Matchanalys från BIK-IKO

en natt har gått sedan premiärförlusten mot Bofors.
Som jag lovade skulle jag skriva lite närmre här idag, angående matchen...

Minns ni min text om premiärspöket?! IK Oskarshamn har inte vunnit en bortapremiär sedan 2002, och ingen hemmapremiär sedan 2004... Igår bröts inte premiärtrenden heller...

Men vi börjar med det positiva:
IK Oskarshamn inledde förvånandsvärt fysiskt. Man fullföljde sina tacklingar! Bäst på detta var förvånandsvärt Uotila! Finnen är inte gigantisk, men han vet hur och var man skall tackla en motståndare! Både mot sarg och "open ice"!
Våra nya Kanadensare uppvisade en helt OK första match. inga misstag, och jag har en känsla av att de båda kan trampa igång rejält, när de lärt sig sina lagkamraters spel! McGrath uppvisade god rutin och spelförståelse, medans Ryan uppvisade mer djävlar anamma.
Men bäst i IK Oskarshamn ikväll, det var MoDo-lånet, Jesper Olofsson. Inte bara för sitt mål, utan för sitt slit och letande efter spelöppningar...

Nu till annat. Dommaren, den amerikanske PROFFSdommaren... hur han fick titeln proffs är för mig oförståeligt.
Kan dra några exempel, Valdix blir upprepade gånger slagen på benen, tillslut bjuder Valdix upp till dans. Boforsspelaren svarar med att kasta handskarna - vilket Valdix aldrig gjorde! Straffet bedöms lika, de 5-6 klubbrappen på benen räknades inte in, och att kasta handskarna gav inget extra...

Exempel 2: IK Oskarshamn i press, när man får ett skapligt läge att göra mål, då slänger en spelare i bofors sin klubba, tar båda händerna och lyfter bort det egna målet - precis innan avslut för IKO. Dommaren blåser av, och förflyttar tekningen ut i mittcirkeln?! Obegripligt.

Exempel 3: Gibbs fri, men målvakten räddar. Gibbs stannar framför honom, och i detta blir han tacklad i ryggen, och ramlar in över målvakten. Gibbs blir utvisad. Obegripligt.

Exempel 4: En spelare i IKO tacklar en spelare i Bofors - helt regelrätt. Publiken börjar bua. Dommaren hör buropen, och slänger upp sin hand. han vet dock inte vad han har satt en avvaktande utvisning på, utan måste fråga en linjeman, varför han står där med näven uppe, och varför publiken buar. Sjukt orutinerat. Proffs sa ni?

Till dessa exempel kan läggas till massvis av småincidenter. Även ett av Bofors mål. Nu ringde han förvisso på detta, och måldommaren hävdade att det var mål... men det skall bli spännande att se den reprisen - för de nya reglerna säger att dessa repriser skall upp på lagens hemsidor. Omöjligt för oss från vår position att avgöra, men man slog på bengtssons händer, och man hade spelare i målgården. Känns tveksamt om det bedömdes rätt. Väntar spänt på reprisbilderna.

Men notera dock, dommaren förstörde matchen totalt, men jag skyller INTE förlusten på honom! Förlusten beror på att IK oskarshamn hamnade fel i banan. Bofors lyckades med att grisa sönder vårt spel.
Dessutom så är skotten man tar helt för omständiga. Antingen passar man runt förmycket, väntar förlänge innan man skjuter, eller tar 90% av alla skotten utifrån sarghörnet.

Försvaret har faktist blivit bättre. Det är inte lika virrigt längre, man vet numera sin position bättre, men man är tyvärr lite för avvaktande... Ingen vågar göra fel, och då blir man lätt passiv, och stillastående. Men försvaret känns inte lika oroande som det gjorde för en månad sedan!

Troy är efterlänktad. Bengtsson ger lite otrygga signaler. hamnar lite förofta fel i position, och släpper förmånga returer. Men första seriematchen, så vi kan inte dömma ut honom redan. Men klart är att Troy är saknad, från sina låååånga hjärnskada... brukar man inte vara tillbaks i spel efter en vecka efter en hjärnskada?!

Hur eller hur, nya tag på Onsdag!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Andreas

På onsdag menar du väl?



Håller med om Uotila, han var bäst igår tycker jag. Hoppas verkligen på förbättring mot Troja!

2011-09-18 @ 14:17:03
Postat av: Andreas

På onsdag menar du väl?



Håller med om Uotila, han var bäst igår tycker jag. Hoppas verkligen på förbättring mot Troja!

2011-09-18 @ 14:17:23
Postat av: Räkan

Klart jag menar på Onsdag!! Skall ändra genast!

Tack för observationen!

2011-09-18 @ 14:35:56
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tror man ska köra matushkin med ljunkan och outila med hulström, tror de blir mycket bättre. för ljunkan har sån jäkla rutin så dom 2 kan bli bra sen outila med hulström känns bra!

de tror ja skulle styra upp däre bak lite

2011-09-18 @ 17:01:05
Postat av: Anonym

sätt matuschin med ljunkan och outila med hulström- de kommer bli bätre då

2011-09-18 @ 17:03:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: