...inget mer än möjlig arena i regionen...

Ja, det har varit lugnt nu med nyheter. Inga nya rykten heller...
Vad skall vi ta upp här då?

Jo, Troja-Ljungby kan vara nära att få en multiarena.
Det är företagare som vill köpa ishallen och de andra sammansittande sporthallarna av kommunen, och investera 60-70 miljoner i dem...
Detta skulle innebära nya omklädningsrum, restaurang och en höjjning av taket i isahheln på ca 9meter.

Sunnerbyhov som Troja-Ljungby håller till i idag, har verkligen ingen ishall med hög standard. Skulle verkligen behöva rusta upp den.

Det tråkiga i det trevliga är att nu har vi inte många "kultishallar" kvar i serien, dvs de där intima ishallarna, halvskabbiga, med senap kletat på väggarn, pelare som skymmer sikten, och lukt av mögel...
Det är något charmigt över de ishallarna också, särskilt då man åkt runt efter IK Oskarshamn nu i några år, och sett alla möjliga sorters ishallar...
Det var en tid för några år sedan, då alla ishallar såg ut som ljungbys ishall (Tingsryd, Nybro, Västervik mfl mfl).

Men spännande om Sunnerbyhov fräschas upp.
Kommunen har godkänt en försäljning av ishallen, men frågan skall utredas vidare...

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Arenor och publik

Arenafrågan är någonting man bör tänka på med framförhållning. Visst har IKO en fräsch och fin arena. Absolut. Men man får aldrig slå sig till ro. En fin och rymlig arena är A och O för att kunna locka mer publik.



Många i Oskarshamn brukar ”skryta” med publiksiffrorna (i förhållande till folkmängden). Visst, vi kan fortsätta att slå oss för bröstet. Men jag tror att det är farligt att vara för nöjd. Nu kommer DIF och Karlskrona som båda är publiklag. De drygt 2000 i snitt som IKO har kommer att vara i bottenskrapet i publikligan i HA. IKO ligger redan under publiksnittet i serien.



Därför undrar jag: Vad tänker IKO göra för att öka publiksnittet? Det måste vara en ständig fråga på agendan. Det mest effektiva brukar alltid vara att bygga större och bekvämare arenor. Bygger man stort så kommer mycket folk, det är en grundregel. Börja med att skaffa någon som kan sponsra bygget av en riktig fullstor kortsida även på andra sidan (där logerna är nu). Då blir att arenan blir komplett och snygg och får ökad publikkapacitet. Hallen får som förlängas mot idrottsvägen till.



Kringutrymmena upplevs av många som besvärande trånga redan vid drygt 2000 i publik. Hur kan man öka dem?

2012-06-07 @ 14:27:09
Postat av: MattiasBFS

Som svar till din fråga: Det kan vi göra genom att du går in som huvudsponsor och bygger på det vis som du föreslår. Jag tror ärligt talat inte att det är så lätt att bara fixa en sponsor som satsar i att bygga om hallen. Visst vore det en dröm men se det i fortsättningen som en dröm också. Man ska alltid sträva efter att utveckla men det måste ske i en rimlig tidsplan också. Det är inte bara att bygga och så kommer det folk. Jag tror inte att allt handlar om att öka antalet besökare under matcher, snarare att öka antalet sponsorer på marknadssidan. Det är där vi får lägga all kraft just nu. Sen kan man alltid jobba efter att öka helhetsupplevelsen när man går på hockey, men till det behövs det folk som kan ställa upp och jobba för det också, och med det menar jag "de vanliga dödliga". Många verkar tro att allt detta ligger hos IKOs styrelse att fixa, men så är det givetvis inte. Man måste själv ställa sig frågan: -Vad kan jag göra för att hjälpa till, och vad kan jag bidra med?

2012-06-07 @ 15:17:32
Postat av: Söder

Mycket bra inlägg Mattias, ingen inom IKO:s

Organisation har slutat att titta på olika lösningar

att öka publik, upplevelse eller annat. Vi jobbar

dagligen med dessa frågor.

Mats Söder

2012-06-07 @ 16:36:08
Postat av: Joakim

Håller med båda talarna, den första en visionär, nr 2 mer en realist. Inget fel i endera. Båda har en poäng.



För övrigt, om inlägg nr 3 verkligen är Mats Söder så tycker jag det är riktigt kul att han följer den diskussion som bedrivs på olika sidor likt denna. Att hänga med i snacket på "gräsrotsnivå" som vi ändå är för klubben ökar respekten avservärt.

2012-06-07 @ 21:14:20
Postat av: Söder

Jo det är faktiskt jag som är involverad i IK:s

Styrelse.

Viktigt att ha koll på vad supportrarna tycker och vill.

Men vi behöver kreativa människor som vill jobba

för att göra förändringar och förbättringar i och

kring klubben.

Hör av er till mig om hur vi kan hjälpas åt och jobba

framåt med olika frågor om förbättringar.

Det är lätt att få kontakt med mig på mail

Eller telefon

Mats Söder

2012-06-07 @ 21:41:13
Postat av: Visionären

”Du går in som huvudsponsor..”. Hmm, trevligt bemötande…NOT!



Problemet är att jag är en privatperson med högst begränsad ekonomi. Kan inte gå in som huvudsponsor. Är ändå med i powerplayer-kampanjen samt SMS-sponsring. Förlåt om det är för lite för att tillåtas ha åsikter…



Jag har aldrig påstått att det är lätt att hitta sponsorer för att expandera hallen. Tvärtom fattar jag att det är ett jäkligt svårt och bra jobb som alla de som jobbar inom IKO genomför! Det ska de ha en stor eloge för! Har alltid berömt dem i alla sammanhang.



Är utflyttad från Oskarshamn sedan länge, men följer IKO stenhårt och åker på flera hemmamatcher trots 20 mils avstånd, (det dubbla tur och retur).



Trist att man måste bli smått nedlåtande bemött för att man försöker vara konstruktiv, framåtseende och ge positiva förslag. Det skrämmer snarare bort folk om man reagerar så.



Var rädda om era IKO-anhängare.

2012-06-08 @ 21:18:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: