Tung förlust mot Troja/Ljungby...

IK Oskarshamn förlorade med 3-1 mot Troja/Ljungby.
Troja vann helt rättvist, de hade betydligt högre fart och bättre intensitet.

Men domaren. Oj, ur vilken håla har man grävt upp honom?!
Jag skyller inte förlusten på domaren. IK Oskarshamn spelade helt enkelt inte så bra, men jag måste nämna detta stolpskottet.

Först tar vi Uotilas tackling i andra perioden. Klockren. Men domaren dömer för armbågstackling?! Armbågen var inte i närheten. Inget fel alls i tacklingen!

Efter paussignalen, på väg mot omklädningsrummet, skickar "kaviar-Sam" en Trojaspelare in i sargen med huvudet före. Klar utvisning på Sam där. Efter blir det kalabalik, och många i Ljungby vill hämnas på Sam. Borde blivit lite utvisningar där också. Inget tas, för domaren är för upptagen med att titta på bolibompa i sin smartphone...

Sedan har vi tillfället i slutet av matchen. Trojas målvakt håller fast Hagelins klubba och kaos uppstår. Domaren, tja, han satt på läktaren och fyllde i en medlemsblankett för Troja support...
Speakerbåset kallade på domaren 8(!) gånger, för att reda ut utvisningarna, men domaren vägrade åka till dem. Han ville hem.
Nä, domaruppvisningen var pinsam.

Jag säger inget om övriga utvisningarna IK Oskarshamn fick, de var självförvållade. Står man still och gräver mot ett lag som kommer i fart, då blir det hakningar och trippingar!

Matchen då?
Som jag nämnde, IK Oskarshamn var sjukt passiva idag. Man stod still mot ett Troja som kom i hög fart. När IKO väl gick till anfall, då gjorde man detta med 1 spelare i taget. Resten av laget fyllde inte på.

Oskarshamn hade en bra spelsekvens i matchen, och det var i sista perioden, precis efter att Troja gjort 2-1. Där spelade IK Oskarshamn ganska bra ett tag. Men så kom 3-1 istället...

Nä, det finns punkter som måste komma upp i standarden som jag vet att detta laget besitter!
Man måste bli effektivare i powerplay. Det håller inte att bli passiva och passa runt enkelt. Man måste röra sig, söka extraspelaren, och söka sig mot mål.
Sedan måste farten upp igen! Så sakta det gick idag, då blir man ifrånåkt av seriens alla lag.
Försvaret får inte tappa sina positioner och i anfall måste fler än en spelare komma. Passningsalternativ måste finnas, och någon som kan vara framme och hugga på returer.

Jag vet att laget kan spela betydligt bättre än så här. Tabellen blir nu läskig.
Matcherna i morgon (onsdag) får man nog hålla koll på...

Nu är IK Oskarshamn i ett läge där man inte har det helt i egna händer längre, utan är beroende av andra resultat.
Det man har i egna händer nu, det är att man har matcher kvar att spela mot lagen som kan gå om oss i tabellen i morgon... Då kan man få kvalplatsen i egna händer igen...

Men nu glömmer vi denna matchen.
På fredag kommer Örebro på besök. Då tar vi nya tag!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: osse

Ja dommaren var riktigt usel och dåligt tryck i hallen,1177 personer pinsam siffra.

Ja IKO va dålga men tror vi får se ett helt annat lag på fredag.

Kämpa IKO

2012-01-24 @ 23:12:04
Postat av: Per Torpe

En skitkass match av IKO som såg helt viljelösa ut många stunder. Troja ville helt enkelt mer ikväll.

Jag tycker det verkar finnas många domare i Hockeyallsvenskan som inte riktigt håller måttet. Bedömningar när det gäller utvisningar är ganska ofta rena tombolan. Så var det ikväll för IKO med en domare som var rena stolpskottet!



Hoppas det kommer mycket folk till Arenan på fredag så det blir tryck på läktaren. Det brukar lyfta laget och ge lite extra energi, vilket kan behövas för att besegra serieledarna Örebro.



2012-01-24 @ 23:35:25
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Tompa

Vi gjorde som sakt en bedrövlig match.IKO åkte mest och halvsov. Men vad är att göra med dessa inkompetenta domare som inte kan lägga en match på en aceptabel nivå utan fladdrar fram o tillbaka.

Finns i min värld bara en kompetent domare,Uffe

Rådbjer.

2012-01-25 @ 10:41:19
Postat av: S.Ödmjuk

Sedan har vi tillfället i slutet av matchen. Trojas målvakt håller fast Hagelins klubba och kaos uppstår!!!!

Varför höll han i klubban då??!! Hagge försökte ju fälla målisen bakifrån.

Var inte så jävla enögda. KASS var IKO!!! Lamt spm fan framåt. några backar godkända som ex. Jonsson , Maxim å Morin,men framåt var det bara Lövet som ville

Valdix, Lidhammar tar ju utvisningar så man blir mörkrädd. Sam får nog behärska sig lite innan han blir ihjälkörd.

2012-01-25 @ 11:35:46
Postat av: Löjjan

Dax o ifrågasätta coach söderström lite också kanske nu??



Mycket märkliga matchningar i BP o PP inte konstigt de ser illa ut...

2012-01-25 @ 11:41:55
Postat av: Ösmjuk

I frågasatt sen bortapremiären mot Bofors! När man belastar 1-2 linorna så hårt . 3 får lasta av och 4 titta på. Samma folk i PP och BP

finns inte många lag som spelar så ologiskt, kanske i ettan där han har varit innan.

2012-01-25 @ 13:48:30
Postat av: Ståplats

Tycker Söderström är den bästa tränare vi har haft någonsin faktiskt. Men han får gärna visa att han kan få fart på laget nu mot slutet då det är som viktigast.

2012-01-25 @ 14:17:10
Postat av: Henkejon

Uotilas utvisning var skrämmande. Det var ju inte ens en klockren tackling! Det var en halvmiss axel mot axel.



Vad det gäller Söderströms coachning så gillar jag honom över lag men det var skumt att han inte gick ner på folk i 3:e igår och försökte visa vilja att ge tre poäng en chans.

2012-01-25 @ 14:49:40
Postat av: Affe

Håller med S.Ödmjuk. Lövet var definitivt bäst på isen. Medan andra slänger i väg puckar i ren panik så lirar han hur lugnt och säkert som helst. Mycket imponerande. Han är också en av de bästa i PP så jag fattar inte varför han inte spelar det, att Valdix går före är ju skrämmande. Nej, Söderström, ge Lövstedt massor med mer speltid han blir bara bättre och bättre. Annars gillar jag faktiskt också Söderström, han verkar ändå vara en av de bättre tränarna.

2012-01-25 @ 18:12:45
Postat av: Andreas

Fattar inte varför vi ska ifrågasätta Söderström? Vi ligger fortfarande top 7. Det är ju målet eller hur?



Gillar honom starkt!

2012-01-25 @ 21:43:06
Postat av: David

Tycker att hela IKO har ett inställnings problem ! Hur fan kan man spela som man gjorde mot leksand tex ? grym match , och sen en sån skitmatch mot troja med ingen vilja alls? detta är spelare som har lön för sitt hockeylir. Kanske är dax trots allt att införskaffa lön efter prestation ? Något Söderström måste jobba med är VILJAN , pinsamt lir av IKO

2012-01-26 @ 14:47:27
Postat av: löjjan

Ja vi ligger topp sju o de är bra men coachningen är fortfarande märklig o vad är en vinst mot t.ex örebro i morgon värd när vi får stryk mot borås veckan efter.. jag vet jag låter neggo men det är en svaghet att inte vinna de "enkla´" matcherna.. torsk mot sundvsall o trojja ggr 2 plus borås en gång de är femton poäng..

2012-01-26 @ 20:21:47
Postat av: Andreas

Jo, men samtidigt har vi slagit många lag som vi brukar och "ska" få stryk mot. Men visst, man måste kunna hantera dom sämre lagen också. Men Söderström har mitt stöd!

2012-01-26 @ 21:40:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: