Skön seger mot Asplöven!

Så skönt, trots oro under stora delar av matchen, tar IK Oskarshamn hem en skön seger!
 
Blev bara 1 mål i första perioden, men vilket mål! För det första så kom målet i powerplay - det är vi inte bortskämda med! Men sedan hur målet gick till. Det var KaviarSam Lofquist som dundrade, och då menar jag dundrade in 1-0. Snacka om kalasträff.
Kan meddela att trots vilda spekulationer så höll både pucken och målnätet lustigt nog...
 
Tycker IKO vinner första perioden rättvist. Starkast i öppningen av matchen. Även under det första boxplayet skapade IK oskarshamn fler chanser än Asplöven fick till i sitt powerplay.
Sedan blev det nytt boxplay, och då arbetade sig Asplöen sig in i matchen. Men det var som sagt var IK Oskarshamn som tog ledningen, i slutet av första perioden.
 
Andra perioden stämde det inte alls lika bra. Man funderade förmycket, lät inte pucken gå naturligt. Tog även några mindre starka försvarsbeslut.
Och Asplöven kunde göra 1-1 i powerplay.
Och bara några minuter senare kunde Asplöven rättvist ta ledningen. Men sedan vaknade IKO till!
2-2, efter mycket läckert framspel gjordes av V. Öhman. Och bara 34 sekunder senare kunde IKO göra 3-2, målskytt McGrath.
Dålig start på period 2, men stark avslutning!
 
Period 3 var verkligen inte Oskarshamns period, man skapade chanser, men självförtroendet lös med sin frånvaro, då man sumpade öppet mål, några gånger om. Annars körde man fast. Passningarna satt inte som de skulle...
Men trots detta, blev det öppningar, då Aslöven var tvingade att chansa.
Och Sam skulle presentera sig igen. Även detta i powerplay. Även detta med ett mäktigt slagskott.
4-2!
 
Asplöven kom inte närmre, utan McGrath kunde göra 5-2 i tom bur.
 
Det som var kul att se ikväll var att man tog ovanligt mycket stryk framför motståndarmålet. Gjorde det jobbigt för försvar och målvakt. Och de stunder spelet stämde, ja då fans det til och med spelare som skymde sikten för målvakten, och var och högg på returerna!
Vad jag saknat det! Nu gäller det bara att deta blr en naturlig del av spelet, för det var inte i alla anfall man såg detta...
 
KaviarSam Lofquist kan skjuta, men har missat målet allt för ofta. Idag går han in och frälser oss med 2 mål - och både dessutom i powerplay!
Viktigt för laget att få powerplaymål, och viktigt för Sam att få träffa mål! Själförtroendet behöver det. Nu tror jag fler puckar framöver kommer träffa inom ramen på målet!
 
McGrath, en av de ledande, går idag in och gör 2 mål. Bra, en McGarth med självförtroende, är det bästa vi kan önska oss! Det syntes tydligt i början av säsongen...
 
Måste också nämna Valdix, vilken match han gör. Han skulle behöva få näta också... Men kul att se det slitet han gjorde idag.
 
Poulsen, vilken fart han visade upp idag. Var några tillfällen han skrinnade förbi flertalet motståndare, och det såg så enkelt ut! har han alltid varit så snabb?
 
IK Oskarshamn vinner matchen rättvist, och detta utan att spela på topp.
 
Nu väntar Tingsryd borta på Fredag!
Har ni inte anmält er ännu, så hoppa in på bluefrontsupport.se och gör det NU!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Affe

Glöm ej en av de viktigaste, Lövet, så mycket nytta han gör.Kul att Sam gör mål men i övrigt krävs en rejäl uppryckning från backsidan. Jag hävdar också fortfarande att man behöver spela mer på tre femmor och ha den fjärde som avlastning. Ledande spelare behöver mer matchtid speciellt som det är mycket utvisningar som gör att det inte blir når flyt.

2012-11-28 @ 22:12:32
Postat av: Hauge

ANMÄL ER!!! Derby förhelvete!

2012-11-28 @ 22:44:27
Postat av: Tommi

Räkan: vet du hur man får tag på biljett till bortastå? På taif hemsida står set att man ska kontakta respektive supporterklubb

2012-11-29 @ 07:46:33
Postat av: Ståplats

IKO gjorde mycket bra igår. De ska ha en eloge för segern!

Dock tyckte jag skridskoåkningen var lite slö ibland. De ser även lite fysiskt tunna ut. Kanske bara en synvilla!? Härlig atmosfär var det i arenan.

Om IKO har råd, så tycker jag man ska värva en klassback, för att få bättre ordning på backspelet.

2012-11-29 @ 12:08:34
Postat av: Sittplats

Tänk om IKO kunde spela som man gjorde sista fem i första perioden! Vilken press, vilken pondus! Så ska man spela hela tiden! Då krossar ni de andra lagen. Tro på er själva! Ni kan spela jäkligt bra hockey!

Krossa skogs-TAIF!

2012-11-29 @ 16:02:37
Postat av: Michelle

Karlskrona har spelat jävligt bra!

2012-11-29 @ 21:58:10
Postat av: Ny besökare

Jag är fan imponerad av KHK. Djurgården var chanslösa!
Känns lite som Oskarshamn år 1992-2000.

Nu ska vi fan ta nästa steg. Annars får vi se upp nedifrån!

2012-11-29 @ 22:27:01
Postat av: Kämpa IKO!

Starkt av bottenlaget faktiskt!

2012-11-29 @ 22:45:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: