4 års väntan är över - 3 viktiga poäng!

Över 4 år har vi väntat. IK Oskarshamn har inte vunnit i Karlskoga sedan november 2007.
Men idag vände det. IK Oskarshamn kunde vinna med 2-4!
Och viktiga poäng dessutom! Södertälje tog 3 poäng, Mora och Malmö spelade oavgjort, där Mora kunde ta bonuspoängen.

Detta innebär nu att Rögle på 5:e platsen har 60 poäng. IK Oskarshamn som 6:a har också 60 poäng.
Södertälje som 7:a har 58 poäng, Mora som 8:a har 57 poäng, och Malmö som 9:a har 57 poäng. Tittar man på den täta striden förstår man verkligen hur underbart skön denna segern var för IK Oskarshamn!

Bofors/Karlskoga har nu 2 hemmaförluster, och IK Oskarshamn, som väntat i 4 år har gett dem en av dem! Ett Oskarshamn som är svaga på bortaplan...

Matchen då?
Första perioden var lite avslagen, men IK Oskarshamn skapade klart farligast chanser. men perioden slutade 0-0
I andra perioden kunde Jadeland sätta 0-1, föranlett av sjukt snygg genomåkning av Lidhammar.
37 sekunder senare kunde IK Oskarshamn göra 0-2. Målskytt McGrath, läckert placerat rakt upp, från mycket nära håll.
IK Oskarshamn vann också den andra perioden med 0-2.

Men i sista perioden blev det dramatiskt. IK Oskarshamn hamnade allt för långt bak i banan, och Bofors kunde pressa på. ganska rättvist kunde de också göra 1-2. Detta i powerplay.

Men så fick Oskarshamn ett läge, och Outila kan göra 1-3! men glädjen blev kortvarig. 23 sekunder tog det för Bofors att reducera till 2-3.

Bofors pressade på mycket, och Oskarshamn var helt tillbakapressade.
Dessutom när det endast är 1:32 kvar av matchen får Oskarshamn utvisning - mitt i den gigantiska Boforsanstormningen.
Bofors/Karlskoga plockar målvakten. Valdix får tag i pucken, lägger den över till Öhman, som får göra sitt första mål i IK Oskarshamn!

Skotten blev sanslösa 51-26! Bengtson svarade alltså för 96%-igt spel idag!

Så viktig seger! Så skönt att man kan vinna på bortaplan, dessutom uppe i Karlskoga! Särskilt i detta läge, där man näst intill är piskade att vinna, för att inte tappa tabellplaceringar!

Härligt. kan inte säga så mycket mer. Skönt! Viktigt!

Nästa match är redan på fredag, då väntar Rögle hemma. Vinst där, och IK Oskarshamn kan gå upp på 5:e platsen.
Vid förlust... då blir det så där jobbigt nervöst igen...

Men nu suger vi på dagens vinst, och fokuserar mer på Röglematchen i morgon...