställning. Lovar det blir bättre. I denna matchen saknar jag mest Söderströms brist på coachning. Va fan..gå på 2 femmor om det behövs. De som kan göra mål behöver mer speltid. Fjärde femman är kanske bra på mycket men inte göra mål i alla fall och ska därför inte spela så mycket i tredje perren. för vi vill väl vinna??

2012-11-12 @ 23:09:40
Postat av: Robin

Man va ju inte jätte lyrisk efter domarens insatts ikväll men angående situationen förklarar domare Bergman att BIK utv va ett personligt straff på tio min som var avvaktande. Regelverket säger då att armen ska höjas även vid dessa utvisningar. Med andra ord gör han rätt..

Ska tillägas att jag tagit reda på allt detta efter matchen då jag var riktigt förbannad och nu känns det bättre när man vet att domaren har agerat rätt i just den situationen.

2012-11-13 @ 00:25:22
Postat av: Bego

Läste i tidningen om vårt usla PP.Jag tycker att vi bara har en PP-spelare just nu som inte gör bort, Lövet, kan driva in pucken, kan hålla pucken, slår passningar som skapar chanser. övriga agerar virrigt, slår felpass, dribblar på blå, skjuter slagskott vid fel lägen (rätt in i motståndarna - studs ut- kontring) Mycket, mycket att träna på till i morgon!!!

2012-11-13 @ 07:39:38
Postat av: Powerplaydoktorn

Viktigt att backarna lägger pucken snabbare mot mål, räcker med att lätta in pucken och träffa mål. Även direktskott är effektivt. Ett snabbt skott är viktigare än ett hårt.

Backarna är jäkligt sugna på att stanna pucken och ladda och skjuta hårt som tusan. Visst, det är kul, men inte så effektivt alltid. Ofta hinner backarna täcka och målvakt och försvarare hinner komma i position. Alla ser liksom vad som ska hända. Så tyvärr, IKO-backar, ni får spela lite tråkigare... Men det är ju kul när det blir mål. Det är belöningen!

2012-11-13 @ 09:33:06
Postat av: Hauge

Resa till Tingsryd den 30 November, en fredag. Hjälp IKO att vända den negativa trenden! Anmäl er på BFS hemsida.

2012-11-13 @ 12:01:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: